Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Μ' ένα όνειρο τρελό...


Όταν μιλάμε για ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ τότε το μυαλό μας πηγαίνει σε ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία... Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όμως, δε συμμετέχουν μόνες τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Όταν αρχίζει το "κανονικό" Τσάμπιονς Λιγκ πλαισιώνονται στους ομίλους είτε από πρωτάρες, είτε από ομάδες που εμφανίζονται μια στο τόσο, στο υψηλότερο επίπεδο. Τέτοιες, άλλωστε, είναι και οι περισσότερες απ' όσες διεκδικούν την πρόκριση από τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύλλογοι από Ισραήλ, Αυστρία, Ελβετία, Μολδαβία, Βέλγιο, Σερβία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία αναζητούν να κάνουν το βράδυ της Τετάρτης το πρώτο βήμα για τα εκατομμύρια των ευρώ που θα μπουν στα ταμεία τους σε περίπτωση που τα καταφέρουν.

Σάλζμπουργκ-Χάποελ Τελ Αβίβ
Ν' αλλάξει το αρνητικό σερί θέλει η Σάλζμπουργκ, η οποία μετρά τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στις τελευταίες τέσσερις απόπειρες για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αντίπαλος μπορεί να μην τρομάζει, ωστόσο για τον προπονητή της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Άλλωστε είναι πρόσφατες οι πληγές από τον αποκλεισμό των Αυστριακών από μια άλλα ισραηλινή ομάδα, τη Μακάμπι, κατά τα προκριματικά της προηγούμενης περιόδου: "Η Χάποελ είναι πιο δυνατή από τη Μακάμπι που μας απέκλεισε πέρυσι αλλά και εμείς είμαστε καλύτεροι" είπε ο Στέφενς, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μέντες λόγω καρτών που συμπλήρωσε στα ματς με την Ομόνοια για τον 3ο προκριματικό γύρο. Θέματα με απουσίες έχει και η Χάποελ καθώς ταξίδεψε στην Αυστρία δίχως τον επιθετικό Μάχραν Λάλα. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.


Βασιλεία-Σέριφ
Ο προπονητής της Βασιλείας, Τόρστεν Φινκ, σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των παικτών του μετά από τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα (1-0 από Μπελιντσόνα και 4-1 από Λουκέρνη) έκανε λόγο για "επίθεση από το πρώτο λεπτό". Στην προσπάθεια της Ελβετικής ομάδας για πρόκριση ο αντίπαλος δεν τρομάζει. Οι "σερίφηδες" από τη Μολδαβία, πέρυσι τέτοια εποχή, στην αντίστοιχη φάση της διοργάνωσης, "υποβιβάζονταν" στο Europa League ελέω Ολυμπιακού. Η σεζόν 2009-2010 ήταν και η πρώτη αξιόλογη ευρωπαϊκή παρουσία στην ιστορία της Σέριφ η οποία στο "Σενκτ Τζέικομπς Παρκ" θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ, όπως τόνισε ο προπονητής της, Αντρέι Σοσνίτσκι. Η Σέριφ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ουσιαστικά οδήγησε στην έξοδο τον Βέλιμιρ Ζάετς. Αν τα καταφέρει και κόντρα στη Βασιλεία τότε θα γίνει η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που θα συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι μέσοι Νίκολιτς και Φρεντ δεν υπολογίζονται από το Σοσνίτσκι, λόγω τραυματισμού. Διαιτητής θα είναι ο Τέριε Χάουγκε.


Παρτίζαν-Άντερλεχτ

Το ραντεβού της Παρτίζαν με την ιστορία έχει Βελγικό εμπόδιο. Μετά από την περίοδο 2003-2004 και τον αποκλεισμό της Νιούκασλ, η ομάδα του Βελιγραδίου να πάρει για δεύτερη φορά μέρος στους χρυσοφόρους ομίλους, πράγμα που μόνο αυτή έχει καταφέρει από τους συλλόγους της Σερβίας. Από την άλλη, η Άντερλεχτ επιδιώκει τη συμμετοχή στο κορυφαίο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια, τότε που μαζί με την ΑΕΚ, τη Μίλαν και τη Λιλ τερμάτιζε στην τέταρτη θέση. "Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος η Άντερλεχτ" είπε ο προπονητής της Παρτίζαν, Αλεξάντρ Στανόγιεβιτς. Αμφίβολος είναι για τους Βέλγους ο μέσος Τομ Ντε Σούτερ. Αισιόδοξα μηνύματα για συμμετοχή του Γιάν Πόλακ, ο οποίος ήταν τραυματίας. Διαιτητής θα είναι ο Κλάους Μπο Λάρσεν από τη Δανία.


Μπράγκα-Σεβίλλη
Όταν κερδίζεις τη Μπαρτσελόνα αυτόματα αποκτάς σεβασμό και προκαλείς φόβο στον αντίπαλο. Το 3-1 της Σεβίλλης επί των "μπλαουγκράνα" στο "Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν" για την πρώτη πράξη του Ισπανικού Σούπερ Καπ σκόρπισε "τρόμο" στη Μπράγκα. "Για να αποκλείσουμε τη Σεβίλλη πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να κάνουμε εμφάνιση που ανάλογη δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα" τόνισε ο Ντομίνγκος Πασιένσια σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει τους παίκτες του και να... μεταφέρει άγχος στο φαβορί από την Ισπανία. Πάντως, η Μπράγκα στον 3ο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Σέλτικ ενώ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχει μετά από τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, την καλύτερη που κατέλαβε ποτέ στην ιστορία της. Σημαντική απουσία για τους Πορτογάλους είναι αυτή του τερματοφύλακα Κιμ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους του Uefa την περίοδο 2006-2007 με τη Σεβίλλη να επικρατεί με 2-0 στην Ισπανία. Διαιτητής θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σταρκ.



Βέρντερ Βρέμης-Σαμπντόρια

Στον απόηχο της μεταγραφής του Εζίλ στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, η Βέρντερ Βρέμης υποδέχεται τη Σαμπντόρια στο πιο δυνατό ματς της βραδιάς. Μετά από πέντε απευθείας συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Βέρντερ καλείται μέσω προκριματικών να διεκδικήσει το εισιτήριο της. "Υπάρχει κίνδυνος κόντρα στη Σαμπντόρια. Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα" σημείωσε ο αρχηγός της Βέρντερ, Τόρστεν Φρινγκς. Ο Τόμας Σααφ δεν υπολογίζει για τον αγώνα του "Βέζερ" τον κεντρικό αμυντικό Νάλντο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Οι Ιταλοί Κασάνο και Πατσίνι είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει η Σαμπντόρια. Δύο επιθετικοί μεγάλης κλάσης, ικανοί να οδηγήσουν το σύλλογο πολύ ψηλά, εκεί όπου συμμετείχε για τελευταία φορά η Σαμπντόρια το 1992, όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Η παράδοση είναι υπέρ του Γερμανικού συλλόγου, καθώς καμία Ιταλική ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ στην έδρα της Βρέμης. Ο Γάλλος Λανοΐ θα διευθύνει την αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: