Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Βρήκε τον… αντι-Ράγιος!!

Από την πρώτη στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης πούλησε τον Ρούμπεν Ράγιος στην Μακάμπι Χάιφα, ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε την αναζήτηση ενός παίκτη που θα είναι ο αντικαταστάτης του Ισπανού.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης… έμαθε να ζει με τον Ρούμπεν Ράγιος. Ο Ισπανός ήταν σε πολλά παιχνίδια το «βαρόμετρο» των Αρκάδων, από τα πόδια του περνούσε το παιχνίδι της ομάδας, ενώ με τα γκολ του βοήθησε και στο εκτελεστικό κομμάτι.

Σχεδόν, από τα μισά της περασμένης σεζόν ήταν βέβαιο πως ο παίκτης θα αποχωρήσει, πράγμα που έκανε τους… σκάουτερ να έχουν δύσκολο έργο.

Από τη μεσημέρι της Τρίτης, ο Αστέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Σεμπάστιαν Γκρατσίνι, ο οποίος αφού πήρε τη φανέλα με το «10» που είχε ο Ισπανός, έγινε στο μυαλό όλων και ο αντικαταστάτης του μέσα στο γήπεδο.

Οι ομοιότητες τους είναι αρκετές. Πρόκειται για δυο αριστεροπόδαρους παίκτες που παίζουν πίσω από τον επιθετικό, ενώ το χαρακτηριστικό τους είναι η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Αυτό που ο Αστέρας ψάχνει από τον Αργεντινό άσο είναι να έχει περισσότερη σταθερότητα από τον Ισπανό. Ο Ράγιος, σε πολλά παιχνίδια «χανόταν» από τον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους από την Αργεντινή και την Αμερική, όπου έχει παίξει ο Γκρατσίνι, αυτό είναι και ένα από τα θετικά του. Δεν παρατάει το παιχνίδι καμία στιγμή, ακόμα και όταν… δεν του «πάει».

Το κυριότερο προσόν του όμως είναι η τελική πάσα. Ο Αστέρας και το παιχνίδι του, στηρίζεται πολύ στην κάθετη και στην καλή τελική πάσα, κάτι που και ο Ράγιος είχε πολύ εύκολα. Από εκεί και πέρα, στα θετικά του είναι πως είναι γρήγορος τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και στη σκέψη του.

Από εκεί και πέρα τον διακρίνει η φαντασία στο παιχνίδι του και η δημιουργικότητα του, ενώ το μόνο που θα μπορούσε να δημιουργήσει ερωτηματικά είναι πως αλλάζει σχεδόν κάθε αγωνιστική περίοδο ομάδα, τα τελευταία χρόνια. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: