Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Πέρασε από το "Γεντί Κουλέ" ο ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Σάκης Παπάζογλου (το πρώτο του με τον «δικέφαλο») στο 40ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΟΦΗ 1-0 στο «Γεντί Κουλέ» και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου. Το παιχνίδι ήταν αρκετά όμορφο, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί και εκμεταλλευόμενοι ένα σημαντικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν μια πολύτιμη πρόκριση.

Ο Φερνάντο Σάντος, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, και με επιθετικό9 δίδυμο τους Βιεϊρίνια και Παπάζογλου. Αρκετά τα νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα, καθώς χρησιμοποιήθηκαν οι Βερόν, Βιτόλο και Αραμπατζής. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή τους τους Φιλομένο, Μπιζέρα, Μουσλίμοβιτς, Αμπουμπακάρι, Κονσεϊσάο, και Χαλκιά. Από την πλευρά, του, ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκι Παπαβασιλείου, δεν είχε στη διάθεσή του τους Αγρίτη, Πέσιτς, Κοκκινάκης, ενώ παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1 και τον Βλοντάρτσικ στην κορυφή της επίθεσης.

Ανοιχτό και με καλό ρυθμό παιχνίδι, είχαμε στο πρώτο μέρος. ΟΦΗ και ΠΑΟΚ μπήκαν με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, δείχνοντας διάθεση να σκοράρουν. Ο «δικέφαλος» μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα 15 λεπτά και είχε την υπεροχή στις κινήσεις. Εν συνεχεία όμως οι Κρητικοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και μάλιστα ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο με τρεις κλασικές ευκαιρίες

Δύο με τον Μανούσο (στο 26’ με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 28’ με κεφαλιά) και μία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, σε τετ α τετ του Βλοντάρτσικ με τον Κρέσιτς (στο 35’). Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα που σημείωσε ο Σάκης Παπάζογλου στο 40’ ο λεπτό. Ο νεαρός επιθετικός, εκμεταλλεύθηκε τραγικό λάθος του Νατσούρα, ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει, του έστρωσε τη μπάλα (με το κεφάλι) και εκείνος βγαίνοντας τετ α τετ με τον Βεζυρίδη, κατάφερε να τον «κρεμάσει» έξυπνα με λόμπα που επιχείρησε έξω από την μεγάλη περιοχή και προς τα αριστερά.

Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του α’ μέρους, η ομάδα του έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως το σουτ του Βιεϊρίνα από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής που συνοδεύθηκε από ωραία ατομική ενέργεια (απέφυγε τον Κρέσιτς), κατέληξε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, Σάντος και Παπαβασιλείου πέρασαν στο ματς τον Κουτσιανικούλη και τον Λάμεσιτς αντίστοιχα, θέλοντας να φρεσκάρουν την ομάδα τους για διαφορετικούς λόγους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και πάλι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, εξίσου ανοιχτό με το πρώτο, χωρίς όμως πολλές κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες,λ παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, όμως δεν έβρισκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την καλά οργανωμένη άμυνα του «δικεφάλου». Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά όποτε του δινόταν η δυνατότητα. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» το 2-0 στο 71’ όταν ο Κουτσιανικούλης με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τον Μπερτίν, αλλά στο τετ α τετ που ακολούθησε με τον Βεζυρίδη, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Τελικά τίποτα δεν άλλαξε, με το 1-0 να μένει ως το τέλος και τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που περνάει στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

ΣΚΟΡΕΡ: 40’ Παπάζογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:-
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Σταυρακάκης (46' Λάμεσιτς), Κωνσταντινίδης, Μπερτίν, Νατσούρας, Κιάσσος, Οργκανίστα, Μπουτ (64’ Καρακατσάνης), Μανούσος (78’ Περογαμβράκης), Ζορμπάς, Βλόνταρτσικ.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μουν (46' Κουτσιανικούλης), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Βερόν (73’ Γκαρσία), Σορλέν, Αραμπατζής, Βιεϊρίνια (86’ Φωτάκης), Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: