Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Βλάντο… κι έφυγε για τελικό!!

Σε ένα ματς-θρίλερ, αντάξιο τελικού, ο Παναθηναϊκός με buzzer-beater τρίποντο του Γιάνκοβιτς επικράτησε 71-68 του συγκλονιστικού ΠΑΟΚ στην Πυλαία και πέρασε στον τελικό για 11η συνεχή χρονιά.

Βλάντο… κι έφυγε για τελικό
Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει… εργολαβία το Κύπελλο. Οι «πράσινοι» νίκησαν τον μαχητικό μέχρι τελικής πτώσης ΠΑΟΚ στην… φλεγόμενη από 7.000 θεατές Πυλαία με 71-68 και εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό για ενδέκατη συνεχή χρονιά και 21η στα 40 χρόνια ζωής του θεσμού.

Για να φτάσουν εκεί, ωστόσο, χρειάστηκε αρχικά να ξεφύγουν στην τελευταία περίοδο με ένα ξέσπασμα του Διαμαντίδη με +12, να δουν το… Χάρο με τα μάτια τους όταν ο Μαργαρίτης ισοφάρισε στα 4’’ πριν το τέλος, αλλά να χαμογελάσουν τελευταίοι με το τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην εκπνοή. Συγκινητική προσπάθεια από τους γηπεδούχους, που κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού τους αλλά έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν στον τελικό για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Αντίπαλος του «τριφυλλιού» ο Απόλλων Πατρών στον τελικό που θα γίνει πιθανότατα στις 29 Μαρτίου και σε γήπεδο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Το ματς

Όντουμ, Κάρτερ, Σαλούστρος, Μαργαρίτης και Βον από τη μια, Διαμαντίδης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μπατίστα από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες του ημιτελικού. Νευρικότητα, λάθη και αστοχία χαρακτήρισαν τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε στα πεντέμισι πρώτα λεπτά να έχει οκτώ επιθετικά ριμπάουντ (!), αλλά η απελπιστική αστοχία (3/14 σουτ) και οι κακές επιλογές των παικτών του έδωσαν την ευκαιρία στον λιγότερο κακό επιθετικά Παναθηναϊκό να κλέψει (τέσσερις φορές), να τρέξει και να ξεφύγει με επτά (6-13). Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων που βρήκαν λύσεις από τον Χαριτόπουλο, οι «πράσινοι» με αιχμή τον Μπατίστα διατηρούσαν τον έλεγχο (12-17) δίνοντας την ευκαιρία στον Ιβάνοβιτς να δοκιμάσει και σχήμα με τρεις γκαρντ, Νέλσον, Παππά και Σλότερ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βελτίωσε την άμυνά του, πήρε πόντους από τον πάγκο δια χειρών Σιναντίνοβιτς και Λάνγκφορντ, αλλά αδυνατούσε να πλησιάσει κλείνοντας το ημίχρονο με 0/11 τρίποντα. Συν τοις άλλοις, έχασε στο τέλος της δεύτερης περιόδου Κάρτερ και Τσόχλα με τρία φάουλ, όσα και ο Διαμαντίδης, που όμως είδε την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +6 (27-33).

Με ένα προσωπικό 5-0 του Σλότερ ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους έντεκα (27-38) μπαίνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο. Όμως Κάρτερ και Μαργαρίτης έσπασαν την ανομβρία του ΠΑΟΚ πίσω από τα 6,75μ., ο Όντουμ πρόσφερε δημιουργικά και εκτελεστικά, ενώ ένα ακόμη τρίποντο, από τον Τσόχλα, κατέβασε τη διαφορά στους τρεις (44-47), προτού ο Φώτσης από τα οκτώ μέτρα γράψει τον επίλογο στην περίοδο (44-50). Ο Λάνγκφορντ έφερε την ομάδα του σε απόσταση βολής (48-50) με συνεχή προσωπικά καλάθια κόντρα στην απώλεια του Χαριτόπουλου με σχίσιμο στο κεφάλι και τη φθορά των Κάρτερ και Μαργαρίτη με τέσσερα φάουλ. Σε εκείνο το σημείο ο Διαμαντίδης, που είχε υποφέρει από το μαρκάρισμα του Σαλούστρου, με ένα τρίποντο, ένα γκολ-φάουλ και μια ασίστ στον Γκιστ ανέλαβε να «καθαρίσει» για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο +12 (52-64). Κι ενώ οι παίκτες του Ιβάνοβιτς άρχισαν να σκέφτονται πρόωρα τον τελικό, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στους τέσσερις (60-64) και θα μπορούσε και στους δύο, αν ο Κάρτερ δεν αστοχούσε σε λέι απ-με υποψία φάουλ από τον Διαμαντίδη-στα 30’’ πριν το τέλος. Το τρίποντο του Δέδα και η χαμένη βολή του Παππά κράτησαν ζωντανό τον ΠΑΟΚ, και ο Μαργαρίτης με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι ισοφάρισε στα 4’’ για τη λήξη. Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, ανήκε στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, που με τρίποντο στην εκπνοή έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό.

Δεκάλεπτα: 12-17, 27-33, 44-50, 68-71.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18, Λιάπης, Χαριτόπουλος 9, Κάρτερ 5, Σαλούστρος 4, Τσόχλας 3, Δέδας 3, Μαργαρίτης 9, Όντουμ 9, Βον 2, Σιναντίνοβιτς 6.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Μπλουμς 1, Σλότερ 12, Γιάνκοβιτς 13, Φώτσης 3, Νέλσον, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 13, Μπατίστα 11.

Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Ψαριανός.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον πάγκο ο Μαρινάκης!!


Από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στον πάγκο ο Μαρινάκης
Τελικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα καθίσει ως αρχηγός αποστολής στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε, αυτή ήταν η επιθυμία του αρχικά, όμως μετά την είσοδο οπαδών στο γήπεδο διατυπώθηκε η άποψη πως θα ήταν καλύτερο να φιλοξενηθεί στο μπουθ νούμερο 8.

Όμως θα ισχύσει το αρχικό πλάνο με τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» να κάθεται στον πάγκο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η κίνηση Περέιρα πριν τα ντέρμπι!!

Ο Βίτορ Περέιρα σε όλα τα ντέρμπι συνηθίζει να πηγαίνει να τσεκάρει την περιοχή του αντιπάλου. Ήταν κάτι που έκανε στην Τούμπα και επανέλαβε και στην Λεωφόρο, πριν ξεκινήσει ο πανικός!
Η κίνηση του Περέιρα να βρεθεί κοντά στους οργανωμένους του Παναθηναϊκού και στην συνέχεια να ξεκινήσει διάλογος και ακολούθως ένταση δημιούργησε ακόμα περισσότερα προβλήματα πριν το ντέρμπι. Όπως έγινε γνωστό πάντως από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος τεχνικός συνηθίζει πριν από μεγάλα ματς να πηγαίνει στην περιοχή του αντιπάλου και να την... τσεκάρει. Το έχει σαν... ιεροτελεστία στα μεγάλα ματς!
Το ίδιο έκανε ακουμπώντας τα δίχτυα στην Τούμπα μπροστά στην Θύρα 4. Μόνο που αυτή τη φορά, τα πράγματα ξέφυγαν. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας οπαδός των γηπεδούχων άρχισε να του απευθύνει τον λόγο σε έντονο ύφος με τον προπονητή των πρωταθλητών να απαντάει και να τον προτρέπει να πάει πιο κοντά του για να του πει αυτά που ήθελε. Αυτό που προκύπτει πάντως από μεριάς του Ολυμπιακού είναι πως ο Περέιρα δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το άξιζε η Λέστερ, το έσωσε ο Λουκάκου!!

Εβερτον και Λέστερ έμειναν στο ισόπαλο αλλά εντυπωσιακό 2-2 στο «Γκούντισον Παρκ» με τον Ρομελού Λουκάκου να ισοφαρίζει στο φινάλε για τα «ζαχαρωτά» και να σώζει τουλάχιστον το βαθμό.
Απότομη προσγείωση για την Έβερτον μετά την επιβλητική νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις
Ευθύνη και στα δύο γκολ της Λέστερ είχε ο Χάουαρντ
Έσωσε το βαθμό στο φινάλε ο Λουκάκου
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λέστερ να κερδίζει κόρνερ αλλά την Έβερτον να ανακτά σιγά-σιγά τον έλεγχο και να αρχίζει την πίεση. Η δυσκολία της όμως να μπει στην αντίπαλη περιοχή ήταν εμφανής και το πρώτο τέταρτο του αγώνα πέρασε δίχως κάποια καλή φάση. Το πρώτο σουτ του ματς ήρθε στο 18ο λεπτό όταν ο Μπέσιτς επιχείρησε να νικήσει τον Σβάρτσερ όμως ο τερματοφύλακας της Λέστερ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.Στο 26' ο Κόουλμαν έπειτα από ωραία προσπάθεια, βρήκε τον Λουκάκου όμως το σουτ του Βέλγου έφυγε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Λέστερ να φανεί απειλητική με τον Καμπιάσο να αφήνει στον Σλουπ όμως το σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Με τη λήξη του ημιχρόνου πάντως, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να έχει βάλει μπροστά στο σκορ την Λέστερ όμως ο Στόουνς έπεσε εντυπωσιακά μπλοκάροντας το σουτ του αντιπάλου του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Με τη Λέστερ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το γκολ. Ο Χάουαρντ είπε όχι στον Τζέιμς και ο Σλουπ από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 54΄ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Ατσού και Γκίμπσον να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Τρία λεπτά μετά, η Έβερτον άνοιξε το σκορ.Ο Νέισμιθ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Σβάρτσερ για το 1-0. Η απάντηση της Λέστερ όμως ήρθε άμεσα και από τον... πάγκο!Βάρντι και Νούτζεντ πέρασαν αλλαγή στο 61' και στο 63΄συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να νικά τον Χάουαρντ έπειτα από γύρισμα του πρώτου και να διαμορφώνει το 1-1.Στο 66' ο Λουκάκου βρέθηκε φάτσα με το 2-1 όμως το πλασέ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η Λέστερ ωστόσο ήταν αποφασισμένη να ψάξει τη νίκη και το κατάφερε με τη βοήθεια σε μια ακόμη φάση από τον Χάουαρντ. Ο Αμερικανός γκολκίπερ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Βάρντι έστρωσε για τον Καμπιάσο και ο Αργεντινός με σουτ έδωσε προβάδισμα 2-1 στους φιλοξενούμενους. Ο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη και τον Μιραλάς στο τελευταίο πεντάλεπτο σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να σώσει τουλάχιστον το βαθμό και το κατάφερε στο 88'. Ο Βέλγος αφού σπατάλησε πρώτα μια ωραία ασίστ του Μπέινς, βρήκε δίχτυα λίγο πριν το τέλος έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ατσού και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Συνθέσεις
Έβερτον:
Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Κόουλμαν, ΜακΚάρθι, Μπέσιτς (Γκίμπσον 54'), Λένον, Νέισμιθ (Μιραλάς 84'), Μπάρκλεϊ (Ατσου 54'), Λουκάκου.
Λέστερ: Σβάρτσερ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Άπσον, Κοντσέσκι, Μαρέζ (Βάρντι 61'), Καμπιάσο (Κινγκ 86'), Τζέιμς, Σλουπ (Νούτζεντ 61'), Κράμαριτς.
*Πηγή: England365.gr*

«Έμφραγμα» στα χασομέρια!!

Το Αμβούργο έφθασε μια ανάσα από μια υπερπολύτιμη νίκη επί της Γκλάντμπαχ στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Bundesliga, αλλά οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» (1-1) στις καθυστερήσεις.

«Έμφραγμα» στα χασομέρια
Γλίτωσε τα χειρότερα λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης με το Αμβούργο η τρίτη της βαθμολογίας της Bundesliga, Γκλάντμπαχ, καθώς «τσίμπησε» βαθμό στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ που πέτυχε Χργκοτά.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 75’ με τέρμα του Στίμπερ και για περίπου είκοσι λεπτά κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» που θα του έδινε ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για να «σωθεί».

Πάντως, φαίνεται πως το Αμβούργο ξεπέρασε σχετικά γρήγορα τη βαριά ήττα (8-0) από την Μπάγερν Μονάχου της περασμένης Κυριακής.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι μεν έφθασαν τους 24 βαθμούς και απέχουν δύο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι δε είναι στους 37 και παρέμεινε δύο πίσω της η Σάλκε.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/2

Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 2-3
(32’ πεν. Κλάιν, 90’+1’ Νίντερμαϊερ - 25’ Ομπαμεγιάνγκ, 39’ Γκουντογκάν, 89’ Ρόις)

Σάββατο, 21/2 (16:30)

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(61' Μάγιερ-90+2' Προντλ)

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(38' Κλέμενς, 47' Γκάις, 50' Μάλλι-35' Αιγκνερ)

Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν 2-2
(59' Καϊουμπι, 90+4' Χιτζ-8' Ντρμιτς, 84' Ράιναρτζ)

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-1
(25' Χον-39' Φόλαντ)

Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου 0-6
(24', 37' Λεβαντόφσκι, 63' πεν, 86', Ρόμπεν, 72' Ριμπερί, 78' Βάισερ)

Κολωνία-Ανόβερο 1-1
(17΄ Ουγιά - 6' Χοσέλου)

Κυριακή, 22/2

Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 1-1
(74' Στίμπερ-90+2' Χργκοτά)

Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Παρασκευή 27/2

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία (21:30)

Σάββατο, 28/2 (16:30)

Ντόρτμουντ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Ανόβερο-Στουτγκάρδη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή, 29/2

Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμα… χαρίζει η Ρόμα!!

Λες και δεν θέλει το πρωτάθλημα κάνει η Ρόμα! Οι Ρωμαίοι έμειναν στο 1-1 με την Βερόνα, με αποτέλεσμα η διαφορά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους να αυξηθεί στους εννιά βαθμούς!

Ακόμα… χαρίζει η Ρόμα!
Συνεχίζει τις… προσφορές στη Γιουβέντους η Ρόμα! Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά που τη χωρίζει από την πρωτοπόρο «Γηραιά Κυρία», αλλά μετά το 1-1 στην έδρα της Βερόνα, την είδε να αυξάνεται στους εννιά βαθμούς!

Οι «τζιαλορόσι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Φραντσέσκο Τότι να τους δίνει το προβάδισμα στο 26’, με τον Κεϊτά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του 12 λεπτά αργότερα και να διαμορφώνει το 1-1.

Βασικοί ξεκίνησαν με τους γηπεδούχους οι Μόρας και Ταχτσίδης, βγάζοντας ολόκληρο το 90λεπτο, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να περνάει ως αλλαγή στο 84ο λεπτό. Από την άλλη, στην αρχική ενδεκάδα των Ρωμαίων ήταν ο Κώστας Μανωλάς, με τον Βασίλη Τοροσίδη να παίρνει τη θέση του Φλορέντσι στο 40’, αλλά τον Χοσέ Χολέμπας να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια στον πάγκο.

Από ‘κει και πέρα, η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές, επικρατώντας 2-0 της Τσεζένα, ενώ η Έμπολι πήρε εύκολο «τρίποντο»… ανάσα, καθώς συνέτριψε 3-0 την Κιέβο και έτσι ξέφυγε επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/2

Γιουβέντους-Αταλάντα 2-1
(39’ Γιορέντε - 45’ Πίρλο - 25’ Μιλιάτσιο)

Σάββατο, 21/2

Σαμπντόρια-Τζένοα Αναβλήθηκε

Κυριακή, 22/2 (16:00)

Μίλαν-Τσεζένα 2-0
(22’ Μποναβεντούρα, 90’ πεν. Πατσίνι)

Έμπολι-Κιέβο 3-0
(22’ Ρουγκάνι, 46’, 67’ Μακαρόνε)

Λάτσιο-Παλέρμο 2-1
(33’ Μάουρι, 78’ Καντρέβα-26’ Ντιμπάλα)

Βερόνα-Ρόμα 1-1
(38’ αυτ. Κεϊτά-26’ Τότι)

Πάρμα-Ουντινέζε Αναβλήθηκε
Φιορεντίνα-Τορίνο (21:45)

Δευτέρα, 23/02

Νάπολι-Σασουόλο (20:00)
Κάλιαρι-Ίντερ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Σάββατο, 28/2

Αταλάντα-Σαμπντόρια (19:00)
Κιέβο-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 1/3 (16:00)

Κάλιαρι-Βερόνα (13:30)
Παλέρμο-Έμπολι
Σασουόλο-Λάτσιο
Τζένοα-Πάρμα
Τσεζένα-Ουντινέζε
Ίντερ-Φιορεντίνα
Τορίνο-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα, 2/3

Ρόμα-Γιουβέντους (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!!

Με τον Ζέκα στα χαφ και τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ παρατάσσεται ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό. Καρέλης, Μπεργκ, Πέτριτς μπροστά.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Το... δίλημμα του Αναστασίου για το πού θα παίξει ο Ζέκα βρήκε απάντηση. Στον άξονα!

Κάτω απ' την εστία θα είναι ο Στιλ, με τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Νάνο στο άλλο άκρο και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ.

Στον άξονα θα βρίσκονται οι Ζέκα, Πράνιτς και Λαγός, με την τριάδα της επίθεσης να αποτελείται από τους Μπεργκ, Καρέλη και Πέτριτς.

Η ενδεκάδα: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς, Καρέλης, Μπεργκ

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μέντες, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Μαυρίας, Νίνης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα αδύναμα σημεία, το τρικ με Μπεργκ κι ο γκαντέμης!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta λίγο…scouting στον Παναθηναϊκό. Και καταλήγει με...λίγο διαιτητή και…Μήτρογλου!
Μαθαίνω κι εγώ ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει πολύ δυνατά στο αποψινό παιχνίδι. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να πιέσει αρκετά ψηλά, κι ίσως ως την άμυνα του Ολυμπιακού, όπως είχε κάνει τις προάλλες η ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη, με στόχο να προηγηθεί κι έτσι να αποκτήσει τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι.
Εγώ από την πλευρά μου νομίζω ότι κι ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Να μην πάει, δηλαδή, στην αρχή συγκρατημένα, για να μη φάει το γκολ, αλλά να κοιτάξει στο α΄ ημίχρονο να σκοράρει αυτός και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος.
Κι αυτό γιατί δεν θυμάμαι και…πολλά από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια του, στα οποία ο Ολυμπιακός να είναι ισόπαλος στο ημίχρονο και στο τέλος να τα κερδίζει. Συνήθως μάλιστα τα χάνει (βλέπε 1-2 από ΠΑΟΚ, 2-3 από Γιουβέντους, 0-2 από Ντίπρο) η, άντε να φέρει ισοπαλία (1-1 στο Αγρίνιο, 0-0 στην Τρίπολη, 0-0 στην Τούμπα). Με εξαίρεση στον κανόνα το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στον α΄ γύρο.
Πόσο δε μάλλον όταν ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ημίχρονο πίσω στο σκορ, οπότε και σπάνια αποφεύγει την ήττα (βλέπε 0-2 από Μάλμε, 0-4 από Ατλέτικο, 0-1 από Ατρόμητο)-άντε να φέρει μέσα στο Καραϊσκάκη 2-2 με τον ΠΑΣ η, 1-1 με την ΑΕΚ…
Κι αυτό που έχω δει στον Παναθηναϊκό είναι ότι τις πιο πολλές ήττες του τις έχει, όταν πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ. Έτσι έχασε και μέσα στη Λεωφόρο 1-2 από την Σταντάρ Λιέγης, 1-2 από την Ντινάμο Μόσχας, 1-2 κι από τον ΟΦΗ, αλλά κι εκτός έδρας 0-1 από την Καλλονή και 2-4 από την Ξάνθη. Και χάνοντας στο ημίχρονο έφερε 1-1 στον Πανιώνιο κι 1-1 στην Ξάνθη (για το κύπελλο), ισοφαρίζοντας και τις δύο φορές στα τελευταία λεπτά!
Αντίθετα, τις πιο πολλές νίκες του ο Παναθηναϊκός τις έχει πάρει στο β΄ ημίχρονο: 2-1 στην Τούμπα, 2-1 στη Δανία τη Μίντιλαντ, 1-0 στο Αγρίνιο, 2-1 τον Πανιώνιο, 1-0 και 3-1 (κύπελλο) τον Παναιτωλικό εντός έδρας, 3-2 στον ΟΦΗ και στον Πλατανιά, 1-0 την Καλλονή. Και γενικά στα τελευταία λεπτά καταφέρνει και σκοράρει σώζοντας κι άλλα ματς όπως το 1-1 με την ΠΣΒ στην Ολλανδία και το 1-1 με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, θυμάμαι μόνο δύο φορές που ο Παναθηναϊκός την πάτησε στο τέλος: το 1-1 με την Εστορίλ και το 1-2 από τον ΟΦΗ, και τις δύο στη Λεωφόρο.
Αν κάτι άλλο θα θεωρούσα ως το αδύναμο σημείο του Παναθηναϊκού είναι το μπλοκάρισμα που παθαίνει ως ομάδα όταν τρώει γκολ. Τότε, αν εσύ είσαι μάγκας, θα του επιτεθείς κι άλλο για να του βάλεις και δεύτερο γκολ μέσα στα επόμενα λεπτά, εκμεταλλευόμενος κάποιο, να το πω έτσι, σάστισμα που παθαίνει. Αν τον αφήσεις να σηκώσει αμέσως κεφάλι, έκανες λάθος.
Να θυμίσω ότι μόλις την περασμένη αγωνιστική, στο 2-3,  ο ΟΦΗ του έβαλε δύο γκολ στο β΄ μισό του α΄ ημιχρόνου. Η Ξάνθη (στο 4-2) του έβαλε δύο γκολ από το 3’ ως το 16’ κι άλλα δύο από το 52’ ως το 63’. Η Εστορίλ (2-0) στην Πορτογαλία του έβαλε κι αυτή δύο γκολ από το 52’ ως το 66’. Η Σταντάρ μέσα στη Λεωφόρο του έβαλε δύο γκολ από το 36’ ως το 42’. Η Ντινάμο στη Μόσχα (2-1) του έβαλε δύο γκολ από το 55’ ως το 61’. Η ΠΣΒ (στο 3-2) του έβαλε δύο γκολ μέσα στη Λεωφόρο από το 65’ ως το 78’.
Αυτά ακριβώς τα τρία τελευταία παιχνίδια είναι κι αυτά τα οποία ο Παναθηναϊκός τα έχασε, ενώ είχε προηγηθεί στο ημίχρονο. Κι αυτό συνέβη ακριβώς γιατί με το που τον ισοφάρισαν οι αντίπαλοί του, καπάκι έπαιξαν για να του κάνουν και δεύτερο γκολ και δεν επαναπαύθηκαν στην ισοπαλία…
Μία κουβέντα μόνο επί καθαρά αγωνιστικού: νομίζω ότι ο Περέϊρα πρέπει να προσέξει το τρικ που έκανε ο Αναστασίου με τον ΟΦΗ, δηλαδή τον Μπεργκ για κάποιο διάστημα σαν έξω αριστερά. Ο στόχος θα είναι σέντρες στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σουηδός θα είναι με αντίπαλο μόνο τον πιο κοντό από αυτόν Ομάρ. Εκεί ο Νορβηγός πρέπει να παίξει τέλεια το ρόλο του τρίτου στόπερ.
Για το διαιτητή βλεπετε ότι όλες τις ημέρες δεν γράφω. Γιατί τον θεωρώ πολύ γκαντέμη! Και για εμένα είναι το χειρότερο η γκαντεμιά! Με Σιδηρόπουλο ο Ολυμπιακός στα πιο μεγάλα και δύσκολα ματς, ούτε γκολ δεν έχει βάλει (Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-3, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0)! Δεν τον ήθελα με τίποτα!
Κάτι τελευταίο: ο Μήτρογλου φέτος δεν έχει σκοράρει σε κανένα από τα τέσσερα ντέρμπι στα οποία έχει παίξει. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα τελειώσει τη σεζόν χωρίς να βάλει γκολ σε ένα ντέρμπι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Χρειάζονται ψυχίατρο οι βάζελοι για Σιδηρόπουλο!!

Τον βγάλανε κιόλας πουλημένο τον διαιτητή που ορίστηκε στο ντέρμπυ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Φαίνεται ότι τον έχουν τσακώσει τη στιγμή που του τα μετράνε. Το «πρώτο εργαλείο» είναι ο Σιδηρόπουλος είπανε από πλευράς Παναθηναϊκού.
Το γνωστό κόλπο από τότε που βγήκανε οι λάσπες. Ξεμπροστιάζουμε το κοράκι, για να τον υποχρεώσουμε να μην... επιβεβαιώσει το ράδιο αρβύλα κι έτσι να κονομήσουμε ότι κονομήσουμε καμμία ψιλοαβάντα, όταν θα τον έχουμε εκβιάσει ηθικά πριν το ματς.
Μόλις πρόσφατα έγινε το Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός στη Λεωφόρο και πριν το παιχνίδι η γνωστή «τακτική» του Αλαφούζου. Άφησε υποψίες για τον Σιδηρόπουλο, που απέβαλε παίκτη του Παναιτωλικού και κέρδισε 1-0 ο Παναθηναϊκός. Θυμάμαι στο περασμένο πρωτάθλημα την πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού, 0-0 στο Αγρίνιο. Και τι δεν είχε πει ο Σάββας Θεοδωρίδης για τον αρχιφύλακα Τάσο Σιδηρόπουλο που επειδή είχε «αδικήσει» τον Ολυμπιακό είχε μείνει εκτός για κάποιο διάστημα.
Ποιος ήταν διαιτητής στον ιστορικό θρίαμβο 0-3 πριν από ένα χρόνο στο Καραϊσκάκη, στο ντέμπυ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός; Ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ένας διαιτητής που τον διέπει η αναισθησία. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Στα παπάρια του σε ποιο γήπεδο βρίσκεται, ποιο ματς σφυρίζει, ποιοι είναι οι αντίπαλοι. Απ' αυτή την... άποψη πρέπει να είναι ευχαριστημένος ο Ολυμπιακός, διότι θα παίξει εκτός στον εξ ορισμού πιο δύσκολο αγώνα με κοράκι που δεν θα επηρεαστεί από την όποια καφρίλα της εξέδρας. Λόγω ιδιοσυγκρασίας.
Όσο για τους βάζελους, αν μιλάμε λογικά χρειάζονται ψυχίατρο αν υποπτεύονται και τον Σιδηρόπουλο.

ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ότι δεν είναι gay, γράφει ο apodytiriakias.gr

Θυμηθήκανε τον Παπουτσέλη, από μερηάς Παναθηναϊκού. Τον Μυτιληνιό διαιτητή που είχε δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με μακράν ανύπαρκτο πέναλτυ, πριν 19 χρόνια στο Καραϊσκάκη. Ποιο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Σύριζα! Αλλάζουμε κόμματα σαν τα πουκάμισα, όμως σταθερά και αμετακίνητα παραμένουμε ίδιοι. Γι' αυτό και τα κόμματα, τα διαφορετικά κόμματα αποδεικνύονται τα... ίδια.
Μόνον τον Παπουτσέλη; Ό, τι χρειάζεται για να δηλητηριαστεί η ατμόσφαιρα θα αμολυθεί παραμονές του ντέρμπυ. Ρίχτε ντόπες να φτιαχτεί ο κοσμάκης. Αμ, το άλλο με τον Περέιρα;
Παρουσιάζουν τον προπονητή του Ολυμπιακού να είπε στους παίκτες του Να αγωνιστούν σαν άνδρες. Αυτή είναι η γραμμή από το λιμάνι. Ότι οι αδελφές οι βάζελοι μας ετοιμάζουν κόλαση. Τα χειρώτερα μας περιμένουν, άρα να αντέξετε, να σταθείτε σαν αληθινοί άνδρες, να μην κωλώσετε από τα βρώμικα κτυπήματα, από το αντιαθλητικό παιχνίδι, μη χαμπαριάσετε από τις βρισιές και ό, τι αντικείμενα σας ρίξουν. Να είστε αρσενικοί, όχι gay.
Αυτή την ερμηνεία δίνω όταν λανσάρεται εκ των προτέρων από πλευράς Ολυμπιακού η δεδομένη, η προγραμματισμένη καυτή «φιλοξενία» του Παναθηναϊκού.
Τον διαιτητή τον ξεχάσανε στον Ολυμπιακό. Αυτός να μην αποδείξει ότι είναι άντρας; Τα ΜΑΤ, πώς να παίξουν, παράλειψη κι αυτή του Ολυμπιακού. Μην τυχόν και δούμε τα ΜΑΤ σα gay-parade, την παρέλαση των ομοφυλοφίλων.

*Πηγή: sportdog.gr*

Χαμός στη Λεωφόρο!!

Τεράστια ένταση προκλήθηκε με την είσοδο του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Μετά από αντεγκλήσεις του Περέιρα με οπαδούς στη θύρα 13, ακολούθησε «ντου» και κυνήγι στους παίκτες που έφυγαν στ’ αποδυτήρια.

Χαμός στη Λεωφόρο
Το κλίμα πολέμου που όλοι φοβούνταν δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε στη Λεωφόρο. Με την άφιξη κιόλας του Ολυμπιακού στην έδρα του Παναθηναϊκού προκλήθηκε τεράστια ένταση, η οποία ξεκίνησε κατά την απόπειρα του Βαγγέλη Μαρινάκη να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Στη θέα του προέδρου των «ερυθρόλευκων», οι οπαδοί εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει βροχή αντικειμένων, καπνογόνων και φωτοβολίδων από τις εξέδρες. Κατόπιν τούτου, ο Μαρινάκης οπισθοχώρησε στ’ αποδυτήρια, ωστόσο η εστία των επεισοδίων μεταφέρθηκε έπειτα στον αγωνιστικό χώρο -και πιο συγκεκριμένα στη θύρα 13.

Η παρουσία του Βίτορ Περέιρα μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων του Παναθηναϊκού και οι αντεγκλήσεις που είχε με οπαδούς οδήγησε σε «ντου» περίπου 50 εξ αυτών στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγι στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έσπευσαν άρον άρον στ’ αποδυτήρια.

Πέρα απ’ αυτό, δε, μια από τις δεκάδες κροτίδες που έπεσαν από τις εξέδρες έσκασε στα πόδια αστυνομικού, ο οποίος κατέρρευσε και χρειάστηκε ιατρική φροντίδα για ν’ ανακτήσει τις αισθήσεις του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με τρεις αλλαγές ο Ολυμπιακός!!

Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ και Φορτούνης είναι τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Δείτε την ενδεκάδα που επέλεξε ο Περέιρα.

Με τρεις αλλαγές ο Ολυμπιακός
Ο Φορτούνης αντί του Τσόρι θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Δύο ακόμα αλλαγές από τον Περέιρα με τον Μιλιβόγεβιτς στα χαφ (στον πάγκο μένει Κασάμι) και τον Ντουρμάζ στα άκρα (εκτός ο Αφελάι).

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σαντάνα, Σιόβας, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Αφελάι, Φορτούνης, Μήτρογλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα καλά εκτός γηπέδου στη Λεωφόρο!!

Χωρίς παρατράγουδα έγινε η έλευση της αποστολής του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, ενώ την περιφρούρησαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Όλα καλά εκτός γηπέδου στη Λεωφόρο
Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα έφθασε η αποστολή του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Εκτός του γηπέδου δεν έγινε κάποιο παρατράγουδο, ασπίδα για τους «ερυθρόλευκους» αποτέλεσαν τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ που τους προστάτεψαν. Μόνο κάποιες ύβρεις υπήρξαν για τους Πειραιώτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζόρια» εντός συνόρων!!

Μπορεί μεσοβδόμαδα στο Γιουρόπα Λιγκ να θριάμβευσε, όμως στο πρωτάθλημα η Μπριζ έμεινε χωρίς νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Γάνδη, για την 27η αγωνιστική

«Ζόρια» εντός συνόρων
Άλλο Ευρώπη και άλλο πρωτάθλημα.

Αυτό το έμαθε πολύ καλά η Κλαμπ Μπριζ που λίγες μέρες μετά την ευρεία νίκη της στη Δανία επί της Άαλμποργκ με 3-1, γνώρισε νέα ήττα στο Βέλγιο -αυτή τη φορά από τη Γάνδη- και συνέχισε να δίνει δικαιώματα στους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Αγνοώντας τη νίκη από τις 30 Ιανουαρίου, η πρωτοπόρος Μπριζ συνεχίζει να δυσκολεύεται στο εγχώριο πρωτάθλημα, μετά και την εκτός έδρας ήττα της από τη Γάνδη με 2-1.

Έτσι παρέμεινε μεν πρώτη στους 52 βαθμούς, αλλά είδε την σημερινή της αντίπαλο να την πλησιάζει στους τέσσερις, ενώ η Άντερλεχτ που παίζει αργότερα έχει την δυνατότητα με νίκη να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον πόντο.

Στον αντίποδα η Γάνδη επέστρεψε στις νίκες μετά την λευκή ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Σαρλερουά και πέρασε στη 2η θέση, ισοβαθμώντας με την Άντερλεχτ που έχει όμως ματς λιγότερο.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20/2

Σταντάρ Λιέγης-Μπέβερεν 3-2
(34’ Εζέκιελ, 83’ Χαμάντ, 85’ Καρσελά-Γκονζάλες - 17’ Ρόουελ, 65’ Εμόντ)

Σάββατο 21/2

Λόκερεν- Μουσκρόν 1-0
(35’ πεν. Μάριτς)

Οστάνδη-Σαρλερουά 1-3
(77’ Μουσόνα - 58’, 90’ πεν. Κεμπάνο, 63’ Ντιούεστ)

Κόρτραϊκ-Βέστερλο 6-0
(17’, 28’, 52’, 73’ Σαντινί, 36’,74’ Σεβαλιέρ)

Σερκλ Μπριζ-Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-2
(72’ Καμπανάνγκα, 77’ πεν. Σακούτα-Πάσου - 19’ Γιόργκενσεν, 44’ Καγιά)

Κυριακή 22/2

Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ 2-1
(23’ Σιμόν, 73’ Σίμονς (αυτ.) – 61’ Βόρμερ)

Γκενκ-Άντερλεχτ (19.00)
Μαλίν-Λιρς (21.00)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Παρασκευή, 27/2

Σταντάρ Λιέγης-Σερκλ Μπριζ (21.30)

Σάββατο, 28/2

Σαρλερουά-Λόκερεν (19.00)
Λιρς-Γκενκ (21.00)
Βέστερλο-Οστάνδη (21.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μαλίν (21.00)

Κυριακή, 1/3

Κλαμπ Μπριζ-Μουσκρόν (15.30)
Άντερλεχτ-Κόρτραϊκ (19.00)
Μπέβερεν-Γάνδη (21.00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Αρχηγός της αποστολής ο Μαρινάκης!

Ως επικεφαλής της αποστολής του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δηλώθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κατόπιν τούτου, έχει δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αρχηγός της αποστολής ο Μαρινάκης
Αποφασισμένος να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την Αστυνομία, ωστόσο στα σχετικά έγγραφα που παραδόθηκαν έχει δηλωθεί ως αρχηγός της αποστολής.

Έτσι, θα έχει το δικαίωμα να βρεθεί στον πάγκο την ώρα του ματς, κάτι που (εφόσον συμβεί) θα γίνει εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, αλλά και παρουσίας της προσωπικής του φρουράς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόδραση στο 90’!!

Με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Φίτεσε επικράτησε 2-1 της Τβέντε και συνεχίζει ευρωπαϊκά. Νίκη με 3-0 της Αϊντχόφεν επί της Ντόρντρεχτ και ξέφυγε 14 βαθμούς από τον Άγιαξ που «γκέλαρε».

Απόδραση στο 90’
Η Φίτεσε χαμογέλασε στο πιο ενδιαφέρον ματς της 24ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 2-1 της Τβέντε, πετυχαίνοντας γκολ στο 90+2’ με τον Καζαϊσβίλι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 17’ με τον Λαμπιάντ και η ισοφάριση ήρθε στο 82’ στο Κορόνα. Με αυτή τη νίκη παραμένει στην έβδομη θέση, που εξασφαλίσει συμμετοχή στα play-off και ξέφυγε τρις από τη σημερινή της αντίπαλο, με την οποία ισοβαθμούσε μέχρι σήμερα.

Εύκολη νίκη (3-0) για την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Αϊντχόφεν επί της Ντόρντρεχτ και πλέον έχει απόσταση 14 βαθμών από τον Άγιαξ. Ο «Αίαντας» έμεινε στο 1-1 με τη Βίλεμ και έχει έξι πόντους πίσω του την Άλκμααρ.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/2
Μπρέντα-Καμπούρ 2-1
(64’, 87’ Τιγκαντουινί-90+2’ Ογκμπέτσε)

Σάββατο 21/2
Ντεν Χάαγκ - Τσβόλε 3-2
(43’ Άλμπεργκ, 59’ Εντουάρντο, 90+3’ Κράμερ - 72’ Ριένστρα, 90+1’ Σέιμακ)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Άλκμααρ 0-2
(33’ Πούλσεν, 58’ Μούρεν)

Χέρακλες- Ουτρέχτη 1-1
(76’ Άβντιτς - 80’ Χάλερ)

Κυριακή 22/2
Χέρενφεϊν- Γκρόνινγκεν 2-1
(35’ Τερν, 29’ Φαν Άκεν, 92’ Φέερμαν-50’ Ντε Λέου)

Αϊντχόφεν-Ντόρντρεχτ 3-0
(4' Φόρτες αυτ., 62' Ντε Γιόνγκ πέν., 70' Μπρούμα)

Βίλεμ-Άγιαξ 1-1
(52' Μεσαούντ-37' Μίλικ)

Τβέντε-Φίτεσε 1-2
(-82' Κορόνα-17' Λαμπιάντ, 90+2' Καζαϊσβίλι)

Φέγενορντ-Εξέλσιορ (17:45)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:
Παρασκευή 27/2
Ντόρντρεχτ - Γκόου Αχέντ Ίγκλς (21.00)

Σάββατο 28/2
Φίτεσε-Τσβόλε (19.30)
Άλκμααρ - Βίλεμ (20.45)
Τβέντε-Μπρέντα
Καμπούρ-Χέρακλες (21.45)

Κυριακή 1/3
Εξέλσιορ-Χέρενφεϊν (13.30)
Ουτρέχτη-Φέγνορντ (15.30)
Γκίνινγκεν-Ντεν Χάαγκ
Αϊντχόφεν-Άγιαξ*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη παραμονής για Παναιγιάλειο!!

Στην πέμπτη θέση του Νοτίου Ομίλου της Football League ανέβηκε ο Παναιγιάλειος, που επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών. Με 3-0 νικησε η Καρδίτσα τον Εθνικό Γαζώρου. "Λευκή" ισοπαλία στο Πιερικός-Λαμία.

Νίκη παραμονής για Παναιγιάλειο
Απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη ο Παναιγιάλειος καθώς επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών, έφτασε τους 25 βαθμούς και έπιασε την Ερμιονίδα στην πέμπτη θέση του Νοτίου Ομίλου, για τη 18η αγωνιστική της Football League. Νίκη για την Αναγέννηση Καρδίτσας που επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας του Εθνικού Γαζώρου. Χωρίς τέρματα έληξε το Πιερικός-Λαμία.

Με αυτογκόλ του Ραπτάκη στο 33', πήρε πολύτιμη νίκη ο Παναιγιάλειος κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών, με την ομάδα του Αιγίου να κάνει ένα μεγάλο βήμα παραμονής, καθώς ξέφυγε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

«Καταιγιστική» ήταν η Αναγέννηση Καρδίτσας στις Σέρρες κόντρα στον Εθνικό. Οι Θεσσαλοί μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4' με τον Μίχο. Στο 60', ο Τζέκος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, με τον Γκουγκούδη να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 84'.

Δίχως να σημειωθεί κάποιο γκολ, τελείωσε το ματς της Κατερίνης ανάμεσα στον Πιερικό και την Λαμία, με τους Λαμιώτες να μένουν επτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του Βορείου Ομίλου, Ηρακλή.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:


Νότιος Όμιλος

Πανηλειακός-Αχαρναϊκός (0-3 α.α.)

Παρασκευή, 20/2

Παναχαϊκή-Φωστήρας 3-1
(28’ πεν., 67’ Κυβελίδης, 46’ Στεργίδης - 37’ Σμυρλής)

Καλλιθέα-Χανιά 1-0
(10' Αρναρέλλης)

Σάββατο, 21/2

Επισκοπή-Ερμιονίδα 4-1
(13’ Λάμπρου, 28’ πεν. Δελήμπασης, 76’ Πετράκος, 79’ Πάλλας - 61’ πεν. Παβίσεβιτς)

Κυριακή, 22/2

Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(33' αυτ. Ραπτάκης)

Δευτέρα, 23/2

Άλιμος-Απόλλων Σμύρνης (15:00)

Ρεπό: ΑΕΚ


Βόρειος Όμιλος

Σάββατο, 21/2

Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος 2-0
(26’ Χιντζίδης, 61’ πεν. Στεφανίδη)

Κυριακή, 22/2

Φωκικός-Ζάκυνθος 1-2
(4΄Καλλέργης - 67’ αυτ. Καντούτσης, 78’ Καλλιβωκάς)

Πιερικός-Λαμία 0-0

Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3
(4' Μίχος, 60' Τζέκος, 84' Γκουγκούδης)

Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Δευτέρα, 23/2

Απόλλων 1926-Αιγινιακός (18:00)

Ρεπό: Ηρακλής

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Νότιος όμιλος

Τρίτη, 24/2

ΑΕΚ-Παναχαϊκή (18:00)

Τετάρτη, 25/2

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα (15:00)
Φωστήρας-Επισκοπή (15:00)
Αχαρναϊκός-Καλλιθέα (15:00)

Πέμπτη, 26/2

Χανιά-Άλιμος (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος (16:00)


Βόρειος όμιλος

Τετάρτη, 25/2

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Ζάκυνθος-Εθνικός Σερρών (15:00)
Ηρακλής-Φωκικός (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός (16:00)
Τύρναβος-Λάρισα (18:00)

Πέμπτη, 26/2

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Ρεπό: Απόλλων 1926 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» την... Ευρωπαία!!

Σε απόσταση βολής από την 5η θέση και την... Ευρώπη πλησίασε η Μονπελιέ, που επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Γκινγκάμπ (που μεσοβδόμαδα νίκησε 2-1 την Ντιναμό Κιέβου) για την 26η αγωνιστική της Ligue 1

«Καθάρισε» την... Ευρωπαία
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο αντίπαλοι έχουν ως στόχο της φετινής χρονιάς την ευρωπαϊκή έξοδο, η Μονπελιέ επικράτησε με 2-0 της Γκινγκάμπ στο «Ρουντουρού», μεγάλωσε την απόσταση της από τη σημερινή της αντίπαλο στους 4 βαθμούς και πλησίασε στους 2 την πολυπόθητη 5η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι με τα γκολ των Σανσόν στο 2’ και Μπεριγκό στο 56’, πήραν το 11ο φετινό τους «τρίποντο», επιστρέφοντας στις νίκες μετά τις 24 Ιανουαρίου.

Από την άλλη, η ομάδα του Ζοσελίν Γκουρβενέκ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί της που κρατούσε για περισσότερο από ένα μήνα (από τις 18/1 στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ), κατά το οποίο είχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13/2
Νις-Μονακό 0-1
(85’ Σίλβα)

Σάββατο 14/2
Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ 3-1
(27’, 47’ Ραμπιό, 74’ Τιάγκο Σίλβα- 51’ Μπεν Γεντέρ)

Μπαστιά-Λιλ 2-1
(22’ Σίο, 40’ Αγιτέ-17’ Μέντες)

Κάεν-Λανς 4-1
(7 πεν. Φερέ, 35’, 75’ Σάλα, 36’ Μπαζίλε-45’ πεν. Ελ Τζαντεγιαουαΐ)

Εβιάν-Λοριάν αναβλήθηκε

Ρεν-Μπορντό 1-1
(11’ Ντεπ-77’ πεν. Καζρί)

Κυριακή 15/2
Γκινγκάμπ-Μονπελιέ 0-2
(2’ Σανσόν, 56’ Μπεριγκό)

Λιόν-Ναντ (18:00)
Ρεμς-Μετς (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (27η)

Παρασκευή (27/2)
Μαρσέιγ-Καέν (21:30)

Σάββατο (28/2)
Λιλ-Λιόν (17:00)
Μπορντό-Ρεμς (21:00)
Λανς-Ρεν (21:00)
Λοριάν-Μπαστιά (21:00)
Μετς-Εβιάν (21:00)
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν (21:00)

Κυριακή (1/3)
Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Τον «χτύπησε» αλύπητα!!

Παραμάζωμα πήρε τον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων ο Αστέρας Τρίπολης (6-1) και με μια πολύ γεμάτη εμφάνιση, είναι και πάλι μόνος πρώτος στην 4η θέση. Χατ-τρικ ο Μπαράλες, σε μεγάλα κέφια ο Ρόλε.

Τον «χτύπησε» αλύπητα
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Τρίπολη, αλλά «έβρεξε» και εντός του αγωνιστικού χώρου ο Αστέρας έριξε από τρία τέρματα σε κάθε ημίχρονο στον ΟΦΗ (6-1), που κατάφερε να πετύχει το τέρμα της τιμής στο 88’ με εκτέλεση πέναλτι του Λαμπρόπουλου, το οποίο είχε κερδίσει ο Κουτσιανικούλης από τον Ζησόπουλο λίγο πριν.

Χατ-τρικ ο Μπαράλες (3’, 41’ 79’) με το τρίτο του να είναι πανέμορφο. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάσα (45’, 65’), και το δεύτερο του ήταν επίσης πολύ ωραίο. Η μεγάλη νίκη των Αρκάδων σφραγίστηκε από το τέρμα του Πάρα στο πρώτο λεπτά των καθυστερήσεων.

Το ματς

Ήταν από την αρχή ουσιαστικά μια… άνιση «μάχη», όπως συμβαίνει άλλωστε τον τελευταίο καιρό με τα παιχνίδια του ΟΦΗ. Δεν είναι αρκετή όμως η… κρητική παλικαριά για να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα ή για να έχει μια καλή παρουσία στα παιχνίδια της η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Μάλιστα, ο 57χρονος τεχνικός είχε μόλις 14 παίκτες στη διάθεση του και ελάχιστες οι επιλογές του για να αλλάξει τα δεδομένα. Και να ήθελε να ανακατέψει την τράπουλα, είχε μόλις έναν… άσο (τον Αγριμάκη) και δύο παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν μεσοεπιθετικά, τον Περογαμβράκη και τον Μανιδάκη. Δράμα...

Ενδιαφέρον υπήρξε ουσιαστικά για ένα σκάρτο δεκάλεπτο. Ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ στο 3’ με κεφαλιά (κακή έξοδος ο Λόρια), μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ρόλε από τα αριστερά. Ο ΟΦΗ δεν έριξε λευκή πετσέτα κατευθείαν, καθώς προσπάθησε να απαντήσει δύο λεπτά μετά, όταν ο Ροβίθης έκανε καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κοσίτσκι του στέρησε τη χαρά.


Ο Αστέρας από εκεί και πέρα έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Έκανε πολλές ευκαιρίες κόντρα στους Ηρακλειώτες, που ήταν μια ταχύτητα κάτω από τους Αρκάδες. Το δεύτερο γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα και τελικά ήρθαν δύο (σχεδόν κολλητά) προς το φινάλε του δεύτερου μέρους. Ο Μπαράλες με διπλή προσπάθεια στο 41’ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων και τα δικά του στο ματς και δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Μάσα έκανε το 3-0. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά τα σουτ 15 (11) -2(1) στα πρώτα 45 λεπτά μαρτυράνε πολλά.

inner

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με χαλαρές διαθέσεις και μέχρι το 61’ δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο στην αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, πάτησε κατά διαστήματα το γκάζι η ομάδα του Στάικου Βεργέτη και φαινόταν πως όπως ήθελε θα πετύχαινε κι άλλα γκολ. Από τα μέσα του δεύτερου μέρους και μετά ο 39χρονος τεχνικός άρχισε να ξεκουράζει παίκτες, κάνοντας από το 68’ μέχρι το 76’ όλες του τις αλλαγές. Αυτές δεν επηρέασαν την ομάδα του, που πέτυχε ακόμη δύο εντυπωσιακά τέρματα, με τους Μάσα, Μπαράλες και Πάρα και ο ΟΦΗ απλώς μείωσε στο 88' με τον Λαμπρόπουλο.

inner

inner



Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Αλόκο, Μουνάφο (68' Τιε Μπι), Ιγκλέσιας, Μάσα (Πάρα), Ρόλε (76' Νίκο Φερνάντεθ), Γιαννιώτας, Μπαράλες

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Ροβίθης, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Μαραθιανός (46' Περογαμβρακης), Τζορτζ

Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιαράς, Δημήτριος Ζυγούρης, Ιωάννης Καμπαξής
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα έφερε «τούμπα» η Ζάκυνθος!!

Με μεγάλη ανατροπή η Ζάκυνθος «ξέχασε» τα προβλήματα, επιβλήθηκε 2-1 του Φωκικού στην 18η αγωνιστική της Football League και απομακρύνθηκε απ’ τη Λάρισα στη μάχη για την τρίτη θέση.

Τα έφερε «τούμπα» η Ζάκυνθος
Μετά από «ηλεκτροσόκ» επέστρεψε στην τριάδα της βαθμολογίας η Ζάκυνθος, που επιβλήθηκε με αγχωτική ανατροπή του ουραγού Φωκικού στην 18η αγωνιστική του βόρειου ομίλου της Football Laegue.

Η ομάδα της Άμφισσας ήταν αυτή που προηγήθηκε μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης, όμως οι νησιώτες ήταν αυτοί που είχαν από κει και πέρα τις ευκαιρίες.

Η μεγάλη ανατροπή ξεκίνησε με αυτογκόλ του Καντούτση, ενώ η κεφαλιά του Καλλιββωκά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το αγχωτικό τρίποντο έδωσε στην Ζάκυνθο την ευκαρία να μείνει νε απομακρυνθεί απ’ τη Λάρισα, στην τρίτη θέση, ενώ η Φωκικός έμεινε στην τελευταία θέση με εννιά βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Νότιος Όμιλος

Πανηλειακός-Αχαρναϊκός (0-3 α.α.)

Παρασκευή, 20/2

Παναχαϊκή-Φωστήρας 3-1
(28’ πεν., 67’ Κυβελίδης, 46’ Στεργίδης - 37’ Σμυρλής)

Καλλιθέα-Χανιά 1-0
(10' Αρναρέλλης)

Σάββατο, 21/2

Επισκοπή-Ερμιονίδα 4-1
(13’ Λάμπρου, 28’ πεν. Δελήμπασης, 76’ Πετράκος, 79’ Πάλλας - 61’ πεν. Παβίσεβιτς)

Κυριακή, 22/2

Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών (15:00)

Δευτέρα, 23/2

Άλιμος-Απόλλων Σμύρνης (15:00)

Ρεπό: ΑΕΚ

Βόρειος Όμιλος

Σάββατο, 21/2

Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος 2-0
(26’ Χιντζίδης, 61’ πεν. Στεφανίδη)

Κυριακή, 22/2

Φωκικός-Ζάκυνθος 1-2
(4΄Καλλέργης - 67’ αυτ. Καντούτσης, 78’ Καλλιβωκάς)

Πιερικός-Λαμία (15:00)
Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Δευτέρα, 23/2

Απόλλων 1926-Αιγινιακός (18:00)

Ρεπό: Ηρακλής


Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Νότιος όμιλος

Τρίτη, 24/2

ΑΕΚ-Παναχαϊκή (18:00)

Τετάρτη, 25/2

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα (15:00)
Φωστήρας-Επισκοπή (15:00)
Αχαρναϊκός-Καλλιθέα (15:00)

Πέμπτη, 26/2

Χανιά-Άλιμος (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος (16:00)


Βόρειος όμιλος

Τετάρτη, 25/2

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Ζάκυνθος-Εθνικός Σερρών (15:00)
Ηρακλής-Φωκικός (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός (16:00)
Τύρναβος-Λάρισα (18:00)

Πέμπτη, 26/2

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Ρεπό: Απόλλων 1926 *Πηγή: sport-fm.gr*

Κραυγή αγωνίας του Κρέσπο!!

Εκπέμπει SOS ο Ερνάν Κρέσπο, που ως προπονητής της ομάδας Νέων της Πάρμα περιγράφει τις τραγικές καταστάσεις του συλλόγου, που είναι έτοιμος να… βαρέσει κανόνι.

Κραυγή αγωνίας του Κρέσπο

«Δεν ξέρω αν θα έχουμε αρκετά χρήματα για να κάνουμε ταξίδι την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. για την ομάδα νέων). Με πληγώνει πραγματικά η κατάσταση αυτή. Σήμερα αγωνιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή μας έκαναν την χάρη οι κηπουροί του σταδίου. Το νερό στα αποδυτήρια είναι κρύο επειδή δεν έχουμε ρεύμα, οπότε οι παίκτες αρρωσταίνουν. Δεν υπάρχει ούτε συνεργείο καθαριότητας για τα αποδυτήρια… Διαλυόμαστε. Θέλουμε να συνεχίσουμε επειδή αγαπάμε αυτό το σύλλογο και αυτά τα παιδιά αλλά μας θλίβει αυτή η κατάσταση», χαρακτηριστικά τα λόγια του Αργεντινού κόουτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τον Κέιν τον ρωτήσατε; (video)

Με buzzer beater του Χάρι Κέιν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τότεναμ έσωσε την παρτίδα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 την αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Τον Κέιν τον ρωτήσατε; (video)
Δραματικό ήταν το φινάλε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»! Η Τότεναμ βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0, αλλά με αντεπίθεση στο τέλος απέσπασε την ισοπαλία.

Ο Ρόουζ με υπέροχο αριστερό σουτ μείωσε στο 81' και ο Κέιν στο φινάλε, μπορεί να έχασε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όμως στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Για τα «σφυριά» σκόραραν οι Κουγιατέ με κεφαλιά (22') και ο Σακό με κοντινό πλασέ (61').



Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/2

Άστον Βίλα-Στόουκ 1-2
(20’ Σινκλέρ - 45’ Ντιουφ, 90’+3’ πεν. Μόουσες)

Τσέλσι-Μπέρνλι 1-1
(14’ Ιβάνοβιτς - 81’ Μι)

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 1-2
(90’+4’ Μιούρεϊ - 8’ πεν. Καθόρλα, 45’+1’ Ζιρού)

Χαλ-ΚΠΡ 2-1
(16’ Γέλαβιτς, 89’ Εντόι - 39’ Όστιν)

Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ 0-0

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
(30’ Κι, 73’ Γκομίς - 28’ Ερέρα)

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 5-0
(2’ πεν. Αγουέρο, 12’ Νασρί, 21’ Τζέκο, 51’, 53’ Σίλβα)

Κυριακή, 22/2

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 2-2
(81' Ρόουζ, 90+6' Κέιν-22' Κουγιατέ, 62' Σακό)

Έβερτον-Λέστερ (16:05)
Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ (18:15)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο, 28/2 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Μπέρνλι-Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Άστον Βίλα
Στόουκ-Χαλ
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον

Κυριακή, 1/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:00)
Άρσεναλ-Έβερτον (16:05)

*Ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4, λόγω του τελικού Λιγκ Καπ ανάμεσα στα «σπιρούνια» και την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι killer του Ολυμπιακού στα ντέρμπι «αιωνίων»

Λίγες πριν από την σέντρα στο ντέρμπι «αιωνίων» το επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού κάνει αφιέρωμα στους πρώτους σκόρερ των Πειραιωτών στις μάχες με τον Παναθηναϊκό.

Οι killer του Ολυμπιακού στα ντέρμπι «αιωνίων»
Δείτε αναλυτικά:

Γιώργος Σιδέρης

Ο πρώτος «δήμιος» του Παναθηναϊκού είναι ο Γιώργος Σιδέρης. Ο παλιός άσος της ομάδας, είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ με 13 τέρματα στο ενεργητικό του. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Θρύλου, μεσουράνησε την δεκαετία του '60 με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και ήταν πάντα πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες. Τα τέρματα που πέτυχε κατά την παρουσία του στον Θρύλο ήταν μεγάλης σημασίας, ενώ στην πολύχρονη παρουσία του στην ομάδα, πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδος.

Νίκος Αναστόπουλος

Κορυφαίος επιθετικός, έκανε πολλές φορές τους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού να μαζέψουν την μπάλα από τα δίχτυα τους. Συνολικά, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, σημείωσε 11 γκολ στα ντέρμπι των αιωνίων, κάποια από τα οποία ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Στην μνήμη του «ερυθρόλευκου» κόσμου, έχει μείνει το τέρμα που είχε πετύχει στις 29/6/1982, όταν ο Ολυμπιακός μας είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 2-1, σε αγώνα μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, που είχε διεξαχθεί στο Βόλο.

Γιάννης Βάζος

Ο πρώτος μεγάλος επιθετικός που πρωτόπαιξε με την φανέλα του «δαφνοστεφανομένου». Υπήρξε «μηχανή του γκολ» στην εποχή του και συνολικά απέναντι στον Παναθηναϊκό σημείωσε συνολικά 10 τέρματα. Ο Γιάννης Βάζος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1931 μέχρι το 1949, ενώ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα αγωνίστηκε σε 86 παιχνίδια και σημείωσε 79 τέρματα, σε μια δύσκολη εποχή για τον αθλητισμό της χώρας μας.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Ο «Τζόλε» αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων. Έχει συνδέσει το όνομα του με την σύγχρονη ιστορία της ομάδας μας και αποτελεί σημείο αναφοράς στα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας σημειώσει 8 τέρματα, ενώ έχει πετύχει πολλά γκολ με μεγάλη σημασία. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ήξερε πως μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των «πράσινων». Το τελευταίο τέρμα του, απέναντι στον Παναθηναϊκό, το πέτυχε στις 28/8/2005 στο ΟΑΚΑ, όταν με αριστερό άπιαστο σουτ είχε διαμορφώσει το τελικό 0-2 για την ομάδα μας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει να καθίσει στον πάγκο ο Μαρινάκης!!


Αίτημα να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απ' τον πάγκο του Ολυμπιακού κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την Αστυνομία -για την ώρα- να μην ανάβει το πράσινο φως για λόγους ασφαλείας.

Θέλει να καθίσει στον πάγκο ο Μαρινάκης
Από χθες ήταν γνωστό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ηγηθεί της αποστολής του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Ωστόσο μέχρι και τώρα όλοι θεωρούσαν δεδομένο πως θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση απ’ τα μπουθ.

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών, όμως, εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στον πάγκο των φιλοξενούμενων και να δει από εκεί το μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας. Ο κ. Μαρινάκης κατέθεσε το αίτημά του, το οποίο βρίσκεται υπό… επεξεργασία, με την Αστυνομία πάντως να είναι αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κι αυτό γιατί οι Αρχές θεωρούν (για προφανείς λόγους) πιο ασφαλές να καθίσει στο μπουθ, όπου και η περιφρούρηση θα είναι πιο ισχυρή και απόσταση θα υπάρχει απ’ τους οπαδούς του τριφυλλιού, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «παρατράγουδα». Προσεχώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να μεταπείσουν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «καρδούλες» χτυπούν ακόμη…!

Η Χέρενφεϊν επικράτησε 3-1 της Γκρόνινγκεν και ελπίζει ακόμη να αποφύγει τα play offs.

Οι «καρδούλες» χτυπούν ακόμη…
Νίκη που της επιτρέπει να ελπίζει ακόμη στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League πήρε η Χέρενφεϊν για την 24η αγωνιστική. Επικράτησε 3-1 της Γκρόνινγκεν και παραμένει έκτη με 38 βαθμούς, στο -6 από την τρίτη Άλκμααρ.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/2
Μπρέντα-Καμπούρ 2-1
(64’, 87’ Τιγκαντουινί-90+2’ Ογκμπέτσε)

Σάββατο 21/2
Ντεν Χάαγκ - Τσβόλε 3-2
(43’ Άλμπεργκ, 59’ Εντουάρντο, 90+3’ Κράμερ - 72’ Ριένστρα, 90+1’ Σέιμακ)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Άλκμααρ 0-2
(33’ Πούλσεν, 58’ Μούρεν)

Χέρακλες- Ουτρέχτη 1-1
(76’ Άβντιτς - 80’ Χάλερ)

Κυριακή 22/2
Χέρενφεϊν- Γκρόνινγκεν 2-1
(35’ Τερν, 29’ Φαν Άκεν, 92’ Φέερμαν-50’ Ντε Λέου)

Αϊντχόφεν-Ντόρντρεχτ (15:30)
Βίλεμ-Άγιαξ (15:30)
Τβέντε-Φίτεσε (15:30)
Φέγενορντ-Εξέλσιορ (17:45)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:
Παρασκευή 27/2
Ντόρντρεχτ - Γκόου Αχέντ Ίγκλς (21.00)

Σάββατο 28/2
Φίτεσε-Τσβόλε (19.30)
Άλκμααρ - Βίλεμ (20.45)
Τβέντε-Μπρέντα
Καμπούρ-Χέρακλες (21.45)

Κυριακή 1/3
Εξέλσιορ-Χέρενφεϊν (13.30)
Ουτρέχτη-Φέγνορντ (15.30)
Γκίνινγκεν-Ντεν Χάαγκ
Αϊντχόφεν-Άγιαξ*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… σώσε η Σοσιεδάδ!!

Και στο τέλος κέρδισε η Σοσιεδάδ! Οι Βάσκοι επικράτησαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απέναντι στη Σεβίλλη, την οποία νίκησαν με το εντυπωσιακό 4-3!

Το… σώσε η Σοσιεδάδ!
Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων και σκορ στο «Σαν Σεμπαστιάν», με τελική νικήτρια τη Ρεάλ Σοσιεδάδ κόντρα στη Σεβίλλη με σκορ 4-3!

Οι Βάσκοι βρέθηκαν να προηγούνται από το 16’, ισοφαρίστηκαν λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, προηγήθηκαν τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ισοφαρίστηκαν εκ νέου, βρέθηκαν μια… ανάσα πριν την ήττα και τελικά στο 90’ πήραν μία σπουδαία νίκη απέναντι στους Ανδαλουσιανούς!

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 16’ με τον Αγκιρέτσε, αλλά στο 43’ ισοφαρίστηκαν από το τέρμα του Κολοτζίετσακ. Στην επανάληψη, ο Πριέτο κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες, καθώς ευστόχησε από τα έντεκα βήματα στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι και ισοφάρισαν στο 67 με τον Μπάκα. Εννιά λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Σεβίλλης να ευστόχησε από την άσπρη βούλα με τον Γκαμέιρο. Ωστόσο, οι Βάσκοι πάλεψαν μέχρι εσχάτων και με δύο γκολ στο 82’ (αυτογκόλ του Αρίμπας με παρεμβολή του Φινιμπόγκασον) και στο 90’ κατάφεραν να πάρουν έναν πολύτιμο «τρίποντο», με εκπληκτικό τρόπο.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/2

Χετάφε-Εσπανιόλ 2-1
(33’ Σαράμπια ,57’ Βάσκες - 89’ Αρμπίγια)

Σάββατο, 21/2

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 1-0
(7' Χουάνμι)

Κόρδοβα-Βαλένθια 1-2
(74' πεν. Γκιλάς - 38' Αντρέ Γκόμεζ, 81' Πιάτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 3-0
(13' Μάντζουκιτς, 20', 29' Γκριζμάν)

Λα Κορούνια-Θέλτα 0-2
(47’ Τσαλρς, 82’ Λαριβέι)

Κυριακή, 22/2

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 4-3
(16’ Αγκιρέτσε, 48’ πεν., 90’ Πριέτο, 82’ Φινμπόγκασον – 43’ Κολοτζίετσακ, 67’ Μπάκα, 78’ πεν. Γκαμέιρο)

Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγιεκάνο (18:00)
Βιγιαρεάλ-Εϊμπάρ (20:00)
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 23/2

Λεβάντε-Γρανάδα (21:45)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Παρασκευή, 27/2

Εσπανιόλ - Κόρδοβα (21.45)

Σάββατο, 28/2

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα (17.00)
Βαγιεκάνο - Λεβάντε (19.00)
Αλμερία - Λα Κορούνια (21.00)
Μάλαγα - Χετάφε (23.00)

Κυριακή, 29/2

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (13.00)
Εϊμάρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18.00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (20.00)
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (22.00)

Δευτέρα, 30/2
Θέλτα - Έλτσε (21.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατύχημα ο Αλόνσο στις δοκιμές! (pics)

Ένα ατύχημα-χωρίς συνέπειες-για τον Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε πρόωρα το πρώτο σκέλος της τελευταίας μέρας δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης.Προληπτικά για εξετάσεις ο Ισπανός.Ταχύτερος ο Σάινθ.

Ατύχημα ο Αλόνσο στις δοκιμές (pics)

inner

Ο οδηγός της McLaren έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του μεταξύ της τρίτης και τέταρτης στροφής και κατέληξε σε τοίχο. Ο Ισπανός πιλότος δεν τραυματίστηκε, αλλά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

inner

Μετά το ατύχημα δεν συνεχίστηκαν οι δοκιμές, που είχαν αρχίσει το πρωί με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να έχει σπινάρισμα με τη Mercedes.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βουίζει ο τόπος για ΤΣΣΚΑ και Κιριλένκο!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο, που έμεινε ελεύθερος από τους Σίξερς.

Βουίζει ο τόπος για ΤΣΣΚΑ και Κιριλένκο!

Ο λόγος για τον Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Σίξερς κι αν δεν προκύψει κάτι που θα τον συγκινεί από το ΝΒΑ τις επόμενες μέρες, θα υπογράψει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο 34χρονος Ρώσος φόργουορντ, που είχε παίξει στην ΤΣΣΚΑ από το 1998 μέχρι το 2001 και τη σεζόν 2011/12, φαίνεται πως επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του για να κλείσει την καριέρα του και να κατακτήσει ό,τι δεν μπόρεσε προ τριετίας, όταν η ομάδα της Μόσχας ηττήθηκε στον τελικό της Πόλης από τον Ολυμπιακό.

Σημειώνεται πως για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της Ευρωλίγκας με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ο Αντρέι Κιριλένκο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του μέχρι την Τετάρτη, καθώς οι κανονισμοί της Ευρωλίγκας αναφέρουν πως πρέπει ένας παίκτης βνα δηλωθεί μέχρι 1-2 μέρες πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top 16. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρατς… 2017!!

Την επέκταση της συνεργασίας με τον Ραζβάν Ρατς ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, μόλις έξι μήνες μετά την μεταγραφή του Ρουμάνου μπακ-χαφ στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ρατς… 2017!
Ο Ραζβάν Ρατς κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του από την αρχή της τρέχουσας σεζόν.

Πριν από μερικές ημέρες ο Ρουμάνος μπακ-χαφ είχε προαναγγέλλει με δηλώσεις στην πατρίδα του την επέκταση του συμβολαίου του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» μέχρι το 2017, κάτι που η διοίκηση τόνισε ότι θα γίνει μέσα στο προσεχές διάστημα.

Τελικά αυτό έγινε σήμερα, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, καθώς οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την επέκταση του συμβολαίου του διεθνούς άσου για άλλα δύο χρόνια.

Μιλώντας για τη νέα συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, ο Ρατς είπε: «Νομίζω πως είχα ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο, μου παρουσιάστηκε μια ευκαιρία να υπογράψω νέο συμβόλαιο και το έκανα χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μόλις μιλήσαμε για την επέκταση του συμβολαίου μου, αποδέχτηκα την προσφορά».

Όσο για το αν θα υπάρξει και… επόμενο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο κι αν αποδώσω καλά, έχω πιθανότητες να υπογράψω και νέο συμβόλαιο μετά το 2017. Μέχρι τότε πρέπει να δουλέψω για να αποδείξω πως είμαι σε καλή κατάσταση και αν βοηθήσω την ομάδα».

Οι φιλοδοξίες του δεν αλλάζουν. «Θέλω ο ΠΑΟΚ να είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, να πάρει το πρωτάθλημα και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι βασικοί μου στόχοι και θα προσπαθήσω να βοηθήσω για να τους πετύχουμε», τόνισε.

Τέλος, κληθείς να δώσει μια εξήγηση για την καθίζηση της ομάδας του το προηγούμενο δίμηνο, είπε: «Οι λόγοι μπορεί να είναι περισσότεροι από ένας. Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτούς. Δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να δώσω τις απαντήσεις. Είμαι ένας παίκτης, μπορεί να έχω περισσότερη εμπειρία από τους άλλους, αλλά είμαι ένας ποδοσφαιριστής που προσπαθεί για το καλύτερο. Στη ζωή ενός παίκτη υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι».



Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η δύναμη της συνήθειας, αυτή η ασυναίσθητη σκωπτική διάθεση με την οποία τείνουμε ν’ αντιμετωπίζουμε ό,τι καινούριο έρχεται να ταράξει τη ρουτίνα μας ήταν το βασικό του εμπόδιο. Πριν καν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το ξεπέρασε δίχως να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία. Μέσα στο γήπεδο. Εκεί όπου κέρδισε τρία βραβεία MVP μήνα (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος), ένα Best Goal και κάτι πολύ σημαντικότερο. Την εκτίμηση του κόσμου που στο πρόσωπό του είδε μια πολύ ποιοτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Μόλις έξι μήνες μετά την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ο Ράζβαν Ρατς συμφώνησε με τη διοίκηση του συλλόγου για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2017. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ορατότης μηδέν και επεισοδιακή αναβολή!! (pics)

Ο αγώνας των ομάδων Νέων του ΠΑΟΚ και της Βέροιας στο γήπεδο της Ραχιάς αναβλήθηκε λόγω πυκνής ομίχλης κι αφού ο διαιτητής επέμενε να γίνει το ματς μέχρι να πειστεί περί του αντιθέτου.

Ορατότης μηδέν και επεισοδιακή αναβολή (pics)

inner

Εξ αρχής ήταν σαφές πως λόγω της έλλειψης ορατότητας δεν μπορούσε να γίνει το ματς, ωστόσο ο διαιτητής κ. Μελτζανίδης μετά την υποχρεωτική παρουσία των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο αποφάσισε να αρχίσει κανονικά το παιχνίδι.

inner

Οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων αντέδρασαν έντονα, αφού ήταν αδύνατο να παιχτεί μπάλα υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις μέχρι, λίγο αργότερα, ο διαιτητής να πειστεί και να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και να αναβάλει την αναμέτρηση.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ένας έχει την πίεση, ο άλλος το εκτός έδρας…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δύο πιο σοβαρά μειονεκτήματα των δύο αιώνιων ενόψει του αποψινού ντέρμπι!

Ο ένας έχει την πίεση, ο άλλος το εκτός έδρας…
*** Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν χθες στο Ρέντη περισσότερο για να δώσουν στους ξένους παίκτες του Ολυμπιακού να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις στον Ολυμπιακό και κατ΄επέκταση τι σημαίνει να πρέπει να κερδίζεις τα λεγόμενα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα ποτέ δεν έκανε κακό. Απλά πρέπει να δούμε ότι η ομάδα εδώ και πολύ καιρό βγάζει συνήθως μία εικόνα-ερωτηματικό στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Βλέπεις για παράδειγμα ότι φέτος έχασε και τα τέσσερα ευρωπαϊκά-όχι μόνο από Ατλέτικο και Γιουβέντους (την οποία κέρδιζε 2-1...), αλλά κι από Μάλμε και Ντνίπρο (και δη με το καθαρό 0-2 και στα δύο ματς). Αλλά και στο πρωτάθλημα έχασε στο Περιστέρι κι έφερε ισοπαλίες σε Αγρίνιο, Τρίπολη και Τούμπα.

*** Δυστυχώς δε είναι μία συνέχεια του μεγαλύτερου κομματιού της περσινής σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει και στο Παρίσι και στο Μάντσεστερ, αλλά και δύο φορές στην Τούμπα (για να μην πάω στις δύο ισοπαλίες στο Περιστέρι και στις δύο ήττες σε Τρίπολη και Γιάννινα).

*** Κατά βάση ο Ολυμπιακός μεγάλο αποτέλεσμα εκτός έδρας έχει να φέρει από πέρσι στη… Λεωφόρο, το 1-0 επί του Παναθηναϊκού! Τότε που ήταν στα πολύ πάνω της η ομάδα, με το 3-0 στις Βρυξέλλες και το 1-1 στη Λισαβόνα. Κι είχε και τη ρέντα, που στη συνέχεια εγκατέλειψε την ομάδα…

*** Με τον Περέϊρα, που σε 9 ντέρμπι πρωταθλήματος στην καριέρα του έχει 4 νίκες και 5 ισοπαλίες, άρα είναι αήττητος, ο Ολυμπιακός στα δικά μου μάτια δείχνει πιο πειστικός, ειδικά εκτός έδρας. Τις προάλλες στην Τούμπα ήταν καλός. Και στο Κίεβο στο α΄ημίχρονο ήταν καλός. Μόνο που μπροστά δεν είναι τόσο αποφασιστικός όσο χρειάζεται, κι αυτό κοστίζει.

*** Ο Ολυμπιακός θα δώσει απόψε το πιο δύσκολο φετινό παιχνίδι του στην Ελλάδα. Γιατί έχει τη συγκυρία να είναι υποχρεωμένος να παίξει Πέμπτη-Κυριακή δύο φορές και τις δύο εκτός έδρας, Γιουρόπα και ντέρμπι! Δεν του έχει ξανασυμβεί ποτέ τέτοια συγκυρία, σε τέσσερις ημέρες να παίξει εκτός έδρας και ματς έξω στην Ευρώπη, αλλά και έξω με Παναθηναϊκό.

*** Ο Παναθηναϊκός δείχνει σε καλή κατάσταση, παίζοντας με το σκεπτικό «κρατάω πίσω το μηδέν και μπροστά ένα γκολ με Μπεργκ, Πέτριτς, Καρέλλη θα το βάλω». Και συνήθως του βγαίνει. Μόνο στο κύπελλο με την Ξάνθη την πάτησε, αλλά ας σκεφθούμε κι ότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 60’ κι ενώ είχε τότε αποτέλεσμα που τον βόλευε (0-0).

*** Για να σκοράρει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταθέσουν οι παίκτες του όλη τους την ποιότητα. Αλλιώς δεν γίνεται-ο Στιλ έχει φάει ελάχιστα γκολ εδώ και δύο μήνες κι αυτά μόνο με άπιαστα σουτ (το φάουλ του Μονιάκη, το εναέριο του Λουσέρο στην Ξάνθη, η απίθανη βολίδα του Μπουμάλ στη Ν. Σμύρνη). Και με ένα πέναλτι.

*** Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευθεί την πίεση που θα νιώθει ο Παναθηναϊκός, καθώς στο -6 παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για τον τίτλο. Κι όποτε είχε πίεση φέτος ο Παναθηναϊκός την πάτησε-και δη μέσα στη Λεωφόρο.

*** Εκεί έχασε από την Σταντάρ Λιέγης κι αποκλείστηκε από τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το 0-0 στο Βέλγιο. Εκεί έχασε από την Ξάνθη κι αποκλείστηκε από το κύπελλο, παρά το 1-1 στην Θράκη. Εκεί έχασε από την ΠΣΒ κι αποκλείστηκε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρά το 1-1 στην Ολλανδία.

*** Κι ακόμη όταν πήγε στο Καραϊσκάκη στον α΄γύρο με μόλις -3 από τον Ολυμπιακό κι είχε την ευκαιρία να τον πιάσει βαθμολογικά έχασε 0-1.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαυρίας: «Δώρο η νίκη στο ντέρμπι»

Τα γενέθλιά του είχε χθες ο Χάρης Μαυρίας και αν δεν μπόρεσε να τα γιορτάσει όπως οι συνομήλικοί του, εκείνος τονίζει ότι το καλύτερο δώρο θα ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μαυρίας: «Δώρο η νίκη στο ντέρμπι»
Τη νίκη του Παναθηναϊκού στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο θα ήταν το ιδανικό δώρο για τον Χάρη Μαυρία, ο οποίος χθες γιόρτασε τα 21α γενέθλιά του.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε και στην εμπειρία του στη Σάντερλαντ για την οποία δεν έχει μετανιώσει, αλλά θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός άσος στο match program του ντέρμπι

Στην τελευταία σου παρουσία σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατάφερες να αφήσεις το σημάδι σου, με ένα ρεκόρ, ένα γκολ και μια ασίστ. Πως και πόσο μπορεί αυτό να σε βοηθήσει ενόψει του σημερινού ματς;

«Καταρχήν, θεωρώ ότι, όπως κάθε παιχνίδι, έτσι και κάθε ντέρμπι αποτελεί και μια μεγάλη εμπειρία. Απλά σε ένα ντέρμπι το κλίμα που επικρατεί όλη την εβδομάδα, στην κερκίδα, στην ομάδα, προφανώς σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο! Από εκεί και πέρα, σίγουρα με γεμίζει με περισσότερη δύναμη η τελευταία μου εμφάνιση σε ένα τέτοιο ματς, σε επίπεδο ψυχολογίας βασικά».

Χθες έκλεισες τα 21 σου χρόνια. Πιθανότατα δεν θα κατάφερες να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου όπως συνηθίζουν τα παιδιά της ηλικίας σου, οπότε πως θα ήταν το ιδανικό «πάρτι» για σένα δεδομένων των συνθηκών;

«Α, δεν με πειράζει καθόλου αυτό ( σ . σ. γέλια)... Το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσα να λάβω είναι να κάνει η ομάδα ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει το ματς. Αυτό είναι το μόνο που θέλω και σκέφτομαι τώρα!».

Ντέρμπι -και μάλιστα το πρώτο σου- κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, στη Λεωφόρο που αναμένεται. πίτα. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο που θα πάει απόψε στο γήπεδο;

«Ξέρω -και όταν ήμουν μικρός σαν οπαδός αλλά και σαν ball boy αργότερα- ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού. ζει για αυτό το παιχνίδι! Πάντα είναι δίπλα στην ομάδα αλλά τώρα είναι ένα ξεχωριστό ματς. Αυτό που μπορώ να πω, από την μεριά των ποδοσφαιριστών πλέον, είναι ότι θα παλέψουμε για να φύγουν οι οπαδοί μας με το χαμόγελο στα χείλη μετά το παιχνίδι. Αυτό θέλουμε και για αυτό θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!».

Εκτός από μικρότερος σε ηλικία παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έπαιξε σε Τσάμπιονς Λιγκ και Α' Εθνική, ήσουν και ο πιο νέος που πωλήθηκε και ο δεύτερος πιο ακριβός. Πως κατάφερες να διαχειριστείς όλες αυτές τις "ταμπέλες";

«Όλα αυτά, ότι έπαιξα από μικρός, ότι έφυγα νωρίς για το εξωτερικό, έρχονταν χωρίς να το καταλάβω. Περνούσε ο καιρός γρήγορα κι εγώ απλά έκανα αυτό που αγαπούσα, ενώ δούλευα πάντα σκληρά για να βελτιώνομαι. Δεν τα αντιμετώπισα ως κάποιο "βάρος", αντιθέτως ήταν πάντα ένα κίνητρο για μένα μόλις συνέβαινε το ένα να προσπαθώ περισσότερο για το επόμενο βήμα».

Φάκελος Σάντερλαντ. Δύσκολο πράγμα η ξενιτιά, έτσι; Κοιτάζοντας πίσω σου, τι έχεις αποκομίσει από τον ενάμιση χρόνο της παρουσίας σου στην Αγγλία και πως θεωρείς ότι μπορεί να σε βοηθήσει στο μέλλον;

«Πιστεύω ότι το να βγει στο εξωτερικό ένας ποδοσφαιριστής, είναι ένα μεγάλο βήμα από μόνο του! Σαν κίνηση δεν το μετανιώνω, έχω κερδίσει πράγματα, αν και σίγουρα η πιο μεγάλη εμπειρία είναι το να αγωνίζεσαι... Μέσα από όσα έζησα, θεωρώ πως ήταν μια καλή επιλογή που θα με βοηθήσει στο μέλλον γιατί θα μπορώ να αξιολογήσω αν θα ξανακάνω κάτι παρόμοιο, εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία».

Τι άλλο μέτρησε, πέραν των. πράσινων αισθημάτων σου, για τον επαναπατρισμό σου και ειδικότερα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού;

«Βασικά, ήξερα και ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στον Παναθηναϊκό όπως ο κόουτς αλλά και ο κ. Φύσσας και ο κ. Βόκολος, που με εμπιστεύονται. Το ίδιο βέβαια και ο πρόεδρος, που με καλωσόρισε πολύ "ζεστά"... Από εκεί και πέρα, γνωρίζω καλά κάποιους παίκτες, το πώς αγωνίζονται, τα χαρακτηριστικά τους, κάτι που είναι σημαντικό. Τέλος, η δουλειά που γίνεται στην ομάδα σίγουρα έπαιξε τον δικό της ρόλο για να επιστρέψω».

Πως οριοθετείς τους στόχους σου σε προσωπικό επίπεδο και τι να περιμένουμε από εσένα από εδώ και πέρα;

«Οι στόχοι μου πάντα συμβαδίζουν με της ομάδας... Σαν Χάρης θέλω να φτάσω με τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά μπορώ σε αυτό το εξάμηνο. Άλλωστε, είμαστε ακόμα μέσα στον στόχο του Πρωταθλήματος! Από εκεί και πέρα, ατομικά, πρέπει να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ όπου χρειάζεται».

Θα έχει νικητή το ντέρμπι!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων και εξηγεί γιατί σε αυτή τη συνάντηση, η ισοπαλία, δεν είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα.

Θα έχει νικητή το ντέρμπι
Για να είμαι ειλικρινής, η παραμονή αυτού του ματς μου θυμίζει κάπως, έτσι όπως πάνε οι ομάδες, το παιχνίδι του 2007-2008. Πριν από εκείνο το παιχνίδι, είχα πει, πως θα υπήρχε νικητής στο ματς και μάλιστα με ακραίο σενάριο, κάτι που τελικά συνέβη. Ένα τέτοιο παιχνίδι, με πολλά γκολ και νίκη ενός εκ των δύο αντιπάλων βλέπω και σε αυτή τη συνάντηση, για μια σειρά από λόγους που εξηγώ ευθύς αμέσως.

Για τον Παναθηναϊκό αυτό είναι ένα παιχνίδι που η ισοπαλία δεν τον βολεύει. Θέλει οπωσδήποτε νίκη για να ξαναμπεί στο κόλπο του τίτλου και αυτό το στοιχείο, πιθανότατα, θα τον οδηγήσει σε ρίσκο. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να πιέσουν ασφυκτικά σε κάποιες στιγμές την άμυνα του Ολυμπιακού για να την οδηγήσουν σε λάθος. Θα προσπαθήσουν ν’ αποδείξουν μπροστά στο κοινό τους, πως άδικα βρίσκονται πίσω στη βαθμολογία, θα έχουν σαν μοναδικό σκοπό τη νίκη. Δεν σκέφτομαι πως και στα 90 λεπτά μπορεί να επιτεθούν, αλλά θα προσπαθήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο, τέτοιο, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να κυριαρχήσουν. Κι αν τους δοθεί η ευκαιρία, θαρρώ πως θα θελήσουν κάτι παραπάνω, από το να κερδίσουν απλά τους «ερυθρόλευκους».

Μπορεί το +6 ν’ αποτελεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τον Ολυμπιακό, αλλά κακά τα ψέματα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει σε μια μεγάλη φάση αμφισβήτησης, μετά και από το αποτέλεσμα στο Κίεβο και την ήττα από την Ντνίπρο. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, μπορεί να μην έχουν ανάγκη να ρισκάρουν, αλλά θεωρώ πώς από τη φύση του το παιχνίδι, θα είναι τέτοιο που αν ο Παναθηναϊκός αφήσει χώρους, θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Ακόμα και αν ο Ολυμπιακός, μπει στην αρχή, με πλάνο διαχείρισης περισσότερο του ματς, πιστεύω πως θα βρουν τις ευκαιρίες, να χτυπήσουν τον Παναθηναϊκό στον ανοικτό χώρο, αν τον βρουν …μπόσικο. Χώρια που δεν έχουμε δει πολλά παιχνίδια, όπου δεν πρέπει ο Ολυμπιακός να είναι υποχρεωμένος να επιτεθεί. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα, που θα τον ανακουφίσει από την εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών και που θα του «κλειδώσει» ουσιαστικά και τον φετινό τίτλο. *Πηγή: sport-fm.gr*