Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τα αδύναμα σημεία, το τρικ με Μπεργκ κι ο γκαντέμης!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta λίγο…scouting στον Παναθηναϊκό. Και καταλήγει με...λίγο διαιτητή και…Μήτρογλου!
Μαθαίνω κι εγώ ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει πολύ δυνατά στο αποψινό παιχνίδι. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να πιέσει αρκετά ψηλά, κι ίσως ως την άμυνα του Ολυμπιακού, όπως είχε κάνει τις προάλλες η ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη, με στόχο να προηγηθεί κι έτσι να αποκτήσει τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι.
Εγώ από την πλευρά μου νομίζω ότι κι ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Να μην πάει, δηλαδή, στην αρχή συγκρατημένα, για να μη φάει το γκολ, αλλά να κοιτάξει στο α΄ ημίχρονο να σκοράρει αυτός και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος.
Κι αυτό γιατί δεν θυμάμαι και…πολλά από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια του, στα οποία ο Ολυμπιακός να είναι ισόπαλος στο ημίχρονο και στο τέλος να τα κερδίζει. Συνήθως μάλιστα τα χάνει (βλέπε 1-2 από ΠΑΟΚ, 2-3 από Γιουβέντους, 0-2 από Ντίπρο) η, άντε να φέρει ισοπαλία (1-1 στο Αγρίνιο, 0-0 στην Τρίπολη, 0-0 στην Τούμπα). Με εξαίρεση στον κανόνα το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στον α΄ γύρο.
Πόσο δε μάλλον όταν ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ημίχρονο πίσω στο σκορ, οπότε και σπάνια αποφεύγει την ήττα (βλέπε 0-2 από Μάλμε, 0-4 από Ατλέτικο, 0-1 από Ατρόμητο)-άντε να φέρει μέσα στο Καραϊσκάκη 2-2 με τον ΠΑΣ η, 1-1 με την ΑΕΚ…
Κι αυτό που έχω δει στον Παναθηναϊκό είναι ότι τις πιο πολλές ήττες του τις έχει, όταν πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ. Έτσι έχασε και μέσα στη Λεωφόρο 1-2 από την Σταντάρ Λιέγης, 1-2 από την Ντινάμο Μόσχας, 1-2 κι από τον ΟΦΗ, αλλά κι εκτός έδρας 0-1 από την Καλλονή και 2-4 από την Ξάνθη. Και χάνοντας στο ημίχρονο έφερε 1-1 στον Πανιώνιο κι 1-1 στην Ξάνθη (για το κύπελλο), ισοφαρίζοντας και τις δύο φορές στα τελευταία λεπτά!
Αντίθετα, τις πιο πολλές νίκες του ο Παναθηναϊκός τις έχει πάρει στο β΄ ημίχρονο: 2-1 στην Τούμπα, 2-1 στη Δανία τη Μίντιλαντ, 1-0 στο Αγρίνιο, 2-1 τον Πανιώνιο, 1-0 και 3-1 (κύπελλο) τον Παναιτωλικό εντός έδρας, 3-2 στον ΟΦΗ και στον Πλατανιά, 1-0 την Καλλονή. Και γενικά στα τελευταία λεπτά καταφέρνει και σκοράρει σώζοντας κι άλλα ματς όπως το 1-1 με την ΠΣΒ στην Ολλανδία και το 1-1 με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, θυμάμαι μόνο δύο φορές που ο Παναθηναϊκός την πάτησε στο τέλος: το 1-1 με την Εστορίλ και το 1-2 από τον ΟΦΗ, και τις δύο στη Λεωφόρο.
Αν κάτι άλλο θα θεωρούσα ως το αδύναμο σημείο του Παναθηναϊκού είναι το μπλοκάρισμα που παθαίνει ως ομάδα όταν τρώει γκολ. Τότε, αν εσύ είσαι μάγκας, θα του επιτεθείς κι άλλο για να του βάλεις και δεύτερο γκολ μέσα στα επόμενα λεπτά, εκμεταλλευόμενος κάποιο, να το πω έτσι, σάστισμα που παθαίνει. Αν τον αφήσεις να σηκώσει αμέσως κεφάλι, έκανες λάθος.
Να θυμίσω ότι μόλις την περασμένη αγωνιστική, στο 2-3,  ο ΟΦΗ του έβαλε δύο γκολ στο β΄ μισό του α΄ ημιχρόνου. Η Ξάνθη (στο 4-2) του έβαλε δύο γκολ από το 3’ ως το 16’ κι άλλα δύο από το 52’ ως το 63’. Η Εστορίλ (2-0) στην Πορτογαλία του έβαλε κι αυτή δύο γκολ από το 52’ ως το 66’. Η Σταντάρ μέσα στη Λεωφόρο του έβαλε δύο γκολ από το 36’ ως το 42’. Η Ντινάμο στη Μόσχα (2-1) του έβαλε δύο γκολ από το 55’ ως το 61’. Η ΠΣΒ (στο 3-2) του έβαλε δύο γκολ μέσα στη Λεωφόρο από το 65’ ως το 78’.
Αυτά ακριβώς τα τρία τελευταία παιχνίδια είναι κι αυτά τα οποία ο Παναθηναϊκός τα έχασε, ενώ είχε προηγηθεί στο ημίχρονο. Κι αυτό συνέβη ακριβώς γιατί με το που τον ισοφάρισαν οι αντίπαλοί του, καπάκι έπαιξαν για να του κάνουν και δεύτερο γκολ και δεν επαναπαύθηκαν στην ισοπαλία…
Μία κουβέντα μόνο επί καθαρά αγωνιστικού: νομίζω ότι ο Περέϊρα πρέπει να προσέξει το τρικ που έκανε ο Αναστασίου με τον ΟΦΗ, δηλαδή τον Μπεργκ για κάποιο διάστημα σαν έξω αριστερά. Ο στόχος θα είναι σέντρες στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σουηδός θα είναι με αντίπαλο μόνο τον πιο κοντό από αυτόν Ομάρ. Εκεί ο Νορβηγός πρέπει να παίξει τέλεια το ρόλο του τρίτου στόπερ.
Για το διαιτητή βλεπετε ότι όλες τις ημέρες δεν γράφω. Γιατί τον θεωρώ πολύ γκαντέμη! Και για εμένα είναι το χειρότερο η γκαντεμιά! Με Σιδηρόπουλο ο Ολυμπιακός στα πιο μεγάλα και δύσκολα ματς, ούτε γκολ δεν έχει βάλει (Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-3, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0)! Δεν τον ήθελα με τίποτα!
Κάτι τελευταίο: ο Μήτρογλου φέτος δεν έχει σκοράρει σε κανένα από τα τέσσερα ντέρμπι στα οποία έχει παίξει. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα τελειώσει τη σεζόν χωρίς να βάλει γκολ σε ένα ντέρμπι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: