Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Θα έχει νικητή το ντέρμπι!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων και εξηγεί γιατί σε αυτή τη συνάντηση, η ισοπαλία, δεν είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα.

Θα έχει νικητή το ντέρμπι
Για να είμαι ειλικρινής, η παραμονή αυτού του ματς μου θυμίζει κάπως, έτσι όπως πάνε οι ομάδες, το παιχνίδι του 2007-2008. Πριν από εκείνο το παιχνίδι, είχα πει, πως θα υπήρχε νικητής στο ματς και μάλιστα με ακραίο σενάριο, κάτι που τελικά συνέβη. Ένα τέτοιο παιχνίδι, με πολλά γκολ και νίκη ενός εκ των δύο αντιπάλων βλέπω και σε αυτή τη συνάντηση, για μια σειρά από λόγους που εξηγώ ευθύς αμέσως.

Για τον Παναθηναϊκό αυτό είναι ένα παιχνίδι που η ισοπαλία δεν τον βολεύει. Θέλει οπωσδήποτε νίκη για να ξαναμπεί στο κόλπο του τίτλου και αυτό το στοιχείο, πιθανότατα, θα τον οδηγήσει σε ρίσκο. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να πιέσουν ασφυκτικά σε κάποιες στιγμές την άμυνα του Ολυμπιακού για να την οδηγήσουν σε λάθος. Θα προσπαθήσουν ν’ αποδείξουν μπροστά στο κοινό τους, πως άδικα βρίσκονται πίσω στη βαθμολογία, θα έχουν σαν μοναδικό σκοπό τη νίκη. Δεν σκέφτομαι πως και στα 90 λεπτά μπορεί να επιτεθούν, αλλά θα προσπαθήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο, τέτοιο, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να κυριαρχήσουν. Κι αν τους δοθεί η ευκαιρία, θαρρώ πως θα θελήσουν κάτι παραπάνω, από το να κερδίσουν απλά τους «ερυθρόλευκους».

Μπορεί το +6 ν’ αποτελεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τον Ολυμπιακό, αλλά κακά τα ψέματα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει σε μια μεγάλη φάση αμφισβήτησης, μετά και από το αποτέλεσμα στο Κίεβο και την ήττα από την Ντνίπρο. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, μπορεί να μην έχουν ανάγκη να ρισκάρουν, αλλά θεωρώ πώς από τη φύση του το παιχνίδι, θα είναι τέτοιο που αν ο Παναθηναϊκός αφήσει χώρους, θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Ακόμα και αν ο Ολυμπιακός, μπει στην αρχή, με πλάνο διαχείρισης περισσότερο του ματς, πιστεύω πως θα βρουν τις ευκαιρίες, να χτυπήσουν τον Παναθηναϊκό στον ανοικτό χώρο, αν τον βρουν …μπόσικο. Χώρια που δεν έχουμε δει πολλά παιχνίδια, όπου δεν πρέπει ο Ολυμπιακός να είναι υποχρεωμένος να επιτεθεί. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα, που θα τον ανακουφίσει από την εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών και που θα του «κλειδώσει» ουσιαστικά και τον φετινό τίτλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: