Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ηρεμία

"Θορυβώδεις" ήταν οι πρώτοι τρεις μήνες της φετινής σεζόν για τον "Δικέφαλο", γι' αυτό και λίγες εβδομάδες ηρεμίας είναι άκρως ευεργετικές. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ηρεμία
Όσοι γνωρίζουν καλά τον ΠΑΟΚ, έχουν καταλάβει ότι αυτή η ομάδα και όσοι κινούνται γύρω της έχουν μάθει να ζουν σε μία διαρκή ένταση. Λίγες είναι οι μέρες που περνούν αδιάφορα, χωρίς να υπάρχει ένα θέμα τριβής που να προκαλεί συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των φιλάθλων. Προφανώς, αυτός ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο βιώνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ την πραγματικότητα στην ομάδα τους, εκπορεύεται από την παθολογική αγάπη που τρέφουν για τον "Δικέφαλο" και τα τέσσερα, ιερά όπως τα χαρακτηρίζουν, γράμματα.
Η... πλούσια θεματολογία
Ειδικά φέτος, οι εντάσεις, οι "κόντρες" και οι παθιασμένες κουβέντες χτύπησαν... κόκκινο. Βοήθησε και η... πλούσια θεματολογία για να συμβεί αυτό. Στην αρχή ήταν το θέμα του προπονητή που με την επιλογή Μπόλονι έληξε σχετικά γρήγορα. Ακολούθησε η μεταγραφολογία γύρω από τον Βιεϊρίνια (όχι τυχαία αφού έφθασαν κάμποσες προτάσεις, επίσημες και ανεπίσημες, στα γραφεία της ΠΑΕ) και το θέμα του υποψήφιου επενδυτή, Βασίλη Φλωρίδη που καλλιέργησε και πολύ υψηλές επιδιώξεις στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.
Μην ξεχνάμε και τον περιβόητο έλεγχο του ορκωτού λογιστή του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ. ¨Όλα αυτά ήρθαν και "έδεσαν" σε ένα πολύ "θορυβώδες", τοπίο, το οποίο ενίσχυσε και το εντυπωσιακό ξεκίνημα στης ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις, μα κυρίως η εμφάνιση και το 3-0 επί της ΑΕΚ, εκτόξευσαν τον ενθουσιασμό του κόσμου και τις προσδοκίες γι' αυτή την ομάδα στα ύψη.
Η διοίκηση δεν φρόντισε να βάλει... φρένο στην χωρίς όριο αισιοδοξία, με αποτέλεσμα η... προσγείωση να γίνει απότομα. Ήττα από τον Ολυμπιακό, ισοπαλία με ΟΦΗ και Άρη, νέα ήττα από τον Παναθηναϊκό και ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε ασταμάτητη γκρίνια. Η άνετη νίκη επί των Σάμροκ Ρόβερς και κυρίως το ξέσπασμα στην απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ήρθαν να ρίξουν κάπως τους τόνους, λειτουργώντας ευεργετικά.
Ο Νοέμβριος δεν είναι για εντάσεις...
Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ, συνολικά ως οργανισμός, έχει ανάγκη από ηρεμία. Έχει ανάγκη από μία περίοδο, στην οποία ό,τι συμβαίνει δεν θα είναι καθημερινά το... πρώτο θέμα. Και η χρονική συγκυρία φαντάζει ιδανική. Οι "ασπρόμαυροι" αγωνίζονται σήμερα (6/11) με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μετά έχουν ένα διάστημα δύο εβδομάδων χωρίς παιχνίδι και ακολουθούν τα ματς με Παναιτωλικό (20/11) και Κέρκυρα (26/11) στην Τούμπα, πριν μετρήσουν αντίστροφα για την πολύ μεγάλη αναμέτρηση με την Τότεναμ στο Λονδίνο στις 30/11.
Ο Νοέμβριος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο μήνας της ηρεμίας, αρκεί βέβαια αυτό να αποδειχθεί στην πράξη. Η ομάδα πρέπει να κερδίσει τα ματς που προανέφερα, έτσι ώστε ο Μπόλονι να έχει την άνεση να μάθει ακόμη καλύτερα το έμψυχο δυναμικό του, να εντάξει και άλλους παίκτες που δεν είχαν ενεργό ρόλο μέχρι σήμερα στο αγωνιστικό πλάνο του και να δει τους τραυματίες να επανακάμπτουν. Μόνο έτσι ο ΠΑΟΚ θα γεμίσει ξανά τις μπαταρίες του και θα μπει πιο δυνατός σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: