Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα... παρεπόμενα του καλού μπάσκετ!!

Είναι βασικό ζητούμενο η αγωνιστική άνοδος του ΠΑΟΚ, ώστε να μαζέψει κοντά του τον κόσμο, o οποίος, με τη σειρά του, μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει με την μαζική παρουσία του στο "Παλατάκι".

Τα... παρεπόμενα του καλού μπάσκετ
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας...
Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, λοιπόν, είναι γεγονός! Βέβαια, ακόμη κι αν αυτή ήρθε, απ' ότι φάνηκε η ομάδα ακόμη δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θέλει ο Σούλης Μαρκόπουλος. Υπάρχουν αυτά τα... καταραμένα "νεκρά" διαστήματα, δείγμα του ότι ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν είναι έτοιμος. Πέραν αυτού, στα μέχρι στιγμής τους παιχνίδια, οι "ασπρόμαυροι" δείχνουν να μην έχουν κάποια σχέση με την ομάδα που βλέπαμε την περασμένη σεζόν και που έπαιζε εξαιρετική άμυνα.
Σε πολλά σημεία αρκετών αγώνων, ο "Δικέφαλος" δεν αρέσει καθόλου αμυντικά και "πληγώνεται" στον τομέα που ήταν την περίοδο που πέρασε δυνατός. Τα δύο παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν πως αυτή η πολυπόθητη "χημεία" κάνει... μπαμ πως λείπει. Μια "χημεία" που παίζει και αυτή τον ρόλο της, ώστε τη δεδομένη χρονική στιγμή η απόδοση του ΠΑΟΚ να μην είναι ικανοποιητική.
Μερικοί παίκτες συνεχίζουν να μην "πατούν" καλά και το παιχνίδι απέναντι στον Ηλυσιακό, που δεν είναι -κακά τα ψέματα- η ομάδα που προκαλεί... φόβο, έφερε κάποιον προβληματισμό. Ίσως, βέβαια, όπως τόνισε και μετά το τέλος του αγώνα ο Σούλης Μαρκόπουλος να υπήρχε άγχος, που είναι λογικό να υπάρχει μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Ο αγώνας, όμως, του Σαββάτου (5/11) έδειξε πως θα πρέπει η ομάδα άμεσα να βρει την ταυτότητά της, καθώς υπάρχει και ο παράγοντας κόσμος.
Να φέρει τον κόσμο με το... ζόρι!
Αυτή τη σεζόν, ως γνωστόν, η τρίτη θέση του πρωταθλήματος δεν οδηγεί στην Ευρωλίγκα και η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί να... έρθει μέσω του κόσμου. Αυτό έκανε σαφές ο Τζόρντι Μπερτομέου, στο περιθώριο της εκδήλωσης στην Αθήνα για την παρουσίαση στοιχηματικής εταιρίας, τονίζοντας πως θα δοθεί wild card μόνο σε περίπτωση που το "Παλατάκι" σφύζει από ζωή (και στο Eurocup για το οποίο υπάρχουν πολλές προσδοκίες), εκτός από κάποια άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη επεισοδίων και την αγωνιστική και διοικητική σταθερότητα.
Για να είναι, όμως, κοντά ο κόσμος, πρέπει να βλέπει κάτι που του αρέσει από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, κάποιοι εκ των οποίων θα πρέπει άμεσα να βελτιωθούν, αφού στην παρούσα φάση δεν γίνεται να αλλάξουν όλοι όσοι δεν ικανοποιούν.
Με ένα ελκυστικό θέαμα, που θα παρουσιάζει το σύνολο του Μαρκόπουλου, θα έρχεται στο γήπεδο περισσότερος κόσμος, άρα περισσότερα έσοδα και προπαντός το γήπεδο θα γίνει ένα... άλλο "Παλατάκι", που δεν θα είναι απογοητευτικά άδειο όπως πέρυσι.
Μηδέν οικονομική υπέρβαση
Με δυο λόγια, είναι ένα στοίχημα των παικτών να πάρουν μαζί τους τον κόσμο. Να προσπαθήσουν γι' αυτό! Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από τη διοίκηση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αυξηθεί κατά πολύ το μπάτζετ. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί να προβεί σε αλλαγές παικτών που θα επιβαρύνουν επιπλέον οικονομικά κι άλλο την ομάδα. Επομένως, η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω αύξηση του μπάτζετ σε μια χρονιά που το μότο είναι: "η οικονομική εξυγίανση πάνω από όλα". Γιατί αν δεν τηρηθεί αυτό το μότο, τότε η ομάδα δεν μπορεί να κάνει βήματα μπροστά τα επόμενα χρόνια, όπως οραματίζονται οι διοικούντες και φυσικά ο κόσμος της.
Ο στόχος της οικονομικής εξυγίανσης, πάντως, από μόνος του καλό θα ήταν να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, χωρίς η ομάδα να πρέπει να "μαγεύει" με την απόδοσή της, όταν, βεβαίως, λήξει η τιμωρία για όσα συνέβησαν στους αγώνες της ομάδας την περασμένη σεζόν.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: