Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Απορρίφθηκε το σχέδιο της Εβερτον για νέο γήπεδο


Γκούντισον Παρκ Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο που κατέθεσε η Εβερτον για την κατασκευή νέου γηπέδου, στα περίχωρα του Λίβερπουλ, ένα πλάνο συνολικού κόστους 400 εκατομμυρίων λιρών. Οι τοπικές αρχές διενήργησαν δημοσκόπηση, που έδειξε την αντίθεση των κατοίκων στην κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 50.000 θεατών στην περιοχή Κέρκμπι, ενώ παράλληλα επικαλούνται τη γενική αρχή της κυβέρνησης, βάσει της οποίας αποθαρρύνεται η δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων μακριά από τον αστικό ιστό. Το σχέδιο της Εβερτον περιλάμβανε την κατασκευή ενός τέτοιου κέντρου στον ευρύτερο χώρο του γηπέδου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των "τόφις", Ρόμπερτ Ελστοουν, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της διοίκησης να προχωρήσει στην κατασκευή νέου γηπέδου, στη θέση του υπεραιωνόβιου (χτίστηκε το 1892) "Γκούντισον Παρκ". "Θα ανασυγκροτηθούμε και θα εξετάσουμε προσεκτικά τις επιλογές μας. Το κυνήγι για το νέο μας σπίτι θα ενταθεί", δήλωσε ο Ελστοουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι την πρόθεση να κατασκευάσει νέο γήπεδο έχει εκφράσει και η Λίβερπουλ, που όμως "σκοντάφτει" στην χρηματοδότηση του σχεδίου. Με τα δεδομένα αυτά, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης, αρκετοί κάνουν λόγο για την πιθανότητα δημιουργίας κοινής έδρας για τις δύο ομάδες του μεγάλου λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: