Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Το παίρνει πάνω του!!

Ο Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στα «κακώς κείμενα» του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα φαινόμενα βίας. «Θα συμμορφωθείτε ή θα το διακόψω», θα πει στην αυριανή συνάντηση.

Το παίρνει πάνω του!

Γι’ αυτό και ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος από χθες είναι σε συνεχεία συσκέψεις, έχει καλέσει για αύριο στο γραφείο του, τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ (σ.σ. ο πρόεδρος κ. Γκιρτζίκης έχει ραντεβού με τον Μισέλ Πλατινί) και τους προέδρους των Super League και Football League, αφού πρώτα θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να του μεταφέρει τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός αθλητισμού είναι αποφασισμένος για όλα. Οι βασικοί άξονες της αυριανής συζήτησής τους με τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι οι εξής:

-Αυτοδιοίκητο. Ο κ. Κοντονής δηλώνει αποφασισμένος να περάσει σκληρά μέτρα, αψηφώντας το αυτοδιοίκητο. Μάλιστα, τονίζει πως δεν τον ενδιαφέρει το όποιο κόστος, αρκεί να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Γι’ αυτούς τους λόγους θα συναντηθεί και με τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

-Βία. Ο κ. Κοντονής θα προτείνει μέτρα, τα οποία, όπως τονίζουν άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον «θα είναι πάρα πολύ αυστηρά». Αν, μάλιστα, οι διοικούντες δεν τα δεχθούν, τότε είναι πιθανή η διακοπή των πρωταθλημάτων! «Θα συμμορφωθείτε ή θα το διακόψω», αναμένεται να τονίσει ο Υφυπουργός αθλητισμού στην αυριανή συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς.

-Διαφθορά. Όπως τονίζει ο κ. Κοντονής η βία, μεταξύ άλλων, έχει να κάνει και με τα φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι, λοιπόν, έχει ετοιμάσει μια σειρά από κινήσεις προκειμένου τα ανοικτά θέματα να τρέξουν από τη δικαιοσύνη. «Αν εμείς δεν παρέμβουμε με αποφασιστικό τρόπο, τότε το θέμα θα σέρνεται», λένε από το Υπουργείο για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα των τελευταίων ετών, στον ελληνικό αθλητισμό.

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί άξονες, στους οποίους θα βασίζεται η αυριανή συζήτηση του κ. Κοντονή με τους προέδρους της ομοσπονδίας, της λίγκας και της β’ κατηγορίας. Ο Υφυπουργός αθλητισμού θα είναι αυστηρός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ακούσει τις προτάσεις των ανθρώπων που θα έχει απέναντί του. Όλα δείχνουν ότι ο κ. Κοντονής είναι αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, δίχως να υπολογίζει τη δύναμη των παραγόντων, αλλά και το όποιο πολιτικό- και όχι μόνο – κόστος. Η αυριανή συνάντηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και μπορεί να αποδειχθεί και ιστορική… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: