Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πελεγκρίνι: «Θα δείτε την πραγματική Μπαρτσελόνα»

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αρνήθηκε το ντεφορμάρισμα της Μπαρτσελόνα μετά την ήττα από τη Μάλαγα και προειδοποίησε ότι θα εμφανιστούν οι... πραγματικοί «μπλαουγκράνα».
«Η περασμένη σεζόν ήταν διαφορετική. Πέρυσι φτάσαμε εδώ με 19 παιχνίδια σε δύο μήνες και δεν νομίζω ότι ήταν η καλύτερή μας περίοδος. Φέτος ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αναγνωρίζουμε ότι παίζουμε κόντρα σε μία πολύ ισχυρή αντίπαλο» ήταν τα πρώτα λόγια του Χιλιανού τεχνικού.
Αναφορικά με την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει, σημείωσε: «Πέρυσι είχαμε δοκιμάσει να αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού μας και ίσως να μην μπορούσαμε να εφαρμόσουμε αυτά που θέλαμε, οπότε προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τη Μπαρτσελόνα και δεν μπορούσαμε να παίξουμε το επιθετικό μας παιχνίδι. Πρέπει να κρατήσουμε τη μπάλα όσο περισσότερο μπορούμε στα πόδια μας, να έχουμε καλές μεταβιβάσεις και να φέρουμε τη Μπαρτσελόνα κοντά στην περιοχή της».
Ερωτηθείς για τον Λιονέλ Μέσι, εξήγησε: «Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο πως θα σταματήσουμε τον Μέσι. Αν το κάνουμε, έχουν πολλούς ακόμη παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Είναι σημαντικό να παλέψουμε για την κατοχή της μπάλας και να μην τη χαρίζουμε στον αντίπαλο. Όταν έχουν τη μπάλα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στον Μέσι και στους υπόλοιπους παίκτες».
Για τον Σέρχιο Αγουέρο σημείωσε: «Ο Αγουέρο είναι ένας από τους καλύτερους πέντε παίκτες στον κόσμο και όταν είναι στο 100% της φυσικής του κατάστασης είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Έρχεται από τραυματισμό, αλλά προσθέτει συνεχώς λεπτά στο χρόνο συμμετοχής του και όπως τον είδα στα παιχνίδια με Στόουκ και Νιουκάστλ, είναι πολύ κοντά στα καλύτερά του».
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Μάλαγα στην Primera: «Πριν το παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα είχε 11 σερί νίκες, οπότε νομίζω ότι είναι λάθος να γίνεται κριτική. Ίσως αν παίζαμε τον Δεκέμβριο να ήταν σε χειρότερη κατάσταση, αλλά αύριο θα εμφανιστεί η πραγματική Μπαρτσελόνα. Ίσως κόντρα στη Μάλαγα να είχαν το μυαλό τους στο δικό μας παιχνίδι, αλλά πριν από αυτό έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: