Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Καθάρισε ο... τρελός

aspropirgos_goal.jpgΣε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, πολλά γκολ απίστευτη εξέλιξη και αγωνία, ο Άρης κατάφερε να πάρει την πρόκριση επικρατώντας με 4-3 του Ασπρόπυργου εκτός έδρας. Μεγάλη μονομαχία του Ξύδη με τον Αμπρέου, οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ, αλλά αυτά του Ουρουγουανού έδωσαν τη νίκη στους «κίτρινους». Πρίττας (αυτογκόλ) και δύο ο Ξύδης τα γκολ του Ασπρόπυργου, Πίτου, Χαβίτου και Αμπρέου (2) σκόραραν για τους φιλοξενούμενους. Εξαιρετικοί οι γηπεδούχοι άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

90' Λήξη του αγώνα με τον Άρη να παίρνει την πρόκριση επικρατώντας δύσκολα του Ασπρόπυργου με 4-3.

87'
Ο Μποταΐτης μόνο στο σημείο του πέναλτι δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ και να απειλήσει την εστία του Άρη.

86'
Ο Πέσκοβιτς έδιωξε με υπερένταση την μπάλα σε φάουλ του Χαλιμούρδα

83' ΓΚΟΛΛΛ!!!
Απόλυτη ανατροπή για τον Άρη με τον Αμπρέου να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ και να κάνει το 3-4.

77' ΓΚΟΛΛΛ!!!
Ο Άρης με τον Χαβίτο καταφέρνει να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια 3-3

67' ΓΚΟΛΛΛ!!!
Ο Ξύδης με πολύ ωραία προσπάθεια κατάφερε να κάνει το 3-2 και να φέρει και πάλι τον Ασπρόπυργο στην θέση του οδηγού

62' ΓΚΟΛΛΛ!!!
Ο Άρης ισοφαρίζει το σκορ με γκολ του Αμπρέου με κεφαλιά 2-2

59'
Πρώτη αλλαγή για τον Ασπρόπυργο με τον Σπυρόπουλο να παίρνει τη θέση του Τσούπρου

46'
Διπλή αλλαγή για τον Άρη με τους Ναφτί και Γκρασιάν να μπαίνουν στις θέσεις των Ρόβα και Πρίττα

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

45'
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ασπρόπυργο να προηγείται με 2-1.

44'
Κίτρινη κάρτα στον Πρίττα για διαμαρτυρία.

34'
Ο Ζαχαρόπουλος χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1, με τον Πέσκοβιτς να τον νικάει σε τετ α τετ.

22' ΓΚΟΛΛ!!!
Ο Ασπρόπυργος παίρνει και πάλι το προβάδισμα με γκολ που πέτυχε ο Ξύδης κάνοντας το 2-1.

18'
Ευκαιρία για τον Άρη με τον Αράνο να πιάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

15' ΓΚΟΛΛ!!!
Ο Άρης με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πίτου έκανε το 1-1.

10' ΓΚΟΛΛΛ!!!
Ο Ασπρόπυργος άνοιξε το σκορ, με τον Ξύδη να κάνει ωραία προσπάθεια να κάνει τη σέντρα και τον Πρίττα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

1'
Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ασπρόπυργος (Μίχας): Μαρούλης, Κάτσος, Τσούπρος, Κριαράς, Μποταΐτης, Ξύδης, Σαββίδης, Χαλιμούρδας, Χουστουλάκης, Μπραντάν, Ζαχαρόπουλος

Άρης (Μαζίνιο): Πέσκοβιτς, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρομπέρζ, Φλάβιο, Ρόβας, Πίτου Γκαρσία, Πρίττας, Κόκε, Αμπρέου, Χαβίτο

Θετικοί στον ιό της νέας γρίπης οι Πελεκάνος, Καϊμακόγλου!


Ο Καϊμακόγλου σε μία προσπάθειά του κόντρα στην Αλμπα Θετικοί στο ιό της νέας γρίπης βρέθηκαν την Τετάρτη ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Μιχάλης Πελεκάνος, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξειδικευμένες εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν. Ο Καϊμακόγλου ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν συμμετέχει από τη Δευτέρα στις προπονήσεις, ενώ ο Πελεκάνος παρουσίασε βήχα και είχε μόνο δέκατα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα τους έχει στη διάθεσή του στον αυριανό αγώνα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, αμφότεροι παρέμειναν απομονωμένοι στην Αθήνα, ενώ απόντες για το Μαρούσι είναι και οι τραυματίες Αριγκμπάμπου (αρθροσκόπηση), Κουμπούρας και Διαμαντόπουλος (αγκώνας).

Καλύτερα ένιωσε ο Κένταλ κι αφού προπονήθηκε το πρωί συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Σε αυτή μετέχουν μόλις δέκα παίκτες, μέσα στους οποίους ο νεοαποκτηθείς Μιλόσεβιτς (έκανε μόνο μια προπόνηση με τους συμπαίκτες του και έγινε αγώνας δρόμου για να προλάβει να δηλωθεί) και οι δυο έφηβοι Παπαντωνάκος και Λάκκας. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι μείναμε θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις,» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάριος Μπατής.

Η ΚΑΕ ζήτησε την αναβολή του κυριακάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική της Α1, ενώ είναι σε ανοικτή γραμμή και με την Ευρωλίγκα.

Σάντος: «Στόχος μας το Κύπελλο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε σκέψεις θα πρέπει να βάλει όλους στον ΠΑΟΚ η κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ο Φερνάντο Σάντος. Απ’ τη μεριά του ικανοποιημένος απ’ την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο τεχνικός των Κρητικών, Νίκι Παπαβασιλείου.

Αναλυτικά:

Φερνάντο Σάντος: «Ανοίξαμε το σκορ κατά τύχη στο πρώτο μέρος, στο οποίο ήμασταν κακοί. Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος, είχε σωστή νοοτροπία, αποφασιστικότητα και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες. Στο δεύτερο 45λεπτο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, ο αντίπαλος δεν μας απείλησε και εμείς είχαμε τις ευκαιρίες για να κάνουμε το 2-0. Διαχειριστήκαμε καλύτερα τον αγώνα και πήραμε την πρόκριση. Έχουμε στόχο το Κύπελλο και είναι σημαντικό να σκεφτούμε τι εμφάνιση κάναμε στο πρώτο μέρος. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ».

Νίκι Παπαβασιλείου: «Παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και δείξαμε μέρος των δυνατοτήτων μας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί τακτικά, περιορίσαμε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν ήταν επικίνδυνος. Δεχτήκαμε το γκολ σε μια ανύποπτη φάση και σε μια άτυχη στιγμή του Νατσούρα, που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Η αναγκαστική αλλαγή του Σταυρακάκη δεν μας έδωσε το περιθώριο να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, αφού μας περιόρισε σε μεγάλο βαθμό. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε στο πλάι μας και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - Ο Καναβάρο, έσπασε τη μύτη του Κασέρες!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την μύτη του Μάρτιν Κασέρες, έσπασε άθελα του, ο Φάμπιο Καναβάρο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της Γιουβέντους. Έτσι, ο Ουρουγουανός σέντερ μπακ, δεν θα αγωνιστεί στον σημερινό αγώνα, για την 9η αγωνιστική του Καμπιονάτο, κόντρα στην Σαμπτόρια.

Ο άτυχος Κασέρες, χάνει πιθανότατα και το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Νάπολι, αλλά και αυτό με την Μακάμπι Χάιφα, για το Champions League.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - Νέο πλήγμα με Ρονάλντο!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μάλλον ευχέλαιο θα πρέπει να επισπεύσουν στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη "διαβολοβδομάδα" που πέρασε για τους "μερένγκες". Εντός έδρας ήττα από την Μίλαν, ισοπαλία με Χιχόν, συντριβή από την άσημη Αλκορκόν και τώρα νέο πρόβλημα με Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Πορτογάλος άσος, αναμενόταν να επιστρέψει στον προσεχή αγώνα με αντίπαλο την Χετάφε, ωστόσο ο τραυματισμός του υποτροπίασε, με συνέπεια να κινδυνεύει να τεθεί εκτός αποστολής και για την "ρεβάνς" του Σαν Σίρο, κόντρα στους "ροσονέρι". Παράλληλα σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στην Ισπανία, ο "CR9", ενδέχεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους κάτω από τις οδηγίες νέου τεχνικού, αφού το μέλλον του Μανουέλ Πελεγκρίνι κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΛΑΡΙΣΑ 2-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο άνθρωπος των καθυστερήσεων... Ποιος άλλος θα έδινε την λύση για τον Ολυμπιακό Βόλου από τον Χαβιέ Ουμπίντες. Ο Αργεντινός άσσος των «ερυθρολεύκων», μετά το πρωτάθλημα και τον Ιωνικό, χτύπησε και σήμερα για το κύπελλο και με δυνατό σουτ στο 93΄ έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων» και έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης εις βάρος της Λάρισας.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στην πρώτη καλή στιγμή να βρουν δίχτυα. Οι δύο πρωταγωνιστές των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα ήταν και πάλι αυτοί που έβγαλαν την δουλειά. Ο Ουμπίντες σέντραρε και ο Ροτζέριο από κοντά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 5΄. Η Λάρισα απείλησε για πρώτη φορά με τον Σίμιτς στο 25΄. Στο 36΄ ο Ολυμπιακός Βόλου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Ροτζέριο από σπρώξιμο του Νταμπίζα. Πέντε λεπτά αργότερα και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπροστά, ο Κακαράς πιεζόμενος από τον Μετίν, έκανε λάθος στην προσπάθεια να διώξει και πέτυχε αυτογκόλ για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλος μπήκε φορτσάτος, αλλά οι καλές ευκαιρίες δεν ήταν πολλές. Στο 58΄ σε μία από αυτές ο Κοντέων επιχείρησε ένα δυνατό σουτ που έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα το έργο της Λάρισας έγινε δύσκολο. Ο διαιτητής απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Νταμπίζα ως τελευταίο παίκτη σε μαρκάρισμα πάνω στον Κοντέων. Ωστόσο με 10 παίκτες συνέχισε από το 84΄ και ο Ολυμπιακός, αφού ο Πλιάγκας αποβλήθηκε μετά από μαρκάρισμα στον Ιγκλέσιας. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Ντέλσον εκτέλεσε, ο Γλύκος με δυσκολία σε κόρνερ. Τελικά όπως και στο πρωτάθλημα έτσι και στο Κύπελλο ο Ουμπίντες ήταν αυτός που έδωσε την λύση για τους γηπεδούχους. Στο 93΄ με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ολυμπιακός Β. – Λάρισα 2-1
(5΄ Ροτζέριο, 93΄ Ουμπίντες – 41΄ Κακαράς)

Ολυμπιακός Β. (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Κακαράς, Ψυχογιός (58΄ Πλιάγκας), Αλβάρεζ (74΄ Αμπράμοβιτς), Μπουλούτ, Κοντέων, Ουμπίντες, Ροτζέριο (95΄ Χανιώτης), Μόνχε
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Τουάμα, Σίμιτς, Τουμέρ (74΄ Ντέλσον), Ντε Νίγκρις

Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός 0-3

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την Καβάλα, ο παίκτης που παίρνει την ομάδα στις πλάτες του στο Κύπελλο, Αντε Ρουκάβινα ανέλαβε δράση και στην Κοζάνη και έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός πέτυχε δύο γκολ (3', 26') στο 3-0 και οδήγησε σε νίκη-πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου hellas online. Ο καλύτερος των φιλοξενούμενων, Σωτήρης Νίνης σκόρερ του τρίτου γκολ (75').

Εύκολα, απλά και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και επικρατώντας του Εορδαϊκού 3-0, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε χωρίς αρκετούς βασικούς και με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να επιστρέφει στο βασικό σχήμα της ομάδας μετά από 5,5 χρόνια, έδειξε ένα θετικό πρόσωπο ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και με τον Σωτήρη Νίνη να συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις πήρε την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου hellas online. Εκτός από το ντεμπούτο του Γιούρκα στα αξιωσημείωτα και η επιστροφή του Πετρόπουλου.

Ντεμπούτο Σεϊταρίδη, νέο λουκ ΠΑΟ και Σισέ

Στο ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη (μετά από περίπου 5,5 χρόνια με την φανέλα του ΠΑΟ) κόντρα στον Εορδαϊκό, η ομάδα του Παναθηναϊκού (η οποία φορούσε λευκή εμφάνιση) είχε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε ότι αφορά τους παίκτες που επέλεξε ο Χενκ Τεν Κάτε για το ματς του Κυπέλλου.

Στην θέση του τερματοφύλακα, επέστρεψε ο Γκαλίνοβιτς, με τους Σεϊταρίδη (δεξιά), Δάρλα (αριστερά) στα άκρα και κεντρικό "δίδυμο" οι Βύντρα, Καντέ. Αμυντικά χαφ οι Σιμάο και Νίνης με την τριάδα μπροστά τους Λέτο (αριστερά), Χριστοδουλόπουλο (δεξιά) και Ρουκάβινα επιτελικό μέσο και παρτενέρ όποτε χρειάζονταν στον μοναδικό προωθημένο Σισέ, που είχε κουρέψει την "ξανθιά" λωρίδα στο κεφάλι του.

Ο παίκτης... του Κυπέλλου "χτύπησε"

Δεν είχαν προλάβει καλά καλά να "ζεσταθούν" οι παίκτες των δύο ομάδων και ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 3'. Μετά από κόρνερ του Λέτο, και την λάθος απομάκρυνση από τον Καραμπατζάκη, ο Ρουκάβινα επωφελήθηκε και με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Παρασκευά, ανοίγοντας το σκορ.

Το γρήγορο γκολ λειτούργησε ασφαλώς στην ψυχολογία αλλά και την εικόνα του ματς στην συνέχεια αφού οι φιλεξενούμενοι χωρίς άγχος πλέον απλά έλεγχαν τον ρυθμό και έχοντας την κατοχή της μπάλας σπαταλούσαν τον χρόνο αναζητώντας ένα ακόμα γκολ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι παρά τις "φωνές" του Απόστολου Χαραλαμπίδη να βγουν μπροστά δεν μπορούσαν και απείλησαν για πρώτη φορά μετά το πρώτο 20λεπτο (21'), όταν ο Τοπάλης επιχείρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή το σουτ με την μπάλα να σκάει μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς και να καταλήγει άουτ.

Ξαναχτύπησε με "Ρου"-κέτα κεφαλιά

Ο παίκτης που τίνει να χαρατηριστεί "άνθρωπος Κυπέλλου", ο Κροάτης Αντε Ρουκάβινα, μετά από μια εξαιρετική σέντρα "συστημένη" του Νίνη, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" του Παρασκευά πετυχαίνοντας το 2-0 και συνάμα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αναγκάζοντας ακόμα και τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου να χαμογελάσει όπως φάνηκε και από τον τηλεοπτικό φακό.

Οι παίκτες του Τεν Κάτε έχοντας πλέον σημαντικό προβάδισμα από νωρίς, "έριξαν" τους ρυθμούς και φάνηκαν να παίζουν πιο χαλαρά στην συνέχεια, γεγονός που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν.

Στο 35', αρχικά και μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Διαμαντόπουλος έπιασε μονοκόμματο σουτ μέσα από το κέντρο της άμυνας του "τριφυλλιού" που αδράνησε αλλά ήταν πολύ δυνατό και άστοχο με αποτέλεσμα να περάσει πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Αποστολίδη αφού δεν μπορούσαν εύκολα να μπουν στην αντίπαλη περιοχή απείλησαν απ' έξω. Ο νεαρός Μπίκος μετά από ωραία ντρίμπλα στον Ρουκάβινα επιχείρησε μακρινό σουτ, ωστόσο ο Κροάτης τερματοφύλακας και αρχηγός (σήμερα) του Παναθηναϊκού δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή μετά από αρκετή ώρα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Λίγα λεπτά μετά από μια αψυμαχία μετά από ένα φάουλ του Σισέ με τον Μαργιορίδη, ο Γάλλος επιθετικός πήρε την κεφαλιά μετά από μια ακόμα πετυχημένη σέντρα του Νίνη.

Ετοιμοπόλεμος και ο Πετρόπουλος

Μετά τον Σεϊταρίδη άλλο ένα πρόσωπο που απουσίασε σχεδόν δύο μήνες επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο Χενκ Τεν Κάτε απέσυρε τον Χριστοδουλόπουλο και "έριξε" στο ματς τον Αντώνη Πετρόπουλο. Ο υψηλόσωμος επιθετικός πήγε στην θέση του Σισέ στο κέντρο της επίθεσης και ο Γάλλος επιθετικός πέρασε ως δεξί εξτρέμ στο άκρο.

ΑΠό την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν είχαν αλλαγές, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας τους Απόστολος Χαραλαμπίδης έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση στο 54' και ενώ το παιχνίδι κυλούσε χωρίς μια από τις δύο ομάδες να κάνουν κάποια θετική ενέργεια προς την αντίπαλη εστία. Ετσι, ο τεχνικός του Εορδαϊκού απέσυρε τον Σερσέμη και πέρασε στο ματς τον Οικονόμου.

Αποσύρθηκε... αποδοκιμάστηκε και χειροκροτήθηκε

Τρία λεπτά μετά την πρώτη αλλαγή των γηπεδούχων, ο Ολλανδός τεχνικός του "τριφυλλιού" πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του. Ο Σισέ αποχώρησε αφού ο Τεν Κάτε ήθελε να του δώσει ανάσες με το σκορ ήδη στο 2-0 υπέρ του "τριφυλλιού" και την θέση του πήρε ο Μαχλελής.

Ο 19χρονος άσος του Παναθηναϊκού, πήγε παρτενέρ του Σιμάο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και ο Νίνης πήγε στην θέση του Γάλλου επιθετικού, που αγωνίστηκε για 13' λεπτά στο δεξί άκρο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατα την διάρκεια της αποχωρησής του στον πάγκο, αποθεώθηκε από τους περίπου 1500 οπαδούς του Παναθηναϊκού στην γωνία του γηπέδου και αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της ομάδας για μερικά νεύρα κόντρα σε παίκτες του Εορδαϊκού.

Αξιζε και πέτυχε το γκολ ο "El ninio"

Η πρώτη καλη στιγμή στην επανάληψη έγινε στο 60' όταν ο σκόρερ των δύο γκολ, Ρουκάβινα πάσαρε στον Νίνη, αλλά ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Παρασκευά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (64') ο μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Νίνη, ο οποίος πήγε να κρεμάσει τον πορτιέρο του Εορδαϊκού, είδε την μπάλα να περνάει τελικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά, αυτό που αναζητούσε το τελευταίο 15λεπτο, ο Σωτήρης Νίνης το πέτυχε στο 75'. Αρχικά ο διεθνής μέσος εκτέλεσε ένα φάουλ αρκετά μακριά από την εστία του Παρασκευά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο χέρι ενός αμυντικού των γηπεδούχων που ήταν στο "τείχος". Ετσι ο κ. Αμπάρκιολης έδωσε νέο φάουλ πιο κοντά στην μεγάλη περιοχή.

Ο "El ninio" ζήτησε από τον Λέτο και πάλι να ξανασουτάρει και μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παρασκευά, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ για το "τριφύλλι" στο 3-0, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των φίλων του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Λέτο στο 89' -και αφού ο Νίνης στην ίδια φάση νωρίτερα να βλέπει το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει στον Μαργιορίδη- να σουτάρει μόλις πάνω από την εστία του Εορδαϊκού.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (Θεσ/κής)
Κίτρινες: Μαργιορίδης / Σισέ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εορδαϊκός (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Παρασκευάς, Σερσέμης (54' Οικονόμου), Καραμπατζάκης, Μαργιορίδης, Τσελέπης, Γεροντίδης, Δεληζήσης, Μπίκος (65' Κουλίδης), Τοπάλης, Μερεσιώτης (70' Γεραγώτης), Διαμαντόπουλος.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Καντέ, Δάρλας, Βύντρα, Νίνης, Λέτο, Σεϊταρίδης, Χριστοδουλόπουλος (46' Πετρόπουλος), Σιμάο, Ρουκάβινα, Σισέ (57' Μαχλελής).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 4-2 πεν. (2-2)

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του Πιερικού ήταν ιδανικό, μιας και συνδυάστηκε με την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος επί του Εργοτέλη. Ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι (κ.α. 2-2 ) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρακούτση που έπιασε το πέναλτι των Ρομάνο και Μπέτο.

Την έκπληξη έκανε ο Πιερικός κι άφησε εκτός συνέχειας τον Εργοτέλη. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν πιο... ψυχωμένοι και με τον Σούλη Παπαδόπουλο να κάνει ιδανικό ντεμπούτο προκρίθηκαν στους 16 του κυπέλλου Ελλάδας. Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1, ενώ μετά την παράταση οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 2-2. Ετσι στα πέναλτι ο Πιερικός πανηγύρισε την πρόκριση με 4-2.
Από την άλλη οι Κρητικοί υποτίμησαν τους αντιπάλους τους και γνώρισαν δίκαια τη ήττα. Στα του αγώνα, στο 12’ ο Λεάλ απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντεμπελέ βρέθηκε απέναντι από τον Δασκαλάκη, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ!
Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, την κεφαλιά έπιασε ο Μακρής, αλλά για λίγο δεν έγραψε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν στο 44’. Ο Τσενάουσκας έβγαλε την σέντρα, ο Κοιλιάρας έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος. Οι δύο ομαδες κατέβασαν ρυθμό με αποτέλεσμα να μην γίνουν πολλές φάσεις. Σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο γκολ του Πιερικού. Στο 55’ ο Πέντα έβγαλε τη σέντρα κι ο Τασίδης με ψαράκι κεφαλιά έκανε το 1-0!
Στο 65’ ο Πέντα έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Γκουγκουλιάς πλάσαρε άστοχα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ρομάνο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο. Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης πίεσε, και ήρθε η λύτρωση στο 92’! Ο Λεάλ με δυνατό διαγώνιο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Σασπενς μέχρι το τέλος

Η παράταση ήταν ανοιχτή, όπως και όλο το παιχνίδι. Στο 98’ σουτ του Γιαπιτζόγλου έδιωξε δύσκολα ο Δασκαλάκης. Στο 104’ ο Φραγκουλάκης έβγαλε τη σέντρα και ο Σασιασβίλι από κοντά έδωσε προβάδισμα στους Κρητικούς. Οι πανηγυρισμοί, πάντως δεν κράτησαν πολύ. Στο 108’ ο Πέντα εκτέλεσε το φάουλ και ο Γκουγκουλιάς με κεφαλιά ανακούφισε τους γηπεδούχους κι έκανε το 2-2! Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

Με πρωταγωνιστή τον Καρακούτση ο Πιερικός πανηγύρισε τα πέναλτι. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε τα πέναλτι των Ρομάνο και Μπέτο. Από την άλλη ο Γκουγκουλιάς σημάδεψε το δοκάρι.
Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι.

1-0 Πέντα, 1-1 Λεάλ, 2-1 Μαρτίνες, 2-2 Φραγκουλάκης, 3-2 Μακρής, 4-2 Γιαπιτζόγλου

Πιερικός – Εργοτέλης 2-2

55’ Τασίδης, 108’ Γκουγκουλιάς – 92’ Λεάλ, 104’ Σασιασβίλι

Οι συνθέσεις

Πιερικός: Καρακούτσης, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Τασίδης, Εξουζίδης (58' Αγγελόπουλος), Μακρής, Μαρτίνεζ, Ντεμπελέ, Φρέντρικς (33' Γκουγκουλιάς), Πέντα, Θάνος (80' Γιαπιτζόγλου).

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ (45' Κορδονούρης), Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Σιάκκας (58' Ορφανός), Λεάλ, Δ. Κοιλάρας (58' Ρομάνο), Φραγκουλάκης, Μπερτόσα.

Bισαλτιακός-Ατρόμητος 0-0(4-5πεν.)

Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Bισαλτιακός αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τον Ατρόμητο αναγκάζοντας την ομάδα του Περιστερίου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου hellas online στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρίδη χειροκροτήθηκαν στο τέλος του αγώνα από τον κόσμο τους. Η νεανική ομάδα της Νιγρίτας με μόλις 11 χρόνια ιστορίας και αγωνιζόμενη στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, διεκδίκησε την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά στάθηκε άτυχη και λίγοτερη έμπειρη στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Ο Ηλίας Κάμπας ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι της ομάδας του έδωσε το εισιτήριο για τους 16 στον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μην απειληθούν και να φανούν επικίνδυνοι στις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν στον αγώνα.

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Πουλάκη στην διάρκεια του αγώνα.

Βισαλτιακός(Κυριάκος Αλεξανδρίδης): Πουλάκης, Αλεξανδρίδης(56' Κουλτσιάκης), Ρούμπος, Τσιντογιάννης(66' Λαγγίζος), Πεχλιβανίδης, Φωτιάδης(95' Θεοδωρίδης), Ελευθεριάδης, Πασχαλούδης, Κουκουλής, Συρόπουλος, Παραλίκης

Ατρόμητος(Γιώργος Δώνης):Μιχαηλίδης, Αποστολόπουλος, Σαρμιέντο, Καλαντζής, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Καραλής(55' Κάμπας), Μασάρα, Νάστος, Σκόνδρας, Πόποβιτς

H διαδικασία των πέναλτι

Βισαλτιακός: Ρούμπος 1-0

Ατρόμητος: Περόνε 1-1

Βισαλτιακός: Ελευθεριάδης 1-1(Αποκρούει ο Μιχαηλίδης)

Ατρόμητος: Μπρίτο 1-2

Βισαλτιακός: Μπεχλιβανίδης 2-2

Aτρόμητος: Mιχαηλίδης 2-3

Βισαλτιακός: Πασχαλούδης 3-3

Ατρόμητος: Νεμπεγλέρας 3-4

Βισαλτιακός: Kουκουλής 4-4

Ατρόμητος: Kάμπας 4-5

Καλλιθέα - Πανθρακικός 1-0

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλη νίκη και πρόκριση για την Καλλιθέα στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος hellas online, επικρατώντας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης του Πανθρακικού με σκορ 1-0, χάρη σε τέρμα του Παπαναστασίου.

Η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να αποδείξει το γεγονός που την θέλει να αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω από την Καλλιθέα και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να αποδώσουν σπουδαίο ποδόσφαιρο, κατάφεραν να μην απειληθούν και σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν έφτασαν στην επίτευξη ενός τέρματος με τον Παπαναστασίου στο 89', ο οποίος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα.

Να σημειωθεί ότι στο 34' της αναμέτρησης ο Σίμος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, στερώντας από την ομάδα του την ευκαιρία να πάρει νωρίτερα το προβάδισμα στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Καλλιθέα (Σάββας Παντελίδης): Ανδρούτσος, Αρκούδας, Κάκαβος, Κουτρουμπής, Σίμος, Τεγούσης, Ηρακλής, Σκαρτσίλας, Πλατέλας, Τσίτσης, Παπαναστασίου.

Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρούνιε, Τροΐζε, Όρακ, Κανωτίδης, Καπετάνος, Κωνσταντινίδης, Αργυρίου, Μπαχαρίδης, Καζάκης, Μουνάφο, Μίτου.

Eθνικός-Ξάνθη 1-2

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων λυτρώθηκε η Ξάνθη, η οποία με τέρμα του Σουάνη πήρε την πρόκριση για τους "16" του κυπέλλου hellas online. Το συγκρότημα του Γιάννη Μαντζουράκη επικράτησε πιο εύκολα απ'ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-1) των Πειραιωτών και θα βρίσκεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Ξάνθης, η οποία παρατάχθηκε με πολλά από τα βασικά μέλη της. Από τα πρώτα λεπτά έφερε το ματς στα μέτρα της, προηγήθηκε με τον Κιντάνα στο 17', ενώ έχασε ευκαιρίες για να καθαρίσει από το πρώτο μέρος τη νίκη-πρόκριση.

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε μπροστά και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ροντρίγκο στο 71ο λεπτό, ωστόσο η Ξάνθη τρία λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα κερδίζοντας πέναλτι. Ο Ταϊντέρ, όμως, δεν ευτύχησε να κάνει το 1-2 από την άσπρη βούλα και η αγωνία πήρε παράταση.

Τελικά, ότι δεν έκανε ο Αλγερινός συμπαίκτης του έκανε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάνης, ο οποίος σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σουλογάνης, Γκράιμς, (20' Ψιανός), Παγώνης, Σύρος, Καρακώστας, Σιλιγαρδάκης (63' Σουμπίνιο), Αλημπάς, Δήμος, Χαλαουάνι, Κωστάκης (85' Φαρινόλα), Ροντρίγκο
ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Κωστούλος, Ριζογιάννης, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος, Βασιλακάκης (60' Φαμπιανέζι), Ταϊντέρ, Κιντάνα, Λουτσιάνο (68' Κομεσίδης), Μαρσελίνιο (11' λ.τ. Σουάνης), Στίβαρ

Ιωνικός-Λεβαδειακός 1-2

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το "καλημέρα" στον αγώνα, ο Λεβαδειακός κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό και με δύσκολη νίκη 2-1 να πανηγυρίσει την πρόκριση toy για τη φάση των "16" του Κυπέλλου hellas online.

Η ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ υπέστη τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Σιδέρης εκτέλεσε φάουλ και ο Φουρτάδο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο Λεβαδειακός επιχείρησε να απαντήσει άμεσα, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Ναπολεόνι προσέκρουσε στο δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε ο Ναπολεόνι, το πέτυχε ο Ταραλίδης στο 19' με δυνατό μακρινό σουτ που δεν άφηνε περιθώρια στον Πουρρή.

Το σκηνικό ήταν πανομοιότυπο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 56' ο Μασάντο είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στο 63' ήρθε η ολική ανατροπή. "Χρυσός" σκόρερ ο Μπαλβορίν, που μετά από κάθετη πάσα του Σερζίνιο, έκανε μια υπέροχη ατομική προσπάθεια και με ένα καταπληκτικό σουτ έγραψε το τελικό 1-2.

Η πρόκριση για τον Λεβαδειακό κρίνεται δίκαιη, αλλά δεν ήρθε καθόλου εύκολα, καθώς ο Ιωνικός είχε αξιόλογες ευκαιρίες για να σκοράρει στο 45' και στο 85' με τον Κεφαλούκο.


ΙΩΝΙΚΟΣ
: Πουρής, Μπάγιτς, Κεφαλούκος, Μπέριος, Τσερκέζος, Σιδέρης, Φουρτάδο (77' Χατζηβασιλειάδης), Παπαζούδης (65' Γεωργίου), Καφάσο, Λάνγκλε, Μωραϊτης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάντο, Μπαρτορέλ, Ζησόπουλος, Μπράνκο, Ναπολεόνι, Σερζίνιο (70' Γάτσος), Ταραλίδης (46' Μπάρκογλου), Βασιλείου (46' Μπαλβορίν).

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργαράκος, Ταρανάς (Αθηνών)

Πέρασε από το "Γεντί Κουλέ" ο ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Σάκης Παπάζογλου (το πρώτο του με τον «δικέφαλο») στο 40ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΟΦΗ 1-0 στο «Γεντί Κουλέ» και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου. Το παιχνίδι ήταν αρκετά όμορφο, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί και εκμεταλλευόμενοι ένα σημαντικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν μια πολύτιμη πρόκριση.

Ο Φερνάντο Σάντος, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, και με επιθετικό9 δίδυμο τους Βιεϊρίνια και Παπάζογλου. Αρκετά τα νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα, καθώς χρησιμοποιήθηκαν οι Βερόν, Βιτόλο και Αραμπατζής. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή τους τους Φιλομένο, Μπιζέρα, Μουσλίμοβιτς, Αμπουμπακάρι, Κονσεϊσάο, και Χαλκιά. Από την πλευρά, του, ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκι Παπαβασιλείου, δεν είχε στη διάθεσή του τους Αγρίτη, Πέσιτς, Κοκκινάκης, ενώ παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1 και τον Βλοντάρτσικ στην κορυφή της επίθεσης.

Ανοιχτό και με καλό ρυθμό παιχνίδι, είχαμε στο πρώτο μέρος. ΟΦΗ και ΠΑΟΚ μπήκαν με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, δείχνοντας διάθεση να σκοράρουν. Ο «δικέφαλος» μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα 15 λεπτά και είχε την υπεροχή στις κινήσεις. Εν συνεχεία όμως οι Κρητικοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και μάλιστα ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο με τρεις κλασικές ευκαιρίες

Δύο με τον Μανούσο (στο 26’ με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 28’ με κεφαλιά) και μία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, σε τετ α τετ του Βλοντάρτσικ με τον Κρέσιτς (στο 35’). Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα που σημείωσε ο Σάκης Παπάζογλου στο 40’ ο λεπτό. Ο νεαρός επιθετικός, εκμεταλλεύθηκε τραγικό λάθος του Νατσούρα, ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει, του έστρωσε τη μπάλα (με το κεφάλι) και εκείνος βγαίνοντας τετ α τετ με τον Βεζυρίδη, κατάφερε να τον «κρεμάσει» έξυπνα με λόμπα που επιχείρησε έξω από την μεγάλη περιοχή και προς τα αριστερά.

Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του α’ μέρους, η ομάδα του έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως το σουτ του Βιεϊρίνα από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής που συνοδεύθηκε από ωραία ατομική ενέργεια (απέφυγε τον Κρέσιτς), κατέληξε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, Σάντος και Παπαβασιλείου πέρασαν στο ματς τον Κουτσιανικούλη και τον Λάμεσιτς αντίστοιχα, θέλοντας να φρεσκάρουν την ομάδα τους για διαφορετικούς λόγους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και πάλι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, εξίσου ανοιχτό με το πρώτο, χωρίς όμως πολλές κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες,λ παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, όμως δεν έβρισκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την καλά οργανωμένη άμυνα του «δικεφάλου». Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά όποτε του δινόταν η δυνατότητα. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» το 2-0 στο 71’ όταν ο Κουτσιανικούλης με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τον Μπερτίν, αλλά στο τετ α τετ που ακολούθησε με τον Βεζυρίδη, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Τελικά τίποτα δεν άλλαξε, με το 1-0 να μένει ως το τέλος και τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που περνάει στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

ΣΚΟΡΕΡ: 40’ Παπάζογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:-
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Σταυρακάκης (46' Λάμεσιτς), Κωνσταντινίδης, Μπερτίν, Νατσούρας, Κιάσσος, Οργκανίστα, Μπουτ (64’ Καρακατσάνης), Μανούσος (78’ Περογαμβράκης), Ζορμπάς, Βλόνταρτσικ.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μουν (46' Κουτσιανικούλης), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Βερόν (73’ Γκαρσία), Σορλέν, Αραμπατζής, Βιεϊρίνια (86’ Φωτάκης), Παπάζογλου.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 -Tenorio...Στοίχημα...

Kαλησπέρα.

Ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας σήμερα για την χώρα μας,ένα μεγάλο ευχαριστώ το λιγότερο σε όλους αυτούς τούς <<πραγματικούς ΗΡΩΕΣ>>
πού δώσαν καί την τελευταία τούς ρανίδα αίματος για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Πάμε στα στοιχηματικά,όπου θα χαρακτήριζα αρκετά καλή προσωπικά
την χτεσινή βραδιά με εξαίρεση την Σπόρτινγκ,αφού πέρασαν τα υπόλειπα
σημεία πού είχαμε αναφέρει, το σημείωσα επίσης για την Βελέζ ότι τελικά
αν την προτιμήσω όπως και τελικά το έπραξα,αν και με πολλές αλλάγες,
ακόμη καί το σημείο πού έκοψα την Εστουδιάντες βγήκε και αυτή, αλλα δεν την προτίμησα.


Στα φρέσκα, οι σημερινές επιλογές αποκλειστικά για ιντερνετικούς ,μιάς
καί οι μηχανές του οππαπ είναι κλειστές σήμερα ένεκα εθνικής επετείου.



Ξεκίνημα με το διπλό της ΣΤΟΥΡΜ,

ΜΑΤΕΡΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (2)

Πολύ κατώτερη της Ραπίντ, η Μάτερσμπουργκ την περασμένη αγωνιστική γνωρίσε την ήττα με 4-0. Κατώτερη προηγούμενων εμφανίσεων, φάνηκε λίγο στην αρχή του αγώνα αλλά μέχρι εκεί, όπου δέχτηκε το πρώτο τέρμα
και απο κεί καί πέρα κατάρευσε με συνέπεια να δεχτεί άλλα 3 γκόλ.
Την αρνητική παράδοση θέλουν να σπάσουν οι γηπεδούχοι, καθώς δεν έχουν νικήσει στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις.


Με την παράδοση στο πλευρό της, αήττητη στις τελευταίες 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις, αντιμετωπίζει σήμερα τη Μάτερσμπουγκ η ΣΤΟΎΡΜ
Καλή ανασταλτικά η φιλοξενούμενη κυρίως στην άμυνα ,μιάς δέχονται
γκόλ αρκετά δύσκολα,το είδαμε και στην αναμέτριση με τον Π,Α,Ο.
Στο πρωτάθλημα δεν έχει δεχτεί γκόλ 4 σερί αγώνες
Η σχετικά καλή κατάσταση 2-2-0 η καλή άμυνα με 10 γκόλ η καλύτερη
στην κατηγορία,η καλή απόδοση στο διπλό και η έλειψη σοβαρών προβλημάτων,μου δίνουν το δικαίωμα να ευελπιστώ σε νίκη της ΣΤΟΥΡΜ.





ΧΙΜΝΑΣΙΑ - ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ (2)


Δεύτερη σερί ήττα για τούς γηπεδούχους με γκολ στο 85’ που δεν έπρεπε να μετρήσει, ηττήθηκε την Κυριακή με 1-0 από την Αρσεναλ,.ματς σχεδόν χωρίς φάσεις, που κρίθηκε τελικά από ένα διαιτητικό λάθος. Η Αρσεναλ είχε δοκάρι στο α’ μέρος,Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τη Χιμνάσια, που έχασε έτσι έδαφος στην ειδική βαθμολογία, όπου βρίσκεται χαμηλά.
Τρεις αλλαγές, η μία είναι αναγκαστική καθώς ο στόπερ Μαλδονάδο είναι τιμωρημένος και αντικαθίσταται από τον Λάντα Ο μέσος Ρινάουδο που επιστρέφει από τιμωρία, και μέσος Μεσέρα, είναι τα δύο άλλα νέα πρόσωπα, εκτός ενδεκάδας ο γνωστός Σεμπαστιάν Ρομέρο, και ο επιθετικός Στρακουαλούρσι .Δεύτερο ματς εκτός ο βασικός δεξιός μπακ Ορμένιο, σταθερά εκτός ο ηγετικός χαφ Εστέμπαν Γκονσάλες.


Οπως γράφει και το σκορ (3-0), επιβλήθηκε της Γοδόι Κρουζ το Σάββατο. Εκανε το καλύτερό της ημίχρονο, στρίμωξε την αντίπαλό της και από το πρώτο λεπτό δεν την άφησε να πάρει ανάσα, ο λόγος για την φορμαρισμένη
καί ώντας αήττητη στο πρωτάθλημα Αργεντινής ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ.
Αήττητη οι φιλοξενούμενοι, με τον τεχνικό Φαλσιόνι να λέει ότι «όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα, ο μπακ Μπαράσα προσθέτει ότι «όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι, οι παίκτες και ο κόσμος, αλλά πρέπει να κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος».Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, κομπλέ με πλήρη αποστολή ταξιδεύει στη Λα Πλάτα και με τον texnik;o Φαλσιόνι να παρατάσσει, εκτός απροόπτου, ακριβώς την ίδια ενδεκάδα. Διπλό για την φορμαρισμένη και αήττητη ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ.





ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ - ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ (2)


Mε 6 'ηττες σε 7 μάτς πρίν καί μετά την διακοπή η Σέν γκάλεν βρίσκεται πλέον μόλις ένα βαθμό από την ένατη θέση. Στα έξι τελευταία πήρε μόλις έναν πόντο. 4 σερί ήττες με παθητικό 14 γκόλ,άμυνα σουρωτήρι κανονικό.
Σημαντικές οι επιστροφές της στο σημερινό αγώνα.





Με καταπληκτική εμφάνισή κέρδισε με 2-1 τη Γ. Μπόις. Το πρώτο μέρος της ήταν αποκλειστικά δικό της . Στην επανάληψη δέχθηκε κάποια πίεση, ισοφαρίστηκε, αλλά ήταν θέμα χρόνου να πάρει μπροστά και τελικά με πέναλτι του Σμίλιανιτς πέτυχε το δεύτερο γκολ.
3 νίκες στα τελευταία 4 μάτς οι <<Ακρίδες>>Επιστρέφει από ποινή ο μέσος Μπασά . Ο γνωστός Αργεντίνος Ζάρατε αποτελεί τη σημαντικότερη λύση στην επίθεση. Ο καλός οργανωτής Καμπάνας και ο Καλά από τα άκρα . «Πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτά που κάναμε σωστά με τη Γ. Μπόις και να κάνουμε τα πάντα να πάρουμε τη νίκη» δήλωσε ο Σφόρτσα. Με Ζάρατε είμαι και το διπλό των <<ΑΚΡΙΔΩΝ>>




ΝΑΠΟΛΙ - ΜΙΛΑΝ (2)



Η ανταπόκριση του κόσμου στις 2 σερί νίκες ήταν άμεση, η ψυχολογία των ναπολιτάνων οπαδών στα ύψη, και αναμένεται κοσμοσυροή σήμερα στο γήπεδο. Ο Ματσάρι ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα και όχι να την αγχώσει, από τους παίκτες του ζήτησε να «είναι τέλειοι. Για να κερδίσεις μια ομάδα όπως η Μίλαν, πρέπει να πίασεις το τέλειο, η Μίλαν και εμείς προερχόμαστε από καλά αποτελέσματα, εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη δίψα., τιμωρημένος ο βασικός Κοντίνι (9/0), εκτός μάχης ο Σαντακρότσε (2/0) και αμφίβολος ο βασικός Καμπανιάρο (4/0). Δεν προλαβαίνει ο δεξιός μπακ-χαφ Σούνιγκα (5/0).

<< Ντε Σάνκτις - Γκράβα, Ρινάουντο, Καναβάρο, Αρόνικα - Πατσιέντσα, Γκαργκάνο - Μάτζιο, Χάμσικ, Λαβέτσι - Κουαλιαρέλα.>>



Μέσα σε διάστημα 7 ημερών πέτυχε κάτι πρωτοφανές, τρεις νίκες με ανατροπές. Ρ'ομα (2-1), Ρεάλ (3-2) , Κιέβο (2-1), βρέθηκε να χάνει από νωρίς απο την Κιέβο και κινδύνευσε με δεύτερο γκολ. Μετά το 20’ πήρε την πρωτοβουλία, έχασε ευκαιρίες και αφού δεν έβαλαν τα γκολ οι επιθετικοί, ανέλαβε δράση ο Νέστα. όπου μας έστειλε στα ουράνια
με το γκόλ στο 90+.
Απόντες ο Στοράρι , Ονιέβου , Γκατούζο (6/0), Γιανκουλόφσκι (4/0) και μακροχρόνια οι Μπονέρα, Ντι Τζενάρο, επανήλθε από τραυματισμό μόνο ο Αμπάτε (6/0). Από τιμωρία επιστρέφει ο Αμπροζίν.

θα προτιμήσω την ΜΙΛΑΝ αν καί πολύς κόσμος που μίλησα
το πρωί έχει σκοπό να κοντράρει την τεράστια ομαδάρα,
με τον αέρα των συνεχών ανατροπών της ΜΊΛΑΝ πάω μαζί της.

<<Ντίντα - Οντο, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα - Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ - Πάτο, Μποριέλο, Ροναλντίνιο.>>




ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (2)



Eλαφρώς βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Μπαρουέρι αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να αποφύγει την ήττα με 2-1 από τη Νάουτικο. Η Μπαρουερί δεν είχε το ίδιο κίνητρο με τους γηπεδούχους και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους, ειδικά στο δεύτερο μέρος.Βαθμολογικά την βρίσκω
καλά εκεί πού είναι, δεν δίχνει ότι θα έχει πρόβλημα με την κατηγορία άμεσα, με νέο τεχνικό σήμερα οι γηπεδούχοι.αλλά μόνο με 3 νίκες σε
14 αγώνες,.στα 7 τελευταία μάτς έχει σκοράρει μόνο στα 3..!!




Νίκη μέσα στην έδρα της Μποταφόγκο και βούρ για το τίτλο, η ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ πήρε πανάξια την 3η σερί νίκη της και είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ηρωας ο σκόρερ Αντριάνο αλλά και ο κίπερ Μπρούνο που έπιασε πέναλτι στο 75’.
Πλήγμα με τον έμπειρο Σέρβο Πετκοβιτς ,. Αντικαταστάτης του ένας εκ των Φιέρο, Ερικ Φλόρες ,. Ετοιμος από τραυματισμό και ο στόπερ Αλβαρο.Μακροχρόνια εκτός ο στόπερ Ντέιβιντ και ο αριστερός μέσος Εβερτον (25/2).
Με φόρα, φόρμα και τα σχετικά και δύναμη από τη νίκη στο «κλάσικο» έρχεται η ΦΛΑ η ομάδα του Αντράντε απέχει πλέον τρεις μόλις βαθμούς από την κορυφή και ο κόσμος της ονειρεύεται τον τίτλο, πρώτη φορά μετά τapo 23 χρόνια...

Με το διπλό είμαι παιδιά...



Στη σούμα

ΣΤΟΥΡΜ-ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ-ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ-ΜΙΛΑΝ-ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ....


Αυτά τα ολίγα,καλό απόγευμα καλά να περνάτε, τα σέβη μου....

Tenorio...Στοίχημα...


Οφείλω να ομολογήσω , είμεθα σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό με καλά ταμεία,καί προπάντων ψαγμένα σημεία,με ένα και μοναδικό στόχο,το δρόμο προς το ταμείο..απο το Σ/Κ μέχρι και χθές έχουμε στο σύνολο 12 στα 16 σημεία πού είχαμε προτίνει στο blog...όλα τα σημεία ήταν πάνω των 2,00 μονάδων...και τα καλύτερα ακόμη δεν έχουν έρθει... τα χρόνια μου πολλά ένεκα της ημέρας...τα σέβη μου....

Χωρις λογια............................

Για καλό και για κακό, την επόμενη φορά που θα βρέξει και σκοπεύετε να πάτε σε γήπεδο μπάσκετ (κλειστό, ε;), πάρτε και μια ομπρελίτσα μαζί σας...

Στα... Τρίκαλα το μέλλον του Προτάσοφ


Ο Προτάσοφ από την αναχώρηση του Ηρακλή Δεν αποκλείεται τελικά να προκύψουν δραματικές εξελίξεις για τον Όλεγκ Προτάσοφ, εφόσον η ομάδα αποκλειστεί από τα Τρίκαλα. Το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση για το Κύπελλο, φαίνεται πως θα καθορίσει το μέλλον του Ουκρανού στον Ηρακλή.

Ο τεχνικός των "κυανόλευκων" είχε επαφή με τους διοικούντες την ΠΑΕ, στην οποία δεν τέθηκε ζήτημα απομάκρυνσης ή παραίτησης του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το δεδομένο, όμως, δύσκολα θα παραμείνει το ίδιο αν ο "Γηραιός" δεν κατορθώσει να δώσει συνέχεια στις υποχρεώσεις του για τη δεύτερη τη τάξη εγχώρια διοργάνωση.

Ντιέ: Δικαιολογημένα υπάρχει δυσφορία
Την πεποίθηση ότι ο Ηρακλής θα επιστρέψει στις νίκες άμεσα εξέφρασε με δηλώσεις του ο Σερζ Ντιέ. «Για μας είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αυτό του κυπέλλου με τα Τρίκαλα», τόνισε ο Ιβοριανός χαφ και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, φταίμε εμείς που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα από τα επόμενα ματς. Μέσα από τις νίκες οι στόχοι ξαναέρχονται πιο κοντά, γι' αυτό κι εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα». Ολοκληρώνοντας, ο Ντιέ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του «κυανόλευκου» κόσμου, επισημαίνοντας: «Δικαιολογημένα οι φίλαθλοι έχουν δυσφορία για τα αποτελέσματα. Είμαστε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και πρέπει στη συνέχεια να τα καταφέρουμε».

Φωτο Ημέρας

Ποιος Πανσερραϊκός... Φιλοζωϊκός Ομιλος Σερρών, αυτή είναι ομαδάρα!

Ειπε...............

Φταίμε μόνο εμείς για τον αποκλεισμό της ομάδας και κανείς άλλος. Δεν έφταιξε τίποτα άλλο παρά μόνο το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε μέσα στο παιχνίδι. Ο Πανσερραϊκός έπαιξε καλύτερα από εμάς και κέρδισε δίκαια".

Εντσο Μαρέσκα

(...ο ιταλός άσος του Ολυμπιακού για το κάζο των "ερυθρολεύκων" στις Σέρρες)

Ψιθυροι......................

  • Δηλαδή αυτός που το είχε παίξει "1" στο Στοίχημα και κέρδισε οχτώ φορές τα λεφτά που ποντάρισε να πάει από το πρακτορείο να πληρωθεί ή να περιμένει την ένσταση;
  • Την δική της χιουμοριστική χροιά δίνει η "DERBYnews" για την ιστορία των Σερρών. "Χαλασμένοι οι ακανέδες. Ενσταση, ξαναγίνεται το ματς στις Σέρρες", έχει πρώτο θέμα η εφημερίδα.
  • Ο Ζίκο "ψήνει" τον Αντριάνο να έρθει στον Ολυμπιακό "αποκαλύπτει" η "Γάτα". Τι να κάνει ο άνθρωπος, θέλει τον συμπατριώτη του για να μην την... πατάει όπως στις Σέρρες!

Αθλητικός Τύπος 28/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match

Πανέτοιμος ο Μιλάνο

Πανέτοιμος ο Μιλάνο

Ο Ηρακλής έχει μπει σε μια εβδομάδα «γεμάτη», δύσκολη και με απαιτήσεις άμεσης αλλαγής της εικόνας και των αποτελεσμάτων. Το διάστημα από την αναμέτρηση της Λιβαδειάς μέχρι και την αυριανή στα Τρίκαλα για το κύπελλο είναι πολύ μικρό και ως εκ τούτου η προετοιμασία σύντομη. Οι «κυανόλευκοι» προπονήθηκαν χθες στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα, με τα νέα από το «μέτωπο» των τραυματιών να φέρνουν ευχάριστα κατά κύριο λόγο συναισθήματα. Το σημαντικότερο εξ αυτών, έχει να κάνει με την πλήρη επιστροφή του Μάουρο Μιλάνο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός προπονήθηκε χθες σε κανονικούς ρυθμούς, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, γεγονός το οποίο είναι ενθαρρυντικό για την πορεία της οριστικής επανένταξής του στην αγωνιστική δράση. Ο Μιλάνο προφανώς και δεν είναι στο 100% για το παιχνίδι κυπέλλου στα Τρίκαλα, όμως δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την ομάδα για ψυχολογικούς λόγους. Ο Αργεντινός είναι πιθανό χωρίς να προβαίνει σε επικίνδυνες κινήσεις να είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ηρακλή στο κυριακάτικο παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης.

Τέσσερις ατομικό και μια επιστροφή

Στη χθεσινή προπόνηση του Ηρακλή και εκτός της ευχάριστης είδησης επιστροφής του Μάουρο Μιλάνο, υπήρξε ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που ουσιαστικά τέθηκε στη διάθεση του Όλεγκ Προτάσοφ. Ο λόγος για τον Αχιλλέα Σαρακατσάνο, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Αντίθετα ο Νικουλάι Ντίκα συνέχισε σε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και σύντομα αναμένεται να επανέλθει με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ρουμάνος όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός πλάνων από τον αγώνα κυπέλλου στα Τρίκαλα, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα την Κυριακή. Παράλληλα και ο Κώστας Γιαννούλης προπονήθηκε μόνος του ξεπερνώντας σιγά-σιγά τους πόνους στη μέση. Ο Κώστας Φούφουλας αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. Θα παραμείνει εκτός πλάνων για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα τουλάχιστον, μιας και θα χρειαστεί ξεκούραση λίγων ημερών. Παράλληλα από τη χθεσινή προπόνηση αποχώρησε ο Τάσος Κατσαμπής. Ο αρχηγός των «κυανόλευκων» αισθάνθηκε μυϊκή επιβάρυνση και για προληπτικούς λόγους αποχώρησε, ώστε να μην διακινδυνεύσει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Σήμερα μάλιστα ο πολύπειρος αμυντικός θα επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς. Τέλος και ο Βόιτσε Κοβαλέφσκι έχασε μέρος της χθεσινής προπόνησης, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα ως προς την παρουσία του κάτω από τα «κυανόλευκα» γκολπόστ.

Προπόνηση και αποστολή

Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί σήμερα με μια προπόνηση το μεσημέρι στις 3:00 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα. Μετά το τέλος αυτής ο Όλεγκ Προτάσοφ θα ανακοινώσει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα απαρτίζουν την αποστολή κι έπειτα αυτή θα αναχωρήσει με το λεωφορείο της ΠΑΕ για τη θεσσαλική πόλη.

Παίκτης γρονθοκόπησε φίλαθλο!

Παίκτης γρονθοκόπησε φίλαθλο! philippine_paiktis_grothia_se_filathlo.jpgΤι συμβαίνει όταν κάποιος από την εξέδρα «στολίζει» με διάφορα κοσμητικά επίθετα έναν παίκτη; Συνήθως ο τελευταίος αναγκάζεται να υποστεί την... ελευθερία του λόγου του πρώτου. Όχι στις Φιλιππίνες... Στο πρωτάθλημα της χώρας παίκτης «απάντησε» με γροθιές στις προκλήσεις φιλάθλου!



Στην αναμέτρηση των Smart Gilas με τους Burger King Whoppers για το πρωτάθλημα των Φιλιππίνων πριν από δέκα ημέρες ο Γουίνι Αρμπολέντα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και λίγο μετά το δεύτερο αντιαθλητικό του φάουλ σε παίκτη των Smart Gilas έφυγε... σφαίρα προς έναν φίλαθλο που τον χλεύασε από την πρώτη σειρά στην εξέδρα και πήρε την εκδίκησή του. Πώς; Με μία κλωτσιά στην κοιλιά και τέσσερις γροθιές στο πρόσωπό του!

Ο φίλαθλος ήταν τυχερός γιατί δεν τον βρήκαν όλες «γεμάτες», ενώ ο 33χρονος γκαρντ με το ξέσπασμά του αυτό κέρδισε την αποβολή του από τη συνέχεια του πρωταθλήματος...

Επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού

osfp_episodia.jpgΈνα ακόμα θλιβερό επεισόδιο συνέβη στο Παγκράτι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές.

Η βόμβα που σημειώθηκε τα ξημερώματα,στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην οδό Πύρρου 3, δημιούργησε αρκετές υλικές ζημιές στα γραφεία των «ερυθρολεύκων» καθώς επίσης και σε 2 αυτοκίνητα σταθμευμένα.

Ανάλυση Ευρωλίγκα από Κατσικάρη

katsikaris_aris_olympiacos.jpgΟι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα μπαίνουν στις «μάχες» της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων, με τον Φώτη Κατσικάρη να αναλύει τις αναμετρήσεις των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Αμαρουσίου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο τεχνικός του Άρη εφιστά την προσοχή των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην οικοδέσποινα Μάλαγα, χαρακτηρίζει αμφίρροπο τον αγώνα της ομάδας των βορείων προαστίων στην Λουμπλιάνα, ενώ υποστηρίζει ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να περιορίσουν τους πλέι-μέικερ της Κίμκι.



Ο προπονητής των «κιτρίνων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Μάλαγα - Ολυμπιακός

«Υπάρχει αισθητή διαφοροποίηση στο ρόστερ των δύο ομάδων συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Προς το χειρότερο για τη Μάλαγα, η οποία έχασε παίκτες ''κλειδιά'' όπως ο Καμπέθας, ο Κελάτι, ο Χάισλιπ και ο Ν’ Ντονγκ και προς το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος εμφανίζεται πληρέστερος και πιο ποιοτικός. Οι αλλαγές σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς έχουν ως αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, ωστόσο αυτό ακριβώς είναι το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουν οι ''ερυθρόλευκοι'': όταν μία μεγάλη ομάδα είναι ''πληγωμένη'', τότε πολλές φορές γίνεται πιο επικίνδυνη».

Ολύμπια Λιουμπλιάνα - Μαρούσι

«Είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Οι Σλοβένοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν, ενώ μαθαίνουμε πως αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Για το Μαρούσι από την άλλη, αυτό είναι το πρώτο του πραγματικό τεστ στην Ευρωλίγκα. Αντίθετα απ’ ότι ίσχυε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η ελληνική ομάδα μπαίνει απ’ την αρχή με την λογική να το κερδίσει, κάτι που σημαίνει πως το ''κομμάτι'' της ψυχολογίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο».

Παναθηναϊκός - Κίμκι

«Ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικές απουσίες, ωστόσο είναι ξεκάθαρο από τα πρώτα του παιχνίδια στη σεζόν πως έχει μάθει να ζει με αυτές. Όσον αφορά τη ρωσική ομάδα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο δείχνει να ρίχνει το βάρος στην Ευρωλίγκα, αίσθηση η οποία έγινε ακόμα πιο ισχυρή ύστερα από την τελευταία ήττα-έκπληξη στο πρωτάθλημα. Η Κίμκι έχει την ποιότητα για να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό και ο Ισπανός προπονητής λογικά θα επιχειρήσει να οδηγήσει το παιχνίδι σε αργό ρυθμό προκειμένου να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας. Το ''κλειδί'' για την ελληνική ομάδα είναι ο περιορισμός των δύο πλέι μέικερ, Καμπέθας και Ραούλ Λόπες, καθώς η Κίμκι δεν έχει δημιουργία από τις υπόλοιπες θέσεις των περιφερειακών».

Μην την πατήσει κι αυτός

ten_kate_proponisi1.jpgΝα δείξουν την απαιτούμενη προσοχή ζήτησε ο Χενκ Τεν Κάτε από τους παίκτες στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εορδαϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας (17:00, ALPHA). Ο Ολλανδός τεχνικός, τόνισε στους «πράσινους» ότι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αλλά ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους ματς κρύβουν πολλές παγίδες.

«Παίζουμε με μια ομάδα Γ' Εθνικής. Εμείς είμαστε το φαβορί, πρέπει όμως να δούμε σοβαρά το παιχνίδι γιατί τέτοιες ομάδες αποκτούν τεράστιο κίνητρο όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες τους αντιμετωπίζουν σπουδαίους αντιπάλους, θα παίξουν παθιασμένα για να δείξουν ότι αξίζουν κι αυτοί, γι' αυτό θέλω να μπείτε κι εσείς δυνατά και να πάρετε την πρόκριση. Δεν θέλω καν να περνάει από το μυαλό σας ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο αν δεν το δείτε σοβαρά», ανέφερε ο Τεν Κάτε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναμένεται να ξεκινήσει με πολλές αλλαγές την ενδεκάδα της ομάδας του προκειμένου να ξεκουράσει βασικούς παίκτες και να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και εννέα με δέκα αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γαλατασαράι. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Σεϊταρίδης που θα κάνει την επανεμφάνισή του με την φανέλα του «τριφυλλιού» μετά τον Μάιο του 2004, ενώ στο αριστερό ο Δάρλας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Μπιάρσμιρ και Βύντρα.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Σιμάο με τον Νίνη και στα πλάγια οι Χριστοδουλόπουλος από δεξιά) και Λέτο από αριστερά. Στο αρχικό σχήμα θέση θα πάρει και ο Ρουκάβινα, λίγο πιο πίσω από τον Πετρόπουλο που θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης των «πρασίνων». Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Καρνέζης, Μαχλέλης, Καντέ, Σισέ και Γκάμπριελ.

Αβέβαιο το μέλλον του Μπάμπελ


Μάρκους Μπάμπελ Εξαιρετικά αβέβαιο είναι το μέλλον του Μάρκους Μπάμπελ στον πάγκο της Στουτγκάρδης, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στο Κύπελλο από την Γκρόιτερ Φίρτ, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η Στουτγκάρδη, η οποία πριν την έναρξη της περιόδου συγκαταλεγόταν μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα, έχει απογοητεύσει με τη μέχρι τώρα παρουσία της, καθώς βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας. "Τώρα έχουμε πέντε συνεχόμενες ήττες", τόνισε ο Μπάμπελ στους δημοσιογράφους μετά την ήττα με 1-0 από την Γκρόιτερ Φιρτ και συνέχισε: "Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για μας και δεν μπορώ να γνωρίζω ποια θα είναι η θέση της διοίκησης απέναντί μου".

Αποκλείστηκαν Στουτγκάρδη και Ντόρτμουντ!


Μία ακόμα ήττα γνώρισε η Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη και Ντόρτμουντ έπεσαν θύμα έκπληξης στη φάση των "16" του Κυπέλλου Γερμανίας, αφού αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερης κατηγορίας! Η πρώτη ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Γκρόιτερ Φιρτ, ενώ η δεύτερη έχασε επίσης εκτός έδρας από την Όσναμπρικ με 3-1!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Γκρόιτερ Φιρτ-Στουτγκάρδη 1-0
(32' Νέριγκ)

Aιντραχτ Τρίερ-Κολωνία 0-3
(25' Νοβάκοβιτς, 29' Μοχάμαντ, 52' Μανίς)

Όσναμπρικ-Ντόρτμουντ 3-1
(37', 42' Μπαρλέτα, 69' Ζίγκερτ-55' Σαχίν, 96' Μπάριος)

Aουγκσμπουργκ-Ντούισμπουργκ 5-0
(45', 74' Τόργκελε, 46' Τουρκ, 54' Μόρλε, 76' Τραορέ)

Μόναχο 1860-Σάλκε 28/10
Βέρντερ Βρέμης-Καϊζερσλάουτερν 28/10
Χοφενχάιμ-Κόμπλεντς 28/10
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 28/10

Προκρίθηκαν Ρέιντζερς, Σεντ Μίρεν και Σεντ Τζόνστον


Ο Γουίτακερ έδωσε στη Ρέιντζερς το προβάδισμα Αν και είχε πολλές απουσίες, η Ρέιντζερς νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Νταντί και πέρασε στην ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Σκωτίας. Τον ίδιο στόχο πέτυχε και η Σεντ Μίρεν που επιβλήθηκε 3-0 της Μάδεργουελ, αλλά και η Σεντ Τζόνστον που νίκησε 2-1 την Νταντί Γιουνάιτεντ παίρνοντας εκδίκηση και για την ήττα της στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα
Νταντί - Ρέιντζερς 1-3
0-1 Γουιτάκερ(15)
1-1 (29) Γκρίφιθς
1-2 ΜακΚένζι αυτογκόλ (57)
1-3 Φλεκ (85)

Σεντ Τζόνστον - Νταντί Γιουνάιτεντ 2-1
1-0 (72) Αντερσον
2-0 (76) αυτογκόλ Ντοντς
2-1 Μπουαμπέν (82)

Σεντ Μίρεν - Μάδεργουελ 3-0
1-0 (23) Χίγκντον
2-0 (62) Ρος
3-0 (81) αυτογκόλ Κρέγκαν

Πρόκριση στην παράταση για τη Σταντάρ


Οι παίκτες της Σταντάρ Λιέγης πανηγυρίζουν το γκολ του Νικουάζ Με τα δεύτερα έπαιζε στο κύπελλο η Σταντάρ Λιέγης, αφού από την ενδεκάδα που παρέταξε ο Λάζλο Μπολόνι μόνο δυο παίκτες θεωρούνται αναντικατάστατοι. Τελικά η ομάδα της Βαλονίας και αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε στην παράταση 2-1 τη Λιρς και πέρασε στη φάση των «16».

Ο αγώνας έλαβε χώρα στο «Σλεσάν» με την πρωταθλήτρια Βελγίου να ανοίγει το σκορ με τον Νικουάζ μόλις στο 9ο. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 79ο από τον Σαμίρ, ενώ ο Ντουφέρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 113ο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η σύνθεση της Σταντάρ: Βαν Χουτ, Γκορέ, Ρικάρντο Ρότσα, Ντουφέρ, Μουλεμό, Τραορέ, Γκέρσον, Νικουάζ, Ανζελί (56ο Καρσέλα), Σιριάκ, Γιαγκάν (86ο Μανγκαλά).

Η Τότεναμ απέκλεισε την Εβερτον


Ο Τομ Χάντλσοουν πανηγυρίζει, έχοντας ανοίξει το σκορ επί της Εβερτον Η Τότεναμ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας, κερδίζοντας 2-0 την Εβερτον στο δυνατότερο παιχνίδι της ημέρας, με τις ομάδες να παρατάσουν ισχυρές ενδεκάδες. Στο 31' ο Τομ Χαντλστόυν με σουτ από πάσα του Μπέντλεϊ άνοιξε το σκορ. Στο 57' ο Ρόμπι Κιν κέρδισε πέναλτι από τον Ντιστέν, αλλά την εκτέλεση του ίδιου απέκρουσε ο Τίμ Χάουαρντ. Στην εξέλιξη όμως της φάσης, ο Μπέιλ σούταρε, ο Χέιτινχα απέκρουσε και ο Κιν με σουτ έκανε το 2-0.

Η Εβερτον που πάλεψε και κατά διαστήματα υπερείχε, έπαιξε με τους:
Χάουαρντ, Χίμπερτ, Χέιτινχα, Ντιστέν, Νιλ, Κέιχιλ, Γκόσλινγκ, Ρόντγουελ, Φελαϊνί, Αγιεγκμπένι, Σαχά (46' Τζο).

  • Για ένα ημίχρονο και κάτι δυσκόλεψε η Πίτερμπρο τη Μπλάκμπερν, που τελικά επκράτησε και πήρε την πρόκριση με 5-2. Το σκορ άνοιξε ο Πέντερσεν στο 4', αλλά στο 17' ισοφάρισε ο Γουϊπντέιλ. Στο 43' όμως ο τερματοφύλακας Λιούις ανέτρεψε τον Πέντερσεν και αποβλήθηκε για να μείνει η Πίτερμπρο με 10 παίκτες. Ο Ριντ εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 2-1. Η Πίτερμπρο ισοφάρισε στο 50' με τον Μπόιντ, αλλά από εκεί και πέρα η Μπλάκμπερν κυριάρχησε. Πέτυχε τρία γκολ με Σαλγάδο (57'), ΜακΚάρθι (72') και Κάλινιτς (74' πέναλτι).

  • Μπορεί η Πόρτσμουθ να μην πάει καλά στο πρωτάθλημα, αλλά συνέτριψε την Στόουκ Σίτι, που μάλιστα προερχόταν από τη νίκη επί της Τότεναμ, με 4-0. Ο Πεκιόν πέτυχε δύο γκολ (17' και 59'), ενώ από μια φορά σκόραραν ο Γουέμπερ (55') και Κανού (81').

  • Αν και έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Μπάρνσλεϊ εκτός έδρας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Μόλις στο 6' ο Ντάνι Γουέλμπεκ με κεφαλιά, από σέντρα του Αντερσον άνοιξε το σκορ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου γκολ, κάνοντας την πάσα στον Μάικλ Οουεν, που με σουτ στο 59' σφράγισε τη νίκη. Στο 63' αποβλήθηκε ο Γκάρι Νέβιλ για αντιαθλητικό φάουλ.

  • Ο 25χρονος Αμερικάνος τερματοφύλακας Μπράντλεϊ Γκούζαν, που ζει στη σκιά του συμπατριώτη του Μπραντ Φρίντελ, ήταν ο ήρωας της Αστον Βίλα, καθώς απέκρουσε τρεις εκτελέσεις στην διαδικασία των πέναλτι και άλλο ένα στο κανονικό παιχνίδι, γαι να την οδηγήσει στην πρόκριση μέσα στο "Στάδιο του Φωτός" σε βάρος της Σάντερλαντ.
    Στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση οι δύο ομάδες δεν σκόραραν. Η Σάντερλαντ, που υπερείχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε την καλύτερη ευκαιρία, αφού δεν σκόραρε σε πέναλτι που κέρδισε, όταν έκανε χέρι ο Κουέγιαρ.
    Ηταν το 83' και ο Μπράντλεϊ Γκούζαν απέκρουσε την εκτέλεση του Κένιγουεϊν Τζόουνς. Ο Γκούζαν έπιασε άλλα τρία και η Αστον Βίλα επικράτησε 4-1 στην διαδικασία των πέναλτι!
  • Δεν κατάφερε να κερδίσει η Σπόρτινγκ


    Φάση από τον αγώνα Γκιμαράες - Σπόρτινγκ Η Σπόρτινγκ δεν κατάφερε να κερδίσει σε εξ αναβολής παιχνίδι την Γκιμαράες εκτός έδρας, δεχόμενη την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα της Λισσαβόνας είναι επτά βαθμούς πίσω από την Πόρτο και δέκα από Μπενφίκα, Μπράγκα.

    Τα αποτελέσματα
    Γκιμαράες - Σπόρτινγκ 1-1
    0-1 Φερνάντεζ (82)
    1-1 (90) Μιγκέλ

    Πέρασαν τα φαβορί στην Ολλανδία


    Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγύρισαν την πρόκριση επί της Ντεν Μπος Δεν είχαν εκπλήξεις οι αγώνες που έγιναν την Τρίτη για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Ολλανδίας. Εύκολα ή δύσκολα τα φαβορί κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Μεγάλη σε έκταση νίκη πέτυχε η Μπρέντα με το εμφατικό 6-1.

    Τα αποτελέσματα:
    Φέγενορντ - Ντεν Μπος 2-0
    Ντε Τρέφερς/Κέγκρο - Μπρέντα 1-6
    Γκο Αχεντ Ινγκλς - Εμεν 2-2 (4-2 στην παράταση)
    Χέλμοντ Σπορτ - ASWH 5-0
    Χέρακλες - Χάρλεμ 3-0
    Ντε Γκράαφστσαπ - Τζβόλε 0-0 (1-0 στην παράταση)
    Σπάρτα Ρότερνταμ - Φένλο 1-1 (5-4 στα πέναλτι)

    Χάνει ΟΦΗ, ίσως και Ξάνθη ο Χαλκιάς


    Ο Κώστας Χαλκιάς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Πρόβλημα και με τον Κώστα Χαλκιά. Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ υπέστει μια διάταση στο δεξί πόδι και αυτό σημαίνει ότι θα χάσει μια σειρά από προπονήσεις. Τίθεται μάλιστα εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στον αγώνα με την Ξάνθη. Αυτό σημαίνει ότι ο Κρέσιτς θα κάνει μια καλή προπόνηση με τον ΟΦΗ και θα είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ όταν το Σάββατο θα υποδεχθεί την Σκόντα.

    Στο μεταξύ η αποστολή φτάνει στο Ηράκλειο με πολλά προβλήματα ταξίδεψε. Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στην διάθεση του αρκετούς ποδοσφαιριστές και ουσιαστικά πήρε στην αποστολή όσους ήταν διαθέσιμοι.

    Φυσικά εκτός έμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που έχει θλάση στον προσαγωγό, ενώ τραυματίες εξακολουθούν να είναι οι Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο και Αμπουμπακάρι. Οι 18 ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν για την αποστολή είναι οι εξής: Κρέσιτς, Κουτζαβασίλης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου και Φωτάκης.


    Αδικα περίμεναν την αντικατάσταση του Παπασταμάτη
    Ο ορισμός του Κώστα Παπασταμάτη για να διευθύνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, αποτελεί μία πρόκληση σύμφωνα με τους διοικούντες. Να σημειωθεί ότι ο Αθηναίος ρέφερι έχει παραπεμφθεί για τέσσερα από τα ματς του ΠΑΟΚ που έχει διευθύνει και είναι λογικό να προκαλεί προβληματισμό το ότι εξακολουθεί να ορίζεται όπου παίζει ο δικέφαλος.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζήσης Βρύζας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και του ζήτησε την αλλαγή του Παπασταμάτη από το ματς του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. «Μάλλον μας κοροϊδεύετε», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. «Αλλά δε θα ανεχθούμε άλλη κοροϊδία! Αλλάξτε το διαιτητή, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο έχει αδικήσει κατάφορα τον ΠΑΟΚ τέσσερις φορές, στερώντας μας βαθμούς και νίκες», πρόσθεσε ο Ζήσης Βρύζας.

    Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν να αλλάξει ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης του κυπέλλου, αλλά, κάτι τέτοιο δεν προέκυψε.


    Κερμανίδης: "Ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο τη νίκη"
    Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτης Κερμανίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και αρχικά τόνισε για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό ότι: «Ο Παναθηναικός ήθελε την νίκη ίσως περισσότερο, έκανε δύο φάσεις και πέτυχε ισάριθμα γκολ. Ο ΠΑΟΚ ήταν γνωστό πως θα αγωνιστεί, έτσι δεν μπορείς να έχεις μεγάλες προσδοκίες μιας και δεν μπορείς να πετύχεις πολλά γκολ. Ο ΠΑΟΚ παίζει συντηρητικά και συγκρατημένα. Έριξε μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα και όχι στο πως θα εκμεταλλευτεί τα αμυντικά λάθη του Παναθηναικού. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πήγε για να μην χάσει. Η άμυνα μας ήταν αργή και στα δύο γκολ, δεν μπορεί να βγαίνει ο Κατσουράνης από το κέντρο και να πετυχαίνει δύο γκολ. Περίμενα με τους δύο γρήγορους που είχαμε μπροστά, Βιειρίνια και Κουτσιανικούλη οι οποίοι μαζί με τον Φωτάκη παίζουν σύγχρονο ποδόσφαιρο» ενώ για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Κουτσιανικούλη είπε: «Κάτι υπάρχει στην φάση του Κουτσιανικούλη, κάτι γίνεται μιας και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι πιο μπροστά, τον έπιασε με τον αγκώνα και τον έριξε. Και στην αποβολή του Ίβιτς δεν υπήρχε κανένα χέρι».

    Αναφορικά μ ε το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη: «Το γήπεδο του ΟΦΗ είναι μία καυτή έδρα, έχει προβάδισμα ο γηπεδούχος. Σίγουρα ο ΟΦΗ δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά θέλει προσοχή και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση» ενώ για τους τραυματισμούς είπε: «Όταν υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί κάτι συμβαίνει, πρέπει να το προσέξουν οι υπεύθυνοι».

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Βασίλης Σεργιαννίδης αναφέρθηκε στο προπονητικό κέντρο του «Δικεφάλου» το οποίο άνοιξε τις. πύλες του και υπογράμμισε ότι: «Ήταν πολύ συγκινητικό, σαν να πήραμε ένα Κύπελλο ακόμα. Να αποκτάει ο ΠΑΟΚ γήπεδα, για να δουλεύουν οι νέοι του ήταν κάτι που πάντα ονειρευόμασταν και το καλό ήταν ότι έγιναν γρήγορα. Είναι μεγάλη υπόθεση να δίνεις την δυνατότητα σε 300-350 παιδιά να προπονούνται ανά πάσα στιγμή. Θέλει λίγο σπρώξιμο να γίνει το συγκρότημα για την πρώτη ομάδα, και μετά ο ΠΑΟΚ θα είναι ανεξάρτητος» και αναφέρθηκε επίσης στο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο παραχώρησε ο κ. Δεδέογλου λέγοντας: «Στο χώρο που βρίσκεται τώρα το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, θα γίνονταν αρχικά γήπεδα προπόνησης για την ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλά τελικά έγινε το «Παλατάκι».

    Ξεφτιλίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης!


    Η Ρεάλ Μαδρίτης διασύρθηκε από κάποια... Αλκορκόν Τον απόλυτο εξευτελισμό υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης. Οι υποτιθέμενοι νέοι «γκαλάκτικος» βαδίζουν στα χνάρια των προηγούμενων. Ο πολύς Μανουέλ Πελεγκρίνι είδε τα ονομαστά παλικάρια του να διασύρονται με το εξωπραγματικό 4-0 από κάποια ομάδα που τη γνωρίζουν απλά στη Μαδρίτη, ονόματι Αλκορκόν.

    Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άσημος σύλλογος που έχει ιδρυθεί πριν από σαράντα χρόνια δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μα ποτέ στην ιστορία του ούτε στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Η έδρα του είναι σε ένα προάστιο της Μαδρίτης και ο ετήσιος προϋπολογισμός του είναι όσο το μηνιάτικο του Κακά!

    Και μην πει κανείς ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε με τα… όγδοα. Κάθε άλλο μάλιστα. Δεν είναι… όγδοα ο Ντούντεκ ο Ντρέντε, ο Μέτσελντερ, ο Αλμπιόλ, ο Αρμπελόα, ο Ντιαρά, ο Γκάγκο, ο Φαν ντερ Φάαρτ, ο Μαρσέλο, ο Ραούλ, ο Μπενζεμά, ο Φαν Νίστελροϊ (είχε δοκάρι στην επανεμφάνισή του) και ο Γκρανέρο που έπαιξαν.

    Ντροπή, εξευτελισμός, αίσχος και άλλοι τέτοιο χαρακτηρισμοί έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα μεγάλα ειδησεογραφικά site της Ισπανίας, αλλά και σε forum οπαδών της «βασίλισσας». Πλέον τα αστέρια της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να πιάσουν εμφάνιση τελικού Τσάμπιονς Λιγκ και άνω στη ρεβάνς στο «Μπερναμπέου» για να καλύψουν αυτό το σκορ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτευουσιάνοι έγιναν και πέρσι ρεζίλι μένοντας εκτός του θεσμού από τη Ρεάλ Ουνιόν, ενώ αγνοούν τη σημαίνει κατάκτηση κυπέλλου από το σωτήριο έτος 1993!

    Σε άλλα παιχνίδια για τη φάση των «32», ο Κίκες Σάντσεθ Φλόρες έκανε πετυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης παίρνοντας τη νίκη με 2-0 στην έδρα της Μαρμπέγια, η Σεβίλλη νίκησε 4-2 εκτός έδρας την Ατλέτικο Θιουδάδ, ενώ Ουέλβα και Χιχόν έμειναν στην ισοπαλία.

    Τα αποτελέσματα
    Αλκορκόν - Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
    1-0 (16) Πέρεθ
    2-0 (22) αυτογκόλ Αρμπελόα
    3-0 (40) Ερνέστο
    4-0 (52) Πέρεθ

    Ατλέτικο Θιουδάδ – Σεβίλλη 2-4
    1-0 (10) Ρολντάν
    1-1 Φαμπιάνο (18)
    1-2 Φαμπιάνο (20)
    2-2 (21) Ρολντάν
    2-3 Νάβας (28)
    2-4 Καπέλ (36)

    Μαρμπέγια – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
    0-1 Τρογιάνο αυτογκόλ (18)
    0-2 Ροντρίγκεζ (83)

    Ουέλβα – Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1
    1-0 (4) Καντέιας
    1-1 Μπίλιτς (47)

    Πρόκριση στο... ρελαντί για τον Αστέρα Τρίπολης


    Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης πανηγυρίζουν στο Αιγάλεω Σε υγιεινό... περίπατο μετέτρεψε ο Αστέρας Τρίπολης το παιχνίδι με το Αιγάλεω στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου και έφτασε άνετα στη νίκη με 3-0 και στην πρόκριση. Το ντεμπούτο του Βαγγέλη Βλάχου στην τεχνική ηγεσία ήταν επιτυχημένο, ενώ το "σίτι" που έχει μείνει δίχως προπονητή μετά την αποχώρηση του Σούλη Παπαδόπουλου, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αντιπάλων του.

    Ο Σέζαρεκ άνοιξε το σκορ στο 30' με κεφαλιά, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Μπαστία με πλασέ -και μετά από λάθος αντίδραση του Παντίδου- πέτυχε το 0-2.

    Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 51' με σουτ του Ουντόζι εκτός περιοχής, που νίκησε για τρίτη φορά τον τερματοφύλακα Ταμπάση.

    Αιγάλεω (Χρήστος Μαϊμάνης): Ταμπάσης, Φρίμπονγκ, Κοκκίνης, Ουμουρί, Παντίδος (46' Τρέχο), Σκάρος, Βάσι (54' Μπερνιδάκης), Τσαμπούρης, Τσιρογιάννης, Βελέτης (41' Ουλάι), Παυλίδης
    Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Εστέβες, Μαρσελάο (79' Μπαρτολίνο), Λαζαρίδης, Σέζαρεκ (59' Καούνος), Αργυρόπουλος (71' Ρόκας), Λαδάκης, Μπαστία, Ζεάν Κάρλος, Ουριμπάρι, Ουντόζι

    Πέρασε εύκολα από την Καλαμάτα ο ΠΑΣ


    Εύκολα πέρασε από την Καλαμάτα ο ΠΑΣ Επτά λεπτά ήταν αρκετά για τον ΠΑΣ Γιάννινα για να "καθαρίσει" την πρόκριση. Το σύνολο του Γιώργου Παράσχου δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Καλαμάτας (3-0) και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

    Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν στο γήπεδο και στο 15' κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ με τον Βαγγελή να βγάζει μόνο του Ντιμπαλά, ο οποίος πέρασε και τον Μπαλτιμά και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε μία φάση όπου οι παίκτες της Καλαμάτας διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.

    Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των Ιωαννίνων είχε συμμετοχή και στο δεύτερο τέρμα της ομάδος του, καθώς στο τετ α τετ που είχε με τον Μπαλτιμά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Σιαλμάς με νέο σουτ πέτυχε το 2-0. Η "Μαύρη Θύελλα" προσπάθησε να βγει μπροστά για να πετύχει το τέρμα που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως, η διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ήταν μεγάλη.

    Τα όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή διαλύθηκαν στο 61' όταν ο Μιχαλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Χαζή άλλαξε πορεία και κατέληξε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Μπαλτιμά.

    Η Καλαμάτα στο 71' έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι με κεφαλιά του Ηλιόπουλου, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι, ενώ ο ΠΑΣ με πρωταγωνιστή τον Σιαλμά άγγιξε δύο φορές το 4-0. Συγκεκριμένα ο Μπαλτιμάς στο 73' νίκησε τον αντίπαλο του στο τετ α τετ που είχαν, ενώ στο 77' ο Σιαλμάς έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιχαλόπουλο, αλλά ο τελευταίος εξ επαφής κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

    Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος) : Μπαλτιμάς, Παπουτσής, Καλαγκάνης, Μανιάτης, Τόσκας, Τάσιτς, Πορτουλίδης, Καμινιώτης, Σκαρλάτος (58' Σκαρλάτος), Ετέροβιτς (51' Αθανασόπουλος), Ηλιόπουλος
    ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος) : Ζαφειρόπουλος, Σενόνε, Βάντερσον, Κώτσιος (70' Τζάνης), Μιχαήλ, Κούσας, Ανδράλας (85' Ντε Βισέντι), Βαγγελής, Μιχαλόπουλος, Ντιμπαλά (65' Κοντογουλίδης), Σιαλμάς

    Προκρίθηκε στα πέναλτι ο Πανιώνιος


    Ο Ριέρα σε προσπαθειά του κόντρα στον Παναιτωλικό Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει τον Πανιώνιο από την επόμενη φάση του Κυπέλλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Τόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στο Αγρίνιο για τη Δ' φάση της διοργάνωσης, όσο και η παράταση έληξαν χωρίς τέρματα (0-0) και στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Εμίλιο Φερέρα επικράτησε με 8-7.

    Στα... "αξιοσημείωτα" του πρώτου μέρους ανήκει η ολιγόλεπτη διακοπή λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών που δημιουργήθηκε δια ασήμαντον αφορμή (σ.σ. ένα μπουκάλι απο την εξέδρα των φιλάθλων του Παναιτωλικού).

    Στη... ρώσικη ρουλέτα ρειάστηκε οι δύο ομάδες να εκτελέσουν από εννέα πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής, αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες ήταν εύστοχοι. Εξαίρεση αποτέλεσαν ο Κουμορτζί του Πανιωνίου, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ, και ο Δέντσας του Παναιτωλικού, που "νικήθηκε" από τον Ανδριόλα.

    Τελικά, "μοιραίος" παίκτης αποδείχθηκε ο Αναστασιάδης, το πέναλτι του οποίου επίσης απέκρουσε ο Ανδριόλας κι έτσι ο Πανιώνιος πήρε με μεγάλη δυσκολία την πρόκριση μέσα στο Αγρίνιο.

    Διαιτητής: Παππάς (Αθήνας)

    ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Μπακάκης (79' Μπελεβώνης), Αναστασιάδης, Βούκοβιτς, Μόρετς, Λόπεζ, Δέντσας, Μπαϊκαρά, Θεοδωρίδης (90' Στογιάνοβιτς), Ζουρούδης, Χάντζιτς (75' Μουμίν).
    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Τζαβέλλας, Νικολάου (89' Αναστασόπουλος), Καστελιόνε, Μανιάτης, Κοντοές, Ομο, Μπάλαμπαν (78' Σκούφαλης), Ριέρα, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (66' Εστογιάνοφ).

    Κοιτάζουν στην αγορά για προπονητή!


    Ο Μαζίνιο στον πάγκο του Αρη. Πολύ κοντά σε κρίσιμες αποφάσεις για τον Ιομάρ Μαζίνιο βρίσκεται ο Aρης. Μπορεί να δόθηκε χαρακτήρας τελικού για τον Βραζιλιάνο τεχνικό, στους δύο αγώνες που ακολουθούν, κόντρα σε Ασπρόπυργο και Λάρισα, αλλά, φαίνεται ότι έχει χάσει τα στηρίγματά του. Ο Aρης ψάχνει για τον επόμενο προπονητή και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι εντυπωσιακές μέσα στις επόμενες μέρες.

    Οι «κίτρινοι» φαίνεται ότι έχουν κάνει ήδη ένα μικρό σχεδιασμό για το επόμενό τους βήμα, ώστε σε περίπτωση που ο Μαζίνιο δεν περάσει τις επόμενες εξετάσεις, να προκύψει άμεσα ο αντικαταστάτης του και να μην υπάρξουν νέες διαρροές για μια ομάδα που στοχεύει ψηλά.

    Ο Ιομάρ Μαζίνιο ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ασπρόπυργο αύριο στις 19:00 στο γήπεδο Ιωάννης Παθιακάκης των Λιοσίων. Οι 18 της αποστολής είναι οι: Πέσκοβιτς, Πιοβεζάν, Πρίττας, Κουλουχέρης, Ναφτί, Ρόβας, Γκρασιάν, Φλάβιο, Αμπρέου, Αράνο, Αραβίδης, Ντέιλι, Χαβίτο, Ρομπέρζ, Γραικός, Πίτου Γκαρσία, Λαμπριάκος και Κόκε. Εκτός αποστολής έμειναν για διάφορους λόγους (τραυματισμοί, τιμωρίες, ξεκούραση) οι Νάτσο Γκαρσία, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Νέτο, Κάμπορα, Φερνάντεζ, Νασούτι, Κάλβο, Σηφάκης, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης.

    Μετά από απόφαση του προπονητή της ομάδας Ιομάρ Μαζίνιο, ο Μεντί Ναφτί θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής (συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες) στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 29 Νοεμβρίου.

    Ο Μαζίνιο υποχρεώνεται να παρατάξει την ομάδα του με πολλές αλλαγές λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων. Τραυματίες είναι οι Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Κρίστι Βανγκέλι, Ντάρσι Νέτο, Χαβιέρ Κάμπορα και ο τιμωρημένος Ντάριο Φερνάντες. Εκτός αποστολής για να ξεκουραστούν έμειναν και οι Κριστιάν Νασούτι, Μιχάλης Σηφάκης και Τόνι Κάλβο.


    Αθανασιάδης: "Ο πρόεδρος αποφασίζει"
    «Προέχει ο Ασπρόπυργος. Πάνω απ΄ όλα το κύπελλο». Είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Aρης. Ο Θανάσης Αθνασιάδη, μιλώντας στην εφημερίδα «Μέτροσρποτ», αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επόμενων αναμετρήσεων.
    «Αυτό που μας ενδιαφέρει στη δεδομένη χρονική στιγμή, εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, είναι ο αγώνας της Τετάρτης. Το κύπελλο είναι ένας βασικός στόχος για μας και κυρίως ένας θεσμός που δεν σηκώνει αστεία», είπε.

    -Από κει και πέρα όμως πρόεδρε υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που χρήζουν ερμηνείας ή έστω κάποιας υπεύθυνης αντιμετώπισης. Ο Aρης, τελευταία, δεν πείθει με τις εμφανίσεις του. Δεν σας ανησυχεί κάτι τέτοιο;
    «Είναι αλήθεια ότι μέσα στο γήπεδο δεν ήμαστε έτσι όπως περιμένουμε και θέλουμε όλοι μας. Η ομάδα πρέπει να βγάλει τις πραγματικές της δυνατότητες. Μπορεί και πρέπει να αποδώσει πολύ καλύτερα. Ήμαστε σε εγρήγορση».

    -Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τον προπονητή. Τίθεται θέμα αντικατάστασής του;
    «Ο προπονητής κρίνεται όπως κρινόμαστε όλοι μας από την πρώτη-θα έλεγα- στιγμή. Και εμείς ως διοίκηση δίνουμε εξετάσεις και οι ποδοσφαιριστές επίσης κρίνονται καθημερινά. Κανείς-επαναλαμβάνω- δεν είναι στο απυρόβλητο. Προχωράμε βήμα-βήμα».

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στα χαρτιά περνάει ο Ολυμπιακός!


    Ο Καλί του Πανσερραϊκού Τα δύο λεπτά που ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε με έξι ξένους παίκτες στο παιχνίδι Κυπέλλου, είναι πιθανό να κοστίσουν στην ομάδα την ήττα από τον Ολυμπιακό στα χαρτιά! Στο 75' ο Καλί αντικατέστησε τον Παπάζογλου, και ο Πανσερραϊκός είχε έξι παίκτες χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.

    Η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, στο άρθρο 7, εδάφιο στ', λέει ότι για τις ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί στον καταρτισμό της ενδεκάδας με αυτούς που προβλέπει το άρθρο 19 παράγαρφος 6 και 7 του Κανονισμού επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
    Μια ομάδα Β' Εθνικής δεν δικαιούται να έχει στην ενδεκάδα της περισσότερους από πέντε παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.
    Για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετικός περιορισμός στο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει και στο Κύπελλο.

    Για να υπάρξει περίπτωση μηδενισμού, θα πρέπει να κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός μέσα σε 48 ώρες, ή άλλη ομάδα με έννομο συμφέρον μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα.