Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τρίποντο από... καραμπόλα!!

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Skoda Ξάνθη, επικρατώντας της Κέρκυρας με 1-0 με γκολ του Μαρκόβσκι στο 49'. Ακόμα χωρίς νίκη οι Φαίακες στη Σούπερ Λιγκ.
Τρίποντο από... καραμπόλα!
Σε ένα ματς που ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, με πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μέχρι το 25', στη συνέχεια έπεσε, οι Ακρίτες κατάφεραν μεν να ανοίξουν το σκορ, νωρίς στο δεύτερο μέρος (49'), ωστόσο έμειναν με 10, λόγω αποβολής του Ντάνι στο 63' και οπισθοχώρησαν, κάνοντας το έργο της Κέρκυρας αρκετά δύσκολο, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά στημένη αμυντική γραμμή της Skoda.

Πολλές ευκαιρίες, καλός ρυθμός
Φουριόζα μπήκε η Ξάνθη στο παιχνίδι χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε διάστημα τριών λεπτών! Στο 6' ο Γκαλίνοβιτς είπε δύο φορές “όχι” στα σουτ του Μαρκόβσκι και Μαρσελίνιο, μέσα από την μικρή περιοχή, ενώ στο 9' ο Βλαχοδήμος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κροάτη τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα δεν έμεινε απαθής στο γρήγορο τέμπο των Ακριτών, ισορρόπησε το ματς και αφού απείλησε με την κεφαλιά του Ιωάννου (ο οποίος έγινε και αναγκαστική αλλαγή στο 36', όπου την θέση του πήρε ο Μαζνόφ) στο 12', έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Γκουστάβο στο 17' και τον Οσμάν στο 18', ωστόσο η ομάδα που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ ήταν η Skoda, όταν στο 21' ο Βλαχοδήμος έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην μικρή περιοχή, πλάσαρε, αλλά το πλασέ του έδιωξε προ της γραμμής ο Μαϊστόροβιτς.
Το ματς μέχρι εκείνο το σημείο είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται και να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ, ωστόσο μετά το 25' ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με αρκετά φάουλ και διακοπές, λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν άλλες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ένα γκολ, μία αποβολή και μετά τίποτα...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ, το οποίο πέτυχε η Skoda Ξάνθη ύστερα από... καραμπόλα στο 49'! Ο Μπέρτος έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Πόι, αυτός με τη σειρά του έκανε τη συρτή σέντρα και ο Μαρκόβσκι πλάσαρε αρχικά, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε, αλλά η μπάλα ξανά χτύπησε στον επιθετικό των Ακριτών και κατέληξε στα δίχτυα.
Το γρήγορο γκολ αποδιοργάνωσε την Κέρκυρα, η οποία δεν μπορούσε να αντιδράσει και να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο. Ωστόσο, μετά την αποβολή του Ντάνι στο 63' (δεύτερη κίτρινη), οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς βγήκαν μπροστά, καθώς και η Skoda οπισθοχώρησε αισθητά, πίεσαν, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το πολυπρόσωπο τείχος άμυνας που είχαν στήσει οι Ακρίτες δεν επέτρεψε στους Φαίακες να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση κι έτσι το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την Ξάνθη να πετυχαίνει την δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα και την Κέρκυρα να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, δίχως νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

90+3' Λήξη του αγώνα

90+2'
Κίτρινη κάρτα στον Βιβιανί.

90' Σουτ του Γραμμόζη, ο Βιβιανί μπλοκάρει την μπάλα.

88' Κίτρινη κάρτα στον Σουάνη.

85' Aλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Πόι, ο Καζάκης.

72' Κίτρινη κάρτα στον Μετίν.

68' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του σκόρερ Μαρκόβσκι, ο Φλίσκας.

63' Aποβολή για την Ξάνθη. Δεύτερη κίτρινη στον Ντάνι που αφήνει τους Ακρίτες με 10 παίκτες.

60'
Σουτ του Βλαχοδήμου λίγο άουτ.

59' Αλλαγή για την Ξάνθη, στη θέση του Μαρσελίνιο, ο Μάνταλος.

56' Αλλαγή για την Κέρκυρα, στη θέση του Χάμπλε, ο Μετίν.

49' Γκολ για την Ξάνθη! Σέντρα του Πόι από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι πλασάρει, ο Γκαλίνοβιτς αποκρούει, αλλά η μπάλα κοντράρει στον παίκτη της Ξάνθης και καταλήγει στα δίχτυα.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

45+2'
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

36' Αναγκαστική αλλαγή για την Κέρκυρα. Στη θέση του Ιωάννου, ο Μαζνόφ.

35' Κίτρινη κάρτα στον Μαϊστόροβιτς.

30' Κίτρινη κάρτα στον Ντάνι.

21' Νέα φάση για την Ξάνθη! Ωραία προσπάθεια του Βλαχοδήμου που πλασάρει μέσα από την μικρή περιοχή, ωστόσο ο Μαϊστόροβιτς διώχνει πάνω στη γραμμή.

20'
Κίτρινη κάρτα στον Καλαντζή.

18' Νέα φάση για την Κέρκυρα, ο Οσμάν σουτάρει, αλλά η μπάλα χτυπάει σε σώματα αμυντικών της Skoda και φεύγει κόρνερ.

17' Σουτ του Γκουστάβο από πλάγια, διώχνει εντυπωσιακά ο Βιβιανί σε κόρνερ.

13' Κίτρινη κάρτα στον Μαρκόβσκι.

12' Κεφαλιά του Ιωάννου άουτ.

9' Νέα μεγάλη φάση για την Skoda! Ο Βλαχοδήμος φάτσα με τον Γκαλίνοβιτς, το πλασέ του, όμως, φεύγει πάνω από την εστία του Κροάτη κίπερ.

6' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ξάνθη! Εκτέλεση φάουλ για τους Ακρίτες, σύγχυση στην περιοχή της Κέρκυρας, ο Μαρκόβσκι πλασάρει, αλλά ο Γκαλίνοβιτς διώχνει. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα φτάνει στον Μαρσελίνιο από τα δεξιά, ο οποίος πλασάρει, αλλά ο Κροάτης πορτιέρο λέει και πάλι "όχι".

1' Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Βλαχοδήμος, Βασιλακάκης, Μαρκόβσκι (68' Φλίσκας), Πόι (85' Καζάκης), Μαρσελίνιο (59' Μάνταλος), Ντάνι
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης (71' Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Χάμπλε (56' Μετίν), Κοντοδήμος, Όσμαν, Γκουστάβο, Ιωάννου (36' Μαζνόφ)
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: