Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γκαλάς: "Ο Ντομενέκ ήταν το πρόβλημα"


Ο Γουίλιαμ Γκαλάς με τη φόρμα της Γαλλίας Ο Ουιλιάμ Γκαλάς εξέφρασε την άποψη ότι ο Ραϊμόν Ντομενέκ ήταν ο "αρχιτέκτονας" της αποτυχίας της εθνικής Γαλλίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, λόγω της ανικανότητάς του να επικοινωνήσει με τους παίκτες.

Ο κεντρικός αμυντικός της Αρσεναλ, ο οποίος έχει φορέσει 84 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα των "τρικολόρ" και στους τρεις αγώνες που έδωσαν οι "μπλε" στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ, οι οποίοι αποκλείστηκαν χωρίς νίκη και έχοντας σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα.

"Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ο προπονητής. Υποφέραμε από πρόβλημα επικοινωνίας. Ο Ντομενέκ δεν ήταν ανοιχτός στη συζήτηση", τόνισε χαρακτηριστικά ο 32χρονος διεθνής σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στο εβδομαδιαίο πολιτιστικό περιοδικό "Les Inrockuptibles" και συνέχισε: "Πολλοί παίκτες δεν μπορούσαν πια να του μιλήσουν. Η γνώμη μας δεν είχε βάρος, επομένως μετά από λίγο σταματήσαμε να μιλάμε. Αυτό έκανα εγώ. Απλά άκουγα και έκανα αυτά που μου έλεγε να κάνω".

Επίσης, ο Γκαλάς κατονόμασε τον τέως ομοσπονδιακό τεχνικό ως τον υπεύθυνο για την αποχή των διεθνών από προπόνηση, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νικολά Ανελκά, ο οποίος τέθηκε εκτός αποστολής επειδή εξύβρισε τον Ντομενέκ στο ημίχρονο της ήττας 2-0 από το Μεξικό, στον δεύτερο αγώνα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε κατά της απόφασης που πάρθηκε από τον προπονητή και την ομοσπονδία, ειδικά επειδή ο προπονητής είπε ότι ο Ανελκά δεν τέθηκε εκτός αποστολής λόγω των προσβολών του, αλλά επειδή αρνήθηκε μετά να μιλήσει γι' αυτό", επισήμανε ο Γκαλάς, για να καταλήξει: "Είναι αυτός (σ.σ. ο Ντομενέκ), ο οποίος αρνήθηκε τη συζήτηση. Η αποχή από την προπόνηση αποφασίστηκε στη διάρκεια συνάντησης όλων των παικτών. Ο Φρανκ Ριμπερί άργησε, λόγω μιας τηλεοπτικής συνέντευξης. Όλοι εμείς συμφωνήσαμε να απέχουμε από την προπόνηση. Δεν υπήρχε κάποια πίεση από τους παλιότερους παίκτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: