Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μάθε παιδί μου (κι) άμυνα!!

Από τη μέση και μπροστά… όλα καλά. Πίσω, υπάρχει θέμα και το τελικό 4-4 του Παναθηναϊκού με την Ελαζίγκσπορ στο Τέγκελεν της Ολλανδίας, το έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Μάθε παιδί μου (κι) άμυνα!
Ο Παναθηναϊκός, στο πέμπτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας εν όψει της επόμενης σεζόν, ήρθε ισόπαλος με σκορ 4-4 απέναντι στην τουρκική Ελαζίγκσπορ.

Η… πειθαρχία στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» φαινόταν μονάχα από τη μέση και μπροστά, γιατί η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Γιάννη Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με δύο τέρματα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-2 στη λήξη του πρώτου μέρους και στο δεύτερο ημίχρονο, συμμαζεύοντας κάπως την κατάσταση στα μετόπισθεν, απέφυγαν την ήττα.
Πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Αλέξανδρος Μουζακίτης, εξαιρετικός ο Θανάσης Ντίνας, στους διακριθέντες και ο Νίκος Γιαννιτσάνης με τα δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Θετικός και ο Κουτρουμπής δίπλα στον Ρισβάνη, καλά δείγματα για ακόμα μια φορά από τον Νίκο Κουσίδη.
Δεν φάνηκε ο Μέντες, προσπάθησε αρκετά ο Εμίρ Μπαϊράμι, ορεξάτος ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να… αναδείξει τα αμυντικά κενά της άμυνας της Ελαζίγκσπορ και να τα εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό, προτού οι Τούρκοι κάνουν το ίδιο και τον «τιμωρήσουν». Οι πιτσιρικάδες του Γιάννη Αναστασίου, αφού πρώτα άντεξαν στην πίεση που ασκούσαν πολύ ψηλά οι αντίπαλοί τους, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων! Από εξαιρετική κάθετη του Μουζακίτη στον Ντίνα και ασίστ του τελευταίου στον Κουσίδη, έγινε το 1-0, μόλις στο 7ο λεπτό. Στο 17’ από εξαιρετική κούρσα του Μαρινάκη από δεξιά και «σπάσιμο» της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, ο Ντίνας έκανε το 2-0. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, όλα καλά… Όταν οι αμυντικές αδυναμίες έκαναν την εμφάνισή τους, ήρθε η ανατροπή. Στο 24’ ο Τιντιάν με κεφαλιά μείωσε, στο 29’ ο Σερντάρ μόνος απέναντι από τον Καπίνο ισοφάρισε και στο 36’ από λάθος του Νάνο, με τον ίδιο σκόρερ, οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά.

Με αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και τον Γιώργο Κουτρουμπή να πλαισιώνει πλέον τον Σπύρο Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήθελε και μπορούσε να αντιδράσει στην εις βάρος του κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Οι Ζέκα και Αναστασόπουλος στα χαφ έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα και στην επίθεση, η συνεργασία των Μουζακίτη και Γιαννιτσάνη στο 55’ οδήγησε στο 3-3! Το χαμόγελο για την αντίδραση, όμως, έδωσε ξανά τη θέση του στον προβληματισμό για την άμυνα. Ένα λεπτό μετά την ισοφάριση, ο Ζέγκελαρ με καταπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε τον Σπυρόπουλου και πλάσαρε τον Ταμπάκη για το 4-3. Ο νεαρός πορτιέρο των «πράσινων» έβγαλε τα… κάστανα απ’ τη φωτιά όταν ο Σερντάρ είχε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ και στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι συμπαίκτες του φρόντισαν να τον βοηθήσουν, με τον Γιαννιτσάνη να σκοράρει στο 76’ για το τελικό 4-4!

Παναθηναϊκός: Καπίνο (46’ Ταμπάκης), Μαρινάκης (46’ Σπυρόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος (46’ Κουτρουμπής), Ρισβάνης, Νάνο (46’ Χουχούμης), Σταματάκης (46’ Ζέκα), Λαγός (57’ Μέντες), Δώνης (46’Αναστασόπουλος), Μουζακίτης, Ντίνας (46’ Γιαννιτσάνης), Κουσίδης (46’ Μπαϊράμι) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: