Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός 0-3

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την Καβάλα, ο παίκτης που παίρνει την ομάδα στις πλάτες του στο Κύπελλο, Αντε Ρουκάβινα ανέλαβε δράση και στην Κοζάνη και έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός πέτυχε δύο γκολ (3', 26') στο 3-0 και οδήγησε σε νίκη-πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου hellas online. Ο καλύτερος των φιλοξενούμενων, Σωτήρης Νίνης σκόρερ του τρίτου γκολ (75').

Εύκολα, απλά και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και επικρατώντας του Εορδαϊκού 3-0, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε χωρίς αρκετούς βασικούς και με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να επιστρέφει στο βασικό σχήμα της ομάδας μετά από 5,5 χρόνια, έδειξε ένα θετικό πρόσωπο ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και με τον Σωτήρη Νίνη να συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις πήρε την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου hellas online. Εκτός από το ντεμπούτο του Γιούρκα στα αξιωσημείωτα και η επιστροφή του Πετρόπουλου.

Ντεμπούτο Σεϊταρίδη, νέο λουκ ΠΑΟ και Σισέ

Στο ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη (μετά από περίπου 5,5 χρόνια με την φανέλα του ΠΑΟ) κόντρα στον Εορδαϊκό, η ομάδα του Παναθηναϊκού (η οποία φορούσε λευκή εμφάνιση) είχε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε ότι αφορά τους παίκτες που επέλεξε ο Χενκ Τεν Κάτε για το ματς του Κυπέλλου.

Στην θέση του τερματοφύλακα, επέστρεψε ο Γκαλίνοβιτς, με τους Σεϊταρίδη (δεξιά), Δάρλα (αριστερά) στα άκρα και κεντρικό "δίδυμο" οι Βύντρα, Καντέ. Αμυντικά χαφ οι Σιμάο και Νίνης με την τριάδα μπροστά τους Λέτο (αριστερά), Χριστοδουλόπουλο (δεξιά) και Ρουκάβινα επιτελικό μέσο και παρτενέρ όποτε χρειάζονταν στον μοναδικό προωθημένο Σισέ, που είχε κουρέψει την "ξανθιά" λωρίδα στο κεφάλι του.

Ο παίκτης... του Κυπέλλου "χτύπησε"

Δεν είχαν προλάβει καλά καλά να "ζεσταθούν" οι παίκτες των δύο ομάδων και ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 3'. Μετά από κόρνερ του Λέτο, και την λάθος απομάκρυνση από τον Καραμπατζάκη, ο Ρουκάβινα επωφελήθηκε και με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Παρασκευά, ανοίγοντας το σκορ.

Το γρήγορο γκολ λειτούργησε ασφαλώς στην ψυχολογία αλλά και την εικόνα του ματς στην συνέχεια αφού οι φιλεξενούμενοι χωρίς άγχος πλέον απλά έλεγχαν τον ρυθμό και έχοντας την κατοχή της μπάλας σπαταλούσαν τον χρόνο αναζητώντας ένα ακόμα γκολ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι παρά τις "φωνές" του Απόστολου Χαραλαμπίδη να βγουν μπροστά δεν μπορούσαν και απείλησαν για πρώτη φορά μετά το πρώτο 20λεπτο (21'), όταν ο Τοπάλης επιχείρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή το σουτ με την μπάλα να σκάει μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς και να καταλήγει άουτ.

Ξαναχτύπησε με "Ρου"-κέτα κεφαλιά

Ο παίκτης που τίνει να χαρατηριστεί "άνθρωπος Κυπέλλου", ο Κροάτης Αντε Ρουκάβινα, μετά από μια εξαιρετική σέντρα "συστημένη" του Νίνη, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" του Παρασκευά πετυχαίνοντας το 2-0 και συνάμα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αναγκάζοντας ακόμα και τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου να χαμογελάσει όπως φάνηκε και από τον τηλεοπτικό φακό.

Οι παίκτες του Τεν Κάτε έχοντας πλέον σημαντικό προβάδισμα από νωρίς, "έριξαν" τους ρυθμούς και φάνηκαν να παίζουν πιο χαλαρά στην συνέχεια, γεγονός που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν.

Στο 35', αρχικά και μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Διαμαντόπουλος έπιασε μονοκόμματο σουτ μέσα από το κέντρο της άμυνας του "τριφυλλιού" που αδράνησε αλλά ήταν πολύ δυνατό και άστοχο με αποτέλεσμα να περάσει πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Αποστολίδη αφού δεν μπορούσαν εύκολα να μπουν στην αντίπαλη περιοχή απείλησαν απ' έξω. Ο νεαρός Μπίκος μετά από ωραία ντρίμπλα στον Ρουκάβινα επιχείρησε μακρινό σουτ, ωστόσο ο Κροάτης τερματοφύλακας και αρχηγός (σήμερα) του Παναθηναϊκού δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή μετά από αρκετή ώρα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Λίγα λεπτά μετά από μια αψυμαχία μετά από ένα φάουλ του Σισέ με τον Μαργιορίδη, ο Γάλλος επιθετικός πήρε την κεφαλιά μετά από μια ακόμα πετυχημένη σέντρα του Νίνη.

Ετοιμοπόλεμος και ο Πετρόπουλος

Μετά τον Σεϊταρίδη άλλο ένα πρόσωπο που απουσίασε σχεδόν δύο μήνες επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο Χενκ Τεν Κάτε απέσυρε τον Χριστοδουλόπουλο και "έριξε" στο ματς τον Αντώνη Πετρόπουλο. Ο υψηλόσωμος επιθετικός πήγε στην θέση του Σισέ στο κέντρο της επίθεσης και ο Γάλλος επιθετικός πέρασε ως δεξί εξτρέμ στο άκρο.

ΑΠό την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν είχαν αλλαγές, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας τους Απόστολος Χαραλαμπίδης έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση στο 54' και ενώ το παιχνίδι κυλούσε χωρίς μια από τις δύο ομάδες να κάνουν κάποια θετική ενέργεια προς την αντίπαλη εστία. Ετσι, ο τεχνικός του Εορδαϊκού απέσυρε τον Σερσέμη και πέρασε στο ματς τον Οικονόμου.

Αποσύρθηκε... αποδοκιμάστηκε και χειροκροτήθηκε

Τρία λεπτά μετά την πρώτη αλλαγή των γηπεδούχων, ο Ολλανδός τεχνικός του "τριφυλλιού" πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του. Ο Σισέ αποχώρησε αφού ο Τεν Κάτε ήθελε να του δώσει ανάσες με το σκορ ήδη στο 2-0 υπέρ του "τριφυλλιού" και την θέση του πήρε ο Μαχλελής.

Ο 19χρονος άσος του Παναθηναϊκού, πήγε παρτενέρ του Σιμάο στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και ο Νίνης πήγε στην θέση του Γάλλου επιθετικού, που αγωνίστηκε για 13' λεπτά στο δεξί άκρο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατα την διάρκεια της αποχωρησής του στον πάγκο, αποθεώθηκε από τους περίπου 1500 οπαδούς του Παναθηναϊκού στην γωνία του γηπέδου και αποδοκιμάστηκε από τους φίλους της ομάδας για μερικά νεύρα κόντρα σε παίκτες του Εορδαϊκού.

Αξιζε και πέτυχε το γκολ ο "El ninio"

Η πρώτη καλη στιγμή στην επανάληψη έγινε στο 60' όταν ο σκόρερ των δύο γκολ, Ρουκάβινα πάσαρε στον Νίνη, αλλά ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Παρασκευά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (64') ο μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Νίνη, ο οποίος πήγε να κρεμάσει τον πορτιέρο του Εορδαϊκού, είδε την μπάλα να περνάει τελικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά, αυτό που αναζητούσε το τελευταίο 15λεπτο, ο Σωτήρης Νίνης το πέτυχε στο 75'. Αρχικά ο διεθνής μέσος εκτέλεσε ένα φάουλ αρκετά μακριά από την εστία του Παρασκευά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο χέρι ενός αμυντικού των γηπεδούχων που ήταν στο "τείχος". Ετσι ο κ. Αμπάρκιολης έδωσε νέο φάουλ πιο κοντά στην μεγάλη περιοχή.

Ο "El ninio" ζήτησε από τον Λέτο και πάλι να ξανασουτάρει και μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παρασκευά, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ για το "τριφύλλι" στο 3-0, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των φίλων του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Λέτο στο 89' -και αφού ο Νίνης στην ίδια φάση νωρίτερα να βλέπει το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει στον Μαργιορίδη- να σουτάρει μόλις πάνω από την εστία του Εορδαϊκού.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (Θεσ/κής)
Κίτρινες: Μαργιορίδης / Σισέ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εορδαϊκός (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Παρασκευάς, Σερσέμης (54' Οικονόμου), Καραμπατζάκης, Μαργιορίδης, Τσελέπης, Γεροντίδης, Δεληζήσης, Μπίκος (65' Κουλίδης), Τοπάλης, Μερεσιώτης (70' Γεραγώτης), Διαμαντόπουλος.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Καντέ, Δάρλας, Βύντρα, Νίνης, Λέτο, Σεϊταρίδης, Χριστοδουλόπουλος (46' Πετρόπουλος), Σιμάο, Ρουκάβινα, Σισέ (57' Μαχλελής).

Δεν υπάρχουν σχόλια: