Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Κάμπορα: Τέλος στο άναρχο ποδόσφαιρο


Η συνέντευξη του Χαβιέ Κάμπορα στην εφημερίδα «Real News»:Καταλαβαίνω ότι δεν είναι και το πιο κομψό να σου ζητάμε να κάνεις μία σύγκριση του προηγούμενου προπονητή σου με τον Κούπερ, αλλά υπάρχει μία αλλαγή στην εικόνα του Άρη.«Βάλαμε μία τελεία με τον Κούπερ στο άναρχο παιχνίδι. Το κυριότερο, ο προπονητής μας ζητάει να παίζουμε και χωρίς την μπάλα. Να υπάρχει, κίνηση. Αποκτήσαμε οργάνωση, ταυτότητα».

Αναρριχηθήκατε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και μείνατε εκεί. Πόσο ψηλά φτάνει η ματιά σας;

«Όσο γίνεται πιο ψηλά. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου που μας συγκινεί όλους».

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου. Οι πρώτες σου σκέψεις;

«Το μυαλό μου είναι μόνο στο πως θα πάει καλά η ομάδα. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και θα γίνουν και άλλες. Όλοι ξέρουν τι θέλω, δεν σκέφτομαι το καλοκαίρι, αλλά το τώρα».

Μετά το γκολ που πέτυχες στο ματς με τον Ολυμπιακό, ακολούθησαν δύο τέρματα με τον Ατρόμητο και άλλα δύο με τον Ηρακλή. Σε κάθε γκολ πανηγύριζες φιλώντας την φανέλα του Άρη. Έχεις αποκτήσει συναισθηματικούς δεσμούς με τους οπαδούς;

«Ειλικρινά, ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω πόσο με έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του Άρη. Δυσκολεύομαι να καταλάβω τόση αγάπη. Αγάπησαν εμένα, την οικογένειά μου. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω για αυτούς είναι να πετυχαίνω γκολ και να τους τα αφιερώνω».

Στην αρχή της σεζόν πολλοί πίστεψαν ότι θα προκύψουν προβλήματα στις σχέσεις των παικτών, αφού είναι από διαφορετικές εθνικότητες.

«Δεν έκανα ποτέ διαχωρισμό σε Έλληνες και ξένους συμπαίκτες μου. Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, όλοι θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τη φανέλα του Άρη και θα το κάνουμε δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας».

Έχει νιώσει την αντιπαλότητα που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Όπως λέει και ο ίδιος, αυτό του ξυπνάει αναμνήσεις από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα.

«Στην πόλη που έμενα, στην Ροζάριο, υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα στην ομάδα μου και τη Νιούελς. Την εβδομάδα που ήταν να παίξουν αυτές οι δύο ομάδες μεταξύ τους, όλη η πόλη ασχολιόταν με αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και στην Θεσσαλονίκη όταν είναι να αγωνιστούν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης μεταξύ τους. Προσφέρει μία ιδιαιτερότητα η οποία μου αρέσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: