Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Νασούτι: «Ήθελα να μείνω στην Ευρώπη»

Νασούτι: «Ήθελα να μείνω στην Ευρώπη»

Την ανεκπλήρωτη επιθυμία του να παραμείνει στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην ομάδα του Άρη εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην κεντρικός αμυντικός των «κιτρίνων» Κριστιάν Νασούτι. Ο Αργεντινός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Clarin» της πατρίδας του, όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκπληκτική παρουσία των οπαδών του Άρη στον τελικό της 24ης Απριλίου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Ο Κριστιάν Νασούτι ανέφερε ότι θα ήθελε να έχει παραμείνει στον Άρη, αλλά ωστόσο εξέφρασε τη «χαρά» του που επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέιτ. Ένιωθε άνετα στην Ελληνική ομάδα, όπου οι φίλαθλοι τον λάτρεψαν. Αλλά ο Άρης δεν μπόρεσε να καταβάλλει τη ρήτρα αγοράς του που ανερχόταν σε 1,2 εκατ. € κι έτσι έπρεπε να επιστρέψει στην Αργεντινή», υπογραμμίζει ο πρόλογος του δημοσιεύματος, για να ακολουθήσουν οι δηλώσεις του Αργεντινού κεντρικού αμυντικού: «Ήθελα να παραμείνω στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επειδή είναι κάπως μπερδεμένο να φτάσεις εκεί. Καθώς βρισκόμουν ήδη στην αγορά και ήμουν τυχερός να τα πάω καλά, ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να πάω εκεί. Αλλά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεν επέτρεψε στον Άρη να καταβάλλει τη ρήτρα μου, αλλά δεν είμαι πλέον απογοητευμένος, ούτε νευριασμένος, ούτε τίποτα. Το να βρίσκομαι στη Ρίβερ με κάνει χαρούμενο και ήθελα πολύ να παίξω εδώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με θαυμασμό στην εκπληκτική παρουσία των φίλων του Άρη στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην αντιμετώπιση σπουδαίων αντιπάλων, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ: «Ευτυχώς δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ απέναντι μου όσες φορές τον αντιμετώπισα, αν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάσαμε 1-0 και ήταν μεγάλο πλήγμα, γιατί ο Άρης για 40 χρόνια δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Εκείνη τη μέρα οι φίλοι του Άρη σχημάτισαν ένα απίστευτο καραβάνι από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με 300 λεωφορεία και αρκετά τσάρτερ. Το πάθος των οπαδών του Άρη με έκανε να νιώθω πάρα πολύ άνετα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: