Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αυτός είναι ο Μιγκέλ Τόρες!!

Με αφορμή την διαφαινόμενη συμφωνία με τον Ολυμπιακό, το gazzetta.gr θυμίζει το προφίλ του Μιγκέλ Τόρες!  
Επιλογή του Μίτσελ αποτελεί ο Μιγκέλ Τόρες, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί σε περισσότερες από μία θέσεις της οπισθοφυλακής, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να τον πείθει να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.
Ο50χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον Ισπανό αμυντικό από την κοινή τους παρουσία στην Χετάφε, στην οποία και αγωνίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια.
Ο Μιγκέλ Τόρες Γκόμεζ γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη. Η σχέση του με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια. Μόλις στην ηλικία των 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης.
Από το 1998 ως το 2005 αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της «βασίλισσας» και η πορεία του έδειχνε ότι θα εξελιχθεί σε έναν σημαντικό αμυντικό για τον σύλλογο. Στις 12 Ιουλίου του 2007 ήρθε η μεγάλη στιγμή για εκείνον καθώς το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της «βασίλισσας» έγινε πραγματικότητα.
Νωρίτερα είχε προλάβει τη σεζόν 2005/06 να παίξει 34 ματς και να πετύχει ένα γκολ με την τρίτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την επόμενη (2006/07) πρόσθεσε άλλους 19 αγώνες με την δεύτερη ομάδα των «μερένχες».
Το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Τόρρες θα έχει διάρκεια ως το 2013. Το επίσημο ντεμπούτο του με την «βασίλισσα» θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου του 2006, σε ματς για το Κύπελλο Ισπανίας απέναντι στην Εκίχα όπου η Ρεάλ δεν είχε στη διάθεσή της, λόγω τραυματισμών τους Φάμπιο Καναβάρο, Σισίνιο και Μίτσελ Σαλγκάδο.
Επίσης θα παίξει σε δύο ακόμα αγώνες Κυπέλλου ενώ στις 14 Ιανουαρίου θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα παίζοντας 90 λεπτά στην αναμέτρηση με την Σαραγόσα. Θα παραμείνει βασικός και στον επόμενο αγώνα απέναντι στη Μαγιόρκα, με τον τότε προπονητή της Ρεάλ να λέει γι αυτόν: «Δεν είναι εύκολο να βρεις έναν παίκτη με τέτοια προσωπικότητα και ταλέντο τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, όπως ο Τόρες».
Στις 10 Φεβρουαρίου του 2007 θα δώσει και την πρώτη του ασίστ, την οποία και θα μετατρέψει σε γκολ ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Η έλευση του Γκάμπριελ Χάιντσε θα του στερήσει τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Συνολικά από το 2006 ως το 2009 θα αγωνιστεί 52 φορές με την φανέλα της Ρεάλ.
Τη σεζόν 2009/10 η αποχώρηση του Μίτσελ Σαλγκάδο για την Αγγλία και την Μπλάκμπερν, θα δημιουργήσει προοπτικές στον Τόρες για μια θέση στο βασικό σχήμα της βασίλισσας», ωστόσο στις 31 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών θα μετακινηθεί στην Χετάφε, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.
Την σεζόν 2011/12 στον πάγκο της Χετάφε θα καθίσει ο Λουίς Γκαρσία, ο οποίος θα δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Χουάν Βαλέρα. Παρόλα αυτά ο Τόρες θα παίξει σε πάνω από 20 αγώνες πρωταθλήματος. Στις 16 Απριλίου του 2012 θα έρθει και το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της Χετάφε στο 5-1 απέναντι στην Σεβίλλη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: