Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μακριά από τον ΠΑΟΚ…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα περιμένουν τον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και για τη σημασία που παίρνει η αναμέτρηση των «πρασίνων» με τον ΠΑΟΚ.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό και τώρα οι πράσινοι θα καταλάβουν τι… εστί βερίκοκο. Το σύστημα θα τους κυνηγήσει μέχρι εκεί που δεν φθάνει το μυαλό τους! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, αλλά εμείς εδώ καταπιανόμαστε με τον ΠΑΟΚ…
Και τι σχέση έχει ο ΠΑΟΚ με τον χθεσινό άσο της Λεωφόρου; Αφού ο Παναθηναϊκός περάσει τον… γολγοθά του Περιστερίου (τι προτιμάτε: Βοσκάκη; Αρετόπουλο; Μήτσιο; Μήπως θέλετε Σπάθα ή Δημητρόπουλο; Διεθνή 50αρίσιο πάντως δεν θα έχετε) ακολουθεί ο αγώνας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν πολλοί κουτοπόνηροι, βρώμικοι, ανήθικοι και αισχροί, οι οποίοι από πολλές πλευρές, θα βάλουν στο στόμα τους τον ΠΑΟΚ… Το έχουν ξανακάνει. Θα αρχίσουν με υπονοούμενα για παίκτες, θα «ακουμπήσουν» τον προπονητή, θα πάνε στην ΠΑΕ και στον Σαββίδη, θέτοντας θέμα για την στάση που θα κρατήσει ο ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι, αλλά και κατά την διάρκειά του. Εδώ είμαστε και θα το δείτε! Ήδη ετοιμάζουν το σχέδιο για να λασπώσουν την ομάδα.

Και δεν είναι μόνο το παιχνίδι. Είναι η αναμενόμενη τιμωρία του  Παναθηναϊκού, είναι όλος ο ντόρος για αφαίρεση βαθμών όπως πέρυσι στον ΠΑΟΚ όπου (για πολύ μικρότερα γεγονότα στον ημιτελικό) του αφαίρεσαν τρεις για τα πλέι οφ (διαφορετική αξία και αναλογία σε σχέση με το πρωτάθλημα) κλέβοντάς του μεθοδευμένα την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ. Είναι και ο ορισμός διαιτητή για τον αγώνα Παναθηναϊκος-ΠΑΟΚ. Και εκεί μπλεγμένος ο ΠΑΟΚ, μια και αυτοί είναι ικανοί να ορίσουν γι’ αυτό το ειδικά ματς, τον ίδιο τον Μάλαμα Τεβεκέλη, που τώρα ανήκει στο δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. (Σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει καλύτερη διαιτησία από εκείνη του Σταυρίδη κόντρα στον Άρη, ή του Παμπορίδη στο 1-0 επί του Ηρακλή). 

Από τώρα λοιπόν στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση. Ο οποιοσδήποτε τολμήσει να «παίξει» με την αξιοπρέπεια της ομάδας, θα πρέπει να πάει μέσα. Άμεσες αντιδράσεις και αγωγές και μηνύσεις και οτιδήποτε χρειάζεται, για όλους τους (γνωστούς) αισχρούς (από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται) που θα προσπαθήσουν να βάλουν τον ΠΑΟΚ στο «στόμα» τους.

Θυμόμαστε σχετικά:

Περίοδος 2003-2004: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 με Ολισαντέμπε στο 100΄.  Οι κόκκινοι έσταξαν την χολή τους.

Την επόμενη περίοδο, 2004-2005 και πάλι στο τέλος της χρονιάς:  ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1. Αντίδραση από τους πράσινους για το… πώς έπαιξε ο ΠΑΟΚ και για… ποιον έπαιξε ο ΠΑΟΚ.

Ότι και αν έκανε ο ΠΑΟΚ δηλαδή, ήταν «μπλεγμένος» και στιγματισμένος, επειδή κάποια βρώμικα μυαλά, έπρεπε να φτιάξουν σενάρια για να βολέψουν τα δικά τους συμφέροντα μέσα στο μικρόκοσμό τους , όπου έπρεπε απαραίτητα να συμμετέχει όλη η Ελλάδα. Λες και πρέπει, υποχρεωτικά να παίζεις μία για τον έναν και μία για τον άλλο και ποτέ για τον εαυτό σου...  

Ή να θυμηθούμε τον αγώνα του Μαρτίου του 2012 στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, όπου επί μια εβδομάδα «έσκιζαν» με ότι πιο ύπουλο άνανδρο σκέφτηκαν τον Σαλπιγγίδη και τον Χαλκιά, αφήνοντας υπονοούμενα για την απόδοσή τους. Και μετά το 0-2 με γκολ Σαλπιγγίδη και απίστευτη απόδοση Χαλκιά που έπιασε και πέναλτι, κρύφτηκαν στις φωλιές τους…

Είναι πολλά αυτά. Και από τις δύο πλευρές… Και πάντα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάθονταν και έβλεπε. Τώρα, δεν υπάρχει περιθώριο. Οποιοσδήποτε τολμήσει, πρέπει να την «πληρώσει».

Κάτι που δεν είναι άσχετο με τα παραπάνω: Και επειδή έτοιμοι είναι μερικοί να εκμεταλλευτούν την απίστευτη (όσο και ανόητη) απόφαση του Αναστασιάδη, ας ξεκαθαρίσουμε και ας προλάβουμε τους βιαστικούς.

Ο Αναστασιάδης ΔΕΝ δήλωσε τον Κάτσε να απουσιάσει από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (εκεί όπου θα λείπουν και οι Μαντούρο-Τζανδάρης, ενώ ο Τζιόλης δεν είναι απόλυτα καλά) για να παίξει κάποιο ρόλο υπέρ των πρασίνων. Την ίδια ανόητη απόφαση, πήρε και με τον Τζανδάρη, πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μπορεί λοιπόν το μυαλό του προπονητή του ΠΑΟΚ να μην έχει την δυνατότητα να σκεφτεί ποιο είναι  το όφελος της ομάδας του, μπορεί να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει ο συγκεκριμένος κανονισμός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάρει οποιοσδήποτε ευκαιρία να αφήσει αιχμές για τον ΠΑΟΚ. 


Με αφορμή πάντως και αυτή η απόφαση του Αναστασιάδη, προσωπικά για εμάς τελειώνει κάθε προσπάθεια να τον ερμηνεύσουμε, να τον δικαιολογήσουμε, να μπούμε σε διαδικασία λογικής ανάλυσης των κινήσεών του. Δεν έχει πλέον ΚΑΜΙΑ σημασία τι σκέφτεται και τι κάνει αυτός ο άνθρωπος. Ο ΠΑΟΚ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη να ηρεμήσει, έχει ανάγκη για λύσεις και εκείνος αντί να προσπαθήσει επ’ αυτού, δημιουργεί άλλα προβλήματα.

* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε εκατοντάδες εμπόδια εδώ και μήνες και κατάφερε να πάει το μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό στο σουτ… Το έχασε το παιχνίδι και την ευκαιρία για παράταση και για πρόκριση στον τελικό! Του χρόνου πάλι για το κύπελλο. Και εκεί βέβαια δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Και εκεί, στο πιο μεγάλο αγώνα δεν έπαιξαν οι καλύτεροι διαιτητές. Σκανδαλώδης δεν ήταν η διαιτησία, αλλά γιατί «έπρεπε» να προστατευτεί ο Παναθηναϊκός και να απαξιωθεί ακόμη περισσότερο το άθλημα, μια και γίνονται τα πάντα (εντός και εκτός γηπέδων) ώστε μόνιμα να ωφελούνται δύο ομάδες ;

* Και κάτι τελευταίο.  Είδαμε, ένα ακόμη 50άρισιο από πλευράς διαιτησίας παιχνίδι, το οποίο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει. Όπως στην Τούμπα, όπως και στην Ουκρανία, ενώ την ΑΕΚ δεν την κέρδισε με 80-20 αποφάσεις. Τι ακολούθησε μετά τη νέα αποτυχία; Επίθεση Ολυμπιακών κατά της ΠΑΕ και της ομάδας. Καταλάβατε τώρα γιατί «πρέπει» να παίζει ο Ολυμπιακός με Σπάθα, Αρετόπουλο, Δημητρόπουλο, Μήτσιο και άλλους; Γιατί χωρίς αυτούς, η διοίκηση που έτσι και αλλιώς είναι σε δύσκολη θέση (λόγω άλλων περιπετειών) θα χάσει και το στήριγμα των ίδιων των Ολυμπιακών… Οι οποίοι σύντομα θα χρειαστεί να βοηθήσουν και να στηρίξουν… ποικιλοτρόπως.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: