Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις Κούπερ και Αναστόπουλου


Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως και από τον τρόπο διαχείρισης του παιχνιδιού, εμφανίστηκε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο αργεντινός προπονητής έκρινε ότι ο Αρης πήρε ένα μάθημα, αναφέρθηκε στην τύχη και σημείωσε πως η ομάδα του θα πρέπει να αγωνίζεται με περισσότερη ηρεμία. Ο Νίκος Αναστόπουλος υποστήριξε ότι "εμείς δικαιούμασταν τη νίκη" καθώς επίσης και πως "ο ΠΑΣ έχει λαμπρό μέλλον με τέτοιες εμφανίσεις".

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ δήλωσε ικανοποιημένος μόνο από τους βαθμούς και τη νίκη, καθώς εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε πολλά παράπονα για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του. "Είναι αλήθεια ότι περίμενα πολλά περισσότερα από τους παίκτες μου στη μεσαία γραμμή. Ηξερα ότι το παιχνίδι θα κρίνονταν στις δυνατές μονομαχίες. Ηξερα επίσης ότι όταν υπάρχει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αυτομάτως αλλάζει και η διάθεση της ομάδας.


Διαπιστώσαμε πως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι της, ενώ αυτό φάνηκε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η αντίπαλη ομάδα είχε την υπεροχή των κινήσεων. Εμείς δεν είχαμε ηρεμία, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις. Δεχθήκαμε πίεση. Η αντίπαλη ομάδα ήταν πολύ επικίνδυνη στα γεμίσματα και γενικότερα στα στημένα, καθώς διαθέτει αξιόλογους ψηλούς παίκτες και θεωρώ ότι εμείς χάσαμε την ηρεμία μας σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος", είπε ο Αργεντίνος.


Ο Κούπερ έκρινε πάντως ότι η ομάδα του είχε την τύχη με το μέρος της. "Πέραν αυτών, ήταν μια σημαντική η νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε βελτίωση ή ακόμη να διατηρήσουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά. Το μάθημα που πήραμε από το σημερινό παιχνίδι ήταν ότι μερικοί αγώνες κρίνονται στις μονομαχίες, καθώς επίσης και για το πώς πρέπει διαχειρίζεσαι ένα τέτοιο παιχνίδι.


Αμυντικά θεωρώ ότι είχαμε καλή λειτουργία. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι κάναμε τόσο άσχημο παιχνίδι, αλλά ο αντίπαλος έκανε πολύ καλό παιχνίδι και μπήκε αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλει τη δική του φιλοσοφία και, δεν μας άφησε να αναπτύξουμε το δικό μας παιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομάδα μου δεν βρήκε την κατάλληλη ηρεμία για να κυκλοφορήσει σωστά και με ταχύτητα τη μπάλα ή ακόμη να κάνει κάποιες εναλλαγές που θα μας βοηθούσαν.


Είμαστε χαρούμενοι πρέπει όμως να σταθεροποιήσουμε την αγωνιστική συμπεριφορά μας, γιατί η τύχη δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας, καθώς επίσης και γιατί ο θρίαμβος από ήττα είναι πολύ κοντά. Εξάλλου, στο ποδόσφαιρο δεν φθάνει μόνο η αμυντική λειτουργία. Χρειάζεται να έχεις ηρεμία, ψυχολογία για καλή κυκλοφορία της μπάλα".


Αναστόπουλος: Αξίζαμε τη νίκη
Ο Νίκος Αναστόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και θεώρησε ότι το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΣ. "Αν μια ομάδα δικαιούταν τη νίκη, ήταν η δική μας βάσει των ευκαιριών και της απόδοσης που είχαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια παρουσιάστηκε πού δυνατή. Μπορέσαμε και μπλοκάραμε καλά τον Aρη και τους παίκτες κλειδιά.


Και θέλω να πω ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης δεν έκανε ούτε μία φάση, πέραν ενός λάθος γυρίσματος. Κρατήσαμε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή. Στο ποδόσφαιρο όμως κερδίζει αυτός που βάζει γκολ. Προσωπικά πάντως με χαροποίησε το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος, παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ, πιέσαμε και χάσαμε ευκαιρίες. Το κακό θα ήταν να μην κάναμε ευκαιρίες. Με τέτοια εμφάνιση σαν τη σημερινή, θα έχουμε λαμπρό μέλλον. Ξέρουμε ότι είμαστε δύσκολη θέση", είπε αρχικά και ρωτήθηκε για την διαιτησία.


"Παρότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένες φάσεις όπου έχουμε κάποια παραπονάκια, δεν θα σχολιάσω, δεν είναι εξάλλου η δουλειά μου. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, συνυπολογίζοντας και τον κακό αγωνιστικό χώρο". Σε ερώτηση σχετική με το γκολ, ήταν χαρακτηριστικός. "Eγινε ένα σουτ, Ανδράλας και Μαϊστόροβιτς έκαναν δύο τάκλιν και η μπάλα πέρασε από ανάμεσα. Θα έλεγα ότι δεν ήμασταν τόσο τυχεροί".


Σχετικά με τα μεταγραφικά ζητήματα, αρνήθηκε να τοποθετηθεί. "Και αύριο μέρα είναι. Δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε. Θα δούμε ποιους παίκτες μπορούμε να αποκτήσουμε και μέσα από συνεννόηση με τον πρόεδρο, θα κάνουμε κάποιες κινήσεις. Δεν μπορώ να πω το πότε, αν και ξέρω ότι ο κ. Χριστοβασίλης έχει κάνει κάποιες ενέργειες. Η ομάδα θα ενισχυθεί την κατάλληλη στιγμή", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: