Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μια ζωή με σέντερ φορ τον Σωτήρη!

Σκέψεις του Αποδυτηριάκια με αφορμή την επέτειο της έναρξης της μεταπολίτευσης  
Ήρθε από το Παρίσι o Καραμανλής και πήρε την ομάδα. Αυτό έγινε. Τόσο απλά. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή στις χώρες καφενεία. Σε μεγέθη που βρίσκονται στον αέρα. Πάντα.
Μία ωραία πρωίαν αξιωματικοί του στρατού αδιαφορώντας, εντελώς για τον όρκο που έδωσαν, όμως για να προστατεύσουν την πατρίδα από τον παραμύθι φούρναρης κομουνιστικό κίνδυνο καβαλάνε τα τανκς και κάνουν πραξικόπημα. Ποιος να τους εμποδίσει; Ο κανένας.
Μία ωραία εσπέραν, μετά από επτά χρόνια, σα σήμερα 24 Ιουλίου, το 1974, έγινε ένα άλλο πραξικόπημα, πάλι χωρίς διαδικασίες δημοκρατικές,  κατέλαβε την εξουσία ένας άλλος σωτήρας. Ο Καραμανλής.
Αυτό γίνεται στην Ελλάδα από το 1821. Μέχρι σήμερα. Έτρεξαν οι αεκτζήδες στον Μελισσανίδη, τίγρη σώσε μας, πάρε την ομάδα, μπες μπροστά. Με τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Χωρίς τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος.
Η Ελλάδα, το χανείον «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», παίζει μπάλλα μόνο με μεσίες. Την έσωσε την Ελλάδα από τον Καραμανλή ο Ανδρεάς Παπανδρέου που έκανε μαϊμού αλλαγή και μετά έκανε απαλλαγή, πάλι με το στόμα, ο Μητσοτάκης.
Ο Βγενόπουλος, πάντα με τη λαϊκή συναίνεση, μπούκαρε να σώσει τον Παναθηναϊκό από τον Βαρδινογιάννη, όμως το πήγε μαζύ του συμβιβαστικά και οι δυό τους φουντάρανε την ομάδα, για να δώσουν γήπεδο στον επόμενο σωτήρα, τον Αλαφούζο.
Δεν είχε φύγει ακόμα ο Τούρκος από την Ελλάδα και οι Έλληνες, πάντα διχασμένοι, πολύ περισσότερο στον απελευθερωτικό αγώνα τους, έψαχναν στην Ευρώπη να βρουν έναν βασιληά. Τελικά, έκαναν μεταγραφή ένα μαλακισμένο, κάποιον Ότο, οπαδό της Μπάγερν Μονάχου. Τον πρώτο βασιλέα της Ελλάδας, τον Όθωνα.

Γιατί ο Αλαφούζος οφείλει να βρει άλλον σωτήρα στον Παναθηναϊκό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τι συμβαίνει με τους σωτήρες; Ας μην παίξουμε με προσωπικές απόψεις. Ας αφήσουμε να μιλήσει η Ιστορία. Είναι σπάνια, σπανιότατη η πιθανότητα ο μεσίας να αποδειχθεί πράγματι μεσίας. Γιατί; Ίσως διότι δεν ξεκινάει το έργο του σε συνθήκες ομαλές. Ίσως.

Παίζει και η περίπτωση ο Σωτήρης να μην είναι αντάξιος για να υλοποιήσει τα οράματα, να κάνει πράξη τα παραμύθια που σέρβιρε.

Μην το ψάχνουμε περισσότερο. Να μιλήσουμε πρακτικά. Η κουβέντα του αποδυτηριάκια στο φαινόμενο του μεσιανισμού είναι μία. Μονοσήμαντη. Ο Σωτήρας, ο Σωτήρης, ο Σώτος, αν διαπιστώσει κάποια στιγμή ότι δεν τα καταφέρνει να ξηγηθεί σχετικώς και αναλόγως.

Για παράδειγμα, ο Αλαφούζος. Παιδιά, δεν περπάτησε η δουλειά την περασμένη σαιζόν. Αν δεν μπει η δουλειά στο δρόμο της, επειδή δεν είμαι απατεώνας, ούτε νούμερο, πριν εγκαταλείψω θα έχω βρει τον επόμενο σωτήρα. Με την δική μου αξιοπιστία.

Ένας τέτοιος Σωτήρης είναι άξιος τιμής. 

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: