Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο ένας έχει την πίεση, ο άλλος το εκτός έδρας…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δύο πιο σοβαρά μειονεκτήματα των δύο αιώνιων ενόψει του αποψινού ντέρμπι!

Ο ένας έχει την πίεση, ο άλλος το εκτός έδρας…
*** Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν χθες στο Ρέντη περισσότερο για να δώσουν στους ξένους παίκτες του Ολυμπιακού να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις στον Ολυμπιακό και κατ΄επέκταση τι σημαίνει να πρέπει να κερδίζεις τα λεγόμενα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα ποτέ δεν έκανε κακό. Απλά πρέπει να δούμε ότι η ομάδα εδώ και πολύ καιρό βγάζει συνήθως μία εικόνα-ερωτηματικό στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Βλέπεις για παράδειγμα ότι φέτος έχασε και τα τέσσερα ευρωπαϊκά-όχι μόνο από Ατλέτικο και Γιουβέντους (την οποία κέρδιζε 2-1...), αλλά κι από Μάλμε και Ντνίπρο (και δη με το καθαρό 0-2 και στα δύο ματς). Αλλά και στο πρωτάθλημα έχασε στο Περιστέρι κι έφερε ισοπαλίες σε Αγρίνιο, Τρίπολη και Τούμπα.

*** Δυστυχώς δε είναι μία συνέχεια του μεγαλύτερου κομματιού της περσινής σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει και στο Παρίσι και στο Μάντσεστερ, αλλά και δύο φορές στην Τούμπα (για να μην πάω στις δύο ισοπαλίες στο Περιστέρι και στις δύο ήττες σε Τρίπολη και Γιάννινα).

*** Κατά βάση ο Ολυμπιακός μεγάλο αποτέλεσμα εκτός έδρας έχει να φέρει από πέρσι στη… Λεωφόρο, το 1-0 επί του Παναθηναϊκού! Τότε που ήταν στα πολύ πάνω της η ομάδα, με το 3-0 στις Βρυξέλλες και το 1-1 στη Λισαβόνα. Κι είχε και τη ρέντα, που στη συνέχεια εγκατέλειψε την ομάδα…

*** Με τον Περέϊρα, που σε 9 ντέρμπι πρωταθλήματος στην καριέρα του έχει 4 νίκες και 5 ισοπαλίες, άρα είναι αήττητος, ο Ολυμπιακός στα δικά μου μάτια δείχνει πιο πειστικός, ειδικά εκτός έδρας. Τις προάλλες στην Τούμπα ήταν καλός. Και στο Κίεβο στο α΄ημίχρονο ήταν καλός. Μόνο που μπροστά δεν είναι τόσο αποφασιστικός όσο χρειάζεται, κι αυτό κοστίζει.

*** Ο Ολυμπιακός θα δώσει απόψε το πιο δύσκολο φετινό παιχνίδι του στην Ελλάδα. Γιατί έχει τη συγκυρία να είναι υποχρεωμένος να παίξει Πέμπτη-Κυριακή δύο φορές και τις δύο εκτός έδρας, Γιουρόπα και ντέρμπι! Δεν του έχει ξανασυμβεί ποτέ τέτοια συγκυρία, σε τέσσερις ημέρες να παίξει εκτός έδρας και ματς έξω στην Ευρώπη, αλλά και έξω με Παναθηναϊκό.

*** Ο Παναθηναϊκός δείχνει σε καλή κατάσταση, παίζοντας με το σκεπτικό «κρατάω πίσω το μηδέν και μπροστά ένα γκολ με Μπεργκ, Πέτριτς, Καρέλλη θα το βάλω». Και συνήθως του βγαίνει. Μόνο στο κύπελλο με την Ξάνθη την πάτησε, αλλά ας σκεφθούμε κι ότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 60’ κι ενώ είχε τότε αποτέλεσμα που τον βόλευε (0-0).

*** Για να σκοράρει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταθέσουν οι παίκτες του όλη τους την ποιότητα. Αλλιώς δεν γίνεται-ο Στιλ έχει φάει ελάχιστα γκολ εδώ και δύο μήνες κι αυτά μόνο με άπιαστα σουτ (το φάουλ του Μονιάκη, το εναέριο του Λουσέρο στην Ξάνθη, η απίθανη βολίδα του Μπουμάλ στη Ν. Σμύρνη). Και με ένα πέναλτι.

*** Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευθεί την πίεση που θα νιώθει ο Παναθηναϊκός, καθώς στο -6 παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για τον τίτλο. Κι όποτε είχε πίεση φέτος ο Παναθηναϊκός την πάτησε-και δη μέσα στη Λεωφόρο.

*** Εκεί έχασε από την Σταντάρ Λιέγης κι αποκλείστηκε από τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το 0-0 στο Βέλγιο. Εκεί έχασε από την Ξάνθη κι αποκλείστηκε από το κύπελλο, παρά το 1-1 στην Θράκη. Εκεί έχασε από την ΠΣΒ κι αποκλείστηκε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρά το 1-1 στην Ολλανδία.

*** Κι ακόμη όταν πήγε στο Καραϊσκάκη στον α΄γύρο με μόλις -3 από τον Ολυμπιακό κι είχε την ευκαιρία να τον πιάσει βαθμολογικά έχασε 0-1.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: