Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

"Σπάει" η παράδοση


Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εκτός της τιμής που περιποιεί για τον κάτοχό του η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής θα μείνει στην ιστορία γι' ακόμη ένα σημαντικό λόγο: Στο "Σόκερ Σίτι" του Γιοχάνεσμπουργκ, τη νύχτα της προσεχούς Κυριακής, θα είναι η πρώτη φορά που ευρωπαϊκή ομάδα θα υψώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό, μακριά από τη "γηραιά ήπειρο".

Η μία ομάδα του τελικού είναι από χθες η Ολλανδία, η άλλη θα προκύψει απόψε από την αναμέτρηση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία. Ένας "καθαρός" ευρωπαϊκός τελικός, με το νικητή να υπερηφανεύεται ότι έγινε η πρώτη ομάδα της ηπείρου μας που πανηγύρισε τον παγκόσμιο τίτλο μακριά από αυτή. Μέχρι τώρα μοναδικό συγκρότημα, σε παγκόσμιο επίπεδο, που το έχει κατορθώσει είναι η Βραζιλία, το 1958 στη Σουηδία και το 2002 στη συνδιοργάνωση Ιαπωνίας/Νότιας Κορέας.

Να σημειωθεί, επίσης, η αξιοσημείωτη επίδοση της φιναλίστ Ολλανδίας, η οποία από την προκριματική φάση της διοργάνωσης έως τώρα μετρά 13 συνεχείς νίκες, εκ των οποίων οι οκτώ στον 9ο όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης (τέρματα 17-2). Στη Νότια Αφρική το συγκρότημα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ νίκησε ως τώρα τις Δανία, Ιαπωνία, Καμερούν (στον όμιλο), Σλοβακία (φάση των "16"), Βραζιλία (προημιτελικοί) και Ουρουγουάη (ημιτελικοί).

Πουγκόλ & έφυγαν για τελικό-Γερμανία - Ισπανία 0-1

http://1.1.1.2/bmi/www.sport24.gr/ast/cov/sp/spain_2010_7_7_22_47_3_b.jpgΜε γκολ του Κάρλες Πουγιόλ η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Γερμανία και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία την ερχόμενη Κυριακή.Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα με εντυπωσιακή κεφαλιά στο 73' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Η "Furia Roja" ήταν πολύ καλύτερη από τα "πάντσερ", για τα οποία ήταν εμφανής η απουσία του Τόμας Μίλερ, καθώς δεν υπήρχε παίκτης για την βγάλει στην αντεπίθεση.

Η Ισπανία φτάνει σε τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ νίκησε στον πρώτο της ημιτελικό, καθώς το 1950 που είχε πάει στα ημιτελικά ο πρωταθλητής (Ουρουγουάη) βγήκε μέσω ομίλου.

Μάλιστα, την Κυριακή στον τελικό του Μουντιάλ 2010 θα στεφθεί ή 8η χώρα ως πρωταθλήτρια κόσμου μετά τις Βραζιλία, Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Γαλλία και Αγγλία, καθώς ούτε η Ολλανδία έχει κατακτήσει το τρόπαιο.

Η Γερμανία από την άλλη δεν κατάφερε να φτάσει για 8η φορά στην ιστορία της σε τελικό, χάνοντας στον 10ο ημιτελικό της.

Γερμανία - Ισπανία 0-1

Σκόρερ: 73' Πουγιόλ
Γήπεδο: "Moses Mabhida", Ντέρμπαν
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Οι πρώτες καλές στιγμές του ματς δημιουργήθηκαν από την Ισπανία με τον Βίγια στο 6' και τον Πουγιόλ στο 14'.

Στην πρώτη φάση ο Πέδρο με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Βίγια, αυτός πρόλαβε να κάνει την προβολή, αλλά από απόσταση αναπνοής απέκρουσε ο Νόιερ.

Στην δεύτερη ο Πουγιόλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Ινιέστα από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Η Γερμανία Την πρώτη τελική της προσπάθεια την έκανε στο 32', με τον Πιέτρ Τροχόβσκι να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Κασίγιας να διώχνει με δυσκολία χαμηλά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια έκανε ο Πέδρο από δεξιά στο 48' και τροφοδότησε τον Τσάμπι Αλόνσο που σούταρε στην κίνηση έκω από την περιοχή, αλλά άστοχα.

Ο Τσάμπι Αλόνσο είχε και δεύτερο επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή μετά από δύο μόλις λεπτά, ενώ στο 55' η μπάλα πέρασε ξανά άουτ από το πλασέ του Βίγια μετά από πάσα του Τσάβι.

Η Ισπανία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ 3 φορές μέσα λίγα δευτερόλεπτα στο 58'. Αρχικά ο Νόιερ απέκρουσε σουτ του Πέδρο και εν συνεχεία ο Ινιέστα έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, έφτασε έξω από την μικρή περιοχή και έκανε την παράλληλη πάσα, με τον Βίγια να μην προλαβαίνει να την στείλει στα δίχτυα.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Πέδρο έκανε νέο καλό σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ, για να πάρει... ανάσα η γερμανική άμυνα.

Ο Ίκερ Κασίγιας ήταν σε ετοιμότητα στο 69' και απέκρουσε το κοντινό πλασέ στην νίκηση από τον Τόνι Κρόος μέσα από την περιοχή, έπειτα από την σέντρα του Λούκας Ποντόλσκι από αριστερά.

Η "Furia Roja" στο 73' κατάφερε να βρεί το "κλειδί" για την άμυνα των Γερμανών και άνοιξε το σκορ με τον Πουγιόλ σε μία στημένη φάση.

Ο Τσάβι εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Κάρλες Πουγιόλ αμαρκάριστος ήρθε από πίσω, πάτησε δυνατά και από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, ο οποιός με την ταχύτητα που είχε η μπάλα δεν μπορούσε να αντιδράσει.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (52' Γιάνσεν), Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Τροχόβσκι (62' Κρόος), Εζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια.

Θέλει Ματούκου… απορρίφθηκαν τρεις

Θέλει Ματούκου… απορρίφθηκαν τρεις

Στην επιλογή του κεντρικού αμυντικού της Γκενκ Έρικ Ματούκου φαίνεται ότι πλέον στρέφεται ο Ηρακλής μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Ντόχερτι. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής από το Καμερούν διαθέτει Γαλλικό διαβατήριο και έχει έξι συμμετοχές με την εθνική Καμερούν. Ο Ματούκου είχε 122 συμμετοχές και έξι γκολ με την φανέλα της Γκένκ τα τελευταία χρόνια. Ο παίκτης εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με την Βελγική ομάδα, όμως υποστηρίζει ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος αν προκύψει συμφωνία με τον Ηρακλή. Στο μεταξύ ο Γιόσεφ Μπουμπένκο άναψε «κόκκινο» για τρεις ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν. Ο λόγος για τον Ισπανό τερματοφύλακα Ρομέρο, τον Εγκαμπί αλλά και τον Ελληνοσουηδό Παππά. Αντίθετα θα δώσει και άλλες ευκαιρίες στον Ματσούκα και Ζαραβίσε.

ΠΑΟΚ-Προτάθηκε ο Ροτέν-Επιμένει για Καστίγιο

Ο Ροτέν της Παρί πανηγυρίζει Ο 32χρονος Γάλλος -πρώην διεθνής- Ζερόμ Ροτέν προτάθηκε ως δανεικός με 400.000 ευρώ ετήσια αμοιβή προτάθηκε στον ΠΑΟΚ. Οι ετήσιες αποδοχές του στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία ανήκει, είναι περίπου ένα εκατομμύριο και η γαλλική ομάδα θα καλύψει το μισό τουλάχιστο μέρος.

Ο Ζερόμ Ροτέν έχει περάσει με επιτυχία από ομάδες όπως η Μονακό, ενώ την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε στους Ρέηντζερς και την Ανκαραγκουτσού. Για τον ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα.

Επιμένει για Καστίγιο
Ο Μεξικανός δεν χωρά στη Σαχτάρ και από την επίσημη ιστοσελίδα της, η ουκρανική ομάδα τον προωθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή Σεργκέι Πάλκιν, μετά την επιστροφή του Μαρσέλο Μορένα, υποστηρίζεται ότι: "Ο Καστίγιο βρίσκεται στην Ελλάδα και απ' όσο γνωρίζω ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται γι' αυτόν. θα δούμε τι θα γίνει, πιθανόν να συναινέσουμε να πάει ένα χρόνο δανεικός".
. Οι ετήσιες αποδοχές του στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία ανήκει, είναι περίπου ένα εκατομμύριο και η γαλλική ομάδα θα καλύψει το μισό τουλάχιστο μέρος.

Ο Ζερόμ Ροτέν έχει περάσει με επιτυχία από ομάδες όπως η Μονακό, ενώ την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε στους Ρέηντζερς και την Ανκαραγκουτσού. Για τον ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα.

Επιμένει για Καστίγιο
Ο Μεξικανός δεν χωρά στη Σαχτάρ και από την επίσημη ιστοσελίδα της, η ουκρανική ομάδα τον προωθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή Σεργκέι Πάλκιν, μετά την επιστροφή του Μαρσέλο Μορένα, υποστηρίζεται ότι: "Ο Καστίγιο βρίσκεται στην Ελλάδα και απ' όσο γνωρίζω ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται γι' αυτόν. θα δούμε τι θα γίνει, πιθανόν να συναινέσουμε να πάει ένα χρόνο δανεικός".

Γκαλάς: "Ο Ντομενέκ ήταν το πρόβλημα"


Ο Γουίλιαμ Γκαλάς με τη φόρμα της Γαλλίας Ο Ουιλιάμ Γκαλάς εξέφρασε την άποψη ότι ο Ραϊμόν Ντομενέκ ήταν ο "αρχιτέκτονας" της αποτυχίας της εθνικής Γαλλίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, λόγω της ανικανότητάς του να επικοινωνήσει με τους παίκτες.

Ο κεντρικός αμυντικός της Αρσεναλ, ο οποίος έχει φορέσει 84 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα των "τρικολόρ" και στους τρεις αγώνες που έδωσαν οι "μπλε" στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ, οι οποίοι αποκλείστηκαν χωρίς νίκη και έχοντας σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα.

"Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ο προπονητής. Υποφέραμε από πρόβλημα επικοινωνίας. Ο Ντομενέκ δεν ήταν ανοιχτός στη συζήτηση", τόνισε χαρακτηριστικά ο 32χρονος διεθνής σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στο εβδομαδιαίο πολιτιστικό περιοδικό "Les Inrockuptibles" και συνέχισε: "Πολλοί παίκτες δεν μπορούσαν πια να του μιλήσουν. Η γνώμη μας δεν είχε βάρος, επομένως μετά από λίγο σταματήσαμε να μιλάμε. Αυτό έκανα εγώ. Απλά άκουγα και έκανα αυτά που μου έλεγε να κάνω".

Επίσης, ο Γκαλάς κατονόμασε τον τέως ομοσπονδιακό τεχνικό ως τον υπεύθυνο για την αποχή των διεθνών από προπόνηση, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νικολά Ανελκά, ο οποίος τέθηκε εκτός αποστολής επειδή εξύβρισε τον Ντομενέκ στο ημίχρονο της ήττας 2-0 από το Μεξικό, στον δεύτερο αγώνα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε κατά της απόφασης που πάρθηκε από τον προπονητή και την ομοσπονδία, ειδικά επειδή ο προπονητής είπε ότι ο Ανελκά δεν τέθηκε εκτός αποστολής λόγω των προσβολών του, αλλά επειδή αρνήθηκε μετά να μιλήσει γι' αυτό", επισήμανε ο Γκαλάς, για να καταλήξει: "Είναι αυτός (σ.σ. ο Ντομενέκ), ο οποίος αρνήθηκε τη συζήτηση. Η αποχή από την προπόνηση αποφασίστηκε στη διάρκεια συνάντησης όλων των παικτών. Ο Φρανκ Ριμπερί άργησε, λόγω μιας τηλεοπτικής συνέντευξης. Όλοι εμείς συμφωνήσαμε να απέχουμε από την προπόνηση. Δεν υπήρχε κάποια πίεση από τους παλιότερους παίκτες".

Στη Δόξα Δράμας ο Γελαδάρης


Ο Γελαδάρης πανηγυρίζει Ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας πρέπει να θεωρείται πλέον ο Δημήτρης Γελαδάρης. Ο 36χρονος αμυντικός, ο οποίος αποχώρησε από τον Εργοτέλη, απάντησε θετικά στη νέα βελτιωμένη πρόταση της διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της μεταγραφής του.

Παράλληλα, η Δόξα έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Βίτορ Μανουέλ Λίμα Σάντος. Ο 29χρονος Πορτογάλος μέσος έχει παίξει παλαιότερα στην Ελλάδα με τη φανέλα του Εθνικού και όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό των "μαυραετών".

Τέλος, παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο τερματοφύλακας Θόδωρος Καραβελίδης αν και αρχικά φαινόταν ότι θα παραμείνει στη Δόξα.

Λέει "αντίο" στην ενεργό δράση ο Τόλντο


Ο Τόλντο αποκρούει πέναλτι Την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και τα γάντια του μετά από 20 χρόνια καριέρας ανακοίνωσε ο Φραντσέσκο Τόλντο. Ο τερματοφύλακας της Ιντερ επιβεβαίωσε ότι αποσύρεται, αλλά διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στους "νερατζούρι", δουλεύοντας πλέον στο παρασκήνιο.

"Το αποφάσισα. Θα σταματήσω να παίζω. Είναι η πρώτη φορά που λέω κάτι τέτοιο επίσημα και είναι φυσικό να είμαι φορτισμένος συναισθηματικά", ανέφερε σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιντερ. "Φέτος οι διακοπές μου θα διαρκέσουν πολύ καιρό. Ωστόσο, σκοπεύω να συνεχίσω τη συνεργασία μου με την ομάδα, με στόχο να βοηθήσω έτσι ώστε το προφίλ του συλλόγου να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο", συμπλήρωσε.

Αισιόδοξος για Ραούλ ο Μάγκατ


Φέλιξ Μάγκατ Ολο και πιο πιθανό εμφανίζεται το σενάριο που θέλει τον Ραούλ να συνεχίζει την καριέρα του στο γερμανικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με τη Σάλκε και ο τεχνικός της ομάδας Φέλιξ Μάγκατ δηλώνει αισιόδοξος.

Για τον θρύλο των «μπλάνκος» είχε ενδιαφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν και η ομάδα των Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης, αλλά τελικά η λύση της Μπουντεσλίγκα δελέασε τελικά τον Ισπανό επιθετικό.

Οσο για τον προπονητή της Σάλκε σχολίασε μιλώντας στο περιοδικό "Sport Bild" ότι "είναι απίστευτο το ότι ένας τόσο μεγάλος παίκτης ενδιαφέρεται να έρθει στην ομάδα μας", εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη θετική κατάληξη της υπόθεσης.

Οσο για το συμβόλαιο, λέγεται ότι θα έχει διάρκεια δύο ετών και εκτιμάται στα 5 εκατ. ευρώ.

Οι όμιλοι της Γ' Εθνικής


Το σήμα της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Η Ενωση Β' και Γ' Εθνικής ανακοίνωσε την Τετάρτη τη σύνθεση των ομίλων του Πρωταθλήματος της τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Η Ζάκυνθος συμπεριλήφθηκε τελικά στον βόρειο όμιλο, ενώ η Παναχαϊκή παρέμεινε στο νότο.

Στο νότιο όμιλο ανήκουν οι: Αγία Παρασκευή, Αίας Περάματος, Αιγάλεω,
Απόλλων Σμύρνης, Ασπρόπυργος, Βύζας Μεγάρων, Ηρακλής Ψαχνών, Καλαμάτα,
Κεραυνός Κερατέας, Κόρινθος, Ολυμπιακός Χερσονήσου, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Πλατανιάς, Ρόδος, Ρουφ και Χανιά.

Ο βόρειος όμιλος αποτελείται από τους: Αναγέννηση Γιαννιτσών, Αναγέννηση Επανωμής, Αετός Σκύδρας, ΑΕΛ Καλλονής, Δόξα Κρανούλας, Εθνικός Φιλιππιάδας, Εορδαϊκός 2007, Ζάκυνθος, Κοζάνη, Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας, Μακεδονικός, Ναυπακτιακός Αστέρας, Νίκη Βόλου, Οδυσσέας Αναγ. Σερρών, Πόντιοι Κατερίνης, Πυρσός Γρεβενών, Τύρναβος 2005 και Φωκικός.

Η κλήρωση των Πρωταθλημάτων Β' και Γ' Εθνικής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου και η έναρξη ορίστηκε για την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Πορνοστάρ στο πλευρό των "οράνιε"!

http://www.sport24.gr/ast/cov/KE/KENTRIKI3_2010_7_7_14_50_40_b.jpgΓια όσους δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει στο ποια ομάδα να υποστηρίξουν στον τελικό του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ολλανδία ή την νικήτρια από το ζευγάρι Γερμανία-Ισπανία), είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν από εδώ και στο εξής ένα ξεχωριστό κίνητρο να είναι στο πλευρό των "οράνιε".Ο λόγος αυτός έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Μπόμπι Έντεν, με τη διάσημη Ολλανδή πορνοστάρ να μην υπόσχεται στριπτίζ (είναι της μόδας τώρα τελευταία) αλλά... στοματικό σεξ για όλους τους "φίλους" της στη σελίδα που διατηρεί στο Twitte, σε περίπτωση που οι παίκτες του Μπερν φαν Μάρβαϊκ κατακτήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

"Εάν η Ολλανδία πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πάρω μία .... σε όλους όσοι με ακολουθούν στη σελίδα μου, μαζί με τις Βίκι Βέτε, Μις Χίμπριντ και Γκάμπι Κιντέρος", αναφέρει στο στάτους της η διάσημη πορνοστάρ (έχει γυρίσει πάνω από 100 ταινίες αισθησιακού περιεχομένου), με τις άλλες τρεις γυναίκες να αποτελούν μέρος της "καυτής" αυτής ομάδας.

Αυτό που δεν μπορούσε όμως να φανταστεί η Έντεν όταν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της ήταν η απήχηση που θα είχε στο κοινό της.

Οι 5114 φίλοι της εκτοξεύτηκαν πολύ γρήγορα σε 14.000 και με το ρυθμό που αυξάνονται (περίπου 1000 την ώρα!) δεν αποκλείεται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα σε αυτό το Μουντιάλ να περιμένουν από εκείνη να κάνει πράξη την υπόσχεσή της περισσότερα από 100.000 άτομα...

Ενισχύθηκε στην άμυνα η Αρσεναλ


O Λοράντ Κοσιένλι Παίκτης της Αρσεναλ θα πρέπει να θεωρείται ο Λοράντ Κοσιένλι, καθώς οι "κανονιέρηδες" τα βρήκαν σε όλα τόσο με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, όσο και με τη Λοριάν, την ομάδα που αγωνιζόταν τον τελευταίο χρόνο. Ο 24χρονος θα κοστίσει στο σύλλογο του Λονδίνου δέκα εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ θεωρεί πως ο συμπατριώτης του μπορεί να βοηθήσει άμεσα την Αρσεναλ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα μετόπισθεν, γι αυτό και έδωσε τόσα πολλά χρήματα.

Ο Κοσιένλι έχει φορέσει κιόλας τη φόρμα των "κανονιέρηδων", καθώς τη Δευτέρα γυμνάστηκε με τις... ρεζέρβες περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του. Ο Αλσατός τεχνικός δήλωσε την Τετάρτη, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού TF1, πως η μεταγραφή του 24χρονου αμυντικού έχει ολοκληρωθεί.

Γι' ακόμη δύο χρόνια ο Πάλοπ στη Σεβίλη


Ηρωας της Σεβίλλης ο Πάλοπ Στη Σεβίλη θα τελειώσει, όπως όλα δείχνουν, την καριέρα του ο Αντρές Πάλοπ, καθώς σήμερα η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον έμπειρο τερματοφύλακα. Το συμβόλαιο του 36χρονου γκολκίπερ επρόκειτο να λήξει το 2011, αλλά μετά τη διετή επέκτασή του θα ολοκληρωθεί το 2013.

Ο Πάλοπ είναι ο πιο επιτυχημένος τερματοφύλακας στην ιστορία της Σεβίλης. Εντάχθηκε στο σύλλογο το 2005, ύστερα από πολυετή θητεία ως αναπληρωματικός στη Βαλένθια, και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Βοήθησε τη Σεβίλη να φτάσει στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων UEFA, δύο Κυπέλλων Ισπανίας, ενός Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ενός Σούπερ Καπ Ισπανίας, ενώ ήταν ο τρίτος τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο στο EURO 2008.

Επιμένει για Παβόν ο Πανιώνιος


Ο Παβόν της Ρεάλ Μαδρίτης Οι παράγοντες του Πανιωνίου φαίνεται πως δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την απόκτηση του Φρανσίσκο Παβόν. Στην Ισπανία έλεγαν και την Τετάρτη πως η ελληνική ομάδα συνεχίζει την "πολιορκία" της προς τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό και αναμένει την απάντησή του.

Μάλιστα τα δημοσιεύματα θέλουν τον Πανιώνιο να έχει κάνει πρόταση κοντά στο κασέ του παίκτη, το οποίο και ανέρχεται στις 800.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να τον πείσει να φορέσει την φανέλα του.

Ο Παβόν την χρονιά που τελείωσε αγωνίστηκε στην Ρεάλ Σαραγόσα. Συνολικά από το 2007 οπότε και άρφησε την Ρεάλ Μαδρίτης για την Σαραγόσα, έχει αγωνιστεί σε 43 ματς του Ισπανικού πρωταθλήματος και έχει σημειώσει 5 γκολ.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η προετοιμασία της ομάδας της Νέας Σμύρνης στην Ουγγαρία. Ο Μίκαελ Στόρε έχει την ευκαιρία πλέον στις προπονήσεις, να δει και τον Βορειοκορεάτη Ιν Γου Εο, προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

«Η Μίλαν για Τόρο!»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_LalnAzSIDZ.jpgΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ «CORRIERE DELLA SERA». ΟΙ «ΡΟΣΟΝΕΡΙ» ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.-Η Μίλαν είναι η ομάδα που κρύβεται πίσω από το ενδιαφέρον της Μπόλονια για τον Βασίλη Τοροσίδη, όπως αναφέρει ιταλικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», η Μίλαν και η Μπολόνια έχουν ραντεβού την Τετάρτη με τον εκπρόσωπο του αμυντικού του Ολυμπιακού.

Από την Τρίτη, ο Γιώργος Καζιάνης είχε αναφερθεί στη συνάντηση με τους ανθρώπους της Μπολόνια, ενώ είχαμε επισημάνει πως πίσω από τους «ροσομπλού» μπορεί να υπάρχει και άλλη ομάδα.

Οι φήμες έκαναν λόγο για τη Γιουβέντους, σήμερα το συγκεκριμένο δημοσίευμα μιλάει για τη Μίλαν. O Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά στη πρώτη επίσημη κρούση που έκανε η Μπολόνια για τον Τοροσίδη.

Αν πράγματι, ισχύει το σενάριο για τη Μίλαν, δεν αποκλείεται τα δεδομένα να αλλάξουν. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει ρήτρα 7 εκ. ευρώ, που ενδεχομένως πληρώσουν οι δύο σύλλογοι και φυσικά, το γεγονός ότι οι «ροσονέρι» μπορούν να θέλξουν τον παίκτη, κάτι που δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό για τη Μπόλονια

ΙΝΤΕΡ: Μιλίτο έως το 2014

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/510/25/n43218501512_6070.jpgΉταν ο άνθρωπος που με τα γκολ του βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του την Ίντερ να φτάσει σε ένα μεγάλο «τρεμπλ» (Τσάμπιονς Λιγκ και νταμπλ), ως εκ τούτου λοιπόν η ανανέωση του συμβολαίου του από τους «νερατζούρι» ήταν απολύτως φυσιολογική. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος ύστερα από μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων συμφώνησε με την ομάδα του Μιλάνου για να ανανεώσει τη συνεργασία του ως το 2014. Την είδηση επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του Αργεντινού διεθνή ποδοσφαιριστή, Φερνάντο Ιντάλγκο, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ίντερ, Ρινάλντο Γκέλφι. «Όλα είναι εντάξει. Αύριο υπογράφουμε το συμβόλαιο, ύστερα θα πετάξω για το Μπουένος Άιρες για να υπογράψει και ο Ντιέγκο και την επόμενη εβδομάδα θα το καταθέσω στη λίγκα» δήλωσε ο Ιντάλγκο.

12 εκ.ευρώ για το παιδί του ο Κ.Ρονάλντο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/ronaldo_2010_7_7_15_48_43_b.jpgΔώδεκα εκατομμύρια ευρώ για να "αγοράσει τη σιωπή" της μητέρας του παιδιού του: αυτό φέρεται να είναι το ποσό που κατέβαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή του και να μην μάθει ποτέ κανείς την ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας που έφερε στον κόσμο το γιο του! Όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η σκανδαλοθηρική "Sun", ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν δίστασε να απαρνηθεί χρήματα ενός έτους βάσει του ηγεμονικού συμβολαίου του στη Ρεάλ Μαδρίτης (κερδίζει ετησίως 9.500.000 λίρες) προκειμένου να έχει την αποκλειστική κηδεμονία του παιδιού, με το στενό του περιβάλλον να αποκαλύπτει πως το παιδί θα μπορεί να συναντά τη μητέρα του μέχρι να φτάσει σε κάποια ορισμένη ηλικία.

"Πλήρωσε τους μισθούς σχεδόν ενός χρόνου, όμως αξίζει και με το παραπάνω. Αποκάλεσε τη Δευτέρα (ημέρα που έβαλε 10.000.000 λίρες στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας) την ακριβότερη ημέρα της ζωής του, όμως έχει τουλάχιστον αυτός την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού", δήλωσε στην εφημερίδα άνθρωπος του περιβάλλοντος του "CR9".

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η άγνωστη σύντροφος του Ρονάλντο ήταν ένα "party girl" με την οποία ο 25άχρονος άσος δεν ήθελε να έχει την παραμικρή συναισθηματική δέσμευση, με το παιδί του να έρχεται στον κόσμο στις 17 Ιουνίου και να ζει πλέον με την οικογένεια του παίκτη στο Αλγκάρβε.

Ριμκεβίτσιους και επίσημα στην Τρίπολη


Από προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης και επίσημα είναι από την Τετάρτη ο Αρτούρας Ριμκεβίτσιους. Ο Λιθουανός διεθνής επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας και πλέον αναμένονται οι ανάλογες ανακοινώσεις για τον Ρώσο Ιβάνοφ και τον Αργεντίνο Μαλάνο που φέρονται να είναι κοντά στην ομάδα.

Η ανακοίνωση της ομάδας της Αρκαδίας αναφέρει: "Η ανακοίνωση: «Ο Αστέρας απέκτησε το διεθνή Λιθουανό ποδοσφαιριστή, τον επιθετικό Αρτούρας Ριμκεβίτσιους που διακρίνεται για την ταχύτητα, την διεισδυτικότητα και την εκτελεστική του δεινότητα".

Ο Αρτούρας Ριμκεβίτσιους γεννήθηκε 14 Απριλίου 1983, έχει ύψος 1.80 και ζυγίζει 77 κιλά, ενώ έχει μία διεθνή συμμετοχή με την εθνική ομάδα της χώρας του όπου κατάφερε να σκοράρει κιόλας. Από το 2000 και έπειτα η καριέρα του έχει ως εξής:

2000:FBK Κάουνας 2 αγώνες
2002: Νεβέζις 9 αγώνες-2 γκολ
2004-05: FBK Κάουνας 35 αγώνες-16 γκολ
2006: Σιλούτε 10 αγώνες-1 γκολ
2006: Μέταλουργκ Λιεπάγια 13 αγώνες
2007: FBK Κάουνας 38 αγώνες-11 γκολ
2008: Μέταλουργκ Λιεπάγια 9 αγώνες- 1γκολ
2008: FBK Κάουνας 7 αγώνες-2 γκολ
2009: Ταούρας 4 αγώνες-3 γκολ
2010: Βέτρα 13 αγώνες.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα και εγώ μέλος στην οικογένεια του Αστέρα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει τους στόχους η ομάδα. Θέλω να ικανοποιήσω τους φιλάθλους της ομάδας σημειώνοντας πολλά γκολ προσφέροντας νίκες στην ομάδα", είπε ο Ρικμεβίτσιους στην επίσημη ιστοσελίδα των Αρκάδων.

Στο μεταξύ, στην τελική τους ευθεία έχουν μπει οι υποθέσεις του Ρώσου Ιβάνοφ και του Αργεντίνου Μαράνο, που ουσιαστικά έχουν συμφωνήσει με την ομάδα και μένει μόνο να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες.

Θέλει ενίσχυση η Μπάγερν


Ο Ρομπέν πανηγυρίζει... Μπορεί ο Αριέν Ρομπέν να πανηγυρίζει από το βράδυ της Τρίτης την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο δεν έχει ξεχάσει την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ολλανδός άσος θεωρεί πως η πρωταθλήτρια Γερμανίας, πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά εν όψει της νέας σεζόν.

"Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα για τη νέα σεζόν. Είναι σημαντικό για την Μπάγερν να αυξήσει την ποιότητα της και παράλληλα τον ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα. Εχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για την επόμενη χρονιά", τόνισε ο 26χρονος, ο οποίος φαίνεται πως θέλει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με τους Βαυαρούς, κάτι που του στέρησε πριν από λίγες βδομάδες η Ιντερ.

Η Γιουνάιτεντ στο κυνήγι του Σνάιντερ


Ο Σνάιντερ πανηγυρίζει Ο Σνάιντερ οδήγησε την Ιντερ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ πριν λίγες εβδομάδες και τώρα έχει πάρει το τιμόνι της Ολλανδίας και την έχει φτάσει ένα σκαλί πριν το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι φυσικό για τον 26χρονο να ενδιαφέρονται πολλές ομάδες και μία από αυτές είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ είναι υπαρκτό, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ και πολύ με αυτό για να μην μπορέσει κανένας να μπει στον πειρασμό. Ο Σνάιντερ θα μείνει για πολλά χρόνια στην Ιντερ", τόνισε ο Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος είναι έτοιμος να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ολλανδό άσο με αυξημένες αποδοχές.

"Ο Ουέσλεϊ μπορεί να παραμείνει στην ομάδα μέχρι το 2015. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα βρεθούμε στο Μιλάνο και θα μιλήσουμε με τη διοίκηση της Ιντερ", υποστήριξε ο ατζέντης του Σνάιντερ, Σόρεν Λέρμπι.

Κοιτάζει Εντερ η Μίλαν


Ο Εντερ της Εμπολι Στο στόχαστρο της Μίλαν βρίσκεται ο Εντερ της Εμπολι, ο οποίος την περσινή σεζόν πέτυχε 27 γκολ με τον ιταλικό σύλλογο στη Serie B. Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, ο αντιπρόεδρος των "ροσονέρι", Αντριάνο Γκαλιάνι, "χτύπησε" την πόρτα της Εμπολι πριν μερικές εβδομάδες για να ρωτήσει για τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Δημοσιεύματα από τη γειτονική μας χώρα αναφέρουν πως και η Λάτσιο ενδιαφέρεται για τον 23χρονο, αλλά δεν έχει καταθέσει κάποια πρόταση -αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Εμπολι. "Η Λάτσιο δεν έχει επικοινωνήσει με εμάς, ούτε με τον παίκτη, αλλά δεν αποκλείω να γίνει αυτό τις επόμενες ημέρες.

Μόνο η Μίλαν μας έχει 'χτυπήσει' την πόρτα πριν από περίπου ένα μήνα και μας είπε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, για να τον αποκτήσει θα πρέπει να πουλήσει, γι αυτό και περιμένουμε την πρόταση της στο μέλλον. Για εμένα ο Εντερ είναι σαν τον Κιέζα. Μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός ή ως τρίτος στο 4-3-3", τόνισε ο Κόρσι.

Συνάντηση «Ζαγόρ» με Μυτιληναίο

http://profile.ak.fbcdn.net/v229/103/43/n825355788_961.jpgΜε τον Ευάγγελο Μυτιληναίο συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, κουβέντιασε δύο φορές κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα γα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πρώην πρόεδρο του Ηρακλή.Θόδωρος Ζαγοράκης και Ευάγγελος Μυτιληναίος συναντήθηκαν δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να ζητάει ορθά κοφτά συνεργασία από τον πρώην πρόεδρο του Ηρακλή. Το μυαλό όλων πήγε αμέσως στο ενδεχόμενο ο Μυτιληναίος να προσχωρήσει στονΠΑΟΚ αγοράζοντας μετοχές.Το σενάριο αυτό δεν παίζει καθώς ο Ζαγοράκης του ζήτησε χορηγία για το μπροστινό μέρος της φανέλας που έχει μείνει ορφανή μετά το τέλος της συνεργασίας με την εταιρία ΔΕΠΑ. Ο Μυτιληναίος, σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάχθηκε να απαντήσει στις προτάσεις του Ζαγοράκη. Στον Δικέφαλο όπως λέγεται δεν έχουν να περιμένουν κάτι και η αναζήτηση του μεγάλου χορηγού συνεχίζεται.

Ναρκωτικά μέσα σε βουβουζέλες!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9e522cb17f5b0a36f998744709371623_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ένα απίστευτο περιστατικό είδε το φως τη δημοσιότητας στο Περού, όταν οι αστυνομικές αρχές ξεσκέπασαν κύκλωμα που προσπαθούσε να διακινήσει ναρκωτικά σε σχολεία, μέσα σε βουβουζέλες! Το σήμα κατατεθέν του Μουντιάλ προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν στο Περού έμποροι ναρκωτικών προκειμένου να πουλήσουν ουσίες σε μαθητές. Η εθνική ομάδα μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στα τελικά της Νοτίου Αφρικής, όμως η διοργάνωση απασχόλησε και απασχολεί τους φιλάθλους στη χώρα λόγω και των υπολοίπων ομάδων της Λατινικής Αμερικής. Το ίδιο και οι βουβουζέλες που έχουν γίνει ανάρπαστες!

Την Τρίτη (6/7) η Αστυνομία της Λίμα συνέλαβε έξω από σχολείο δύο γυναίκες που προσπαθούσαν να προωθήσουν ναρκωτικά σε μικρά παιδιά μέσα σε βουβουζέλες. Περίπου 100 μικρά σακουλάκια μαριχουάνας κατασχέθηκαν από τις αρχές, με τον επικεφαλής να δηλώνει έκπληκτος με τον τρόπο που οι δράστες προσπάθησαν να διακινήσουν τις ουσίες.

Καρδιοπαθής ο Όμο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d0f0eaa5abdbb549033261ff57491c40_L.jpg?1278491291?1278491291?1278491291Ένα απρόοπτο πρόβλημα σημειώθηκε στην προετοιμασία του Πανιωνίου, αφού στις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές, τα αποτελέσματα που αφορούσαν την καρδιά του Σουλεϊμάν Όμο ήταν σε οριακά επίπεδα. Ο 25χρονος Νιγηριανός αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα από το Τέλκι της Ουγγαρίας, όπου οι «κυανέρυθροι» πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ώστε να διευκρινιστεί η σοβαρότητα του προβλήματός του και το ιατρικό επιτελείο να είναι απόλυτα σίγουρο για την κατάστασή του πριν αρχίσει πάλι προπονήσεις.

Το πιθανότερο είναι η διαδικασία των εξετάσεων να διαρκέσει αρκετές ημέρες και έτσι ο Ομο να μην επιστρέψει πάλι στο Τέλκι, αλλά να περιμένει τους συμπαίκτες του στην Αθήνα, ώστε να ενσωματωθεί στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Πάντως, στο ιατρικό επιτελείο του Πανιωνίου δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάστασή του και θεωρούν περισσότερο τυπικό τον έλεγχο στον οποίο θα υποβληθεί και για αυτό το λόγο και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και περιμένει απλά το τυπικό για να μπει πάλι στο γήπεδο.

Δεν πάει Ντουμπάι ο Γκατούζο


Ο Ρίνο Γκατούζο... Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Φάμπιο Καναβάρο. Οπως ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του διεθνούς άσου, δεν υπάρχει κάποια πρόταση από ομάδα του Ντουμπάι και έτσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα γήπεδα της Ευρώπης.

Δημοσιεύματα ήθελαν την Αλ-Αχλί να βρίσκεται στο κυνήγι της απόκτησης του 32χρονου, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν έχουν έρθει σε επαφή. Ο Ντέιβιντ Ο'Λίρι θέλει να επανδρώσει την ομάδα με πολλούς Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές, γι αυτό και απέκτησε τον Καναβάρο, ενώ στη λίστα του βρίσκεται και ο Αντριαν Μούτου. ο οποίος είναι τιμωρημένος για εννιά μήνες, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Οι μεταγραφές και ο Κονέ...


Ο Παναγιώτης Κονέ με τη φανέλα του Ηρακλή. Ούτε Στεφανής, ούτε Σαμουηλίδης ούτε κάποιος από παλιότερους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που είχαν αποχωρήσει και τώρα προτείνονται για να προστεθούν στο ελλιπές ρόστερ. Ο Μπουμπένκο θα κόψει τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες στις προπονήσεις και αναμένει οριστικές εξελίξεις με τον Κωνσταντόπουλο για τη θέση του τερματοφύλακα.

Ελπίζουν ότι θα προκύψει συμφωνία και ο τερματοφύλακας που έκανε καριέρα στην Αγγλία, θα επιστρέψει στην πατρίδα του, φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή.

Αυτός αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές. Για τις υπόλοιπες, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο για την υπόθεση του Παναγιώτη Κονέ.

Σε πρώτη ανάγνωση δεν υπάρχει σημείο επαφής κι ο ποδοσφαιριστής έχει απομακρυνθεί από την ομάδα. Θέλει να παίξει αλλού και ο Ηρακλής, υποστηρίζοντας ότι έχει εξοφληθεί, δεν είναι διατεθειμένος να τον παραχωρήσει άνευ ανταλλάγματος.

Ο Λέκι αποτελεί παρελθόν και ο Μπουμπένκο θα πρέπει να επιλέξει, με τον τεχνικό διευθυντή, ενίσχυση για την άμυνα και ορισμένες ακόμη προσθήκες στις πρώτες γραμμές.

Επέστρεψε ο Πεδουλάκης


Ο Αργυρής Πεδουλάκης..... Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι και επίσημα πλέον προπονητής του Περιστερίου. Ο έμπειρος τεχνικός επέστρεψε στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε και είναι έτοιμος να την οδηγήσει σε επιτυχίες. Η τελευταία δουλειά του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πέρυσι στην ΑΕΚ, ωστόσο έμεινε μόνο για λίγες ημέρες και μετά αποχώρησε.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Περιστέρι αναφέρει... «Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στην ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου, καθώς πριν από λίγα λεπτά το Δ.Σ. της ΚΑΕ υπερψήφισε ομόφωνα την πρόσληψη του προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Συλλόγου μας. Η συμφωνία είναι τριετούς διάρκειας και ήδη ετοιμάζεται το πλάνο για την προσεχή αγωνιστική χρονιά το οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης θα παρουσιάσει στη διοίκηση την προσεχή Πέμπτη (8/7) στη νέα συνεδρίαση του συμβουλίου».

Βιεϊρίνια: «Είμαι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ»

Βιεϊρίνια: «Είμαι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ»

Το ότι συνεχίζει στον ΠΑΟΚ, στον οποίο είναι ευχαριστημένος και δεν έχει κανένα πρόβλημα, τόνισε με δηλώσεις του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, διαψεύδοντας δημοσιεύματα εφημερίδων φίλα προσκείμενων στον Ολυμπιακό. «Είμαι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ και θέλω να συνεχίσω να παίζω σε αυτόν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ομάδα και δε θέλω να κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο για δημοσιεύματα που με αφορούν» επισήμανε ο Πορτογάλος άσος του Δικεφάλου λίγο πριν την αναχώρηση της «ασπρόμαυρης» αποστολής για τη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της φετινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. «Ξεκινάω τον τρίτο χρόνο μου στον ΠΑΟΚ, θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι κάτι σπουδαίο για εμάς. Εύχομαι η χρονιά που ξεκινάει να είναι τουλάχιστον ίδια με την προηγούμενη και ακόμα καλύτερη» είπε μεταξύ άλλων ο Βιεϊρίνια.

ΠΑΕ Ηρακλής -Συνάντηση υποχρεώσεων και βιωσιμότητας

Συνάντηση υποχρεώσεων και βιωσιμότητας

Είναι δεδομένο και ξεκάθαρο σ’ όλους πως ο Αντώνης Ρέμος και η προηγούμενη διοίκηση, έχουν αφήσει μια κάκιστη οικονομική εικόνα στην ΠΑΕ. Αυτό άλλωστε έχει επισημανθεί πολλάκις και από τη διοικούσα επιτροπή. Εκτός όμως τούτου, μπορεί να γίνει αντιληπτό στον καθένα από τις προσφυγές και τις υποχρεώσεις στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν από πέρσι στον Ηρακλή. Όπως είχε μεταφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο Γιάννης Τάκης θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσει τον Αντώνη Ρέμο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής θα συζητήσει τα ανοικτά οικονομικά «μέτωπα» που υπάρχουν στην ομάδα, με τον μεγαλομέτοχο πάντως ήδη να είναι ενήμερος, αναλυτικά και με λίστα γι’ αυτά όπως επισημαίνεται.

Έχει δεσμευτεί…

Αυτό το οποίο περιμένουν στη Μίκρα, είναι ο Αντώνης Ρέμος να ανταποκριθεί στη δέσμευση που είχε δώσει για την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν όσο βρίσκονταν η διοίκησή του στην ΠΑΕ. Εκτός μάλιστα των οφειλών σε παίκτες και τρίτους, «τρέχει» και το χρέος προς το δημόσιο, το οποίο έχει διακανονιστεί και ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Ο μεγαλομέτοχος είχε δεσμευθεί για την αποπληρωμή των χρεών, όμως είναι επιβεβλημένη η οικονομική του συμμετοχή για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Όπως είχε μεταφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, είχε δεσμευθεί για 700.000 ευρώ ενόψει της νέας σεζόν.

Ενημέρωση στον κόσμο

Το ερώτημα είναι το πώς θα αντιδράσει στη σημερινή συνάντηση ο Αντώνης Ρέμος. Όπως τονίζεται πάντως από την ΠΑΕ, είναι πλήρως ενήμερος για τις εκκρεμότητες. Η ουσία και οι λεπτομέρειες της σημερινής συνάντησης στην Αθήνα θα μεταφερθούν προς ενημέρωση του κόσμου του Ηρακλή από τον Γιάννη Τάκη, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της απαραίτητης συμμετοχής του λαού στη νέα προσπάθεια.

Σύσκεψη και χθες στη Μίκρα

Ακόμη μια μέρα στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των μελών της νέας διοίκησης. Συζητήθηκαν εκ νέου θέματα επί της οργάνωσης της νέας σεζόν, ενώ άπαντες ανέμεναν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης Τάκη-Ρέμου στην Αθήνα.

Νασούτι: «Ήθελα να μείνω στην Ευρώπη»

Νασούτι: «Ήθελα να μείνω στην Ευρώπη»

Την ανεκπλήρωτη επιθυμία του να παραμείνει στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην ομάδα του Άρη εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην κεντρικός αμυντικός των «κιτρίνων» Κριστιάν Νασούτι. Ο Αργεντινός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Clarin» της πατρίδας του, όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκπληκτική παρουσία των οπαδών του Άρη στον τελικό της 24ης Απριλίου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Ο Κριστιάν Νασούτι ανέφερε ότι θα ήθελε να έχει παραμείνει στον Άρη, αλλά ωστόσο εξέφρασε τη «χαρά» του που επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέιτ. Ένιωθε άνετα στην Ελληνική ομάδα, όπου οι φίλαθλοι τον λάτρεψαν. Αλλά ο Άρης δεν μπόρεσε να καταβάλλει τη ρήτρα αγοράς του που ανερχόταν σε 1,2 εκατ. € κι έτσι έπρεπε να επιστρέψει στην Αργεντινή», υπογραμμίζει ο πρόλογος του δημοσιεύματος, για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του Αργεντινού κεντρικού αμυντικού: «Ήθελα να παραμείνω στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επειδή είναι κάπως μπερδεμένο να φτάσεις εκεί. Καθώς βρισκόμουν ήδη στην αγορά και ήμουν τυχερός να τα πάω καλά, ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να πάω εκεί. Αλλά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεν επέτρεψε στον Άρη να καταβάλλει τη ρήτρα μου, αλλά δεν είμαι πλέον απογοητευμένος, ούτε νευριασμένος, ούτε τίποτα. Το να βρίσκομαι στη Ρίβερ με κάνει χαρούμενο και ήθελα πολύ να παίξω εδώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με θαυμασμό στην εκπληκτική παρουσία των φίλων του Άρη στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην αντιμετώπιση σπουδαίων αντιπάλων, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ: «Ευτυχώς δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ απέναντι μου όσες φορές τον αντιμετώπισα, αν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάσαμε 1-0 και ήταν μεγάλο πλήγμα, γιατί ο Άρης για 40 χρόνια δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Εκείνη τη μέρα οι φίλοι του Άρη σχημάτισαν ένα απίστευτο καραβάνι από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με 300 λεωφορεία και αρκετά τσάρτερ. Το πάθος των οπαδών του Άρη με έκανε να νιώθω πάρα πολύ άνετα».

"Πόρτα" Ολυμπιακού σε Μπολόνια για Τοροσίδη

http://www.contra.gr/images/m/torosidis_0707001a_m.jpgΑρνητική ήταν η απάντηση της διοίκησης του Ολυμπιακού σε πρόταση της ιταλικής Μπολόνια για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη. Συγκεκριμένα ο ιταλικός σύλλογος ζήτησε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του Έλληνα διεθνή άσου, με τους ερυθρόλευκους να απαντούν αρνητικά, τονίζοντας πως ο παίκτης έχει ρήτρα ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Έκαναν σαφές με λίγα λόγια στην διοίκηση της Μπολόνια πως δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε διαπραγματεύσεις επικαλούμενοι την "υψηλή" ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη.

Στο μεταξύ, λόγω προσωπικού προβλήματος, ο μάνατζερ του Τζαβάντ Νεκουνάμ, έχασε το αεροπλάνο και δεν θα παρευρεθεί στο ραντεβού με τη διοίκηση των ερυθρολεύκων. Όπως τονίζουν μάλιστα από κύκλους της ΠΑΕ, η περίπτωσή του Ιρανού μέσου είναι σε καλό δρόμο, ωστόσο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου.

Αλλαξε χέρια η Μπολόνια


Μόρας εναντίον Ιμπραΐμοβιτς Η οικογένεια Μαναρίνι την Τετάρτη θα δώσει τα κλειδιά της Μπολόνια στον Σέρτζιο Πορτσέντα, ο οποίος σύμφωνα με τον ιταλικό ιστότοπο "zerocinquantuno.net" έγινε ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ιταλικού συλλόγου.

Ο Σέρβος επιχειρηματίας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Μαναρίνι τις τελευταίες βδομάδες και κατάφερε να αγοράσει το 80% των μετοχών της Μπολόνια. Μάλιστα, την Τετάρτη το μεσημέρι στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου και εκεί θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της πώλησης των "ροσομπλού" στον Πορτσέντα, ο οποίος θα αναλάβει αμέσως και την προεδρία.

Η Μπολόνια την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δεν τα βρίσκουν Λάτσιο και Μπόατενγκ


Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ Η Λάτσιο τα έχει βρει σε όλα με την Πόρτσμουθ για τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, ωστόσο ο Γκανέζος που εντυπωσίασε στη Νότια Αφρική, ίσως να μην ταξιδέψει στην Ιταλία. Ο σύλλογος της πρωτεύουσας έχει κάνει πρόταση στο διεθνή άσο, ο οποίος αξιώνει μεγαλύτερες ετήσιες αμοιβές.

Οι δύο ομάδες τα έχουν βρει στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Μπόατενγκ θέλει να αμείβεται με 1,7 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου του, και παράλληλα με την υπογραφή να γίνει κατά 400.000 ευρώ πλουσιότερος.

Η διοίκηση της Λάτσιο ούτε το μπόνους υπογραφής θέλει να του δώσει, καθώς δεν είναι ελεύθερος, αλλά ούτε του προτείνει 1,5 εκ. ευρώ ετησίως.

Η Αρσεναλ πουλάει φανέλες της Τσέλσι


Το σήμα της Αρσεναλ Μπορεί να είναι αντίπαλες εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο εμπορικά έχουν κάνει συμμαχία, όπως αποκαλύπτει ο αγγλικός Τύπος για τις Αρσεναλ και Τσέλσι. Στον αμερικανικό ιστότοπο των κανονιέρηδων, κάποιος μπορεί να αγοράσει και φανέλες των "μπλε".

Αν κάποιος πληκτρολογήσει το όνομα της Τσέλσι στον ιστότοπο της Αρσεναλ στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, θα μπορέσει να βρει αντικείμενα των πρωταθλητών Αγγλίας. Οι δύο σύλλογοι του Λονδίνου έχουν τους ίδιους στόχους κάθε σεζόν, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να συμμαχήσουν για να κατακτήσουν την αμερικανική αγορά, βάζοντας στα ταμεία τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Στην Ξάνθη ο Σόντζε


Ο Νίκος Κεχαγιάς... Στην Ξάνθη προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους παράγοντες της Skoda την περίπτωση της μετακίνησής του στην ακριτική ομάδα, βρίσκεται από την Τετάρτη ο Σαμ Σόντζε. Ο Νιγηριανός αμυντικός που φέτος αγωνίστηκε στην Τσάρλτον, είναι θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στην υπόθεσή του και ο παίκτης να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που ήδη του έχει προταθεί και να ξεκινήσει και προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Νίκου Κεχαγιά.

Ο Πάουλο Σόουζα νέος προπονητής της Λέστερ


Πάολο Σόουζα Ο Πάουλο Σόουζα είναι από την Τετάρτη και επίσημα προπονητής της Λέστερ, καθώς η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου παλαίμαχου διεθνούς μέσου. Ο 40χρονος τεχνικός, ο οποίος ήταν για ένα διάστημα προπονητής και στην ΚΠΡ, θα εργάζεται στη Λέστερ έως το καλοκαίρι του 2012.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν μέλος της «χρυσής γενιάς» της Πορτογαλίας και φόρεσε 51 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, θα έχει ετήσιες αποδοχές πάνω από δύο εκατ. ευρώ.

Θέλει τον Κεντίρα η Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Σάμι Κεντίρα με τη φανέλα της Γερμανίας Η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γερμανού, Σάμι Κεντίρα, από τη Στουτγκάρδη, όπως αναφέρει την Τετάρτη η "AS". Ο 23χρονος μέσος, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Γερμανίας στο Μουντιάλ, και ο Ζοζέ Μουρίνιο ζήτησε από τη διοίκηση της "βασίλισσας" να κινηθεί για την απόκτηση του.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, είναι ένα "από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου". Δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Στουγκάρδη έως το 2011 και η Ρεάλ ελπίζει ότι μπορεί να τον εντάξει στο δυναμικό της με λιγότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Κόντρα Σίτι και Γιουνάιτεντ για Μπαλοτέλι


Ο Μπαλοτέλι της Ιντερ... Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ και η Σίτι, θα δώσουν μάχη για την απόκτηση από την Ιντερ του Μάριο Μπαλοτέλι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Ο διεθνής φορ είναι στα μεταγραφικά πλάνα και των δύο ομάδων, όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του.

Η απόκτηση του, πάντως, μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι, αφού κατά τα δημοσιεύματα η Ιντερ κοστολογεί τον 20χρονο φορ με τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ.

Στέλνουν Εντουάρντο Ντα Σίλβα στον ΟΣΦΠ

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ed/Eduardo_2009_11_18_19_58_18_b.jpgΤον Εντουάρντο Ντα Σίλβα της Άρσεναλ στέλνει στον Ολυμπιακό δημοσίευμα από Κροατική ιστοσελίδα. "Δεν ξέρουμε αν θα μείνει στην ομάδα", δήλωσε ο βοηθός προπονητή των κανονιέρηδων. Ο Βραζιλιάνος με Κροατικό διαβατήριο επιθετικός της Άρσεναλ, δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βενγκέρ για τη νέα σεζόν, καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν.

Έτσι λοιπόν δημοσίευμα από την ιστοσελίδα "24sata", θέλει τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή με την μορφή δανεισμού. Βέβαια ακόμα και με αυτόν τον τρόπο οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να ξοδέψουν αρκετά χρήματα, γεγονός που κάνει δύσκολη την μεταγραφή του Εντουάρντο.

"Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον Ντουντού. Οι προετοιμασία ξεκινάει σε λίγο και δεν έχουμε αποφασίσει αν θα μείνει μαζί μας", δήλωσε ο βοηθός του Αρσέν Βενγκέρ.

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2009-01-18/1232315860_osf_ega_ph.jpg"Xορεύουμε;"

Ψιθυροι..........

  • Η Λαρίσα Ρικέλμε δεν θα αφήσει τελικά παραπονεμένους τους θαυμαστές της, καθώς δήλωσε ότι παρά τον αποκλεισμό της Παραγουάης, θα κάνει τελικά το στριπτίζ που είχε υποσχεθεί: "Θα είναι ένα δώρο για όλους τους παίκτες αλλά και για τον κόσμο στην Παραγουάη, επειδή έκαναν ό,τι ήταν δυνατό και κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο", είπε. Βρε συ Λαρίσα, διαβάζεις Sport.gr και μας το έκρυβες; Εμείς, εξάλλου, της είχαμε ποτείνει -να μην πούμε παρακαλέσει- να κάνει το στριπτίζ, παρά τον αποκλεισμό στην 8άδα.
  • "Ξεχάστε τις κραυγές των νεαρών κοριτσιών μπροστά στους Beatles. Ξεχάστε τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού τις οποίες προκαλούσε κάθε μία από τις εμφανίσεις του Μάικλ Τζάκσον. Ξεχάστε τη θριαμβευτική υποδοχή στον Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την άφιξή του στη Μαδρίτη. Διότι πλέον είναι επίσημο, ο σταρ των σταρ μόλις έφθασε στην Ελλάδα. Ονομάζεται... Σίντνεϊ Γκοβού". Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε η γαλλική ιστοσελίδα Chronofoot την υποδοχή που επεφύλαξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στον Γκοβού.
  • "Ο Ροναλντίνιο, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, συμμετείχε σε μια συναυλία με σάμπα, παίζοντας το παραδοσιακό όργανο παντέιρο. Αφού αποκάλυψε στα ΜΜΕ της χώρας του ότι έχει μια πολύ μεγάλη πρόταση από τον Ολυμπιακό, πήγε στην παραλία όπου φάνηκε ότι έχει πάρει κάποια παραπανίσια κιλά", αναφέρει δημοσίευμα της Tuttosport.
  • Κοντά στα 15 εκατομμυριάκια θα αποφέρει στον Πέκοβιτς το τριετές συμβόλαιο με του Λύκους, ενώ ένα εκατομμύριο θα βάλει στο ταμείο του ο Παναθηναϊκός.

Στη Λάτσιο ο Μπρεσιάνο

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-07/1278490310_bresciano_250x.jpgΣτη Λάτσιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μαρκ Μπρεσιάνο, με τον αυστραλό να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Ρώμης.

Ο 30χρονος διεθνής, που επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, γνωρίζει καλά τη Serie A, έχοντας αγωνιστεί και στις Εμπολι, Πάρμα και Παλέρμο.

Ο Μπρεσιάνο είχε μείνει ελεύθερος και σκεφτόταν να εγκαταλείψει την Ιταλία για την Αλ-Νασρ της Σαουδικής Αραβίας.


Εδειξε Ισπανία το χταπόδι!

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-06/1278420208_aa4_250x.jpgΣοκ σε όλη τη Γερμανία μία μέρα πριν από τον ημιτελικό με την Ισπανία, καθώς το... διασημότερο χταπόδι του κόσμου, ο Παούλ, "προέβλεψε" νίκη των Φούριας Ρόχας.

Ο Πάουλ, ο οποίος κατοικεί σε θαλάσσιο πάρκο στο Ομπερχάουζεν, είχε πέσει μέσα σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ ως τώρα, δηλαδή τις νίκες με Αυστραλία, Γκάνα, Αγγλία και Αργεντινή, και την ήττα από την Σερβία.

Την Τρίτη (6/7) ήταν η ώρα να κάνει την πρόβλεψή του για τον ημιτελικό Γερμανία-Ισπανία. Μπροστά του τοποθετήθηκαν δύο δοχεία με τη σημαία της κάθε χώρας, και παρότι έβαλε το ένα πλοκάμι του πάνω σε αυτό της Γερμανίας, τελικά επέλεξε την τροφή της Ισπανίας.

Πλέον οι γερμανοί ελπίζουν ο Πάουλ να έκανε απλά μια λανθασμένη πρόβλεψη, όπως στον τελικό του Euro 2008, όταν είχε δείξει Γερμανία, αλλά το κύπελλο είχε πάει στους ισπανούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός μεταδόθηκε απευθείας στην γερμανική τηλεόραση από το δίκτυο N24.



Ταμπάρεθ: Το 2ο γκολ ήταν οφσάιντ

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-07/1278464657_tabarez_250x.jpgΠερήφανος για την πορεία της ομάδας του στο Μουντιάλ δήλωσε ο τεχνικός της Ουρουγουάης, Οσκαρ Ταμπάρεθ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το δεύτερο γκολ των ολλανδών, τονίζοντας πως ήταν οφσάιντ.

Ο τεχνικός της Ουρουγουάης τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του είναι απογοητευμένοι, καθώς δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό, αλλά τόνισε πως πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να παλέψουν για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Αρχικά ο Ταμπάρεθ σχολίασε για το παιχνίδι: "Αξίζαμε να φτάσουμε στον ημιτελικό. Το δεύτερο γκολ της Ολλανδίας ήταν προφανές οφσάιντ. Πρέπει, όμως, να αποδεχθούμε την ήττα. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και για ό,τι πέτυχαν.

Κλείνοντας, ο τεχνικός της Ουρουγουάης έδωσε το σύνθημα για νίκη στον μικρό τελικό: "Ασφαλώς και είμαστε λυπημένοι, αλλά φτάσαμε ψηλά και σίγουρα το γεγονός αυτό αποτελεί επιτυχία. Εχουμε μπροστά μας τον μικρό τελικό και πρέπει να παλέψουμε για την τρίτη θέση".




Διθυραμβικά σχόλια από τα ολλανδικά Μέσα

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-07/1278464220_netherlands_250x.jpgΔιθυραμβικά, όπως είναι φυσιολογικό, ήταν τα σχόλια των Μέσων της Ολλανδίας για τη νίκη της εθνικής τους ομάδας με 3-2 επί της Ουρουγουάης και την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως ήταν αναμενόμενο.

Spits: Η Ολλανδία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ολλανδίας είναι μία νίκη μακριά από την αιώνια φήμη. Στα ημιτελικά η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ επικράτησε με 3-2 της Ουρουγουάης στο Κέιπ Τάουν. Οπως συνήθως, ο Ουέσλεϊ Σνάιντερ έκανε την ανατροπή.

Telegraaf: Τώρα για το χρυσό: Η Ολλανδία κέρδισε την Ουρουγουάη και πέρασε στον τελικό του Μουντιάλ. Οι οράνιε είναι μόλις μία νίκη μακριά από το να αναδειχθούν η παγκόσμια ποδοσφαιρική δύναμη.

AD: Οι οράνιε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου: 32 χρόνια μετά την ήττα από την Αργεντινή στον τελικό, η Ολλανδία προκρίθηκε ξανά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Χάρη σε δύο γκολ των σταρ της διοργάνωσης, Ουέσλεϊ Σνάιντερ (70`) και Αριεν Ρόμπεν (73`), οι οράνιε κέρδισαν με 3-2 και προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής.



Κατέληξε στο νέο πρόεδρο ο Τζίγγερ


Από τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη... Το όνομα του νέου προέδρου του Παναθηναϊκού θα γίνει γνωστό την ερχόμενη Τρίτη. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φέρεται να έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ και θα κάνει την εισήγησή του στο διοικητικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.

Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει το όνομα του "εκλεκτού" του μεγαλομετόχου της εταιρείας, ενώ κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις αντιδράσεις των υπολοίπων μετόχων στην εισήγηση που θα κάνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο τελευταίος έχει τονίσει επανειλλημένα ότι θα πρέπει να πρόκειται για πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Η προετοιμασία των "πρασίνων" συνεχίζεται κανονικά, με το Νίκο Νιόπλια να έχει δύο επιπλέον λύσεις στα χέρια του. Ο λόγος για τους Σαριέγκι και Σίλβα Κλέιτον, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις της ομάδας. Η παρουσία του Βάσκου κεντρικού αμυντικού στην Παιανία σημαίνει ότι τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση για την επέκταση της συνεργασίας του με το "τριφύλλι" και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ο Σωτήρης Νίνης βρίσκεται στο κέντρο αποκατάστασης του Ακη Ζήκου στο Μονακό, προκειμένου να κάνει επιπλέον προετοιμασία για να είναι έτοιμος τη νέα σεζόν. Το συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο επισκέφθηκε φέτος και ο Στέργος Μαρίνος, εντοπίζει και εξετάζει τις αδυναμίες των ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια δουλεύει μαζί τους με στόχο την βελτίωση των συγκεκριμένων σημείων.

Ο Νίνης αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στις 13 Ιουλίου, δύο μόλις μέρες πριν ενταχθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Ο Σιμάο πήρε επιπλέον άδεια, εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Πληρώθηκε και κλήθηκε σε απολογία ο Αραούχο


Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο Αραούχο, που κινδυνεύει να μείνει με  τα παπούτσια στο χέρι Η ΑΕΚ έβαλε την Τρίτη στο λογαριασμό του Κάρλος Αραούχο τα 50.000 ευρώ τα οποία όφειλε στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια τον κάλεσε σε απολογία, διότι ήταν αδικαιολογήτως απών από τις δυο προπονήσεις της Δευτέρας.

Ο Αραούχο ζήτησε να μείνει ελεύθερος λόγω προσωπικών προβλημάτων (σ. σ. ο πατέρας του και ο πεθερός του είναι άρρωστοι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος). Η ΑΕΚ σεβάστηκε την επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην πατρίδα του, όμως θέλησε να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Όμως η συμπεριφορά των μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπάρχει ήδη ομάδα στην Αργεντινή, η οποία θέλει τον παίκτη, αλλά δεν θέλει να δώσει χρήματα στην ΑΕΚ!

Ο Γκρέταρσον πρότεινε στην πλευρά του παίκτη δανεισμό του Αραούχο με "ενοίκιο" 100.000 ευρώ (50.000 ευρώ τα οφειλόμενα και άλλα τόσα τα μπόνους της περσινής σεζόν), ή την εξόφλησή τους και τη πληρωμή από την ενδιαφερόμενη ομάδα και μία οψιόν αγοράς.

Οι μάνατζερ του Αραούχο "απάντησαν" με εξώδικο μέσω του οποίου απαιτούσαν την καταβολή 100.000 ευρώ ως οφειλόμενα της περσινής σεζόν και την ελευθέρας του παίκτη!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ αφορούν πριμ της περσινής σεζόν, που η ΑΕΚ υποχρεούται να τα καταβάλει τον Οκτώβριο, βάσει συμφωνητικού...

Πλέον η διοίκηση της "Ένωσης" έχει το πλεονέκτημα σε αυτή την υπόθεση και αναμένεται να δείξει το σκληρό της πρόσωπο προς τον Αραούχο, ο οποίος δεν ταξίδεψε στην Αυστρία μαζί με την υπόλοιπη αποστολή.

Αιχμές για Λεονάρντο και ΟΣΦΠ

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/658560_b.jpgΕνοχλημένοι εμφανίζονται οι άνθρωποι της Ιντερνασιονάλ με την κακή κατάσταση του Λεονάρντο, όπως αναφέρουν βραζιλιάνικα δημοσιεύματα. Πριν από μια εβδομάδα περίπου ο Ολυμπιακός συμφώνησε για την μεταγραφή του Λεονάρντο στην Βραζιλία και την Ιντερνασιονάλ, με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και το ποσό των 300.000 Ευρώ, με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι με 1.7 εκ. Ευρώ.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Ιντερνασιονάλ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την κατάσταση του 25χρονου αριστερού μπακ, καθώς όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Βραζιλία ο Λεονάρντο είναι σε τραγική κατάσταση και θα χρειαστεί 20 περίπου ημέρες για να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς.

Μάλιστα αφήνουν και αιχμές κατά του Ολυμπιακού και τις προπονήσεις που έκανε στους "Ερυθρόλευκους".

Καβάλα- Προτάθηκε ο Επαλέ-Πρόταση για Σμολάρεκ

http://www.sport24.gr/ast/cov/41/415582_b.jpgΤον 32χρονος μεσοεπιθετικό Ζοέλ Επαλέ πρότεινε μάνατζερ στην Καβάλα. Επαφές με ομάδες από την Πολωνία έχει ο Έμπι Σμολάρεκ. Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στις μεταγραφικές κινήσεις της Καβάλας τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο Ντράγκαν Οκούκα θέλει να έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στην διάθεση του, μέχρι και τις 11 του μήνα όταν και η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι.

Πληροφορίες θέλουν γνωστό μάνατζερ να έχει προτείνει τον Ζοέλ Επαλέ στους "Αργοναύτες", καθώς ο 32χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Μπόχουμ, όπου αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια, πραγματοποιώντας 92 συμμετοχές με οκτώ γκολ.

Φευγάτος ο Σμολάρεκ

Προς το τέλος της πολύ επιτυχημένης σεζόν, ο Έμπι Σμολάρεκ ειδοποιήθηκε να βρει ομάδα στο εξωτερικό, καθώς η διοίκηση της ομάδας ήθελε να ξεφορτωθεί το υψηλό του συμβόλαιο.

Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο το κλίμα άλλαξε και ο 29χρονος στράικερ δήλωσε πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στους "Αργοναύτες".

Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν και πάλι, αφού δημοσιεύματα από την Πολωνία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από την πατρίδα του, μια εκ των οποίων μάλιστα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση.

Από την Καβάλα δεν έχει βγει κάτι προς τα έξω, όμως είναι σίγουρο πως αν η πρόταση είναι ικανοποιητική, τότε ο Σμολάρεκ θα κουνήσει μαντίλι.

Φόβοι για τον Μπέντνερ


Ο Μπέντνερ πέτυχε δύο και ο Αλμπέρτο Βέλα, δεξιά, τρία! Ο Νίκλας Μπέντνερ ίσως να χάσει τα πρώτα παιχνίδια της νέας σεζόν. Ο Δανός άσος της Αρσεναλ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία τις επόμενες ημέρες, καθώς αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τους μύες του. Ο ίδιος θεωρεί πως το... κακό ξεκίνησε από το ατύχημα που είχε με το αμάξι του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

"Πίστευα πως αν ξεκουραζόμουν θα αισθανόμουν καλύτερα, αλλά αυτό δε συνέβη. Πρέπει να σκανάρουν όλο το σώμα μου για να εντοπίσουν από που προέρχεται το πρόβλημα. Πονάω αρκετά και κάποιες φορές τα πρωινά δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψω στις προπονήσεις της Αρσεναλ, γι' αυτό και θα πρέπει να βρούμε ποιο είναι το πρόβλημα και πως να το αντιμετωπίσουμε".

Η Λίβερπουλ μπορεί να περιμένει


Ο Φερνάντο Τόρες έχει ισοφαρίσει τη Μπόλτον και πανηγυρίζει Ετοιμος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τη Λίβερπουλ αμέσως μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε ο Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός διεθνής δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στη Νότια Αφρική, αλλά οι εμφανίσεις του με τους "κόκκινους" έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τσέλσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Λονδρέζοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν στη Λίβερπουλ 50 εκατ. λίρες (περίπου 60 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του Τόρες, αλλά οι τελευταίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να τον παραχωρήσουν. Ωστόσο, η απογοητευτική περυσινή χρονιά και το αυξανόμενο χρέος τους δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Από την πλευρά του ο Τόρες, σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo», επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση πριν από το τέλος του Μουντιάλ.

«Υποθέτω ότι όταν τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μιλήσω με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για να μου εξηγήσουν ποια είναι η κατάσταση και για το μέλλον του συλλόγου. Επίσης θα μιλήσω με τον νέο προπονητή της ομάδας. Υπάρχει χρόνος για όλα. Θέλω να τελειώσει το Μουντιάλ, να πάω διακοπές τις οποίες έχω στερηθεί εδώ και τρία χρόνια και μετά θα μπορέσω να συζητήσω για όλα», κατέληξε.

Περιμένουν τον Σπανούλη


Ο Σπανούλης σκοράρει παρά την πίεση του Τσίλντρες Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν εξελίξεις εδώ και αρκετές μέρες και το τελευταίο ζήτημα που διευθετήθηκε ήταν αυτό του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Πλέον το σημαντικότερο θέμα έχει να κάνει με τον ερχομό του Βασίλη Σπανούλη στο μεγάλο λιμάνι, πλην όμως η απάντηση του διεθνούς γκαρντ καθυστερεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αισιόδοξοι πως ο Σπανουλης τελικά θα πει το ναι, ωστόσο ο ίδιος ζητάει περισσότερα χρήματα. Η προσφορά που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του είναι μακράν η καλύτερη που έχει στα χέρια του κι έτσι οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να την βελτιώσουν εκ νέου.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο θα παίξει η απόφαση του Τζος Τσίλντρες για το αν θα παραμείνει η θα φύγει. Ο Αμερικάνος φόργουορντ θα έχει αποφασίσει έως τις 15 Ιουλίου. Κατά τα άλλα, στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη με τους Λος Αντζελες Κλίπερς.