Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Primera Division: Συνεχίζει ακάθεκτη η Ατλέτικο


Συνεχίζει να ανεβαίνει στη βαθμολογία της Primera Division η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε της Σπόρτινγκ Χιχόν 3-2 στο Βιθέντε Καλντερόν, πλησιάζοντας την στον ένα βαθμό. Το σκορ για τους Μαδριλένους άνοιξε ο Φορλάν στο 13’, αλλά η Σπόρτινγκ απάντησε στο 34’ με τον Κάστρο. Το ημίχρονο τελείωσε 1-1, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και να προηγούνται στο 53’ με γκολ του Ασουνσάο. Μάλιστα, στο 66’, ο Μπαλντέ, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Φορλάν, έκανε το 3-1, «καθαρίζοντας» το ματς, με τους φιλοξενούμενους στο 90’ (Μοράν) να διαμορφώνουν το τελικό 3-2.

Ζίκο: Ο πρόεδρος αποφασίζει



Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο "Ανθή Καραγιάννη", ο Ζίκο δήλωσε: "Πάντα όταν παίζουμε, θέλουμε να κερδίζουμε. Σήμερα δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Χάσαμε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός το πάλεψε το ματς και είδαμε όλοι τι έγινε στο τέλος. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πολύ τα πράγματα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ο πρόεδρος θα πρέπει να μιλήσει για αυτό. Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο; "Αυτή είναι η γνώμη τους. Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό. Πληρώνουν το εισιτήριό τους και έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν. Μέχρι σήμερα είχαμε προβλήματα τραυματισμών,. Σήμερα είχαμε όλους τους παίκτες έτοιμους, αλλά δεν ήταν στην κατάσταση που ήταν οι υπόλοιποι. Αυτό ήταν το πρόβλημα που είχαμε στην ομάδα μας και οι οπαδοί δεν μπορούν να ξέρουν αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Πάντα είναι πιο εύκολο να μιλήσεις για ένα άτομο, αντί για 20 άτομα. Όταν οι παίκτες μου δεν κάνουν στο γήπεδο αυτό που θέλει ο προπονητής, είναι λογικό να φταίει ο προπονητής. Δεν είμαστε πλήρεις. Έχουμε ακόμα έξω τον Γκαλέτι και τον Ντουντού. Και έχουμε παίκτες που έχουν γυρίσει από τραυματίες όπως ο Λούα Λούα που θέλουν ρυθμό. Δεν περιμένω να είμαι στο γήπεδο και να κοιτάζω αυτά τα πράγματα. Στο γήπεδο παίζεται ποδόσφαιρο".

Πέρασε από το Ρίμποκ με 2-0 η Αρσεναλ


Ο Φάμπρεγκας πανηγυρίζει με τον Εντουάρντο το γκολ του στο παιχνίδι με τη Μπόλτον Η Αρσεναλ πέρασε με νίκη 2-0 από το "Ρίμποκ", κάποτε κακό της δαίμονα, και έμεινε σε απόσταση βολής από Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο αρχηγός Σεσκ Φάμπρεγκας επέστρεψε από τραυματισμό και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με σουτ μετά από πάσα του Εντουάρντο.
Ο βραζιλιάνο-κροάτης δημιούργησε και το δεύτερο γκολ στο 78'. Αυτό το πέτυχε ο Ισπανός φίλος του Φάμπρεγκας, ο Φραν Μερίδα, που είχε μπει σαν αλλαγή.

Την ευκαιρία να μείνει στην τέταρτη θέση έχασε η Αστον Βίλα, καθώς έμεινε στο 0-0 στην έδρα της με τη Γουέστ Χαμ. Η τελευταία έχοντας ξεμείνει από επιθετικούς δεν ήταν επικίνδυνη μπροστά, αλλά είχε σε καλή μέρα τους αμυντικούς της. Η Αστον Βίλα δεν ήταν αποτελεσματική, ιδιαίτερα στις πολλές στημένες φάσεις, όπως τα 16 κόρνερ που κέρδισε.

Ακόμα περισσότερο απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη η Μπλάκμπερν, καθώς επικράτησε 2-0 της Φούλαμ. Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες, η Μπλάκμπερν ήταν πιο αποτελεσματική, με σκόρερ μάλιστα τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της.
Στο 25' ο Κρίστοφερ Σάμπα με σουτ μέσα από την περιχή άνοιξε το σκορ. Στο 54' ο Ράιαν Νέλσεν με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του ΜακΚάρθι έκανε το 2-0.

Τεράστιο διπλό στην Κυψέλη


O Λούκας σε προσπάθειά του κόντρα στον Πανελλήνιο Το Μαρούσι τρέχει με� σπασμένα φρένα και σκορπά ό,τι βρεθεί στο διάβα του. Η ομάδα των βορείων προαστίων νίκησε τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη με 71-69 και έμεινε μόνη δεύτερη στην βαθμολογία της Α1. Κορυφαίος για το Μαρούσι ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Ο αρχηγός του Αμαρουσίου «μίλησε» όποτε χρειάστηκε και πέτυχε κρίσιμα καλάθια. Ο Καϊμακόγλου τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και έξι ριμπάουντ. Το Μαρούσι ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα 7-0 και βρισκόταν μπροστά καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 15' οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασαν τη διαφορά στους έντεκα πόντους (31-20), αλλά ο Πανελλήνιος βρήκε τις λύσεις και μείωσε σε 35-37 στο ημίχρονο. Οι «Ολυμπιονίκες» είχαν σε εξαιρετικό απόγευμα τους Κώστα Χαραλαμπίδη και Ιαν Βουγιούκα, ωστόσο οι δυο τους δεν φάνηκαν αρκετοί για να δώσουν στην ομάδα τους τη νίκη.

Στην 3η περίοδο ο Πανελλήνιος ήταν καλύτερος και κατάφερε να προηγηθεί, αλλά ουδέποτε με διαφορά μεγαλύτερη από τρεις πόντους. Αυτό συνέβη στο 32' οπότε οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με πέντε πόντους (54-49), αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Με τρίποντο του Καϊμακόγλου δύο λεπτά πριν το τέλος το Μαρούσι προηγήθηκε εκ νέου (67-65) και μόλις εννιά δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε η ομάδα των βορείων προαστίων προηγούνταν με τέσσερις πόντους (71-67) και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-37, 50-49, 69-71

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 2, Χαραλαμπίδης 19, Καλαϊτζής 1, Τζόνσεν 5 (1), Σμιθ 6, Μπλάκνεϊ 2, Όστοϊτς 2, Ντέιβις 8, Βουγιούκας 24.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρτζώκας): Μιλόσεβιτς, Κις 13 (3), Γκόρντον 4, Πελεκάνος 17 (2), Μπατής, Χόμαν 4, Μαυροειδής 2, Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου, Νάντζφεϊ 9 (2), Καϊμακόγλου 20 (2).

Άρης Προς την έξοδο ο Λάμποβιτς


Ο Ντέιβιντ Μπλατ φόρεσε το απόγευμα του Σαββάτου για πρώτη φορά την φόρμα του Άρη και βρέθηκε στο παρκέ του Αλεξανδρείου πιάνοντας δουλειά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας για τον επαναληπτικό ημιτελικό της Τετάρτης (20/01, 19:00) με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο.

Ο νέος τεχνικός του Άρη είχε την ευκαιρία χθες το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο στην διάρκεια του παιχνιδιού με την Καβάλα να πάρει μία εικόνα του υλικού που παρέλαβε και στο τι αλλαγές θα κληθεί να προχωρήσει στην πορεία. Αλλαγές που έχουν να κάνουν τόσο από πλευράς ψυχολογίας και λογικής στο παιχνίδι όσο και στο υπάρχον υλικό. Το γεγονός εξάλλου ότι ο Ντράγκαν Λάμποβιτς που είχε αποκτηθεί προ ημερών δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο κόντρα στην Καβάλα μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται. Την ίδια ώρα εξάλλου αναπτύχθηκε εκ νέου το ενδεχόμενο απόκτησης του Τζερεμάια Μάσεϊ από την Ρεάλ Μαδρίτης με αυτό που απομένει να φανεί πλέον είναι αν τελικά τη φορά αυτή θα ευδοκιμήσει. Παράλληλα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθεί απόφαση και για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Άαρον Μάιλς με τον Μπλατ να καλείται να αποφασίσει σχετικά και αν τελικά εισηγηθεί την αντικατάστασή του το ποιος θα καλύψει το κενό του με το όνομα του πρώην παίκτη του Άρη Ουίλι Σόλομον ήδη να έχει ακουστεί. Από την πλευρά του ο Μπλατ που αύριο (18/01, 13:00) είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί από την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης χθες το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο μετά το τέλος της νίκης της Καβάλας στις δηλώσεις έδωσε συγχαρητήρια στους πλέον συνεργάτες του Πρίφτη και Δέδα ενώ στάθηκε με κολακευτικά σχόλια στην εμφάνιση του Μιχάλη Κακιούζη. Κι όσο για τα δικά του συμπεράσματα; «Δεν μπορώ να βάλω όλα τα συστήματα μου στην ομάδα γιατί είναι πολλά αλλά θα περάσω μερικά και θα κρατήσω με μερικά από αυτά να υπάρχουν ήδη στην ομάδα», ξεκαθαρίζοντας πως θα χρειαστεί τον χρόνο του ενώ έκανε λόγο πως θα πρέπει υπάρξει άμεσα βελτίωση της βαθμολογικής θέσης.

Πήρε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός


Νίκησε στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι των "αιωνίων" που έγινε στο Ρέντη και με τη νίκη του με 3-1 (25-18, 20-25, 20-25, 21-25) σετ πήρε εκδίκηση για την ήττα στο πρώτο γύρο, ενώ παράλληλα "σκαρφάλωσε" στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τρεις βαθμούς πίσω του τον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι πιέζοντας στο σερβίς, στη συνέχεια δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί κι ο Παναθηναϊκός με τον Λάππα να παίρνει τη θέση του Σαμικά, έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Τα σετ: 25-18, 20-25, 20-25, 21-25

Ολυμπιακός (Κρίστιανσον): Κούναρι 9 (6/12 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 64% υπ. - 36% άριστες), Τίσερ 4 (2 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 6 (3/11 επ., 3 μπλοκ), Μίλκοβιτς 25 (23/50 επ., 1 άσο), Καλντέιρα 14 (13/22 επ., 52% υπ. - 20% άριστες) / Στεφάνου-λ 79% υπ. - 46% άριστες, Σουλτανόπουλος 1, Κουζούνης, Κυριαζής.
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ, 86% υπ. - 57% άριστες), Ζαγκούμνι 2, Αγκάμεζ 22 (16/31 επ., 4 μπλοκ, 2 άσοι), Σαμικά 1 (1/7 επ., 43% υπ. - 14% άριστες), Σμαραγδής 12 (10/13 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 9 (8/10 επ., 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 60% υπ. - 35% άριστες, Λάππας 8 (7/10 επ., 62% υπ. - 15% άριστες), Χατζηαντωνίου 1, Ψάρρας, Μηνούδης.

Κουτσιανικούλης: "Είμαστε μια γροθιά"


Ο σκόρερ της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑOΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μίλησε για την νίκη της ομάδας του και την προσωπική του απόδοση.

Ο νεαρός ακραίος επιθετικός του Δικεφάλου τόνισε: "Η νίκη μετράει πάνω από όλα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας, καθώς μείναμε πολύ νωρίς με 10 παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για αυτή την νίκη. Πάνω από όλα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και αυτό φαίνεται από τον κόσμο, ο οποίος μας βοήθησε από το πρώτο λεπτό. Οι παίκτες είμαστε μια γροθιά και αν και μείναμε με δέκα παίκτες καταφέραμε να κάνουμε φάσεις και να πάρουμε το παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι στο ματς Κυπέλλου την Τετάρτη. Αφού τελειώσει θα κοιτάξουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το ότι παίζω καλά, συμβαίνει λόγω των συμπαικτών μου. Όσο με βοηθάνε θα γίνομαι όλο και καλύτερος".

Η επιστροφή του Μάρκος Αντόνιο


Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Σουρωτή βρέθηκαν δύο νέα πρόσωπα. Δεν ήταν μόνο η νέα μεταγραφή, Αρνάλντο Εντίνιο, που προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα του Δικεφάλου, αλλά και ο Μάρκος Αντόνιο.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, που τιμήθηκε πριν τον αγώνα με τον Αστέρα από την ΠΑΕ και πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του συμμετείχε στην προπόνηση, ενώ έχει μείνει ελεύθερος από την ομάδα του και θα συνεχίσει να προπονείται με τον ΠΑΟΚ. Ο Μάρκος Αντόνιο ευχαρίστησε τον ΠΑΟΚ και τον Σέρτζιο Κονσεισάο για την συμπαράσταση που είχε όλο αυτό το διάστημα λόγω του προβλήματος της υγείας του δηλώνοντας:

"Είμαι καλά, έχω ξεπεράσει το πρόβλημα και κάνω τώρα ένα νέο ξεκίνημα. Δεν είναι εύκολο, όμως έχω τη δύναμη και το κουράγιο να τα καταφέρω. Ευχαριστώ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Σέρτζιο Κονσεισάο που ενδιαφέρθηκαν όλο αυτό το δύσκολο διάστημα για την υγεία μου".

Δηλώσεις Κούπερ και Αναστόπουλου


Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως και από τον τρόπο διαχείρισης του παιχνιδιού, εμφανίστηκε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο αργεντινός προπονητής έκρινε ότι ο Αρης πήρε ένα μάθημα, αναφέρθηκε στην τύχη και σημείωσε πως η ομάδα του θα πρέπει να αγωνίζεται με περισσότερη ηρεμία. Ο Νίκος Αναστόπουλος υποστήριξε ότι "εμείς δικαιούμασταν τη νίκη" καθώς επίσης και πως "ο ΠΑΣ έχει λαμπρό μέλλον με τέτοιες εμφανίσεις".

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ δήλωσε ικανοποιημένος μόνο από τους βαθμούς και τη νίκη, καθώς εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε πολλά παράπονα για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του. "Είναι αλήθεια ότι περίμενα πολλά περισσότερα από τους παίκτες μου στη μεσαία γραμμή. Ηξερα ότι το παιχνίδι θα κρίνονταν στις δυνατές μονομαχίες. Ηξερα επίσης ότι όταν υπάρχει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αυτομάτως αλλάζει και η διάθεση της ομάδας.


Διαπιστώσαμε πως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι της, ενώ αυτό φάνηκε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η αντίπαλη ομάδα είχε την υπεροχή των κινήσεων. Εμείς δεν είχαμε ηρεμία, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις. Δεχθήκαμε πίεση. Η αντίπαλη ομάδα ήταν πολύ επικίνδυνη στα γεμίσματα και γενικότερα στα στημένα, καθώς διαθέτει αξιόλογους ψηλούς παίκτες και θεωρώ ότι εμείς χάσαμε την ηρεμία μας σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος", είπε ο Αργεντίνος.


Ο Κούπερ έκρινε πάντως ότι η ομάδα του είχε την τύχη με το μέρος της. "Πέραν αυτών, ήταν μια σημαντική η νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε βελτίωση ή ακόμη να διατηρήσουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά. Το μάθημα που πήραμε από το σημερινό παιχνίδι ήταν ότι μερικοί αγώνες κρίνονται στις μονομαχίες, καθώς επίσης και για το πώς πρέπει διαχειρίζεσαι ένα τέτοιο παιχνίδι.


Αμυντικά θεωρώ ότι είχαμε καλή λειτουργία. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι κάναμε τόσο άσχημο παιχνίδι, αλλά ο αντίπαλος έκανε πολύ καλό παιχνίδι και μπήκε αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλει τη δική του φιλοσοφία και, δεν μας άφησε να αναπτύξουμε το δικό μας παιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομάδα μου δεν βρήκε την κατάλληλη ηρεμία για να κυκλοφορήσει σωστά και με ταχύτητα τη μπάλα ή ακόμη να κάνει κάποιες εναλλαγές που θα μας βοηθούσαν.


Είμαστε χαρούμενοι πρέπει όμως να σταθεροποιήσουμε την αγωνιστική συμπεριφορά μας, γιατί η τύχη δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας, καθώς επίσης και γιατί ο θρίαμβος από ήττα είναι πολύ κοντά. Εξάλλου, στο ποδόσφαιρο δεν φθάνει μόνο η αμυντική λειτουργία. Χρειάζεται να έχεις ηρεμία, ψυχολογία για καλή κυκλοφορία της μπάλα".


Αναστόπουλος: Αξίζαμε τη νίκη
Ο Νίκος Αναστόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και θεώρησε ότι το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΣ. "Αν μια ομάδα δικαιούταν τη νίκη, ήταν η δική μας βάσει των ευκαιριών και της απόδοσης που είχαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια παρουσιάστηκε πού δυνατή. Μπορέσαμε και μπλοκάραμε καλά τον Aρη και τους παίκτες κλειδιά.


Και θέλω να πω ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης δεν έκανε ούτε μία φάση, πέραν ενός λάθος γυρίσματος. Κρατήσαμε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή. Στο ποδόσφαιρο όμως κερδίζει αυτός που βάζει γκολ. Προσωπικά πάντως με χαροποίησε το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος, παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ, πιέσαμε και χάσαμε ευκαιρίες. Το κακό θα ήταν να μην κάναμε ευκαιρίες. Με τέτοια εμφάνιση σαν τη σημερινή, θα έχουμε λαμπρό μέλλον. Ξέρουμε ότι είμαστε δύσκολη θέση", είπε αρχικά και ρωτήθηκε για την διαιτησία.


"Παρότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένες φάσεις όπου έχουμε κάποια παραπονάκια, δεν θα σχολιάσω, δεν είναι εξάλλου η δουλειά μου. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, συνυπολογίζοντας και τον κακό αγωνιστικό χώρο". Σε ερώτηση σχετική με το γκολ, ήταν χαρακτηριστικός. "Eγινε ένα σουτ, Ανδράλας και Μαϊστόροβιτς έκαναν δύο τάκλιν και η μπάλα πέρασε από ανάμεσα. Θα έλεγα ότι δεν ήμασταν τόσο τυχεροί".


Σχετικά με τα μεταγραφικά ζητήματα, αρνήθηκε να τοποθετηθεί. "Και αύριο μέρα είναι. Δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε. Θα δούμε ποιους παίκτες μπορούμε να αποκτήσουμε και μέσα από συνεννόηση με τον πρόεδρο, θα κάνουμε κάποιες κινήσεις. Δεν μπορώ να πω το πότε, αν και ξέρω ότι ο κ. Χριστοβασίλης έχει κάνει κάποιες ενέργειες. Η ομάδα θα ενισχυθεί την κατάλληλη στιγμή", είπε.

Ανακοινωση ΠΑΣ Γιάννινα


Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Κουραστήκαμε σχεδόν κάθε Κυριακή οι αθλητικές εκπομπές να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, για το πώς είναι τα ορθά σφυρίγματα,πάνω στην πλάτη της ομάδος μας.Εμείς είμαστε τα πειραματόζωα και ολόκληρη η Ελλάδα μαθαίνει το δίκαιο από την αδικία σε βάρος μας.
Σήμερα γάμος έγινε με Παππά και με Δεσπότη στην πόλη μας.
Ευχόμαστε οι αρμόδιοι να ξυρίσουν αυτούς που πρέπει και να τους γυρίσουν στο σπίτι τους.
Κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Ο. περιμένουμε τις ενέργειες σας.Εκ της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ".

Oλυμπιακός Αντίο τίτλος


Ο Βαγγέλης Γούτης προτίμησε να παρατάξει την Καβάλα με 4-4-1-1 και τον Κάλατς κάτω από τα γκολπόστ. Στην αμυντική γραμμή από αριστερά προς τα δεξιά αγωνίστηκαν οι Οικονόμου, Ντουγκλάο, Μουρ και Παβίσεβιτς. Στο χώρο του κέντρου τα δυο ανασταλτικά χαφ είναι οι Ντικρόκ και Σιόντης με τον Μαντί αριστερά και τον Ονουάτσι δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σόσιν έχοντας πίσω του σε ελεύθερο ρόλο τον Ορούμα.

Στην αντίπερα όχθη ο Ζίκο επέλεξε το 4-4-1-1 για τον Ολυμπιακό με τον Αντώνη Νικοπολίδη να υπερασπίζεται την εστία για ακόμη ένα ματς. Τα δυο σέντερ μπακ των φιλοξενούμενων ήταν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Ραούλ Μπράβο να καλύπτεει την αριστερή πτέρυγα και τον Γκαλίτσιο τη δεξιά. Στη μεσαία γραμμή και τον άξονα αγωνίστηκαν οι Μαρέσκα και Τοροσίδης έχοντας αριστερά τον Λεονάρντο και δεξιά τον Ζαϊρί. Τέλος, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ματ Ντάρμπισιρ αγωνίστηκε ο Όσκαρ.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί των δυο ομάδων ήταν σαφείς με τον Ολυμπιακό να περιορίζει την Καβάλα στο μισό γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στην Καβάλα που είχε παθητικό ρόλο.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Γούτη παραταγμένοι πίσω από τη μεσαία γραμμή περίμεναν τους φιλοξενούμενους στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε στο 13’ με τον Ζαϊρί από δεξιά να βγάζει τη σέντρα και τον Ντάρμπισιρ να παίρνει την κεφαλιά. Όμως παρά το γεγονός πως ο Άγγλος πρόλαβε την έξοδο του Κάλατς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο Βαγγέλης Γούτης έχοντας εντοπίσει κάποια κενά στην άμυνά του φώναζε συχνά στον Οικονόμου για να συνεργαστεί καλύτερα με τον Ντουγκλάο. Στην αντίπερα όχθη ο Ζίκο δεν είχε παράπονα από τους παίκτες του ζητώντας τους απλά μεγαλύτερη πίεση.

Ωστόσο οι Πειραιώτες διατήρησαν την κατοχή της μπάλας χωρίςς όμως να γίνονται απειλητικοί για τον Κάλατς. Μάλιστα όσο κυλούσε ο χρόνος και κυρίως μετά το 20ο λεπτό η Καβάλα βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας καταφέρνοντας μάλιστα να βγει μπροστά σε κάποιες φάσεις με αξιώσεις. Όμως οι γηπεδούχοι μειονεκτούσαν στην τελική πάσα με συνέπεια οι Μεντί και Ορούμα δυο φορές να κοπούν πολύ εύκολα από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη φορά που ανησύχησε κάπως ο Νικοπολίδης ήταν στο 30’ όταν μετά από σουτ του Σιόντη μπλόκαρε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά οι «Αργοναύτες» δεν κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα στο χώρο του κέντρου με τον Ολυμπιακό να παίζει στο μισό γήπεδο. Όμως όσο εύκολα οι φιλοξενούμενοι ανέκοπταν τους γηπεδούχους στις αντεπιθέσεις τόσο δυσκολεύονταν να μπουν με αξιώσεις στα καρέ του Κάλατς.

Πάντως οι παίκτες του Ζίκο βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ όταν στο 45’ ο Ντάρμπισιρ κατάφφερε να περάσει τον Κάλατς υπό την πίεση του Ντουγκλάο, πλάσαρε σε κενή εστία αλλά ο αμυντικός της Καβάλας εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως το πλασέ του ήταν αδύναμο πρόλαβε κι έδιωξε τη μπάλα πριν την γραμμή του τέρματος. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου οι θλιβερές εικόνες πριν την έναρξη του αγώνα επαναλήφθηκαν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Ανθή Καραγιάννη» κινήθηκαν εναντίον των φίλων της Καβάλας. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν με συνέπεια να υπάρξει σύρραξη μεταξύ των ΜΑΤ και οπαδών. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πετώντας καθίσματα στους αστυνομικούς.

Τελικά μετά την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης οι οπαδοί έφυγαν βγήκαν από τον αγωνιστικό χώρο. Το σκηνικό αυτό που πρόσθεσε ακόμη μια μαύρη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανάγκασε τον διαιτητή Τάσο Κάκο να καθυστερήσει περίπου 15 λεπτά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν στο δεύτερο μέρος καλύτερο πρόσωπο αναφορικά με τον επιθετικό τομέα. Οι Μακεδόνες κρατούσαν περισσότερο τη μπάλα και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με αντεπιθέσεις καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού φαινόταν ασταθής. Στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου μέρους οι δυο αξιόλογες φάσεις ανήκαν στην Καβάλα. Στο 54’ ο Ορούμα είδε έξω από τα γκολπόστ τον Νικοπολίδη αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε λίγο πιο κάτω από το κέντρο κατέληξε άουτ.

Επίσης, στο 57’ ο Ορούμα βρήκε με κάθετη πάσα τον Ονουάτσι στην περιοχή αλλά το πλασέ του δεύτερου κόντραρε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και πέρασε κόρνερ. Ο Ζίκο στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, στο 61’ πέρασε τους Λούα Λούα και Ντιόγκο στη θέση των Ντάρμπισιρ και Όσκαρ αντίστοιχα. Μάλιστα ο Λούα Λούα έκανε το ντεμπούτο του μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Ο Κονγκολέζος επιθετικός ήταν εκείνος που έκανε και το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού. Στο 75’ λοιπόν βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής και επιχείρησε το σουτ αλλά ο Κάλατς βρισκόμενος στη σωστή θέση μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά το ματς ήταν μοιρασμένο καθώς και οι δυο ομάδες όσο πλησίαζε το 90’ ανοίγονταν για να πετύχουν το νικητήριο τέρμα. Στο 87’ ο Κάλατς αντέδρασε σωστά διώχνοντας σε κόρνερ όταν ο Στολτίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή. Έτσι, το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 40 βαθμούς στη 2η θέση, 7 πίσω από τον Παναθηναϊκό και την Καβάλα να φτάνει τους 24 βρισκόμενη στην 8η θέση.

Κολοσσός-ΠΑΟΚ: 80-77


Χρειάστηκε μια παράταση για να επαληθευτεί το εξής: ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να νικήσει στη Ρόδο τον Κολοσσό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε από το -18, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το πολύτιμο διπλό και στην παράταση παραδόθηκε στην ομάδα του Κολοσσού, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, από τα καλύτερα του φετινού πρωταθλήματος.

Το σεληνιασμένο ξεκίνημα του Σάσα Βασίλιεβιτς με τους 11 πόντους και τη 1 ασίστ, έδωσε στον Κολοσσό τον ενθουσιασμό και την ψυχολογία που ήθελε για να πατήσει καλά στο παρκέ, ειδικά μέσα στο γήπεδό του. Η ομάδα της Ρόδου έβαλε από νωρίς στο παιχνίδι τη νοοτροπία του γηπεδούχου και είχε τον έλεγχο του ρυθμού, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις. Έτσι το 23-13 ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό σκορ για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του.

Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ, εκτός από τη χαλαρότητα στην άμυνα, ήταν η αδράνεια των περιφερειακών παικτών. Ντρόμπνιακ, Γκετσέφσκι και ακόμη περισσότερο ο εξαιρετικός Λάζαρος Παπαδόπουλος έκαναν τρομερή δουλειά στην επίθεση, αλλά ήταν οι μόνοι τους. Αντίθετα, ο Κολοσσός ήταν πιο ισορροπημένος στην παραγωγικότητά του. Εκτός από τον Βασίλιεβιτς, οι Χαρίσης, Παντελιάδης και Χάρις έδωσαν πόντους και με αυτόν τον τρόπο ο Κολοσσός προηγήθηκε με 37-26. Κάπου εκεί, τα συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων, έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα για παραπάνω επιθέσεις, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου σε 37-32 και να μπει και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι.

Η τρίτη περίοδος έκρυβε μεγάλες ανατροπές. Ο Κολοσσός πήρε και πάλι πόντους από τον Σάσα Βασίλιεβιτς που είχε σιγήσει, ενώ ξύπνησε και ο Ρόμπερτ Ντοζίερ τόσο στην επίθεση, όσο και την άμυνα. Στο μεταξύ, ο Σούλης Μαρκόπουλος είδε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να φορτώνεται με δύο συνεχόμενα φάουλ και να φτάνει τα τέσσερα, μέσα σε δύο απανωτές φάσεις! Ο "Λάζος" πέρασε στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ κόλλησε για τα καλά και οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά στους 18 πόντους (54-36)! Όμως, ο Μαρκόπουλος το ξανασκέφτηκε και πήρε το ρίσκο. Έβαλε και πάλι τον Παπαδόπουλο και δικαιώθηκε. Ο Έλληνας σέντερ, πόσταρε διαρκώς και μοίραζε άψογα την μπάλα, μόλις τον έκλειναν με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρει λύσει και να τρέξει ένα απίστευτο σερί 14-0 ως το τέλος του δεκαλέπτου (54-50).

Το σερί του δικεφάλου συνεχίστηκε και στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν ο Μονρό ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το σκορ 54-53, για να προσπεράσει τελικά ο ΠΑΟΚ (για πρώτη φορά στον αγώνα!) με ένα εύστοχο τρίποντου του Χρήστου Ταπούτου (57-58). Ο Κολοσσός τα είχε χάσει εντελώς. Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ντέρμπι ολκής. Ο Κολοσσός προσπαθούσε να κερδίσει το πέμπτο φάουλ του Παπαδόπουλου, αλλά δεν μπορούσε, ενώ ο ΠΑΟΚ μία φορά με τον Ντρόμπνιακ και άλλες δύο με τον ζεστό στο τελευταίο δεκάλεπτο Χρήστο Ταπούτο πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έμεναν κοντά και 51'' πριν το τέλος το σκορ ήταν 67-69.

Μετά από μια χαμένη επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός προσπάθησε να ισοφαρίσει. Ο Χάρις ήταν άστοχος, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν το επιθετικό ριμπάουντ. Η μπάλα έφτασε στον Βασίλιεβιτς ο οποίος με ένα αψυχολόγητο τρίποντο δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα. Όμως, ο Ασημακόπουλος πήρε πάλι επιθετικό ριμπάουντ για την ομάδα του και ισοφάρισε σε 69-69, 19.2'' πριν το τέλος! Στην τελευταία επίθεση ο Μιλισάβλιεβιτς πήρε ένα προσωπικό τρίποντο το οποίο ήταν άστοχο. Όμως, ο Παπαδόπουλος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και κέρδισε και το πέμπτο φάουλ του Ντοζίερ! Ωστόσο, ο "Λάζος" αστόχησε και στις δύο βολές, μόλις 1.5'' πριν το τέλος του αγώνα, συνεχίζοντας το πολύ κακό και προσωπικό, αλλά και ομαδικό για τον ΠΑΟΚ, στις βολές. Έτσι, το ματς πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Κολοσσός ξεκίνησε με δύο συνεχόμενα δίποντα, ένα του Τσάμη και ένα του Μιλισάβλιεβιτς και πήραν ένα σημαντικο σε ποντους αλλά κυρίως σε ψυχολογία αβαντάζ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν είχε πλάνο. Σουτ χωρίς λογική, βιαστικές επιλογές ενώ τις ελάχιστες φορές που ο δικέφαλος έψαξε τον Παπαδόπουλο, ο Ασημακόπουλος έπαιξε εξαιρετικές άμυνες. Έτσι, το σκορ έγινε 76-70, ένα λεπτό πριν το τέλος, και ενώ ο Παπαδόπουλος βγήκε εκτός μάχης πέντε φάουλ. Στα 26'' με το σκορ 76-72 ο Ταπούτος πήγε στις βολές και ευστόχησε στη μία (76-73), αλλά η κατοχή έμεινε στον ΠΑΟΚ, που όμως δεν κατάφερε κάτι. Ο Βασίλιεβιτς κέρδισε φάουλ και έβαλε τη μία βολή (77-73), για να ακολουθήσει ένα καλάθι του Μιλισάβλιεβιτς (77-75). Εν τέλει ο Τσάμης με 5'' να απομένουν πήγε στη γραμμή και έκανε το σκορ 79-76. Μετά τη χαμένη δεύτερη βολή του, ο Μονρό έφυγε γρήγορα και δικαίως ο Κολοσσός έκανε φάουλ. Ο Μονρό εκτέλεσε μια απογοητευτική πρώτη βολή και έβαλε μόνο τη δεύτερη (79-77). Ο Χάρις κέρδισε με τη σειρά του φάουλ για τον Κολοσσό και με 1/2 διαμόρφωσε το τελικό 80-77.

Απέδρασε με Ναφτί


Με το γκολ του Ναφτί, ο Άρης πέρασε νικηφόρα 1-0 από τα Ιωάννινα απέναντι στον ΠΑΣ. Με δέκα παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Βάντερσον. Έντονες διαμαρτυρίες από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου για πέναλτι στον Μπακαγιόκο στο φινάλε της αναμέτρησης. Στους 31 βαθμούς ανέβηκε ο Άρης και παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στους 18 βαθμούς έμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα και στη 14η θέση.Παιχνίδι κέντρου με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες το ματς στα πρώτα 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Σηφάκη, κυρίως από στημένες φάσεις. Και οι δυο προπονητές έδωσαν περισσότερη σημασία στην αμυντική λειτουργία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι 22 ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή.Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και πίεσαν στον πρώτο μέρος τους «κίτρινους» για να ανοίξουν το σκορ. Στην καλύτερη στιγμής της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, η οποία προήλθε από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Κάμπορα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ελευθερόπουλο. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα μοιρασμένο ματς με λίγες φάσεις και κακό θέαμα.Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Άρη, αφού ο Ναφτί κατάφερε να νικήσει τον Ελευθερόπουλο με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ κατάφεραν να πάρουν νωρίς στην επανάληψη το προβάδισμα στο σκορ και κρατούσαν πλέον τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η αναμέτρηση διακόπηκε ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν οπαδοί των δυο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις.Ο διαιτητής της αναμέτρησης περίμενε να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι, προκειμένου να δώσει συνέχεια στον αγώνα. Μετά από 13 λεπτά, ο αγώνας άρχισε και πάλι. Μετά την επανέναρξη του αγώνα, ο ΠΑΣ προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Αναστόπουλο να ρίχνει στη «μάχη» τους Ντιμπαλά και Μιχαλόπουλο. Από την πλευρά του, ο Κούπερ πέρασε τον Νάτσο Γκαρσία στη θέση του Πρίττα, σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει τη μεσαία του γραμμή. Ο Αργεντινός τεχνικός πέρασε στο ματς και τον Τζόνσον στη θέση του Κάμπορα, με τον Αμερικανό να κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Κούπερ πέρασε στο ματς και τον Πίτου Γκαρσία, προσπαθώντας να κρατήσει η ομάδα του μπάλα και να πάρει τη νίκη.Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη φάση των καθυστερήσεων της αναμέτρησης, όταν ο Μπακαγιόκο βρέθηκε στο έδαφος της μεγάλης περιοχής, μετά από μαρκάρισμα του Κουλουχέρη. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Βάντερσον αποβλήθηκε από τον διαιτητή για χτύπημα εκτός φάσης πάνω σε αντίπαλο. Οι «κίτρινοι» πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη και παρέμειναν σε τροχιά πλέι-οφ. Έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, προς τον διαιτητή για τις υποδείξεις του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Νίκη για Μίλαν, ήττα για Γιουβέντους

Στο κυνήγι της Ιντερ παραμένει η Μίλαν, που επικράτησε με 4-0 της Σιένα στο Τζουζέπε Μεάτσα. Η ομάδα του Λεονάρντο, με οδηγό τον Ροναλντίνιο που πέτυχε χατ-τρικ, έβαλε τρεις ακόμα βαθμούς στο σακούλι της και μείωσε στο -6 από την κορυφή και τους νερατζούρι, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον αντίποδα, η κατηφόρα της Γιουβέντους συνεχίζεται και, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τους ροσονέρι, έχασαν με 0-1 από την Κίεβο και πλέον βρίσκονται στην πέμπτη θέση. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους 32 του Europa League, Ρόμα, συνεχίζει την ανοδική της πορεία και επικράτησε με 3-0 της Τζένοα.

Μίλαν – Σιένα 4-0 (12’(πεν.), 72’, 89’ Ροναλντίνιο, 28’ Μποριέλο)

Με πρωταγωνιστή τον Ροναλντίνιο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από το 10’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η Μίλαν πανηγύρισε ακόμα μία νίκη, μετά το ντέρμπι με τη Γιουβέντους.

Δέκα λεπτά μετά τη σέντρα ο διαιτητής απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Κούρσι και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρονι. Ο Μποριέλο έγραψε το 2-0 στο 28ο λεπτό με ένα κρεμαστό σουτ, μετά από πάσα του Πίρλο, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Ροναλντίνιο συνέχισε το έργο του και στο 72ο λεπτό έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας τη διαφορά των τερμάτων στα τρία. Ενα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο βραζιλιάνος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και έκανε το τελικό 4-0.

Κιέβο Βερόνα – Γιουβέντους 1-0 (33’ Σάρντο)

Στην πέμπτη θέση έπεσε η Γιουβέντους, μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Κίεβο. Οι μπιανκονέρι πραγματοποίησαν ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι απέναντι στην ομάδα της Βερόνα.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σάρντο στο 33ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν και υποχρεώθηκαν στην έβδομη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ρόμα – Τζένοα 3-0 (17’ Περότα, 44’, 60’ Τόνι)

Εχοντας τον Λούκα Τόνι σε μεγάλα κέφια, η Ρόμα πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Τζένοα, με τον ιταλό άσο να βρίσκει δύο φορές δίχτυα. Οι ρωμαίοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους. Στο 17ο λεπτό ο Περότα άνοιξε το σκορ και ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Τόνι έγραψε το 2-0, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρόμα.

Ο νεοαποκτηθείς άσος κλείδωσε το τρίποντο για τους γηπεδούχους από το 60’, όταν, μετά από πάσα του Βούτσινιτς, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η συνέχεια της αναμέτρησης πήρε τυπικό χαρακτήρα, με την Τζένοα να μην μπορεί να φανεί καθόλου απειλητική. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο των γενοβέζων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο (16/01):
Κάλιαρι – Λιβόρνο 3-0 (3’, 50’ Λαριβέι, 64’ Καπούτσο Ιαέντα)
Μπάρι – Ιντερ 2-2 (60’(πεν.), 63’(πεν.) Μπαρέτο – 69’ Πάντεβ, 74’ Μιλίτο (πεν.) )

Κυριακή (17/01):
Κιέβο Βερόνα – Γιουβέντους 1-0 (33’ Σάρντο)
Φιορεντίνα – Μπολόνια 1-2 (51’ Μούτου – 28’ Χιμένεθ, 45’ Ντι Βάιο)
Μίλαν – Σιένα 4-0 (12’(πεν.), 72’, 89’ Ροναλντίνιο, 28’ Μποριέλο)
Πάρμα – Ουντινέζε 0-0
Ρόμα – Τζένοα 3-0 (17’ Περότα, 44’, 60’ Τόνι)
Σαμπντόρια – Κατάνια 1-1 (45’ Πατσίνι (πεν.) – 14’ Λάμα)
Αταλάντα – Λάτσιο 3-0 (5’, 9’ Ντόνι, 35’ Παντοΐν)
21:45GR Νάπολι- Παλέρμο

Μπορεί και χωρίς Σισέ

Μπορεί να έλειπαν οι Σισέ, Κατσουράνης, Λέτο, που έχουν πετύχει τα 27 από τα 35 γκολ τους Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα, όμως οι πράσινοι (στο ματς φορούσαν τις λευκές εμφανίσεις) βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στα αντίπαλα δίχτυα με τέρματα των Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη, νικώντας με 2-0 τον Πανθρακικό και συνέχισαν την επέλασή τους προς τον τίτλο. Παράλληλα, αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη του τριφυλλιού με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του σε όλες τις διοργανώσεις. Ειρήσθω εν παρόδω, ο τεχνικός των πρασίνων είχε τα γενέθλιά του την Κυριακή (17/1) και πήρε από τους παίκτες του το καλύτερο δώρο...

Με αρκετά νέα πρόσωπα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας, αφού οι απουσίες ήταν πολλές, ωστόσο οι πράσινοι κατά διαστήματα είχαν καλή απόδοση και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τον ουραγό του πρωταθλήματος Πανθρακικός. Στο 12' από εξαιρετική μπαλιά του Νίνη, ο Πετρόπουλος πλάσαρε μόλις άουτ, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα (20') η ομάδα της Κομοτηνής ανησύχησε τους γηπεδούχους, όταν ο Μπέλεκ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Καντέ, αλλά το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι του Τζόρβα.

Καθάρισε σ` ένα τέταρτο
Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 26' με ασύλληπτη βολίδα του αρχηγού του, Γιώργου Καραγκούνη και διπλασίασε τα τέρματά του με προβολή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 40', ύστερα από κεφαλιά πάσα του Σεντρίκ Καντέ. Ετσι, οι πράσινοι μέσα σ` ένα τέταρτο καθάρισαν ουσιαστικά τη νίκη προτού βγει το ημίχρονο, κάτι που τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανθρακικός απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Αργυρίου στο 51' που ανησύχησε κάπως τον Τζόρβα, αλλά ο γκολκίπερ του τριφυλλιού απέκρουσε και από εκεί και ύστερα άρχισε η ασφυκτική πίεση του τριφυλλιού με τον Σαλπιγγίδη να περνάει σε θέση φορ από το 62' και μετά, όταν αντικαταστάθηκε ο Πετρόπουλος από τον Κλέιτον και να χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Πέτυχε και ένα γκολ στο 64' που σωστά ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Νιόπλιας έδωσε την ευκαιρία και στον νεαρό Μαρίνο να επιστρέψει στην δράση μετά τον τραυματισμό του.

Ένταση και επεισόδια στην Καβάλα


Αποπνικτική κατάσταση δημιουργήθηκε σε κεντρικό δρόμο της Καβάλας λίγο πριν τις 17.00. Οπαδοί του Ολυμπιακού που κατευθύνονταν στο γήπεδο για την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα συντάθηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, γεγονός που προκάλεσε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει ηρεμήσει ενώ στο «Ανθή Καραγιάννη» όλα είναι ήσυχα. Στις 19.00 η σέντρα στο παιχνίδι Καβάλα-Ολυμπιακός.

Αποτελέσματα Β' Εθνική


Ο ΟΦΗ, με το τέρμα του Ογκουνσότο στο 80’ έφυγε με το «διπλό» από τη Δράμα, επικρατώντας 2-1 της Δόξας, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Οι Κρητικοί έκαναν ένα ακόμα βήμα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, καθώς σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 30 βαθμούς. Συνεχίζει να απογοητεύει ο Εθνικός Αστέρας, αφού για τέταρτη συνεχομένη αγωνιστική δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, γνωρίζοντας αυτή τη φορά την ήττα με 3-1 από τον Διαγόρα στη Ρόδο.

Παρασκευή 15/1

Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός 2-0 (55’ Μπουλούτ, 69’ Σολάκης)

Σάββατο 16/1

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 2-2 (2’, 23’ πεν. Λεοζίνιο-10’ Σαπάνης, 19’ Χατζηπαντελίδης)Κυριακή 17/1

Αγροτικός Αστέρας-Αιγάλεω 1-0 (53' Στεφανίδης)

Διαγόρας Ρόδου-Εθνικός Αστέρας 3-1 (17' Δήμου, 25', 60' Ταραχούλσκι-85' Κακιούζης)

Δόξα Δράμας-ΟΦΗ 1-2 (9' Τσιμπλίδης-67' αυτ Σαμαράς, 80' Ογκουνσότο)

Ηλιούπολη-Παναιτωλικός 2-0 (41' Κρητικός, 87' Μουνιόθ)

Ιωνικός-Ρόδος 1-0 (8' Φουρτάδο)

Καλαμάτα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 (42' Σκαρλάτος)

Δευτέρα, 18/1

Πιερικός-Κέρκυρα

Πελέ : Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο

Την άποψη ότι η Ισπανία είναι το μεγάλο φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής εξέφρασε ο Πελέ. Ο βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου τόνισε πως οι φούριας ρόχας ήταν η καλύτερη ομάδα για το 2009 και μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κόσμου, ενώ μεγάλες πιθανότητες έχει τόσο η Βραζιλία, όσο και η Αργεντινή.

"Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, όπως απέδειξαν την προηγούμενη χρονιά. Ηταν η πιο δυνατή ομάδα και είναι το φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο", δήλωσε ο Πελέ σε συνέντευξη Τύπου για να προσθέσει ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος:

"Στην Ισπανία το ΄82, η Βραζιλία ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά έχασαν τον τίτλο από την Ιταλία. Το ίδιο έγινε και στην Ολλανδία, που ενώ είχε την καλύτερη ομάδα, έχασαν δύο συνεχόμενους τελικούς από τη Γερμανία και την Αργεντινή".

Ο Πελέ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει να κατακτήσει το Μουντιάλ η σελεσάο, αλλά και το αντίπαλο δέος, η Αργεντινή: "Η Βραζιλία έχει πολύ καλή ομάδα. Ο Ντούνγκα έχει κερδίσει πολλά αποτελέσματα, αλλά και σε εμπειρία. Η Βραζιλία είναι σε πολύ καλή φόρμα και θα πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Αργεντινή έχει μία καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Εχουν εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις και είναι ένα ακόμα από τα φαβορί".

HΡΑΚΛΗΣ:EKΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΜΕΣΟ ΚΑΡΛΙΝΙΟ..



Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Κάρλος Σέζαρ Ματέους είναι το πλήρες όνομα του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ.
Τον συγκεκριμένο παίκτη τον πρότινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας του Ηρακλή Εντερσον Φοφόνκα ο οποίος φένεται οτι θέλει να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του όπως είχε πει όταν είχε αποχωρήσει από τον Ηρακλή για την Κέρκυρα.Tην Τρίτη 19/01,ο Σάββας Κωφίδης θα έχει την ευκαιρίνα δει τον Βραζιλιάνο όταν και θα έλθει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξή του στο «κυανόλευκο» δυναμικό.

ΚΑΡΛΙΝΙΟ ΣΕΖΑΡ ΜΑΤΕΟΥΣ-ΚΑΡΛΙΝΙΟ
Είναι ο 25χρονος (γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1984, στην Τακουαριντίγκα στης Βραζιλίας) αμυντικός μέσος της Φιγκεϊρένσε, ο οποίος άρχισε να αναδεικνύει το ταλέντο του στην ομάδα Νέων της Φλαμένγκο την περιοδο 1999-2000.

Συνέχισε μέχρι το 2002 σε επαγγελματικό επίπεδο στην Αμέρικα Ες Πι, ενώ αγωνίστηκε στη Σάο Πάουλο από το 2002-2005. Την περίοδο 2005-2006 αγωνίστηκε στην Γκουαρανί, ενώ από το 2006 μέχρι σήμερα είναι παίκτης της Φιγκεϊρένσε.


Πρώτη για Εντίνιο


Με τον Εντίνιο να πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει Πανσερραϊκού. Ο Πορτογάλος επιθετικός γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο του «Δικέφαλου» του Βορρά.Δεν αποκλείεται ο πρώην επιθετικός της Μάλαγα να κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στον Πανσερραϊκό για το κύπελλο Ελλάδος την Τετάρτη. Η προετοιμασία για την συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεκίνησε την Κυριακή, με το πρόγραμμα να προβλέπει αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν ασκήσεις τακτικής.Ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Θανάση Παπάζογλου να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, χωρίς να νιώθει πλέον ενοχλήσεις. Επίσης, οι Φιλομένο και Κρέσιτς έκαναν θεραπεία, ενώ οι Μουσλίμοβιτς και Τσιρίλο έκαναν αποθεραπεία. Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ πήρε μέρος και ο Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και θα προπονείται για το επόμενο διάστημα με τον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα από τις 09:30 μέχρι τις 17:00 θα λειτουργήσει εκδοτήριο στο γήπεδο της Τούμπας για τη διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, στην τιμή των 25 ευρώ».

Πανιώνιος-Λεβαδειακος 2-2


Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Πανιώνιος, ο οποίος αν και ήταν πίσω στο σκορ με 0-2, κατάφερε να αντιδράσει και στις καθυστερήσεις να πάρει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Ναπολεόνι και Μπάρκογλου τα τέρματα των Βοιωτών, Μπάλαμπαν και Λάτκα εκείνα των «κυανέρυθρων».
Με το κλασικό πλέον 4-5-1 παρέταξε τον Πανιώνιο ο Εμίλιο Φερέρα. Ο Ανδριόλας ήταν κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, με τους Μανιάτη, Λάτκα, Όμο και Τζαβέλλα στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή, τις μάχες έδωσαν οι Εστογιακόφ, Κουμορτζί, Αναστασόπουλος, Νικολάου και Γουνδουλάκης, με τον Μπάλαμπαν στην επίθεση.
Στην αντίπερα όχθη, ο Κίκε Ερνάντεθ επέλεξε το 4-5-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπλάζιτς, με την άμυνα να αποτελείται από τους Μουλόπουλο, Ζησόπουλο, Αλεξίου και Κόλτζο. Στην μεσαία γραμμή, το παρών έδωσαν οι Μπεγκόνια, Μπαλβορίν, Αμπουμπακάρι, Γκονζάλες και Μπάρκογλου, με επιθετικό τον Ναπολεόνι.
Κακός ήταν ο αγώνας στο πρώτο του ημίχρονο. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μια μάχη κέντρου, από την οποία νικητής βγήκε τις περισσότερες φορές ο Πανιώνιος, χωρίς πάντως οι παίκτες του Εμίλιο Φερέρα να καταφέρουν κάτι… σημαντικό για εκείνους και επικίνδυνο για τον Μπλάζιτς.
Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός φρόντισε περισσότερο την άμυνά του, με τον Κίκε Ερνάντεθ να θέλει να… κλέψει τον αγώνα με τις αντεπιθέσεις, κάτι που δεν του βγήκε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Ανδριόλας θα πρέπει να… διηγείται την ιστορία για το πιο εύκολο πρώτο ημίχρονο της μέχρι τώρα καριέρας του. Εξαίρεση στο όλο σκηνικό, η μεγάλη ευκαιρία του Κουμορτζί στο 42’, με τον Μουλόπουλο να κρατάει το μηδέν για τους Βοιωτούς και να στέλνει τις δύο ομάδες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Αντίθετα, το δεύτερο ημίχρονο τα είχε… όλα. Ο Λεβαδειακός χτύπησε δύο φορές στις αντεπιθέσεις και με τους Ναπολεόνι και Μπάρκογλου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 2-0. Η συνέχεια άνηκε στον Πανιώνιο, ο οποίος με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε να μειώσει στο 87’, χάρη σε τέρμα του Μπάλαμπαν και στη συνέχεια να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν ο Λάτκα στο 95’ έκανε το 2-2. Οι δύο ομάδες όπως είναι λογικό μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ατρόμητος... για παραμονή


Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 της Λάρισας, παίρνοντας βαθιά ανάσα παραμονής. Αναστασάκος και Μπαζίνσκι τα τέρματα των νικητών, με τον Νταμπίζα να μειώνει για τους «βυσσινί». Αποβλήθηκε στο τέλος ο Ολιβέιρα, δοκάρι είχε ο Μπαζίνσκι.
Το 4-4-1-1, επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για τον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μιχαηλίδης, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Νάστο, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσά. Στην μεσαία γραμμή, τις μάχες έδωσαν οι Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Μπρίτο και Φαβάλι, με τον Περόνε σε ελεύθερο ρόλο και τον Αναστασάκο μόνο προωθημένο.
Στην αντίπερα όχθη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε το 4-4-2. Ο Βιέρα ήταν κάτω από τα δοκάρια των «βυσσινί», με τους Βελάσκο, Νταμπίζα, Μελίσση και Κατσιαρό στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή, τις μάχες έδωσαν οι Πούρι, Ιγκλέσιας, Ρομέου και Φλάβιο, με τους Μετίν και Ζέσους στην επίθεση.
Μέτριος ποιοτικά ήταν ο αγώνας του Ατρομήτου με την Λάρισα στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης, λόγω της καλής λειτουργία της μεσαίας τους γραμμής, ωστόσο η καλή άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν τους επέτρεπε να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Βιέρα, με εξαίρεση ορισμένα μακρινά σουτ.
Στο τελευταίο 15λεπτο πάντως, ο Ατρόμητος ανέβασε τον ρυθμό του και δημιούργησε 2 καλές στιγμές με τον Αναστασάκο, με τον Έλληνα επιθετικό στο 39’ να σκοράρει και να δίνει το πλεονέκτημα στην ομάδα του. Από την αντίπερα όχθη, οι «βυσσινί» προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από τον Βιέρα τους αντιπάλους τους και να απειλήσουν στην κόντρα, ωστόσο οι Μετίν και Ζέσους ήταν απελπιστικά μόνοι, με αποτέλεσμα ο Μιχαηλίδης να περάσει άνετα το πρώτο ημίχρονο.
Η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά από τον Ατρόμητο στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους, καθώς οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές της ήταν αρκετά φλύαροι στις προσπάθειές τους. Αντίθετα, οι παίκτες του Δώνη, κατάφεραν να κάνουν το 2-0, μετά από στημένη φάση, με τον Μπαζίνσκι στο 63’, κάτι που πάγωσε αρκετά τον ρυθμό του αγώνα.
Η Λάρισα πάντως στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να απειλήσει τους γηπεδούχους, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει ένα τέρμα στο 88’, μειώνοντας σε 2-1. Ο αγώνας στη συνέχεια δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη, με τον Ατρόμητο να παίρνει μια μεγάλη νίκη.

Ζαγοράκης is back !

H επιβεβαιωμένη και επίσημα πλέον επάνοδος του Θόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι... αντισυμβατική με τον χαρακτήρα, τις ιδέες και τις αντιλήψεις του. Υπό άλλες συνθήκες, ο λεβέντης ποδοσφαιριστής και ο αξιοπρεπής πρόεδρος Ζαγοράκης δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του ένα τέτοιο περίεργο πισωγύρισμα...

Γιατί, λοιπόν, επανέρχεται; Οσοι τον ξέρουν και έχουν τη δυνατότητα να κουβεντιάζουν τακτικά μαζί του, μπορούν εύκολα να απαντήσουν. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αισθάνεται ότι ΟΦΕΙΛΕΙ.

Οφείλει να δώσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική και, για πολλούς, ακατανόητη αποχώρησή του.

Οφείλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο που άρχισε, με την επίγνωση πάντα ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένει εσαεί πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ούτε και ο ίδιος το θέλει άλλωστε.

H «τρέλα» για προσφορά

Οφείλει να ανταποκριθεί σ' αυτό που του ζητούν όσοι ξέρουν την “τρέλα” του για προσφορά και δημιουργία. Οτι, δηλαδή, μόνο με τον ίδιο στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία άλλοι ούτε να σκεφτούν τολμούν...

Οι προτεραιότητες που θα θέσει ο Ζαγοράκης αμέσως μετά την επάνοδό του είναι ξεκάθαρες:

* Απαλλαγή του ΠΑΟΚ από τον βραχνά των χρεών.
* Ολοκλήρωση των εργασιών για το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας
* Ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας, ώστε ΠΑΟΚ όχι μόνο να διεκδικεί αλλά και να κατακτά τίτλους.
* Έναρξη της πρώτης σοβαρής και οργανωμένης προσπάθειας για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Έχει δουλέψει και χωρίς να είναι πρόεδρος

Ήδη -και χωρίς να είναι πρόεδρος- έχει δουλέψει και στους τέσσερις αυτούς τομείς:

Για τα χρέη έκανε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε να ισχύσουν όσα είχε αποφασίσει ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αλλά δεν είχε προλάβει να υλοποιήσει: Καταβολή 6 εκ. ευρώ (από τα περίπου 11 εκ. του πρωτογενούς χρέους προς το Δημόσιο) σε μηνιαίες δόσεις των 50.000 ευρώ επί 10 χρόνια. Η υπόσχεση που πήρε είναι ότι θα γίνει ακόμη πιο ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ ρύθμιση...

Το αθλητικό κέντρο το επισκεπτόταν σχεδόν κάθε μέρα. Επέβλεπε τις εργασίες, έλυνε προβλήματα, σε συνεργασία με τη διοίκηση και αναζητούσε συνεχώς πόρους για να χρηματοδοτηθεί ακόμη και η τελευταία κατασκευαστική λεπτομέρεια.

Πάντα λόγο στις μεταγραφές

Στις μεταγραφές είχε πάντα λόγο. Ζητούσαν την άποψή του Σάντος, Βρύζας και Κοσνεισάο.

Οσο για τη δημιουργία νέου γηπέδου, έχει συνειδητοποιήσει ότι εάν δεν μπει ο ίδιος μπροστάρης, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Ξέρει ότι αρκεί να αφυπνίσει τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, για να δρομολογηθούν όλες οι προβλεπόμενες, βάσει νόμων και καταστατικού του ΠΑΟΚ, διαδικασίες, οι οποίες θα εγκριθούν από το κυρίαρχο σώμα της γενικής συνέλευσης των μελών.

Ανιδιοτελείς

Κανείς δεν θέλει να εμπλακεί μέχρι σήμερα, με τον φόβο ότι θα εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα, ή συμφέροντα τρίτων, που επιβουλεύονται την περιουσία του ΠΑΟΚ. Τον Ζαγοράκη μόνο για ιδιοτέλεια δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ αρχίζει πάλι να ελπίζει ότι επιτέλους θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη του πιο σημαντικού στόχου που... δεν έχει, αλλά πρέπει να τεθεί τα τελευταία χρόνια.

ΜΠΑΣΚΕΤ Άρης Μάχη για Μάσεϊ


Οι αλλαγές στον Άρη συνεχίζονται… Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι πλέον στο τιμόνι του συλλόγου και πλέον η θέση του νεοαποκτηθέντα Ντράγκαν Λάμποβιτς είναι στον αέρα. Αιτία αυτού, δεν είναι άλλη από την επιθυμία για την απόκτηση του Τζερεμάια Μάσεϊ, ο οποίος δείχνει να εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Θεσσαλονίκη, παρά το ότι έχει δεχθεί προτάσεις από Σιένα, Βίρτους και Μούρθια.
Στην περίπτωση που αποκτηθεί ο Μάσεϊ, τότε ο Λάμποβιτς θα παραχωρηθεί δανεικός σε σύλλογο της Αδριατικής Λίγκας, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως έντονα είναι τα σενάρια που αφορούν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Μάιλς με τον Σόλομον!!!! Για την ώρα πάντως, ο Αμερικανός παίρνει πίστωση χρόνου, προκειμένου να δείξει την αξία του, με την αλλαγή προπονητή.

Ηρακλής Πρότεινε Καρλίνιο ο Φοφόνκα


Την απόκτηση του Κάρλος Σίζαρ Ματέους (Καρλίνιο), πρότεινε στον Ηρακλή, ο Φοφόνκα Έντερσον. Ο πάλαι ποτέ άσος του «γηραιού», τώρα συνεργάζεται με τον σύλλογο και προτείνει παίκτες που κατά την γνώμη του μπορούν να προσφέρουν στον σύλλογο. Ο Καρλίνιο, είναι 25 ετών, αμυντικός μέσος, τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στην Φιγκειρένσε, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται.
Ο σύλλογος της Βραζιλίας, έχει καταθέσει πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του Καρλίνιο, ωστόσο ο ίδιος θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του και να μετακομίσει στην Ευρώπη, με τον Φοφόνκα να μην χάνει την ευκαιρία και να τον προτείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Ξεκινάμε όπως πάντα απο την χτεσινή ημέρα.Αρχίζουμε απο τα δυο over που δεν βγήκαν.Πρώτο το Ηρακλης-Α.Ε.Κ.Χάθηκε αυτο το over με τόσες πολλές ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλντι απο την Α.Ε.Κ.Δεύτερο over που δώσαμε είναι το Έβετον-Μαντσεστερ Σιτυ.Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν 2-0 απο το ημίχρονο και έμεινε εκεί.Απο τα χτεσινά βγάλαμε το διπλό της Λυών και το over της Λεβερκούζεν.

Πάμε όμως στα σημερινά και αρχίζουμε απο τα δύο πρώτα ελληνικά παιχνίδια της Κυριακής.Το πρώτο παιχνίδι Ατρόμητος-Λαρισα.Δύο ομάδες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο.Όμως και οι δύο έχουν προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία,over λοιπον.Συνεχίζουμε με το δεύτερο παιχνίδι Πανιώνιος-Λεβαδειακός.Αν μου ζητούσε καποιος να κάνω ανάλυση αυτόυ του παιχνιδιού θα ήταν ίδια με του πρώτου.Θα πάμε με το over.

Mεταφερόμαστε στην Ισπανία και στο παιχνίδι Σαραγόσα-Χερεθ.Σημαντικές επιστροφές για την Σαραγόσα που θέλει όσο τίποτα την νίκη.Χωρίς προπονητή η Χερέθ που δεν προβλέπω να πέρνει κάποιον βαθμό,άσος λοιπόν.
Συνεχίζουμε με Ιταλία και το παιχνίδι Κίεβο-Γιουβέντους.Η Γιουβέντους έχει μείνει αρκετά πίσω και θέλει πολύ το διπλό και τους τρείς βαθμούς.Επιστρέφει κάτω απο τα δοκάρια ο Μπουφόν.Θα στηρίξουμε τη 'Μεγάλη Κυρία' και θα πάμε με το διπλό.Αυτα και για σήμερα ελπίζω να δικαιωθούμε και να πάμε ταμείο.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κάμπορα: Τέλος στο άναρχο ποδόσφαιρο


Η συνέντευξη του Χαβιέ Κάμπορα στην εφημερίδα «Real News»:Καταλαβαίνω ότι δεν είναι και το πιο κομψό να σου ζητάμε να κάνεις μία σύγκριση του προηγούμενου προπονητή σου με τον Κούπερ, αλλά υπάρχει μία αλλαγή στην εικόνα του Άρη.«Βάλαμε μία τελεία με τον Κούπερ στο άναρχο παιχνίδι. Το κυριότερο, ο προπονητής μας ζητάει να παίζουμε και χωρίς την μπάλα. Να υπάρχει, κίνηση. Αποκτήσαμε οργάνωση, ταυτότητα».

Αναρριχηθήκατε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και μείνατε εκεί. Πόσο ψηλά φτάνει η ματιά σας;

«Όσο γίνεται πιο ψηλά. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου που μας συγκινεί όλους».

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου. Οι πρώτες σου σκέψεις;

«Το μυαλό μου είναι μόνο στο πως θα πάει καλά η ομάδα. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και θα γίνουν και άλλες. Όλοι ξέρουν τι θέλω, δεν σκέφτομαι το καλοκαίρι, αλλά το τώρα».

Μετά το γκολ που πέτυχες στο ματς με τον Ολυμπιακό, ακολούθησαν δύο τέρματα με τον Ατρόμητο και άλλα δύο με τον Ηρακλή. Σε κάθε γκολ πανηγύριζες φιλώντας την φανέλα του Άρη. Έχεις αποκτήσει συναισθηματικούς δεσμούς με τους οπαδούς;

«Ειλικρινά, ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω πόσο με έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του Άρη. Δυσκολεύομαι να καταλάβω τόση αγάπη. Αγάπησαν εμένα, την οικογένειά μου. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω για αυτούς είναι να πετυχαίνω γκολ και να τους τα αφιερώνω».

Στην αρχή της σεζόν πολλοί πίστεψαν ότι θα προκύψουν προβλήματα στις σχέσεις των παικτών, αφού είναι από διαφορετικές εθνικότητες.

«Δεν έκανα ποτέ διαχωρισμό σε Έλληνες και ξένους συμπαίκτες μου. Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, όλοι θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τη φανέλα του Άρη και θα το κάνουμε δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας».

Έχει νιώσει την αντιπαλότητα που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Όπως λέει και ο ίδιος, αυτό του ξυπνάει αναμνήσεις από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα.

«Στην πόλη που έμενα, στην Ροζάριο, υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα στην ομάδα μου και τη Νιούελς. Την εβδομάδα που ήταν να παίξουν αυτές οι δύο ομάδες μεταξύ τους, όλη η πόλη ασχολιόταν με αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και στην Θεσσαλονίκη όταν είναι να αγωνιστούν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης μεταξύ τους. Προσφέρει μία ιδιαιτερότητα η οποία μου αρέσει».

Ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ δηλώνει ο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία δηλώνει ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ και τονίζει πως δεν πρόκειται να τον προδώσει ποτέ. Τι λέει για τον Κάκο, τους τσαμπουκάδες στο γήπεδο και την εθνική Ουρουγουάης.

«Μα είμαι τόσο ήρεμος άνθρωπος. Καλύτερος και από αρνάκι. Και δεν εννοώ μόνο εκτός γηπέδου. Μιλούν οι αριθμοί για εμένα. Μπορείς να δεις τα στατιστικά, πόσες κίτρινες κάρτες έχω δεχτεί φέτος; Αν δεν κάνω, μάλιστα, λάθος καμία κόκκινη».

Για το ότι δεν μπλέκεται σε τσαμπουκάδες συμπαικτών παρά μόνο όταν δέχεται αυτός σκληρό μαρκάρισμα:

«Θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος – και κατ΄ επέκταση ποδοσφαιριστής- δίκαιος. Δεν ενοχλώ όταν δεν με ενοχλούν. Στην ένταση του αγώνα μπορούν να συμβούν πολλά και κάποια εγώ δεν τα ανέχομαι. Δεν έχω παίξει ποτέ βρώμικα και θέλω ο αντίπαλος μου να κάνει το ίδιο. Αν δεν το κάνει όμως, οφθαλμός αντί οφθαλμού. Δεν ζητώ εκδίκηση από κανέναν. Με ενδιαφέρει να παίζω για να νικάω. Δίνω τα πάντα την ώρα του αγώνα, οι προκλήσεις είναι μέρος του παιχνιδιού. Απαντάω σε αυτές αλλά είναι σαν να σβήνω από το μυαλό μου ό,τι έχει συμβεί μόλις σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής.

Για το ποιο είναι το μειονέκτημα του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Η έλλειψη καλών γηπέδων, οι κακοί αγωνιστικοί χώροι. Πολλά από τα γήπεδα είναι σε τόσο άθλια κατάσταση, που είναι αδύνατον ακόμα και να περπατήσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν είναι πρόβλημα η διαιτησία:

«Ναι είναι, αλλά σε όλα τα πρωταθλήματα συμβαίνει αυτό».

Για τον Τάσο Κάκκο:

«Δεν μου αρέσει αυτός ο τύπος. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι στα ενενήντα λεπτά πρωταγωνιστής δεν είναι αυτός αλλά οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πως πολλές φορές κάνει κατάχρηση εξουσίας και αυτό δεν μου αρέσει. Του έχει γίνει κριτική και από άλλους αλλά δεν τον βλέπω να αλλάζει. Εχω μιλήσει άσχημα για αυτόν και δεν παίρνω πίσω τα λόγια μου. Εχει αδικήσει και εμένα προσωπικά και την ομάδα».

Για το ότι δεν είναι πια μέλος της εθνικής Ουρουγουάης και το Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Είναι πολύ σκληρό. Εχω περάσει από όλα τα επίπεδα της εθνικής ομάδας. Δεν είναι στο χέρι μου πια. Προπονούμαι σκληρά αλλά δεν ξέρω ξέρω ειλικρινά αν αξίζω να είμαι μεταξύ των παικτών που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού στα προκριματικά δεν συμμετείχα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα στερήσω τη θέση από κάποιον ποδοσφαιριστή που οδήγησε την εθνική στο Μουντιάλ».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο τα τελευταία χρόνια:

«Ο Μέσι και ας είναι Αργεντίνος. Είδες που είμαι δίκαιος; Κατά τη γνώμη μου όμως ο Ζιντάν είναι αξεπέραστος».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως κάνει συνεχώς η γυναικεία ομάδα του «δικεφάλου»:

«Δύσκολο για φέτος, αλλά θα είμαστε καλύτεροι στον δεύτερο γύρο. Μετά βλέπουμε».

Για το αν πήγαινε στον Αρη:

«Μα είναι δυνατόν; Είμαι πια τόσο ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ,που όχι στον Άρη, αλλά σε καμία ελληνική ομάδα δεν πρόκειται να πάω. Είναι τόσο μεγάλος ο σεβασμός μου για τον ΠΑΟΚ, που δεν θα τον πρόδιδα ποτέ».

Τα άκουσε ο Μπάγιεβιτς...

Και στη Θεσσαλονίκη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γνώρισε αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Μόλις έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο «Καυτατζόγλειο» και ο Σερβοέλληνας τεχνικός κατέβηκε από το λεωφορείο αντίκρισε συγκεντρωμένους οπαδούς της ομάδας που εκείνη την ώρα έμπαιναν στο γήπεδο.

Μόλις, οι φίλαθλοι της «Ένωσης» αντελήφθησαν τον «Ντούσκο» άρχισαν τη «γιούχα».

«Ακόμη εδώ εσύ; Τι δουλειά κάνεις; Σήκω και φύγε!», του φώναζαν και ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν έδωσε καμία σημασία αντιδρώντας με ένα μάλλον ειρωνικό χαμόγελο.

Αποθέωση για Σκόκο

Στην αντίπερα όχθη την αποθέωση γνώρισε ο Νάτσο Σκόκο. Κατά την άφιξη της αποστολής ο Αργεντινός έγινε αντικείμενο λατρείας και άκουσε το όνομά του ρυθμικά από τους συγκεντρωμένους οπαδούς της ομάδας. Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν αντέδρασε στις επευφημίες των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Κατά Ταχτσίδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από τον Μπάγεβιτς, από κάποιους φίλους της «Ένωσης» τα… άκουσε και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης προφανώς για την απόφασή του να μην δεχθεί την πρόταση ανανέωσης του συλλόγου.

«Τους σκότωσα»

Δεν μεταφράστηκε από τον διερμηνέα που ήταν στο γήπεδο στις δηλώσεις του Τζιμπούρ μετά τον αγώνα αλλά το είπε ο Γαλλοαλγερινός:

«Σκότωσε όλη την προσπάθεια της ομάδας μου! Αναλαμβάνω την ευθύνη, ζητώ συγνώμη. Ίσως λάθος επιλογή να το εκτελέσω το πέναλτι τεχνικά».


Προβλήματα για Άλβες, Γεωργέα

Με προβλήματα αποχώρησαν από το γήπεδο χθες τόσο Άλβες όσο και ο Γεωργέας. Ο πρώτος έχει ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και ο δεύτερος ένα αιμάτωμα στο καλάμι. Η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί αύριο.

Η... απορία του Κονέ

Από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κονέ, ωστόσο, αντικαταστάθηκε από τον Σάββα Κωφίδη στα μέσα του δευτέρου μέρους. Ο άσος του Ηρακλή την ώρα της αλλαγής με γκριμάτσες στο πρόσωπό του έδειχνε την απορία του ενώ κάποια στιγμή σήκωσε τα χέρια ψηλά δείχνοντας να μην πιστεύει γιατί αποχωρεί. Πάντως, το χέρι το έδωσε στον Έλληνα τεχνικό.

Ο Λαντάνι στο ξενοδοχείο

Πριν από τον αγώνα ο υποψήφιος επενδυτής του Ηρακλή, Ερέζ Λαντάνι, βρέθηκε στα ξενοδοχείο της ομάδας και έδωσε νέες υποσχέσεις στους παίκτες του «γηραιού».

«Μην δίνετε σημασία στις εφημερίδες. Είμαι παρών. Σε λίγες μέρες θα δείτε πράξεις και όχι λόγια. Θα εισπράξετε μέρος των οφειλομένων μέσα στην εβδομάδα και στο τέλος του μήνα θα έρθει η εξόφληση. Τα προβλήματα θα λυθούν σύντομα. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ και πρέπει να έχετε το μυαλό σας μόνο εκεί. Είστε καλή ομάδα και πρέπει να κερδίσετε».

Πεδίο μάχης το «Καυτατζόγλειο»

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο περιβάλλοντας χώρος του «Καυτατζογλείου» λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Στους γύρω δρόμους σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ χωρίς, ευτυχώς, να έχουμε τραυματισμούς.

Μπάρτσα Σεβίλη 4-0

Με τον καλύτερο τρόπο εκδικήθηκε τη Σεβίλη για τον αποκλεισμό από το Copa del Rey η Μπαρτσελόνα. Οι μπλαουγκράνα επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 4-0, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έμοιαζε να μην είχε μπει ποτέ. Με τη νίκη αυτή και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η πρωταθλήτρια Ισπανίας αύξησε στο +5 τη μεταξύ τους διαφορά.

Μπαρτσελόνα – Σεβίλη 4-0 (49’ Εσκουντέ (αυτ.), 70’ Πέδρο, 85’, 91’ Μέσι)

Οι μπλαουγκράνα πήραν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και έκλεισαν τη Σεβίλη στα καρέ της. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα παρουσιάσθηκαν καλύτεροι από την πρώτη αναμέτρηση του Κυπέλλου και σφυροκόπησαν την εστία του Πάλοπ, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κατάφερε να την κρατήσει ανέπαφη στο πρώτο μέρος.

Η ασφυκτική πίεση των καταλανών συνεχίστηκε και στην επανάληψη και τελικώς απέδωσε καρπούς. Η αρχή έγινε χάρη στο 49ο λεπτό όταν ο Εσκούντε στην προσπάθεια να διώξει το σουτ του Πικέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί και στο 70ο λεπτό ο Πέδρο, μετά από πάσα του Τσάβι, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πάλοπ, τον κρέμασε και έγραψε το 2-0. Οι ανδαλουσιανοί έμοιαζαν αδύναμοι να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν κάτι και αφέθηκαν στις ορέξεις της Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι στο 80’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από ωραία συνεργασία με τον Αμπιντάλ, έριξε τη χαριστική βολή στη Σεβίλη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Primera Division:

Σάββατο (16/01):
Οσασούνα - Εσπανιόλ: 2-0 (7` Χουανφράν, 9` Παντιάνι)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (3’ Γιορέντε)
Μπαρτσελόνα – Σεβίλη 4-0 (49’ Εσκουντέ (αυτ.), 70’ Πέδρο, 85’, 91’ Μέσι)

Kυριακή (17/01):
18:00GR Μάλαγα - Χετάφε
18:00GR Ράσινγκ Σανταντέρ - Βαγιαδοδίλ
18:00GR Αλμερία - Τενερίφη
18:00GR Σαραγόσα - Χέρεθ
18:00GR Μαγιόρκα - Ντερποτίβο Λα Κορούνια
20:00GR Ατλέτικο Μαδρίτης - Σπόρτινγκ Χιχόν
22:00GR Βαλένθια - Βιγιαρεάλ

For your eyes only !































Αμερικανίδα αθλήτρια του επί κοντώ...

Γλίτωσε τα χειρότερα η Ίντερ


Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του Campionato η πρωταθλήτρια Ίντερ φιλοξενήθηκε από την Μπάρι. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Ωστόσο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με δυο εύστοχα πέναλτι του Μπαρέτο στο 60’ και το 63’ έκαναν το 2-0. Ο Γκόραν Πάντεφ μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 69’ και ο Μιλίτο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 74’ έφερε το ματς στα ίσια. Έτσι, η πρωτοπόρος Ίντερ έφτασε τους 46 βαθμούς ενώ η Μπάρι είναι 9η με 28.

Μπάρι: Ζιλέτ, Μπελμπόντε, Μασιέλο, Μπονούτσι, Παρίσι, Αλβαρέζ (90’ Καμάτα), Γκάτσι, Νοτνάτι, Κόμαν (77’ Ρίβας), Μεγκιορίνι, Μπαρέτο

Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ (64’ Σαντόν), Κόρντομπα, Ζανέτι, Μουντάρι (64’ Κουαρέσμα), Πάντεφ, Σνάιντερ, Μπαλοτέλι (79’ Καμπιάσο), Μιλίτο


Στο άλλο ματς της ημέρας η Κάλιαρι επικράτησε της Λιβόρνο εντός έδρας με 3-0 με γκολ των Λαριβέι στο 7’ και στο 50’ ενώ στο 64’ σκόραρε ο Τζέντα.