Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ιμπραϊμοβιτς:"Δεν αξίζουμε τόσα λεφτά"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μίλησε σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας πως κανείς παίκτης δεν αξίζει τόσα πολλά χρήματα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως είναι με τους "ερυθρόλευκους"!

Ο Σουηδός άσος της Μπαρτσελόνα παραχώρησε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3 και στον Βασίλη Σκουντή.

Τι κάνεις Ζλάνταν;

"Καλά. Ναι πραγματικά είμαι ένας διεθνής παίχτης. Έχω πολλές εμπειρίες από πολλές χώρες. Μαθαίνω παντού. από όπου έχω περάσει κάτι έχω πάρει. Είμαι στην πραγματικότητα ένας άνθρωπος που αποτελεί μείγμα πολλών πραγμάτων. Βλέπω και μαθαίνω. Από παντού".

Από την εποχή που έπαιζες στην Ίντερ κουβαλάς το προσωνύμιο του "Ίμπρα - κατάμπρα".

"Ναι μου το είχαν κολλήσει όταν έπαιζα στη Ίντερ. Είναι ένα πολύ ωραίο κομπλιμέντο. Μου αρέσει πολύ και ελπίζω να ανταποκρίνομαι σε αυτό".

Το περασμένο καλοκαίρι υπόγραψες ένα συμβόλαιο μέχρι το 2014 στην Μπαρτσελόνα. Θα μπορούσες με τη μηχανή του χρόνου να μεταφερθείς στο 2014. Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία σου, το μεγαλύτερο όνειρο που θέλεις να ζήσεις. Άλλωστε Ζλάνταν στη Σέρβικη γλώσσα, σημαίνει χρυσάφι.

"Το ξέρω. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον μου. Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να έχω τη δύναμη και να βρίσκομαι συνεχώς σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε δεν ξέρω αν μετά το 2014 που λήγει το συμβόλαιο μου με την Μπαρτσελόνα θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο".

"Η Μπάρτσα έχει τεράστιους παίκτες"

Πριν από λίγες ημέρες και εν όψει του "clasico" που ακολουθεί, ο Ρονάλντο δήλωσε ότι ότι η Μπαρτσελόνα είναι αρκετά καλή ομάδα, αλλά αν ήταν στο χέρι του δεν θα διάλεγε κανέναν από τους παίχτες της να παίξει στη Ρεάλ. Τι έχεις να πεις γιαυτό;

"Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς μεγάλους παίχτες, έχει πραγματικά τεράστιους παίχτες. Όλοι θα ήθελαν να παίζουν σε αυτή την ομάδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να παίξουν όλοι στη Μπαρτσελόνα".

Όταν υπέγραψες το συμβόλαιο σου με την Μπαρτσελόνα είχες δηλώσει ότι η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο του μέλλοντος. Τι εννοούσες με αυτό;

"Ποδόσφαιρο του μέλλοντος κατά τη γνώμη μου είναι αυτό ακριβός που παίζει η Μπαρτσελόνα. Ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, πολύ επιθετικό, να δημιουργείς ευκαιρίες για γκολ και γενικά να θέλεις να επιτίθεσαι συνεχώς. Να προσπαθείς όχι μόνο να σκοράρεις αλλά να συνδυάζεις το αποτέλεσμα με το θέαμα. Να παίζεις δηλαδή ένα ποδόσφαιρο, που να σου δίνει την ευκαιρία να νικάς, που να αρέσει στον κόσμο που να είναι κυριαρχικό και πραγματικά γοητευτικό".

Μετά από την συμβίωση του με τον Ζοζέ Μουρίνιο...τώρα Πέπε Γκουαρντιόλα.

"Το προσεγγίζουν και οι δυο πολύ καλά το παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο. Προετοιμάζονται πάρα πολύ καλά για το επόμενο παιχνίδι. Δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο σκάουτινγκ, και προσπαθούν να τα κάνουν όλα εύκολα και κατανοητά στους παίχτες τους".

"Σπέσιαλ ομάδα η Μπαρτσελόνα"

Τι κάνει την Μπάρτσα ξεχωριστή σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες;

"Η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά μια ομάδα σπέσιαλ. Κάτι το ειδικό. Δεν ξέρω. Είναι η αύρα, είναι η Καταλονία, η περηφάνια, ίσως κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος. Πραγματικά έχω παίξει σε μεγάλους συλλόγους όπως Γιουβέντους, Ίντερ, Άγιαξ, αλλά η Μπαρτσελόνα σίγουρα είναι κάτι το εξαιρετικό".

Πως προσεγγίζεις τόσο εύκολα την μπάλα, παρά το ύψος σου;

"Ναι είναι αλήθεια ότι μου αρέσει η τεχνική μου. Από την αρχή όλοι μου έλεγαν ότι μπορώ να ποντάρω σε αυτό. Κάποιοι μάλιστα με παρότρυναν να έπαιζα και μπάσκετ όταν ήμουν μικρός. Έγινα όμως ποδοσφαιριστής και πραγματικά μου αρέσει".

Για την εκπληκτική του ντρίπλα που ζαλίζει τον αντίπαλο:

"Δεν ξέρω. Έχω κάνει πολύ προπόνηση σε αυτή την ντρίπλα. Νομίζω ότι ήταν από μέσα μου. Το έχω στο σώμα μου. Γιαυτό και μπορώ να την κάνω τόσο εύκολα και τόσο απλά".

Σε ένα διαφημιστικό σποτ, κατάφερες να κοντρολάρεις μια τσίχλα και στη συνέχεια την έστειλες απευθείας στο στόμα σου. Πως το έκανες αυτό;

"Μου το ζήτησαν και το αξιοσημείωτο είναι ότι έπιασε με την πρώτη. Δεν χρειάστηκε να το κάνω και δεύτερη φορά, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να το ξανακάνω".

Για το 4-3-3 και την επιθετικότητα της ομάδας σου:

"Αν το δεις , με κάποιον τρόπο η ομάδα μου παίζει με έξι επιθετικούς. Για παράδειγμα ο Κεϊτά έχει βάλει έξι γκολ ως τώρα. Τις προάλλες έκανε χατ τρικ. Αυτό είναι το ωραίο ποδόσφαιρο". ¨

"Η Ελλάδα έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου"

Το καλοκαίρι του 2008 αγωνίστηκες κόντρα στην Ελληνική ομάδα. Ποια η γνώμη σου για την πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του παγκοσμίου;

"Η Ελλάδα άξιζε την πρόκριση. Τότε ναι. Το ματς με εμάς ήταν δύσκολο. Σκληρό. Θυμάμαι ότι έβαλα γκολ και ξεκλείδωσα την ελληνική άμυνα και αυτό μας βοήθησε να νικήσουμε. Υπάρχουν καλοί παίχτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα και το επίπεδο έχει ανέβει στη χώρα σας. Έχω φίλους όπως ο Μέλμπεργκ, ο Μαϊστόροβιτς και ο νεαρός ο Μπιάσμιρ. Έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου του ποδόσφαιρο σας".

"Την Κυριακή θα είμαι με τον Ολυμπιακό"!

Ο Ζλάνταν ρωτήθηκε και για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό:

"Θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό ματς και ελπίζω να κερδίσει ο Μέλμπεργκ. Αυτόν υποστηρίζω στο συγκεκριμένος ματς".

Στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί με τους Καραγκόυνη και Χούτο που ξέρουμε ότι έχεις καλές σχέσεις

"Έχω μάθει πολλά. Τους εύχομαι το καλύτερο. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παράδοση και βρίσκεται σε δρόμο πολύ θετικό".

Ποιος όμως είναι ο "Ίμπρα" έξω από τα γήπεδα;

"Έχω δυο παιδιά, μια φανταστική οικογένεια και είμαι ένας άνθρωπος που ζω με τα συναισθήματα μου. Ένα απλά παιδί".

Μεγαλύτερη αναγνώριση στην καριέρα σου;

"Αρκετές ... το πρώτο πρωτάθλημα στην Ιταλία, ο πρώτος τίτλος στην Ολλανδία με τον Άγιαξ, αλλά αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η εντυπωσιακή μου παρουσίαση από την Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι".

"Θέλω να κερδίσουμε την Ρεάλ με πολλά γκολ"

Για το κλασικό ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα:

"Είναι ένα συναρπαστικό ματς για τους παίχτες, τον κόσμο για όλους γενικά. Το καλύτερο ματς ίσως και στον κόσμο. Ένα ματς παγκόσμιου βεληνεκούς. Θέλω να νικήσω, θέλω να σκοράρω, αλλά το βασικό είναι ότι θέλω να νιώσω αυτή τη μεγάλη ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων. Πρέπει σίγουρα να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Ελπίζω να μπουν πολλά γκολ. Δεν θέλουμε να νικήσουμε μόνο με ένα δυο γκολ".

Τέλος ο Ιμπρα ρωτήθηκε για την δήλωση του Μισέλ Πλατινί, και το γεγονός ότι κάποιες ομάδες δίνουν πάρα πολλά λεφτά και έχουν ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια:

"Ναι, είναι αλήθεια οι ομάδες πληρώνουν πολλά χρήματα για κάποιες μεταγραφές. Είναι θέμα πολιτικής και εντυπώσεων. Μη ξεχνάμε ότι ο Ρονάλντο είχε ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο με την Μάντσεστερ. Πραγματικά δίνουν πολλά λεφτά οι ομάδες και πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν αξίζει τόσα χρήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: