Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τα ματς αυτά τα παίρνουν οι άντρες, όχι τα κορίτσια!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για το που πιστεύει πως θα κριθεί το ντέρμπι και δίνει στους ψυχολογικούς παράγοντες, περισσότερο βάρος από τους καθαρά αγωνιστικούς.

Τα ματς αυτά τα παίρνουν οι άντρες, όχι τα κορίτσια
Τα ντέρμπι ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό, οποιαδήποτε αναμέτρηση μεταξύ των δύο ισχυρότερων συλλόγων της χώρας, έχουν ξεχωρίσει από όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ανάμεσα σε άλλες ομάδες. Σε αυτά τα παιχνίδια, παίζει λιγότερο ρόλο το πού βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι βαθμολογικά, αν είναι σε καλή ή κακή κατάσταση, αν είναι κουρασμένοι ή ξεκούραστοι. Σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι το πάθος που έχει τον πρώτο λόγο και το ποιος το θέλει πιο πολύ.

Ασφαλώς και οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο. Πέρα από το πάθος, είναι η προσωπικότητα που αναδεικνύει ήρωες σε αυτά τα ματς. Για κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε αυτές τις δύο ομάδες, το κίνητρο είναι μεγαλύτερο, να σκοράρουν, να έχουν υψηλή απόδοση σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Όλοι θέλουν, δεν είναι όλοι που μπορούν. Σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις αναμετρήσεις, κάποιες στιγμιαίες εμπνεύσεις μεγάλων παικτών μπορεί να κάνουν την διαφορά. Θα υπάρξει σίγουρα πολλή τακτική και από τους δύο πάγκους, όμως θεωρώ πως την διαφορά μπορεί να την κάνει μία και μόνο ενέργεια κλάσης, από τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν οι δύο αντίπαλοι.

Αυτά τα ματς είναι για άντρες, για ποδοσφαιριστές που αντέχουν το βάρος, την πίεση και τις απαιτήσεις που έχουν αυτά τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας στην έδρα του, θέλει πάση θυσία το τρίποντο για να μπορέσει να μειώσει την διαφορά στους τρεις και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, θέλει νίκη για να καθαρίσει την υπόθεση του τίτλου και να γιατρέψει τις πληγές του, από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Κύπελλο και Γιουρόπα και πάνω απ’ όλα από τις προβληματικές εμφανίσεις. Το κίνητρο είναι τεράστιο και για τους «ερυθρόλευκους» και θεωρώ πως θα δούμε έναν άλλο Ολυμπιακό στο ντέρμπι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: