Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ούτε στην Ουγκάντα τέτοιος... προγραμματισμός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για τις συνεχόμενες παλινωδίες σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα σε σχέση με τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα!
Η Σούπερ Λίγκα θα εισηγηθεί και η ΕΠΟ θα αποφασίσει λέει, να γίνουν (σε δύο χρόνια) οι ομάδες στην Σούπερ Λίγκα 16 από 18 που θα είναι φέτος και του χρόνου. Μιλάμε για… προγραμματισμό που δεν έχει ούτε η Ομοσπονδία της Ουγκάντας…
Οι ομάδες στην Σούπερ Λίγκα αυξάνονται και μειώνονται ανάλογα με τα ρουσφέτια και τα γούστα του κάθε βουλευτή. Πέρυσι ο Γιάννης Ιωαννίδης, για να βολέψει τρεις ομάδες, που έπρεπε να μπουν στις κατηγορίες, επέβαλε την αναδιάρθρωση. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή.

Και φυσικά το πρόβλημά μου δεν είναι με τις συγκεκριμένες ομάδες. Το πρόβλημά μου είναι ότι αύριο, η μεθαύριο για άλλες δύο, η τρεις ομάδες, για λόγους ψηφοθηρίας πάλι οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα μπορεί να γίνουν από 16, όχι μόνο 18 αλλά και 20. Και θα αναρωτηθεί κάποιος. Και τι έγινε; Που ζεις; Συνέχεια γίνονται στην Ελλάδα αυτά. Δεν λέω το αντίθετο. Απλά ας μην αναρωτιόμαστε, γιατί όσο περνάνε τα χρόνια όλο και λιγότεροι ασχολούνται με το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Φθάσαμε το 2013 και συνεχίσουν να γίνονται αυτά, που γινόντουσαν πριν από 20 και 30 χρόνια και με πιο απροκάλυπτο τρόπο. Γουστάρει ένας Υπουργός να βάλει μία ομάδα της περιφέρειάς του από το… παράθυρο στις κατηγορίες ; Την βάζει με τσαμπουκά και μέσα σε μία νύχτα αυξάνονται οι ομάδες στην Σούπερ Λίγκα και γίνεται αναδιάρθρωση σε όλες τις κατηγορίες. Τώρα, λοιπόν, που βολεύτηκαν οι ομάδες, που έπρεπε να… βολευτούν γίνονται πάλι οι ομάδες 16.
Πραγματικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής δεν έχουν λίγη τσίπα; Διότι αν είχαν θα είχαν ήδη παραιτηθεί, με αυτό το πάνω-κάτω των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα. Εγώ λέω να τελειώνει η σεζόν και να αποφασίζουν… τότε με πόσες ομάδες θα γίνεται το επόμενο πρωτάθλημα.
Για να έχει και περισσότερο… σασπένς. Απλά θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός…χλευάστηκε πέρυσι όταν αντιτάχθηκε σε αυτή την αύξηση-σκάνδαλο των ομάδων της Σούπερ Λίγκα από 16 σε 18. Αποδείχθηκε, ότι τελικά είχε δίκιο, διότι η…..αναδιάρθρωση κράτησε για λίγους μήνες και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ επιστρέφουν πάλι στις 16 ομάδες. Για μένα και με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλές και οι 16 ομάδες. Το πολύ 14 θα έπρεπε να ήταν οι ομάδες, που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα.
Φυσικά ευθύνη για αυτή την …γελοία κατάσταση που συνεχίζει και επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν οι ομάδες και οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Οι ομάδες, διότι ψήφισαν την αναδιάρθρωση και διότι επέλεξαν τον Μώραλη για πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, και οι Ενώσεις διότι εξέλεξαν τον Σαρρή για πρόεδρο. Ας τα λουστούν τώρα και να σταματήσουν να γκρινιάζουν, αυτοί που ψήφισαν και συμμετείχαν στην περσινή απόφαση-σκάνδαλο για αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκα σε 18.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: