Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Κούπερ: «Ήρθα για να αλλάξω πράγματα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κουπέρ, σε συνέντευξη Τύπου ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο αλλά και τις αλλαγές που γίνονται σε αγωνιστικό επίπεδο στους «κίτρινους».

«Είμαστε μια ομάδα που έχουμε πολλές ελπίδες και αυτό μας βγάζει μία "απόγνωση" για να κερδίσουμε κάτι που πρέπει να ελέγξουμε γιατί αλλιώς δε μας βοηθάει και μας προσφέρει νευρικότητα σε ένα παιχνίδι. Την Κυριακή θα παίξουμε μπροστά στο δικό μας κοινό και θα θέλουμε να δώσουμε μια άμεση χαρά στους οπαδούς μας».

«Υποχρεωμένοι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια»

Ο Έκτορ Κούπερ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως θεωρεί σύμμαχό του την πίεση. Για τις συνθήκες που την δημιουργούν αλλά και τον τρόπο που θέλει να την διαχειρίζεται ο Άρης, τόνισε: «Το να λειτουργείς κάτω από μια ορισμένη πίεση είναι καλό, σε κάνει να είσαι περισσότερο απαιτητικός από τον εαυτό σου. Επομένως έχουμε δύο αγώνες, να ελέγξουμε τη θέληση που έχουμε να φτάσουμε στη νίκη και στο αγωνιστικό έχουμε να παίξουμε με έναν αντίπαλο που διαθέτει μεγάλη ταχύτητα μεσοεπιθετικά. Θέλω να μεταφέρω στην ομάδα μου ότι είναι ένα ματς 90 λεπτών, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα για να παίξουμε με εξυπνάδα, με ικανότητα και χωρίς νευρικότητα αν δε σκοράρουμε στην αρχή. Ειδάλλως θα έχουμε ανοργάνωτη διάταξη.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός. Για να κερδίσουμε τα ματς θα πρέπει να έχουμε στρατηγική, απόλυτη πειθαρχία, οργάνωση σε όλες τις γραμμές. Αν μπούμε ανοργάνωτα, χωρίς πειθαρχία στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν θα έρθουν οι νίκες. Θα ασχοληθούμε και με το ψυχολογικό μετά από μια δύσκολη ήττα την περασμένη εβδομάδα. Δουλέψαμε και βελτιώσαμε κάποια πράγματα, βλέπουμε τους παίκτες ότι θέλουν να αντιδράσουν στο αποτέλεσμα που ήρθε την περασμένη Κυριακή».

«Ικανοποιημένος και αισιόδοξος για το μέλλον»

Ο προπονητής του Άρη ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία που του έκαναν καλή εντύπωση στο παιχνίδι της Τούμπας και θέλει να διατηρήσει η ομάδα: «Ήρθα εδώ για να αλλάξω κάποια πράγματα, όχι όλα. Κάποια μου άρεσαν, κάποια όχι, κάποια άλλα μου άρεσαν πολύ. Βλέποντας τη συμπεριφορά και αξιολογώντας πως προπονούνται οι παίκτες, θα γυρίσει αυτή η κατάσταση και θα πάνε ψηλά στο μέλλον. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ είδα θετικά στοιχεία, όπως το να πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο, να βγάζουμε επιθέσεις από τα πλάγια. Αυτά όμως έως το 3-0, διότι μετά είδα άλλα. Όμως τα θετικά στοιχεία με κάνουν αισιόδοξο για το μέλλον. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εκτέλεση των εντολών μου στις προπονήσεις».

«Να διατηρείται η συγκέντρωσή των παικτών»

Ο Αργεντίνος τεχνικός εξήγησε πως κάποια λάθος απόφαση των διαιτητών μπορεί να αποβεί μοιραία στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του: «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν και αυτοί λάθη. Αν ένας διαιτητής κάνει λάθος και σε αποσυντονίζει, το πρόβλημα είναι δικό σου. Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, μας δίνεται ένα πέναλτι στο 15' και εκτελέστηκε στο 20' και τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 3 λεπτά καθυστερήσεων. Εμείς για να το αντιμετωπίσουμε αυτό δεν έχουμε και πολλά να κάνουμε, οι παίκτες δεν ήθελαν να διαμαρτύρονται πολλοί για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος. Θα πω λοιπόν ότι δε μου άρεσε η διαιτησία, και από εκεί και πέρα ίσως σε κάποιο άλλο ματς το λάθος να είναι για την ομάδα σου. Και στο τέλος να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα σε λάθη κατά και υπέρ.

Ο ποδοσφαιριστής δε χρειάζεται να πηγαίνει συνέχεια και να διαμαρτύρεται στο διαιτητή, απλά υπάρχουν στιγμές που μπορεί να το κάνει απλά και ωραία για συγκεκριμένο λόγο. Είναι σημαντικό να τελειώνεις με 11 ποδοσφαιριστές τα παιχνίδια, αλλιώς σήμερα θα μιλούσαμε και για άλλα προβλήματα. Πάντως χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του ο παίκτης, όταν βλέπει να έχει δοκάρι και αμέσως μετά να δέχεται ένα χτύπημα είτε από ανθρώπινο λάθος, είτε από κάτι άλλο. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε».

«Θα βελτιωθεί ο Γκρασιάν»

Σε σχετική ερώτηση για την αγωνιστική κατάσταση του Λεάντρο Γκρασιάν ο Κούπερ σημείωσε: «Ο Γκρασιάν κάνει προσπάθεια για να επανέλθει. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να έχει ευθύνη και ούτε θέλω να πω. Στην Βελέζ έκανε πολύ καλή χρονιά και έφτασε να πάρει το πρωτάθλημα. Πρέπει να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος αφού είναι κάπως πεσμένος (στην φυσική κατάσταση). Αυτός που αποφασίζει ποιος θα αγωνίζεται είναι ο προπονητής και θα επιλέγω αυτούς που κατά την γνώμη μου είναι ποιο έτοιμοι. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία.

Στην Ισπανία, στη Μαγιόρκα και Βαλένθια είχα αντιμετωπίσει παρόμοια φαινόμενα. Οι επιθετικοί είναι αυτοί οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής απ'ότι οι μέσοι και οι αμυντικοί οι οποίοι προσαρμόζονται γρηγορότερα. Ειδικότερα ποδοσφαιριστές που προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Αυτό οφείλεται κυρίως στις διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη έχει περισσότερη δύναμη, ένταση λιγότερους κενούς χώρους. Ο Γκρασιάν πληρώνει αυτό το τίμημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: