Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εγινε... Trofeo Milano!!

Η παράδοση που θέλει το τουρνουά με τα 45λεπτα να καταλήγει σε μιλανέζικα χέρια θα συνεχιστεί, μετά την επικράτηση της Μίλαν επί της Γιούβε στα πέναλτι.
Με τους διεθνείς και των δύο ομάδων που είχαν συμμετοχή στο Confederations Cup ή στο Παγκόσμιο Νέων (σ.σ. Πογκμπά) να απουσιάζουν, η αναμέτρηση των Μπιανκονέρι με τους Ροσονέρι ήταν ουσιαστικά μια 45λεπτη προπόνηση. Ετσι θα ήταν ούτως ή άλλως, απλά τώρα φάνηκε ακόμη περισσότερο αυτό, με τα πόδια και των δύο ομάδων να είναι βαριά. Μέχρι τώρα, άλλωστε, αμφότερες είχαν αντιμετωπίσει από μια ερασιτεχνική ομάδα, σαν ξεμούδιασμα, μετά την έναρξη των προετοιμασιών τους.
Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το 45λεπτο ουσιαστικά δεν είχε ρυθμό, με τις ομάδες να να παίρνουν εναλλάξ τον έλεγχο ανα 5λεπτο και να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά. Η Γιουβέντους απείλησε με ένα σουτ του Παντοΐν που απέκρουσε στη γωνία του ο Αμπιάτι, η Μίλαν απάντησε με ένα σουτ του Τραορέ που μπλόκαρε ο Στοράρι και στη συνέχεια παρουσιάστηκε από μια μεγάλη ευκαιρία σε κάθε ομάδα.
Στο 24', για τη Γιούβε, ο Ισλα έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά από δεξιά για τον Γιορέντε που έκανε καλή κίνηση στο πίσω δοκάρι αλλά με την προβολή του έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο.
Στο 28', για τους Μιλανέζους, η ευκαιρία ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο Λιχτστάινερ ανέτρεψε τον Μπόατενγκ και ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, με τον Στοράρι όμως να αποκρούει στην εκτέλεση του Ρομπίνιο.
Στο 34' οι Γιορέντε και Αντονίνι τράκαραν, μάτωσαν και αποχώρησαν (μπήκαν οι Βούτσινιτς και Τζακάρντο αντίστοιχα), για να κριθεί τελικά ο νικητής στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, για τη Γιούβε αστόχησαν οι Λιχτστάινερ και Παντοΐν και για τη Μίλαν μόνο ο Νοτσερίνο (ατύχησε στο σκάψιμο...) για να επικρατήσουν οι Ροσονέρι με 7-6.
Αυτή την ώρα η Γιουβέντους αντιμετωπίζει σε 45λεπτο τη Σασουόλο που πήρε τη θέση της Ιντερ αφού ο Βάλτερ Ματσάρι δε θέλησε να συμμετάσχει η ομάδα του και στη συνέχεια θα αναμετρηθεί η Μίλαν με τους νεοφώτιστους.
Οι Ροσονέρι με νίκη θα κατακτήσουν το τουρνουά Trofeo Tim, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2001 και με εξαίρεση μία φορά, το 2009, καταλήγει πάντα στη Μίλαν ή την Ιντερ.
Η σειρά των πέναλτι.
Ρομπίνιο: 1-0
Βιντάλ: 1-1
Ντε Γιονγκ: 2-1
Λιχτστάινερ: Απέκρουσε ο Αμπιάτι.
Μεξές: 3-1
Τέβες: 3-2
Νιανγκ: 4-2
Ασαμόα: 4-3
Νοτσερίνο: Αουτ.
Βούτσινιτς: 4-4
Μπονέρα: 5-4
Πελούζο: 5-5
Τραορέ: 6-5
Ντε Τσέλιε: 6-6
Τζακάρντο: 7-6
Παντοΐν: Απέκρουσε ο Αμπιάτι.
Οι συνθέσεις
Γιουβέντους: Στοράρι, Λιχτστάινερ, Ογκμπόνα, Πελούζο, Ισλα, Παντοΐν, Βιντάλ, Ασαμόα, Ντε Τσέλιε, Τέβες, Γιορέντε (34' Βούτσινιτς).
Μίλαν: Αμπιάτι, Αντονίνι (34' Τζακάρντο), Μπονέρα, Μεξές, Κονστάντ, Τραορέ, Ντε Γιονγκ, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ, Ρομπίνιο, Νιανγκ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: