Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ατρόμητος... για παραμονή


Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 της Λάρισας, παίρνοντας βαθιά ανάσα παραμονής. Αναστασάκος και Μπαζίνσκι τα τέρματα των νικητών, με τον Νταμπίζα να μειώνει για τους «βυσσινί». Αποβλήθηκε στο τέλος ο Ολιβέιρα, δοκάρι είχε ο Μπαζίνσκι.
Το 4-4-1-1, επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για τον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μιχαηλίδης, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Νάστο, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσά. Στην μεσαία γραμμή, τις μάχες έδωσαν οι Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Μπρίτο και Φαβάλι, με τον Περόνε σε ελεύθερο ρόλο και τον Αναστασάκο μόνο προωθημένο.
Στην αντίπερα όχθη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε το 4-4-2. Ο Βιέρα ήταν κάτω από τα δοκάρια των «βυσσινί», με τους Βελάσκο, Νταμπίζα, Μελίσση και Κατσιαρό στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή, τις μάχες έδωσαν οι Πούρι, Ιγκλέσιας, Ρομέου και Φλάβιο, με τους Μετίν και Ζέσους στην επίθεση.
Μέτριος ποιοτικά ήταν ο αγώνας του Ατρομήτου με την Λάρισα στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης, λόγω της καλής λειτουργία της μεσαίας τους γραμμής, ωστόσο η καλή άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν τους επέτρεπε να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Βιέρα, με εξαίρεση ορισμένα μακρινά σουτ.
Στο τελευταίο 15λεπτο πάντως, ο Ατρόμητος ανέβασε τον ρυθμό του και δημιούργησε 2 καλές στιγμές με τον Αναστασάκο, με τον Έλληνα επιθετικό στο 39’ να σκοράρει και να δίνει το πλεονέκτημα στην ομάδα του. Από την αντίπερα όχθη, οι «βυσσινί» προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από τον Βιέρα τους αντιπάλους τους και να απειλήσουν στην κόντρα, ωστόσο οι Μετίν και Ζέσους ήταν απελπιστικά μόνοι, με αποτέλεσμα ο Μιχαηλίδης να περάσει άνετα το πρώτο ημίχρονο.
Η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά από τον Ατρόμητο στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους, καθώς οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές της ήταν αρκετά φλύαροι στις προσπάθειές τους. Αντίθετα, οι παίκτες του Δώνη, κατάφεραν να κάνουν το 2-0, μετά από στημένη φάση, με τον Μπαζίνσκι στο 63’, κάτι που πάγωσε αρκετά τον ρυθμό του αγώνα.
Η Λάρισα πάντως στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να απειλήσει τους γηπεδούχους, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει ένα τέρμα στο 88’, μειώνοντας σε 2-1. Ο αγώνας στη συνέχεια δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη, με τον Ατρόμητο να παίρνει μια μεγάλη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: