Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Trofeo Sassuolo!!

Οι νεοφώτιστοι, που πήραν τη θέση της Ιντερ, νίκησαν 2-1 την Μίλαν και κατέκτησαν το Trofeo! Ρατσιστική επίθεση στον Κονστάντ.
Ο αγώνας της Μίλαν με την Σασουόλο, που φέτος θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Serie A, ήταν αυτός που θα έκρινε τον νικητή της μίνι διοργάνωσης αφού οι Ροσονέρι είχαν επικρατήσει της Γιουβέντους στα πέναλτι και οι Μπιανκονέρι της Σασουόλο επίσης στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Μετά τα δύο 0-0, το πρώτο γκολ στο τουρνουά που διεξήχθη στο «Ρέτζιο Εμίλια», ήρθε μόλις τέσσερα λεπτά μετά τη σέντρα. Ο 18χρονος επιθετικός, Αντρέα Πετάνια, πήρε φανέλα βασικού από τον Αλέγκρι, τη μπάλα από την κακή πάσα του Ροσίνι και αφού πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρε σκόραρε στην κενή εστία για το 1-0 για την Μίλαν.

Στη συνέχεια ο Ρομπίνιο απείλησε, ενώ ο Μπιάνκο βρέθηκε κοντά με ωραίο τακουνάκι μετά από κόρνερ, για να έρθει άμεσα η ισοφάριση από ένα ακόμα αμυντικό λάθος. Η πάσα του τερματοφύλακα των Ροσονέρι, Γκάμπριελ, προς στον Κριστάντε βρήκε τελικά τον Μασούτσι και εκείνος έγραψε το 1-1.

Ο Ρομπίνιο -τον οποίο δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί τελικά η Μίλαν- μετά το πέναλτι που έχασε με την Γιουβέντους, έχασε μία ακόμα χρυσή ευκαιρία με αποτέλεσμα να αποδοκιματεί από τους τιφόζι της ίδια του της ομάδας. Ο Πετάνια και Πόλι είχαν καλές φάσεις στο επόμενο κομμάτι του αγώνα, ο οποίος όμως στο 34' έχασε το νοημά του.

Ο αριστερός μπακ των Ροσονέρι, Κέβιν Κονστάντ, κλώτσησε τη μπάλα και έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια. Ο ίδιος δήλωσε ότι έπεσε θύμα ρατσιτικής επίθεσης, αν και όπως μεταδίδουν οι Ιταλοί, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε καθαρά. Η Μίλαν έκανε αλλαγή, ενώ ο ρέφερι μήνυμα ότι ο αγώνας μπορεί να διακοπεί. Ηταν ένα περιστατικό παρόμοιο με αυτό με του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ στο φιλικό με την Προ Πάτρια στο, ο οποίο οι συμπαίκτες του τον ακολούθησαν στην έξοδο.

Οταν το ματς ξεκίνησε και πάλι ο Τζακάρντο σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και στο 41' η Μίλαν έμεινε με δέκα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη που είδε ο Κριστάντε. Με το ρολόι να δείχνει 45' όλοι περίμεναν να δουν για τρίτη φορά διαδικασία των πέναλτι, όμως ο Μανούτσι έσπασε το οφσάιντ και με το αριστερό νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκάμπριελ (2-1) χαρίζοντας τον τίτλο στην Σασουόλο και ολοκληρώνοντας μία πολύ μεγάλη φιλική έκπληξη...

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Γκάμπριελ, Τζακάρντο, Μπονέρα, Μεξές (28' Στράσερ), Κονστάντ (35' Πιτσινόκι), Πόλι, Κριστάντε, Νοτσερίνο (24' Τραορέ), Εμάνουελσον, Ρομπίνιο (19' Νιανγκ), Πετάνια (44' Οντουμάντι).

Σασουόλο (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Πομίνι, Μαρτσοράτι, Ροσίνι, Μπιάνκο (44' Γκλιότσι), Λόνγκι (11' Λαβερόνε), Κούρτιτς (11' Γκόμες), Μανγκανέλι, Μισιρόλι (11' Λαρίμπι), Φαλτσινέλι, Μασούτσι, Παβολέτι.
Στα πέναλτι η Μίλαν την Γιούβε
Με τους διεθνείς και των δύο ομάδων που είχαν συμμετοχή στο Confederations Cup ή στο Παγκόσμιο Νέων (σ.σ. Πογκμπά) να απουσιάζουν, η αναμέτρηση των Μπιανκονέρι με τους Ροσονέρι ήταν ουσιαστικά μια 45λεπτη προπόνηση. Ετσι θα ήταν ούτως ή άλλως, απλά τώρα φάνηκε ακόμη περισσότερο αυτό, με τα πόδια και των δύο ομάδων να είναι βαριά. Μέχρι τώρα, άλλωστε, αμφότερες είχαν αντιμετωπίσει από μια ερασιτεχνική ομάδα, σαν ξεμούδιασμα, μετά την έναρξη των προετοιμασιών τους.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το 45λεπτο ουσιαστικά δεν είχε ρυθμό, με τις ομάδες να να παίρνουν εναλλάξ τον έλεγχο ανα 5λεπτο και να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά. Η Γιουβέντους απείλησε με ένα σουτ του Παντοΐν που απέκρουσε στη γωνία του ο Αμπιάτι, η Μίλαν απάντησε με ένα σουτ του Τραορέ που μπλόκαρε ο Στοράρι και στη συνέχεια παρουσιάστηκε από μια μεγάλη ευκαιρία σε κάθε ομάδα.
Στο 24', για τη Γιούβε, ο Ισλα έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά από δεξιά για τον Γιορέντε που έκανε καλή κίνηση στο πίσω δοκάρι αλλά με την προβολή του έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο.
Στο 28', για τους Μιλανέζους, η ευκαιρία ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο Λιχτστάινερ ανέτρεψε τον Μπόατενγκ και ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, με τον Στοράρι όμως να αποκρούει στην εκτέλεση του Ρομπίνιο.
Στο 34' οι Γιορέντε και Αντονίνι τράκαραν, μάτωσαν και αποχώρησαν (μπήκαν οι Βούτσινιτς και Τζακάρντο αντίστοιχα), για να κριθεί τελικά ο νικητής στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, για τη Γιούβε αστόχησαν οι Λιχτστάινερ και Παντοΐν και για τη Μίλαν μόνο ο Νοτσερίνο (ατύχησε στο σκάψιμο...) για να επικρατήσουν οι Ροσονέρι με 7-6.
Η σειρά των πέναλτι
Ρομπίνιο: 1-0
Βιντάλ: 1-1
Ντε Γιονγκ: 2-1

Λιχτστάινερ: Απέκρουσε ο Αμπιάτι.
Μεξές: 3-1
Τέβες: 3-2
Νιανγκ: 4-2
Ασαμόα: 4-3
Νοτσερίνο: Αουτ.
Βούτσινιτς: 4-4
Μπονέρα: 5-4
Πελούζο: 5-5
Τραορέ: 6-5
Ντε Τσέλιε: 6-6
Τζακάρντο: 7-6
Παντοΐν: Απέκρουσε ο Αμπιάτι.

Γιουβέντους: Στοράρι, Λιχτστάινερ, Ογκμπόνα, Πελούζο, Ισλα, Παντοΐν, Βιντάλ, Ασαμόα, Ντε Τσέλιε, Τέβες, Γιορέντε (34' Βούτσινιτς).
Μίλαν: Αμπιάτι, Αντονίνι (34' Τζακάρντο), Μπονέρα, Μεξές, Κονστάντ, Τραορέ, Ντε Γιονγκ, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ, Ρομπίνιο, Νιανγκ.
Σειρά της Γιούβε στα πέναλτι
Στο δεύτερο 45λεπτο η Γιουβέντους αντιμετώπισε την Σασουόλο και πήγε πάλι στα πέναλτι μετά το νέο 0-0, για να επικρατήσει εκεί με 4-3.

Τις εντυπώσεις, πάντως, τις κέρδισαν οι νεοφώτιστοι καθώς ήταν εξαιρετικά γρήγοροι στις αντεπιθέσεις και έχουν ταλέντο μπροστά με Μπεράρντι, Ζάζα και Αλέξε. Η Σασουόλο είχε δοκάρι στο 9' μετά την απόκρουση του Στοράρι σε σουτ του Κούρτιτς, οι Μπιανκονέρι απείλησαν αμέσως μετά με τον Μάτρι να μην νικάει τον Πομίνι στο τέτ α τετ και στη συνέχεια ο Αντόνιο Κόντε άρχισε τις αλλαγές.
Ο προπονητής των Τορινέζων έβαλε στο ματς τους πιτσιρικάδες από την Primavera που παίρνουν μέρος στην προετοιμασία για να καλύψουν -αριθμητικά- τις απουσίες των διεθνών και η Σασουόλο ήταν αυτή που έδειχνε περισσότερη διάθεση, χωρίς πάντως να σκοράρει.
Οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι και εκεί η Γιουβέντους επικράτησε με 4-3, χάρη σε τρεις αποκρούσεις του Ρουμπίνιο.
Η σειρά των πέναλτι
Κουαλιαρέλα: Απέκρουσε ο Πομίνι.

Ζάζα: 0-1
Μπουκέλ: 1-1
Κούρτιτς: 1-2
Γκαρσία: 2-2
Αλέξε: Απέκρουσε ο Ρουμπίνιο.
Μάτρι: Αουτ.
Μισιρόλι: 2-3
Βιντάλ: 3-3
Τερναόβα: Απέκρουσε ο Ρομπίνιο.
Μότα: 4-3
Μπεράρντι: Απέκρουσε ο Ρομπίνιο.

Γιουβέντους: Στοράρι (24' Ρουμπίνιο), Λιχτστάινερ (25' Πένα), Ογκμπόνα, Πελούζο (28' Μπουκέλ), Ισλα (36' Βιντάλ), Παντοΐν (18' Μότα), Ασαμόα, Ρόσι, Ντε Τσέλιε (18' Γκαρσία), Μάτρι, Βούτσινιτς (24' Κουαλιαρέλα).
Σασουόλο: Πομίνι, Γκατσόλα, Τερανόβα, Αντέι, Λόνγκι, Κούρτιτς, Μανιανέλι, Μισιρόλι, Μπεράρντι, Ζάζα, Αλέξε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: