Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

"Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση"

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε στις 18.30, ανέφερε πως δεν θέλει να είναι επικεφαλής της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, ενώ βγήκε και ανακοίνωση για την κοινή επίσκεψη που επιθυμεί να υπάρξει σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κάρολο Παπούλια.
"Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση"
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο: “Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση παραδίδει την σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής. Θα ήταν καλό να βρεθεί μάλιστα σήμερα η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός.”

Όσον αφορά την συνάντηση που ζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δήλωσε στη ΝΕΤ: “Ελπίζω, θα δούμε”!

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας επισημαινόταν ότι η ανταπόκριση θα είναι άμεση εφόσον το αίτημα της συνάντησης υποβληθεί από αμφότερους τους αρχηγούς. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, η συνάντηση των τριών ανδρών θα γίνει απόψε το βράδυ, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ!

Από την πλευρά του, ο Μιλιτιάδης Παπαϊωάνου μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: "Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πάει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για να βρεθεί λύση». Επίσης, είπε ότι η χώρα πρέπει να έχει πρωθυπουργό που θα παραδώσει στον επόμενο πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: