Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ανώτερη και στο φιλικό η Μπάγερν επί της Μπάρτσα!

Η ασταμάτητη και στα φιλικά Μπάγερν Μονάχου δεν πτοήθηκε ούτε με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα την οποία και νίκησε με 2-0 στο Αλιάνζ Αρίνα.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε μόλις στο 15ο λεπτό με κεφαλιά του Λαμ, με τον Μάντζουκιτς να γράφει το τελικό 2-0 στο 87.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με τη νέα εμφάνισή της η οποία έχει τα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.
Μπάγερν: Νόιερ (46′ Στάρκε), Ραφίνια (73′ Τσαν), Ντάντε (59′ Βαν Μπούιτεν), Τζερόμ Μπόατενγκ (68′ Κίρχοφ), Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα (73′ Πισάρο), Λαμ (60′ Λουίζ Γκουστάβο), Κρόος (68′ Σβάινσταϊγκερ), Ρόμπεν (46′ Σατσίρι), Ριμπερί (67′ Κοντέντο), Τόμας Μίλερ (46′ Μάντζουκιτς).
Μπαρτσελόνα: Πίντο (46′ Ολαθάμπαλ), Μοντόγια (46′ Σέρχι Γκόμεθ), Μπάρτρα (46′ Σέρχι Σαμπέρ), Μαστσεράνο (46′ Ίλιε), Αντριάνο (46′ Πάτρικ), Σονγκ (46′ Ρομάν), Ζόναταν ντος Σάντος (46′ Εσπινόσα), Σέρχι Ρομπέρτο (46′ Πλάνας), Αλέξις Σάντσες (46′ Κιντίγια), Τέγιο (46′ Ντάνι Νιέτο), Μέσι (46′ Κίκο Φεμενία).

Πηγή: arenafm.gr

Ο Λιάσος Λουκά μιλάει για το περιβόητο φαξ!!

Στον Arena fm 89,4 φιλοξενήθηκε ο Λιάσος Λουκά, ο οποίος εννέα χρόνια μετά τον περιβόητο αγώνα με την Μακάμπι, στον οποίο χρησιμοποιήθηκε ενώ ήταν τιμωρημένος «έλυσε» την σιωπή του και εξομολογήθηκε τα όσα έζησε τότε.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΟΚ στην Κύπρο στο οποίο ανέλαβε τεχνικός διευθυντής.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
“Κάναμε μια συνεργασία που μας τιμάει ιδιαίτερα, με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θα έχουμε συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών. Εγώ ανέλαβα τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο δίκτυο ακαδημιών που αναπτύσσει στη Κύπρο. Προτεραιότητα θα έχει ο ΠΑΟΚ για τα νεαρά ταλέντα, οπωσδήποτε στη Κύπρο υπάρχει άφθονο ταλέντο, θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα το πρόγραμμα που έχουμε πάρει από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ.
Χθες επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη, έμεινα μια βδομάδα εκεί, θα ξαναέρθω, με βοήθησαν αρκετά στα γραφεία ο κύριος Πουρλιοτοπουλος, πήρα το πρόγραμμα, πήρα το πλάνο μου και από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά με την ευχή να βγάλουμε ποδοσφαιριστές και στον ΠΑΟΚ αλλά και εδώ στις ομάδες στη Κύπρο.
Η διαδικασία άρχισε εδώ και καιρό με τον κ. Παππά με συνεργασία με τον κ. Πουρλιοτόπουλο, είχα συχνές επαφές και κάποια σημαντικά στοιχεία που ήθελαν να έχει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να συνεργαστεί μαζί μας, ήρθαν εδώ κάτω και πήγαν όλα καλά, έχουν την όρεξη και την θέληση, θα βοηθήσουμε και εμείς και είμαστε πολύ περήφανοι που θα αποτελέσουμε ένα μικρό κομμάτι του ΠΑΟΚ εδώ στην Κύπρο.
Είμαι ποδοσφαιριστής εν ενεργεία σε ομάδα που ανέβηκε φέτος από την Β’ στην Α’ και φέτος μου έκαναν αυτή τη πρόταση από τον ΠΑΟΚ, εγώ έχω παρακολουθήσει και έχω πάρει όλα τα απαραίτητα διπλώματα, είμαι έτοιμος, έχω κάποιες εμπειρίες, έχω προπονητές από κάτω που έχουν εμπειρία σε νεαρές ηλικίες, όπως είπα πριν θα έχω καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, είναι νέα πρόκληση για την καριέρα μου, μετά χαράς δέχτηκα αυτή τη πρόταση και πλέον αλλάζω πόστο”.
Για το ποίος του ανέφερε για την πρόταση:
“Mου την μετέφερε ο κ. Παππάς την πρόταση του Βαγγέλλη Πουρλιοτόπουλου και την δέχτηκα μετά χαράς”.
Για το αν γνώρισε τον Στέφενς:
“Όχι δεν γνώρισα το Στέφενς όσο έμεινα στη Θεσσαλονίκη γιατί είχαν προπόνηση, βρέθηκα την Κυριακή στην πρώτη προπόνηση μετά την επιστροφή από το εξωτερικό και είδα από την κερκίδα αρκετά πράγματα. έχασα το χθεσινό φιλικό δεν είχα την τύχη να το δω”.
Για το πλάνο:
“Προβλέπει να πάρεις ένα παιδί από το μηδέν και με ποιους τρόπους πρέπει να τον κτίσεις να τον βελτιώσεις να το φτάσεις στην ελίτ, να τον κάνεις ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή, μιλάμε όχι μόνο για ποδοσφαιρικές ικανότητες αλλά να τον κάνεις και άνθρωπο, σε θέματα συμπεριφοράς και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει καλός άνθρωπος. Εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό γιατί δεν σου κρύβω πως όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα όπου πέρασα από την ομάδα, οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν, μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός αλλά δεν είχαν καν ούτε γήπεδο για να κάνουν προπόνηση. Πήγα είδα τις προπονήσεις του Ιβιτς στη δεύτερη ομάδα και εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις και από το πώς δουλεύουν τα τεχνικά τιμ και τα γραφεία και εντυπωσιάστηκα”.
Για το αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγράφων στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στη Κύπρο:
“Έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε πως έχουμε ήδη 100 παιδάκια στις ακαδημίες και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο τώρα στην αρχή να προχωρήσουμε με περισσότερο ζήλο”.
Για το αν ο στόχος είναι να φτάσουν στα 1000 τα παιδιά τις ακαδημίες:
“Σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι να γίνει σωστή δουλειά να βγαίνει προς τα έξω, να βλέπουν τις ομάδες μας ότι είναι οργανωμένες σε όλα τα επίπεδα και αυτό σιγά σιγά θα έρθει.
Το δίκτυο των ακαδημιών είναι στην Λεμεσό που είμαστε εμείς αλλά και στην Πάφο όπου έχουμε καθημερινή συνεργασία και σιγά σιγά θα επεκταθούμε σε όλη την Κύπρο.
Την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν στην Θεσσαλονίκη ήρθε ο άνθρωπος της Nike άκουσα και εγώ όσα είπε στους προπονητές, έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα θα μας στείλουν και εμάς τα ίδια πακέτα ενδυμασίας του ΠΑΟΚ και στην Κύπρο”.
Για το αν μιλάει καθόλου με τον Εγκωμίτη, τον Οκκά, τον Γιασεμάκη:
“Βέβαια είναι μια χαρά, ο Οκκας παίζει ακόμα μπάλα, ο Εγκωμίτης είναι βοηθός προπονητή και ο Γιασεμακης είναι προπονητής σε ακαδημίες”.
Για το πώς βλέπει την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ:
“Παρακολούθησα το φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ με τον Πουρλιοτόπουλο, είδαμε μια σωστή ομάδα που μπαίνει τώρα στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, μια ομάδα συμπαγής, έχει πλάνο στο γήπεδο έχει αυτοματισμούς αυτό το έδειξε και χθες είδα κάποια στιγμιότυπα, εντάξει έχουν ένα σπουδαίο τεχνικό τιμ, νομίζω πως θα είναι έτοιμη η ομάδα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι ελπίζω να πάνε όλα καλά και η ομάδα να καταφέρει να μπει στους ομίλους, νομίζω ήρθε ο καιρός, μπήκαν οι βάσεις, ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά”.
Το χαρακτηριστικό που βλέπει σε επίπεδο τακτικής από την ομάδα του Στεφενς:
“Έχει κάνει πολύ δουλειά στη μεταφορά παιχνιδιού, είναι όλη η ομάδα από πίσω, δουλεύει όλη η ομάδα επιθετικά και αμυντικά, όταν κρατήσουν τη μπάλα σχηματίζουν τρίγωνα για να μπορέσουν να παίξουν από κοντά, δουλεύει ένα πολύ καλό πλάνο το όποιο είναι ευρωπαϊκό, είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο που βλέπουμε, γιατί όχι να αποκτήσει περισσότερη αίγλη ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, έχει όλα τα φόντα η ομάδα. Εύχομαι κάθε επιτυχία”.
Για τις μεταγραφές:
“Δεν είμαι αρμόδιος αλλά φαίνεται πως ναι έδωσαν και βάθος στο πάγκο αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα εγώ”.
Για την Μέταλιστ:
“Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ 100%, στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να είσαι καλύτερος, χρειάζεται και αλλά τόσα, η μέρα που θα βρεθείς, η μέρα ετοιμότητας και πιστεύω ότι μπορεί να ξεπεραστούν τα εμπόδια”.
Για το ότι είναι η τρίτη φορά που θα προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είπε:
“Ναι, η πρώτη φορά το 2004 συνδυάστηκε με την καταστροφή μου, εγώ ήρθα να κάνω καριέρα στον ΠΑΟΚ και τελείωσα πριν να αρχίσω. Τέλειωσαν αυτά εντάξει, δεν είχα σκοπό να μιλήσω για αυτό, εδώ και 10 χρόνια δεν μίλησα ποτέ γι΄ αυτό το θέμα, ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου και της καριέρας μου. Είχα κάνει καλή προετοιμασία, έγινε ότι έγινε και στο τέλος ήρθε αυτή η φάση. Εγώ ξέρω πως δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στη Θεσσαλονίκη επί τρεις μήνες μετά το ματς, δεν μπορούσα να βγω γιατί όλος ο κόσμος ήθελε να μάθει και εγώ δεν μπορούσα να δώσω απαντήσεις, δεν ήμουν αρμόδιος και δεν ήξερα καν, ήμουν εκτός 18αδας για μεγάλο διάστημα μετά από εκείνο το ματς , έπαιξα μερικά παιχνίδια μετά σαν αλλαγή και αυτό ήταν. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα, αλλά άλλο να το λες και άλλο να το ζεις… πάει τέλειωσε αυτό. Μακάρι να τα καταφέρει φέτος ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους, να χαρεί ο κόσμος και εγώ θα χαρώ διπλά”.
Για το γεγονός πως όλα τα παιδιά που ήρθαν από Κύπρο έγιναν ΠΑΟΚ:
“Ε εννοείται, και ΠΑΟΚ να μην είσαι, μόνο που μπαίνεις στην Τούμπα και ΠΑΟΚ να μην είσαι  γίνεσαι. Δεν μπορείς να το νιώσεις σε άλλη ομάδα αυτό. Όταν μπεις στην Τούμπα δεν βγαίνεις κάτι άλλο εκτός από ΠΑΟΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

«Μάξιμουμ 2000 εισιτήρια για ΠΑΟΚ»

Στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και στην εκπομπή «Arena Press» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος της Μέταλιστ, Άντον Ιβάνοφ, όπου αναφέρθηκε στην αναμέτρηση των Ουκρανών με τον ΠΑΟΚ:
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε καιρικές συνθήκες όπως στην Ελλάδα. Έχουμε αρκετούς Λατινοαμερικανούς στο ρόστερ που ξέρουν το κλίμα. Ο καιρός στο Χάρκοβο δεν είναι τόσο ζεστός φυσικά αλλά θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.  Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο της ομάδας αλλά δυστυχώς το ματς θα γίνει κεκλεισμένων τον θυρών. Θα έρθουν περίπου 200 άτομα που θα είναι VIP και χορηγοί. Έχουμε πολλούς οπαδούς που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα αλλά δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στο γήπεδο»
Για το πόσα εισιτήρια θα διαθέσει τον ΠΑΟΚ:
«Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 40,000 και εμείς θα διαθέσουμε το 5% σύμφωνα με τους κανονισμούς. Αυτή την στιγμή οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει κάπου αλλά εμείς μπορούμε να δώσουμε μάξιμουμ 2000 εισιτήρια»
Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο της Μέταλιστ:
«Υπάρχουν σκληροπυρηνικοί οπαδοί στο γήπεδο που δημιουργούν μία καλή ατμόσφαιρα. Είναι από τους καλύτερους στην Ουκρανία αλλά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούν τους οπαδούς της Ελλάδας»
Αν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα επεισοδίων:
«Ποτέ δεν είχαμε προβλήματα με επεισόδια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ομάδα δεν είχε ποτέ τιμωρία από την UEFA. Στην Ουκρανία είχαμε κάποια γεγονότα αλλά συζητήσαμε με τον κόσμο και η συμπεριφορά τους έχει βελτιωθεί.Έχουμε φιλοξενήσει πολλούς φιλάθλους στο Εuro 2012. Aν η συμπεριφορά του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι σωστή δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα από την τοπική κοινωνία. Ο ΠΑΟΚ ήταν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε και πραγματικά μας έκανε έκπληξη το χθεσινό 6-0»
Πηγή: arenafm.gr

«Μπορεί την Ευρώπη ο Άρης»

Στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο Νίκος Πασιαλής όπου αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του Άρη Κ20, που ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της στην Νάουσα.
Αναλυτικά:
«Το ποδόσφαιρο εκεί που έφτασε χρειάζεται τους νέους ποδοσφαιριστές. Κοιτάμε κυρίως να έχουμε αθλητές. Από εκεί και πέρα μετράει το μυαλό μετράει και η τεχνική αλλά πρωταρχικό ρόλο μετράει η φυσική κατάσταση.  Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση των παιδιών. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι πρέπει να ανεβάζουμε παίκτες στο ανδρικό πριν την ώρα τους. Το ιδανικό είναι να πηγαίνεις για πρωτάθλημα και να μπορείς  να ανεβάζεις και παίκτες. Αυτή την στιγμή ο στόχος μας είναι να δώσουμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούμε στο ανδρικό λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Για τον Γιάννη Χατζηνικολάου:
«Με τον Γιάννη Χατζηνικολάου είμαστε χρόνια φίλοι σαν οικογένεια. Θα ήταν παράδοξο να μην είμαστε κοντά και να μην συζητάμε. Είναι φιλόδοξος. Καλό είναι που κρατάει κάποιες αποστάσεις και εμπνέει σεβασμό στους παίκτες. Είναι γνώστης της νοοτροπίας του Άρη, θέλει επιτυχίες και τίτλους και πιστεύω ότι θα πάει καλά»
Για τον Άρη:
«Δεν έχω δει ακόμη την ομάδα λόγω της δουλειάς. Ξέρω ότι οι παίκτες είναι καλοί. Οι πιτσιρικάδες που αγωνίστηκαν πέρσι πλέον έχουν την εμπειρία και θα είναι καλύτεροι. Πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσει τα περσινά προβλήματα, υπάρχει μία σταθερή διοίκηση και οι κινήσεις είναι θετικές. Χρειάζονται μερικά ακόμη άτομα αλλά είμαι αισιόδοξος. Έχουμε καλή παράδοση στην έδρα του Απόλλων και αν η ομάδα είναι έτοιμη δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για την πρώτη αγωνιστική. Το πρόγραμμα του Άρη είναι καλό.
Για το πρωτάθλημα:
«Δεν το βλέπω καλύτερο από πέρσι. Και γι ‘ αυτό είμαι αισιόδοξος. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν ενισχυθεί και πιστεύω ότι ο Άρης μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης»
Πηγή: arenafm.gr

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια στη Θύρα 7!!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας για την Θύρα 7 του γηπέδου της Τούμπας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η πρώτη θύρα στην οποία εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2013-14 είναι η Θύρα 7 του γηπέδου της Τούμπας δεδομένης τόσο της αυξημένης ζήτησης, όσο και της ανάγκης να δεσμευτεί συγκεκριμένος αριθμός θέσεων για λόγους ασφαλείας από τις ζώνες που δημιουργούνται στις περιπτώσεις ενδεχόμενης παρουσίας φιλοξενούμενων οπαδών.
Οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζονται κανονικά τόσο μέσω διαδικτύου, όσο και από τα γραφεία της Τούμπας, τα οποία λειτουργούν με το εξής ωράριο:
Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Κυριακή: κλειστά

H Μέταλιστ δίνει 2000 εισιτήρια!!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Arena fm 89,4 έγινε η πρώτη επαφή μεταξύ των δυο ομάδων για τα εισιτήρια που θα προμηθευτούν για τις ανάγκες των φιλάθλων τους.
Η Ουκρανοί δίνουν 2000 εισιτήρια για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί το θέμα ενώ 200 φίλοι της Μέταλιστ θα βρεθούν στην Τούμπα για τον πρώτο αγώνα.
Πηγή: arenafm.gr

Έγραψε ιστορία ο Αθανασιάδης!

Το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ένα από τα πιο γρήγορα των ελληνικών γηπέδων σημείωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στο χθεσινό φιλικό του Δικεφάλου κόντρα στη Νις.

Ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ πανηγύρισε τρεις φορές μέσα σε διάστημα επτά λεπτών, τη στιγμή που το «πανελλήνιο ρεκόρ» ανήκει στον πρώην επιθετικό του Πανιωνίου Γιώργο Δέδε ο οποίος στις 28 Μαρτίου του 1965 πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (88?, 89?, 90?). Τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν πως οι παίκτες του Πανιωνίου έκλεψαν την μπάλα αμέσως μετά την σέντρα και ο Δέδες σημείωσε τα γκολ. Το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην… τηλεοπτική εποχή είναι του Πίτερ Οφορίκουε, ο οποίος στις 17 Μαρτίου 2002 σκόραρε στο 66?, στο 68? και στο 72? της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Εθνικός Αστέρας 6-0.

Στα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ στην μεγάλη κατηγορία, δηλαδή από το 1959 και μετά, το πιο γρήγορο χατ τρικ έχει σημειώσει (και μάλιστα εκτός έδρας) ο Γιώργος Κωστίκος, ο οποίος υπέγραψε τη νίκη επί της Παναχαϊκής (3-0) στην Πάτρα την περίοδο 1984-85 σκοράροντας στο 69?, στο 77? και στο 84?.

Δύο χρόνια νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 1982, στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 5-0 ο Χρήστος Δημόπουλος είχε χρειαστεί 24 λεπτά για να βρει τρεις φορές τα αντίπαλα δίχτυα (61?, 70?, 85?). Πηγή: metrosport.gr

Παρίδης στο Metropolis: «Σοβαρότητα και ψυχραιμία για να έρθει η νίκη»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο χθεσινό φιλικό κόντρα στη Νις, όσο και στον ευρωπαϊκό αγώνα που πλησιάζει απέναντι στη Μέταλιστ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την χθεσινή επιβλητική νίκη του Δικεφάλου: «Καλώς χαμογελούν οι φίλοι της ομάδας. Τώρα χτίζεται ο ΠΑΟΚ, είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, είδαμε πολλά καλά στοιχεία και ελπίζουμε αυτά να συνεχιστούν. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι από πλευράς σοβαρότητας γιατί μπαίνουμε στη μάχη από την Τρίτη. Με σοβαρότητα μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό γιατί είναι καλή η ομάδα. Με χαροποίησε, επίσης, η προσέλευση του κόσμου και ελπίζω όλα να πάνε καλά την Τρίτη. Αν μαζευτεί ο κόσμος έξω από την Τούμπα και φωνάζουν συνθήματα θα είναι να είναι μέσα».

Για ορισμένα σχόλια ότι πιθανόν να έκανε και κακό το 6-0: «Δεν πρέπει να το πάρουμε έτσι. Χρειάζεται, ωστόσο, σοβαρότητα αφού ήταν απλά ένα φιλικό παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα η Νις από την οποία είδαμε και πολυ καλές ενέργειες. Τώρα οι παίκτες πρέπει να ξεχάσουν αυτό το 6-0 και να μπουν να αντιμετωπίσουν τη Μέταλιστ που είναι πολύ καλή ομάδα.

Για ορισμένες δηλώσεις παικτών της Μέταλιστ που φανερώνουν σημάδια υποτίμησης του ΠΑΟΚ: «Είναι καλό που υποτιμούν τον ΠΑΟΚ. Θα τον μάθουν καλά τον ΠΑΟΚ τον Τρίτη. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας μας και θα τα πούμε στο γήπεδο».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Χουμπ Στέφενς: «Πιστεύω ότι θα περάσει το στυλ της Σάλκε με πολύ κινητικότητα, αλληλοκάλυψη και γρήγορες αντεπιθέσεις. Μου άρεσε που μαζεύτηκε όλη η ομάδα μετά το τέλος του αγώνα που έκανε κάτι σαν αποθεραπεία. Το ίδιο έκανε και ο Λόραντ. Είναι καλός γνώστης του ποδοσφαίρου και πιστεύω να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Το βασικό είναι η ομάδα να διαθέτει αγωνιστική πειθαρχία και ομαδικότητα. Να είναι οι παίκτες σαν αδέρφια για να πάει ο ΠΑΟΚ καλά».

Για την αναγκαιότητα ή μη απόκτησης ενός «δεκαριού»: «Μόλις γίνουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια θα δει ο προπονητής πού υπάρχουν οι ελλείψεις και αναλόγως θα πράξει».

Για το ματς κόντρα στη Μέταλιστ: «Γνώμη μου είναι πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει όπως η αλεπού, να περιμένει τη Μέταλιστ και να την κατασπαράξει. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπομονή, να περιμένει τον αντίπαλο και σε κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί να υπάρχει ψυχραιμία για να μπει το γκολ».

Για το νεαρό Κίτσιου που είναι η αποκάλυψη μέχρι στιγμής: «Έχει δυναμική και ποδοσφαιρικό θράσος, και καλά κάνει αρκεί να κινείται σύμφωνα με αυτό που θέλει ομάδα και όχι περιττές ενέργεις. Όσο θα προσαρμόζεται θα γίνεται συνεχώς καλύτερος, και με πολύ όρεξη για δουλειά όρεξη θα πάει μπροστά, όχι μόνο αυτός, αλλά και τα υπόλοιπα ταλέντα της ομάδας».

Για τις μεταγραφές Τζιόλη-Σπυρόπουλου και κάποια αρνητικά σχόλια μερίδας του κόσμου: «Ο κόσμος είναι "καψούρης" με την ομάδα και θέλει πάντα το καλύτερο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποδώσουν στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους και το θέμα είναι να δέσουν με την υπόλοιπη ομάδα. Χρειάζεται χρόνος για αυτό και ο κόσμος δεν πρέπει να βγάζει βιαστικά συμπεράσματα». Πηγή: metrosport.gr

Προτάθηκε ο Μαραγκουδάκης στον Ηρακλή!

Το όνομα του Μάρκου Μαραγκουδάκη είναι το τελευταίο που προστέθηκε στην αρκετά μακροσκελή λίστα των επιθετικών που προτάθηκαν το τελευταίο διάστημα στον Ηρακλή.

Ο 31χρονος επιθετικός που την τελευταία διετία αγωνίστηκε στον Πλατανιά πετυχαίνοντας 14 τέρματα σε 51 συμμετοχές είναι ένας από τους φορ που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, και η περίπτωσή του αναμένεται να εξεταστεί από τους ανθρώπους του Γηραιού.

Την οριστική απόφαση για το αν θα κινηθεί, τελικώς, ο Ηρακλής για την απόκτηση του Μάρκου Μαραγκουδάκη θα το αποφασίσει ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος θα συζητήσει (και) γι' αυτό το θέμα με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Τσαλίκη και τους διοικούντες κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Πηγή: metrosport.gr

«Χρόνια πολλά αρχηγέ!»

Τα 37 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Ο αρχηγός του Άρη έχει τα γενέθλια του και όπως ήταν φυσικό η ΚΑΕ Άρης δεν τον ξέχασε, στέλνοντας την ευχή της μέσω Facebook.

«Χρόνια πολλά στον αρχηγό μας, Αντώνη Ασημακόπουλο, που σήμερα έχει τα γενέθλιά του!», ήταν η σχετική ανάρτηση.

Ανοίγει ο δρόμος για Καββαδά στον Άρη!

Ο Βασίλης Καββαδάς πλησιάζει στον Άρη και αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου. Εφ? όσον πραγματοποιηθεί, βέβαια, αφού ο παίκτης έχει ακόμη συμβόλαιο με τον Πανιώνιο, όμως ο Άρης ενδεχομένως να ευνοηθεί από τις «καραμπόλες» στους «κυανέρυθρους» με άλλους παίκτες. Και κυρίως με τον Αμερικανό Μίλμπουρν τον οποίο δε θέλει ο Πανιώνιος, λόγω υψηλού κασέ, και έχει όμως έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, όπως κι ο Καββαδάς.

Ενδεχομένως, λοιπόν, κι αφού οι δύο παίκτες έχουν τον ίδιο ατζέντη, που είναι ο Νίκος Λώτσος, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Βεζένκοφ, και τον Μποχωρίδη, να μπορέσει να γίνει ένα deal που θα βγάλει ευνοημένο τον Άρη, που θέλει πολύ τον παίκτη και θα δώσει ένα μικρό τίμημα στον Πανιώνιο για να τον αποκτήσει. Βεβαίως τα σενάρια είναι πολλά και εμπλέκουν και άλλες ομάδες, όμως στον Άρη ελπίζουν πως θα μπορέσουν να πείσουν τον Ηλία Λιανό και τον ίδιο τον παίκτη – αυτό ίσως να έχει ήδη επιτευχθεί – να πουν το «ναι».

Σε διαφορετική περίπτωση ο Άρης θα κινηθεί για την απόκτηση ή μάλλον την επιστροφή του Γιώργου Μπόγρη που φέρεται να είναι ο πιθανότερος δεύτερος υποψήφιος μετά τον Καββαδά. Ίσως περιπλεκούν τα πράγματα μετά τη χθεσινή κλήση του Καββαδά στην Εθνική ομάδα λόγω του τραυματισμού του Σχορτσανίτη, αλλά απ? τη στιγμή που οι δύο «μεγάλοι» της Αθήνας δεν κινήθηκαν για τον Καββαδά τόσο «ζεστά» όπως πέρσι, οι ελπίδες του Άρη είναι αρκετά ως πολύ μεγάλες για να τον αποκτήσει! Πηγή: metrosport.gr

Στέλνουν Νίνη στον Ολυμπιακό!

Κοντά σε μια ακόμη μεταγραφική «βόμβα» παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με Ιταλό δημοσιογράφο, οι «ερυθρόλευκοι» θα παραχωρήσουν τον Λεάντρο Γκρέκο ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη.

Στέλνουν Νίνη στον Ολυμπιακό
Ακόμη μία μεταγραφική κίνηση έρχεται να «ταράξει» τα μεταγραφικά νερά στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα, με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι κοντά στην απόκτηση του Σωτήρη Νίνη, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στην Πάρμα τον Λεάντρο Γκρέκο. Μάλιστα, στο δημοσίευμα που φιλοξενείται στην προσωπική ιστοσελίδα του δημοσιογράφου – «gianlucadimarzio.com» - γίνεται αναφορά και για το ενδιαφέρον της Λιβόρνο για τον Ιταλό μέσο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την πλευρά των «ερυθρόλευκων», σχετικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δικός του ο Σαβιόλα!!

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι οριστικά παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 32χρονος Αργεντινός έφτασε στα γραφεία, αποθεώθηκε από 2.500 φιλάθλους, υπέγραψε και πήρε… σπίτι τη φανέλα με το νούμερο «9».

Δικός του ο Σαβιόλα!
Η «βόμβα» έσκασε και δεν ήταν καθόλου βραδυφλεγής. Ο Ολυμπιακός Με συνοπτικές διαδικασίες έκανε τη μεταγραφή του καλοκαιριού και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του ντύνοντας στα ερυθρόλευκα τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Ο Αργεντινός σταρ ήρθε ινκόγκνιτο στις 16:50 στην Αθήνα, αλλά η έλευσή του στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας μόνο απαρατήρητη δεν ήταν. Έφτασε εκεί στις 20:45 μέσα σε αποθέωση από 2.500 και πλέον φίλους του Ολυμπιακού που είχαν κατακλύσει από νωρίς την περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε πεζός ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που φώναζε «είναι τρελός ο πρόεδρος» και αποχώρησε χαμογελαστός περίπου 15 λεπτά μετά, έχοντας φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα συμφώνησε σε όλα για διετές συμβόλαιο έναντι 1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο συν 400.000 ευρώ ως μπόνους, ενώ πήρε… σπίτι τη φανέλα με το νούμερο «9».Πηγή: sport-fm.gr

Μάθε παιδί μου (κι) άμυνα!!

Από τη μέση και μπροστά… όλα καλά. Πίσω, υπάρχει θέμα και το τελικό 4-4 του Παναθηναϊκού με την Ελαζίγκσπορ στο Τέγκελεν της Ολλανδίας, το έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Μάθε παιδί μου (κι) άμυνα!
Ο Παναθηναϊκός, στο πέμπτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας εν όψει της επόμενης σεζόν, ήρθε ισόπαλος με σκορ 4-4 απέναντι στην τουρκική Ελαζίγκσπορ.

Η… πειθαρχία στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» φαινόταν μονάχα από τη μέση και μπροστά, γιατί η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Γιάννη Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με δύο τέρματα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-2 στη λήξη του πρώτου μέρους και στο δεύτερο ημίχρονο, συμμαζεύοντας κάπως την κατάσταση στα μετόπισθεν, απέφυγαν την ήττα.
Πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Αλέξανδρος Μουζακίτης, εξαιρετικός ο Θανάσης Ντίνας, στους διακριθέντες και ο Νίκος Γιαννιτσάνης με τα δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Θετικός και ο Κουτρουμπής δίπλα στον Ρισβάνη, καλά δείγματα για ακόμα μια φορά από τον Νίκο Κουσίδη.
Δεν φάνηκε ο Μέντες, προσπάθησε αρκετά ο Εμίρ Μπαϊράμι, ορεξάτος ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να… αναδείξει τα αμυντικά κενά της άμυνας της Ελαζίγκσπορ και να τα εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό, προτού οι Τούρκοι κάνουν το ίδιο και τον «τιμωρήσουν». Οι πιτσιρικάδες του Γιάννη Αναστασίου, αφού πρώτα άντεξαν στην πίεση που ασκούσαν πολύ ψηλά οι αντίπαλοί τους, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων! Από εξαιρετική κάθετη του Μουζακίτη στον Ντίνα και ασίστ του τελευταίου στον Κουσίδη, έγινε το 1-0, μόλις στο 7ο λεπτό. Στο 17’ από εξαιρετική κούρσα του Μαρινάκη από δεξιά και «σπάσιμο» της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, ο Ντίνας έκανε το 2-0. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, όλα καλά… Όταν οι αμυντικές αδυναμίες έκαναν την εμφάνισή τους, ήρθε η ανατροπή. Στο 24’ ο Τιντιάν με κεφαλιά μείωσε, στο 29’ ο Σερντάρ μόνος απέναντι από τον Καπίνο ισοφάρισε και στο 36’ από λάθος του Νάνο, με τον ίδιο σκόρερ, οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά.

Με αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και τον Γιώργο Κουτρουμπή να πλαισιώνει πλέον τον Σπύρο Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήθελε και μπορούσε να αντιδράσει στην εις βάρος του κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Οι Ζέκα και Αναστασόπουλος στα χαφ έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα και στην επίθεση, η συνεργασία των Μουζακίτη και Γιαννιτσάνη στο 55’ οδήγησε στο 3-3! Το χαμόγελο για την αντίδραση, όμως, έδωσε ξανά τη θέση του στον προβληματισμό για την άμυνα. Ένα λεπτό μετά την ισοφάριση, ο Ζέγκελαρ με καταπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε τον Σπυρόπουλου και πλάσαρε τον Ταμπάκη για το 4-3. Ο νεαρός πορτιέρο των «πράσινων» έβγαλε τα… κάστανα απ’ τη φωτιά όταν ο Σερντάρ είχε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ και στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι συμπαίκτες του φρόντισαν να τον βοηθήσουν, με τον Γιαννιτσάνη να σκοράρει στο 76’ για το τελικό 4-4!

Παναθηναϊκός: Καπίνο (46’ Ταμπάκης), Μαρινάκης (46’ Σπυρόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος (46’ Κουτρουμπής), Ρισβάνης, Νάνο (46’ Χουχούμης), Σταματάκης (46’ Ζέκα), Λαγός (57’ Μέντες), Δώνης (46’Αναστασόπουλος), Μουζακίτης, Ντίνας (46’ Γιαννιτσάνης), Κουσίδης (46’ Μπαϊράμι) Πηγή: sport-fm.gr

Έκαναν τη Μελβούρνη... Άνφιλντ!! (video)

Με τον Λουίς Σουάρεζ να επιστρέφει έστω και για λίγα λεπτά, η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Μέλμπουρν Βίκτορι.

Έκαναν τη Μελβούρνη... Άνφιλντ (video)
Παρουσία 95,000 θεατών η Λίβερπουλ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στην περιοδεία της στην Ασία και την Αυστραλία, με 2-0 απέναντι στη Βίκτορι της Μελβούρνης. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των οπαδών οι οποίοι μετέτρεψαν σε «Ανφιλντ» το «Melbourne Cricket Ground».












Τα βλέμματα όπως ήταν αναμενόμενο στράφηκαν στον Λουίς Σουάρες ο οποίος ωστόσο παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τον πάγκο. Ο Ουρουγουανός άσος ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή την Κυριακή και όπως εξήγησε ο Μπρένταν Ρότζερς αισθανόταν κουρασμένος και για το λόγο αυτό δεν αγωνίστηκε ως βασικός. Ο Σουάρες πέρασε στο παιχνίδι –αντικαθιστώντας τον Φάμπιο Μπορίνι- 20 λεπτά πριν τη λήξη και ήταν αυτός που έκανε την ασιστ για να πετύχει ο Ιαγκο Ασπας το 2-0 στην εκπνοή του αγώνα.




Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του 26χρονου άσου από τις 21 Απριλίου, όταν είχε δαγκώσει τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο ματς με την Τσέλσι.

Παρά την εμφάνιση του - όπως αναφέρουν απεσταλμένοι των αγγλικών εφημερίδων- έχει προγραμματιστεί μετά την σημερινή αναμέτρηση, συνάντηση μεταξύ του προπονητή των «κόκκινων» και του Σουάρες στην οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στο «Ανφιλντ», καθώς ο παίκτης ζήτησε να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταγραφής στην Αρσεναλ.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό, και μισή ώρα αργότερα γνώρισε την αποθέωση όταν παραχώρησε τη θέση του στον Λούκας Λέιβα.



Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Λίβερπουλ σε ισάριθμα φιλικά που έδωσε τον Ιούλιο και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Η επόμενη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Ταιλάνδη, από όπου η ομάδα θα επιστρέψει στην Αγγλία.

Οι συνθέσεις :

Μέλμπουρν Βίκτορι : Κόου, Ανσελ, Μπροξαμ, Ναμπουτ, Σελέσκι, Τζειμς Τζεγκο, Πειν, Μακαρούνας, Λειτζερ, Γκάλογουει, Τζέρια

Λίβερπουλ : Τζόουνς, Τζόνσον, Σκρτελ, Γουίσντομ, Ενρίκε, Τζέραρντ(63’ Λούκας), Αλεν, Χέντερσον, Ιμπι, Στέρλινγκ, Μπορίνι (72’Σουάρες)

Πηγή: sport-fm.gr

«Έσπασε» το ρόδι η Σίτι του Πελεγκρίνι!

Την πρώτη του νίκη με την ιδιότητα του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι «γεύτηκε» ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας, μετά το 1-0 επί της Νοτίου Κίνας στο Χονγκ - Κονγκ.

«Έσπασε» το ρόδι η Σίτι του Πελεγκρίνι
Έπειτα από δύο φιλικές ήττες, η Μάντσεστερ Σίτι επιτέλους πήρε μια νίκη στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει της επόμενης σεζόν.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, επικράτησε 1-0 της Νοτίου Κίνας για το «Barclays Asia Trophy», χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Έντιν Τζέκο στο 21ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μίλνερ.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε αλλά και του παιχνιδιού της Σάντερλαντ με την Τότεναμ που έγινε λίγη ώρα νωρίτερα. Έτσι, και το παιχνίδι της Σίτι με τους Κινέζους, διήρκησε 80 λεπτά (από 40’ το κάθε ημίχρονο).

Οι «πολίτες», θα κοντραριστούν πλέον με τις «μαυρόγατες» στον τελικό του τουρνουά, το Σάββατο.

πηγή: england365.gr

«Χόρεψε» στη βροχή η Σάντερλαντ!!

Η Σάντερλαντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον «εμφύλιο» με την Τότεναμ για το Premier League Asia Trophy. Η ομάδα του Πάολο Ντι Κάνιο επικράτησε με 3-1.

«Χόρεψε» στη βροχή η Σάντερλαντ
Στον τελικό του τουρνουά προκρίθηκε η Σάντερλαντ μετά τη νίκη της επί της Τότεναμ με 3-1 σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο και για το λόγο αυτό η σέντρα έγινε με 30 λεπτά καθυστέρηση και η διάρκεια κάθε ημιχρόνου ήταν 40 λεπτά.

Ο Σίγκουρντσον άνοιξε το σκορ για την Τότεναμ στο 27’, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με τον Καμπράλ. Οι «μαυρόγατες» πήραν κεφάλι στο σκορ στο 64’ με τον Μπράουν και το 3-1 διαμόρφωσε στο 79’ ο Μόμπεργκ Καρλσον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βέλγος αμυντικός της Τότεναμ Γιαν Βερτόγκεν πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις δέκα λεπτά και αποχώρησε με φορείο καθώς έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο. Στην προσπάθεια του να πηδήξει για μια κεφαλιά ο 26χρονος άσος προσγειώθηκε άσχημα τραυματίζοντας το γόνατο του.

Η Σάντερλαντ θα αντιμετωπίσει στον τελικό την  Μάντσεστερ Σίτι που νίκησε 1-0 την South China  στον άλλο ημιτελικό.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γκόμες (40 Φρίντελ), Γουοκερ, Κόκερ (40 Βερτόγκεν (50 Φραιερς)), Ντόουσον, Ρόουζ, Χαντλστόουν (70 Τάουνσεντ), Λένον (40 Ντεφό), Πάρκερ, Ντέμπσι (70 Κάρολ), Σιγκουρντσόν, Αντεμπαγιόρ

Σάντερλαντ: Μανόνε, Γκάρντνερ, Κόλμπακ, Ο’Σει, Μπράουν, Καμπραλ, Λάρσον (60 Μπα), Τζόνσον (60 Μομπεργκ Κάρλσον), Τζιακερίνι (77 ΜακΚλιν), Σεσενιόν, Αλτιντορ (73 Γουίκαμ)




Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή σε Σαβιόλα!! (video)

Δεκάδες φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν στα γραφεία της ΠΑΕ τον Χαβιέρ Σαβιόλα, που αναμένεται από ώρα σε ώρα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Δείτε live την άφιξή του.

Υποδοχή σε Σαβιόλα (video)
Στην Αθήνα προσγειώθηκε «ινκόγκνιτο», αλλά την αποθέωση δεν τη… γλιτώνει ο Χαβιέρ Σαβιόλα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Από νωρίς το απόγευμα αρκετές δεκάδες φίλοι της ομάδας έχουν πάρει θέση έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας ντυμένοι στα ερυθρόλευκα και περιμένουν την άφιξη του Αργεντινού, με την προσέλευση να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Ο 32χρονος άσος αναμένεται από ώρα σε ώρα στα γραφεία της ΠΑΕ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Οι οικονομικές απολαβές του Σαβιόλα θα ανέρχονται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ με μπόνους ύψους 400.000 ευρώ. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι διετές.

Δείτε live την άφιξή του από το διαδικτυακό κανάλι της ΠΑΕ Ολυμπιακός.



Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και ο Μεντζανί;

Γαλλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Καρλ Μεντζανί κι έλευση του Αλγερινού αμυντικού στην Αθήνα τις επόμενες ώρες για να υπογράψει.

Έρχεται και ο Μεντζανί;
Όλο και πιο κοντά στον Ολυμπιακό φαίνεται πως είναι ο Καρλ Μεντζανί. Γαλλικά μέσα αναφέρουν πως οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία με τη Μονακό για την απόκτηση του Αλγερινού αμυντικού.

Μάλιστα προσθέτουν πως ο 28χρονος άσος, που είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου, αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και αν υπογράψει.

Ο Μεντζανί, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2015, είχε τη σεζόν 2012/13 αρχικά 19 εμφανίσεις και 1 γκολ με την Αζαξιό στη Ligue 1 και στη συνέχεια 15 εμφανίσεις με τη Μονακό στη Ligue 2.
Πηγή: sport-fm.gr

«Διψά» ο κόσμος του Άρη!

Τεράστια ζήτηση υπάρχει για τα εισιτήρια του φιλικού που θα δώσει ο Άρης κόντρα στη Ρόμα την προσεχή Παρασκευή.

«Διψά» ο κόσμος του Άρη
Γι’ αυτόν το λόγο η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί αλλαγές στο πρόγραμμα διάθεσης των εισιτηρίων ώστε να εξυπηρετηθούν οι φίλοι της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρουσιάζουν τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα ΑΡΗΣ-AS Roma (26/07, 21:00) στο Κλεάνθης Βικελίδης, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι αύριο, Πέμπτη (25/07), θα λειτουργήσει –εκτάκτως- το εκδοτήριο στη Θύρα 2 (επί της οδού Παπαναστασίου) από τις 14:00 έως τις 17:00.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα εισιτήρια, τα οποία διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00) και την ημέρα της φιλικής αναμέτρησης από τα εκδοτήρια του γηπέδου, κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στη θύρα 2, 20 ευρώ στη θύρα 9 και 25 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων).

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στα φιλικά παιχνίδια δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, εκτός από τους κατόχους σουιτών.

Σε ό,τι αφορά τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας VIP, μπορούν να κατοχυρώσουν την θέση τους με την αγορά εισιτηρίου στη θύρα 7 (επισήμων), προσκομίζοντας κατά την είσοδό τους στο γήπεδο -εκτός από το εισιτήριο του αγώνα- και το αποδεικτικό της αγοράς του εισιτηρίου διαρκείας VIP».

Τελειώνει του Αμπντούν!!

Στην Αγγλία βρίσκεται ο Τζαμέλ Αμπντούν για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στη Νότιγχαμ. Δεδομένη η συμφωνία της αγγλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό.

Τελειώνει του Αμπντούν
Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τζαμέλ Αμπντούν από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ. Ο Αλγερινός εξτρέμ βρίσκεται ήδη στην Αγγλία για να περάσει από ιατρικά τεστ και να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του στην ομάδα της Championship.

Η συμφωνία του αγγλικού συλλόγου με τους Πειραιώτες είναι οριστική και θα φέρει στα ταμεία της ΠΑΕ περίπου 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα είναι πιθανό η ανακοίνωση της μεταγραφής του να γίνει εντός της ημέρας.

Αντίθετα, το θέμα του Ράφικ Τζεμπούρ παραμένει ανοικτό και δεν είναι καθόλου απίθανο οι δύο πλευρές να φτάσουν στα άκρα, αφού ο Αλγερινός φορ απέχει από τις προπονήσεις και δεν φέρνει πρόταση που να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό για να φύγει. Πηγή: sport-fm.gr

Φάρσα στον Ολίσε!! (video)

Ο Σέκου Ολίσε την πάτησε από τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ. Δείτε τη φάρσα.

Φάρσα στον Ολίσε (video)
Γκρίνιαζε και ξαναγκρίνιαζε ο Σέκου Ολίσε πως ξέχασαν από τον ΠΑΟΚ τα γενέθλιά του, καθώς εκείνη την περίοδο η ομάδα δεν είχε υποχρεώσεις κι έτσι δεν έλαβε το δώρο που παίρνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Έτσι με αφορμή αυτό του το μαράζι, αλλά και τα χθεσινά γενέθλια του Λόπεθ, οι συμπαίκτες του «σκάρωσαν» μια φάρσα στον ιδιαίτερα αγαπητό στα αποδυτήρια Αφρικανό μεσοεπιθετικό.




Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ… πενταψήφιος!!

Το φράγμα των 10.000 διαρκείας έσπασε σήμερα ο ΠΑΟΚ. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

ΠΑΟΚ… πενταψήφιος
Σε πενταψήφιο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας έφτασε ο ΠΑΟΚ. Ο Χρήστος Τσανακτσίδης από τη Βέροια, ο οποίος είναι κάτοχος διαρκείας στα VIP του 3ου ορόφου τα τελευταία 11 χρόνια, ήταν ο τυχερός, που πέρα από θέση στην Τούμπα εξασφάλισε και αναμνηστικά δώρα.

«Αν είναι ενωμένη η ομάδα, η διοίκηση και ο κόσμος, μπορούμε να κάνουμε θαύματα», ανέφερε ο τυχερός φίλαθλος, που έχει αγαπημένο παίκτη τον Πάμπλο Γκαρσία.

Στις τάξεις της ΠΑΕ υπάρχει ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για τα διαρκείας και εκτιμάται πως θα συνεχιστεί στους ίδιους ρυθμούς η διάθεση των καρτών.

H δεύτερη περίοδος διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου, διάστημα στο οποίο θα ισχύουν οι ίδιες τιμές και οι ίδιες προσφορές. Η διάθεση των καρτών της νέας περιόδου θα συνεχίζεται καθημερινά μέσω internet καθώς και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας τα οποία λειτουργούν με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Κυριακή: κλειστά

Έκλεισε στη Σεντ Ετιέν ο Σισοκό!!

Χάθηκε για τον Παναθηναϊκό ο Ιμπραήμ Σισοκό, καθώς σύμφωνα με γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ ολοκληρώθηκε η μετακίνησή του στη Σεντ Ετιέν.

Έκλεισε στη Σεντ Ετιέν ο Σισοκό
Σε άλλες λύσεις θα πρέπει να στραφεί ο Παναθηναϊκός για την ενίσχυση στη θέση του ακραίου μεσοεπιθετικού. Κι αυτό γιατί ο Ιμπραήμ Σισοκό μετακομίζει στη Σεντ Ετιέν.

Σύμφωνα με γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ και όσα επιβεβαιώνονται από τη διοίκηση των «στεφανουά», η συμφωνία με τη Βόλφσμπουργκ ολοκληρώθηκε και ο 22χρονος άσος πηγαίνει δανεικός με οψιόν αγοράς από τη Βόλφσμπουργκ στο σύλλογο της Ligue 1.

Μάλιστα ο Ιβοριανός παίκτης, που έχει εδώ και δύο μέρες συμφωνήσει με τη Σεντ Ετιέν, αναμένεται μέσα στη μέρα στη Γαλλία για τις ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές. Πηγή: sport-fm.gr

Θεραπεία ο Ουέλινγκτον!!

Με ένα πρόβλημα συνεχίζεται η προετοιμασία του Εργοτέλη, ο οποίος σήμερα θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την Κ-20 του ΠΑΟΚ.

Θεραπεία ο Ουέλινγκτον
Σε καλό κλίμα, ύστερα από τη θετική έκβαση της αδειοδότησης, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Εργοτέλη (24/7).

Το πρόγραμμα των Κρητικών περιλαμβάνει μόνο πρωινό πρόγραμμα, δεδομένου ότι το απόγευμα θα δώσει φιλικό προετοιμασίας με την ομάδα Κ-20 του ΠΑΟΚ.

Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Πεσόα Ουέλινγκτον, ο οποίος ακολούθησε θεραπεία, λόγω της κάκωσης του έσω πλαγίου που έχει υποστεί στο γόνατο.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, αφιερώθηκαν σε ασκήσεις πίεσης με μπάλα σε μικρούς χώρους και σε τεχνικά θέματα.Πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά ο Ιμπαγάσα!!

Ο Ιμπαγάσα γυμνάστηκε κανονικά στην πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού, η οποία είναι και η προτελευταία πριν την αναχώρηση για την Γερμανία.

Κανονικά ο Ιμπαγάσα
Ο Ιμπαγάσα γυμνάστηκε κανονικά στην πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού, η οποία είναι και η προτελευταία πριν την αναχώρηση για την Γερμανία.

Η σημερινή εκγύμναση έγινε με ιδιαίτερη ένταση, σε γρήγορο τέμπο. Περιελάμβανε ξανά πολλές ασκήσεις με την μπάλα.

Μεγάλο βάρος δόθηκε στην πίεση, σημείο στο οποίο δίνει μεγάλο βάρος ο Μίτσελ στο παιχνίδι της ομάδα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Σήμερα, απείχε από την προπόνηση ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης ο οποίος έκανε θεραπεία.

Ο νεαρός ακραίος αμυντικός ταλαιπωρείται ελαφρά από μία κάκωση στην αριστερή γάμπα (από κλωτσιά που δέχθηκε επάνω στην προπόνηση).

Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.
Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… τρέχουν!

Την πολυπόθητη άδεια από την ΕΠΟ εξασφάλισε ο Εργοτέλης, ο οποίος τρέχει για μεταγραφές.

Και τώρα… τρέχουν
Τα χέρια των ανθρώπων του Εργοτέλη λύθηκαν, παίρνοντας την άδεια από την ΕΠΟ.

Συνεπώς, οι Κρητικοί μπορούν να κινηθούν ελεύθεροι στο μεταγραφικό παζάρι, έχοντας το δικαίωμα να κάνουν απεριόριστες μεταγραφές.

Η διοίκηση και το τεχνικό τιμ έχουν ήδη στα υπόψιν τους παίκτες που θέλουν να αποκτήσουν, τους οποίους είχαν στην αναμονή περιμένοντας το πράσινο φως από την ΕΠΟ.

Πρόκειται για τον αριστερό μπακ, Βαγγέλη Οικονόμου, τον Ηλία Κώτσιο για το κέντρο της άμυνας, ενώ όσον αφορά τη γραμμή κρούσης ο Εργοτέλης θέλει να την ενδυναμώσει αποκτώντας τους Κατσικοκέρη και Μπουχαλάκη.

Ο Εργοτέλης σήμερα (24/7) θα αντιμετωπίσει την Κ-20 του ΠΑΟΚ σε φιλικό προετοιμασίας.Πηγή: sport-fm.gr

«Κολλάει» του Ζίτο!

Πρόβλημα στην ολοκλήρωση της απόκτησης του Ζίτο προέκυψε στον Πανιώνιο...

«Κολλάει» του Ζίτο
Πρόβλημα στην ολοκλήρωση της απόκτησης του Ζϊτο προέκυψε στον Πανιώνιο.

Ο Ιβοριανός αμυντικός χαφ δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα με τους υπεύθυνους της ομάδας να υποστηρίζουν ότι προέκυψε πρόβλημα στο διαβατήριο του πάικτη.

Στον Πανιώνιο είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μία-δύο ημέρες τον Ζίτο. Εάν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν βρεθεί κάποια λύση τότε θα κοιτάξουν άλλες περιπτώσεις παικτών. Πηγή: sport-fm.gr

«Σκαλώνει» του Ράφαελ!!

Μία οικονομική διαφορά ανάμεσα στον Ραφαέλ Μπρακάλι και την Ολιανένσε, στην οποία έπαιξε με τη μορφή δανεισμού την περσινή σεζόν, ενδέχεται να χαλάσει τη μεταγραφή για τον Παναιτωλικό.

«Σκαλώνει» του Ράφαελ
Προτεραιότητα του Παναιτωλικού αποτελεί η απόκτηση ενός τερματοφύλακα.

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Ράφαελ Μπρακάλι.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση «σκαλώνει» στο γεγονός πως ο 32χρονος γκολκίπερ που ανήκει στην Πόρτο, έχει οικονομικές διαφορές με την Ολιανένσε, στην οποία έπαιζε μέχρι πέρσι ως δανεικός.

Τα «καναρίνια» έχουμε συμφωνήσει με τους «δράκους» και τον παίκτη, όμως τα οφειλόμενα που χρωστάει η άλλη πορτογαλική ομάδα ενδέχεται να χαλάσουν τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου.
Πηγή: sport-fm.gr

Υποσχέσεις από Τσάβες, υπέγραψε ο Σκόνδρας!

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα και τους οπαδούς της ομάδας ο Κρίστιαν Γκαμπριέλ Τσάβες στη χθεσινή προπόνηση.

Υποσχέσεις από Τσάβες, υπέγραψε ο Σκόνδρας
Περισσότερο από 150 οπαδοί θέλησαν παρακολουθήσουν από κοντά τη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον Κρίστιαν Γκαμπριέλ Τσάβες.

Ο Αργεντινός επιθετικός προπονήθηκε για πρώτη φορά ως παίκτης του «Άγιαξ της Ηπείρου» και οι φίλοι της ομάδας ήθελαν από κοντά να διαπιστώσουν περί τίνος πρόκειται.

Ο 26χρονος παίκτης έδειξε ότι «μιλάει» στην ομάδα, δηλαδή έχει αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση, όμως σε κάποιες περιπτώσεις έκανε κατάχρηση ντρίμπλας.

Αυτό, όμως, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελε να δείξει από το… «καλησπέρα σας» τις ικανότητές του.

Εν τω μεταξύ, μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας υπέγραψε ο Απόστολος Σκόνδρας, ο οποίος έπεισε τον Σάββα Παντελίδη για την αξία του.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει για Τάτο!!

Στο προσκήνιο επανέρχεται για τον Ατρόμητο το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως δανεικός ο Ανδρέας Τάτος.

Περιμένει για Τάτο
Τους ποδοσφαιριστές που θα υπολογίζει για τη νέα σεζόν θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Μίτσελ, αφού θα γνωστοποιήσει την αποστολή του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψει στη Γερμανία για το τελικό στάδιο προετοιμασίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ο Ατρόμητος ασχολείται με την υπόθεση του Ανδρέα Τάτος.

Ο διεθνής χαφ δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού των Πειραιωτών και στο Περιστέρι δεν έχουν ξεχάσει την προσφορά του.

Ο 24χρονος παίκτης ήταν από τα αγαπημένα παιδιά της «κυανόλευκης» εξέδρας, όμως στη διοίκηση θέλουν να το ψάξουν οικονομικά πριν προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση.

Ίσως εντός της ημέρας προκύψουν περισσότερες πληροφορίες για αυτή την υπόθεση.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τοτσέ μπορεί να… επιστρέψει!!

Ο Χοσέ Τοτσέ είναι ο μόνος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έχει «κόψει» ο Γιάννης Αναστασίου και μπορεί να αγωνίζεται και πάλι με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο Τοτσέ μπορεί να… επιστρέψει!
Ο Χοσέ Τοτσέ είναι ο μόνος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έχει «κόψει» ο Γιάννης Αναστασίου και μπορεί να αγωνίζεται και πάλι με το τριφύλλι στο στήθος.

Σύμφωνα με τη στήλη ο «τρελός του χωριού» στη Sportday ο Ισπανός δεν πρέπει να θεωρείται βέβαια παρελθόν από τους πράσινους για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Πρόταση τόσο καλή η οποία να τον ικανοποιεί για να συνεχίσει την καριέρα εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει. Από την στιγμή που και οι πράσινοι δεν έχουν βρει έναν επιθετικό για να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τον Μπέργκ όλα είναι πιθανά.

Για να αλλάξουν όμως τα δεδομένα θα πρέπει να αλλάξουν και οι απαιτήσεις του Τοτσέ.

Εάν ο Ισπανός επιθετικός αποφασίσει να ξεχάσει το συμβόλαιο που είχε στον Παναθηναϊκό και από τις 550.000 ευρώ ετησίως πέσει στις 200.000 – 250.000 ευρώ τότε ενδεχομένως να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Πηγή: sport-fm.gr

Σύνθημα «προσγείωσης»

Κανένα περιθώριο να χαρούν τη χθεσινή σπουδαία εμφάνιση επί της Νις δεν έχουν στον ΠΑΟΚ, στον οποίο συνεχίζουν την προετοιμασία για τους αγώνες με την Μέταλιστ.

Σύνθημα «προσγείωσης»
Άκρως θετικό ήταν το χθεσινό δείγμα του ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με σκορ 6-0 της Νανσί μέσα στην Τούμπα.

Λίγες μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Μέταλιστ οι Θεσσαλονικείς έδειξαν πως έχουν… μέταλλο για να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, άλλωστε, και ο Χουμπ Στέφενς, οι ποδοσφαιριστές έδειξαν πως είναι ένα σύνολο.

Ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός προανήγγειλε αλλαγές στην «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα εν όψει του αγώνα με τους Ουκρανούς στην άδεια Τούμπα.

Αν και το σκορ δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ο 60χρονος τεχνικός τόνισε ότι χθες υπήρξε ένα 5% που χρειάζεται βελτίωσης. Σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός πως δείχνουν διάθεση για βελτίωση και είναι αποδεκτό να κάνουν κάποια λάθη.

Όσον αφορά τώρα τα μεταγραφικά, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν θέλησαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την περίπτωση του Βραζιλιάνου Φινίνιο που αγωνιζόταν στη Μέταλιστ. Πρόκειται για ένα μπακ-χαφ με χαρακτηριστικά Λίνο, ο οποίος φαίνεται πως είχε απασχολήσει πριν οι Θεσσαλονικείς αποκτήσουν τον Σπυρόπουλο.
Πηγή: sport-fm.gr

Άρης: Αρέσει ο Σιώπης, κοιτάζει και άλλους!!

Την περίπτωση του Μανώλη Σιώπη εξετάζουν «ζεστά» στον Άρη, στον οποίο δοκιμάζονται ο Γιώργος Βαλεριάνος και ο Κερέμ Κιρμίζι. Την τελευταία προσπάθεια για τον Σαρρή καταβάλουν οι Θεσσαλονικείς.

Αρέσει ο Σιώπης, κοιτάζει και άλλους
Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον Άρη και ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 24 ετών εξετάζουν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι Θεσσαλονικείς βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση του Μανώλη Σιώπη. Ο νεαρός άσος μπορεί να παίξει ως αμυντικός μέσος και δεξιός μπακ, μία θέση που ψάχνουν παίκτη οι «κίτρινοι».

Άλλωστε, σε αυτή τη θέση τον χρησιμοποίησε ο Μίτσελ κατά την προετοιμασία των Πειραιωτών στο Ζέεφελντ, αλλά δεν θα τον πάρει μαζί του στη Γερμανία και θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννη Χατζηνικολάου δοκιμάζει τον Γιώργο Βαλεριάνο και τον Κερέμ Κιρμίζι. Ο πρώτος προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε ως δανεικός σε Θρασύβουλο και ΑΟ Γλυφάδας.

Την περσινή σεζόν έπαιξε στον ΟΦΗ, όμως έμεινε ελεύθερος. Από την πλευρά του, ο Κιρμίζι είναι γεννημένος στις 15 Οκτωβρίου 1991 στην Κωνσταντινούπολη (έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα).

Πέρυσι αγωνίστηκε στη Γερμανία με τη φανέλα της δεύτερης ομάδας της Αουε στην πέμπτη τη τάξει κατηγορία, ενώ έχει αγωνιστεί στις μικρές ομάδες της Μπάγερν Μονάχου και της Μόναχο 1860 καθώς και στη Χαϊμστέτεν.

Τέλος, ο Άρης καταβάλει την ύστατη προσπάθεια να αποκτήσει τον Γιώργο Σαρρή του Εργοτέλη.

Οι Θεσσαλονικείς κατέθεσαν νέα βελτιωμένη οικονομικά πρόταση για διετές συμβόλαιο στον νεαρό παίκτη, ανεβάζοντας την προσφορά για τον πρώτο χρόνο στις 60.000 ευρώΠηγή: sport-fm.gr

Πάτησε Ελλάδα ο Σαβιόλα!!

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι ήδη στην Αθήνα. Προσγειώθηκε στην Αθήνα λίγο πριν τις 17:00 και σε λίγες ώρες θα είναι στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να υπογράψει.

Πάτησε Ελλάδα ο Σαβιόλα
Είναι εδώ! Ο Χαβιέρ Σαβιόλα πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα λίγο πριν τις 17:00 και είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται στις 20:30 στα γραφεία της ΠΑΕ για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να γίνει και τυπικά παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδος.

Οι οικονομικές απολαβές του Σαβιόλα θα ανέρχονται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ με μπόνους ύψους 400.000 ευρώ. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι διετές.
Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει στους Χοκς ο Άντιτς!!

Στο ΝΒΑ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πέρο Άντιτς, καθώς συμφώνησε με τους Ατλάντα Χοκς!

Κλείνει στους Χοκς ο Άντιτς!
Μεταγραφή-έκπληξη για τον Πέρο Άντιτς. Στα 31 του θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ΝΒΑ, καθώς συμφώνησε με τους Χοκς.

Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ, που την τελευταία διετία έπαιξε στον Ολυμπιακό, μεταβαίνει στην Ατλάντα, αύριο θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει για 1+1 χρόνια, όπως έκανε γνωστό ο μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Misko4Raznatovic @MiskoRaznatovic
In this moment, Pero Antic, 2 times Euro league winner, is flying from Frankfurt to Atlanta, where he will be medically examined tomorrow.


Πηγή: sport-fm.gr

Με απουσίες, αλλά πίστη και χωρίς δικαιολογίες!!

Η Εθνική αναχώρησε για το Καρπενήσι όπου θα κάνει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ. Απόντες Καλάθης και Σχορτσανίτης. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Με απουσίες, αλλά πίστη και χωρίς δικαιολογίες
Χωρίς τους Νικ Καλάθη και Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά με πίστη για ένα καλό αποτέλεσμα, ακόμη και μετάλλιο, στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου) αναχώρησε η Εθνική για το Καρπενήσι και το πρώτο στάδιο προετοιμασίας.

Ο ομογενής γκαρντ, που χθες είχε επικοινωνία με τον Ιταλό προπονητή, δεν εμφανίστηκε, αλλά πρέπει να κρατήσουμε ανοικτό ένα μικρό «παράθυρο» για την ενσωμάτωσή του με 2-3 μέρες καθυστέρηση. Αντίθετα, σίγουρα εκτός πρέπει να θεωρείται ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε: «Δεν είσαι ποτέ έτοιμος για κάτι τέτοιο. Όταν είσαι στην Εθνική ομάδα μιλάμε για Εθνική περηφάνια. Κι εγώ το νιώθω αυτό».

Όσο για το στόχο του μεταλλίου, είπε: «Τέσσερα χρόνια χωρίς μετάλλιο είναι πολλά. Όμως το μετάλλιο είναι απλά μια λέξη. Πρέπει να κάνουμε αυτά τα λόγια πράξη, με θυσίες όλοι μας για τον κοινό σκοπό. Πάντως το μετάλλιο είναι ένας ρεαλιστικός στόχος».

Για τις σημαντικές απουσίες της Εθνικής, είπε: «Πρέπει να παίξεις μπάσκετ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και εξηγήσεις. Έτσι είναι τα πράγματα». Πηγή: sport-fm.gr

«Θα μας κάνετε περήφανους»

Ευχές στην Εθνική ομάδα εν όψει Ευρωμπάσκετ έστειλε ο Μανώλης Παπαμακάριος.

«Θα μας κάνετε περήφανους»
Ο Μανώλης Παπαμακάριος ως πρώην μέλος της Εθνικής, πρόεδρος του ΠΣΑΚ αλλά και απλώς φίλος του μπάσκετ έστειλε τις ευχές του στην ομάδα που σήμερα αρχίζει την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ.

«Καλημέρα, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα μπάσκετ που ξεκινάει σήμερα την προετοιμασία της. Είμαστε σίγουροι πως θα μας κάνετε περήφανους», έγραψε στο Twitter.

Καββαδάς: «Θα κάνω ό,τι μπορώ»

Έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική όπως μπορεί και του ζητηθεί δήλωσε ο αντικαταστάτης του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στην Εθνική ομάδα, Βασίλης Καββαδάς.

Καββαδάς: «Θα κάνω ό,τι μπορώ»
Κλήθηκε παραμονή της έναρξης της προετοιμασίας για να καλύψει το κενό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και ανυπομονεί να αρχίσει προπονήσεις με την Εθνική ο Βασίλης Καββαδάς. Έστω κι αν είναι αμφίβολο αν θα καθίσει στην προετοιμασία περισσότερο από μία εβδομάδα ή αν είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει θέση στη δωδεκάδα, ο ίδιος δεν μετανιώνει που θα χάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

«Τα συναισθήματα μου είναι πολύ δυνατά. Είναι πολύ μεγάλη τιμή η κλήση μου στην Εθνική. Μου αρέσει που θα βρίσκομαι με παίκτες και προπονητές υψηλού επιπέδου. Στόχος μου είναι να δουλέψω όσο περισσότερο γίνεται και να είμαι συγκεντρωμένος», δήλωσε ο σέντερ του Πανιωνίου στη SportDay.

Παράλληλα διαβεβαιώνει πως είναι σε καλή κατάσταση. «Δεν έχω σταματήσει καθόλου να προπονούμαι. Ήμουν με τον Πανιώνιο σε μεταβατική περίοδο προπονήσεων που ήταν πολύ δυνατές. Δεν γνώριζα κάτι για την Εθνική», τόνισε.

Όσο για το αν θα βοηθήσει την Εθνική μόνο στο Καρπενήσι ή περισσότερο, απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Το θέμα είναι να κάνω ό,τι μπορώ, να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και να αποδείξω πως δίκαια με κάλεσαν να συμμετάσχω στην Εθνική».

Τέλος, ερωτηθείς για τις βλέψεις της επίσημης αγαπημένης, ο 21χρονος άσος είπε: «Η άποψη και η εικόνα μου είναι πολύ καλές γι' αυτή την ομάδα. Υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες, μεγάλα ονόματα άρα υπάρχουν και υψηλοί στόχοι. Θεωρώ πως μπορεί να φτάσει ψηλά». Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει για Μος, κοιτάζει κι αλλού!!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Ντέιβιντ Μος, παρά τις δυσκολίες. Κοιτάζει, ωστόσο, κι αλλού για τη θέση «3». Προτάθηκε ο Καρτιέ Μάρτιν από ΝΒΑ.

Περιμένει για Μος, κοιτάζει κι αλλού
Ο Ντέιβιντ Μος φαίνεται πως παραμένει προτεραιότητα του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στη θέση «3», παρά τις οικονομικής φύσεως δυσκολίες που υπάρχουν για την απόκτησή του. Αν ο παίκτης ήταν ελεύθερος, θα είχε υπογράψει... χθες, ωστόσο το μεγάλο εμπόδιο είναι η Σιένα.

Η ιταλική ομάδα αξιώνει περί τις 500.000 ευρώ για την αποδέσμευση του Αμερικανού φόργουορντ και ελπίζει πως θα βρει αγοραστή, από τη στιγμή που στο κόλπο μπήκε και η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο προσφέροντας 1,8 εκατ. δολάρια για δύο χρόνια στον παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» που δίνουν περίπου τα ίδια λεφτά στον 30χρονο άσο ποντάρουν στην οικονομική στενότητα της Σιένα, που φέρεται να οφείλει στον Μος 250.000 δολάρια και να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στο «βάρος» του συμβολαίου του για την ερχόμενη σεζόν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε... έκπτωση στην τιμή πώλησής του.

Η προσοχή του Γιώργου Μπαρτζώκα και των συνεργατών του είναι και στο ΝΒΑ, όπου υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι παίκτες στη συγκεκριμένη θέση που ακόμη αναζητούν ομάδα και μπορούν να έρθουν. Ανάμεσα σε αυτούς που προτάθηκαν είναι και ο Καρτιέ Μάρτιν, 28 ετών με ύψος 2,01μ., που έχει μία μικρή θητεία στην Ευρώπη με την Μπενετόν Τρεβίζο το 2009. Από το 2009 ανήκε στους Ουίζαρντς και φέτος είχε 6,6 πόντους (71,4% στις βολές, 38,1% στα σουτ, 39,7% στα τρίποντα) και 2,4 ριμπάουντ σε 16,9 λεπτά κατά μέσο όρο. Πηγή: sport-fm.gr

Ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές!

Ένταση για την τροπολογία που επιτρέπει και τη λειτουργία καταστημάτων «franchise» περισσότερες από τις επτά υποχρεωτικές Κυριακές.

Ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές
Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικότερα, για τα άρθρα του νομοσχεδίου που μπήκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, οι 100 βουλευτές που συμμετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα, ψήφισαν ως εξής:

Συνολικά ψήφισαν 96 βουλευτές

«Υπέρ» του άρθρου 16 (για τις Κυριακές) ψήφισαν 52, ενώ «κατά» ψήφισαν 42.

Το άρθρο 33 έλαβε 57 «ΝΑΙ» και 39 «ΟΧΙ».

Τα άρθρα 34,35, 26 έλαβαν 78 «ΝΑΙ», 16 «ΟΧΙ» και 2 «ΠΑΡΩΝ».

Νωρίτερα, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε σε νέες αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Βασικότερη, η τροπολογία που κατέθεσαν 25 βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται και σε καταστήματα «franchise» να ανοίγουν περισσότερες από τις επτά υποχρεωτικές Κυριακές, όπως δηλαδή ισχύει και για τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ.

Το γεγονός ότι ο κ. Χατζηδάκης έκανε αποδεκτή την εν λόγω τροπολογία λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε: «Εγκαινιάζετε σκανδαλώδεις διαδικασίες. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί να φέρει την τροπολογία ο υπουργός θυμίζει την τροπολογία Πάχτα. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ανοίγετε πόρτα στα πολυκαταστήματα να ανοίγουν όσες Κυριακές θέλουν».

Το νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν μόνο το άρθρο 16 (για τις Κυριακές) και το 32 (για τις λαϊκές αγορές).

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν μόνο το άρθρο 16, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το σύνολο του νομοσχεδίου.

Πηγή: Protothema.gr

Το... ποδαρικό του Σαβιόλα στο «Καραϊσκάκη»!!

Ένα απ’ τα πρώτα ματς που έγιναν στο νέο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε πρωταγωνιστή τον Χαβιέρ Σαβιόλα. To www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω σχεδόν εννιά χρόνια και σας θυμίζει.

Το... ποδαρικό του Σαβιόλα στο «Καραϊσκάκη»!
Μόνο τα… εγκαίνια δεν έκανε στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Χαβιέρ Σαβιόλα, αφού συμμετείχε με την Εθνική Αργεντινής σε ένα απ’ τα πρώτα ματς που έγιναν στο... ολυμπιακό γήπεδο.


Το ματς Αργεντινή – Αυστραλία στις 17 Αυγούστου του 2004 ήταν το δεύτερο του Ολυμπιακού τουρνουά, που έγινε στο γήπεδο του Πειραιά. Πιθανότατα όμως είναι το πρώτο που έμεινε στο μυαλό των φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες.



Ο συνδυασμός του καινούριου γηπέδου με τους μεγάλους αστέρες της Αργεντινής, φαίνεται πως ήταν εκρηκτικός για τον κόσμο. Και μέρος του «θεάματος» αυτού ήταν και ο Χαβιέρ Σαβιόλα! Ο Αργεντινός φορ πέρασε στο 66' στο γήπεδο στη θέση του Κάρλος Τέβες και η ομάδα του πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Άντρες Ντ' Αλεσάντρο.

Ο 22χρονος τότε επιθετικός της Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη του γεύση από το γήπεδο του Ολυμπιακού, που φάνηκε να είναι γούρικη, αφού λίγες μέρες αργότερα πανηγύριζε τον Ολυμπιακό τίτλο στο ΟΑΚΑ.




Πηγή: sport-fm.gr

Έβλεπε το κενό στην άμυνα πριν καν δημιουργηθεί!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος κάνει μια αναφορά στο απύθμενο ταλέντο του Ντένις Μπέργκαμπ και την ανεξάντλητη γκάμα των ενεργειών του.

Έβλεπε το κενό στην άμυνα πριν καν δημιουργηθεί!
Yπάρχει ένας μύθος σχετικά με το πώς αποφάσισε πριν από δύο δεκαετίες σχεδόν ο Ντένις Μπέργκαμπ να μην μπαίνει στα αεροπλάνα.

Αλλοι λένε πως ήταν αποτέλεσμα σφοδρών αναταράξεων, όταν η Ολλανδία ταξίδεψε στο Ντάλας το 1994 για να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στο αμερικανικό Μουντιάλ, άλλοι πως αυτό έγινε στη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού στην Ταϊλάνδη, η ουσία είναι πως η απόφασή του να σταματήσει τα ταξίδια στέρησε από τις ομάδες που αγωνίστηκε την ευκαιρία για να πετύχουν περισσότερα.

Ομως μεγαλύτεροι χαμένοι ήμασταν εμείς, οι φίλοι του καλού ποδοσφαίρου που στερηθήκαμε τις εμπνεύσεις του σε πολλά σπουδαία ματς!

Ο Ντένις Μπέργκαμπ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο σαν σήμερα, το 1986 στον Αγιαξ και λίγους μήνες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του.

Δεν χρειαζόταν κάποιος περισσότερα από δέκα λεπτά για να καταλάβει πως μια ιδιοφυΐα παρουσιαζόταν μπροστά στο πάντα διψασμένο για καλή μπάλα κοινό του «Αίαντα» στο Αμστερνταμ!

Γεννημένος τον Μάη του 1969 ο Ντένις, πήρε το όνομά του από τον ήρωα του πατέρα του, τον Σκωτσέζο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αλλά και της Σίτι και της Τορίνο) Ντένις Λόου. Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στις ακαδημίες του Αγιαξ όλοι έκαναν λόγο για το απύθμενο ταλέντο του και την ανεξάντλητη γκάμα των ενεργειών του!

Τον Μπέργκαμπ είχα την ευτυχία να τον απολαύσω σε δεκάδες παιχνίδια μέσα στο γήπεδο και μόλις κάποιος μου λέει το όνομά του το μυαλό μου αυτόματα πάει στον Ιούνιο του 1998. Γαλλία, Μασσαλία, Μουντιάλ. Η μπάλα φεύγει από τα πόδια του Φρανκ ντε Μπουρ από αριστερά και διαγράφει μία τροχιά σχεδόν πενήντα μέτρων.

Ο Αγιάλα αφήνει τον Μπέργκαμπ για κάποια δέκατα του δευτερολέπτου αμαρκάριστο. Με άλλον αντίπαλο δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Μέχρι να κοντρολάρει, αν το κατάφερνε, ο Αργεντινός αμυντικός θα είχε χρόνο να τον κλείσει και να ξεμπερδέψει. Ο Ολλανδός ακούμπησε την μπάλα με προτεταμένο το δεξί πόδι, την... διέταξε να κατέβει και σε χρόνο μηδέν τη χτύπησε με το ίδιο, τόσο όσο χρειαζόταν για να εξουδετερώσει τον αντίπαλό του!

Το πλασέ που ακολούθησε με το εξωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Ολλανδία στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Εκείνο το καυτό απόγευμα έκανε τόση ζέστη που μπορούσες να πετάξεις αυγά στην άσφαλτο και να ψηθούν αμέσως! Κανείς όμως από όσους είδαμε αυτή την κίνηση, στο «Βελοντρόμ» από έναν ποδοσφαιρικό καλλιτέχνη δεν θα αλλάζαμε την εμπειρία με τίποτε!

Ο Μπέργκαμπ έχει βάλει πιθανώς πιο δύσκολα γκολ. Και πιο όμορφα. Ακόμη και μεγαλύτερης έμπνευσης. Για παράδειγμα, η ντρίμπλα στον Νίκο Νταμπίζα και το πλασέ που ακολούθησε σε ένα ματς της Αρσεναλ με τη Νιούκαστλ. Ομως κανένα άλλο γκολ του δεν ήταν πιο σημαντικό από εκείνο στο μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου.

Η Ολλανδία ανακάλυπτε μετά από χρόνια στο πρόσωπό του τη λατρεία που είχε για τον Κρόιφ ή τον Ρένζενμπρινκ, τους αληθινούς αρτίστες. Αν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη που αντιστέκεται στη νοοτροπία της νίκης με κάθε μέσο μπροστά από το θέαμα είναι η Ολλανδία, κι όταν στο Μουντιάλ του 2010 οι «οράνιε» έφτασαν στον τελικό παίζοντας αντι-ποδόσφαιρο κόντρα στην Ισπανία, ο Μπέργκαμπ δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε σκληρά!

Τον ρώτησαν κάποτε αν θα ήθελε να είναι το παιχνίδι του σαν του Γκερντ Μίλερ. «Ναι, θα ήθελα να σκοράρω περισσότερο», τόνισε, «αλλά τότε θα έπαιζα διαφορετικό ποδόσφαιρο και το εύκολο γκολ δεν είναι στον χαρακτήρα μου». Καλύτερη εξήγηση για το τι αντιπροσώπευε για το μοντέρνο ποδόσφαιρο κάποιος σαν τον Μπέργκαμπ δεν υπάρχει. Για αυτό και μας έλειψε από εκείνη την ημέρα το 2006 σαν σήμερα, που έπαιξε για τελευταία φορά.

Ο κόσμος στην Ολλανδία ξέρει να εκτιμά την προσπάθεια και να αναγνωρίζει την καλλιτεχνική φλέβα. Σε μία χώρα που έχει ψύχωση με την απόλυτη εκμετάλλευση του κενού χώρου, κάτι που εφαρμόζεται στην καθημερινότητά της, αφού χωρίς τα φράγματα το 50% του εδάφους της θα ήταν κάτω από το νερό, μία καλή πάσα πίσω από την άμυνα μπορεί να χειροκροτηθεί πιο πολύ από ένα γκολ!

Γι' αυτό και ο Κρόιφ λάτρεψε τον Μπέργκαμπ. Επειδή «μπορούσε να δει το κενό στην άμυνα πριν καν δημιουργηθεί», όπως είχε πει. Αλλωστε ο μεγάλος Γιόχαν τον έκανε επαγγελματία το 1986 και αυτός πρώτος παρατήρησε στο παιχνίδι του Ντένις πως όλες οι κινήσεις του ήταν μελετημένες.

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, θυμάμαι σε ένα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κορούνια το 2001 να κάνει σε δέκα λεπτά τρεις ενέργειες που άλλοι κάνουν σε ολόκληρη καριέρα! Ειδικά ένα «τσίμπημα» της μπάλας την ώρα που ήταν σε κίνηση και χτύπημα πάνω στα πόδια του αντιπάλου, σαν σε μπιλιάρδο για να πάρει φάλτσο και να του ξαναγυρίσει σε σημείο που ήταν ξεμαρκάριστος, ομολογώ πως με άφησε άφωνο στη μετάδοση!

Σε ένα άλλο ματς με τη Βέρντερ Βρέμης για το ΟΥΕΦΑ το 2000 έκανε μία πάσα με εξωτερικό φάλτσο στην πλάτη της άμυνας. Στο τηλεοπτικό πλάνο δεν φαινόταν συμπαίκτης του! Και ξαφνικά η κάμερα έπιανε από το… πουθενά τον δεξιό μπακ Λι Ντίξον που έβγαινε μόνος του με τον τερματοφύλακα σε τετ α τετ!

Στο Λονδίνο βρήκε τη ζεστασιά και την κατανόηση που δεν υπήρχε στην Ιντερ. Η Αρσεναλ έχασε μεν πολλά από τον φόβο του να ταξιδέψει με αεροπλάνο, αφού σε πολλά εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη θα είχε την ικανότητα να κάνει τη διαφορά, ωστόσο αξίζει να σταθούμε στο πόσο τον κέρδισε η ομάδα επειδή σεβάστηκε το πρόβλημά του.

Ο Βενγκέρ κατάφερε να πάρει από τον Μπέργκαμπ όσα περισσότερα ήταν δυνατόν και ταυτόχρονα του έδωσε την ευκαιρία να εκφραστεί ποδοσφαιρικά. Ως ιδιοφυΐα χρειαζόταν κάποιον να τον καταλάβει. Γι' αυτό και με τον Φαν Χάαλ στον Αγιαξ αλλά και στην Ιντερ αργότερα επαναστάτησε. Με τον Βενγκέρ, τον Κρόιφ αλλά και τον Χίντινκ στην εθνική Ολλανδίας έβγαζε στο γήπεδο απλόχερα όλη την αξία του.

Και μπορεί να μην έμπαινε σε αεροπλάνο, αλλά κατόρθωνε να... απογειώνει τις αισθήσεις μας με την μπάλα στα πόδια!
Πηγή: sport-fm.gr

Ένας Ολλανδός στην Τούμπα!!

Ο Ολλανδός Πολ Φαν Μπούκελ θα είναι ο διαιτητής που θα σφυρίξει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μέταλιστ.

Ένας Ολλανδός στην Τούμπα
Ο Πολ Φαν Μπούκελ θα διευθύνει την πρώτη επίσημη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ (30/7) εντός έδρας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Champions League.

Πρόκειται για τον 38χρονο Ολλανδό, ο οποίος ασκεί την προπονητική από το 2004, ενώ εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος. Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις άρχισε να σφυρίζει από το 2008, ενώ έχει μία ήττα και μία νίκη παίζοντας ελληνικές ομάδες.

Το 2011 δεν είχε φέρει τύχη στην ΑΕΚ, η οποία είχε γνωρίσει την ήττα με σκορ 3-1 από την Λοκομοτίβ Μόσχας. Αντίθετα, με τον Φαν Μπούκελ ο Παναθηναϊκός πέρυσι (2012) πήρε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μάδεργουελ στα προκριματικά του Champions League (0-2).Πηγή: sport-fm.gr

Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Μέταλιστ!!

Ορατό είναι το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Μέταλιστ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα.

Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Μέταλιστ!
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Μέταλιστ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω μιας… αμαρτίας του παρελθόντος, σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα «le10sport.com».

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League εμπλέκεται για στημένο αγώνα στο ουκρανικό πρωτάθλημα από το 2008 (4-0 απέναντι στην Καρπάτι).

Αν και η υπόθεση εξετάζεται από το CAS, οριστική απόφαση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και στην UEFA σκέφτονται τον αποκλεισμό της Μέταλιστ, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναταραχή στην περίπτωση που φτάσει μέχρι τη φάση των ομίλων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως δεν γίνεται αναφορά σχετικά με το ποια ομάδα μπορεί να βρεθεί στο δρόμο του «Δικέφαλου του Βορρά» στην περίπτωση που η ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαγορεύσει τη συμμετοχή στους Ουκρανούς.
Πηγή: sport-fm.gr

Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Σαβιόλα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την επικείμενη μεταγραφή του Σαβιόλα στον Ολυμπιακό.

Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Σαβιόλα!
• Είναι θέμα κάποιων ωρών να ανακοινώσει ο Ολυμπιακός τη μεταγραφή του Σαβιόλα. Τη μεγαλύτερη του καλοκαιριού-χωρίς να αποκλείω αυτό που λέμε, «μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη»!

• Ο Αργεντίνος θα γίνει έτσι ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού, που θα έχει φορέσει τα ερυθρόλευκα, έχοντας προηγουμένως παίξει στη μεγάλη Μπαρτσελόνα! Μετά τον Τζιοβάνι και τον Ριβάλντο (εκείνον τον περίεργο Ντάνι που ήρθε "πεθαμένος" και δεν ακούμπησε, δεν τον υπολογίζω)!

• Και γιατί όχι να μην υπάρχει η προσδοκία, ο Σαβιόλα να αφήσει κι αυτός την σφραγίδα του στο βιβλίο του Ολυμπιακού, με χρυσά γράμματα, όπως έκαναν κι οι δύο άλλοι Νοτιοαμερικάνοι-Βραζιλιάνοι εκείνοι. Δεν τον πήραν, άλλωστε, τα χρόνια: Ούτε καν 32 δεν είναι και έρχεται από μία περίοδο με 37 παιχνίδια με τη Μάλαγα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, το κύπελλο Ισπανίας, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ!

• Ο Μολό είναι διαφορετική περίπτωση. Με το Σαβιόλα ο Ολυμπιακός έπρεπε να συμφωνήσει μόνο με τον ίδιο και τον ατζέντη του. Με το Μολό ο Ολυμπιακός πρέπει να συμφωνήσει και με την ομάδα του. Και ξέρουμε όλοι τι διαπραγμάτευση κάνουν οι γαλλικές ομάδες. Η Τουλούζ πέρσι για να δώσει τον Μασάντο πήρε όλα τα λεφτά κας, μετρητά. Κάτι που παγκοσμίως σπανίζει στις μεταγραφές! Με τη δε Μαρσέϊγ είδαμε τι έγινε στην περίπτωση του Αμαλφιτανό.

• Προσέξτε, δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει το Μολό. Διαπραγματεύεται για να τον πάρει. Και μιλάμε για προχωρημένη διαπραγμάτευση, γιατί πολύ απλά θέλει πολύ να τον φέρει και τον Γάλλο. Αυτό που λέω είναι ότι πρόκειται για διαφορετική περίπτωση από του Σαβιόλα, που είναι ελεύθερος παίκτης.
Πηγή: sport-fm.gr

Eίσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την τεράστια μεταγραφική επιτυχία του Ολυμπιακού και τον ερχομό του Σαβιόλα στο λιμάνι

Eίσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα
Ο Σαβιόλα είναι μια τεράστια μεταγραφή. Μια προσθήκη που θ’ ανεβάσει το επίπεδο του Ολυμπιακού, όχι μόνο από άποψη πρεστίζ, αλλά ουσιαστικά, δηλαδή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι είναι ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμα για την διοίκηση του Θρύλου και του Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά, το τάιμινγκ που γίνεται αυτή η μεταγραφή. Προσέξτε δεν μιλάμε για τις εποχές, όπου μεγάλα ονόματα έρχονταν με σχετική άνεση στην Ελλάδα και κυρίως στον Ολυμπιακό. Μιλάμε για τον ερχομό ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή, σε εποχές κρίσης. Αυτό σαν εισαγωγή, για να ξέρουμε τι κουβεντιάζουμε.

Μιας και ξέρω πως μπορεί ν’ αρχίσουν κάποιοι διάφορα, όπως «ήρθε εδώ για μια αρπαχτή ακόμα» ή «είναι τελειωμένος» τα λεγόμενα του Χοακίν πως «ο Σαβιόλα ξέρει να ταιριάζει με τους συμπαίκτες του, να πλασάρεται μέσα στο γήπεδο για να παίζει ποδόσφαιρο και είναι πιο γρήγορος και από τη σκιά του ακόμα και σήμερα» αποτελούν την καλύτερη απάντηση. Ο Σαβιόλα είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει το κάτι διαφορετικό μέσα στο γήπεδο και να ξεσηκώνει τον κόσμο. Είναι όμως και μια πραγματική ενίσχυση για τον Ολυμπιακό, που δυναμώνει πάρα πολύ επιθετικά. Αυτό άλλωστε το εξασφαλίζει η τεράστια πορεία του μέσα από τους κορυφαίους συλλόγους στους οποίους έπαιξε μπάλα.

Ένας παίκτης που όταν ξεκίνησε η καριέρα του, καθήλωνε με τα εκπληκτικά επιτεύγματα του στην Ρίβερ. Ένας ποδοσφαιριστής που οδήγησε την κάτω των 20 της Αργεντινής στην κατάκτηση του τίτλου, όντας πρώτος σκόρερ και κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, αλλά και χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004. Ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί και στους δύο ισπανικούς «κολοσσούς», αλλά και στην Σεβίλλη, την Μάλαγα, τη Μονακό, την Μπενφίκα, δεν μπορεί παρά ν’ αποτελεί μια τεράστια μεταγραφή.

Πέρα απ’ όλα αυτά ο Σαβιόλα, είχε την ευτυχία την περασμένη σεζόν, να πέσει στα χέρια ενός προπονητή που κατόρθωσε να τον ξανατραβήξει ψηλά. Ο Πελεγκρίνι του έδωσε την ευκαιρία στην περσινή εκπληκτική πορεία της Μάλαγα και τον έκανε ξανά να πιστέψει στον εαυτό του. Το «κουνέλι» όπως είναι το παρατσούκλι του, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του προπονητή του και ένιωσε ξανά να στέκεται γερά στα πόδια του, μετά από μια κάμψη που κάθε ποδοσφαιριστής, μπορεί να έχει στην καριέρα του. Ο Σαβιόλα πλέον θα φορά τα «ερυθρόλευκα» και θα γοητεύει τα πλήθη στο «Καραϊσκάκη». Αποτελεί μια σπουδαία μεταγραφή και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του χρειάζονταν μια τέτοια κίνηση που ν’ αποδεικνύει έμπρακτα πως ο πρόεδρος θα κάνει φέτος υπερβάσεις για να πάει ο Θρύλος, όσο ψηλότερα γίνεται.Πηγή: sport-fm.gr

Σαβιόλα, Μολό αντί Τζιμπούρ, Αμπντούν!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta για το πως ο Ολυμπιακός αντικαθιστά τους δύο Αλγερινούς. Σημείωνα προχθές ότι από Δευτέρα ξεκινούσε η τρίτη μεταγραφική επίθεση του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν…Και φαίνεται πως θα είναι κι η πιο μεγάλη. Μέχρι στιγμής…
Ο Ολυμπιακός πάει να καλύψει τα κενά των δύο Αλγερινών, του Τζιμπούρ και του Αμπντούν, που όντως ήταν πρωταγωνιστές του την περασμένη σεζόν, φέρνοντας δύο κυνηγούς πραγματικά υψηλής ποιότητας. Τον Σαβιόλα, που είναι και όνομα-κράχτης, αλλά και τον Μολό, που έχει και μεταπωλητική αξία.
Δηλαδή ένα παίκτη 31 στα 32 με παρουσία οκτώ ετών στην Ισπανία (τα τέσσερα στην Μπαρτσελόνα), τριών στην Πορτογαλία κι ενός στη Γαλλία. 40 φορές διεθνή στην Αργεντινή και προερχόμενος από καλή σεζόν στη Μάλαγα, που έφτασε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Κι ένα παίκτη 24 ετών, που έκανε μία σεζόν σε ένα πρωτάθλημα όπως το γαλλικό, γεμάτη από συμμετοχές, γκολ και ασίστ, παίζοντας μάλιστα σε δύο συλλόγους, στη Νανσί, αλλά και στη Σεντ Ετιέν!
Κανείς δεν ξέρει, βεβαίως, τι μπορεί να βγει μέσα στο γήπεδο. Ο χρόνος μόνο θα το δείξει. Όμως, η προοπτική που θα προκύψει, εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διπλή κίνηση του Ολυμπιακού-που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες είναι…επί θύραις-θα είναι αναμφίβολα τεράστια. Από κάθε πλευρά. Αγωνιστική, αλλά κι εμπορική.
Επαναλαμβάνω, Σαβιόλα και Μολό, αντί Τζιμπούρ και Αμπντούν!…
Πηγή: gazzetta.gr

Μια ζωή με σέντερ φορ τον Σωτήρη!

Σκέψεις του Αποδυτηριάκια με αφορμή την επέτειο της έναρξης της μεταπολίτευσης  
Ήρθε από το Παρίσι o Καραμανλής και πήρε την ομάδα. Αυτό έγινε. Τόσο απλά. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή στις χώρες καφενεία. Σε μεγέθη που βρίσκονται στον αέρα. Πάντα.
Μία ωραία πρωίαν αξιωματικοί του στρατού αδιαφορώντας, εντελώς για τον όρκο που έδωσαν, όμως για να προστατεύσουν την πατρίδα από τον παραμύθι φούρναρης κομουνιστικό κίνδυνο καβαλάνε τα τανκς και κάνουν πραξικόπημα. Ποιος να τους εμποδίσει; Ο κανένας.
Μία ωραία εσπέραν, μετά από επτά χρόνια, σα σήμερα 24 Ιουλίου, το 1974, έγινε ένα άλλο πραξικόπημα, πάλι χωρίς διαδικασίες δημοκρατικές,  κατέλαβε την εξουσία ένας άλλος σωτήρας. Ο Καραμανλής.
Αυτό γίνεται στην Ελλάδα από το 1821. Μέχρι σήμερα. Έτρεξαν οι αεκτζήδες στον Μελισσανίδη, τίγρη σώσε μας, πάρε την ομάδα, μπες μπροστά. Με τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Χωρίς τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος.
Η Ελλάδα, το χανείον «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», παίζει μπάλλα μόνο με μεσίες. Την έσωσε την Ελλάδα από τον Καραμανλή ο Ανδρεάς Παπανδρέου που έκανε μαϊμού αλλαγή και μετά έκανε απαλλαγή, πάλι με το στόμα, ο Μητσοτάκης.
Ο Βγενόπουλος, πάντα με τη λαϊκή συναίνεση, μπούκαρε να σώσει τον Παναθηναϊκό από τον Βαρδινογιάννη, όμως το πήγε μαζύ του συμβιβαστικά και οι δυό τους φουντάρανε την ομάδα, για να δώσουν γήπεδο στον επόμενο σωτήρα, τον Αλαφούζο.
Δεν είχε φύγει ακόμα ο Τούρκος από την Ελλάδα και οι Έλληνες, πάντα διχασμένοι, πολύ περισσότερο στον απελευθερωτικό αγώνα τους, έψαχναν στην Ευρώπη να βρουν έναν βασιληά. Τελικά, έκαναν μεταγραφή ένα μαλακισμένο, κάποιον Ότο, οπαδό της Μπάγερν Μονάχου. Τον πρώτο βασιλέα της Ελλάδας, τον Όθωνα.

Γιατί ο Αλαφούζος οφείλει να βρει άλλον σωτήρα στον Παναθηναϊκό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τι συμβαίνει με τους σωτήρες; Ας μην παίξουμε με προσωπικές απόψεις. Ας αφήσουμε να μιλήσει η Ιστορία. Είναι σπάνια, σπανιότατη η πιθανότητα ο μεσίας να αποδειχθεί πράγματι μεσίας. Γιατί; Ίσως διότι δεν ξεκινάει το έργο του σε συνθήκες ομαλές. Ίσως.

Παίζει και η περίπτωση ο Σωτήρης να μην είναι αντάξιος για να υλοποιήσει τα οράματα, να κάνει πράξη τα παραμύθια που σέρβιρε.

Μην το ψάχνουμε περισσότερο. Να μιλήσουμε πρακτικά. Η κουβέντα του αποδυτηριάκια στο φαινόμενο του μεσιανισμού είναι μία. Μονοσήμαντη. Ο Σωτήρας, ο Σωτήρης, ο Σώτος, αν διαπιστώσει κάποια στιγμή ότι δεν τα καταφέρνει να ξηγηθεί σχετικώς και αναλόγως.

Για παράδειγμα, ο Αλαφούζος. Παιδιά, δεν περπάτησε η δουλειά την περασμένη σαιζόν. Αν δεν μπει η δουλειά στο δρόμο της, επειδή δεν είμαι απατεώνας, ούτε νούμερο, πριν εγκαταλείψω θα έχω βρει τον επόμενο σωτήρα. Με την δική μου αξιοπιστία.

Ένας τέτοιος Σωτήρης είναι άξιος τιμής. 

Πηγή: gazzetta.gr