Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Μπορεί και χωρίς Σισέ

Μπορεί να έλειπαν οι Σισέ, Κατσουράνης, Λέτο, που έχουν πετύχει τα 27 από τα 35 γκολ τους Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα, όμως οι πράσινοι (στο ματς φορούσαν τις λευκές εμφανίσεις) βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στα αντίπαλα δίχτυα με τέρματα των Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη, νικώντας με 2-0 τον Πανθρακικό και συνέχισαν την επέλασή τους προς τον τίτλο. Παράλληλα, αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη του τριφυλλιού με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του σε όλες τις διοργανώσεις. Ειρήσθω εν παρόδω, ο τεχνικός των πρασίνων είχε τα γενέθλιά του την Κυριακή (17/1) και πήρε από τους παίκτες του το καλύτερο δώρο...

Με αρκετά νέα πρόσωπα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας, αφού οι απουσίες ήταν πολλές, ωστόσο οι πράσινοι κατά διαστήματα είχαν καλή απόδοση και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τον ουραγό του πρωταθλήματος Πανθρακικός. Στο 12' από εξαιρετική μπαλιά του Νίνη, ο Πετρόπουλος πλάσαρε μόλις άουτ, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα (20') η ομάδα της Κομοτηνής ανησύχησε τους γηπεδούχους, όταν ο Μπέλεκ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Καντέ, αλλά το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι του Τζόρβα.

Καθάρισε σ` ένα τέταρτο
Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 26' με ασύλληπτη βολίδα του αρχηγού του, Γιώργου Καραγκούνη και διπλασίασε τα τέρματά του με προβολή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 40', ύστερα από κεφαλιά πάσα του Σεντρίκ Καντέ. Ετσι, οι πράσινοι μέσα σ` ένα τέταρτο καθάρισαν ουσιαστικά τη νίκη προτού βγει το ημίχρονο, κάτι που τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανθρακικός απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Αργυρίου στο 51' που ανησύχησε κάπως τον Τζόρβα, αλλά ο γκολκίπερ του τριφυλλιού απέκρουσε και από εκεί και ύστερα άρχισε η ασφυκτική πίεση του τριφυλλιού με τον Σαλπιγγίδη να περνάει σε θέση φορ από το 62' και μετά, όταν αντικαταστάθηκε ο Πετρόπουλος από τον Κλέιτον και να χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Πέτυχε και ένα γκολ στο 64' που σωστά ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Νιόπλιας έδωσε την ευκαιρία και στον νεαρό Μαρίνο να επιστρέψει στην δράση μετά τον τραυματισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: