Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πρόμπιερζ και Ολυμπιακός στην κοσμάρα τους…

Πολύτιμοι οι τρεις βαθμοί, αλλά μάλλον πολυτιμότερη η διακοπή, μπας και σκεφτούν κάποιοι τι κάνουν στο γήπεδο. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.
Πρόμπιερζ και Ολυμπιακός στην κοσμάρα τους…
Και για να εξηγήσουμε τον τίτλο, ξεκαθαρίζουμε:
Να γράψεις κάτι για τη νίκη του Ολυμπιακού στο «Βικελλίδης»! Μάλιστα… Και μπορούμε να πούμε πραγματάκια για τους Πειραιώτες, που και φρεσκάδα είχαν, αλλά και όρεξη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα για να κάνουν κάτι όμορφο. Και πήραν δίκαια τη νίκη, στέλνοντας από πολύ νωρίς το μήνυμα στους αντιπάλους τους, ότι αυτό το 90λεπτο, δε γινόταν να μην το κάνουν δικό τους…
Ωστόσο, δε γίνεται να σέβεσαι το άθλημα και τους νόμους του και να μην αναφέρεσαι σε κάποια πράγματα. Αυτός ο Πρόμπιερζ , δεν ξέρω αν πραγματικά είναι μεγάλος προπονητής ή όχι! Μπορεί να είναι σπουδαίος και μακάρι να καταφέρει να βγάλει την ομάδα του από την δύσκολη θέση. Όμως ρε παιδιά, κατάλαβε κανείς τι ήθελε να κάνει; Όχι, μην μπερδεύεστε! Δεν θα καθίσουμε να του κάνουμε κριτική σκληρή ή να τον πούμε «άσχετο» και άλλα τέτοια…
Ο Πολωνός κόουτς μπορεί σε λίγο καιρό να μεταμορφώσει τον Άρη, αλλά έτσι όπως αντέδρασε στο ντεμπούτο του, μου θύμισε χειρουργό που «ανοίγει» τον ασθενή , ξεκινάει την επέμβαση, δίχως να έχει ασχοληθεί με την ασθένεια και χωρίς καν να έχει κάνει εξετάσεις. Άδικο έχω;
Είδαμε έναν Άρη, μεταμορφωμένο ολοκληρωτικά! Και ξαφνικά! Εξυπνάδες δίχως λόγο κι αφορμή… Ο Πρόμπιερς άλλαξε ακόμη και τον τερματοφύλακα, τη στιγμή που όλοι υμνούσαν τον Βελλίδη. Πιο απλά, άπαντες μια ώρα πριν το ματς περίμεναν το εξής σχήμα: Βελλίδης, Καζναφέρης, Μίσελ, Σανκαρέ, Ντίκο, Φατί, Παπαστεριανός (ή Πρίττας), Καστίγιο, Ακόστα, Ουμπίδες και Σολτάνι. Τελικά είδατε πως κατέβηκε ο Πρόμπιερζ απέναντι σε μια ομάδα που δεν χαρίζεται, είναι πρωταθλήτρια και δεν είχε περιθώρια για τρίτη γκέλα. Ίσως ο Πολωνός πόνταρε στο… ολοκληρωτικό άνω- κάτω, πήρε μεγάλο ρίσκο και το πλήρωσε από νωρίς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μοντέστο. Πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και όταν συμβαίνει αυτό μετά από κόρνερ, η άμυνα είναι υποχρεωμένη να πάθει… συγκοπή. Κι αυτό έγινε, με τον Τζιμπούρ να βάζει το γκολ. Ε, το δεύτερο τέρμα ο Κορσικανός το έβαλε, όπως το πέτυχε και στην Ντόρτμουντ.
Όμως, αν ο προπονητής του Άρη έκανε τα …δικά του, τόσο νωρίς, τι να πεις και για τον Ολυμπιακό; Μιλάμε για ρεσιτάλ επιπολαιότητας! Αυτοί δεν κράταγαν τη μπάλα ούτε είκοσι δευτερόλεπτα στα πόδια τους. Λες και ήταν στου Ρέντη και έπαιζαν φιλικό, στο τέλος της σεζόν. Μιλάμε για τόση χαλάρωση. Οι ευκαιρίες που έχαναν ήταν «εγκλήματα» κατά του αθλήματος, με κορυφαία την φάση του Μόνχε. Αλλά και του Τζιμπούρ στο τέλος των καθυστερήσεων.
Αγχώθηκε κι ο Βαλβέρδε, σκέφτηκε περισσότερο ανασταλτικά και ο Ολυμπιακός είχε και πρόβλημα, μόλις κουράστηκε ο αρκετά καλός Τοροσίδης.
Για τοποθετήσεις στην άμυνα; Τι να πούμε; Στο γκολ του Φατί, ο Μέγκιερι έγινε… Κοστάνσο!
Ο Άρης θα παίξει με ακόμη περισσότερο θράσος , απλά να προσέξει γιατί στην επόμενη αγωνιστική περιμένει ο Νίκος Αναστόπουλος.
Όσο για τον Ολυμπιακό; Πολύτιμοι οι τρεις βαθμοί, αλλά μάλλον πολυτιμότερη η διακοπή , μπας και σκεφτούν κάποιοι τι κάνουν στο γήπεδο…
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: