Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Το άξιζε η Λέστερ, το έσωσε ο Λουκάκου!!

Εβερτον και Λέστερ έμειναν στο ισόπαλο αλλά εντυπωσιακό 2-2 στο «Γκούντισον Παρκ» με τον Ρομελού Λουκάκου να ισοφαρίζει στο φινάλε για τα «ζαχαρωτά» και να σώζει τουλάχιστον το βαθμό.
Απότομη προσγείωση για την Έβερτον μετά την επιβλητική νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις
Ευθύνη και στα δύο γκολ της Λέστερ είχε ο Χάουαρντ
Έσωσε το βαθμό στο φινάλε ο Λουκάκου
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λέστερ να κερδίζει κόρνερ αλλά την Έβερτον να ανακτά σιγά-σιγά τον έλεγχο και να αρχίζει την πίεση. Η δυσκολία της όμως να μπει στην αντίπαλη περιοχή ήταν εμφανής και το πρώτο τέταρτο του αγώνα πέρασε δίχως κάποια καλή φάση. Το πρώτο σουτ του ματς ήρθε στο 18ο λεπτό όταν ο Μπέσιτς επιχείρησε να νικήσει τον Σβάρτσερ όμως ο τερματοφύλακας της Λέστερ ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.Στο 26' ο Κόουλμαν έπειτα από ωραία προσπάθεια, βρήκε τον Λουκάκου όμως το σουτ του Βέλγου έφυγε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Λέστερ να φανεί απειλητική με τον Καμπιάσο να αφήνει στον Σλουπ όμως το σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Με τη λήξη του ημιχρόνου πάντως, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να έχει βάλει μπροστά στο σκορ την Λέστερ όμως ο Στόουνς έπεσε εντυπωσιακά μπλοκάροντας το σουτ του αντιπάλου του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Με τη Λέστερ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το γκολ. Ο Χάουαρντ είπε όχι στον Τζέιμς και ο Σλουπ από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 54΄ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Ατσού και Γκίμπσον να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Τρία λεπτά μετά, η Έβερτον άνοιξε το σκορ.Ο Νέισμιθ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Σβάρτσερ για το 1-0. Η απάντηση της Λέστερ όμως ήρθε άμεσα και από τον... πάγκο!Βάρντι και Νούτζεντ πέρασαν αλλαγή στο 61' και στο 63΄συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να νικά τον Χάουαρντ έπειτα από γύρισμα του πρώτου και να διαμορφώνει το 1-1.Στο 66' ο Λουκάκου βρέθηκε φάτσα με το 2-1 όμως το πλασέ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η Λέστερ ωστόσο ήταν αποφασισμένη να ψάξει τη νίκη και το κατάφερε με τη βοήθεια σε μια ακόμη φάση από τον Χάουαρντ. Ο Αμερικανός γκολκίπερ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Βάρντι έστρωσε για τον Καμπιάσο και ο Αργεντινός με σουτ έδωσε προβάδισμα 2-1 στους φιλοξενούμενους. Ο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη και τον Μιραλάς στο τελευταίο πεντάλεπτο σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να σώσει τουλάχιστον το βαθμό και το κατάφερε στο 88'. Ο Βέλγος αφού σπατάλησε πρώτα μια ωραία ασίστ του Μπέινς, βρήκε δίχτυα λίγο πριν το τέλος έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ατσού και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Συνθέσεις
Έβερτον:
Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Κόουλμαν, ΜακΚάρθι, Μπέσιτς (Γκίμπσον 54'), Λένον, Νέισμιθ (Μιραλάς 84'), Μπάρκλεϊ (Ατσου 54'), Λουκάκου.
Λέστερ: Σβάρτσερ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Άπσον, Κοντσέσκι, Μαρέζ (Βάρντι 61'), Καμπιάσο (Κινγκ 86'), Τζέιμς, Σλουπ (Νούτζεντ 61'), Κράμαριτς.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: