Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ!

υγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας είχαμε έξω από το ΟΑΚΑ λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.
Σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ!
Τα σοβαρά επεισόδια με μάχες... σώμα με σώμα και ανταλλαγή κροτίδων διήρκεσαν για αρκετή ώρα και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση. Το «πεδίο μάχης» ήταν στον χώρο που συνδέεται το κλειστό του ΟΑΚΑ με το κολυμβητήριο και το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Μάλιστα, κάποια στιγμή έφυγε και μία φωτοβολίδα που λίγο έλειψε να χτυπήσει το πούλμαν του Παναθηναϊκού!

Δεν αποκλείεται τα σημερινά επεισόδια να συνδέονται με όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και το περιβόητο πανό των οπαδών των «πρασίνων» κατά των πολιτικών. Το συγκεκριμένο πανό σηκώθηκε και σήμερα στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο.
 

Ο Λέτο έδειξε ...Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός, με δύο γκολ του Λέτο, νίκησε 3-2 την ΑΕΚ, που λίγο έλειψε να γυρίσει από το 3-0! Θύμισαν Ολυμπιακό οι πράσινοι με τις τάσεις αυτοκτονίας στο φινάλε. Πάντως, πάνε πρώτοι στο "Καραϊσκάκη"!
Ο Λέτο έδειξε ...Ολυμπιακό!
Ο Παναθηναϊκός με εξαιρετική απόδοση νίκησε την ΑΕΚ στο «καυτό» ΟΑΚΑ με 3-2 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 19 πόντους, δύο παραπάνω από τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα στο Φάληρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο 16' και στο 30', ενώ το τρίτο «πράσινο» γκολ σημείωσε ο Κατσουράνης στο 53'. Η Ένωση, που στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ήταν κακή, κατάφερε να μειώσει στο 61' με ένα πολύ ωραίο γκολ του Μπέλεκ σε 3-1 και με τον Λεονάρντο στο 89' σε 3-2. Το γκολ του Βραζιλιάνου μάλιστα, μετέτρεψε το ματς σε... θρίλερ στο φινάλε.

Ωστόσο, η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του «τριφυλλιού» πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 40.000 φιλάθλους του που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης ζήτησαν νίκη και στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Δίδυμο Λέτο – Κλέιτον και «κιτρινόμαυρο» 4-3-3

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν άλλαξε την πετυχημένη... συνταγή των προηγούμενων αναμετρήσεων και παρέταξε για ακόμα μία φορά τον Παναθηναϊκό χωρίς κλασικό επιθετικό και μπροστά τους Κλέιτον και Λέτο. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Κωστένογλου χρησιμοποίησε το 4-3-3 με μία έκπληξη, καθώς προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Δέλλα.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Παναθηναϊκό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, στα δεξιά της άμυνας ο Μαρίνος, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Τα δύο κεντρικά χαφ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σιμάο και Κατσουράνης, λίγο πιο δεξιά έπαιζε ο Ζέκα και αριστερά ο Κουίνσι. Στην επίθεση ήταν οι Λέτο και Κλέιτον, σε σύστημα όμως που ανάλογα με τον τρόπο που έβγαινε μπροστά το «τριφύλλι» γινόταν 4-3-3. Από την άλλη, για την ΑΕΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής, στα δεξιά της άμυνας ο Κοντοές, αριστερά ο Καράμπελας και στο κέντρο οι Μανωλάς και Κάλα. Στη μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Βάργκας, Μάκος και Καφές και στην τριάδα μπροστά ξεκίνησαν δεξιά ο Μπέλεκ, αριστερά ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.


Ασταμάτητος ο Λέτο!

Οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να κυλήσουν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 9' για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο Ζέκα γύρισε πολύ ωραία έξω από την περιοχή στον Κλέιτον και αυτός με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λυμπερόπουλος κινήθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Σαριέγκι και αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή σούταρε, αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Από την φάση αυτή και μετά οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και τελικά στο 16' έφτασαν και στο γκολ. Ο Κατσουράνης με φοβερή κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Λέτο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Το γήπεδο πήρε... φωτιά. Η φάση αυτή «ανέβασε» και άλλο το «τριφύλλι», που κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και στο 30' πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Μετά από ωραία μπαλιά του Μαρίνου, ο Κουίνσι έφυγε στην κόντρα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Λέτο και αυτός χωρίς αντίπαλο, με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης για το 2-0!
Ισορροπία και δοκάρι...

Μετά το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός... χαλάρωσε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ισορροπήσει απόλυτα το ματς. Μάλιστα, στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν στην επίθεση και έχασαν και δύο καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο. Στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βραζιλιάνου, ο Κάλα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 42' ο «Λεό» κινήθηκε ωραία, έκανε και το σουτ από πλάγια θέση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Δύο γκολάρες και ένα δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε... φορτσάτος και δεν άργησε να πετύχει και τρίτο γκολ! Στο 53' ο Κουίνσι κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, σούταρε από πλάγια, ο Αραμπατζής απέκρουσε αρχικά, όμως ο Κατσουράνης με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «πράσινους», οι οποίοι πίστεψαν όμως πως το ματς τελείωσε σε εκείνο το σημείο. Έτσι λοιπόν, στα επόμενα λεπτά χαλάρωσαν ξανά και έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ. Η Ένωση δεν έχασε την ευκαιρία, πίεσε και στο 61' μείωσε σε 3-1! Ο Βάργκας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Καφές με κεφαλιά έστρωσε στον Μπέλεκ και αυτός με δυνατό, γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ του Καμερουνέζου οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 68' έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Μπέλεκ έκανε την σέντρα, ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Πράσινες ευκαιρίες, κίτρινο γκολ!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και με δεδομένο πως η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει ψηλά, έβρισκε συνεχώς... τρύπες πίσω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να χάσουν τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ. Πρώτα με τον Ζέκα στο 80' και μετά με τα σουτ των Λέτο και Μαυρία στο 83' και στο 87'. Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα η Ένωση με τον Λεονάρντο στο 89'... έπιασε στον ύπνο το «τριφύλλι», μείωσε σε 3-2 και μετέτρεψε τον πράσινο περίπατο σε θρίλερ! Τελικά, το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Σιμάο, Μπουμσόνγκ – Καράμπελας, Κάλα, Καφές, Λυμπερόπουλος, Βάργκας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα (82'Μαυρίας), Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης (89' Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Κλέιτον (69' Καραγκούνης).

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Μάκος (68' Κάρλος), Καράμπελας (56' Λαγός, 77 λ.τρ. Γεωργέας), Βάργκας, Λυμπερόπουλος

"Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση"

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε στις 18.30, ανέφερε πως δεν θέλει να είναι επικεφαλής της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, ενώ βγήκε και ανακοίνωση για την κοινή επίσκεψη που επιθυμεί να υπάρξει σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κάρολο Παπούλια.
"Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση"
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο: “Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση παραδίδει την σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής. Θα ήταν καλό να βρεθεί μάλιστα σήμερα η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός.”

Όσον αφορά την συνάντηση που ζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δήλωσε στη ΝΕΤ: “Ελπίζω, θα δούμε”!

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας επισημαινόταν ότι η ανταπόκριση θα είναι άμεση εφόσον το αίτημα της συνάντησης υποβληθεί από αμφότερους τους αρχηγούς. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, η συνάντηση των τριών ανδρών θα γίνει απόψε το βράδυ, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ!

Από την πλευρά του, ο Μιλιτιάδης Παπαϊωάνου μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: "Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πάει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για να βρεθεί λύση». Επίσης, είπε ότι η χώρα πρέπει να έχει πρωθυπουργό που θα παραδώσει στον επόμενο πρωθυπουργό.

Άφησαν τον Αρη στο... μηδέν!!

Στίβεσον και Ντίμπλερ ανέλαβαν δράση όταν ο Αρης έδειχνε απειλητικός και ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 78-66, χάρη στην εξαιρετική του εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Άφησαν τον Αρη στο... μηδέν!
Οι κυανέρυθροι εκμεταλλεύτηκαν και πάλι τη δύναμη της Νέας Σμύρνης και άφησαν τον Αρη δίχως νίκη μετά και την 3η αγωνιστική της Α1.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και το ματς πήγε στο δικό του ρυθμό. Οι "κίτρινοι" πήγαν το ματς σε αργό τέμπο, πέρασαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι και έτσι προηγήθηκαν με 11-3 μετά από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού. Για τους γηπεδούχους, ο μόνος που έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι ήταν ο Στίβεσον. Οι "κίτρινοι" διατήρησαν τις αποστάσεις μετά από τρία λεπτά (10-17), αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης, με τους Κιζ, Ξανθόπουλο και Νάτζφεϊ να αλλάζουν τον ρυθμό, κατάφερε να μειώσει σε 19-18 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει 26-24 υπέρ της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Το δεύτερο δεκάελπτο άρχισε εντυπωσιακά για τον Πανιώνιο. Μπάρλος και Νάτζφεϊ έδωσαν βοήθειες στον Στίβεσον και ο Πανιώνιος έτρεξε ένα σερί 9-0 και πέρασε μπροστά με 33-24. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Πανιώνιος ήταν ο απόλυτος άρχοντας του παιχνιδού και έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο παρκέ. Έτσι, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους και το ημίχρονο να τελειώσει 46-38 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην τρίτη περίοδο, ο Άρης ρίχνει και πάλι τον ρυθμό, το ματς πηγαίνει σε πολύ αργό τέμπο και έτσι η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή επιστρέφει στο ματς με τον Χρήστο Ταπούτο να είναι καταπλητικός. Ο Έλληνας φόργουορντ έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση και έτσι ο Άρης επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι με τρίποντο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (56-56).

Ο Πανιώνιος δεν έχασε ποτέ τα ηνία και με τρίποντο του Ντίπμπλερ στο 35' έφτασε στο +7 (69-62). O Στίβεσον προσέφερε ασφάλεια και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έγραψε το 73-64, για να κάνει ο Ντίμπλερ το 75-64 στο 38' και κάπου εκεί να τελειώσουν όλα.

Δεκάλεπτα: 24-26, 46-38, 56-56, 78-66
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 4, Κιζ 8 (2), Αθανασούλας 3 (1), Στίβεσον 15 (15 ριμπ.), Ντίμπλερ 14 (4/4 τρ.), Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 3, Σαρικόπουλος 2, Νάντζφεϊ 9 (1), Μπάρλος 12 (1)

ΑΡΗΣ (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κερούς 5, Ταπούτος 17 (3), Τζέιμς 24 (2), Όλιβερ 9 (1), Μάλντροου 7, Τσαλδάρης 2, Βεργίνης 2, Βεζένκοφ.

Πηγή: Superbasket.gr

Τρίποντο από... καραμπόλα!!

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Skoda Ξάνθη, επικρατώντας της Κέρκυρας με 1-0 με γκολ του Μαρκόβσκι στο 49'. Ακόμα χωρίς νίκη οι Φαίακες στη Σούπερ Λιγκ.
Τρίποντο από... καραμπόλα!
Σε ένα ματς που ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, με πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μέχρι το 25', στη συνέχεια έπεσε, οι Ακρίτες κατάφεραν μεν να ανοίξουν το σκορ, νωρίς στο δεύτερο μέρος (49'), ωστόσο έμειναν με 10, λόγω αποβολής του Ντάνι στο 63' και οπισθοχώρησαν, κάνοντας το έργο της Κέρκυρας αρκετά δύσκολο, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά στημένη αμυντική γραμμή της Skoda.

Πολλές ευκαιρίες, καλός ρυθμός
Φουριόζα μπήκε η Ξάνθη στο παιχνίδι χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε διάστημα τριών λεπτών! Στο 6' ο Γκαλίνοβιτς είπε δύο φορές “όχι” στα σουτ του Μαρκόβσκι και Μαρσελίνιο, μέσα από την μικρή περιοχή, ενώ στο 9' ο Βλαχοδήμος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κροάτη τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα δεν έμεινε απαθής στο γρήγορο τέμπο των Ακριτών, ισορρόπησε το ματς και αφού απείλησε με την κεφαλιά του Ιωάννου (ο οποίος έγινε και αναγκαστική αλλαγή στο 36', όπου την θέση του πήρε ο Μαζνόφ) στο 12', έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Γκουστάβο στο 17' και τον Οσμάν στο 18', ωστόσο η ομάδα που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ ήταν η Skoda, όταν στο 21' ο Βλαχοδήμος έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην μικρή περιοχή, πλάσαρε, αλλά το πλασέ του έδιωξε προ της γραμμής ο Μαϊστόροβιτς.
Το ματς μέχρι εκείνο το σημείο είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται και να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ, ωστόσο μετά το 25' ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με αρκετά φάουλ και διακοπές, λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν άλλες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ένα γκολ, μία αποβολή και μετά τίποτα...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ, το οποίο πέτυχε η Skoda Ξάνθη ύστερα από... καραμπόλα στο 49'! Ο Μπέρτος έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Πόι, αυτός με τη σειρά του έκανε τη συρτή σέντρα και ο Μαρκόβσκι πλάσαρε αρχικά, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε, αλλά η μπάλα ξανά χτύπησε στον επιθετικό των Ακριτών και κατέληξε στα δίχτυα.
Το γρήγορο γκολ αποδιοργάνωσε την Κέρκυρα, η οποία δεν μπορούσε να αντιδράσει και να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο. Ωστόσο, μετά την αποβολή του Ντάνι στο 63' (δεύτερη κίτρινη), οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς βγήκαν μπροστά, καθώς και η Skoda οπισθοχώρησε αισθητά, πίεσαν, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το πολυπρόσωπο τείχος άμυνας που είχαν στήσει οι Ακρίτες δεν επέτρεψε στους Φαίακες να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση κι έτσι το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την Ξάνθη να πετυχαίνει την δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα και την Κέρκυρα να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, δίχως νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

90+3' Λήξη του αγώνα

90+2'
Κίτρινη κάρτα στον Βιβιανί.

90' Σουτ του Γραμμόζη, ο Βιβιανί μπλοκάρει την μπάλα.

88' Κίτρινη κάρτα στον Σουάνη.

85' Aλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Πόι, ο Καζάκης.

72' Κίτρινη κάρτα στον Μετίν.

68' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του σκόρερ Μαρκόβσκι, ο Φλίσκας.

63' Aποβολή για την Ξάνθη. Δεύτερη κίτρινη στον Ντάνι που αφήνει τους Ακρίτες με 10 παίκτες.

60'
Σουτ του Βλαχοδήμου λίγο άουτ.

59' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Μαρσελίνιο, ο Μάνταλος.

56' Αλλαγή για την Κέρκυρα, στη θέση του Χάμπλε, ο Μετίν.

49' Γκολ για την Ξάνθη! Σέντρα του Πόι από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι πλασάρει, ο Γκαλίνοβιτς αποκρούει, αλλά η μπάλα κοντράρει στον παίκτη της Ξάνθης και καταλήγει στα δίχτυα.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

45+2'
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

36' Αναγκαστική αλλαγή για την Κέρκυρα. Στη θέση του Ιωάννου, ο Μαζνόφ.

35' Κίτρινη κάρτα στον Μαϊστόροβιτς.

30' Κίτρινη κάρτα στον Ντάνι.

21' Νέα φάση για την Ξάνθη! Ωραία προσπάθεια του Βλαχοδήμου που πλασάρει μέσα από την μικρή περιοχή, ωστόσο ο Μαϊστόροβιτς διώχνει πάνω στη γραμμή.

20'
Κίτρινη κάρτα στον Καλαντζή.

18' Νέα φάση για την Κέρκυρα, ο Οσμάν σουτάρει, αλλά η μπάλα χτυπάει σε σώματα αμυντικών της Skoda και φεύγει κόρνερ.

17' Σουτ του Γκουστάβο από πλάγια, διώχνει εντυπωσιακά ο Βιβιανί σε κόρνερ.

13' Κίτρινη κάρτα στον Μαρκόβσκι.

12' Κεφαλιά του Ιωάννου άουτ.

9' Νέα μεγάλη φάση για την Skoda! Ο Βλαχοδήμος φάτσα με τον Γκαλίνοβιτς, το πλασέ του, όμως, φεύγει πάνω από την εστία του Κροάτη κίπερ.

6' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ξάνθη! Εκτέλεση φάουλ για τους Ακρίτες, σύγχυση στην περιοχή της Κέρκυρας, ο Μαρκόβσκι πλασάρει, αλλά ο Γκαλίνοβιτς διώχνει. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα φτάνει στον Μαρσελίνιο από τα δεξιά, ο οποίος πλασάρει, αλλά ο Κροάτης πορτιέρο λέει και πάλι "όχι".

1' Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Βλαχοδήμος, Βασιλακάκης, Μαρκόβσκι (68' Φλίσκας), Πόι (85' Καζάκης), Μαρσελίνιο (59' Μάνταλος), Ντάνι
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης (71' Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Χάμπλε (56' Μετίν), Κοντοδήμος, Όσμαν, Γκουστάβο, Ιωάννου (36' Μαζνόφ)
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Ήττα - σοκ για Ρούμπιν!!

Αναπάντεχη ήττα με 1-0 γνώρισε η Ρούμπιν Καζάν στο Νίζνι Νόβγκοροντ από την Βόλγκα στο πλαίσιο της 30ης και τελευταία αγωνιστικής της κανονικής σεζόν του ρωσικού πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, τερμάτισε στην 7η θέση με 49 βαθμούς όσους έχει και η Κούμπαν Κράσνονταρ και θα επιδιώξει στα πλέι οφ να πάρει πλησιάσει τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Europa League.
Ήττα - σοκ για Ρούμπιν!
H Βόλγκα, της οποίας οι παίκτες είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο και ο προπονητής της, Ντμίτρι Τσερτσίσεφ χωρίς συμβόλαιο από την Κυριακή (6/11), πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Μπιμπίλοφ με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα μετά από αδυναμίας της Ρούμπιν να απομακρύνει τη μπάλα
Η σύνθεση της Ρούμπιν: Ριζίκοφ, Κούζμιν, Σαρόνοφ, Θέσαρ Νάβας, Ανσάλντι, Α. Ερεμένκο (59' Καραντενίζ), Ριαζάντσεφ, Ρ. Ερεμένκο, Νάτχο, Λεμπεντένκο (86' Καλέσιν), Μεντβέντεφ (67' Οραζαχέντοφ)
Πηγή: sentra-goal.gr

Από τέλη Σεπτέμβρη έχει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ!!

Παραπάνω από ένα μήνα έχει να μαζέψει τους τρεις βαθμούς της νίκης ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα ηττήθηκε 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη!
Από τέλη Σεπτέμβρη έχει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ!
Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν επικρατούσε 3-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Μετά ακολούθησε βαθμολογικός κατήφορος...
5η αγωνιστική 2/10/2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1
6η αγωνιστική 16/10/2011 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0
7η αγωνιστική 23/10/2011 Άρης-ΠΑΟΚ 1-1
8η αγωνιστική 30/10/2011 ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-3
9η αγωνιστική 6/11/2011 Αστέρας-ΠΑΟ 1-0

Ο παλιός είναι… αλλιώς!!

Η εμπειρία του Κολοσσού αποδείχθηκε καταλυτική στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ και με ηγέτες τους έμπειρους Τσάμη, Χαρίση, Ασημακόπουλο, κέρδισε (77-73) και ξεκινά για πρώτη φορά το πρωτάθλημα με 3Χ3.
Ο παλιός είναι… αλλιώς!
Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, ο Κολοσσός πήρε τη μεγάλη νίκη και το τρίτο του ροζ φύλλο αγώνα, αυτή τη φορά επί του ΚΑΟΔ στο Βενετόκλειο μένοντας αήττητος και στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό είναι μάλιστα, το καλύτερο ξεκίνημα των «θαλασσί» στην ιστορία τους στην Α1.

Οι Ροδίτες δεν είχαν στη σύνθεση τους τον Αμερικάνο γκαρντ, Μάρκους Χάτεν και ο Βασίλης Φραγκιάς αναγκάστηκε να στηριχθεί στον Γιώργο Καλαϊτζή, αλλά και τους Νίκο Λιακόπουλο, Αγγελο Τσάμη που αναλάμβαναν κατά περίσταση χρέη οργανωτή.

Ο ΚΑΟΔ εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα των «θαλασσί» και είχε το προβάδισμα στο σκορ σε όλη τη διάρκεια σχεδόν του πρώτου ημιχρόνου (32-37, 18’) έχοντας ως μεγαλύτερο όπλο την ευστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου με πρωταγωνιστή τον Χαραλαμπίδη, αφού ο Φλάουερς μετά τους 8 πόντους του πρώτου τριλέπτου, σίγησε.

Ο Κολοσσός επανήλθε στο παιχνίδι με ηγέτη τον Άγγελο Τσάμη που πραγματοποιεί άλλη μια εξαιρετική σεζόν και «κολώνα» της ομάδας στη ρακέτα τον Κώστα Χαρίση. Το παιχνίδι εξελίσσονταν σε ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου με καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ (46-45, 26’), αλλά τη διαφορά έκανε ο παλαιότερος παίκτης του Κολοσσού, Αντώνης Ασημακόπουλος.

Ο αρχηγός των Ροδιτών πέτυχε επτά συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου δίνοντας διψήφιο προβάδισμα (68-58, 34’) έναντι των Δραμινών, οι οποίοι όμως, δεν παράτησαν το ματς. Έκαναν την τελική τους αντεπίθεση στο τελευταίο δίλεπτο με τρίποντα των Σάντερς, Κακαρούδη και 2/2 βολές του Χαραλαμπίδη (73-72), αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Ασημακόπουλος και Τσάμης ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών και το ματς ολοκληρώθηκε (77-73) με τους Ροδίτες να πανηγυρίζουν την τρίτη τους νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 39-38, 59-56, 77-73

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 10 (5/8 δίπ.), Καλαϊτζής 5 (1/4 τρίπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ), Πάνος 7,  Γεωργαλής 4 (5 ριμπ.),  Ασημακόπουλος 9 (1/2 τρίπ., 6 ριμπ.), Μπόκιν 9 (1/2 τρίπ., 4 ριμπ.),  Χαρίσης 10 (2/2 δίπ., 5 ριμπ.), Τσάμης 19 (2/7 δίπ., 3/5 τρίπ., 6 ριμπ., 5 ασιστ), Χόπσον 4.

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης):
Σάντερς 8 (2/2 τρίπ.), Καρύδας 11 (3/6 δίπ., 1/4 τρίπ., 6 ασίστ), Χαραλαμπίδης 23 (6/6 β., 4/8 δίπ., 3/4 τρίπ., 3 κλεψ.), Αθηναίου 3 (1/2 τρίπ.), Μισέλ 5, Χούμας, Κιτσούλης 4, Τσέρανιτς 5, Ζάρας, Φλάουερς 11 (4/9 δίπ., 1/4 τρίπ., 7 ριμπ.), Κακαρούδης 3 (1/1 τρίπ.), Μπένας.

Πηγή: Gazzeta.gr

Ο Αστέρας και το ...τέρας!

Ιδανικό θύμα ο κουτσός ΠΑΟΚ, προσφέρθηκε για την πρώτη νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα. Έχασε 0-1 στην Τρίπολη και μετρά 1,5 μήνα χωρίς τρίποντο. Δοκάρι στο 88` ο Λεονάρντο!
Ο Αστέρας και το ...τέρας!
Ο Αστέρας λοιπόν με υπηρεσιακό τεχνικό, τον Στάικο Βεργέτη, έκανε σεφτέ για φέτος, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με το γκολ του Περόνε στο 44`. Ο κακός στα πρώτα 60 λεπτά ΠΑΟΚ "ζωντάνεψε" μετά το 60` με την είσοδο των Παπάζογλου, Γιάννου και Σπαντάσιο (κυρίως) κυνήγησε το γκολ, έχασε ευκαιρίες, είχε και δοκάρι στο 88` με τον Λεονάρντο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το βαθμό, γνωρίζοντας τη 2η σερί ήττα στο πρωτάθλημα και μένοντας 5 αγωνιστικές μακριά από τη νίκη.
Λίγα πράγματα...
Το φάουλ του Τσαμπούρη στο 2` και ένα καλό σουτ του Αρίας στο 19` ήταν ό,τι είδαμε από αξιόλογες φάσεις στην Τρίπολη στο πρώτο ημίωρο. Το ματς δεν είχε άσχημο ρυθμό στην αρχή, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρωτοβουλία από το 10`-15` και μετά, δίχως όμως να απειλεί.
Δυο ευκαιρίες... υπό προϋποθέσεις έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 28` και στο 30`, αλλά στη μια περίπτωση ο "Σάλπι" δεν έκανε καλό κοντρόλ, ενώ στη δεύτερη πέρασε ανεκμετάλλευτη η "φαρμακερή" πάσα του Λεονάρντο.
αλλά 1-0!
Ο Αστέρας των πολλών αλλαγών έπασχε από ομοιογένεια, κάνοντας και πολλά λάθη, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έκανε παιχνίδι από τον άξονα και στα πλάγια είχε μόνο κάποιες καλές μεμονωμένες προσπάθειες, χωρίς να παίρνει βοήθεια από τον Γεωργιάδη. Μ` αυτά και μ` αυτά, στο 44` ο Τσαμπούρης έκανε ένα γέμισμα από δεξιά και ο Περόνε με θαυμάσια κεφαλιά, αδειάζοντας τον Τσιρίλο, έκανε το 1-0!
Αλλαγές κι ευκαιρίες
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ νευρικός, ο Αστέρας με καλή ψυχολογία στο δεύτερο μέρος κι οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 49` με το σουτ του Περόνε και την παρολίγο ασυνεννοησία των Μαλεζά και Χαλκιά. Ο Μπόλονι έβγαλε "Σάλπι" και Γεωργιάδη και πέρασε Γιάννου και Παπάζογλου, με τον τελευταίο να έχει μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, μόλις μπήκε!
Στο 63` ο Περόνε πήγε να βάλει το γκολ της... δεκαετίας από τη σέντρα, αλλά ο Χαλκιάς κατάφερε να αποκρούσει! Ο Σπαντάσιο ήταν το τελευταίο χαρτί του Ρουμάνου τεχνικού, με τον Δικέφαλο πλέον να παίζει και κόντρα στο χρόνο.
Πίεση και δοκάρι!
Λεονάρντο και Βιεϊρίνια μέσα σε δυο λεπτά (73` και 75`) δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, με τον ΠΑΟΚ να παίζει στο μισό γήπεδο τον Αστέρα μέχρι το 80`. Τέλος πάντων, παίζοντας ψυχωμένα αλλά με τη βοήθεια και των γνωστών... κουτοπόνηρων πρακτικών (πετάμε μπάλες μέσα...), που εξόργισαν τον Μπόλονι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-0 παίρνοντας μια σημαντική νίκη, αφού στάθηκαν τυχεροί στο δοκάρι του Λεονάρντο στο 88`.sportdog gr

Ισοπαλία με... αυτογκολάρα Παπαδόπουλου!!

Ισόπαλες με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Ανόβερο και Σάλκε, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο όμως να... κλέβει την παράσταση με το πολύ ωραίο αυτογκόλ που πέτυχε!
Ισοπαλία με... αυτογκολάρα Παπαδόπουλου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Πούκι άνοιξε το σκορ για την Σάλκε στο 26', ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά σε... λάθος τέρμα έκανε το 1-1. Το Ανόβερο μάλιστα, στο 59' με τον Αμπντελαούε πέρασε μπροστά στο σκορ με 2-1, ωστόσο στο 73' και πάλι ο Πούκι με πολύ ωραίο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Μετά την ισοπαλία αυτή, η Σάλκε βρέθηκε μόνη δεύτερη με 22 βαθμούς, έναν λιγότερο από τις δεύτερες Ντόρτμουντ, Βέρντερ και Γκλάντμπαχ, ενώ το Ανόβερο είναι έκτο με 19 βαθμούς.






Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 4/11

Μάιντς-Στουτγκάρδη 3-1
(53, 64’ Ουτζά, 60’ Ίβανσιτς- 50’ Κακάου)

Σάββατο 22/10 (16:30)

Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 5-1
(12’, 78’ Γκέτσε, 45’ Καγκάουα, 61’ Μπέντερ, 66’ Λεβαντόφσκι-59’ Χλεμπ)

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 3-2
(49’, 54΄’ πεν., 86’ Πισάρο-3’ Κλέμενς, 45’ Ποντόλσκι)

Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 1-2
(32’ Πέκχαρτ-34’ Ρόζενταλ, 92’ Σισέ)

Χόφενχαϊμ-Καϊζερσλάουτερν 1-1
(33’ Ιμπίσεβιτς-73’ Κουεμάχα)

Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 1-2
(18’ Ράμος-33’, 35’ Ρόις)

Λεβερκούζεν-Αμβούργο 2-2
(5’ Σούρλε, 20’ Μπέντερ-34’ Βέστερμαν, 57’ Γιάνσεν)

Κυριακή 23/10

Ανόβερο-Σάλκε 2-2
(29’ αυτ. Παπαδόπουλος, 59’ Αμπντελαουέ-26’, 73’ Πούκι)

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 4/11

Καϊζερσλάουτερν-Λεβερκούζεν (21:30)

Αν η χώρα καταρρεύσει η Πελοπόννησος θα σωθεί!!

Ο πρωθυπουργός Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κλέβει τη δόξα από τον Πανίκα: «Αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας».
Αν η χώρα καταρρεύσει η Πελοπόννησος θα σωθεί!
Τα έχουμε γράψει πολλές φορές για τον Πέτρο Τατούλη. Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν μέσω του πολιτικού χάους, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Περισσότερα στο kamarinia.gr.
 

Ποιοι φταίνε για το λοκ άουτ;

Η σεζόν στο ΝΒΑ είναι ένα βήμα πριν την οριστική ματαίωση, καθώς παίκτες και ιδιοκτήτες αδυνατούν να συμφωνήσουν και το Gazzetta.gr παρουσιάζει 10 από τους... ενόχους της κρίσης που απειλεί το ΝΒΑ.
Ποιοι φταίνε για το λοκ άουτ;

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, ο πολυμήχανος κύριος Ντέιβιντ Στερν έχει ακυρώσει ήδη όλους τους αγώνες του Νοεμβρίου, ενώ μετά τη χθεσινή συνάντηση της Ένωσης των Παικτών με τους ιδιοκτήτες έγινε σαφές ότι αν οι παίκτες δεν συμφωνήσουν στη νέα πρόταση (51% για τους παίκτες η μοιρασιά των κερδών της Λίγκας), είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσουμε το σύνολο της σεζόν 2011-12.
Το τελεσίγραφο των ιδιοκτητών λήγει την Τετάρτη, γεγονός που εκνεύρισε τον Πρόεδρο της Ένωσης των Παικτών, τον guard των Λέικερς, Ντέρεκ Φίσερ, που εμφανίστηκε προβληματισμένος με τη στάση των ιδιοκτητών, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που οι παίκτες αρνηθούν τη συγκεκριμένη προσφορά, θα επιστρέψουν στο... 47% (έναντι 53% που είναι το ποσοστό που θα παίρνουν οι ιδιοκτήτες από τα κέρδη του ΝΒΑ), ένα νούμερο που προκαλεί αλλεργία στους παίκτες του ΝΒΑ.
Κι όλα αυτά, ενώ οι πρώτοι τριγμοί έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται ανάμεσα στους παίκτες, που βλέπουν ότι η παρατεινόμενη απραξία τους έχει κοστίσει μερικά εκατομμύρια δολάρια και... έπεται συνέχεια.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Κόουτς, έχεις πολλή δουλειά!!

Για την ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ κόντρα στον Ολυμπιακό, όντας μόλις 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη έχω αρκετές ενστάσεις, όπως φαντάζομαι και αυτοί που βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης και όλοι οι υπόλοιποι που παρακολούθησαν τον …
Κόουτς, έχεις πολλή δουλειά
Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος...
Για την ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ κόντρα στον Ολυμπιακό, όντας μόλις 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη έχω αρκετές ενστάσεις, όπως φαντάζομαι και αυτοί που βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης και όλοι οι υπόλοιποι που παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση. Για μένα αν θέλετε, το μεγαλύτερο ρίσκο ήταν που κάθισε ο Πολωνός στον πάγκο. Ρίσκο που δεν δίστασε να πάρει ο ίδιος με την άγνοια κινδύνου του πρωτάρη και που πλήρωσε τελικά ο ΑΡΗΣ. Είναι η αρχή όμως και φυσικά έχει την πίστωση χρόνου ο 39χρονος και φυσικά την διακοπή των δυο εβδομάδων να μάθει την ομάδα του.
Θα σταθώ σε ένα συμπέρασμα περισσότερο, που προκύπτει αβίαστα μετά και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να παρουσιάσει κάτι που θα είναι ομάδα και όχι φυσικά αυτό το… κάτι σαν ομάδα που είδαμε για 7ο στη σειρά παιχνίδι.
Μέσα σε 70΄ μπροστά στα μάτια του νέου τεχνικού των κιτρίνων ξεδιπλώθηκαν όλες οι παθογένειες του φετινού ΑΡΗ. Αν είχε ένα μπλοκάκι, νομίζω ότι δεν θα του έφτανε. Φοβερά αμυντικά κενά, αποστάσεις στις γραμμές, απουσία πλάνου, ούτε ένας αυτοματισμός, έλλειψη αλληλοκάλυψης, παντελής απουσία ανάπτυξης παιχνιδιού που να ξεκινάει από την άμυνα, συν την φοβερή αδυναμία στα στημένα (τρία γκολ ήταν αυτά) και την ψυχολογία στο ναδίρ. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα. Απλά σημείωσα αυτά που… βγάζουν μάτι.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν απογοητεύτηκε από αυτά που είδε ο Πρόμπιερζ. Και να συνέβη δεν πρόκειται να το μοιραστεί δημόσια. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να κρατήσω την υπόσχεσή του ότι θα δουλέψει σκληρά για να αλλάξει την εικόνα, έχοντας πίστη στο υλικό.
Θαυματοποιός δεν είναι ο Πολωνός. Έχει όμως την όρεξη, την φιλοδοξία και την τεράστια επιθυμία να πετύχει. Δυστυχώς δεν έχει τον χρόνο. Ο ΑΡΗΣ έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και έχει τέσσερα ματς μπροστά από τα οποία πρέπει ούτε λίγο ούτε πολύ να πάρει το απόλυτο ή τουλάχιστον να έχει τις λιγότερες απώλειες για να ξαναμπεί στο κόλπο και να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Αναφέρομαι στα δυο σερί εκτός έδρας με ΟΦΗ και Πανιώνιο αλλά και τα εξής αναβολής με Δόξα και Λεβαδειακό.
Οποιαδήποτε απώλεια από εδώ και πέρα θα είναι σαν… μαχαιριά και οφείλουν άπαντες να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και τα ανάγκη να επικρατήσει συσπείρωση, ανασύνταξη και να σημάνει επιτέλους η αντεπίθεση. Τα τσεκούρια του πολέμου και της κακόπιστης κριτικής (η καλόπιστη είναι καλοδεχούμενη) ας μείνουν για την ώρα θαμμένα.
Πηγή: allaboutaris.com

"Δίκαιος ο βαθμός"

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Μπάμπης Τεννές, στάθηκε στις φάσεις που έχασε η ομάδα του με τον Καμαρά στο ματς με τον Εργοτέλη, όπου θα μπορούσε να προηγηθεί και να πάρει τη νίκη.
"Δίκαιος ο βαθμός"
"Νομίζω χάσαμε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Καμαρά. Ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις και δίκαια πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας", τόνισε αρχικά ο Τεννές.
Ο 57χρονος προπονητής πρόσθεσε στη συνέχεια πως: "Ολα τα παιχνίδια τα παλεύουμε με αξιώσεις. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα αλλά πρέπει να παρουσιάσουμε όσο καλύτερη εικόνα μπορούμε"

Κορυφή για Λάτσιο – Ουντινέζε, θέαμα η Μίλαν!!

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος βρίσκονται Λάτσιο και Ουντινέζε μετά τις σημερινές τους δύσκολες νίκες και την αναβολή του ματς της Γιουβέντους με την Νάπολι. Εύκολη νίκη με «τεσσάρα» για Μίλαν.
Κορυφή για Λάτσιο – Ουντινέζε, θέαμα η Μίλαν! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Ουντινέζε νίκησε την Σιένα 2-1 στο «Φρίουλι», με τον Μπάστα να ανοίγει το σκορ στο 4' και τον Ντι Νατάλε να κάνει το 2-0 στο 64'. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν στο σκορ στο 77' με τον Μπολτζόνι. Με τη νίκη αυτή η Ουντινέζε έφτασε τους 21 βαθμούς και πέρασε πρώτη, όπου θα έχει... παρέα σε ισοβαθμία την Λάτσιο.

Οι «λατσιάλι» νίκησαν δύσκολα 1-0 την Πάρμα, με τον Σκούλι στο 84' να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Μίλαν, η οποία νίκησα άνετα εντός έδρας με 4-0 την Κατάνια. Ο Ιμπραόμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 7' με πέναλτι, ο Ρομπίνιο με ωραία προσπάθεια έκανε το 2-0 στο 24', ενώ το 3-0 έγινε με αυτογκόλ του Λόντι στο 69'. Το... κερασάκι στη νίκη των «ροσονέρι» έβαλε ο Τζαμπρότα στο 72' με κοντινό σουτ.

Το βραδινό ματς ανάμεσα στην Γιουβέντους και τη Νάπολι αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Παλέρμο - Μπολόνια 3-1
(13' Ζάχαβι, 52' Σιλβέστρε, 74' Ίλιτσιτς / 87' Γκαστόν Ραμίρες)
Νοβάρα - Ρόμα 0-2
(73' Μπόγιαν, 76' Οσβάλντο)
Κυριακή
Τζένοα - Ίντερ [αναβολή]
Αταλάντα - Κάλιαρι 1-0
(80' Ντένις)
Τσεζένα - Λέτσε 0-1 |
(56' Κουαντράδο)

Κιέβο - Φιορεντίνα 1-0
(66' Ριγκόνι)
Λάτσιο - Πάρμα 1-0
(84' Σκούλι)
Μίλαν - Κατάνια 4-0
(7' πέν. Ιμπραχίμοβιτς, 24' Ρομπίνιο, 69' αυτ. Λόντι, 72' Τζαμπρότα)
Ουντινέζε - Σιένα 2-1
(2' Μπάστα, 64' Ντι Νατάλε / 77' Μπολτζόνι)
Νάπολι - Γιουβέντους [αναβολή]
*η 1η  αγωνιστική έχει αναβληθεί

Η βαθμολογία
1. Ουντινέζε 21
2. Λάτσιο 21
3. Μίλαν 20
4. Γιουβέντους 19
5. Παλέρμο 16
6. Νάπολι 14
7. Κατάνια 14
8. Ρόμα 14
9. Κάλιαρι 13
10. Σιένα 13
11. Πάρμα 12
12. Φιορεντίνα 12
13. Τζένοα 12
14. Κιέβο 12
15. Μπολόνια 10
16. Αταλάντα 12*
17. Ίντερ 8
18. Λέτσε 8
19. Νοβάρα 7
20. Τσεζένα 3
*η Αταλάντα ξεκίνησε με -6

"Δεν έφτασε η προσπάθεια"

Απογοητευμένος από το τελικό 0-0 με τον Παναιτωλικό εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, παρότι εξήρε την προσπάθεια των παικτών του.
"Δεν έφτασε η προσπάθεια"
"Εγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά δεν έφτασε για να νικήσουμε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Εμείς κυριαρχήσαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Μετά το 70΄ επήλθε κούραση σε ορισμένους παίκτες και εκεί δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Αυτό τώρα είναι παρελθόν. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε. Είχαμε κάνει συζήτηση όλη την εβδομάδα με τους παίκτες, σε ποια κατάσταση θα βρισκόμασταν αν παίρναμε τη νίκη", είπε αρχικά ο Καραγεωργίου.
Κατόπιν ανέφερε: "Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι, ελπίζοντας ότι θα έχουμε περισσότερους παίκτες στη διάθεσή μας. Έγινε προσπάθεια από όλους. Δημιουργήσαμε τις προσπάθειες και τις προϋποθέσεις για το γκολ, αλλά δεν μπήκε. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κεντρώους για να ξεκουράσουν τους Τζούνιορ, Ολίσε και Μπέντο, σε άλλες θέσεις υπάρχουν νεότεροι παίκτες για να το κάνουν αυτό.
Ολοι μπορούν να προσφέρουν και γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Προσπαθούμε να επιλέξουμε την καλύτερη 11άδα και 18άδα και μέσα από αυτή την διαδικασία προσπαθούμε να προωθήσουμε νέα παιδιά. Το τακτικό μας κομμάτι ήταν καταπληκτικό. Μόνο μία ευκαιρία έκανε ο Παναιτωλικός. Το κάτι παραπάνω για το γκολ, δεν είναι μόνο θέμα τακτικής".
Για την απουσία του Ρομάνο και των υπόλοιπων παικτών που είναι τραυματίες, ο Νίκος Καραγεωργίου είπε: "Δεν χρειάζεται να αναφέρω εγώ πόσο μεγάλο πλήγμα είναι η απουσία του Ρομάνο. Είναι τεράστιο πλήγμα. Σε πέντε μέρες πρέπει να αναπροσαρμόσουμε καινούργια πράγματα. Οι άλλοι παίκτες θα επανέλθουν, δεν έχουν τόσο σοβαρούς τραυματισμούς".
Ερωτηθείς για τον 17χρονο τερματοφύλακα, Ζαχαρία Καβουσάκη, τόνισε: "Για τον αγώνα με την Κέρκυρα, έχουμε ακόμα 15 ημέρες. Μετράει ότι μπήκε ένα δικό μας παιδί από την ακαδημία. Είναι ένα παιδί που διεκδικεί επί «ίσοις όροις» τη θέση".

Εφτά μάτια για να τη χορτάσεις...!!

Με εφτά γκολ (7-1) φιλοδώρησε την Οσασούνα η Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Primera Division, με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ και να φτάνει τον Μέσι στην 1η θέση των σκόρερ.
Εφτά μάτια για να τη χορτάσεις...
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε φορτσάτος από την αρχή και στο 23ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Οσασούνα παρότι κατέβηκε με αρκετές απουσίες έκαναν το λάθος και ισοφάρισαν με τον Μπαλντέ οκτώ λεπτά αργότερα μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της Μαδριλένων.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα και δείτε το βίντεο στο gazzetta.gr

Aμφισβητούν την επιλογή της "απόλυτης λιτότητας"

Η Ελλάδα αν και επικρίνεται για το μερίδιο ευθύνης της στην κρίση της ευρωζώνης, περιγράφεται επίσης και ως θύμα εξαιτίας του εύρους των προσπαθειών, που της ζητήθηκε να καταβάλει, και οι οποίες ίσως αποδειχθούν αναποτελεσματικές.
Aμφισβητούν την επιλογή της "απόλυτης λιτότητας"
Ορισμένοι πολιτικοί και οικονομολόγοι κρίνουν πως οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για την κρίση, και κάτω από αυτές τις συνθήκες αμφισβητούν την ικανότητα της χώρας να ξαναβρεθεί στον δρόμο της ανάπτυξης και συνεπώς να μειώσει το έλλειμμά της.
«Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποκτήσει σταθερότητα με ένα πρόγραμμα που δεν θα βασίζεται στην δημοσιονομική εξυγίανση», προειδοποιούν οι Πράσινοι του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι τάσσονται υπέρ «ενός προγράμματος ανοικοδόμησης της χώρας».
Για τον Σάιμον Τίλφορντ του Κέντρου Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης με έδρα το Λονδίνο, η λιτότητα που επιβλήθηκε στους Έλληνες είναι "πολύ υπερβολική" και εππισημαίνει ότι «η ευρωζώνη φέρει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας».
Αυτή είναι και η γνώμη του Ανρί Στερντινιάκ του Γαλλικού Παρατηρητηρίου Οικονομικών Συγκυριών (OFCE), ο οποίος εκτιμά πως πρέπει να «δοθεί περισσότερος χρόνος στους Έλληνες για να επιλύσουν τα προβλήματά τους, να εγγυηθούν το χρέος τους και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο ανόρθωσης της βιομηχανίας, με επίκεντρο τις χώρες της Νότιας Ευρώπης».

"Δεν με έχουν πλησιάσει..."

Τέλος στα σενάρια που θέλουν τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του έβαλε ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Αΐλτον.
"Δεν με έχουν πλησιάσει..."
"Όχι, όχι δεν με έχει πλησιάσει κανείς από την Ελλάδα, ούτε σε επίσημο ούτε σε ανεπίσημο επίπεδο", δήλωσε αρχικά ο 27χρονος σέντερ φορ και πρόσθεσε:
"Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο πολύ μεγάλοι σύλλογοι με πολλές επιτυχίες στην Ευρώπη, όμως αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης του ΑΠΟΕΛ και επικεντρώνομαι στις υποχρεώσεις και τους στόχους που έχει η ομάδα".
"Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2013. Όπως είπα, στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στη Κύπρο", κατέληξε.

Γιατί το ΣΔΟΕ βάζει τώρα χέρι στο ποδόσφαιρο!!

Η πολιτική εξουσία έπαψε να αποτρέπει τους οικονομικούς ελέγχους σε ΠΑΕ, προπονητές και ποδοσφαιριστές και η φοροδιαφυγή στον αθλητισμό αποκαλύπτεται... Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Γιατί το ΣΔΟΕ βάζει τώρα χέρι στο ποδόσφαιρο
Προχθές το μεσημέρι ένα μεγαλοστέλεχος του ΣΔΟΕ περνούσε το γραφείο του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη, του ανθρώπου που εδώ και τρεις μήνες αναζητεί τον μίτο της Αριάδνης στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Τα στοιχεία που του παρέδωσε είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για ορισμένους από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Παράγκας Νο 2.
Η στοιχηματική απάτη και οι προσυνεννοημένοι αγώνες μπορεί να αποδειχτούν μόνον αν βρεθούν τα προϊόντα του οικονομικού εγκλήματος, δηλαδή τα μαύρα χρήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται πλέον η δικαστική έρευνα, καθώς ο ανακριτής γνωρίζει ότι οι πολυτιμότεροι συνεργάτες του είναι όσοι διώκουν την οικονομική απάτη.
Σε αυτό το πλαίσιο πλέον κινούνται οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ. Στο μικροσκόπιό τους βρίσκονται:
- Συμβόλαια που έχουν υπογράψει ή έχουν ανανεώσει ποδοσφαιριστές και προπονητές των ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν τα συμβόλαια αυτά έχουν κατατεθεί στην εφορία και αν τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτά είναι πραγματικά ή ψευδή. Επίσης ψάχνουν και διπλά συμβόλαια.
- Ποσά δηλωμένα στις προσφυγές τους προς την UEFA και τη FIFA οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που έχουν οικονομικές διαφορές με τις ομάδες. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ θα ελέγξουν αν τα ποσά που δηλώνονται στο εξωτερικό είναι τα ίδια με τα αναγραφόμενα στα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει στην Ελλάδα.
- Φορολογικές δηλώσεις των ξένων ποδοσφαιριστών. Ερευνάται αν οι ποδοσφαιριστές έχουν υποβάλει δήλωση στην Ελλάδα ή στην πατρίδα τους, αν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τους εισοδήματα και αν έχουν φορολογηθεί για τις μεγάλες αμοιβές που εισπράττουν. Το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει ήδη στοιχεία από τις χώρες καταγωγής των ποδοσφαιριστών προκειμένου να ελέγξει αν έχουν υποβληθεί φορολογικές δηλώσεις και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί τα ποσά που δηλώθηκαν.
Με τον νόμο 3842/2010 καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγηση επιδομάτων και ειδικών αμοιβών και οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών φορολογούνται με βάση τη φορολογική κλίμακα και με συντελεστές που φθάνουν μέχρι 45%, ενώ πριν από την 1/1/2010 ήταν 21,2%.
-Οι έλεγχοι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εντάσσονται σε αυτή την προσπάθεια, καθώς τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και το ποδόσφαιρο θεωρείται κινητήριος μοχλός... φοροδιαφυγής. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να γίνουν νέοι έλεγχοι, οι οποίοι έπρεπε να είχαν περαιωθεί εδώ και κάποια χρόνια, αλλά οι πολιτικοί ταγοί παρενέβαιναν και τους απέτρεπαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Ηταν μια μόνιμη κατάσταση, την οποία ουδείς κατήγγειλε, καθώς υπήρχε γενικευμένη συνενοχή. Ετσι, μόλις προχθές ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να πληρώσει 560.000 ευρώ για να μη βρεθεί ο πρόεδρός του στο κρατητήριο...
Πηγή: Εξέδρα

Κοίτα τι έφαγες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία απίστευτη γκάφα έκανε ένας τερματοφύλακας στην Νότια Αφρική! Ο συμπαίκτης του τού γύρισε την μπάλα, αλλά ο γκολκίπερ παραπάτησε και έτσι κατέληξε στα δίχτυα. Δείτε το βίντεο...
Κοίτα τι έφαγες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άνθρωπος δεν παίζεται!!

Για τον Κένι Νταλγκλίς έχει ξεπεράσει τον σερ Ματ Μπάσμπι, ειδικά αν σκεφτούμε πού βρισκόταν η ομάδα του προτού την αναλάβει. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ο άνθρωπος δεν παίζεται
Ο Κέβιν Κίγκαν υπογραμμίζει τον μέγιστο σεβασμό που έχει γι' αυτόν, ανεξάρτητα αν εμμέσως παραδέχεται ότι δεν τον γουστάρει. Αποτέλεσε λόγο, ώστε ο Ζοσέ Μουρίνιο να δεχτεί να εργαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.
Μπορεί να είναι και φιλικός, εκτός αγωνιστικών χώρων όμως, αν πιστέψουμε όσα έχει πει ο Τζορτζ Γκρέιαμ, ενώ με την πάροδο του χρόνου κάνει κάποιους, όπως ο Κάρλο Αντσελότι, να αισθάνονται όλο και πιο ερωτευμένοι μαζί του. Το μεγάλο πρόβλημά του σύμφωνα με τον Χάουαρντ Γουίλκινσον είναι πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη δουλειά του, τα είκοσι πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας αποτελούν κάτι που ουδείς θα το κάνει ξανά, όπως σημείωσε ο Αρσέν Βενγκέρ και, τέλος, υποχρεώνει ακόμα και όσους τον νικάνε στο γήπεδο, όπως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πρόσφατα, να λένε ότι «δεν αισθάνθηκα ξεχωριστός, επειδή τον σέβομαι απεριόριστα».
Ασφαλώς και θα έχετε καταλάβει πως όλοι οι παραπάνω προπονητές ανέφεραν (ή έχουν αναφέρει κατά καιρούς) όσα διαβάσατε για τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Κι εδώ που τα λέμε, αισθανόμαστε και εμείς λίγο περίεργα τώρα, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί πρέπει να ανακαλύψουμε-καθιερώσουμε νέα λέξη, ώστε να τον χαρακτηρίζουμε. Το προπονητής είναι πολύ γενικό και υπερβολικά λίγο, ώστε να αποδίδει τη σημασία του Σκωτσέζου για τον σύλλογό του. Δεύτερον, γιατί αισθανόμαστε σχετική ανησυχία, αναλογιζόμενοι πως στα εφηβικά χρόνια μας παίρναμε τον ρόλο του στα παιχνίδια μάνατζερ και επιχειρούσαμε να κάνουμε ό,τι αυτός, όταν αναλαμβάναμε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Στα φοιτητικά χρόνια μας παρακολουθούσαμε την έκρηξη επιτυχιών της δημιουργίας του και τον θεωρούμε υπαίτιο για τη χειρότερη ποδοσφαιρική βραδιά της φίλαθλης ζωής μας, εκείνη τη σχιζοφρενική, για όσους μας αρέσει η Μπάγερν Μονάχου, στη Βαρκελώνη. Εδώ και δεκατρία χρόνια τον παρακολουθούμε και επαγγελματικά πλέον απ' το δημοσιογραφικό πόστο και με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ότι θα βγούμε πιο νωρίς απ' αυτόν στη σύνταξη. Με τη δική μας, φυσικά, να έχει «υποχρεωτικό» χαρακτήρα, αν (βαράτε ξύλο) έρθει.
Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Συγχωρήστε μας το απλοϊκό της γραφής, αλλά δεν παίζεται. Αυτό μας βγήκε να γράψουμε γι' αυτόν σήμερα. Δεν παίζεται.
Πηγή: Goal

Με το "Χρυσό Παπούτσι" στο "Μπερναμπέου"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αποθέωση γνώρισε σήμερα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε στους οπαδούς το "Χρυσό Παπούτσι" και ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά του...
Με το "Χρυσό Παπούτσι" στο "Μπερναμπέου"! (ΒΙΝΤΕΟ)