Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Κύριοι, πάρτε τερματοφύλακα»

O Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη κι εξηγεί το γιατί οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αποκτήσουν τερματοφύλακα...• Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο α’ ημίχρονο πολύ καλός, μου άρεσε πολύ, ήταν γρήγορος, ενέπνεε εμπιστοσύνη η τριάδα στα χαφ των Μοντέστο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, κέρδισε κατά κράτος το κέντρο. Με μπροστά τους γρήγορους Μιραλάς, Μόνχε, Τζιμπούρ, έκανε περίπατο ο Ολυμπιακός. Ποια κατοχή, είδατε ότι ο Άρης είχε την κατοχή στο πρώτο μισάωρο, αλλά ο Ολυμπιακός σκορπούσε πανικό όταν έβγαζε τις επιθέσεις.
Ο Μόνχε μου άρεσε, τον είχα εγκρίνει αυτόν στη στήλη όταν τον πήρε ο Ολυμπιακός. Πατάει γερά, φεύγει ωραία μπροστά. Έχει περισσότερη δύναμη από τον Αμπντούν, τρέχει, βοηθάει και πίσω τον μπακ, του λείπουν παιχνίδια αλλά μπορεί να βοηθήσει.
Στο β΄ ημίχρονο είδα έναν Ολυμπιακό τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου όπως με τον ΟΦΗ που «κάθισε». Ο Άρης ανέβηκε, πήρε το κέντρο, η αλλαγή με την είσοδο του Τόχα τον βοήθησε πολύ, καθώς και η αλλαγή του Ιμπαγάσα. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα όπως πριν, ανέβηκε ο Άρης, ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε. Ο Μακούν φάνηκε μόνο στη φάση του γκολ.
Έγιναν μεγάλα λάθη στην άμυνα, και από τον Αβραάμ, όμως για εμένα κυρίως από τον τερματοφύλακα. Κι έρχομαι τώρα στους πανηγυρτζήδες που αμέσως δεν προλαβαίνει να κάνει ένα ματς κάποιο παιδί και τον βγάζουν παικταρά. Τερματοφυλακάρα έβγαλαν τον Μέγερι επειδή έπαιξε ένα ματς στην Ντόρτμουντ, όπου τι έκανε; Φτάσαμε στο σημείο όποιος τερματοφύλακας δεν τρώει γκολ γελοία να τον βγάζουμε γκολκίπαρο! Όχι κύριοι. Πάρτε τερματοφύλακα καλό τον Γενάρη!
• Πάρτε τερματοφύλακα έμπειρο τον Γενάρη. Θα παίξουμε τώρα με τον Παναθηναϊκό και θα τρέμει η ψυχή μας κάτω από τα δοκάρια; Ο Μέγερι έφταιγε στο γκολ που φάγαμε στη Γερμανία. Ένας καλός τερματοφύλακας θα μπορούσε να το είχε βγάλει. Είναι μικρός και άπειρος, στο γήπεδο του Άρη έκανε εγκλήματα. Προσέξτε τι κάνει στη φάση του πρώτου γκολ, δεν άκουσα να το συζητάνε στα ΜΜΕ. Δεν επιτρέπεται στον τερματοφύλακα να αφήσει τη θέση του στη γωνία και να αρχίσει να τρέχει διαγώνια! Φεύγεις από τη γωνία σου και που πας. Εσύ θα τρέξεις στον αντίπαλο εκεί; Κι αν κάνει πάσα πλάγια, ποιος θα είναι στο τέρμα; Φάγαμε γκολ σε ένα τέρμα χωρίς τερματοφύλακα! Ο γκολκίπερ αγόρι μου κλείνει τη γωνία, δεν παίρνει τη… γωνία και φεύγει!
• Στο δεύτερο γκολ δραματική πάλι κατάσταση. Αν έτρωγε αυτά τα γκολ ο Κοστάντζο, θα είχε γίνει σήμερα επανάσταση. Μα έτσι θα πορευτούμε; Και δεν έχω δει ποτέ Ούγγρο ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια να βγαίνει καλή μεταγραφή… Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού!
Πάρτε έμπειρο και καλό τερματοφύλακα να ησυχάσουμε. Λείπει πολύ η σιγουριά που μας έδινε ο Νικοπολίδης. Ο Ολυμπιακός τρώει πολλά γκολ φέτος. Πάρα πολλά γκολ για Ολυμπιακό. Σε δραματική κατάσταση ήταν και ο τερματοφύλακας του Άρη…
• Παρένθεση. Ο Κλόζε βλέπετε τι κάνει στη Λάτσιο και πώς επισκίασε τον Σισέ. Οι αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται ποιον ελεύθερο παίκτη πρότεινα να πάρει ο Ολυμπιακός πέρσι…
• Να σας πω τώρα και έναν τερματοφύλακα που θα μπορούσε να χτυπήσει ο Ολυμπιακός και να βρει λύση. Τον Χάουαρντ τον Αμερικανό της Έβερτον. Στις δυνατότητές σου είναι. Έχει μια πορεία πίσω του, πέρασε και από την Μάντσεστερ, 32 χρονών είναι, δεν θα ήθελε εξωπραγματικά λεφτά, αλλά αυτός ο τερματοφύλακας θα έδινε σιγουριά.
Ο ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη ήταν καταπληκτικός. Ο Αναστόπουλος είναι ο προπονητής του μήνα. Ο προπονητής της τακτικής. Έχει βελτιωθεί πολύ ως προπονητής. Έχει δέσει ωραία την άμυνα, δίνει στους αντιπάλους χώρο από ένα συγκεκριμένο σημείο, δημιουργεί τρίγωνα κάλυψης (πχ ο έξω δεξιά με τον μπακ και τον μέσα χαφ), πρεσάρει με το μυαλό να πάρει τη μπάλα και να φύγει στην κόντρα, και το ξαναλέω «κράτα εσύ την κατοχή να σου βάζω εγώ τα γκολ»! Έχει βάλει 8 γκολ στα 3 τελευταία δύσκολα ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό Καραϊσκάκη και Πανιώνιο Νέα Σμύρνη! Περιορίζει τους καλούς αντίπαλους παίκτες και έχει αναστήσει ορισμένους δικούς του όπως ο Μάντζιος και ο Σίσιτς.
• Κρατήστε κάτι τώρα να το θυμάστε αργότερα. Αυτός ο καινούργιος προπονητής του Άρη, δεν ξέρω αν θα κάνει δουλίτσα, να περιμένουμε να τον δούμε πρώτα. Όμως από κάποιες κινήσεις του στον πάγκο και από τις δηλώσεις του, έχει τρελίτσα! Θα έχουμε γερό νούμερο με αυτόν. Είναι παλαβιάρης. Τον βλέπω ότι θα βγει… νουμεράκος. sportdog gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: