Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Παρίδης στο Metropolis: «Σοβαρότητα και ψυχραιμία για να έρθει η νίκη»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο χθεσινό φιλικό κόντρα στη Νις, όσο και στον ευρωπαϊκό αγώνα που πλησιάζει απέναντι στη Μέταλιστ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την χθεσινή επιβλητική νίκη του Δικεφάλου: «Καλώς χαμογελούν οι φίλοι της ομάδας. Τώρα χτίζεται ο ΠΑΟΚ, είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, είδαμε πολλά καλά στοιχεία και ελπίζουμε αυτά να συνεχιστούν. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι από πλευράς σοβαρότητας γιατί μπαίνουμε στη μάχη από την Τρίτη. Με σοβαρότητα μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό γιατί είναι καλή η ομάδα. Με χαροποίησε, επίσης, η προσέλευση του κόσμου και ελπίζω όλα να πάνε καλά την Τρίτη. Αν μαζευτεί ο κόσμος έξω από την Τούμπα και φωνάζουν συνθήματα θα είναι να είναι μέσα».

Για ορισμένα σχόλια ότι πιθανόν να έκανε και κακό το 6-0: «Δεν πρέπει να το πάρουμε έτσι. Χρειάζεται, ωστόσο, σοβαρότητα αφού ήταν απλά ένα φιλικό παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα η Νις από την οποία είδαμε και πολυ καλές ενέργειες. Τώρα οι παίκτες πρέπει να ξεχάσουν αυτό το 6-0 και να μπουν να αντιμετωπίσουν τη Μέταλιστ που είναι πολύ καλή ομάδα.

Για ορισμένες δηλώσεις παικτών της Μέταλιστ που φανερώνουν σημάδια υποτίμησης του ΠΑΟΚ: «Είναι καλό που υποτιμούν τον ΠΑΟΚ. Θα τον μάθουν καλά τον ΠΑΟΚ τον Τρίτη. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας μας και θα τα πούμε στο γήπεδο».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Χουμπ Στέφενς: «Πιστεύω ότι θα περάσει το στυλ της Σάλκε με πολύ κινητικότητα, αλληλοκάλυψη και γρήγορες αντεπιθέσεις. Μου άρεσε που μαζεύτηκε όλη η ομάδα μετά το τέλος του αγώνα που έκανε κάτι σαν αποθεραπεία. Το ίδιο έκανε και ο Λόραντ. Είναι καλός γνώστης του ποδοσφαίρου και πιστεύω να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Το βασικό είναι η ομάδα να διαθέτει αγωνιστική πειθαρχία και ομαδικότητα. Να είναι οι παίκτες σαν αδέρφια για να πάει ο ΠΑΟΚ καλά».

Για την αναγκαιότητα ή μη απόκτησης ενός «δεκαριού»: «Μόλις γίνουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια θα δει ο προπονητής πού υπάρχουν οι ελλείψεις και αναλόγως θα πράξει».

Για το ματς κόντρα στη Μέταλιστ: «Γνώμη μου είναι πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει όπως η αλεπού, να περιμένει τη Μέταλιστ και να την κατασπαράξει. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπομονή, να περιμένει τον αντίπαλο και σε κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί να υπάρχει ψυχραιμία για να μπει το γκολ».

Για το νεαρό Κίτσιου που είναι η αποκάλυψη μέχρι στιγμής: «Έχει δυναμική και ποδοσφαιρικό θράσος, και καλά κάνει αρκεί να κινείται σύμφωνα με αυτό που θέλει ομάδα και όχι περιττές ενέργεις. Όσο θα προσαρμόζεται θα γίνεται συνεχώς καλύτερος, και με πολύ όρεξη για δουλειά όρεξη θα πάει μπροστά, όχι μόνο αυτός, αλλά και τα υπόλοιπα ταλέντα της ομάδας».

Για τις μεταγραφές Τζιόλη-Σπυρόπουλου και κάποια αρνητικά σχόλια μερίδας του κόσμου: «Ο κόσμος είναι "καψούρης" με την ομάδα και θέλει πάντα το καλύτερο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποδώσουν στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους και το θέμα είναι να δέσουν με την υπόλοιπη ομάδα. Χρειάζεται χρόνος για αυτό και ο κόσμος δεν πρέπει να βγάζει βιαστικά συμπεράσματα». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: