Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Με Λούκα, Φορτούνη και Ντουρμάζ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την 11άδα του Ολυμπιακού αύριο στη Λεωφόρο.
Έχω την αίσθηση ότι το πήρε απόφαση ο Περέϊρα και για πρώτη φορά σε μεγάλο παιχνίδι του Ολυπιακού αλλάζει σε ένα σημαντικό βαθμό την 11άδα του-δεν εννοώ εκείνο με την ΑΕΚ για το κύπελλο, στο οποίο είχε κάνει οκτώ αλλαγές, καθαρά λόγω ροτέϊσον.
Όχι ότι δεν περιμέναμε ότι μπορεί μετά το 0-2 από την Ντνίπρο να έκανε δύο-τρεις αλλαγές, όμως άλλο το να περιμένεις κι άλλο να τις κάνει ο προπονητής. Τι φαίνεται λοιπόν πως θα κάνει τώρα ενόψει Παναθηναϊκού; Το τι θα κατεβάσει οριστικά αύριο το ξέρει μόνο ο ίδιος κι ίσως κι ούτε ο ίδιος, αφού οι προπονητές το σκέφτονται ως την τελευταία στιγμή!
Αλλά η αρχική σκέψη του είναι να βάλει μέσα τρεις παίκτες, από αυτούς που είχε, όπως λέμε, γύρω γύρω από τη βασική ενδεκάδα. Παίκτες που τους χρησιμοποιεί συνήθως ως αλλαγή και ενίοτε και ως βασικούς ανάλογα με το ροτέϊσον που κάνει.
Αναφέρομαι στον Φορτούνη και στον Ντουρμάζ, στις θέσεις του Τσόρι και του Αφελάϊ. Και τον Μιλιβόγεβιτς, στη θέση του Κασάμι.
Οπότε μιλάμε για ένα σχήμα με Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβα, Μαζουακού, Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Ντοσεβί, Μήτρογλου και Ντουρμάζ. Με ανοικτό ένα, μικρό όμως, ενδεχόμενο να παίξει ο Φορτούνης από αριστερά κι ο Ντουρμάζ στον άξονα!
Γνώμη μου για την επιλογή, αν όντως τελικά είναι αυτή; Έχω εμπιστοσύνη στον Περέϊρα. Αυτός θέλει παραπάνω από όλους το αποτέλεσμα, αυτός βλέπει τις προπονήσεις, αυτός αναλύει καλύτερα τα παιχνίδια, αυτός ξέρει τις ανάσες κάθε παίκτη. Άλλωστε, υπάρχει την Πέμπτη κι η ρεβάνς του Γιουρόπα και λογικό είναι και ένα άλφα ροτέϊσον-παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι ο Αναστασίου θα παίξει...κανονικά, δηλαδή με ρόμβο στο κέντρο.
Σε επίπεδο 18άδας ο Περέϊρα προτίμησε τον Χάρα ως εναλλακτική στην επίθεση κι όχι τον Μπενίτες η, τον Διαμαντάκο. Επιλογή, πάντως, που έπρεπε να την αναμένουμε καθώς στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, όταν ξεκουράστηκε ο Μήτρογλου, βασικός ήταν ο Χάρα, ο Μπενίτες στον πάγκο (κι αλλαγή στο τέλος) και ο Διαμαντάκος εκτός αποστολής.
Ακόμη άφησε εκτός 18άδας τον Αυλωνίτη (σκόρερ του πρώτου αγώνα στον Πειραιά), προφανώς με το σκεπτικό ότι ο Μιλιβόγεβιτς έχει τη δυνατότητα να παίξει και ως στόπερ, οπότε παίρνει μαζί του στον πάγκο ένα παίκτη για δύο θέσεις και συνάμα και τον Εντινγκά.
Όπως έμεινε εκτός αποστολής κι ο Γιαννούλης, καθώς ο Περέϊρα επέλεξε το Σαλίνο. Ίσως γιατί στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ τον άφησε ικανοποιημένο ο Βραζιλιάνος, ίσως γιατί θεωρεί ότι μπορεί να χρειαστεί αναπνοές ο Ομάρ, ίσως γιατί σκέφτεται να βάλει κάποια στιγμή και τους δύο από δεξιά, κάτι που πάντως ποτέ δεν το έχει δοκιμάσει. Από την άλλη, αν χρειαστεί εναλλακτική λύση για αριστερά, αντί του Μαζουακού, αναπόφευκτα θα πάει σε κάτι πιο…ακραίο, τύπου Σιόβα η, Κασάμι (όπως στη Βέροια όταν είχε αλλάξει τον Μαζουακού), εκτός κι αν επιλέξει τον Σαλίνο η, τον Ομάρ από αριστερά.
Βέβαια, όλα αυτά είναι κατά βάση θεωρίες φίλοι μου. Στα ντέρμπι δεν μετράει τόσο το ποιοι θα παίξουν, όσο το πως θα παίξουν. Πόσο αποφασιστικά θα μπουν στο παιχνίδι, πόσο συγκεντρωμένοι θα είναι και πόσο πολύ θα το θέλουν το αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα, στην πραγματικότητα, είναι για να κάνουμε κουβέντα ο κόσμος κι εμείς οι δημοσιογράφοι….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: