Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 4-2 πεν. (2-2)

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του Πιερικού ήταν ιδανικό, μιας και συνδυάστηκε με την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος επί του Εργοτέλη. Ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι (κ.α. 2-2 ) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρακούτση που έπιασε το πέναλτι των Ρομάνο και Μπέτο.

Την έκπληξη έκανε ο Πιερικός κι άφησε εκτός συνέχειας τον Εργοτέλη. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν πιο... ψυχωμένοι και με τον Σούλη Παπαδόπουλο να κάνει ιδανικό ντεμπούτο προκρίθηκαν στους 16 του κυπέλλου Ελλάδας. Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1, ενώ μετά την παράταση οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 2-2. Ετσι στα πέναλτι ο Πιερικός πανηγύρισε την πρόκριση με 4-2.
Από την άλλη οι Κρητικοί υποτίμησαν τους αντιπάλους τους και γνώρισαν δίκαια τη ήττα. Στα του αγώνα, στο 12’ ο Λεάλ απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντεμπελέ βρέθηκε απέναντι από τον Δασκαλάκη, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ!
Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, την κεφαλιά έπιασε ο Μακρής, αλλά για λίγο δεν έγραψε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν στο 44’. Ο Τσενάουσκας έβγαλε την σέντρα, ο Κοιλιάρας έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος. Οι δύο ομαδες κατέβασαν ρυθμό με αποτέλεσμα να μην γίνουν πολλές φάσεις. Σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο γκολ του Πιερικού. Στο 55’ ο Πέντα έβγαλε τη σέντρα κι ο Τασίδης με ψαράκι κεφαλιά έκανε το 1-0!
Στο 65’ ο Πέντα έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Γκουγκουλιάς πλάσαρε άστοχα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ρομάνο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο. Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης πίεσε, και ήρθε η λύτρωση στο 92’! Ο Λεάλ με δυνατό διαγώνιο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Σασπενς μέχρι το τέλος

Η παράταση ήταν ανοιχτή, όπως και όλο το παιχνίδι. Στο 98’ σουτ του Γιαπιτζόγλου έδιωξε δύσκολα ο Δασκαλάκης. Στο 104’ ο Φραγκουλάκης έβγαλε τη σέντρα και ο Σασιασβίλι από κοντά έδωσε προβάδισμα στους Κρητικούς. Οι πανηγυρισμοί, πάντως δεν κράτησαν πολύ. Στο 108’ ο Πέντα εκτέλεσε το φάουλ και ο Γκουγκουλιάς με κεφαλιά ανακούφισε τους γηπεδούχους κι έκανε το 2-2! Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

Με πρωταγωνιστή τον Καρακούτση ο Πιερικός πανηγύρισε τα πέναλτι. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε τα πέναλτι των Ρομάνο και Μπέτο. Από την άλλη ο Γκουγκουλιάς σημάδεψε το δοκάρι.
Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι.

1-0 Πέντα, 1-1 Λεάλ, 2-1 Μαρτίνες, 2-2 Φραγκουλάκης, 3-2 Μακρής, 4-2 Γιαπιτζόγλου

Πιερικός – Εργοτέλης 2-2

55’ Τασίδης, 108’ Γκουγκουλιάς – 92’ Λεάλ, 104’ Σασιασβίλι

Οι συνθέσεις

Πιερικός: Καρακούτσης, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Τασίδης, Εξουζίδης (58' Αγγελόπουλος), Μακρής, Μαρτίνεζ, Ντεμπελέ, Φρέντρικς (33' Γκουγκουλιάς), Πέντα, Θάνος (80' Γιαπιτζόγλου).

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ (45' Κορδονούρης), Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Σιάκκας (58' Ορφανός), Λεάλ, Δ. Κοιλάρας (58' Ρομάνο), Φραγκουλάκης, Μπερτόσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: