Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ανάλυση Ευρωλίγκα από Κατσικάρη

katsikaris_aris_olympiacos.jpgΟι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα μπαίνουν στις «μάχες» της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων, με τον Φώτη Κατσικάρη να αναλύει τις αναμετρήσεις των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Αμαρουσίου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο τεχνικός του Άρη εφιστά την προσοχή των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην οικοδέσποινα Μάλαγα, χαρακτηρίζει αμφίρροπο τον αγώνα της ομάδας των βορείων προαστίων στην Λουμπλιάνα, ενώ υποστηρίζει ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να περιορίσουν τους πλέι-μέικερ της Κίμκι.



Ο προπονητής των «κιτρίνων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Μάλαγα - Ολυμπιακός

«Υπάρχει αισθητή διαφοροποίηση στο ρόστερ των δύο ομάδων συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Προς το χειρότερο για τη Μάλαγα, η οποία έχασε παίκτες ''κλειδιά'' όπως ο Καμπέθας, ο Κελάτι, ο Χάισλιπ και ο Ν’ Ντονγκ και προς το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος εμφανίζεται πληρέστερος και πιο ποιοτικός. Οι αλλαγές σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς έχουν ως αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, ωστόσο αυτό ακριβώς είναι το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουν οι ''ερυθρόλευκοι'': όταν μία μεγάλη ομάδα είναι ''πληγωμένη'', τότε πολλές φορές γίνεται πιο επικίνδυνη».

Ολύμπια Λιουμπλιάνα - Μαρούσι

«Είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Οι Σλοβένοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν, ενώ μαθαίνουμε πως αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Για το Μαρούσι από την άλλη, αυτό είναι το πρώτο του πραγματικό τεστ στην Ευρωλίγκα. Αντίθετα απ’ ότι ίσχυε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η ελληνική ομάδα μπαίνει απ’ την αρχή με την λογική να το κερδίσει, κάτι που σημαίνει πως το ''κομμάτι'' της ψυχολογίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο».

Παναθηναϊκός - Κίμκι

«Ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικές απουσίες, ωστόσο είναι ξεκάθαρο από τα πρώτα του παιχνίδια στη σεζόν πως έχει μάθει να ζει με αυτές. Όσον αφορά τη ρωσική ομάδα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο δείχνει να ρίχνει το βάρος στην Ευρωλίγκα, αίσθηση η οποία έγινε ακόμα πιο ισχυρή ύστερα από την τελευταία ήττα-έκπληξη στο πρωτάθλημα. Η Κίμκι έχει την ποιότητα για να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό και ο Ισπανός προπονητής λογικά θα επιχειρήσει να οδηγήσει το παιχνίδι σε αργό ρυθμό προκειμένου να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας. Το ''κλειδί'' για την ελληνική ομάδα είναι ο περιορισμός των δύο πλέι μέικερ, Καμπέθας και Ραούλ Λόπες, καθώς η Κίμκι δεν έχει δημιουργία από τις υπόλοιπες θέσεις των περιφερειακών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: