Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Επιτέλους… ημιτελικός!!

Ο αντίπαλος του Απόλλωνα Πατρών στον τελικό του Κυπέλλου βγαίνει σήμερα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Πυλαία. Τα τελευταία νέα και η προϊστορία.

Επιτέλους… ημιτελικός!
Πέρασε από σαράντα κύματα, αναβλήθηκε, είδε τον έναν από τους δύο συμμετέχοντές του να αλλάζει τρεις φορές, αλλά επιτέλους ήρθε η ώρα του. Ο λόγος για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, που διεξάγεται απόψε (17:00, Novasports 3) στο κλειστό της Πυλαίας και θα αναδείξει τον αντίπαλο του Απόλλωνα Πατρών στον μεγάλο τελικό.

Για το «Δικέφαλο του Βορρά» είναι το ματς της χρονιάς. Με νίκη θα βρεθεί σε τελικό για όγδοη φορά στην ιστορία του, πρώτη μετά από 16 χρόνια, και θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του τέταρτου τίτλου στην ιστορία του στο θεσμό και πρώτου του τίτλου μετά το Κύπελλο του 1999.

Ο Παναθηναϊκός, πολυνίκης του θεσμού με 15 τίτλους, θέλει να φτάσει σε θέση… βολής για την κούπα για ενδέκατη συνεχή σεζόν και 21η φορά στην ιστορία του στους 40 τελικούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Παράλληλα θα βρεθούν ένα βήμα από το να διευρύνουν στα 20 χρόνια το σερί τους με τουλάχιστον έναν τίτλο, αφού η τελευταία σεζόν που έμειναν χωρίς κούπα ήταν το 1994/95.

Οι γηπεδούχοι θα περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή τον Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ έχει ενοχλήσεις στη μέση από τον αγώνα με τον Κόροιβο, χθες ακολούθησε μέρος του προγράμματος και λίγο πριν το τζάμπολ θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του. Εκτός μάχης για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είναι οι τραυματίες Χαραλαμπίδης και Κακαρούδης, ενώ το «Παλατάκι» θα είναι κατάμεστο. Στον αντίποδα, οι νταμπλούχοι δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον Γκάνι Λαουάλ, που ξεπέρασε μεν τις ενοχλήσεις στον ώμο αλλά κρίθηκε ανέτοιμος από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος μετέθεσε το ντεμπούτο του για τον κρίσιμο αγώνα της Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι την Πέμπτη.

Η προϊστορία

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές στα χρονικά του Κυπέλλου και οι «πράσινοι» είναι τα αφεντικά με εννιά νίκες. Η μοναδική νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει καταγραφεί το 1991, όταν στον ημιτελικό είχε επιβληθεί 77-76 εκτός έδρας, αλλά στον τελικό έχασε τον τίτλο από τον Πανιώνιο. Φέτος ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε με 71-54 για το πρωτάθλημα στις 4 Ιανουαρίου βάζοντας τέλος σε ένα σερί οκτώ νικών που είχε το «τριφύλλι» ως φιλοξενούμενο.

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Καρακατσούνης και Ψαριανός.

*Ο τελικός πιθανότατα θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου, σε έδρα που θα επιλεγεί ανάλογα με το ζευγάρι του τελικού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: