Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Αστέρας και το ...τέρας!

Ιδανικό θύμα ο κουτσός ΠΑΟΚ, προσφέρθηκε για την πρώτη νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα. Έχασε 0-1 στην Τρίπολη και μετρά 1,5 μήνα χωρίς τρίποντο. Δοκάρι στο 88` ο Λεονάρντο!
Ο Αστέρας και το ...τέρας!
Ο Αστέρας λοιπόν με υπηρεσιακό τεχνικό, τον Στάικο Βεργέτη, έκανε σεφτέ για φέτος, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με το γκολ του Περόνε στο 44`. Ο κακός στα πρώτα 60 λεπτά ΠΑΟΚ "ζωντάνεψε" μετά το 60` με την είσοδο των Παπάζογλου, Γιάννου και Σπαντάσιο (κυρίως) κυνήγησε το γκολ, έχασε ευκαιρίες, είχε και δοκάρι στο 88` με τον Λεονάρντο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το βαθμό, γνωρίζοντας τη 2η σερί ήττα στο πρωτάθλημα και μένοντας 5 αγωνιστικές μακριά από τη νίκη.
Λίγα πράγματα...
Το φάουλ του Τσαμπούρη στο 2` και ένα καλό σουτ του Αρίας στο 19` ήταν ό,τι είδαμε από αξιόλογες φάσεις στην Τρίπολη στο πρώτο ημίωρο. Το ματς δεν είχε άσχημο ρυθμό στην αρχή, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρωτοβουλία από το 10`-15` και μετά, δίχως όμως να απειλεί.
Δυο ευκαιρίες... υπό προϋποθέσεις έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 28` και στο 30`, αλλά στη μια περίπτωση ο "Σάλπι" δεν έκανε καλό κοντρόλ, ενώ στη δεύτερη πέρασε ανεκμετάλλευτη η "φαρμακερή" πάσα του Λεονάρντο.
αλλά 1-0!
Ο Αστέρας των πολλών αλλαγών έπασχε από ομοιογένεια, κάνοντας και πολλά λάθη, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έκανε παιχνίδι από τον άξονα και στα πλάγια είχε μόνο κάποιες καλές μεμονωμένες προσπάθειες, χωρίς να παίρνει βοήθεια από τον Γεωργιάδη. Μ` αυτά και μ` αυτά, στο 44` ο Τσαμπούρης έκανε ένα γέμισμα από δεξιά και ο Περόνε με θαυμάσια κεφαλιά, αδειάζοντας τον Τσιρίλο, έκανε το 1-0!
Αλλαγές κι ευκαιρίες
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ νευρικός, ο Αστέρας με καλή ψυχολογία στο δεύτερο μέρος κι οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 49` με το σουτ του Περόνε και την παρολίγο ασυνεννοησία των Μαλεζά και Χαλκιά. Ο Μπόλονι έβγαλε "Σάλπι" και Γεωργιάδη και πέρασε Γιάννου και Παπάζογλου, με τον τελευταίο να έχει μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, μόλις μπήκε!
Στο 63` ο Περόνε πήγε να βάλει το γκολ της... δεκαετίας από τη σέντρα, αλλά ο Χαλκιάς κατάφερε να αποκρούσει! Ο Σπαντάσιο ήταν το τελευταίο χαρτί του Ρουμάνου τεχνικού, με τον Δικέφαλο πλέον να παίζει και κόντρα στο χρόνο.
Πίεση και δοκάρι!
Λεονάρντο και Βιεϊρίνια μέσα σε δυο λεπτά (73` και 75`) δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, με τον ΠΑΟΚ να παίζει στο μισό γήπεδο τον Αστέρα μέχρι το 80`. Τέλος πάντων, παίζοντας ψυχωμένα αλλά με τη βοήθεια και των γνωστών... κουτοπόνηρων πρακτικών (πετάμε μπάλες μέσα...), που εξόργισαν τον Μπόλονι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-0 παίρνοντας μια σημαντική νίκη, αφού στάθηκαν τυχεροί στο δοκάρι του Λεονάρντο στο 88`.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: