Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Από σήμερα πρωταθλητής!!


Τη νίκη με την οποία θα αγκαλιάσει το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας του θέλει ο Ολυμπιακός στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Πώς θα παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» ο Περέιρα.

Από σήμερα πρωταθλητής!
Τέλος στις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποιηθεί τον τελευταίο μήνα θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες προέρχονται από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ισοπαλία με την ΑΕΚ για το Κύπελλο και την ήττα από την Ντνίπρο στο Europa League.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα του Βίτορ Περέιρα καλείται να επικρατήσει απόψε του «τριφυλλιού». Επίσης, η νίκη στο σημερινό παιχνίδι θα δώσει τη δυνατότητα στους πρωταθλητές Ελλάδας να… αγκαλιάσουν το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, καθώς θα ξεφύγουν στους 9 βαθμούς από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβα και Μαζουακού.

Στον άξονα θα είναι ο Μανιάτης με τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ στα άκρα θα παίξουν ο Ντουρμάζ και ο Ντοσεβί. Ο Φορτούνης θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Μήτρογλου θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Χάρα, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Σαλίνο, Κασάμι και Αφελάι. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μποτία και Φουστέρ, όπως και οι Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης, Αυλωνίτης και Μπενίτες για λόγους τακτικής.

«Ντόπες» από τον κόσμο

Μήνυμα στήριξης και… αφύπνισης στην ομάδα του Ολυμπιακού έστειλε εν όψει ντέρμπι αντιπροσωπεία των οργανωμένων που έδωσε το «παρών» στην προπόνηση. «Εμείς κι εσείς είμαστε ένα, μια οικογένεια, κι αύριο (σήμερα) αυτό που θα κάνουμε είναι να παλέψουμε για τον Ολυμπιακό», ήταν η απάντηση του Περέιρα στους οπαδούς.
Στη Λεωφόρο και ο Μαρινάκης

Από κοντά θα παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπως επιβεβαιώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα πάει κανονικά στη Λεωφόρο για το ματς.

Προϊστορία

Δεκαοχτώ νίκες μετράει ο Ολυμπιακός στην έδρα του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ 26 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 21 παιχνίδια έχουν κερδίσει οι «πράσινοι». Στους τελευταίους πέντε πρόσφατους αγώνες που έχουν γίνει στην έδρα του «τριφυλλιού», ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τρία, ένα έχει έρθει «Χ» και τον Οκτώβριο του ’10 είχαν κερδίσει οι «πράσινοι».

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

02/11/2013 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
09/12/12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2
18/03/12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3
30/10/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
21/02/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: