Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πλέι οφ: Το χάρο με τα μάτια της είδε η Τότεναμ, πήρε αποτέλεσμα ο Αγιαξ


Το χάρο με τα μάτια της είδε η Τότεναμ κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, αλλά τελικά κατάφερε με το 3-2 να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι εκπληκτικοί Ελβετοί, η οποία απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε, προηγήθηκαν με 3-0 πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά αγώνα. Η Τότεναμ, όμως, φρόντισε να συνέλθει από τη σφαλιάρα και να μπει ξανά στο παιχνίδι με τέρμα του Μπασόνγκ στο 42ο λεπτό. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 83', ο Παβλιουτσένκο πέτυχε το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων και έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Κατά τα λοιπά, ο Αγιαξ έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από την Ουκρανία και έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση. Το 1-1 κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου δίνει στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον προηγούμενο γύρο το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού στο Αμστερνταμ.

Ενα γκολ του Κερζάκοφ στάθηκε αρκετό για να κρίνει τον πρώτο αγώνα της Ζενίτ με την Οσέρ για την φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αγία Πετρούπολη. Οι Ρώσοι νίκησαν 1-0 αλλά οι λογαριασμοί των δύο ομάδων ενόψει της ρεβάνς παρέμειναν ανοιχτοί. Μόλις στο 3' ο Κερζάκοφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Ζενίτ, εξέλιξη που ήταν σαφώς σοκ για τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, η Οσέρ όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά έχασε και σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 42' όταν σουτ του Ολιέχ σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, το σκορ δεν άλλαξε και πλέον όλα θα κριθούν στη Γαλλία. Το 1-0 πάντως δίνει ένα μικρό προβάδισμα στη Ζενίτ.

Τέλος, το μυαλό στους ομίλους μπορούν να έχουν από τώρα άπαντες στη Ζίλινα μετά το άνετο εκτός έδρας 0-2 επί της Σπάρτα Πράγας, ενώ στη Νορβηγία η Ρόζενμποργκ είχε ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι της Κοπεγχάγης μέχρι το 83ο λεπτό, αλλά το γκολ του Γκρονκιερ και το τελικό 2-1 δίνουν παράταση στην αγωνία.

Τα αποτελέσματα των play of (πρώτοι αγώνες):

Τρίτη (17/08)

Ζενίτ - Οσέρ 1-0
(3' Κερζάκοφ)

Γιουνγκ Μπόις - Τότεναμ 3-2
(4' Λούλιτς, 13' Μπιενβιενού 28' Χοκστράσερ - 42' Μπασόνγκ, 83' Παβλουτσένκο)

Ρόζενμπουργκ - Κοπεγχάγη 2-1
(23' Ιβερσεν, 57' Χένρικσεν - 84' Γκρόνκιερ)

Σπάρτα Πράγας - Ζίλινα 0-2
(51' Σισέι, 73' Οραβετς)

Ντιναμό Κιέβου - Αγιαξ 1-1
(66' Γκούσεβ - 57' Βερτόνγκεν)

Τετάρτη (18/08):

Σάλτσμπουργκ - Χάποελ Τελ Αβίβ
Βασιλεία - Σερίφ Τίρασπολ
Παρτιζάν Βελιγραδίου - Αντερλεχτ
Μπράγκα - Σεβίλη
Βέρντερ Βρέμης - Σαμπντόρια


Δεν υπάρχουν σχόλια: