Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πάνω από χίλιοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα στο «Etihad»

Sold out, όπως αναμενόταν, θα είναι το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Etihad», με τους φιλοξενούμενους να μετρούν περίπου 1.100 οπαδούς. Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα των «μπλαουγκράνα» στις εξέδρες των φιλοξενούμενων θα βρεθούν άτομα από την Αγγλία, την Πολωνία, τη Γαλλία, το Βέλγιο την Ελβετία και την Κύπρο καθώς επίσης Καταλανοί και Ισπανοί γενικότερα.
*Πηγή: England365.gr*

Ο φάκελος που... δικαιώνει την Τσέλσι!! (pics)

Αρκετά παραδείγματα που θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια μείωσης της τιμωρίας του Νεμάνια Μάτιτς μετά την αποβολή του στην ισοπαλία (1-1) με τη Μπέρνλι, συγκέντρωσαν οι άνθρωποι της Τσέλσι και συμπεριέλαβαν στον φάκελο που απέστειλαν στην FA.  
Οι «μπλε», ξέρουν ότι ο Σέρβος χαφ θα χάσει οριστικά τον τελικό του Λιγκ Καπ, την προσεχή Κυριακή κι έτσι ενεργούν ώστε να μην απουσιάσει ο παίκτης για τρία παιχνίδια.
Στόχος τους είναι η μείωση της τιμωρίας που προβλέπεται από την απευθείας κόκκινη κάρτα, την οποία αντίκρισε ο Μάτιτς για την απώθηση του Τζο Μπαρνς που παραλίγο να τους σπάσει το πόδι έπειτα από απίστευτα σκληρό μαρκάρισμα.
Στον φάκελο, λοιπόν, που συνέταξε η Τσέλσι και παρέδωσε στην FA, περιλαμβάνονται τα εξής παραδείγματα:
2/11/2014: Τζο Χαρτ
Ο Άγγλος πορτιέρο ήρθε... κεφάλι με κεφάλι με τον Μάικλ Όλιβερ σε αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γιουνάιτεντ στο «Etihad». Καμία τιμωρία.

22/11/2014: Τζακ Γουίλσιρ
Ο νεαρός χαφ της Άρσεναλ προκάλεσε τον Μαρουάν Φελαϊνί και φάνηκε να κάνει προσπάθεια για να τον χτυπήσει με το κεφάλι. Ο ρέφερι του αγώνα της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν τον τιμώρησε.

1/1/2015: Γουέιν Ράουτλετζ
Ο εξτρέμ της Σουόνσι αντιδρά σε ... δολοφονικό μαρκάρισμα που του έκανε ο Καρλ Χένρι σε αναμέτρηση με την ΚΠΡ, αποβάλλεται, όμως οι «κύκνοι» δικαιώνονται στην έφεση που άσκησαν για την ακύρωση της κόκκινης κάρτας.

28/1/2015: Για Βερτόνχεν
Ο Βέλγος αμυντικός πιάνει τον Κρις Μπάσαμ από τον λαιμό σε ματς απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Καμία κύρωση.
22/2/2015: Γιαν Βερτόνχεν
Σκηνές παρόμοιες με εκείνες του Μάτιτς με τον Μπαρνς. Ο Βερτόνχεν σπρώχνει τον Μαρκ Νομπλ στο λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αντιδρώντας σε φάουλ που έγινε στον Μπενταλέμπ. Απλή παρατήρηση από τον ρέφερι, αλλά καμία τιμωρία.

*Πηγή: England365.gr*

Το reunion των «ανίκητων»

Η παρέα που έγραψε ιστορία για την Άρσεναλ τη σεζόν 2003-2004, όταν και κατέκτησε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ δίχως ήττα, συναντήθηκε ξανά το βράδυ της Δευτέρας και παρακολούθησε πριν απ' όλους το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το «SkySports» για το προ 11ετίας κατόρθωμα.  
Οι Ρομπέρ Πιρές, Γενς Λέμαν, Μάρτιν Κίον, Ρέι Πάρλουρ, Λαουρέν και Σολ Κάμπελ συναντήθηκαν ξανά και είδαν με χαρά ό,τι κατέκτησαν με πολύ κόπο, αλλά και με πολύ ταλέντο και δύναμη, την αγωνιστική περίοδο 2003-2004.
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, είχε ολοκληρώσει εκείνη την ποδοσφαιρική χρονιά με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες, τερματίζοντας με 90 βαθμούς, 11 περισσότερους από την Τσέλσι, ενώ πέτυχε 73 γκολ και είχε παθητικό 26 τερμάτων.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο κοινό από το «SkySports» το βράδυ της Τετάρτης (25/2).

View image on Twitter
The with some of my friends!!!

*Πηγή: England365.gr*

Ο αρχηγός μου, ο ηγέτης μου!!

Συμπληρώνονται σήμερα 22 χρόνια από το «φευγιό» του Μπόμπι Μουρ για τη γειτονιά των αγγέλων και το england365.gr θυμάται ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή και ένα μοναδικό τζέντλεμαν των γηπέδων.
«Αυτό που, κατά τη γνώμη μου συνέβη, είναι πως ο θεός έχει οργανώσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στον Παράδεισο και διέταξε τον Άγιο Πέτρο να του φέρει τον καλύτερο αρχηγό» θα πει εκφωνώντας τον επικήδειο για τον «Μπόμπι» στο Αβαείο του Γουεστμίνιστερ ο κωμικός Τζίμι Τάρμπακ. Ίσως αυτή να ήταν η μόνη λογική εξήγηση για το γρήγορο «φευγιό» του σπουδαίου Άγγλου ποδοσφαιριστή που έφυγε στις 24 εκείνου του Φλεβάρη του 1993, χτυπημένος από την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 51 ετών, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.
Ο Μπόμπι Μουρ παραμένει στις συνειδήσεις ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έβγαλε ποτέ το «νησί» και ο καλύτερος κατά πολλούς Άγγλος κεντρικός αμυντικός σε ολάκερη την ποδοσφαιρική ιστορία, κάτι που σφράγισαν δια των λόγων τους μεγέθη όπως ο Πελέ που του είχε χαρίσει το παρατσούκλι του «καθαρού» αμυντικού ή ο Μπεκενμπάουερ που τον έχει χαρακτηρίσει ως το μοναδικό πρότυπο του στο ποδόσφαιρο.
«Ο αρχηγός μου, ο ηγέτης μου, το δεξί μου χέρι. Ήταν το πνεύμα και ο παλμός της ομάδας» είχε πει περιγράφοντας τον θρίαμβο του 1966 προπονητής του στα «λιοντάρια» Σερ Άλφ Ράμσεϊ, όταν ο Μπόμπι σήκωνε πρώτος στον αγγλικό ουρανό το μοναδικό μέχρι και σήμερα παγκόσμιο κύπελλο για τους Άγγλους.
Γεννημένος αρχηγός
Μάλλον ο Μουρ είναι μια από τις πιο αδικημένες ιστορικά περσόνες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο αφού στα 16 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της «ταπεινής» Γουέστ Χαμ, όντας Λονδρέζος γέννημα θρέμμα, κατάφερε να σηκώσει μόνο ένα Κύπελλο Αγγλίας αυτό του 1964 και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων την επόμενη χρονιά. Αυτές ήταν και οι μοναδικές κατακτήσεις του σε συλλογικό επίπεδο, μιας και δεν πανηγύρισε ποτέ στην σπουδαία καριέρα του το πρωτάθλημα.
Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να μπει με δόξα και τιμή στο Hall of Fame του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για όσα προσέφερε στο έθνος των περήφανων Άγγλων με την εθνική ομάδα.
Στα 22 του έγινε ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία των «λιονταριών» τη φανέλα των οποίων φόρεσε 108 φορές από τις οποίες 90 φορούσε στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο, όντας φύση και θέση ο ηγέτης αυτής της ομάδας μέχρι και το 1973.
Στο ναό του αγγλικού ποδοσφαίρου, το Γουέμπλεϊ, το 1966, θα γράψει μαζί με την παρέα του το μοναδικό ποδοσφαιρικό έπος για τους Άγγλους , το οποίο παραμένει «στοιχειωμένο» ως σήμερα, στον πιο πολυσυζητημένο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στη Δυτική Γερμανία.
Ήταν τότε που πήρε από τα χέρια της νεαρής βασίλισσας Ελισάβετ το «Ζιλ Ριμέ», με την κάμερα να τον «συλλαμβάνει» την ώρα που σκούπιζε από σεβασμό στη στιγμή και προφανώς την ιστορία, τα λασπωμένα χέρια του, για να αγγίξει το «Άγιο Δισκοπότηρο».
Τάκλιν στο ρατσισμό
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 στο Μεξικό θα αποτυπωθεί στο φακό ακόμα μια σπουδαία εικόνα που φανέρωνε το ήθος ενός πραγματικού κυρίου των γηπέδων.
Ο αρχηγός της Αγγλίας στην οποία δεν αγωνίζονταν μαύροι ποδοσφαιριστές, αλλάζει φανέλα με το «μαύρο διαμάντι», τον Πελέ μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ της Αγγλίας και της Βραζιλίας στο παιχνίδι που ο Γκόρντον Μπανκς έκανε απέναντι στον Πελέ την καλύτερη απόκρουση του αιώνα και ο «Μούρο» θα κατοχυρώσει απέναντι στον Ζαρζίνιο την πατέντα για το «τέλειο τάκλιν».
Η αλλαγή της φανέλας και ο εναγκαλισμός ενός μαύρου και ενός λευκού αποτέλεσε μια κίνηση στην οποία μέσα στο γήπεδο σπάνε όλα τα ρατσιστικά ταμπού της εποχής, με τον σεβασμό και την ευγενή άμιλλα να τονίζονται σε υπερθετικό βαθμό.
Λίγα χρόνια αργότερα ο Πελέ θα δηλώσει πως η φανέλα του Μπόμπι Μουρ αποτελεί για τον ίδιο ένα από  τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά κειμήλια.
Εκείνοι που τον πλήγωσαν
Παρόλο που ο Μουρ έτυχε καθολικής αναγνώρισης για τα επιτεύγματα του και έφτασε να γίνει ακόμα και άγαλμα κοσμώντας το Γουέμπλεϊ, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι καταστάσεις και οι άνθρωποι στάθηκαν απέναντι του, αγνοώντας το μέγεθος και το εκτόπισμα του.
Μια αναπόδεικτη κατηγορία για την κλοπή ενός βραχιολιού στην Κολομβία για την οποία συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, φαίνεται πως αποτελεί αιτία του γεγονότος πως δεν πήρε ποτέ έναν τίτλο που του άξιζε, αυτόν του «Σερ».
Επίσης παρόλο που ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία την περίοδο που αγωνιζόταν, οι απολαβές του ήταν συγκριτικά μικρότερες σε σχέση με παίχτες μικρότερου βεληνεκούς. Έτσι συνέχισε να αγωνίζεται σε μεγάλη ηλικία,  με τη Φούλαμ, ομάδα της β’ Κατηγορίας να του προσφέρει το 1974 ικανοποιητικά χρήματα, εντάσσοντας τον στο δυναμικό της για τρία χρόνια.
Όμως η μεγαλύτερη στιγμή «προδοσίας» ήρθε από τον ίδιο το σύλλογο της καρδιάς του, τη Γουέστ Χαμ. Ο Χάρι Ρέντναπ στην αυτοβιογραφία του καταγράφει ένα περιστατικό που ο Μουρ εκδιώχθηκε από τις μισοάδειες εξέδρες του «Άπτον Παρκ» επειδή δεν είχε εισιτήριο(!), με τον βετεράνο άσσο να φεύγει απογοητευμένος και προδομένος από το γήπεδο στο οποίο μεσουράνησε.
Ο Μπόμπι Μουρ έμεινε στις συνειδήσεις ως κάτι παραπάνω από έναν απλό ποδοσφαιριστή. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που έρχεται με μιας στο μυαλό όταν σκεφτεί κανείς τις λέξεις δικαιοσύνη, ήθος ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Ήταν και θα είναι ένα ποδοσφαιρικό σύμβολο από εκείνα που δεν ξεθωριάζουν.
*Πηγή: England365.gr*

Τέσσερα χρόνια από το κίτρινο Μάντσεστερ!!

Η σημερινή ημέρα φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στον κόσμο του του Άρη, διότι σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια το Μάντσεστερ βάφτηκε στα χρώματα του «θεού του πολέμου».

Γεγονός που έχει μείνει ανεξίτηλο και στους οπαδούς της αγγλικής ομάδας. Ένας φίλο της Μάντσεστερ Σίτι σε ένα από τα πολλά φόρουμς για την αγγλική ομάδα στο διαδίκτυο, έγραψε τα εξής:

«Μίλησα σε 5 από αυτούς σήμερα το πρωί. Πήγαιναν στο Λίβερπουλ για να δουν από κοντά το ‘Άνφιλντ’. Φαίνονταν εντάξει άνθρωποι και πιστεύω θα έχουν γύρω στις 5 χιλιάδες κόσμο στο ‘Σίτι οφ Μάντσεστερ’. Τους ρώτησα να προβλέψουν το σκορ και μου είπαν 1-1. Τους είπα ‘Με τίποτα. 2-0 θα είναι το σκορ'. Μου έσφιξαν το χέρι και έφυγαν για τον προορισμό τους».

Το σκορ μπορει να μην ήταν τελικά αυτό που ονειρεύονταν οι οπαδοί του Άρη (3-0) όμως η εκδρομή τους συγκρίνεται ως μια από τις πιο δυναμικές στην αγγλική πόλη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Στη ΓΑΔΑ ο Αλαφούζος!!

Ο πρόεδος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πηγαίνει στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει μηνύσεις ενώ στην «πράσινη» ΠΑΕ γνωρίζουν το πρόσωπο που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου.
Οι κινήσεις του Παναθηναϊκού μετά τα όσα έγιναν στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας θα είναι άμεσες. Αμέσως μετά την σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ το απόγευμα της Τρίτης, ο Γιάννης Αλαφούζος πηγαίνει στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει μηνύσεις στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Κώστα Καραπαπά και τον «φουσκωτό» που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου. Μάλιστα, όπως τόνιζαν από το «τριφύλλι» γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης, καταγγέλοντας ότι ανήκει στο προσωπικό ασφαλείας του προέδρου των «ερυθρολεύκων».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Δεν έχουμε καμία τύχη...!!

Ο Δήμος Μπουλούκος έχοντας διαβάσει επί ώρες, όσα ειπώθηκαν για τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού συμπεραίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία τύχη.
Αμέσως μετά τη λήξη του ματς της Λεωφόρου κατακλυστήκαμε από δηλώσεις, ανακοινώσεις, συμπεράσματα και άρθρα για τα επεισόδια, τους πρωταίτιους και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα... Ολα έμοιαζαν σα να έχουν βγει από το συρτάρι παλιότερων γεγονότων με επεισόδια, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να κρατηθούν και για το μέλλον, σε περίπτωση νέων σκηνών βίας αλλάζοντας απλώς τις ομάδες και τα ονόματα των παραγόντων.
Για να μην σας κουράζω, μετά από τόσο... διάβασμα δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι να... πεθάνουμε θα επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια, γιατί απλούστατα ουδείς θέλει να πράξει κάτι ουσιαστικό προκειμένου να δώσει φιλί ζωής στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αργοπεθαίνει. Eίναι φανερό ότι οι συγκεκριμένες απαράδεκτες καταστάσεις, εξυπηρετούν όλες τις πλευρές!
Ξεκινάω από την Πολιτεία, που έχει την κύρια ευθύνη επειδή αυτή νομοθετεί και παίρνει τις αποφάσεις, αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά δεκάδες εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουν υλοποιηθεί, από το κλείσιμο των συνδέσμων μέχρι το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ακουσα με ενδιαφέρον τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, τον οποίο χωρίς να τον ξέρω, τον εκτιμώ, να σηκώνει την απειλή της διακοπής του πρωταθλήματος.
Με «φωτοβολίδες», όμως, δεν δίνεις λύση, γιατί καμία διακοπή δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Και ο Ανδριανός διέκοψε το πρωτάθλημα μετά το θάνατο του οπαδού του Εθνικού Κατσούλη αλλά τι έγινε; Αλλαξε κάτι; Ασε που οι μισοί έπεσαν να τον φάνε για την απόφαση του...
Η πρόθεση του Πανούση θυμίζει το... πονάει δόντι, κόψει κεφάλι, καθώς και λύση δεν προσφέρει  και περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, πλήττοντας μάλιστα και ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Αστέρας Τρίπολης ή η Καλλονή που δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό θέμα. Και φυσικά μια τέτοια απόφαση δεν θα προβληματίσει καθόλους τους ανεγκέφαλους οπαδούς, που θα βρουν αγώνες στο πόλο, το χάντμπολ ή και το... πινγκ πονγκ για να εξωτερικεύσουν τα ζωώδη ένστικτα τους!
Ακόμα, όμως, πιο επικίνδυνη θεωρώ την άποψη του – την οποία έχει αναφέρει ξανά – για απομάκρυνση των ΜΑΤ, μεταφέροντας την ευθύνη της φύλαξης των αγώνων στις ΠΑΕ. Θα τον ρωτήσω εγώ από την πλευρά μου, εάν δεν υπήρχαν οι αστυνομικές δυνάμεις τη στιγμή της εισβολής στο γήπεδο της Λεωφόρου, τι θα είχε συμβεί στους ανθρώπους του Ολυμπιακού; Θα τους είχαν σώσει κάποιοι σεκιουριτάδες; Στην Ελλάδα ζούμε κύριε Υπουργέ και όχι στην Σουηδία...
Μετά την Πολιτεία βέβαια, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι ομάδες που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, ρίχνουν συνεχώς λάδι στην φωτιά και χαϊδεύουν τα αυτιά των φανατικών οπαδών τους. Ακούσαμε τον Γιάννη Αλαφούζο να κατηγορεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ως ηθικούς αυτουργούς για τα έκτροπα της Λεωφόρου, αντί να προβληματιστεί για το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν μέσα στην έδρα της ομάδας του. Ακούσαμε επίσης τον Βαγγέλη Μαρινάκη να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τα γεγονότα, αρνούμενος να κάνει αυτοκριτική για την ηρωϊκή βόλτα που έκανε μέσα στο αγωνιστικό χώρο η οποία γνώριζε ότι θα προκαλούσε τα οπαδικά ένστικτα των πιο φανατικών. Κουβέντα δεν είπε ο Ολυμπιακός και για τον Περέιρα, που είχε την φαϊνή ιδέα να πάει να... μιλήσει στην 13 θέλοντας προφανώς να στείλει μήνυμα Ολυμπιακοφροσύνης στους «ερυθρόλευκους» οπαδούς.
Μοναδική εξαίρεση ο Γιάννης Αναστασίου που μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας, όπως έγραψε τόσο εύστοχα εδώ στο gazzetta.gr o Θάνος Σαρρής.
Δεν εξαιρώ από όλο αυτό το μαύρο σκηνικό και τους συνάδελφους δημοσιογράφους, ειδικά του οπαδικού Τύπου. Λίγες οι ψύχραιμες και λογικές φωνές όπως αυτές του Βασίλη Σαμπράκου και του Μιχάλη Τσόχου με άρθρα τους στο gazzetta.gr Οι περισσότεροι αρθρογράφοι έγειραν την πλάστιγα των απόψεων τους προς την πλευρά της ομάδας που υποστηρίζουν, χρησιμοποιώντας και τα... επιχειρήματα της Ριζούπολης ή του Καραϊσκάκη, λές και τα επεισόδια πρέπει να ξεπληρώνονται αναδρομικά!
Ολα αυτά λοιπόν, ενίσχυσαν την παγιωμένη εδώ και χρόνια πεποίθηση μου, ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι όσα λέμε, είναι για να γίνεται κουβέντα. Θα περάσουν τα χρόνια και θα επαναλαμβάνονται τα ίδια, μπορεί και χειρότερα, επειδή το ποδόσφαιρο και γενικώτερα ο αθλητισμός αποτελεί γόνιμο έδαφος για εξτρεμιστικά στοιχεία που δεν βρίσκουν αλλού χώρο για να εκτελέσουν τις ακρότητες τους. Για αυτό και λέω ότι δεν έχει καμία τύχη αυτό το ποδόσφαιρο...
Υ. Γ. Ηδη έσωσα στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου, αυτό το άρθρο. Είμαι σίγουρος ότι θα μου χρειαστεί ξανά στο μέλλον!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καλύτερος συνολικά στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου!!

O Tάσος Νικολογιάννης καταγράφει αριθμούς σε γκολ, τελικές και σκορ, που δείχνουν την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού του Γιάννη Αναστασίου συνολικά στα τέσσερα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την τελευταία διετία και με κόντρα διαιτησίες, όπως επίσης αποδεικνύεται από τα φάουλ, τις κίτρινες και δύο πέναλτι....
Από το καλοκαίρι του 2013, που ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια, για να απαλλαγεί από το χρέος με τον Γιάννη Αλαφούζο να μπαίνει μπροστά, με τα νέα παιδιά από τις Ακαδημίες, με Έλληνες παίκτες και ορισμένους έμπειρους ξένους, που κάνουν την διαφορά και με προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου στα τέσσερα παιχνίδια, που έχει παίξει με τον Ολυμπιακό είναι συνολικά καλύτερος. Στο γήπεδο, στα γκολ, στις τελικές προσπάθειες. Και παρόλα αυτά μία ματιά να ρίξεις καταλαβαίνεις, ότι ο Παναθηναϊκός, που συνολικά είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του στα δύο τελευταία χρόνια, υστερεί απίστευτα σε φάουλ και σε κίτρινες κάρτες.
Για αυτή την ομάδα, για αυτό τον προπονητή είναι μεγάλη μαγκιά αυτό, που έχουν πετύχει. Με μπάτζετ το 1/10 του αντιπάλου, τα παιδιά αυτά και ο Αναστασίου, όχι μόνο κοιτάνε στα μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά τον ταπεινώνουν στο γήπεδο. Πέρυσι με το 0-3 μέσα στο Καραϊσκάκη και φέτος με το 2-1, αντί για 5-1 στην Λεωφόρο και στα δύο ματς, που χάθηκαν, τα έχασαν στο γκολ με δυσκολία και χωρίς να είναι χειρότεροι από τον αντίπαλό τους.
Όλα αυτά δείχνουν, ότι η μεγάλη απόσταση που λέγεται ότι υπάρχει –από πολλούς- μεταξύ των δύο ομάδων είναι πλασματική. Στα μεταξύ τους παιχνίδια συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι είναι καλύτερος. Μιλάω και στα τέσσερα παιχνίδια. Στα γκολ: 5-3 υπέρ του Παναθηναϊκού. Στις τελικές: 32-28 υπέρ του Παναθηναϊκού. Για τα δύο νικηφόρα παιχνίδια του Παναθηναϊκού να μην γράψω πολλά. Πέρυσι στο 0-3 ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι και λίγο πριν το τέλος των καθυστερήσεων ο Σιδηρόπουλος σφύριξε λήξη, διότι είχαν μπει οπαδοί του Ολυμπιακού να κυνηγήσουν την αποστολή του Παναθηναϊκού, που έφυγε τρέχοντας προς τα αποδυτήρια (φυσικά δεν γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνα και δεν τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, αυτά απαγορεύονται για την συγκεκριμένη ομάδα…). Φέτος στην Λεωφόρο είδαμε, ότι το 2-1 θα μπορούσε να είναι 5-1 στις καθαρές ευκαιρίες του Μπεργκ, του Ατζαγκούν, του Πέτριτς, του Μέντες, του Σίλντεφελντ. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του Ντουρμάζ και ένα δοκάρι του Μήτρογλου και παρακάλαγε στο δεύτερο ημίχρονο να τελειώσει το ματς, διότι είχε λυγίσει από δυνάμεις. Και έβαλε το γκολ σε ένα από τα πολλά φάουλ που έδωσε ο Σιδηρόπουλος ένα λεπτό μετά το τέλος και της πεντάλεπτης καθυστέρησης και έφυγε με το τιμητικό 2-1.
Στα δύο παιχνίδια, που κέρδισε ο Ολυμπιακός σε κανένα παιχνίδι δεν ήταν καλύτερος. Πέρυσι στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός είχε κλασικές ευκαιρίες με Φιγκερόα και Μέντες, ο Ολυμπιακός μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου και στο τέλος από το πουθενά πήρε το παιχνίδι με 0-1. Στον πρώτο γύρο και οι δύο ομάδες ήταν κακές. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη από ένα φάουλ, που δεν έγινε ποτέ και το έδωσε ο Καλογερόπουλος, μαζί με όλα τα άλλα, που έδωσε. Και στο τέλος κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι σταμάτησε τον Ατζαγκούν, που ήταν σε θέση για γκολ διότι ανακάλυψε χέρι του Πέτριτς, που ποτέ δεν έγινε.
Συνολικά και στα τέσσερα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Στο μόνο σημείο, που είναι χειρότερος είναι στα φάουλ και στις κίτρινες. Τα φάουλ σε αυτά τα τέσσερα ματς είναι 85-47 υπέρ του Ολυμπιακού. Τα νούμερα και μόνο δείχνουν το ποιον ευνόησαν οι Μάνταλος, Καλογερόπουλος και δύο φορές ο Σιδηρόπουλος σε αυτά τα ντέρμπι. Μιλάμε για διαφορά στα φάουλ, που δεν έχει καμία λογική, να υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων, που έχουν από δύο νίκες και που η μία ομάδα που είναι συνολικά καλύτερη να έχει τόσα πολλά φάουλ παραπάνω σε βάρος της. Και οι κίτρινες κάρτες; 16-10 υπέρ του Ολυμπιακού.
Να μην ξεχάσω, ότι στα δύο από τα τέσσερα ντέρμπι ο Σιδηρόπουλος πέρυσι και ο Καλογερόπουλος φέτος έδωσαν δύο πέναλτι που δεν ήταν, στον Ολυμπιακό, που τα έχασε και τα δύο. Στο περσινό 0-3 πριν το πέναλτι στην ίδια φάση έχει γίνει φάουλ σε βάρος του Τριανταφυλλόπουλου, που ποτέ δεν δόθηκε, ενώ φέτος στον πρώτο γύρο ο Μήτρογλου στην βουτιά, που κάνει προ του Στιλ επιβραβεύτηκε παίρνοντας το πέναλτι, που απέκρουσε ο Στιλ.
Άρα για να τελειώνουμε ο κόσμος του Παναθηναϊκού μόνο περηφάνεια πρέπει να νοιώθει για αυτά τα παιδιά και τον Αναστασίου, που στις μάχες με τον Ολυμπιακό δύο χρόνια τώρα, έχουν δώσει χαρά στον κόσμο και χαστούκι στην ομάδα του συστήματος κόντρα και σε τέσσερις διαιτητές. Οι νίκες τους ήταν εμφατικές και αυτή της Κυριακής, που ήταν και η τελευταία δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει, αρχίζει να αντέχει στην πίεση και χτίζει σιγά-σιγά παίκτες, που μπορεί να γίνουν πρωταθλητές τα επόμενα χρόνια. Με τις κατάλληλες προσθήκες το καλοκαίρι, αλλά και με απαραίτητη προϋπόθεση να καθαρίσει η σαπίλα από το ποδόσφαιρο και να μην υπάρχουν φιλικά παρά μόνο επίσημα παιχνίδια…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το TOP 10 της βραδιάς!!(video)

Ήρθε η ώρα για το TOP 10 της βραδιάς! Πολλές θεαματικές φάσεις και ένας… απίστευτος Τζέιμς Χάρντεν στο Νο.1! Ακόμα τον ψάχνει ο Ρούμπιο…
Απολαύστε το TOP 10:









*Πηγή: superbasket.gr*

Απίστευτοι διάλογοι και... μπινελίκια!!

To gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα ειπώθηκαν στην... συνεδρίαση της ντροπής της Σούπερ Λίγκας όπου στιγματίστηκε από επεισόδια και την επίθεση στον Βασίλη Κωνσταντίνου! 
Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση... μύριζε μπαρούτι από την κοινή παρουσία των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, αρχικά όλα κυλούσαν ήρεμα, καθώς οι πάντες συμφώνησαν στη συζήτηση για τα οικονομικής φύσεως θέματα που απασχολούν την Superleague (ΟΠΑΠ, NOVA). Η αρχή για την απίστευτη τροπή που πήρε η συνεδρίαση έγινε από την στιγμή που ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς πήρε τον λόγο λέγοντας:
«Δεν μας αφήνετε να πάρουμε ανάσα. Βλέπετε ότι στον ΟΦΗ κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να καλύψουμε τα χρέη μας και να επιβιώσει η ομάδα αλλά μας βάζετε συνέχεια εμπόδια. Ειδικότερα εσείς στον Παναθηναϊκό κύριε Αλαφούζο έχετε συνέχεια πρόβλημα με τον ΟΦΗ». Εκείνη την στιγμή ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Μαρινάκης σε έντονο ύφος τόνισε: « Μιας και αναφερθήκατε στον Αλαφούζο, σήμερα περίμενα τουλάχιστον να μου ζητήσει μια συγγνώμη για τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο την Κυριακή. Κινδυνεύσαμε όλοι. Αλλά τι συγγνώμη να περιμένω από μια που....α. Μια γαμ... αδ.... Θα σε γα...».
Ο Γιάννης Αλαφούζος που ήταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού στα πρώτα υβριστικά... μηνύματα απάντησε με την λέξη «παραφέρεσαι», αλλά στην συνέχεια κι αφού ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον έβριζε ακόμη του είπε: «Θα μου κλ....ς»! Ο Μαρινάκης συνέχισε να λέει συνεχώς «θα σε γαμ... ρε παλιοπ...» με τον Αλαφούζο να... απαντά: «Σταμάτα να κάνεις έτσι. Είσαι τόσο παχύς που βαριανασαίνεις και θα πάθεις τίποτα. Εδώ ήρθαμε για να μιλήσουμε».
Αμέσως (σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν εντός της αιθούσης) ο Βαγγέλης Μαρινάκης σηκώθηκε από την θέση του και σε έξαλλη κατάσταση πέταξε το ποτήρι με το νερό πάνω στον Γιάννη Αλαφούζο (τα... σκάγια πήραν και τον Φώτη Κωστούλα που κάθονταν δίπλα του) ενώ κινήθηκε προς το μέρος του!
Μάλιστα έκανε το... μισό κύκλο στο τραπέζι, εκεί όπου οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι συγκρατούσαν από την μία πλευρά τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και από την άλλη τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού! Πάνω στην... αναστάτωση, τις ύβρεις και την φασαρία που ακούγονταν σε όλο το κτήριο, άνοιξε η πόρτα και ένας άγνωστος (άνθρωπος της προσωπικής ασφαλείας του κ. Μαρινάκη σύμφωνα με τον Γιάννη Αλαφούζο) μπήκε στην αίθουσα και χτύπησε γροθιά τον Βασίλη Κωνσταντίνου!
Η αίθουσα... πάγωσε αφού ο αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού» έπεσε πάνω σε καρέκλες και γραφεία, ευτυχώς χωρίς κάποια χειρότερη εξέλιξη. Εκείνη την στιγμή αφού το... μπάχαλο δεν είχε προηγούμενο, ο Μποροβήλος διέκοψε την συνεδρίαση και οι πάντες βγήκαν από την αίθουσα. Στους διαδρόμους υπήρξε και δεύτερο ημίχρονο με συνεχόμενες αγοραίες εκφράσεις ανάμεσα σε Μαρινάκη-Αλαφούζο, ενώ φραστικό επεισόδιο είχαν επίσης ο Κώστας Καραπαππάς με τον Βασίλη Κωνσταντίνου!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σουάρες: «Μπορεί να μας κάνει τη ζημιά η Σίτι»

Την πεποίθησή του ότι η Σίτι μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Μπαρτσελόνα, εξέφρασε ο επιθετικός των Καταλανών, Λουίς Σουάρες, που, όμως, τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να αποκλείσει οποιονδήποτε.

Σουάρες: «Μπορεί να μας κάνει τη ζημιά η Σίτι»
Πιθανότητες πρόκρισης στη Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπαρτσελόνα έδωσε ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα», Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός μίλησε για την ποιότητα των «πολιτών», χαρακτηρίζοντάς τους ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

«Πιστεύω ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Ο κοσμος μπορεί να αμφιβάλλει ότι έχει πιθανότητες εναντίων μας, αλλά μιλάμε για τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι οι πρωταθλητές Αγγλίας και έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο ρόστερ τους, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Θα παλέψουν μέχρι τέλους», ήταν τα λόγια του 28χρονου, που, στη συνέχεια, όμως, επισήμανε ότι οι Καταλανοί μπορούν να αποκλείσουν οποιονδήποτε.

«Εμείς, από την πλευρά μας, δεν θα τους φοβηθούμε. Μπορεί να ξέρουμε τις δυνατότητες της Σίτι στο κέντρο και την επίθεση, όμως ξέρουμε και τις αδυναμίες τους στην άμυνα και εκεί είναι που πρέπει να πιέσουμε, ώστε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αδυναμίες. Είμαστε η Μπαρτσελόνα και ξέρουμε ότι έχουμε την ποιότητα να αποκλείσουμε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης και της Σϊτι», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καταθέτει μηνύσεις ο Παναθηναϊκός!!

Νομικά κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κώστα Καραπαππά και του άνδρα που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου θα κινηθεί η πράσινη ΠΑΕ.

Καταθέτει μηνύσεις ο Παναθηναϊκός!

Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι οι «πράσινοι» δεν θα αφήσουν ατιμώρητες τις παραπάνω ενέργειες. Ετσι, λοιπόν, η διοίκηση της ομάδας ετοιμάζει μηνύσεις κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του Κώστα Καραπαπά, αλλά και του άνδρα που χτύπησε τον αντιπρόεδρο του «τριφυλλιού».*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαχλάς: «Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε»

Στο σκηνικό έντασης που επικράτησε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, αλλά και στο θέμα του ΟΦΗ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κρητικής ΠΑΕ, Νίκος Μαχλάς.

Μαχλάς: «Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε»
«Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε», ανέφερε αρχικά για την τροπή που πήρε το ΔΣ και συνέχισε αναφερόμενος στην ένταση μέσα στο ΔΣ. «Δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Νομίζω ότι ο κ. Κωνσταντίνου δεν χρειάζεται να είναι τόσο απότομος και νευρικός».

«Δεν είδα το περιστατικό. Έγινε μια ένταση αλλά δεν είδα ακριβώς τι έγινε», είπε για την επίθεση στον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Επανερχόμενος στο θέμα της έντασης που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Δεν γίνεται στο ματς του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό να μιλάω με τον Υφυπουργό και να του λέω να μην έρθει στο γήπεδο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο κόσμος να εκτονωθεί. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι πρόεδροι πρέπει να βοηθάμε το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ και δυστυχώς αυτά έγιναν και στο ντέρμπι σε δεκαπλάσιο βαθμό που δεν τιμούν την Ελλάδα. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Πρέπει να αλλαχθούν πολλά και σε αυτό το κομμάτι να παλεύουμε όλοι. Να δίνουμε εμείς οι πρόεδροι το καλό παράδειγμα στον κόσμο, γιατί εμείς ξεσηκώνουμε τον κόσμο».

Τέλος για το θέμα του ΟΦΗ και το ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα με τον Ατρόμητο, όπως ζητούν οι Κρητικοί, σχολίασε: «Υποστήριξα και ανέδειξα στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι έχουν γίνει μεγάλες αδικίες σε βάρος της ομάδας μου. Νομίζω ότι το κατάλαβαν και στο επόμενο ΔΣ θα συζητήσουμε για το παιχνίδι με Ατρόμητο που δεν έγινε, αλλά και την αφαίρεση των βαθμών. Ευελπιστώ ότι θα λυθεί την επόμενη εβδομάδα το θέμα».

Μποροβήλος: «Είχαμε ένα επεισοδιακό συμβούλιο»

«Δεν έχουμε λόγους να κρύψουμε ότι είχαμε ένα επεισοδιακό συμβούλιο»… Με τον τρόπο αυτό ο Γιώργος Μποροβήλος σχολίασε τα όσα έγιναν στη σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας.

Μποροβήλος: «Είχαμε ένα επεισοδιακό συμβούλιο»
«Δεν έχουμε λόγους να κρύψουμε ότι είχαμε ένα επεισοδιακό συμβούλιο»… Με τον τρόπο αυτό ο Γιώργος Μποροβήλος σχολίασε τα όσα έγιναν στη σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας τα οποία –όπως είπε- τον οδήγησαν στην διακοπή της.

Πέρα από αυτό ο πρόεδρός της Λίγκας απέφυγε να περιγράψει τι έγινε στην αίθουσα συσκέψεων παραδεχόμενος ότι… «Το ποδόσφαιρο διέρχεται κρίση», ανέφερε.

Εκεί που στάθηκε αρκετά ο Γιώργος Μποροβήλος είναι στην αυριανή ημέρα και στη συνάντηση που θα έχει –μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου- με τον Σταύρο Κοντονή.

«Έχουμε αύριο μια συνάντηση με τον κ.Κοντονή στην οποία θα εξετάσουμε τας προβλήματα που υπάρχουν, και θα μας ενημερώσει για τις αποφάσεις που έχει λάβει. Μετά θα υπάρξει άλλη συνάντηση, στην οποία θα δούμε τα ζητήματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο και τι μπορούμε να κάνουμε για να μαζέψουμε όσα μπορούμε για φέτος και για του χρόνου όλες τις αλλαγές που θα πρέπει να κάνουμε για να υπάρξει ένα καλύτερο πρωτάθλημα», υποστήριξε…

«Πρέπει να βρούμε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και να τα λύσουμε όλοι μαζί . Πρέπει να λυθούν με θεσμική παρέμβαση. Εμείς ελπίζουμε ότι υπάρχει επόμενη ημέρα. Θα πούμε τα προβλήματα που έχουμε. Αυτό που θα ζητήσω από την Πολιτεία θα είναι πως πέρα από τις ομάδες που θα πρέπει να είναι πολύ βαριές, ποινές θα πρέπει να υπάρχουν και σε επίπεδο φυσικών προσώπων», υποστήριξε.

«Μπήκε ένας μπράβος του Μαρινάκη και χτύπησε τον Κωνσταντίνου»

Απίστευτες καταγγελίες από τον Γιάννη Αλαφούζο μετά τη διακοπή της Σούπερ Λίγκας. «Μου πέταξε ένα ποτήρι νερό ο Μαρινάκης. Μπήκε μπράβος του και χτύπησε τον Κωνσταντίνου» τόνισε.

«Μπήκε ένας μπράβος του Μαρινάκη και χτύπησε τον Κωνσταντίνου»
Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας η οποία διεκόπη.

«Εμένα ο Μαρινάκης που πέταξε ένα ποτήρι νερό! Και μετά μπήκε ένας μπράβος του Μαρινάκη και χτύπησε τον Κωνσταντίνου», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Δυστυχώς οι προκλήσεις συνεχίστηκαν σήμερα μετά τη Λεωφόρο. Δεχθήκαμε επίθεση. Απίστευτα πράγματα. Ντρέπομαι και αισθάνομαι άσχημα που εκθέτω τον εαυτό μου σε τέτοιες δηλώσεις», τόνισε –αρχικά- ο Γιάννης Αλαφούζος και συνέχισε:

«Ο κ. Μαρινάκης ο ίδιος μου πέταξε ένα ποτήρι νερό και μετά μπήκε ένας μπράβος μέσα σε μια ιστορία προφανώς στημένη, ο οποίος έριξε γροθιά στον κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έπεσε πίσω και ευτυχώς τον έπιασε ο Στράτος (σ.σ. Σωπήλης). Έχει τραυματιστεί όπως βλέπετε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως σε ένα διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας υπάρχει τέτοια βία», ανέφερε και κατέληξε:

«Ξέραμε ότι στο ποδόσφαιρο δρουν εγκληματικές οργανώσεις αλλά δεν ξέραμε ότι υπάρχουν μπράβοι που κάνουν επιθέσεις μέσα στο Δ.Σ. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε άμεμπτοι, προσπαθούμε όμως να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε. Στο ΣΚΑΪ δύο φορές πέταξαν χειροβομβίδες, οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν να κάψουν το λογιστήριο σε άλλη επίθεση. Σήμερα είχαμε αυτό. Κάποια ΜΜΕ γράφουν κάποια άλλα τίποτα», ανέφερε.

«Ζούμε σε μια πολιτεία που έχει νόμους. Υπάρχει δικαιοσύνη και αστυνομία. Φορείς που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Η δικαιοσύνη δεν ανήκει ούτε σε οπλισμένους μπράβους ούτε σε τίποτα άλλο», κατέληξε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χτύπησαν τον Κωνσταντίνου!!

Θύμα άνανδρης επίθεσης από άγνωστο έπεσε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας!

Χτύπησαν τον Κωνσταντίνου!
Σκηνές… Φαρ Γουέστ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας!

Σαν μην έφτανε η διακοπή του ΔΣ λόγω της μεγάλης έντασης ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ και τις εκφράσεις… κερκίδας που αντάλλαζαν, άγνωστος εισήλθε στην αίθουσα και χτύπησε στο πρόσωπο τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλη Κωνσταντίνου!

«Ήταν ο Καραπαπάς με μπράβο και με έβριζαν. Πήγα να αντιδράσω αλλά με συγκράτησαν», είπε εξερχόμενος -και φανερά εκνευρισμένος- από την αίθουσα ο Βασίλης Κωνταντίνου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίθεση του Άρη, μέσω Κοντονή!!

Καυστική επιστολή έστειλε ο Άρης στον Υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, εγκαλώντας τον πρόεδρο της Δόξας Δράμας, Ηλία Βουγιουκλή, για εμπρηστικές δηλώσεις πριν το ματς των δύο ομάδων.

Επίθεση του Άρη, μέσω Κοντονή
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στον Υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, η διοίκηση της ΑΕΚ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Δόξας Δράμας για εμπρηστικές δηλώσεις πριν το ματς των δύο ομάδων.

Οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν λόγο για πρόκληση του κόσμου του συλλόγου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ηλία Βουγιουκλή, ενώ υπαινίσσεται και την πιθανότητα «στημένων» επεισοδίων.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

εάν στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα το θέμα της βίας εντός των γηπέδων «ευδοκιμεί», ώστε να προκαλεί τις εύλογες αντιδράσεις σας, σας παρακαλούμε πολύ να προσέξετε ποιος είναι ο συνηθέστερος τρόπος που την προκαλεί.

Συνημμένως σας μεταφέρουμε τις σημερινές δηλώσεις του υπευθύνου της Διοικούσας Επιτροπής της Δόξας Δράμας.

Ο κ. Ηλίας Βουγιουκλής αυθαίρετα δικάζει και καταδικάζει τον κόσμο της ομάδας μας προκαταβολικά, υποστηρίζοντας πως «συνηθίζουν να δημιουργούν επεισόδια». Επίσης εκτός των επεισοδίων προεξοφλεί πως στο προγραμματισμένο μεταξύ μας αγώνα (την Κυριακή 1η Μαρτίου) ο κόσμος του ΑΡΗ θα εισέλθει με πλαστά εισιτήρια και θα δημιουργήσει επεισόδια.

Νωρίτερα, σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Διευθύντρια των γραφείων του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗ, κ. Βουτσά, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα των εισιτηρίων, φέρθηκε ανεξήγητα ειρωνικά, επιθετικά και τέλος υβριστικά, δείχνοντας πως δεν είχε τη διάθεση για τη συνήθη, ομαλή και πολιτισμένη συνεργασία, που έχουμε με κάθε αντίπαλο ομάδα.

Η σημερινή Διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗ σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι τηρεί με προσήλωση τα εξής:

1. Συνεργάζεται άψογα με την εκάστοτε Διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας, καθώς και με την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση.

2. Προμηθεύεται, πληρώνοντας προκαταβολικά, τα εισιτήρια που μας διατίθενται για τις ανάγκες των φιλάθλων μας.

3. Φροντίζει μεθοδικά για την εύρυθμη μετάβαση και επιστροφή των φιλάθλων μας στους εκτός έδρας αγώνες.

4. Δηλώνει με υπερηφάνεια πως σε κανένα εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Για παράδειγμα την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, 2.500 φίλαθλοι του ΑΡΗ ταξίδευσαν στο Κιλκίς και επέστρεψαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Τέλος, δηλώνουμε πως παρά τις «εμπρηστικές» και κακόβουλες δηλώσεις του υπευθύνου της Διοικούσας Επιτροπής της Δόξας Δράμας, κ. Ηλία Βουγιουκλή, η Διοίκησή μας, όπως και ο κόσμος της ομάδας μας δεν πρόκειται να εμπλακούν σε κανένα επεισόδιο, ακόμη κι αν είναι… στημένο
».

Ξύλο και διακοπή στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας!!

Επεισοδιακό ήταν το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας! Λογομαχία Μαρινάκη-Αλαφούζου. Χτύπησαν τον Κωνσταντίνου! Τι ειπώθηκε μετά την διακοπή της συνεδρίασης.

Ξύλο και διακοπή στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας!
Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, όπου επρόκειτο να πέσει στο τραπέζι και το θέμα της βίας αλλά και η επικείμενη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για την λήψη μέτρων.

Λίγο μετά τις 16:30 κι αφού επικράτησε μεγάλη ένταση, με απίστευτους διαλόγους και επίθεση στον Βασίλη Κωνσταντίνου η συνεδρίαση διακόπηκε. Πρώτος αποχώρησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και στην συνέχεια οι εκπρόσωποι και των υπόλοιπων ΠΑΕ.

inner

«Μου πέταξε ένα ποτήρι νερό ο Μαρινάκης. Μπήκε μπράβος του και χτύπησε τον Κωνσταντίνου», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος .

inner

Μετά τα όσα έγιναν οι «πράσινοι» αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κώστα Καραπαπά, αλλά και του άνδρα της προσωπικής συνοδείας του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που χτύπησε τον αντιπρόεδρο του «τριφυλλιού».

«Αυτό που θα ζητήσω από την Πολιτεία θα είναι πέρα από τις ποινές στις ομάδες που θα πρέπει να είναι πολύ βαριές, ποινές θα πρέπει να υπάρχουν και σε επίπεδο φυσικών προσώπων», επισήμανε μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αρνήθηκε την συμμετοχή του σε πράξη χειραγώγησης αγώνων»

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κάνει λόγο η ΠΑΕ Πανιώνιος μετά τις κατηγορίες για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Παύλο Μητρόπουλο. Στο πλευρό του παίκτη στέκεται η ΠΑΕ.

«Αρνήθηκε την συμμετοχή του σε πράξη χειραγώγησης αγώνων»
Ανακοίνωση με την οποία αντικρούει την «άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική πράξη» στον Παύλο Μητρόπουλο, όπως αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη», εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος.

«Η μόνη ανάμειξη που φέρεται ότι έχει, είναι ακριβώς επειδή αρνήθηκε την συμμετοχή του σε πράξη χειραγώγησης αγώνων», επισημαίνεται.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίτευξη του στόχου του, φαίνεται πως δεν αρέσει σε κάποιους, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να επιφέρουν αναταραχή και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Ξαφνικά και ενώ, προφανώς, έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος κ. Θωμαΐδης επιχειρούν να εμφανίσουν τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Παύλο Μητρόπουλο ως «ποινικά διωκόμενο για κακουργηματική πράξη» από την Δικαιοσύνη.

Κάτι εντελώς ανακριβές, καθώς ουδεμία «άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική πράξη» έχει έρθει σε γνώση του. Πρόκειται δε για την υπόθεση που γνωρίζει όλη η Ελλάδα και στην οποία ο ποδοσφαιριστής μας, την μόνη ανάμειξη που φέρεται ότι έχει, είναι ακριβώς επειδή αρνήθηκε την συμμετοχή του σε πράξη χειραγώγησης αγώνων, όπως ο ίδιος σταθμός ανακοίνωσε, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε με δική του βούληση.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ τονίζει κατηγορηματικά πως θα σταθεί στο πλευρό του παίκτη και θα συνεχίσει να τον περιβάλλει με αγάπη και εμπιστοσύνη, μέχρις ότου λάμψει η αλήθεια, η οποία απέχει παρασάγγας από όλα όσα ακούστηκαν στην εν λόγω εκπομπή. Παράλληλα δε, θα πράξει τα δέοντα, όπως ορίζει το μέγεθος και η ιστορία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ».

Το παίρνει πάνω του!!

Ο Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στα «κακώς κείμενα» του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα φαινόμενα βίας. «Θα συμμορφωθείτε ή θα το διακόψω», θα πει στην αυριανή συνάντηση.

Το παίρνει πάνω του!

Γι’ αυτό και ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος από χθες είναι σε συνεχεία συσκέψεις, έχει καλέσει για αύριο στο γραφείο του, τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ (σ.σ. ο πρόεδρος κ. Γκιρτζίκης έχει ραντεβού με τον Μισέλ Πλατινί) και τους προέδρους των Super League και Football League, αφού πρώτα θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να του μεταφέρει τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός αθλητισμού είναι αποφασισμένος για όλα. Οι βασικοί άξονες της αυριανής συζήτησής τους με τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι οι εξής:

-Αυτοδιοίκητο. Ο κ. Κοντονής δηλώνει αποφασισμένος να περάσει σκληρά μέτρα, αψηφώντας το αυτοδιοίκητο. Μάλιστα, τονίζει πως δεν τον ενδιαφέρει το όποιο κόστος, αρκεί να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Γι’ αυτούς τους λόγους θα συναντηθεί και με τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

-Βία. Ο κ. Κοντονής θα προτείνει μέτρα, τα οποία, όπως τονίζουν άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον «θα είναι πάρα πολύ αυστηρά». Αν, μάλιστα, οι διοικούντες δεν τα δεχθούν, τότε είναι πιθανή η διακοπή των πρωταθλημάτων! «Θα συμμορφωθείτε ή θα το διακόψω», αναμένεται να τονίσει ο Υφυπουργός αθλητισμού στην αυριανή συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς.

-Διαφθορά. Όπως τονίζει ο κ. Κοντονής η βία, μεταξύ άλλων, έχει να κάνει και με τα φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι, λοιπόν, έχει ετοιμάσει μια σειρά από κινήσεις προκειμένου τα ανοικτά θέματα να τρέξουν από τη δικαιοσύνη. «Αν εμείς δεν παρέμβουμε με αποφασιστικό τρόπο, τότε το θέμα θα σέρνεται», λένε από το Υπουργείο για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα των τελευταίων ετών, στον ελληνικό αθλητισμό.

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί άξονες, στους οποίους θα βασίζεται η αυριανή συζήτηση του κ. Κοντονή με τους προέδρους της ομοσπονδίας, της λίγκας και της β’ κατηγορίας. Ο Υφυπουργός αθλητισμού θα είναι αυστηρός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ακούσει τις προτάσεις των ανθρώπων που θα έχει απέναντί του. Όλα δείχνουν ότι ο κ. Κοντονής είναι αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, δίχως να υπολογίζει τη δύναμη των παραγόντων, αλλά και το όποιο πολιτικό- και όχι μόνο – κόστος. Η αυριανή συνάντηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και μπορεί να αποδειχθεί και ιστορική… *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα αποτέλεσμα που να την κρατά στο κόλπο!!

Πριν από ένα χρόνο όποιος παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα της Μάντσεστερ  Σίτι με την Μπαρτσελόνα στη φάση των «16» του Τσαμπιονς Λιγκ, διαπίστωσε πως η αγγλική ομάδα φοβήθηκε το όνομα των αντιπάλων της. Φέτος πιστεύω πως πραγματικά το εννοούν πως δεν θα πέσουν χωρίς μάχη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ένα αποτέλεσμα που να την κρατά στο κόλπο!

Στο Etihad χωρίς να είναι οι «μπλαουγκράνα» σε καλή αγωνιστική κατάσταση πέρασαν …σβηστά και ολοκλήρωσαν την πρόκριση με νίκη και στο «Καμπ Νου». Το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει αυτή τη φορά η πρωταθλήτρια Αγγλίας το παιχνίδι,  φαίνεται από το τι δήλωσε  ο Σαμίρ Νασρί χτες. Ο Γάλλος μέσος δεν απέφυγε την απάντηση και χωρίς να το σκεφτεί πολύ τόνισε πως η  περσινή εικόνα της ομάδας του ήταν «φοβισμένη» απέναντι στην Μπαρτσελόνα.
Η Σίτι έχει μόνο ένα δρόμο σε ένα τέτοιο ματς. Όταν βρίσκει στην ίδια ενδεκάδα τον Μέσι, τον Νειμάρ και τον Σουάρεζ, οφείλει να μην  κλειστεί στο καβούκι  περιμένοντας το μοιραίο. Αυτό έκανε πέρσι  και το πλήρωσε. Τώρα πρέπει να βγει μπροστά και να δώσει στους Καταλανούς έναν γρίφο για λύσουν.
Η απουσία του Τουρέ σίγουρα δυσκολεύει τη ζωή του Πελεγκρίνι πλην όμως χωρίς τον Ιβοριανό σούπερσταρ νίκησε Μπάγερν και Ρόμα πριν τα Χριστούγεννα. Ο Φερναντίνιο κι ο Φερνάντο μπορούν να δώσουν την αναγκαία κάλυψη στην άμυνα και ο Νάβας με τον Σίλβα στα άκρα πίσω από τον Αγουέρο να προκαλέσουν πονοκέφαλο στην ασταθή άμυνα των φιλοξενούμενων.
Ο Νασρί θα είναι ένα έξτρα κλειδί. Αυτή η θέση πίσω από τον φορ αποτελεί για τη Σίτι ένα νευραλγικό σημείο γιατί η  Μπάρτσα  δείχνει πως δυσκολεύεται στη φετινή σεζόν να βγάλει αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία στον άξονα.
Φυσικά η δουλειά για τη Σίτι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί απέναντι της έχει μία ομάδα που και είκοσι λεπτά καλού παιχνιδιού της αρκούν για να σε διαλύσει. Παρόλα αυτά αν σεβαστεί παραπάνω από όσο πρέπει και φέτος την Μπάρτσα τότε θα είναι άξια της τύχης της. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα πρέπει να της αφήνει ανοιχτό το περιθώριο στη ρεβάνς για να διεκδικήσει την  πρόκριση και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με 0-0 στο αποψινό ματς. Βέβαια μοιάζει σχεδόν αδύνατο να τελειώσει το ματς αυτό χωρίς σκορ ειδικά από τη στιγμή που θα υπάρχουν τέτοιοι επιθετικοί στο γήπεδο, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο έχει αυτή την τάση να μας εκπλήσσει διαρκώς, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.
Για τους ιδιοκτήτες της Σίτι αυτά τα ματς ήταν που είχαν στο μυαλό τους όταν αποφάσισαν να επενδύσουν σε μία μέτρια ομάδα της Πρέμιερσιπ και περιμένουν πια το επόμενο βήμα, την πρόκριση τουλάχιστον στους προημιτελικούς. Γιατί κακά τα ψέματα όταν έχεις επενδύσει ένα κάρο λεφτά σε μία ομάδα, καλοί είναι οι τίτλοι στην Αγγλία αλλά κάποια στιγμή θες και να κάνεις βήματα παραπάνω στην Ευρώπη. Και σε αυτό μέχρι τώρα η Σίτι παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση!

Πηγή:  England365.gr

«Προκάλεσε ο Ολυμπιακός…»

Για προκλητική συμπεριφορά ανθρώπων του Ολυμπιακού που «… ερέθισαν τη συμπεριφορά ταραχοποιών στοιχείων», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μέτρα κατά βίας προανήγγειλαν οι «πράσινοι».

«Προκάλεσε ο Ολυμπιακός…»
Ευθύνες στην πλευρά του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο ντέρμπι επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σε αυτή αναφέρει πως παράγοντες των «ερυθρόλευκων» αγνόησαν τα μέτρα ασφαλείας και προκάλεσαν την αντίδραση ορισμένων οπαδών, τη συμπεριφορά των οποίων-πάντως-καταδικάζουν οι «πράσινοι». Μάλιστα από το «τριφύλλι» τονίζεται πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξυγίανση και την απομάκρυνση ταραχοποιών στοιχείων από τα γήπεδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συγχαίρει τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο για την αγωνιστική επίδοση, που έδωσε τη χαρά μίας ακόμη περήφανης και καθαρής νίκης στους φιλάθλους της, αλλά και για το ήθος που επέδειξαν.

Η προκλητική συμπεριφορά παραγόντων του Ολυμπιακού, οι οποίοι επέλεξαν να αγνοήσουν και να περιφρονήσουν το σχεδιασμό των καταλλήλων και αναγκαίων μέτρων τάξης για τέτοιο αγώνα, ερέθισαν μικρό αριθμό μη ελεγχόμενων ταραχοποιών στοιχείων, που βρήκαν την ευκαιρία να πλήξουν την προσπάθεια να διεξαχθεί ένας αγώνας αντάξιος της ποιότητας, που επεδείχθη εντός του αγωνιστικού χώρου, από γεγονότα που καμία σχέση δεν έχουν με το άθλημα. Για τη δε στάση κάποιων αξιωματούχων της Αστυνομίας θα υποβληθεί σχετική αναφορά.

Ο Παναθηναϊκός επανειλημμένα έχει βιώσει ανάλογα και βαρύτερα περιστατικά χωρίς να γίνουν αντικείμενο ούτε της δημοσιότητας ούτε του πειθαρχικού ελέγχου. Η προσπάθεια μεγέθυνσης εκ μέρους της αντίπαλης ομάδας των απαράδεκτων σε κάθε περίπτωση αντιδράσεων σε προκλητικές συμπεριφορές της είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και αποπροσανατολισμού στην αγωνιστική εικόνα, που παρουσίασε η αντίπαλη ομάδα και στο μεταξύ μας αγώνα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ανεχθεί συμβιβασμούς. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ενσκύψει με αποφασιστικότητα στην επίλυση τέτοιων φαινομένων σε συνεργασία και με τους φορείς και δεν θα διστάσει να λάβει ακόμη και ακραία μέτρα, προκειμένου να αποκλείσει εκείνους που δεν συμμερίζονται τους σταθερούς και αδιαπραγμάτευτους στόχους της διοίκησης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και απειλούν να καταστρέψουν την υπέροχη ατμόσφαιρα, που έχει δημιουργήσει στη Λεωφόρο η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας, οι οποίοι με τρόπο δυναμικό, αλλά εντός αθλητικού πλαισίου, στηρίζουν την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας μας
».

Δεν μένει αμέτοχος ο ΠΑΟΚ!

Εν όψει της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας, στον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν ότι πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι για τα επεισόδια της Λεωφόρου.

Δεν μένει αμέτοχος ο ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς απέφυγαν να πάρουν επίσημα θέση τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λεωφόρο, όμως δεν σκοπεύουν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Εκείνο που διαρρέεται από τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι πως οι πράξεις βίας πρέπει να τιμωρούνται δίκαια και αυστηρά, αφού υπάρχουν κανονισμοί, άσχετα αν έχουν δεν έχουν εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις με την ίδια ισχύ.

Μάλιστα, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο κάνουν λόγο για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων, οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν με την ίδια αυστηρότητα χωρίς να αποφύγουν τον αυστηρό σχολιασμό των προκλήσεων ακόμη και από τον προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές όταν προκαλούν την κερκίδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατέθεσε ο Γιάννης Αλαφούζος!!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, έγινε ο πρώτος από μια σειρά παραγόντων του ποδοσφαίρου που έδωσαν κατάθεση για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Κατέθεσε ο Γιάννης Αλαφούζος
Στοιχεία για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, καταθέτοντας το μεσημέρι στην Ευελπίδων στον ειδικό ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη.

Σειρά στις καταθέσεις θα πάρουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης, και ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ο πρώην ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελής και ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της που παραιτήθηκε πρόσφατα, δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ, τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και δύο προέδρους ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μέτρα, αφού… δεν θέλουν ή δεν μπορούν»

Τη λήψη σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση για την πάταξη της βίας προανήγγειλε ο Στ.Κοντονής αναφέροντας πως «…οι υφιστάμενες αρχές είτε δεν θέλουν,είτε δεν μπορούν».Σύσκεψη με τις ποδοσφαιρικές αρχές.

«Μέτρα, αφού… δεν θέλουν ή δεν μπορούν»

Για το λόγο αυτό προανήγγειλε τη λήψη αυστηρών μέτρων, τα οποία και θα ανακοινωθούν σε σύσκεψη που θα γίνει με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Super League και τη Football League το μεσημέρι της Τετάρτης. «Οι νομοταγείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα», καταλήγει.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι αθλητικοί φορείς και παράγοντες αθλητικών σωματείων, όλων των «αποχρώσεων» καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί με αφορμή, αφενός μεν αποφάσεις τρίτων, αφετέρου δε γεγονότα ακραίων αγριοτήτων που συντελούνται στους αγωνιστικούς χώρους.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τους πάντες, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη νομοθετικά να αντιμετωπίσει παθογένειες και αθλιότητες, οι οποίες εκτρέφονται επί σειρά ετών και δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό και τη νεολαία.

Ιδίως μετά τα τελευταία έκτροπα, όλοι συμφωνούν ότι οι υφιστάμενες διοργανώτριες αρχές και οι φορείς που υπάγονται σε αυτές, είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να οργανώσουν και να διεξαγάγουν πρωταθλήματα χωρίς σκιές και χωρίς βιαιότητες.

Τονίζουμε όμως, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε ακραίες επιθέσεις, που φτάνουν μέχρι του σημείου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εις βάρος εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων εντάσσουν τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης αποκλειστικά στο πλαίσιο των διοργανωτριών αρχών για όσα διαδραματίζονται επί μονίμου βάσεως στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.

Για το λόγο αυτό αύριο στις 13:00 έχουν κληθεί στον Υφυπουργό οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super League και τη Football League, όπου και θα τους ανακοινωθούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, αφού ακούσει τις απόψεις τους.

Ευελπιστούμε ότι όσοι σήμερα καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί για όσα ισχυρίζονται, αν και γνωρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και αντιλαμβάνονται το πεδίο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για την πάταξη της βίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς αιρέσεις και «αστερίσκους» αφού όπως σωστά έχει διατυπωθεί, όσοι είναι νομοταγείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα
».

Νέος… πονοκέφαλος με Τζορτζ!

Θλάση στο δικέφαλο φοβάται το ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ πως έχει υποστεί ο Τζορτζ στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Νέος… πονοκέφαλος με Τζορτζ
Ακόμη ένα πρόβλημα προστίθεται στην ήδη προβληματική κατάσταση του ΟΦΗ, καθώς ο Τζορτζ – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας – έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο.

Συγκεκριμένα, ο Κοσταρικανός φορ τραυματίστηκε στο 79’ του αγώνα, αλλά ο Νίκος Αναστόπουλος είχε πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές και προτιμήθηκε ο παίκτης να συνεχίσει παρά οι Κρητικοί να μείνουν με δέκα.

Μετά το τέλους του αγώνα, οι γιατροί που εξέτασαν τον Τζορτζ διαπίστωσαν τον παραπάνω τραυματισμό, όμως περιμένουν να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να φανεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέτρα ναι, διακοπή ίσως…!!

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη της βίας, πιθανώς ακόμη και διακοπή του πρωταθλήματος, αποφασίζει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Έκτακτη σύσκεψη με τους ποδοσφαιρικούς φορείς εν όψει.

Μέτρα ναι, διακοπή ίσως…
Όσα έγιναν την Κυριακή στη Λεωφόρο, αλλά και όσα γίνονται εδώ και χρόνια στα ελληνικά γήπεδα, έχουν προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό στην κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, που από την πρώτη στιγμή είχε θέσει προτεραιότητά του την πάταξη της βίας, έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του.

Οι φήμες περί απόφασης ακόμη και για άμεση διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, δεν πρέπει να αποκλειστούν. Πάντως προτίθεται σίγουρα να ανακοινώσει νέα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας απαιτώντας την τήρησή τους από όλους και σε περίπτωση που δεν δει… συμμόρφωση, θα φτάσει και στο έσχατο σημείο της διακοπής της αγωνιστικής δράσης.

Για την ώρα, πάντως, θα καλέσει σε σύσκεψη τους ποδοσφαιρικούς φορείς (μετά τις ξεχωριστές επαφές που είχε τις προηγούμενες μέρες με διοικητικούς ηγέτες των μεγάλων ομάδων, της Super League και της ΕΠΟ) για την αντιμετώπιση της βίας και θα περάσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ανοχή της κυβέρνησης τελείωσε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και πάλι μαζί…!!

Το ένα ζευγάρι περίμενε 18 χρόνια. Το άλλο μόλις ένα… Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους-Ντόρτμουντ ανταμώνουν και πάλι απόψε στους «16» του Champions League.

Και πάλι μαζί…
Αν σας άρεσε η πρώτη, η δεύτερη δόση του πρώτου πιάτου των «16» του Champions League είναι ακόμη πιο χορταστική. Το αποψινό μενού περιλαμβάνει δύο ματσάρες, σε Μάντσεστερ και Τορίνο…

Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα

Ένα χρόνο μετά το πρώτο τους ευρωπαϊκό ραντεβού, Σίτι και Μπαρτσελόνα συναντώνται και πάλι στην ίδια φάση του Champions League. Οι «πολίτες», μετά τον περσινό αποκλεισμό με συνολικό σκορ 4-1 (0-2, 2-1) ευελπιστούν σε διαφορετική έκβαση αυτή τη φορά. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη μείωση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Τσέλσι στο πρωτάθλημα στους πέντε βαθμούς. Όμως από τους πρωταθλητές Αγγλίας θα λείψει και πάλι ο τιμωρημένος Γιάγια Τουρέ. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από ήττα-σοκ με 1-0 από τη Μάλαγα στο «Καμπ Νου», που έβαλε τέλος στο σερί νικών της και έφερε τη διαφορά από την προπορευόμενη Ρεάλ ξανά στους τέσσερις βαθμούς. Ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα πέραν των γνωστών απουσιών των Βερμάελεν και Μίλνερ.

Η Σίτι διεκδικεί την παρθενική της παρουσία στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στη δεύτερη απόπειρά της στους «16». Απέναντι σε ισπανικές ομάδες ως γηπεδούχος έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, αυτή πέρσι από την «Μπάρτσα». Οι Καταλανοί, που διεκδικούν την όγδοη σερί παρουσία τους στα προημιτελικά, έχουν επτά νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 14 ήττες σε αγγλικό έδαφος.

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Μανγκαλά, Κομπανί, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Νασρί, Σίλβα, Μίλνερ, Αγκουέρο.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

Γιουβέντους-Ντόρτμουντ

Πέρασαν 18 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, στον τελικό του 1997, αλλά ήρθε η ώρα να ανταμώσουν ξανά. Γιουβέντους και Ντόρτμουντ ξυπνούν μνήμες, αλλά και συνθέτουν ένα άκρο ενδιαφέρον ζευγάρι στους «16» του Champions League.

Η «Γηραιά Κυρία» έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία έχοντας διαφορά εννιά βαθμών από τη Ρόμα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Champions League. Ο Μάσιμο Αλέγκρι έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς στο απουσιολόγιό του βρίσκονται Ασαμόα, Μπαρτζάλι, Μάτρι και Μαρόνε. Στον αντίποδα, η Ντόρτμουντ μετά την τρίτη σερί νίκη της έχει αναρριχηθεί από την τελευταία στη δωδέκατη θέση της Bundesliga. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα έχει στη διάθεσή του, πάντως, τους Γκρόσκροϊτς, Μπέντερ, Καμπλ και Κελ, αλλά αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα με τον γνώριμο των ιταλικών γηπέδων, Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι μεγάλοι νικητές στον τελικό του Champions League το 1997 με 3-1 παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα τους στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA τέσσερα χρόνια νωρίτερα (0-3, 3-1), αλλά και στον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης το 1995 (2-2, 1-2). Στο προτελευταίο τους ραντεβού, στους ομίλους του Champions League το 1995, οι έδρες είχαν… αχρηστευτεί (1-3 στη Βεστφαλία, 1-2 στο Τορίνο).

Η «Γιούβε» έχει πολύ καλή παράδοση ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες μετρώντας 14 νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η Μπορούσια από τη δική της πλευρά έχει τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και εννιά ήττες.

Πιθανές συνθέσεις:

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Τέβες, Μοράτα.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πιστσέκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Καγκάουα, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσκασε η «βόμβα» Κιριλένκο!!

Την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο μέχρι το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ισχυροποιείται αφάνταστα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Έσκασε η «βόμβα» Κιριλένκο!

Ο Ρώσος άσος, που προ ημερών έμεινε ελεύθερος από τους Σίξερς, επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε (1998-2001) δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε αυτή. Η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή εγκαίρως κι έτσι ο AK-47 θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top 16. Σήμερα κιόλας θα αρχίσει προπονήσεις, αλλά μάλλον θα χρειαστεί λίγο καιρό για να βρει τα πατήματά του, καθώς έχει να αγωνιστεί από τις 13 Νοεμβρίου.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην αγαπημένη μου ομάδα, όπου έπαιξα στο ξεκίνημα της καριέρας μου και στο μέσον αυτής. Είναι σπουδαίο ότι θα έχω την ευκαιρία αυτή και χαίρομαι που την εκμεταλλεύτηκα. Αντιλαμβάνομαι πως πλησιάζει η ώρα που θα σκέφτομαι την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση και γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερο να το κάνω με τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας», δήλωσε ο Κιριλένκο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπορούσε, φυσικά, να κρύψει την ικανοποίησή του για την προσθήκη της ομάδας του. «Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Κιριλένκο και τι σημαίνει για την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω να είναι υγιής και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τον επαναφέρουμε σε φόρμα και να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στην αγωνιστική μας φιλοσοφία. Όλο το προπονητικό τιμ, με πολλά μέλη του οποίου έχει συνεργαστεί, θα τον βοηθήσει. Μιλήσαμε ήδη στο τηλέφωνο, του έστειλα τα συστήματά μας και ξέρω πως έκανε ατομικές προπονήσεις. Έχει συνηθίσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, γνωρίζει καλά το παιχνίδι, έχει ποιότητα και είμαι σίγουρος πως θα προσαρμοστεί γρήγορα, αν και δεν θέλουμε να βιαστούμε», τόνισε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, μίλησε για το deal. «Είναι πάντα ρίσκο να προσπαθείς να βελτιώσεις την ομάδα σου στη διάρκεια της σεζόν. Ειδικά όταν παίρνεις ένας πραγματικό σταρ κι όχι έναν ρολίστα. Όμως όταν πρόκειται για τον Αντρέι Κιριλένκο δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Πάντα είχαμε επαφή μαζί του και είχα δηλώσει πως έχουμε πάντα μια θέση γι’ αυτόν στα αποδυτήρια. Είμαι χαρούμενος που θα έχει ξανά τη θέση του εκεί. Μπορεί να πει κανείς πολλά για τον Κιριλένκο και το τι σημαίνει για την ΤΣΣΚΑ και το ρωσικό μπάσκετ και πόσο ενθουσιασμό θα φέρει η παρουσία του σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη που θα πάει. Είναι δεδομένο πως το ενδιαφέρον στην Ευρωλίγκα και τη VTB League θα αυξηθεί. Ήδη το έχουμε διαπιστώσει και είναι δύσκολο να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξαναβρεί τη φόρμα του. Διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση και θα αρχίσει σήμερα προπονήσεις. Έχει παίξει με αρκετούς παίκτες της ομάδας στην Εθνική και θα προσαρμοστεί γρήγορα. Ο Δημήτρης Ιτούδης υποστήριξε την ιδέα να τον αποκτήσουμε και ο προπονητής μας δεν φοβάται τις δυσκολίες που είναι αναπόφευκτες όταν παίρνεις έναν τόσο καλό παίκτη. Καταφέραμε να πάρουμε τον καλύτερο Ρώσο παίκτη και μάλιστα μέσα στην προθεσμία για τις μεταγραφές στην Ευρωλίγκα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Με το βλέμμα στον Παναθηναϊκό!!

Μπορεί πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να υπάρχει ο αγώνας με τον Εργοτέλη, αλλά η διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση με τους «πράσινους».

Με το βλέμμα στον Παναθηναϊκό
Μία σχετική ηρεμία έφερε στον ΠΑΟΚ η νίκη επί της Βέροιας το περασμένο Σάββατο, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν διακριτικά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Στο καθαρά αγωνιστικό, οι Θεσσαλονικείς θα επιχειρήσουν να «ψαλιδίσουν» και άλλο τη διαφορά από την πρώτη θέση που είναι ο Ολυμπιακός και τη δεύτερη θέση που είναι ο Παναθηναϊκός.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν πως ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε ο Κάτσε να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με το «τριφύλλι» και όχι (για παράδειγμα) στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, αν και μπορούσε. Ο Αλβανός χαφ δεν αντιμετωπίζει κάποιον τραυματισμό ή δεν υπήρχε άλλος λόγος.

Παράλληλα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» μπορεί να εκμεταλλευτούν και την βαριά ποινή που θα επιβληθεί στον Παναθηναϊκό, όπως συνέβη και πέρσι από τους «πράσινους», όταν εκείνοι πήραν τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για το Champions League, εκμεταλλευόμενοι την «καμπάνα» που έριξε η ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ένα ακόμη θέμα που αναμένεται να συζητηθεί είναι και η παραίτηση του Ζήση Βρύζα, τον οποίο αναμένεται να συναντήσει ο Ιβάν Σαββίδης και περιμένει ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ να του εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα ελληνικά γενέθλια του Κυριάκου!! (pic)


Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γιόρτασε τα 23α γενέθλιά του με μια… ελληνικότατη τούρτα και ένα μήνυμα αγάπης για την πατρίδα του.

Τα ελληνικά γενέθλια του Κυριάκου (pic)

Επρόκειτο για μια… νόστιμη φανέλα της Εθνικής με τον αριθμό 23, τον οποίο δεν αποκλείεται να φορέσει και πάλι σύντομα ο άσος της Λεβερκούζεν.

«Σπιτική τούρτα γενεθλίων από την καλύτερη μητέρα. Μια αγάπη, μια χώρα. ΕΛΛΑΔΑ», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου κάτω από τη σχετική φωτογραφία του στο Instagram.

Homemade birthday cake from the best mother. one love one country GREECE!!!!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολη βραδιά για Έλληνες!!

Οι Μπακς έχασαν εύκολα στο Σικάγο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει πρόβλημα με τα φάουλ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου τραυματίστηκε στην προθέρμανση του αγώνα των Ρόκετς με τους Τίμπεργουλβς.

Δύσκολη βραδιά για Έλληνες
Κάποιος τους μάτιασε… Ο μεν Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε τους Μπακς αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα φάουλ στον αγώνα του Σικάγο. Οι Μπουλς νίκησαν εύκολα με 87-71 και ο 20χρονος φόργουορντ είχε 11 πόντους (5/6 βολές, 3/10 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα, 1 λάθος και 5 φάουλ (το πέμπτο νωρίς στην τέταρτη περίοδο) σε 30:47.

Ο Κώστας Παπανικολάου είχε ακόμη χειρότερη βραδιά, καθώς γύρισε το πόδι του στην προθέρμανση του αγώνα των Ρόκετς με τους Τίμπεργουλβς και δεν αγωνίστηκε καν. Η ομάδα του επικράτησε 113-102 με τον Τζέιμς Χάρντεν να καταγράφει το δεύτερο φετινό του τριπλ-νταμπλ με 31 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Οι Πέλικανς ανέτρεψαν διαφορά 18 πόντων και επιβλήθηκαν 100-97 των Ράπτορς παρά την απουσία του τραυματία Άντονι Ντέιβις. Οι Σπερς συμπλήρωσαν τρεις σερί ήττες, καθώς έχασαν με 90-81 από τους Τζαζ που πήραν 23 πόντους από τον Τρέι Μπερκ.

Το Μαϊάμι νίκησε 119-108 τους Σίξερς με 23 πόντους και 10 ασίστ από τον Γκόραν Ντράγκιτς, ενώ οι Σέλτικς με τον Αϊζέια Τόμας να πετυχαίνει 8 πόντους στα τελευταία λεπτά απέναντι στην παλιά του ομάδα πέρασαν με 115-110 από το Φίνιξ.

Ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 18 πόντους, αλλά κι ένα καθοριστικό κλέψιμο πάνω στον Κρις Πολ στο φινάλε οδηγώντας τους Γκρίζλις στο 90-87 επί των Κλίπερς στο Λος Άντζελες. Ο Κώστας Κουφός σε 18:23 είχε 4 πόντους (2/6 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 18:23, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 16:08 είχε 4 πόντους (2/4 βολές, 0/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Φιλαδέλφεια 76ερς 119-108
Ντενγκ 29, Ντράγκιτς 23 (10 ασίστ), Γουέιντ 18, Γουάιτσαϊντ 12 (14 ριμπ.), Γουόκερ 11-Τόμπσον 22, Νόελ 18, Κόβινγκτον 16, Σιμς 12, Κανάαν 11.

Σικάγο Μπουλς-Μιλγουόκι Μπακς 87-71
Σνελ 20, Μίροτιτς 16 (14 ριμπ.), Γκασόλ 15 (10 ριμπ.), Μπάτλερ 11, Νοά 8 (16 ριμπ.)-Μίντλετον 17, Ιλιασόβα 15 (11 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 11, Μέιο 9.

Χιούστον Ρόκετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 113-102
Χάρντεν 31 (11 ριμπ., 10 ασίστ), Σμιθ 17, Τζόουνς 15 (15 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 12, Μπρούερ 11, Αρίζα 10-Γουίγκινς 30, Μάρτιν 21, Πέκοβιτς 16 (13 ριμπ.), Ρούμπιο 14, Πέιν 11 (10 ριμπ.), Ντιένγκ 7 (14 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Τορόντο Ράπτορς 100-97
Μπάμπιτ 18, Αζανσά 16, Κόουλ 15, Ασίκ 14 (11 ριμπ.), Έβανς 13 (12 ασίστ), Γκόρντον 11-Λάουρι 22, Βαλαντσιούνας 17 (14 ριμπ.), Τζόνσον 15, ΝτεΡόζαν 14.

Ντένβερ Νάγκετς-Μπρούκλιν Νετς 82-110
Γκαλινάρι 22, Μπάρτον 15, Άρθουρ 10, Χάρις 10, Νούρκιτς 7 (10 ριμπ.), Λόσον 6 (10 ασίστ)-Λόπεζ 19, Ουίλιαμς 16 (12 ασίστ), Γιανγκ 15, Πλάμλι 14, Άντερσον 13, Τζόνσον 12, Μπράουν 10 (11 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Μπόστον Σέλτικς 110-115
Μπλέντσο 21 (10 ασίστ), Νάιτ 20, Τάκερ 13 (12 ριμπ.), Ράιτ 11, Γκούντγουιν 10, Λεν 10 (12 ριμπ.)-Μπράντλεϊ 23, Τόμας 21, Μπας 18, Ζέλερ 12, Κράουντερ 12, Τέρνερ 10.

Γιούτα Τζαζ-Σαν Αντόνιο Σπερς 90-81
Μπερκ 23, Χέιγουορντ 18, Φέιβορς 14 (10 ριμπ.), Ινγκλς 10, Γκομπέρ 7 (14 ριμπ.)-Ντάνκαν 14 (10 ριμπ.), Ντιαό 13, Τζόζεφ 10, Λέοναρντ 8, Τζινόμπιλι 8.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Μέμφις Γκρίζλις 87-90
Πολ 30 (10 ασίστ), Κρόφορντ 15, Τζόρνταν 9 (17 ριμπ.), Χόους 9, Μπαρνς 8, Ρέντικ 8-Κόνλεϊ 18, Γκριν 16, Γκασόλ 14, Άλεν 10, Ράντολφ 7 (10 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι υπό κρίση!!

Παρά την κακή κατάσταση που φαίνεται πως είναι η ομάδα, στον Ολυμπιακό τονίζουν ότι είναι το φαβορί για να πάρουν το πρωτάθλημα και είναι στο χέρι τους η πρόκριση στο Europa League και το Κύπελλο.

Όλοι υπό κρίση
Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το αγωνιστικό στον Ολυμπιακό, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, εκείνο που προκύπτει είναι ότι υπήρξαν λάθος χειρισμοί και από τον Βίτορ Περέιρα για να έρθει η ήττα από το «τριφύλλι» μέσα στη Λεωφόρο.

Εκείνο που υποστηρίζουν οι Πειραιώτες είναι πως παρά την κακή κατάσταση που φαίνεται πως βρίσκεται η ομάδα, είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και εφόσον επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις είναι στο χέρι τους η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League με την Ντνίπρο και του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Ωστόσο, οι επόμενοι τρεις μήνες θεωρούνται κρίσιμοι, αφού όλοι μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο παίκτη είναι υπό κρίση. Αν η ομάδα καταφέρει να κάνει το νταμπλ και μπορέσει να περάσει στους «16» του Europa League, τότε ίσως οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν μέλλον στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Παράλληλα, υπάρχουν «φωνές» και για το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου και τον αθλητικό διευθυντή, Πιέρ Ισά, καθώς θεωρείται πως έχει κάνει άστοχες επιλογές στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους (με εξαίρεση τον Μαζουακού και 2-3 άλλους παίκτες). Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στους Νετς ο Ρόμπινσον!


Ο Τόμας Ρόμπινσον, που έμεινε ελεύθερος από τους Νάγκετς, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους Νετς.

Στους Νετς ο Ρόμπινσον
Δεν άργησε να βρει... δουλειά ο Τόμας Ρόμπινσον. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ προ ημερών δόθηκε με ανταλλαγή από τους Μπλέιζερς στους Νάγκετς, αλλά αποδεσμεύτηκε και οι Νετς... άρπαξαν την ευκαιρία.

Το νούμερο 5 του ντραφτ του 2012 θα υπογράψει αρχικά δεκαήμερο συμβόλαιο κι ακολούθως μέχρι το τέλος της σεζόν. Φέτος φέτος είχε 3,6 πόντους και 4,2 ριμπάουντ ανά αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*