Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Κόκκαλης: «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Βολές κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, από τον Σωκράτη Κόκκαλη.Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός αρνήθηκε ότι είπε στους παίκτες της ομάδας του τις φράσεις που του αποδίδονται και χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα υποβολιμαία.«Ο μοναδικός που προκαλεί είναι ο κ. Πατέρας. Εκείνος ασχολείται συνέχεια με τον Ολυμπιακό και δυναμιτίζει το κλίμα. Εμείς θέλουμε ο κόσμος του Ολυμπιακού να μην απαντήσει στις προκλήσεις».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φεύγοντας από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπου κατέθετε επί δύο ώρες, δήλωσε πως «τέτοιου είδους εκφράσεις που έγραψαν ορισμένες εφημερίδες ουδέποτε ελέχθησαν. Όποτε η ομάδα μου χρειάζεται την παρουσία μου για να αποδίδει καλύτερα και να ανεβαίνει η ψυχολογία της, θα είμαι εκεί. Αν χρειάζεται, θα είμαι εκεί ώστε η ομάδα να έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε εμείς οι Ολυμπιακοί». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά ανέφερε. « Εγώ πιστεύω πως ο μοναδικός που έχει προκαλέσει είναι ο κ. Πατέρας. Αυτός είναι που δηλώνει συνέχεια κατά της ομάδας μας και ασχολείται με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία, στα 20 χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα, κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά για δημοσιεύματα, τα οποία θεωρώ πως είναι υποβολιμαία. Όλα τα άλλα είναι φαντασιώσεις. Εγώ καλώ τον κόσμο του Ολυμπιακού να μην “απαντήσει” στις προκλήσεις. Να κερδίσουμε στο ντέρμπι και να σταθεί δίπλα στον Ολυμπιακό για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Σκληρή κριτική στον Μουρίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σκληρή επίθεση στον Ζοσέ Μουρίνιο έκανε ο παλιός τεχνικός των Γιουβέντους και Ρόμα, Ζντένεκ Ζέμαν. Ο Τσέχος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, υποστήριξε ότι τίποτα το «Ξεχωριστό» δεν έχει συμβεί στην Ίντερ από τότε που στον πάγκο της βρίσκεται ο Πορτογάλος.

«Δεν είμαι ο μόνος που ασκεί κριτική στον Μουρίνιο, είμαι απλά ένας ακόμα από όσους περίμεναν από αυτόν να δείξει κάτι διαφορετικό στην ομάδα. Όλοι περιμέναμε να δούμε το περίφημο 4-3-3 που θα έπαιζε η Ίντερ, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ. Προσπάθησε, αλλά το έκανε με λάθος τρόπο και απέτυχε», τόνισε ο Ζέμαν.

«Θα θέλαμε να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η ομάδα παίζει όπως και πέρσι, απλά στη θέση του Ιμπραΐμοβιτς, τώρα βρίσκεται ο Ετό. Στηρίζεται στις μονάδες που έχει στη διάθεσή του, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι», κατέληξε.

Κούπερ: «Ήρθα για να αλλάξω πράγματα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κουπέρ, σε συνέντευξη Τύπου ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο αλλά και τις αλλαγές που γίνονται σε αγωνιστικό επίπεδο στους «κίτρινους».

«Είμαστε μια ομάδα που έχουμε πολλές ελπίδες και αυτό μας βγάζει μία "απόγνωση" για να κερδίσουμε κάτι που πρέπει να ελέγξουμε γιατί αλλιώς δε μας βοηθάει και μας προσφέρει νευρικότητα σε ένα παιχνίδι. Την Κυριακή θα παίξουμε μπροστά στο δικό μας κοινό και θα θέλουμε να δώσουμε μια άμεση χαρά στους οπαδούς μας».

«Υποχρεωμένοι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια»

Ο Έκτορ Κούπερ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως θεωρεί σύμμαχό του την πίεση. Για τις συνθήκες που την δημιουργούν αλλά και τον τρόπο που θέλει να την διαχειρίζεται ο Άρης, τόνισε: «Το να λειτουργείς κάτω από μια ορισμένη πίεση είναι καλό, σε κάνει να είσαι περισσότερο απαιτητικός από τον εαυτό σου. Επομένως έχουμε δύο αγώνες, να ελέγξουμε τη θέληση που έχουμε να φτάσουμε στη νίκη και στο αγωνιστικό έχουμε να παίξουμε με έναν αντίπαλο που διαθέτει μεγάλη ταχύτητα μεσοεπιθετικά. Θέλω να μεταφέρω στην ομάδα μου ότι είναι ένα ματς 90 λεπτών, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα για να παίξουμε με εξυπνάδα, με ικανότητα και χωρίς νευρικότητα αν δε σκοράρουμε στην αρχή. Ειδάλλως θα έχουμε ανοργάνωτη διάταξη.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός. Για να κερδίσουμε τα ματς θα πρέπει να έχουμε στρατηγική, απόλυτη πειθαρχία, οργάνωση σε όλες τις γραμμές. Αν μπούμε ανοργάνωτα, χωρίς πειθαρχία στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν θα έρθουν οι νίκες. Θα ασχοληθούμε και με το ψυχολογικό μετά από μια δύσκολη ήττα την περασμένη εβδομάδα. Δουλέψαμε και βελτιώσαμε κάποια πράγματα, βλέπουμε τους παίκτες ότι θέλουν να αντιδράσουν στο αποτέλεσμα που ήρθε την περασμένη Κυριακή».

«Ικανοποιημένος και αισιόδοξος για το μέλλον»

Ο προπονητής του Άρη ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία που του έκαναν καλή εντύπωση στο παιχνίδι της Τούμπας και θέλει να διατηρήσει η ομάδα: «Ήρθα εδώ για να αλλάξω κάποια πράγματα, όχι όλα. Κάποια μου άρεσαν, κάποια όχι, κάποια άλλα μου άρεσαν πολύ. Βλέποντας τη συμπεριφορά και αξιολογώντας πως προπονούνται οι παίκτες, θα γυρίσει αυτή η κατάσταση και θα πάνε ψηλά στο μέλλον. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ είδα θετικά στοιχεία, όπως το να πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο, να βγάζουμε επιθέσεις από τα πλάγια. Αυτά όμως έως το 3-0, διότι μετά είδα άλλα. Όμως τα θετικά στοιχεία με κάνουν αισιόδοξο για το μέλλον. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εκτέλεση των εντολών μου στις προπονήσεις».

«Να διατηρείται η συγκέντρωσή των παικτών»

Ο Αργεντίνος τεχνικός εξήγησε πως κάποια λάθος απόφαση των διαιτητών μπορεί να αποβεί μοιραία στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του: «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν και αυτοί λάθη. Αν ένας διαιτητής κάνει λάθος και σε αποσυντονίζει, το πρόβλημα είναι δικό σου. Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, μας δίνεται ένα πέναλτι στο 15' και εκτελέστηκε στο 20' και τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 3 λεπτά καθυστερήσεων. Εμείς για να το αντιμετωπίσουμε αυτό δεν έχουμε και πολλά να κάνουμε, οι παίκτες δεν ήθελαν να διαμαρτύρονται πολλοί για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος. Θα πω λοιπόν ότι δε μου άρεσε η διαιτησία, και από εκεί και πέρα ίσως σε κάποιο άλλο ματς το λάθος να είναι για την ομάδα σου. Και στο τέλος να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα σε λάθη κατά και υπέρ.

Ο ποδοσφαιριστής δε χρειάζεται να πηγαίνει συνέχεια και να διαμαρτύρεται στο διαιτητή, απλά υπάρχουν στιγμές που μπορεί να το κάνει απλά και ωραία για συγκεκριμένο λόγο. Είναι σημαντικό να τελειώνεις με 11 ποδοσφαιριστές τα παιχνίδια, αλλιώς σήμερα θα μιλούσαμε και για άλλα προβλήματα. Πάντως χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του ο παίκτης, όταν βλέπει να έχει δοκάρι και αμέσως μετά να δέχεται ένα χτύπημα είτε από ανθρώπινο λάθος, είτε από κάτι άλλο. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε».

«Θα βελτιωθεί ο Γκρασιάν»

Σε σχετική ερώτηση για την αγωνιστική κατάσταση του Λεάντρο Γκρασιάν ο Κούπερ σημείωσε: «Ο Γκρασιάν κάνει προσπάθεια για να επανέλθει. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να έχει ευθύνη και ούτε θέλω να πω. Στην Βελέζ έκανε πολύ καλή χρονιά και έφτασε να πάρει το πρωτάθλημα. Πρέπει να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος αφού είναι κάπως πεσμένος (στην φυσική κατάσταση). Αυτός που αποφασίζει ποιος θα αγωνίζεται είναι ο προπονητής και θα επιλέγω αυτούς που κατά την γνώμη μου είναι ποιο έτοιμοι. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία.

Στην Ισπανία, στη Μαγιόρκα και Βαλένθια είχα αντιμετωπίσει παρόμοια φαινόμενα. Οι επιθετικοί είναι αυτοί οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής απ'ότι οι μέσοι και οι αμυντικοί οι οποίοι προσαρμόζονται γρηγορότερα. Ειδικότερα ποδοσφαιριστές που προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Αυτό οφείλεται κυρίως στις διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη έχει περισσότερη δύναμη, ένταση λιγότερους κενούς χώρους. Ο Γκρασιάν πληρώνει αυτό το τίμημα».

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπενίτεθ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο πλευρό του προπονητή του, Ράφα Μπενίτεθ, παρά τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από τη φάση των «16» του Champions League, στάθηκε ο Πέπε Ρέινα. Ο 49χρονος τεχνικός των «κόκκινων» τελεί υπό αμφισβήτηση τόσο από τον Τύπο όσο και από τους οπαδούς του αγγλικού συλλόγου. Ο έμπειρος γκολκίπερ "έπλεξε" το εγκώμιο του 49χρονου τεχνικού, εκφράζοντας παράλληλα και την εκτίμησή του προς τον Φερνάντο Τόρες.

«Ο Μπενίτεθ χαίρει της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης όλων των παικτών. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που γνωρίζει τον τρόπο να βγάζει τον καλύτερο εαυτό από τους παίκτες του. Έχει οδηγήσει τη Λίβερπουλ σε πολύ σημαντικές επιτυχίες και θα συνεχίσει να το κάνει. Όταν, ωστόσο, λειτουργεί υπό πίεση, τότε είναι που μπορεί να αποδώσει καλύτερα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οι οπαδοί της ομάδας γνωρίζουν ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Χρειάζεται να σταθούμε λίγο πιο τυχεροί για να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό μας επίπεδο. Μάλιστα, είχαμε και πολλούς τραυματισμούς στην ομάδα φέτος, όπως του Φερνάντο Τόρες, του Γιόσι Μπεναγιούν και του Άλμπερτ Ριέρα».

Αναφορικά με τον συμπαίκτη του, Φερνάντο Τόρες και το πόσο σημαντική ήταν η απουσία του διεθνή Ισπανού στράικερ για τους «κόκκινους», ο 27χρονος γκολκίπερ τόνισε: «Όλοι ξέρουμε ότι ακόμη και όταν ο Τόρες είναι 70% έτοιμος , είναι καλύτερος από πολλούς άλλους επιθετικούς στον πλανήτη που βρίσκονται στο 100%. Η Λίβερπουλ έχει δύο πρόσωπα. Είναι άλλη ομάδα με τον Τόρες στο δυναμικό της και άλλη χωρίς αυτόν. Είναι ένας παίκτης που εμπνέει σεβασμό ακόμη και από τους αντιπάλους».

Πρόστιμο για «Σόφο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πρόστιμο πλήρωσε την χειρονομία που έκανε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ματς πρωταθλήματος με τους Θεσσαλονικείς στο κλειστό της Πυλαίας την περασμένη Κυριακή.

Ο αθλητικός δικαστής, επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 στον «Σόφο» για την αντίδρασή του στις εν χορώ ύβρεις των οπαδών του «δικέφαλου» που είχαν ως αποτέλεσμα και την αποβολή του από το παιχνίδι, ενώ κρατήθηκε και το δελτίο του.

Ο διεθνής Ελληνας σέντερ θα δώσει λοιπόν κανονικά το «παρών» στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εφόσον είναι υγιής. Ο «πύργος» του Ολυμπιακού, υπέστη διάστρεμμα ελαφριάς μορφής στο ματς με την Παρτιζάν και θα αποφασιστεί με την επιστροφή της ομάδας από το Βελιγράδι (σ.σ.: Παρασκευή απόγευμα) κι εφόσον υποβληθεί σε εξετάσεις το αν θα είναι σε θέση να παίξει στο ντέρμπι.

ΠΑΟΚ - Μέσα ο Βιεϊρίνια έξω ο Σορλέν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια αλλά χωρίς τον Ολιβιέ Σορλέν θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων». Ο Γάλλος δεν πήρε μέρος στη σημερινή προπόνηση καθώς έμεινε κλινήρης στο σπίτι του, λόγω υψηλού πυρετού και τέθηκε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με την Ένωση.

Το νέο δεν ήταν και τόσο ευχάριστο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, που τουλάχιστον είδε τον Βιεϊρίνια (χθες είχε πυρετό) να παίρνει κανονικά μέρος στην προπόνηση και να τίθεται στη διάθεση του. Εκτός ομάδας ακόμα παραμένουν ο τραυματίας Φιλομένο και ο Μπιζέρα, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για το ματς του «ΟΑΚΑ». Μετά το πέρας της, ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή.

Αυτή την απαρτίζουν οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με ενδιαφέρον χωρίς μεγάλο ματς

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το μεγάλο ματς απουσιάζει από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Απόψε αυλαία γίνεται με τη συνάντηση της Μπόχουμ κόντρα στην Κολωνία, ενώ το Σάββατο το μας που ξεχωρίζει, είναι εκείνο στη Βρέμη ανάμεσα στη Βέρντερ και τη Βόλφσμπουγκ.

Η Άιντραχτ του Νίκου Λυμπερόπουλου φιλοξενείται από την ουραγό Χέρτα, ενώ την Κυριακή η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν παίζει εντός έδρας με την Στουτγκάρδη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα:
Παρασκευή
Μπόχουμ-Κολωνία 21 : 30
Σάββατο
Χέρτα-Άιντραχτ 16 : 30
Χόφενχάιμ-Ντόρτμουντ 16 : 30
Βέρντερ-Βόλφσμπουργκ 16 : 30
Μάιντς-Αμβούργο 16 : 30
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 16 : 30
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19 : 30
Κυριακή
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 16 : 30
Ανόβερο-Μπάγερν 18 : 30

ΑΓΓΛΙΑ: Double Derby


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ντέρμπι (τοπική αναμέτρηση) με όλη τη σημασία του ορισμού περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ.

Την Κυριακή η Άρσεναλ υποδέχεται την Τσέλσι στο «Έμιρειτς» στο ντέρμπι κορυφής του Λονδίνου, ανάμεσα σε δύο ομάδες που δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Οι «κανονιέρηδες» έχοντας και ματς λιγότερο, μπορούν με νίκη να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή αυξάνοντας τις πιθανότητες που έχουν για επιστροφή στους τίτλους.

Την ίδια μέρα και το ντέρμπι του Μέρσεισάιντ, ανάμεσα στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» που έχουν χάσει σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα, αλλά αποκλείστηκαν και από το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν την εξιλέωση κόντρα στους «εφοπλιστές», που έχουν μείνει πίσω μετά το κακό τους ξεκίνημα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Μπλάκμπερν-Στόουκ Σίτι 17.00
Φούλαμ-Μπόλτον 17.00
Μαν. Σίτι-Χαλ 17.00
Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γιουν. 17.00
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι 17.00
Γουίγκαν-Σάντερλαντ 17.00
Αστον Βίλα-Τότεναμ 17.00
Κυριακή
Γουλβς-Μπέρμιγχαμ 14. 00
Έβερτον-Λίβερπουλ 15.30
Άρσεναλ-Τσέλσι 18.00

ΙΤΑΛΙΑ: Ντέρμπι στη Γένοβα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ντέρμπι της Γένοβας ανάμεσα στην Τζένοα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και τη Σαμπντόρια, ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση της Ίντερ με τη Φιορεντίνα, με τις δύο αντιπάλους να έχουν κοινό παρανομαστή την κούραση από τη μεσοβδόμαδη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με πολύ καλή ψυχολογία οι «Βιόλα», καθώς κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διορνάνωσης, θέλουν να μείνουν μπροστά οι γηπεδούχοι, που θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπάρτσα.

Η Μίλαν που μετράει 5 νίκες στα τελευταία έξι ματς του Καμπιονάτο, παίζει εκτός με την Κατάνια, στο ματς με το οποίο ολοκληρώνεται χρονικά η αγωνιστική.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο:
Σάββατο
Ουντινέζε-Λιβόρνο 19 : 00
Τζένοα-Σαμπντόρια 21 : 45
Κυριακή
Αταλάντα-Ρόμα 16 : 00
Μπάρι-Σιένα 16 : 00
Κάλιαρι-Γιουβέντους 16 : 00
Κιέβο-Παλέρμο 16 : 00
Ιντερ-Φιορεντίνα 16 : 00
Λάτσιο-Μπολόνια 16 : 00
Πάρμα-Νάπολι 16 : 00
Κατάνια-Μίλαν 21 : 45

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ώρα για «El Clasico»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ήρθε η ώρα του «El Clasico» στην Ισπανία. Ήρθε η ώρα για την πρώτη τιτανομαχία της χρονιάς. Ένα από τα δέκα κορυφαία ντέρμπι μίσους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» για την 12η αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζόν.

Την περασμένη εβδομάδα προέκυψε αλλαγή φρουράς στην κορυφή της κατάταξης, με τη «βασίλισσα» να περνάει στην πρώτη θέση και να θέλει να παραμείνει εκεί και μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι.

Αμφότερες προέρχονται από επιτυχημένη εβδομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να παραμείνουν στο ίδιο μοτίβο. Από τις υπόλοιπες συναντήσεις ξεχωρίζει η συνάντηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Εσπανιόλ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν:
Σάββατο
Χιχόν-Βιγιαρεάλ 19 : 00
Βαλένθια-Μαγιόρκα 21 : 00
Σεβίλλη-Μάλαγα 23 : 00
Κυριακή
Βαγιαδολίδ-Τενερίφη 18 : 00
Χετάφε-Χέρεθ 18 : 00
Σανταντέρ-Λα Κορούνια 18 : 00
Αλμερία-Μπιλμπάο 18 : 00
Σαραγόσα-Οσασούνα 18 : 00
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 20: 00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 22 : 00

Σαμαράς: «Το κλειδί είναι ο Ρεχάγκελ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι η Εθνική Ελλάδας έχει έναν πολύ δυναμικό προπονητή, ο οποίος προσφέρει πάντα το 100% των δυνατοτήτων του στην ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής Έλληνας επιθετικός της Σέλτικ, Γιώργος Σαμαράς μιλώντας στη «Daily Record» για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ.

Και συνέχισε: «Είναι επικεφαλής της ομάδας από το 2001 και την έχει πάει σε δύο ευρωπαϊκά, ένα Κύπελλο Συνομοσπονδιών και τώρα στο Μουντιάλ. Είναι μια ηγετική φυσιογνωμία και δουλεύει με μεγάλη επιτυχία σε μια χώρα (σ.σ.: Ελλάδα) που το πρωτάθλημά της δεν βοηθά πολύ την Εθνική ομάδα από πλευράς έμψυχου δυναμικού».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα συναισθήματα μετά τη λήξη του αγώνα στην Ουκρανία: «Όταν η Εθνική κατέκτησε το Euro 2004, η χώρα μου έπρεπε να εκμεταλλευθεί την επιτυχία, αλλά δεν έκανε όσα έπρεπε. Η Εθνική Ελλάδας είναι τρεις κλάσεις πάνω σε σχέση με οποιονδήποτε ελληνικό σύλλογο και αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί από τους παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Αυτοί οι παίκτες φέρνουν μια διαφορετική νοοτροπία και δυναμική μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω πώς ένιωσα όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη στο Ντόνετσκ».

Ντάλα Μπόνα: «Θα πληρώνομαι όταν παίζω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πάνω στη γη, ασπάζονται την άποψη ότι εργάζομαι άρα πληρώνομαι. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, υπάρχει πάντα και η αντίθετη πλευρά. Ο Σαμ ντάλα Μπόνα, ενστερνίζεται κάτι διαφορετικό. «Πληρώνομαι όταν θα αρχίζω να παίζω».

Ο Ιταλός χαφ συναντήθηκε με τον Ηλία Πουρσανίδη, με αφορμή την πορεία της αποθεραπείας του - ανεξαρτήτως του παραπτώματος του και της ποινής που θα του επιβληθεί και κατάφερε να τον αφήσει άφωνο.

Ο διευθυντής της ΠΑΕ, θέλησε να κάνει κάποιες συστάσεις στον 28χρονο μέσο, λέγοντας ότι «έχεις ευθύνες έναντι της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο. Μας ενδιαφέρει να είσαι καλά και να κατορθώσεις να προσφέρεις στην ομάδα», ενώ η απάντηση που δέχτηκε από τον Ιταλό ποδοσφαιριστή ήταν κάτι λιγότερο από αναμενόμενη «επειδή αναγνωρίζω ότι είναι μεγάλη η περίοδος στην οποία δεν έχω καταφέρει να βοηθήσω, ζητώ να μην πληρώνομαι για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κατάσταση και να αρχίσω να πληρώνομαι με βάση το συμβόλαιό μου από το χρονικό σημείο εκείνο κατά το οποίο θα αρχίσω να αγωνίζομαι και να βοηθώ την ομάδα».

Πηλαδάκης: «Θέλουν κρέμασμα αν γνώριζαν το πρόβλημα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Βολές του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισα, Κώστα Πηλαδάκη, κατά της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, με αφορμή τον θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. «Αν ήξεραν για το πρόβλημα του, θέλουν κρέμασμα, γιατί ποτέ δεν μας ενημέρωσαν. Αυτά που υποστηρίζουν είναι…γελοιότητες. Θα πρέπει να επέμβει η FIFA αν ήξεραν το πρόβλημα του Αντόνιο» τόνισε στο NovaΣπορ Fm 94,6. «Δε μπορεί να γίνουν προβλέψεις» το σχόλιο του για τις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ.

- τα όσα υποστήριξε η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι γνώριζε το πρόβλημα του Αντόνιο Ντε Νίγκρις:

«Επειδή έχει περάσει λίγο η πίκρα και η στενοχώρια, είναι καλό να αναφέρουμε κάποια πράγματα. Οι ηλίθιοι, είναι για τον καιάδα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συζητήσεις. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες των χωρών δεν κάνουν εξετάσεις στους παίκτες. Πουθενά. Ο παίκτης Ντε Νίγκρις ήρθε σε μας με επιστολή από την ομάδα του που μας έδινε το δικαίωμα να τον μεταγράψουμε. Αν όντως γνωρίζανε ότι υπάρχει πρόβλημα είναι εγκληματίες. Θα πρέπει να τους βάλουνε στο…απόσπασμα και να τους εκτελέσουνε. Αυτό που υποστήριξαν ότι μας έχουν ενημερώσει είναι ψευδές. Υπάρχει η επιστολή στα αρχεία μας που μας δίνουν το δικαίωμα να μιλήσουμε μαζί του για να τον μεταγράψουμε αφού δεν ήταν «ελεύθερος». Θα πρέπει να επέμβει η FIFA γιατί το λάθος τους είναι εγκληματικό. Όλα τα υπόλοιπα που υποστηρίζει κάποιος από την ομοσπονδία, είναι γελοιότητες. Η Λάρισα έκανε στον παίκτες όλες τις εξετάσεις που προβλέπει ο κανονισμός υγείας»

-την εξήγηση που δίνουν οι γιατροί για τον θάνατο του παίκτη:

«Ο μοναδικός τρόπος για να εντοπιστεί αυτό που είχε ο Αντόνιο, ήταν να γίνει βιοψία στο μυοκάρδιο, την οποία κάνουν μόνοι οι καρδιοπαθείς. Πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλούνται όλες οι εξετάσεις, ιδιαίτερα όταν ο παίκτης έχει δώσει κάποια «δείγματα». Η όλη ιστορία μου θυμίζει αυτό που γίνεται στις μέρες μας με τη νέα γρίπη. Έχει δημιουργηθεί σάλος, αλλά άκουσα ότι πέρυσι από την απλή ίωση του χειμώνα είχαν πεθάνει δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι και από τη νέα γρίπη μόλις δεκατέσσερις. Το συμβάν με τον Αντόνιο με έχει προβληματίσει, αλλά το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να μην περνάμε το οποιοδήποτε δείγμα «απαλά». Και δεν αφορά μόνο την δική μου ομάδα».

-τις ψυχολογικές επιπτώσεις που είχε στην υπόλοιπη ομάδα το γεγονός:

«Το θέμα της μεγαλοκαρδίας το έχει η πλειοψηφία των αθλητών. Όλοι είναι προβληματισμένοι. Αν κάποιος έχει την παραμικρή ένδειξη, αλίμονο. Όλες οι ομάδες δεν θα τον θέσουμε σε κανένα κίνδυνο. Το ματς με την Νέα Καβάλα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος για να τον τιμήσει. Ήταν ένα άριστο παιδί. Δεν ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα, δεν είχε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, αλλά αγαπήθηκε πολύ γιατί ήταν τέλειος οικογενειάρχης και προσγειωμένος άνθρωπος. Λυπούμαστε πολύ που δεν είναι ποια μαζί μας.

-τις επερχόμενες εκλογές της Σούπερ Λιγκ για την ανάδειξη νέου προέδρου:

«Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Γίνονται κάποιες συζητήσεις, θα ακουστούν όλες οι ομάδες που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν, θα γίνουν γνωστοί οι υποψήφιοι και θα αποφασίσουμε. Έχει αποδειχθεί ότι κανείς δεν θα στενοχωρηθεί όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος. Η Σούπερ Λιγκ προχωράει πάρα πολύ καλά και βελτιώνεται χρονιά με την χρονιά. Οι αποφάσεις θα παρθούν τις τελευταίες ημέρες, Υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν και για τα έσοδα και τα χρήματα που θα δίνει ο φορέας. Με τις εξελίξεις που υπήρξαν από πέρυσι με τα τηλεοπτικά, κάποιες ομάδες έκαναν καλές μεταγραφές και σε αυτό το επίπεδο της σύμπνοιας και του κοινού συμφέροντος θα πρέπει να κινηθούμε».

-τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας γρίπης που σκέφτεται η διοργανώτρια αρχή:

«Είναι δεδομένο ότι όλη αυτή η κατάσταση θα κορυφωθεί. Δεν χρειάζεται πανικός. Όλα τα σύμβαντα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα και ανάλογα με την κατάσταση. Η κάθε ομάδα από μόνη της θα πρέπει να μεριμνήσει ούτως ώστε να προφυλάξει κατάλληλα τους παίκτες της και να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα».

Ιμπραϊμοβιτς:"Δεν αξίζουμε τόσα λεφτά"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μίλησε σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας πως κανείς παίκτης δεν αξίζει τόσα πολλά χρήματα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως είναι με τους "ερυθρόλευκους"!

Ο Σουηδός άσος της Μπαρτσελόνα παραχώρησε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3 και στον Βασίλη Σκουντή.

Τι κάνεις Ζλάνταν;

"Καλά. Ναι πραγματικά είμαι ένας διεθνής παίχτης. Έχω πολλές εμπειρίες από πολλές χώρες. Μαθαίνω παντού. από όπου έχω περάσει κάτι έχω πάρει. Είμαι στην πραγματικότητα ένας άνθρωπος που αποτελεί μείγμα πολλών πραγμάτων. Βλέπω και μαθαίνω. Από παντού".

Από την εποχή που έπαιζες στην Ίντερ κουβαλάς το προσωνύμιο του "Ίμπρα - κατάμπρα".

"Ναι μου το είχαν κολλήσει όταν έπαιζα στη Ίντερ. Είναι ένα πολύ ωραίο κομπλιμέντο. Μου αρέσει πολύ και ελπίζω να ανταποκρίνομαι σε αυτό".

Το περασμένο καλοκαίρι υπόγραψες ένα συμβόλαιο μέχρι το 2014 στην Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσες με τη μηχανή του χρόνου να μεταφερθείς στο 2014. Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία σου, το μεγαλύτερο όνειρο που θέλεις να ζήσεις. Άλλωστε Ζλάνταν στη Σέρβικη γλώσσα, σημαίνει χρυσάφι.

"Το ξέρω. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον μου. Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να έχω τη δύναμη και να βρίσκομαι συνεχώς σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε δεν ξέρω αν μετά το 2014 που λήγει το συμβόλαιο μου με την Μπαρτσελόνα θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο".

"Η Μπάρτσα έχει τεράστιους παίκτες"

Πριν από λίγες ημέρες και εν όψει του "clasico" που ακολουθεί, ο Ρονάλντο δήλωσε ότι ότι η Μπαρτσελόνα είναι αρκετά καλή ομάδα, αλλά αν ήταν στο χέρι του δεν θα διάλεγε κανέναν από τους παίχτες της να παίξει στη Ρεάλ. Τι έχεις να πεις γιαυτό;

"Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς μεγάλους παίχτες, έχει πραγματικά τεράστιους παίχτες. Όλοι θα ήθελαν να παίζουν σε αυτή την ομάδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να παίξουν όλοι στη Μπαρτσελόνα".

Όταν υπέγραψες το συμβόλαιο σου με την Μπαρτσελόνα είχες δηλώσει ότι η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο του μέλλοντος. Τι εννοούσες με αυτό;

"Ποδόσφαιρο του μέλλοντος κατά τη γνώμη μου είναι αυτό ακριβός που παίζει η Μπαρτσελόνα. Ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, πολύ επιθετικό, να δημιουργείς ευκαιρίες για γκολ και γενικά να θέλεις να επιτίθεσαι συνεχώς. Να προσπαθείς όχι μόνο να σκοράρεις αλλά να συνδυάζεις το αποτέλεσμα με το θέαμα. Να παίζεις δηλαδή ένα ποδόσφαιρο, που να σου δίνει την ευκαιρία να νικάς, που να αρέσει στον κόσμο που να είναι κυριαρχικό και πραγματικά γοητευτικό".

Μετά από την συμβίωση του με τον Ζοζέ Μουρίνιο...τώρα Πέπε Γκουαρντιόλα.

"Το προσεγγίζουν και οι δυο πολύ καλά το παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο. Προετοιμάζονται πάρα πολύ καλά για το επόμενο παιχνίδι. Δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο σκάουτινγκ, και προσπαθούν να τα κάνουν όλα εύκολα και κατανοητά στους παίχτες τους".

"Σπέσιαλ ομάδα η Μπαρτσελόνα"

Τι κάνει την Μπάρτσα ξεχωριστή σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες;

"Η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά μια ομάδα σπέσιαλ. Κάτι το ειδικό. Δεν ξέρω. Είναι η αύρα, είναι η Καταλονία, η περηφάνια, ίσως κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος. Πραγματικά έχω παίξει σε μεγάλους συλλόγους όπως Γιουβέντους, Ίντερ, Άγιαξ, αλλά η Μπαρτσελόνα σίγουρα είναι κάτι το εξαιρετικό".

Πως προσεγγίζεις τόσο εύκολα την μπάλα, παρά το ύψος σου;

"Ναι είναι αλήθεια ότι μου αρέσει η τεχνική μου. Από την αρχή όλοι μου έλεγαν ότι μπορώ να ποντάρω σε αυτό. Κάποιοι μάλιστα με παρότρυναν να έπαιζα και μπάσκετ όταν ήμουν μικρός. Έγινα όμως ποδοσφαιριστής και πραγματικά μου αρέσει".

Για την εκπληκτική του ντρίπλα που ζαλίζει τον αντίπαλο:

"Δεν ξέρω. Έχω κάνει πολύ προπόνηση σε αυτή την ντρίπλα. Νομίζω ότι ήταν από μέσα μου. Το έχω στο σώμα μου. Γιαυτό και μπορώ να την κάνω τόσο εύκολα και τόσο απλά".

Σε ένα διαφημιστικό σποτ, κατάφερες να κοντρολάρεις μια τσίχλα και στη συνέχεια την έστειλες απευθείας στο στόμα σου. Πως το έκανες αυτό;

"Μου το ζήτησαν και το αξιοσημείωτο είναι ότι έπιασε με την πρώτη. Δεν χρειάστηκε να το κάνω και δεύτερη φορά, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να το ξανακάνω".

Για το 4-3-3 και την επιθετικότητα της ομάδας σου:

"Αν το δεις , με κάποιον τρόπο η ομάδα μου παίζει με έξι επιθετικούς. Για παράδειγμα ο Κεϊτά έχει βάλει έξι γκολ ως τώρα. Τις προάλλες έκανε χατ τρικ. Αυτό είναι το ωραίο ποδόσφαιρο". ¨

"Η Ελλάδα έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου"

Το καλοκαίρι του 2008 αγωνίστηκες κόντρα στην Ελληνική ομάδα. Ποια η γνώμη σου για την πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του παγκοσμίου;

"Η Ελλάδα άξιζε την πρόκριση. Τότε ναι. Το ματς με εμάς ήταν δύσκολο. Σκληρό. Θυμάμαι ότι έβαλα γκολ και ξεκλείδωσα την ελληνική άμυνα και αυτό μας βοήθησε να νικήσουμε. Υπάρχουν καλοί παίχτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα και το επίπεδο έχει ανέβει στη χώρα σας. Έχω φίλους όπως ο Μέλμπεργκ, ο Μαϊστόροβιτς και ο νεαρός ο Μπιάσμιρ. Έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου του ποδόσφαιρο σας".

"Την Κυριακή θα είμαι με τον Ολυμπιακό"!

Ο Ζλάνταν ρωτήθηκε και για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό:

"Θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό ματς και ελπίζω να κερδίσει ο Μέλμπεργκ. Αυτόν υποστηρίζω στο συγκεκριμένος ματς".

Στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί με τους Καραγκόυνη και Χούτο που ξέρουμε ότι έχεις καλές σχέσεις

"Έχω μάθει πολλά. Τους εύχομαι το καλύτερο. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παράδοση και βρίσκεται σε δρόμο πολύ θετικό".

Ποιος όμως είναι ο "Ίμπρα" έξω από τα γήπεδα;

"Έχω δυο παιδιά, μια φανταστική οικογένεια και είμαι ένας άνθρωπος που ζω με τα συναισθήματα μου. Ένα απλά παιδί".

Μεγαλύτερη αναγνώριση στην καριέρα σου;

"Αρκετές ... το πρώτο πρωτάθλημα στην Ιταλία, ο πρώτος τίτλος στην Ολλανδία με τον Άγιαξ, αλλά αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η εντυπωσιακή μου παρουσίαση από την Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι".

"Θέλω να κερδίσουμε την Ρεάλ με πολλά γκολ"

Για το κλασικό ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα:

"Είναι ένα συναρπαστικό ματς για τους παίχτες, τον κόσμο για όλους γενικά. Το καλύτερο ματς ίσως και στον κόσμο. Ένα ματς παγκόσμιου βεληνεκούς. Θέλω να νικήσω, θέλω να σκοράρω, αλλά το βασικό είναι ότι θέλω να νιώσω αυτή τη μεγάλη ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων. Πρέπει σίγουρα να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Ελπίζω να μπουν πολλά γκολ. Δεν θέλουμε να νικήσουμε μόνο με ένα δυο γκολ".

Τέλος ο Ιμπρα ρωτήθηκε για την δήλωση του Μισέλ Πλατινί, και το γεγονός ότι κάποιες ομάδες δίνουν πάρα πολλά λεφτά και έχουν ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια:

"Ναι, είναι αλήθεια οι ομάδες πληρώνουν πολλά χρήματα για κάποιες μεταγραφές. Είναι θέμα πολιτικής και εντυπώσεων. Μη ξεχνάμε ότι ο Ρονάλντο είχε ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο με την Μάντσεστερ. Πραγματικά δίνουν πολλά λεφτά οι ομάδες και πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν αξίζει τόσα χρήματα".

Ντούσαν: «Εχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλη κρίση διανύει το βοσνιακό ποδόσφαιρο, μετά και την παραίτηση του Τσίρο Μπλάζεβιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης παραιτήθηκε την Πέμπτη, μετά τις δηλώσεις του Ζβέζνταν Μισίμοβιτς, ο οποίος είπε ότι δεν θα ξανά αγωνιστεί στην Εθνική όσο θα κάθεται ο Μπλάζεβιτς στον πάγκο.

Θέση για το παραπάνω συμβάν πήρε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ερωτηθείς για τα όσα έγιναν και την κόντρα Μισίμοβιτς-Μπλάζεβιτς, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής.

«Είναι πολύ δύσκολο να συζητήσουμε για τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ομοσπονδία, καθώς δεν γνωρίζω πως ακριβώς δουλεύει. Αν αληθεύει το γεγονός ότι ένας παίκτης δεν παίζει στην Εθνική μέχρι να παραιτηθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, είναι τραγικό. Είναι ανεπίτρεπτο να διώχνει τον προπονητή ένας παίκτης. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν σε ομάδες».

Κληθείς να απαντήσει αν θα αναλάμβανε τις τύχες της Εθνικής ομάδας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, ο Ντούσκο απέφυγε να απαντήσει άμεσα: «Φυσικά και θα ήταν μεγάλη τιμή για τον καθένα να αναλάβει την Εθνική ομάδα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Αν μου γινόταν μια πρόταση στο μέλλον και δεν ήμουν δεσμευμένος, τότε θα το συζητούσα σε άλλη βάση. Εξαρτάται από το τάιμινγκ», είπε ο τεχνικός της Ενωσης.

Απορρίφθηκε το σχέδιο της Εβερτον για νέο γήπεδο


Γκούντισον Παρκ Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο που κατέθεσε η Εβερτον για την κατασκευή νέου γηπέδου, στα περίχωρα του Λίβερπουλ, ένα πλάνο συνολικού κόστους 400 εκατομμυρίων λιρών. Οι τοπικές αρχές διενήργησαν δημοσκόπηση, που έδειξε την αντίθεση των κατοίκων στην κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 50.000 θεατών στην περιοχή Κέρκμπι, ενώ παράλληλα επικαλούνται τη γενική αρχή της κυβέρνησης, βάσει της οποίας αποθαρρύνεται η δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων μακριά από τον αστικό ιστό. Το σχέδιο της Εβερτον περιλάμβανε την κατασκευή ενός τέτοιου κέντρου στον ευρύτερο χώρο του γηπέδου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των "τόφις", Ρόμπερτ Ελστοουν, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της διοίκησης να προχωρήσει στην κατασκευή νέου γηπέδου, στη θέση του υπεραιωνόβιου (χτίστηκε το 1892) "Γκούντισον Παρκ". "Θα ανασυγκροτηθούμε και θα εξετάσουμε προσεκτικά τις επιλογές μας. Το κυνήγι για το νέο μας σπίτι θα ενταθεί", δήλωσε ο Ελστοουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι την πρόθεση να κατασκευάσει νέο γήπεδο έχει εκφράσει και η Λίβερπουλ, που όμως "σκοντάφτει" στην χρηματοδότηση του σχεδίου. Με τα δεδομένα αυτά, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης, αρκετοί κάνουν λόγο για την πιθανότητα δημιουργίας κοινής έδρας για τις δύο ομάδες του μεγάλου λιμανιού.

Στις 3 Δεκεμβρίου ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ


Το σήμα της Σούπερ Λίγκα Στις 3 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, όπου θα αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, μετά την παραίτηση του Νίκου Θανόπουλου. Βασικός υποψήφιος δεν υπάρχει, αφού κανείς δεν έχει "ανοίξει τα χαρτιά του".

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης του Πανιωνίου, στις αρχές της εβδομάδας αποκάλυψε ότι δεν τον ενδιαφέρει να πάρει την θέση, ενώ ο Απόστολος Παπουτσάκης του Εργοτέλη, έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος μόνο αν έχει την συμπαράσταση των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και αν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος.

Στάση αναμονής τηρούν, τόσο ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης, όσο και ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού, ενώ για την ώρα τουλάχιστον δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια έκπληξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ: "Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου - Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

2. Υπογραφή τροποποίησης της από 23/04/2009 "Εξωεταιρικής Συμφωνίας μεταξύ Super League και ΠΑΕ που συμμετέχουν σε Συμβάσεις Συλλογικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων".

3. Παρουσίαση Οικονομικών θεμάτων.

4. Οικονομική ενίσχυση οικογένειας Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

5. Διάφορα".

Στο μεταξύ, η πειθαρχική επιτροπή ανακοίνωσε τις ακόλουθες ποινές: "Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ηρακλής : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα τωνν φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.

* Η εκδίκαση των υποθέσεων ΠΑΕ Αρης- Γ.Κολτσίδας και ΠΑΕ Πανιώνιος αναβλήθηκε".

Ξανά στα... μαχαίρια!

Η επιλογή του Ολυμπιακού να... κόψει 15 προσκλήσεις από τον Παναθηναϊκό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της «πράσινης» ΠΑΕ που κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνίας. Τι απαντούν οι «ερυθρόλευκοι».


Και ενώ όλα έδειχναν ότι μετά την χθεσινή σύσκεψη και τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις για αποκλιμάκωση της εντάσης το κλίμα θα ήταν ήρεμο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έρχονται ξανά αντιμέτωποι!

Αυτή την φορά όλα ξεκίνησαν από την επιστολή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ το απόγευμα της Πέμπτης που ενημέρωνε τους «πράσινους» ότι θα πάρουν μοναχά δέκα προσκλήσεις για τα VIP του Καραϊσκάκη, ώστε να φιλοξενηθεί η διοίκηση του «τριφυλλιού». Γεγονός που εξόργισε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κάνουν λόγο για αθέτηση συμφωνίας και κίνηση ενδεικτική της φιλοξενίας που ετοιμάζουν οι γηπεδούχοι στο κυριακάτικο ντέρμπι!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:


«Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά με την παρουσία και εκπροσώπων των δύο ομάδων αποφασίστηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι απ’ όλες τις πλευρές εν όψει του αγώνα της Κυριακής και να ισχύσουν τα ήδη συμφωνηθέντα στην προηγούμενη σχετική σύσκεψη.

Μέρος αυτής της προηγούμενης συμφωνίας ήταν ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα έπαιρνε είκοσι πέντε (25) προσκλήσεις ως φιλοξενούμενη, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι και στους περσινούς αγώνες πρωταθλήματος ο εκάστοτε φιλοξενούμενος είχε λάβει αυτόν ακριβώς τον αριθμό προσκλήσεων.

Σήμερα, αργά το απόγευμα, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Γιάννη Χρυσικόπουλο:

«Στo πλαίσιο του αγώνα πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 29/11 στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και όπως ορίζει η Προκήρυξη Πρωταθλήματος 2009-10 (άρθρο 31, παρ. 1), παρακαλώ όπως μας γνωστοποιήσετε τα ονόματα των δέκα (10) εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, που θα φιλοξενηθούν σε σουίτα, στη VIP περιοχή του Σταδίου, προκειμένου να εκδοθούν οι αντίστοιχες ονομαστικές προσκλήσεις»

Η απλή αθέτηση μιας συμφωνίας ίσως να μην είναι ξένη προς τις πρακτικές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ασφαλώς ο μειωμένος αριθμός των προσκλήσεων που θα λάβουμε είναι ενδεικτικό της φιλοξενίας που επιφυλάσσει ο Ολυμπιακός στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ενδεικτική του πώς εννοεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός τη συνεργασία και την αποκλιμάκωση της έντασης εν όψει του derby της Κυριακής.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δηλώνει ότι θα προσφέρει στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο β΄ γύρο, 25 προσκλήσεις, όπως και πέρσι».

Η «ερυθρόλευκη» απάντηση

Από κει και πέρα, άμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ανεπίσημα κύκλοι των «ερυθρολεύκων» τόνιζαν ότι «δεν καταλαβαίνουμε γιατί δημιουργείται θέμα. Η Σούπερ Λιγκ είναι ξεκάθαρη και αναφέρει πως ο φιλοξενούμενος δικαιούται δέκα προσκλήσεις. Αν θέλαμε να πάρουμε εικοσιπέντε στο ΟΑΚΑ θα δίναμε τόσες για το κυριακάτικο παιχνίδι». Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον Ολυμπιακό είναι ενοχλημένοι επειδή θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, επειδή ζητάει διάφορα και διότι γενικά πυροδοτεί το κλίμα για το ντέρμπι.

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

Σόφι Ριντ. 20... Μαϊων, μοντέλο. Απαρνήθηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, επειδή είναι οπαδός της Λίβερπουλ! Λιβερπουλάρα ολέ...

Με την ίδια... συνταγή ο Πανιώνιος


Οι παίκτες του Πανιωνίου πανγυρίζουν το γκολ του Εστογιανόφ Η επιτυχημένη πορεία του Πανιωνίου στους τελευταίους αγώνες του, όπως είναι φυσικό έχει επιφέρει και ενθουσιασμό στις τάξεις του. Ο Εμίλιο Φερέρα δεν έχει κανένα λόγο να μην είναι ικανοποιημένος, όμως παράλληλα προσπαθεί να καταστίσει σαφές ότι το ματς με τον Αρη είναι αρκετά δύσκολο.

Ο Βέλγος τεχνικός θα παραχωρήσει την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου, όπου και θα μιλήσει για τον αγώνα, ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει και παρουσίαση χορηγικού προγράμματος.

Στον αγωνιστικό τομέα, προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς επιστρέφει ο Τζαβέλλας που εξέτισε την ποινή του, ενώ θα λείψουν οι Ρεκόμπα, Σμόγιε που είναι τραυματίες και ο Σιόβας που έχει προσβληθεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Οριστικά χωρίς Καρντόσο ο Αστέρας Τρίπολης


Ο Οράσιο Καρντόσο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον Ολυμπιακό Χωρίς τον Οράσιο Καρντόσο, θα παραταχθεί ο Αστέρας Τρίπολης στο εντός έδρας παιχνίδι του με την Σκόντα Ξάνθη. Ο Αργεντίνος συνεχίζει την θεραπευτική του αγωγή και δεν παίρνει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον υπολογίζει ο Βαγγέλης Βλάχος.

Παράλληλα εκτός μάχης θα μείνουν σε ένα ακόμα ματς οι Ισραελ Νταμόντε και Λιονέλ Ρίος οι οποίοι ακόλουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και φυσικά συνεχίζουν και την θεραπεία τους

Περιμένει τον Ορούμα ο Γούτης


Ο Ορούμα της Καβάλας Η κατάσταση της υγείας του Ουίλσον Ορούμα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή, προβληματίζει τον τεχνικό της Καβάλας, Βαγγέλη Γούτη. Ο έμπειρος παίκτης θα προσπαθήσει να πάρει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα και αν τα καταφέρει, τότε θα είναι στην διάθεσή του για το ματς της Λάρισας.

Αυτοί που σίγουρα δεν θα αγωνιστούν στο Αλκαζάρ, είναι οι Σουλτανίδης, Ιωάννου. και οι δύο επιθετικοί του ΑΟΚ ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και συνεχίζουν την θεραπεία τους.

Εισιτήρια τέλος


Γεμάτο θα είναι το ΣΕΦ Εισιτήρια ήταν και πάνε... Οποιος δεν πρόλαβε να προμηθευτεί ένα μαγικό χαρτάκι για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα δει το ματς από την τηλεόραση. Μέσα σε λίγες ώρες από την έκδοσή τους εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το ντέρμπι.

Τα εισιτήρια είχαν τεράστια ζήτηση και τα περίπου 4500 "μαγικά" χαρτάκια που τέθηκαν στη διάθεση των οπαδών του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας πωλήθηκαν σχεδόν αμέσως. Ο κόσμος σχημάτισε μεγάλη ουρά και αρκετοί ήταν αυτοί που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν.

"Λύγισε" στο Ισραήλ


Φάση από το παιχνίδι Μακάμπι-Μαρούσι Το Μαρούσι έπαιξε πολύ καλά στη «Νόκια Αρίνα», αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχασε από τη Μακάμπι με 75-67 στην πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, αλλά το θετικό είναι πως το Μαρούσι για ένα ακόμη παιχνίδι έπαιξε καλό μπάσκετ και δεν έπεσε αμαχητί.

Το Μαρούσι μόνο φοβισμένα δεν ξεκίνησε σε μία από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε κι έμειναν κοντά στο σκορ. Δηλαδή πήγαν σε πολύ αργό ρυθμό και βοήθησαν πολύ τα επιθετικά ριμπάουντ της πρώτης περιόδου. Ως εκ τούτου το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 15-15. Το Μαρούσι ήταν αυτό που βελτιώθηκε στη συνέχεια και έφτασε να προηγείται με οκτώ πόντους (36-30) τρία λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όλα πήγαιναν καλά για την ομάδα των βορείων προαστίων που πέτυχε τρία συνεχόμενα τρίποντα σε εκείνο το σημείο, ενώ ανάγκασε τους παίκτες της Μακάμπι με πολλά λάθη. Παρ� όλα αυτά, ένα δίλεπτο καλής απόδοσης έφτανε στους γηπεδούχους για να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα. Η Μακάμπι έτρεξε ένα σερί 11-0 με συνέπεια να προηγηθεί με 41-36 στο ημίχρονο. Με τρίποντο του Πελεκάνου το Μαρούσι ισοφάρισε σε 41-41, αλλά η Μακάμπι είχε βρει ρυθμό και ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους. Η Τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Πίνι Γκέρσον να προηγούνται με 61-54. Ο ρυθμός έπεσε «απελπιστικά» στην τελευταία περίοδο, πλην όμως το Μαρούσι ήταν άστοχο κι έτσι η Μακάμπι κράτησε τη νίκη έως το τέλος. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής και παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Αμαρουσίου η Μακάμπι νίκησε με 75-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 41-36, 61-54, 75-67

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Πίνι Γκέρσον): Σαρπ, Βισνιέφσκι 20 (1), Πέρκινς 6, Πνίνι 7, Αντερσον 4, Λάσμε 4, Έιντσον 6, Λάμπε 19 (1), Μπλούδενταλ 7 (1), Φίσερ 2
ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 5, Κις 14 (4), Πελεκάνος 4, Χόμαν 6, Μαυροειδής 12, Καλάθης 3 (1), Νάτζφεϊ 7 (1), Καϊμακόγλου 4, Γκόρντον 12

Καλό μάθημα από την Παρτιζάν


Σκόνταψε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Παρτιζάν στη Σερβία με 86-80 και πήρε ένα καλό μάθημα εν όψει της συνέχειας. Οι Πειραιώτες ήταν τραγικοί κόντρα σε μία σαφώς υποδεέστερη ομάδα και για ένα ακόμη παιχνίδι φάνηκε πως έχουν πάρα πολλά προβλήματα.

Η Παρτιζάν έβαλε τον Ολυμπιακό στον ρυθμό της και εν τέλει πέτυχε το στόχο της. Οι σαφώς ποιοτικότεροι «ερυθρόλευκοι» έχασαν από μία ομάδα που δεν μπορεί να φοβίσει κανέναν, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Αυτός που το θέλει περισσότερο παίρνει τη νίκη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έκανε λάθος με το να κρατήσει τον Τζος Τσίλντρες περίπου επτά λεπτά εκτός παρκέ. Ο «δράκος» επανέφερε τον Αμερικάνο πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα και ο έως τότε κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» δεν μπόρεσε να ξαναβρεί ρυθμό. Γενικότερα ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα. Ο Αλεξάνταρ Ράσιτς με τρίποντο στη λήξη της επίθεσης 3' 30'' πριν το φινάλε του αγώνα έστειλε τη διαφορά στους πέντε πόντους (73-68) και όπως φάνηκε έκρινε το παιχνίδι. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος η διαφορά ήταν στους επτά (77-70), αλλά ούτε τότε ο Ολυμπιακός είχε λύσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τεόντοσιτς και Χαλπερίν δεν πήραν ούτε ένα σκριν για να σουτάρουν στις δύο τελευταίες φάσεις, αν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε καλέσει τάιμ άουτ. Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη ήττα του στην τρέχουσα χρονιά έπειτα από αυτή στη Μάλαγα. Ο Αλεξάνταρ Ράσιτς έκανε ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους, ενώ ο 25χρονος σέντερ Αλεξάνταρ Μάριτς έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Ειχε 23 πόντους, 15 ριμπάουντ και πέντε κλεψίματα σε μία απίστευτη εμφάνιση. Ο μοναδικός που έπαιξε καλά για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζος Τσίλντρες.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-43, 60-61, 86-80

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ντούσκο Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 5 (1), Σίνοβιτς, ΜακΚάλεμπ 19 (2), Κέτσμαν 6, Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 25 (4), Μίτροβιτς, Μπόζιτς 2, Μάριτς 23, Βέσελι 5, Ντέκιτς 1, Βράνες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Τσίλντρες 18 (1), Βούιτσιτς 4, Μπουρούσης 7 (1), Χαλπερίν 15 (1), Κλέιζα 18, Βασιλόπουλος 2, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Μπέβερλι 2, Τεόντοσιτς 12, Σχορτσιανίτης 2