Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

«Δεν είναι φαβορί η Αργεντινή»

Μπορεί να είναι η πρώτη συμμετοχή της Βοσνίας ως ανεξάρτητο κράτος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια τονίζει πως το γεγονός αυτό δεν κάνει φαβορί την Αργεντινή.

«Δεν είναι φαβορί η Αργεντινή»
Με τίποτα δεν θα πρέπει η Αργεντινή να υποτιμήσει την Βοσνία στο πρώτο παιχνίδι της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως επισήμανε ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της «αλμπισελέστε» δήλωσε στην «Equipe» πως για τον ίδιο δεν υπάρχει η λέξη «φαβορί» και ότι στις μέρες μας όλο και περισσότερες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο.

«Δεν μου αρέσει η λέξη “φαβορί”. Την αφήνω στους άλλους», ήταν η τοποθέτηση του 59χρονου προπονητή, για να συμπληρώσει: «Σήμερα όλο και περισσότερες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Όλο και περισσότερο η λέξη “φαβορί” αρχίζει να χάνει την σημασία της. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα πολύ δύσκολο, παίζεις υπό πίεση».

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του που ταξίδεψαν στην χώρα του καφέ για να στηρίξουν την εθνική κι έδωσε τον λόγο του πως η Αργεντινή θα δώσει τα πάντα για να πετύχει.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μας που ήρθαν στην Βραζιλία. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Όταν κάποιος φοράει την φανέλα της Αργεντινής, έχει ευθύνη. Θα πρέπει να τιμήσει την φανέλα», ήταν τα λόγια του Σαμπέγια. Πηγή: sport-fm.gr

Mundial 2014: Η τούρτα του Μανωλά!! (vid)

Χωρίς πολλά χαμόγελα και διάθεση, η τούρτα στον Κώστα Μανωλά για τα γενέθλιά του.
Το κλίμα στο «στρατόπεδο» της Εθνικής ομάδας, μετά την ήττα από την Κολομβία με 3-0 στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν δημιουργούσε και το καλύτερο δυνατό κλίμα...
Κάτι που εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς, βλέποντας το video από την τούρτα του Κώστα Μανωλά, ο οποίος το Σάββατο έκλεισε τα 23...




Πηγή: gazzetta.gr

Mundial: Στέλνει ταμείο η καμήλα!! (vid)

Μια καμήλα έχει κλέψει την παράσταση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αφού μέχρι τώρα έχει πέσει μέσα σε τρεις προβλέψεις αγώνων.

Ο Σαχίν είναι η πρωταγωνίστρια καμήλα, έχει δημιουργήσει πονοκεφάλους στους ειδήμονες του στοιχήματος καθώς έχει προβλέψει σωστά τις νίκες της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Βραζιλίας.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι λέει για το Αργεντινή – Βοσνία






Πηγή: gazzetta.gr

Πρωτάθλημα και αργυρό παπούτσι!!

«Σκυλίσια Μέρα» με μια μεγάλη στιγμή για τον Γιώργο Σιδέρη! Ήταν 15 Ιουνίου 1969 όταν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός κέρδιζε τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη με 2-1.
Ο Γιώργος Σιδέρης σε εκείνο το ματς σκόραρε στο 80’ το 35ο του γκολ στη σεζόν κι έτσι ανακηρύχθηκε 2ος σκόρερ στην Ευρώπη για εκείνη τη χρονιά.
Πρώτος ήταν ο Βούλγαρος Ζέκοφ της Ερυθράς Σημαίας Σόφιας, ο οποίος με εφτά γκολ στους δυο τελευταίους αγώνες έφτασε στα 36, από τα 29 που ήτανε, και πήρε τελικά αυτός το χρυσό παπούτσι.
Ο Σιδέρης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1959-1970 για να πάει μετά για μια χρονιά στην Αντβέρπ στο Βέλγιο.
Το 1969 κατετάγη 17ος στο δημοψήφισμα για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης.Πηγή: sportdog.gr

Τα τιμημένα «γηρατειά» της Αργεντινής!!

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι είναι από τα πρώτα φαβορί για μια καλή πορεία στα γήπεδα της Βραζιλίας. Παράλληλα είναι και η πιο «γηρασμένη» ομάδα που έχει εμφανιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα τιμημένα «γηρατειά» της Αργεντινής
-Την πιο «γερασμένη» ομάδα του Μουντιάλ, αλλά και στην ιστορία της διοργάνωσης διαθέτει η Αργεντινή με μέσο όρο ηλικίας τα 28 χρόνια και τις 336 ημέρες. Αν καταφέρει να φτάσει σε κατάκτηση του τουρνουά, θα ξεπεράσει την Ιταλία, η οποία το σήκωσε το 2006 με μ.ο. ηλικίας τα 28 χρόνια και τις 262 ημέρες.

- Η Αργεντινή έχει κερδίσει μόλις τις δύο από τις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις με αντιπάλους από την Ευρώπη. Τη Σερβία (6-0) το 2006 και την Ελλάδα (2-0) το 2010.

-199. Τόσοι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής Αργεντινής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο η Βραζιλία, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερους.

-Μόλις ένα από τα 38 τέρματα του Λιονέλ Μέσι σε διεθνές επίπεδο, έχει επιτευχθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο άσος της Μπαρτσελόνα είχε διαμορφώσει το τελικό 6-0 απέναντι στη Σερβία στη διοργάνωση του 2006. Ο νεότερος σκόρερ της Αργεντινής σε ηλικία 18 ετών (και 357 ημερών).

-Επίλογος με τους Βόσνιους που πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι στην αποστολή τους μετέχουν 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεκίνησαν τη διεθνή τους καριέρα από άλλη εθνική ομάδα! Πηγή: sport-fm.gr

Η χαρά του over!!

Μάρτυρες του πιο παραγωγικού Παγκοσμίου Κυπέλλου (ως τώρα) από το... 1958 είναι όσοι τυχεροί βρίσκονται στη Βραζιλία και φυσικά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν από την τηλεόραση!

Η χαρά του over!
Για όσους παίζουν στοίχημα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είναι η χαρά του over!

Για όσους απλώς απολαμβάνουν το θέαμα στα γήπεδα της Βραζιλίας τότε δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο από τα γκολ που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής, στις πρώτες αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στο τουρνουά.

Συγκεκριμένα έχουν επιτευχθεί 28 γκολ σε 8 αγώνες. Καλύτερος συντελεστής ανά ματς (σε αυτό το σημείο) σημειώθηκε το 1958 στην διοργάνωση της Σουηδίας με 29 γκολ σε 8 παιχνίδια. Άλλη εποχή βέβαια.

Σε κάθε περίπτωση το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Και είμαστε ακόμα στην αρχή... Πηγή: sport-fm.gr

«Αν δεν κερδίσει την Ονδούρα, καλύτερα να αποσυρθεί»

Φοβερή δήλωση έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ για τον αγώνα της Γαλλίας με την Ονδούρα, τονίζοντας ότι αν οι «τρικολόρ» δεν μπορέσουν να κερδίσουν, καλύτερα να... το κόψουν.

«Αν δεν κερδίσει την Ονδούρα, καλύτερα να αποσυρθεί»
Το σχόλιό του για την αποψινή αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ονδούρα, στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, κλήθηκε να κάνει ο Αρσέν Βενγκέρ σε Μέσο της Λατινικής Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο Αλσατός προπονητής της Άρσεναλ τόνισε: «Εάν η Γαλλία δεν μπορεί να νικήσει την Ονδούρα, θα πρέπει να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο».

Ίσως, όμως, ο 65χρονος τεχνικός να έχει ξεχάσει τι είχε συμβεί στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όταν οι «τρικολόρ» έμειναν τελευταίοι με μόλις έναν βαθμό, έχοντας φέρει ισοπαλία με Ουρουγουάη και χάσει από Μεξικό και τους διοργανωτές.

Από την άλλη, όμως, η Ονδούρα παρουσιάζεται μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του φετινού τουρνουά.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν τα βρήκαμε με Τρινκιέρι»

Επιβεβαιώνεται το διαζύγιο της Ούνιξ με τον Αντρέα Τρινκιέρι. Υπογράψει στην Μπάμπεργκ ο Ιταλός τεχνικός.

«Δεν τα βρήκαμε με Τρινκιέρι»
Ο Αντρέα Τρινκιέρι αποχωρεί από την Ούνιξ Καζάν και αναμένεται να υπογράψει στην Μπάμπεργκ.

Η ρωσική ομάδα επιβεβαίωσε το διαζύγιο. «Διαπραγματευτήκαμε μαζί του, αλλά δεν τα βρήκαμε και αποφάσισε να μην υπογράψει νέο συμβόλαιο», δήλωσε σε ρωσική ιστοσελίδα (rsport.ru) η εκτελεστική διευθύντρια, Βικτόρια Ερεμέεβα.
Πηγή: sport-fm.gr

Χαριστέας: «Ο πιο κομπλεξικός λαός»

Ξέσπασμα του Άγγελου Χαριστέα μέσω Twitter για την κριτική που ασκείται στην Εθνική ομάδα.

Χαριστέας: «Ο πιο κομπλεξικός λαός»
Η σκληρή κριτική που ασκείται στην Εθνική (όπως έχει ασκηθεί και στον ίδιο) έβγαλε από τα ρούχα του τον Άγγελο Χαριστέα.
Ο πρώην διεθνής φορ δεν έκρυψε την οργή του για αυτή την κατάσταση κάνοντας λόγο για κομπλεξικούς που κρίνουν χωρίς να έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους.


Πηγή: sport-fm.gr

«Έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ ο Λάζοβιτς»

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Ντάρκο Λάζοβιτς, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του Ερυθρού Αστέρα.

«Έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ ο Λάζοβιτς»
Στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ φέρεται να είναι ο Ντάρκο Λάζοβιτς.

Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη, με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά»

«Τις τελευταίες ημέρες, στα γραφεία του ΠΑΟΚ, στη Μικράς Ασίας, συζητήθηκε το όνομα του Ντάρκο Λάζοβιτς. Πρόκειται για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό του Ερυθρού Αστέρα, για τον οποίον οι συστάσεις είναι πολύ καλές. Ο Λάζοβιτς προτάθηκε στον ΠΑΟΚ και η περίπτωση του αξιολογείται. Το συμβόλαιο του με τον Ερυθρό Αστέρα ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, όμως, υπάρχει προοπτική να έρθει στην Τούμπα.

Για να αποφευχθεί κάθε παρεξήγηση, διευκρινίζουμε πως ο ΠΑΟΚ δεν συζητά την περίπτωση του 31 χρόνου Λάζοβιτς που ανήκει στην Παρτιζάν και για τον οποίον έδειξε ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες η ΑΕΚ. Για αυτόν τον Λάζοβιτς, δεν ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα, όμως, θέλουν τον νεότερο Ντάρκο Λάζοβιτς και έχουν επιχειρήματα.

Ο 23χρονος Σέρβος είναι διεμβολιστής, είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός ενώ εκτός από δεξί εξτρέμ, μπορεί να παίξει και ως αριστερό εξτρέμ. Ακόμη παίζει και πίσω από τον βασικό επιθετικό. Ο Ντάρκο Λάζοβιτς προτάθηκε, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αποχωρήσει από τη Σερβία και στον ΠΑΟΚ αξιολογούν την περίπτωσή του. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2015, όμως από τη στιγμή που οι του Ερυθρού Αστέρα δεν μπορούν να τον πληρώσουν και δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις απέναντι του, είναι πιο εύκολο να αποχωρήσει».

Απόλυτο φαβορί vs Απόλυτο αουτσάιντερ!!

Η (θεωρητικά) ισχυρότερη με τη (θεωρητικά) ασθενέστερη ομάδα του πέμπτου ομίλου, ή αλλιώς… Γαλλία και Ονδούρα, συγκρούονται στο Πόρτο Αλέγκρε.

Απόλυτο φαβορί vs Απόλυτο αουτσάιντερ
Παιχνίδι με μεγάλο φαβορί και ακόμη μεγαλύτερο αουτσάιντερ διεξάγεται στο Πόρτο Αλέγκρε για τον πέμπτο όμιλο (22:00, ΝΕΡΙΤ) με τη Γαλλία να συναντά την Ονδούρα.

Οι «τρικολόρ» που επιζητούν την πρώτη τους νίκη σε Μουντιάλ μετά τον ημιτελικό του 2006 (1-0 την Πορτογαλία). Ο Ντιντιέ Ντεσάν πέραν της απώλειας του Φρανκ Ριμπερί λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να προτιμήσει τον Καρίμ Μπενζεμά αντί του Ολιβιέ Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ονδούρα στην τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση ψάχνει ακόμη την πρώτη της νίκη, μετά από τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κάρλο Κόστλι, που πέρσι αγωνίστηκε στη Βέροια. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Εβρά, Σακχό, Κοσιελνί, Ματουιντί, Καμπάιγ, Πογκμπά, Βαλμπουενά, Γκρισμάν, Μπενζεμά.

Oνδούρα (Σουάρες): Βαγιαντάρες, Μπεκέλες, Μπερνάντες, Φιγκερόα, Ιζαγκίρε, Ναχάρ, Γαρίδο, Παλάσιος, Εσπινόσα, Μπένγκτσον, Κόστλι.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία). Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή μπορείς; Απόδειξη!!

Τις πρώτες αποδείξεις πως μπορεί να κατακτήσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο καλείται να καταθέσει η Αργεντινή στην αποψινή αναμέτρηση με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αργεντινή μπορείς; Απόδειξη!
Θεωρείται δεύτερο μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας πίσω από την οικοδέσποινα, αλλά πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο. Ο λόγος για την Αργεντινή, που ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου απόψε (1:00, ΝΕΡΙΤ) αντιμετωπίζοντας για τον έκτο όμιλο την ποιοτική Βοσνία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια γνωρίζει πως οτιδήποτε λιγότερο από την κούπα μάλλον θα είναι αποτυχία. Την ώρα που πολλοί αμφιβάλλουν για το επίπεδο της αμυντικής γραμμής της ομάδας του, κανένας δεν το κάνει για την επίθεση, όπου Μέσι, Αγκουέρο και Ιγκουαΐν υπόσχονται γκολ και θέαμα, με τον πρώτο να έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε 571 λεπτά συμμετοχής σε Μουντιάλ.

Η Βοσνία στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να αποδείξει πως δεν πήγε στη Βραζιλία για την… εμπειρία. Ο Σαφέτ Σούσιτς θα στηριχτεί στο μεσοεπιθετικό ταλέντο της ομάδας του, που πέτυχε 30 γκολ στην προκριματική φάση, όταν και κέρδισε την πρωτιά από την Ελλάδα στη διαφορά τερμάτων. Ο Έντιν Τζέκο θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης θέλοντας να κερδίσει το στοίχημα από τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, «Κουν».

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές σε φιλικό επίπεδο, το 1998 στην Κόρδοβα και το 2013 στο Σεντ Λούις, με την Αργεντινή να μετρά δύο νίκες, με 5-0 και 2-0 αντίστοιχα.

Πιθανές συνθέσεις:

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Γκάγκο, Μασεράνο, Ντι Μαρία, Μέσι, Ιγκουαΐν, Αγκουέρο.

Βοσνία (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μούιτζα, Σπάχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κολάσινατς, Χαΐροβιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς, Λούλιτς, Τζέκο.

Διαιτητής: Ζοέλ Αγκιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ). Πηγή: sport-fm.gr

Η πρώτη τους φορά!!

Ελβετία και Ισημερινός αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους απόψε για τον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρώτη τους φορά
Σε έναν όμιλο με ένα μεγάλο φαβορί, τη Γαλλία, κι ένα μεγάλο αουτσάιντερ, την Ονδούρα, είναι φυσικό ο αποψινός αγώνας μεταξύ Ελβετίας και Ισημερινού (19:00, ΝΕΡΙΤ) στην Μπραζίλια να θεωρείται καθοριστικός για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για την Ελβετία, που στο 30ο της παιχνίδι σε Μουντιάλ (9 νίκες, 6 ισοπαλίες, 14 ήττες) δεν έχει νικήσει ποτέ ομάδα από τη Λατινική Αμερική μετρώντας μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Στον αντίποδα, ο Κολομβιανός τεχνικός Ρεϊνάλντο Ρουέδα έχασε λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης τον Σεγούνδο Καστίγιο, αλλά τουλάχιστον αναμένεται να παίξει κανονικά ο Κριστιάν Νομπόα. Στη μόλις τρίτη της εμφάνιση σε Μουντιάλ, η ομάδα του Ισημερινού μετρά τρεις νίκες και τέσσερις ήττες στη διοργάνωση.

Πιθανές συνθέσεις:

Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Τζουρού, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Ινλέρ, Σακίρι, Τσάκα, Στόκερ, Ντρμιτς.

Ισημερινός (Ρουέδα): Μπανγκέρα, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Αντόνιο Βαλένσια, Νομπόα, Μέντες, Μοντέρο, Καϊσέδο, Ένερ Βαλένσια.

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν).
Πηγή: sport-fm.gr

Χάσαμε, δεν χαθήκαμε…!!

Επιχείρηση «ανασυγκρότηση» στην Εθνική μετά το κακό ποδαρικό στο Μουντιάλ και την ήττα με 3-0 από την Κολομβία. Το κλίμα στην Εθνική, η επόμενη μέρα, ο «τελικός» με Ιαπωνία και οι σκέψεις του Σάντος.

Χάσαμε, δεν χαθήκαμε…
Η αρχή, λένε, είναι το ήμισυ του παντός. Δεν είναι όμως το παν. Μπορεί, λοιπόν, το ποδαρικό της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας να ήταν περίπου… εφιαλτικό, αλλά η πορεία της στη διοργάνωση δεν σταματά εδώ. Κι όσο ακόμη υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, ακόμη βέβαια και αν χαθούν κι αυτές, οφείλει να παλέψει.

«Αδικημένοι», αλλά προβληματισμένοι

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στις τάξεις της Εθνικής μετά το 3-0 από την Κολομβία. Οι διεθνείς συμφωνούσαν πως το τελικό σκορ αδικεί κατάφορα την προσπάθειά τους και πως βάσει εικόνας δικαιούνταν κάτι καλύτερο, ενδεχομένως και ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάντως στην πλειοψηφία τους παραδέχονταν πως η ελληνική ομάδα αδίκησε η ίδια την προσπάθειά της, αφού πλήρωσε κάποιες ολιγωρίες και δεν αξιοποίησε τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι.

Η επόμενη μέρα

Η Εθνική κοιτά, αναγκαστικά, μπροστά. Η επόμενη μέρα του ποδαρικού με το αριστερό τη βρίσκει ξανά στη βάση της, στο φιλόξενο Αρακαζού. Η αποστολή έφτασε τα ξημερώματα στο ορμητήριό της, υπό βροχή και αμέσως πήγε στο ξενοδοχείο για να δειπνήσει και να ξεκουραστεί. Αποκατάσταση και ανάλυση των λαθών περιλαμβάνει αρχικά το «μενού» στη σημερινή προπόνηση (00:30 ώρα Ελλάδος) για τον Φερνάντο Σάντος, που στη συνέχεια θα αρχίσει την ανάλυση του επόμενου αντιπάλου. Άλλωστε χρόνος δεν υπάρχει πολύς και το επόμενο παιχνίδι, την ερχόμενη Πέμπτη (1:00 ώρα Ελλάδος) απέναντι στην Ιαπωνία στο Νατάλ, είναι κομβικής σημασίας. Άλλωστε κοντράρονται δύο ομάδες που ξεκίνησαν με ήττα και ο χαμένος… χάνεται.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός σίγουρα θα κάνει κάποιες αλλαγές. Είναι τουλάχιστον πρόωρο να γίνουν εκτιμήσεις για το ποιες θα είναι αυτές, αλλά πιθανότατα θα προχωρήσει σε ένα φρεσκάρισμα, αφού το συγκρότημα του Αλμπέρτο Τζακερόνι τρέχει ακατάπαυστα. Θέση στο βασικό σχήμα ίσως πάρουν οι τρεις χθεσινές αλλαγές, ενώ πιθανώς να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις με τη χρησιμοποίηση παικτών που έχουν περισσότερα τρεξίματα. Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για Νικ!

Παρά το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ, στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν για την απόκτηση του Νικ Καλάθη. Προς Εφές ο Λάσμε. Τι γίνεται με Βεζένκοφ, Μποχωρίδη, Παπαγιάννη και τον… νέο Διαμαντίδη.

Αισιοδοξία για Νικ
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνιστά έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον Νικ Καλάθη. Στην υπόθεση αναμένονται εξελίξεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αφού ο 25χρονος γκαρντ θα πρέπει να ενημερώσει και τους Γκρίζλις πως αποχωρεί. Δεδομένων και των δυσκολιών, λόγω της άρνησης του Ολυμπιακού, για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, οι νταμπλούχοι θεωρούν αναγκαία την προσθήκη του Καλάθη, δίχως να σημαίνει αυτό ότι δεν θα ήθελαν και τους δύο.

Οι «πράσινοι» έχουν κάνει μια πολύ καλή πρόταση (για τρία χρόνια με 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως) στον ομογενή άσο και σαν ατού έχουν ότι η οικογένεια του Καλάθη προτιμά ασφαλώς την Αθήνα από τη Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει προπονητή και δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του Μίλος Τεόντοσιτς.

Σε ό,τι αφορά στον Στεφάν Λάσμε, που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, φέρεται να βρίσκεται μια ανάσα από την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναφορικά τώρα με τους στόχους από τον… Άρη, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ φαίνεται να είναι πιο κοντά. Οι «πράσινοι» δείχνουν διάθεση να καλύψουν τη ρήτρα των 250.000 ευρώ στο συμβόλαιό του με τον Άρη, ενώ βουλγαρικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προσφορά 1,5 εκατ. δολαρίων για τέσσερα χρόνια στον παίκτη. Αντίθετα, παρά το δεδομένο ενδιαφέρον για τον Λευτέρη Μποχωρίδη, στην υπόθεση δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική εξέλιξη.

Δύσκολα για Παπαγιάννη, απόφαση για Λούντζη

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού για τη θέση του σέντερ, αλλά ο 17χρονος άσος έχει προτεραιότητα να παραμείνει στις ΗΠΑ, να αποδεχτεί μία από τις πολλές προτάσεις που έχει να παίξει σε κολέγιο με υποτροφία και να δηλώσει σύντομα υποψηφιότητα στο ντραφτ του ΝΒΑ. Πάντως το θέμα δεν έχει κλείσει και αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα, με τους «πράσινους» να χρησιμοποιούν σαν δέλεαρ τα χρήματα, αφού αν ο μικρός μείνει στις ΗΠΑ δεν θα έχει επαγγελματικό συμβόλαιο για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια βάσει των κανονισμών στο ΝΒΑ.

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει κρούση στον Κρόνο για τον Μιχάλη Λούντζη, τον 16χρονο πλέι μέικερ (1,95μ.) που κάποιοι ήδη αποκαλούν νέο Διαμαντίδη. Πιθανώς να υπάρχει εξέλιξη για τον παίκτη τη Δευτέρα, καθώς το ΔΣ της ομάδας του θα συνεδριάσει και ίσως να αποφασίσει αν θα τον παραχωρήσει.
Πηγή: sport-fm.gr

Παπαστεριανός, ο πρώτος…!

Κοντά στην ανακοίνωση της πρώτης μεταγραφής εν όψει της νέας σεζόν είναι η Skoda Ξάνθη, η οποία φέρεται να τα έχει βρει με τον Μανώλη Παπαστεριανό.

Παπαστεριανός, ο πρώτος…
Την πρώτη της μεταγραφή εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Skoda Ξάνθη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Ακρίτες έχουν συμφωνήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό με τον 27χρονο μέσο, ο οποίος μέχρι πρότινος έπαιζε στην Κονκόρντια.

Ωστόσο, περίμεναν να τελειώσει το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για να προχωρήσουν την υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, παραμένει άγνωστο αν ο Εστέμπαν Σολάρι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, αφού ο Αργεντινός φορ φέρεται να ψάχνει αλλού για την καριέρα του.

Εν τω μεταξύ, προσεχώς ενδέχεται ο Χρήστος Πανόπουλος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να δημοσιοποιήσει κάποιες σκέψεις του για το μέλλον της Ξάνθης. Πηγή: sport-fm.gr

Στο χέρι του ο Μάντζαρης!!

Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό για την επέκταση συνεργασίας με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Την Τρίτη το ραντεβού, ακολουθούν κι άλλοι. Υποψήφιος αντι-Περπέρογλου ο Μπράμος. Ντιλέινι και Χάινς σε πρώτο πλάνο.

Στο χέρι του ο Μάντζαρης
Στον Ολυμπιακό δεν… πολυασχολήθηκαν με τις ανακοινώσεις και τις προτάσεις του Παναθηναϊκού για τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Εκλαμβάνουν ως παιχνίδι εντυπώσεων τις συγκεκριμένες κινήσεις και δεν δέχονται καν να μπουν σε διαδικασία συζήτησης μαζί τους, για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους.

Στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» υπάρχει αισιοδοξία για την παραμονή του 24χρονου άσου. Όχι φυσικά μόνο για την προσεχή σεζόν, για την οποία άλλωστε δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά και για το μακρινό μέλλον. Την προσεχή Τρίτη έχει οριστεί το ραντεβού με την πλευρά του παίκτη, στον οποίο θα προταθεί επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2017 με αυξημένες αποδοχές (και πιθανώς την αύξηση να ισχύει από την ερχόμενη περίοδο). Ακόμη κι αν δεν τα βρουν οι δύο πλευρές, το θέμα δεν θα κλείσει και υπάρχει χρόνος για να βρεθεί η χρυσή τομή στην πορεία της περιόδου.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός δεν θα αργήσει να καλέσει σε συζητήσεις για την επέκταση των συμβολαίων τους και τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα, που δεσμεύονται μέχρι το 2015.

Από εκεί και πέρα, ο Στράτος Περπέρογλου οδεύει ολοταχώς προς την Αναντολού Εφές, καθώς η διαφορά στην οικονομική της πρόταση από τα χρήματα που προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι μεγάλη. Για την αντικατάστασή του σοβαρή υποψηφιότητα θέτει ο Μάικ Μπράμος, καθώς είναι Έλληνας, μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις και θα δοθεί περισσότερος χρόνος στον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Στο μέτωπο των ξένων, ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι ο μεγάλος στόχος για τη θέση του γκαρντ. Στα γερμανικά ΜΜΕ γίνεται λόγος ακόμη και για προσυμφωνία, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει για την ώρα κάτι περισσότερο από μία κρούση στον Αμερικανό γκαρντ, που έχει μεγάλη ζήτηση από την Ευρώπη, πιθανώς και από το ΝΒΑ. Για τη θέση του σέντερ μεγάλος στόχος είναι ο Κάιλ Χάινς, αλλά το θέμα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν προσλάβει προπονητή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι αυτός αποφανθεί αν θα κρατήσει τον Αμερικανό σέντερ (που έχει συμβόλαιο) ή όχι.Πηγή: sport-fm.gr

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!!

Συναλλαγές ύψους 3,9 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά ανακάλυψε η «Κοινωνία Μελών Άρη» στα βιβλία της ΠΑΕ για το διάστημα 2004-2012 και αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!
Η (πρώτη) «βόμβα» έσπασε στην ΠΑΕ Άρης, δέκα μέρες πριν από την κρίσιμη Γ.Σ. της «ΚΜΑ» που θα αποφασίσει για το μέλλον του συλλόγου.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από το Δ.Σ. του φορέα στα οικονομικά της ομάδας προκύπτουν περίπου 3,9 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά που έγιναν κατά την περίοδο 2004-12, τα οποία βρίσκονται στον «αέρα».

Αυτό αποδεικνύει ότι ο κάθε παράγοντας λειτουργούσε χωρίς να ελέγχεται, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ανθρώπου ή των ανθρώπων που έκαναν την συγκεκριμένη παράβαση. Άλλωστε, υπάρχει η προστασία προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά της, η «ΚΜΑ» φέρεται έτοιμη να φέρει το θέμα στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου και εμφανίζεται αποφασισμένη να στείλει την υπόθεση στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να επιρριφθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

«Πενήντα-πενήντα» για Ψυχογιό

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Νίκου Ψυχογιού και οι πιθανότητες για την παραμονή του 25χρονου αμυντικού είναι μοιρασμένες. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη, ο οποίος στο αρχικό πλάνο του Καλαϊτζίδη είναι η μια από τις δυο ανανεώσεις που έχει δικαίωμα να κάνει ο Αρης άνω των 24 ετών, θα παίξει το οικονομικό.
Πηγή: sport-fm.gr

Δύο από Ξάνθη και Λάζοβιτς!!

Γούτα, θα κάνει η ΑΕΚ, που περιμένει την απάντηση του Ντάνκο Λάζοβιτς. Από το εξωτερικό πιθανότατα ο αντι-«Λύμπε».

Δύο από Ξάνθη και Λάζοβιτς
Ο Πέτρος Μάνταλος πιθανώς να έχει παρέα από την Ξάνθη στην ΑΕΚ της επόμενης περιόδου. Η «Ένωση» φαίνεται πως καταλήγει στην περίπτωση του Κάρλος Κάλβο για τη θέση του αριστερού χαφ και ο 29χρονος Ισπανός είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τη 13η προσθήκη της ομάδας. Ο παίκτης είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον και θετικός να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα», ενώ οι καλές σχέσεις με την Ξάνθη επιτρέπουν την αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ δεν έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τον Δημήτρη Γούτα. Ο 20χρονος αμυντικός αρέσει πολύ στους ανθρώπους της ομάδας και δεν αποκλείεται να γίνει κουβέντα και γι’ αυτόν. Ίσως, δε, εφόσον αποκτηθεί να μην ενταχθεί φέτος στην ομάδα αλλά να παίξει και πάλι στη Σούπερ Λίγκα για να ενσωματωθεί μετά από ένα χρόνο στην «Ένωση».

Εξάλλου, στο «μέτωπο» του επιθετικού, η ΑΕΚ περιμένει την απάντηση του Ντάνκο Λάζοβιτς και αυτή αναμένεται μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η πρόταση που έχει κατατεθεί καλύπτει τις απαιτήσεις του Σέρβου επιθετικού, που πλέον θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του.

Φαβορί από το… εξωτερικό

Σε λύση από το εξωτερικό φαίνεται να καταλήγει η ΑΕΚ για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Εξελίξεις στο συγκεκριμένο «μέτωπο» αναμένονται περίπου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Λαμουσί: «Άξιζε τη νίκη η Ακτή»

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη της Ακτής Ελεφαντοστού επί της Ιαπωνίας ο Σάμπρι Λαμουσί, ενώ έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του και ειδικά στον Ντρογκμπά.

Λαμουσί: «Άξιζε τη νίκη η Ακτή»
Ο Σάμπρι Λαμουσί δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος με το νικηφόρο ξεκίνημα της Ακτής Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2-1 επί της Ιαπωνίας.

«Αξίζαμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που έδωσαν τα πάντα. Θα είναι δύσκολο να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις που σπαταλήσαμε, αλλά μία νίκη σε μια τέτοια διοργάνωση είναι πάντα σημαντική, έστω κι αν πρέπει να θυσιαστείς για αυτή. Δεν αρχίσαμε καλά τον αγώνα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από την έλλειψη συγκέντρωσης σε μια φάση. Όμως στη συνέχεια ανεβάσαμε πολύ την απόδοσή μας και παίξαμε πολύ καλά», τόνισε ο Γάλλος προπονητής.

Πάντως δεν βιάζεται να κάνει σχέδια για τους «16». «Βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να θεωρηθεί πως έχουμε προκριθεί. Απλά κερδίσαμε έναν αγώνα. Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι βρίσκεται μπροστά μας, απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου και θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν θα είναι εύκολο», υπογράμμισε.

Όσο για την είσοδο του Ντιντιέ Ντρογκμπά που άλλαξε τα δεδομένα στον αγώνα, είπε: «Έχοντας έναν παίκτη σαν τον Ντρογκμπά στην ομάδα σου, μπορείς με μία αλλαγή να ανατρέψεις την κατάσταση».
Πηγή: sport-fm.gr

«Εξετάζουμε διάφορες προτάσεις για Αντάλ»

Εξελίξεις σε αρκετά «μέτωπα» αναμένουμε εντός της εβδομάδας στον ΠΑΟΚ, με τον μάνατζερ του Λίβιου Αντάλ να τονίζει ότι και άλλες ομάδες ενδιαφέρονται για τον Ρουμάνο χαφ. Ραντεβού Βρύζα με Κλάους.

«Εξετάζουμε διάφορες προτάσεις για Αντάλ»
Την ώρα που στον ΠΑΟΚ υπάρχει έντονη φημολογία ότι σύντομα θα ανακοινωθούν τρεις μεταγραφές, η υπόθεση του Λίβιου Αντάλ αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ρουμάνου επιθετικού, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Βασλούι και έχει προταθεί στους Θεσσαλονικείς.

Από την πλευρά του, ο Τραϊάν Γκερχισάν μίλησε για το θέμα του 25χρονου άσου, χωρίς να αποκαλύψει το παραμικρό και τόνισε ότι για τον συγκεκριμένο παίκτη υπάρχουν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε με τον παίκτη μου τις διάφορες προτάσεις που υπάρχουν για το μέλλον του. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι ο Αντάλ δε θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βασλούι, από την οποία δεν υπάρχει πρόταση για ανανέωση συνεργασίας. Ο παίκτης είναι ελεύθερος και θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα πού θα συνεχίσει την καριέρα του, αφού εξετάσει όλες τις προτάσεις που θα έχει στη διάθεσή του», ανέφερε αρχικά ο μάνατζερ του Αντάλ και όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα για τον ΠΑΟΚ, απάντησε:

«Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον από μία ομάδα του εξωτερικού εκτός από την Ελλάδα. Υπάρχει και Έλληνας ατζέντης του Αντάλ και ίσως εκείνος γνωρίζει πιο πολλά από εμένα για αυτό που με ρωτάτε για τον ΠΑΟΚ».

Ραντεβού με Κλάους

Εκτός από τις προσθήκες υπάρχει και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται υπάρξει συνάντηση του διεθνούς επιθετικού με τον
Ζήση Βρύζα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επέκτασης της συνεργασίας του με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Από εκεί και πέρα, μέσα στην εβδομάδα ίσως προκύψουν οι πρώτες ανακοινώσεις για τους παίκτες που θα καλύψουν (ορισμένα από τα) υπάρχοντα κενά στο ρόστερ. Η ενίσχυση στην άμυνα είναι δεδομένη, όπως στο κέντρο και στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Επίσης, τον ρόλο τους θα παίξουν και οι εξελίξεις στις υποθέσεις των δανεικών παικτών, αλλά και σε αυτούς που έπαιζαν πέρυσι στην ομάδα, έχουν συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια, αλλά ο νέος κόουτς δεν είναι σίγουρος για το αν μπορούν να βοηθήσουν.
Πηγή: sport-fm.gr

Τζακερόνι: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι με Ελλάδα»

Πολλά παράπονα από την εικόνα της Ιαπωνίας είχε ο προπονητής της ομάδας, Αλμπέρτο Τζακερόνι, μετά την ήττα με 2-1 από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τζακερόνι: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι με Ελλάδα»
Κατώτερη των στάνταρ της και… αργή χαρακτήρισε την Ιαπωνία απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού ο Αλμπέρτο Τζακερόνι. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε την ανάγκη βελτίωσης εν όψει της συνέχειας που περιλαμβάνει την Πέμπτη τον αγώνα με την Ελλάδα.

«Οι παίκτες μου έδωσαν το 100%, αλλά δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που θα θέλαμε. Κανονικά είμαστε πολύ γρήγορη ομάδα, αλλά σήμερα φανήκαμε αργοί. Η Ακτή Ελεφαντοστού υπερίσχυσε στα άκρα. Μετά το προβάδισμά μας οπισθοχωρήσαμε, αλλά αυτό συνέβη περισσότερο λόγω της ποιότητας των αντιπάλων μας στην επίθεση και δεν ήταν τόσο δική μας επιλογή. Δεν ήμασταν όσο επιθετικοί θα θέλαμε κι αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια, γιατί έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Θα μιλήσω στους παίκτες μου και περιμένω καλύτερη απόδοση στη συνέχεια ξεκινώντας από το ματς κόντρα στην Ελλάδα», ανέφερε ο Τζακερόνι.Πηγή: sport-fm.gr

Πραντέλι: «Επικό ματς»

Ο Τσέζαρε Πραντέλι απόλαυσε το παιχνίδι με την Αγγλία και εξήρε την απόδοση, αλλά και τη φυσική κατάσταση της Ιταλίας.

Πραντέλι: «Επικό ματς»
Απολαυστικό ήταν και για τον Τσέζαρε Πραντέλι το ματς με την Αγγλία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα «λιοντάρια» και στάθηκε στην απόδοση της δικής του ομάδας μετά τη νίκη με 2-1.

«Ήταν ένα επικό ματς, από τα καλύτερα που έχω ζήσει σαν προπονητής. Καταφέραμε να κερδίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Αγγλία παίζει πολύ μοντέρνο ποδόσφαιρο και έχει γρήγορους παίκτες, αλλά εμείς δείξαμε τις αρετές μας. Δουλέψαμε πολύ καλά στην προετοιμασία κι αυτό φάνηκε. Μπορεί να μην είμαστε η πιο γρήγορη ομάδα στις αντεπιθέσεις, αλλά έχουμε ποιότητα στο κέντρο και ελέγξαμε το παιχνίδι. Ο Πίρλο έχει την κλάση να κατευθύνει όλη την ομάδα. Πρέπει να σταθούμε και στη φυσική μας κατάσταση. Είδαμε στο δεύτερο μέρος τους παίκτες της Αγγλίας να έχουν κράμπες κι αυτό λέει πολλά. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε την Κόστα Ρίκα γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε κάνει τίποτα», τόνισε.

Παράλληλα στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες του ματς και το ότι η FIFA δεν έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες να πάρουν ανάσες στη διάρκεια του αγώνα. «Ήταν τρελό να μην έχουμε τάιμ άουτ σε τέτοιες συνθήκες. Αν θέλουν θέαμα, θα πρέπει να δίνουν την ευκαιρία και στους παίκτες να ξεκουράζονται. Ήταν αδύνατο υπό τέτοιες συνθήκες να διατηρήσουν την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την απόδοση του Μάριο Μπαλοτέλι, απάντησε: «Ο Μπαλοτέλι έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε. Όλοι το έκαναν».Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή δεδομένων με Πράνιτς!!

Προς εκτόνωση οδηγείται η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί στις σχέσεις του Ντάνιελ Πράνιτς με τον Παναθηναϊκό, με τον Κροάτη να αντιλαμβάνεται ότι έκανε λάθος. «Φουλάρει» για στόπερ ο Νταμπίζας.

Ανατροπή δεδομένων με Πράνιτς
Αρνητικό ήταν το κλίμα για τον Ντάνιελ Πράνιτς μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει και αναφέρθηκε στο ποσό (150.000 ευρώ) που χρειάζεται να καταβάλει μία ομάδα για να τον αποκτήσει, όταν ζήτησε μικρή αύξηση στις απολαβές του και εισέπραξε την αρνητική απάντηση του Παναθηναϊκού.

Παρότι ο Κροάτης μέσος βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, φαίνεται ότι στο μυαλό του είναι το «τριφύλλι» και, μάλιστα, είχε επαφές με διάφορους ανθρώπους της ομάδας (μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Αναστασίου), οι οποίοι του εξήγησαν το λάθος του.

Πιθανότατα η αλλαγή στη στάση του διεθνούς χαφ να οφείλεται στο γεγονός ότι θα χάσει την α’ φάση του Μουντιάλ και γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα θα βρει ομάδα που να του δίνει όσα ζητάει.

Από ό,τι φαίνεται πλέον υπάρχει κοινή επιθυμία από τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα προς συζήτηση.

Από εκεί και πέρα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο «τριφύλλι» για το θέμα του κεντρικού αμυντικού. Ο Νίκος Νταμπίζας, σε συνεργασία με τον Αναστασίου, έχουν ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις στόπερ για τον αντικαταστάτη του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να κλείσουν τον έναν από τους δύο, περιμένοντας μήπως υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα του Κροάτη και τελικά μείνει στην ομάδα, όποτε δεν θα χρειαστεί να κινηθεί για τον άλλον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο για την ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό είχαν νέα επαφή με τη διοίκηση της Νιούκαστλ για τον Μεχντί Αμπέντ, ασκώντας πίεση στον βρετανικό σύλλογο να αφήσει τον Αλγερινό χαφ να μείνει στην ομάδα. Αυτή την εβδομάδα ίσως να υπάρξουν ανακοινώσεις και για την παραμονή του Ζέκα, με τον οποίο οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Εν τω μεταξύ, ο Εμάνουελ Πόγκατετς και ο Σεμπάστιαν Πρεντλ έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τους αξιολογεί και θα προχωρήσει μόνο αν δει ότι ταιριάζουν (εκτός από οικονομικής άποψης) στο αγωνιστικό του πλάνο.Πηγή: sport-fm.gr

Χότζον: «Η καλύτερή μας εμφάνιση»

Απογοητευμένος, αλλά μόνο από το αποτέλεσμα ήταν ο Ρόι Χότζον μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία.

Χότζον: «Η καλύτερή μας εμφάνιση»
Ο Ρόι Χότζον κρατά την καλή εμφάνιση της Αγγλίας απέναντι στην Ιταλία παρά την ήττα (2-1) και δεν χάνει την πίστη του για τη συνέχεια.

«Είναι δύσκολο να δεχθούμε την ήττα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι έγιναν πολύ λίγα σουτ προς την εστία μας στο δεύτερο μέρος. Ο Χαρτ είχε πραγματικά ένα πολύ ήσυχο απόγευμα, παρ' όλα αυτά όμως χάσαμε. Ακόμη κι όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-1, πίστευα πως θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο ματς. Πάντως είναι η καλύτερη εμφάνιση επί των ημερών μου. Δεν είναι το τέλειο ξεκίνημα, αλλά δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα και το γεγονός ότι ήμασταν τόσο κοντά τους μας δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για τους αγώνες με Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα. Φυσικά και μπορούμε ακόμη να προκριθούμε», τόνισε.

Σχολιάζοντας την απόδοση του Γουέιν Ρούνεϊ, που δέχτηκε κριτική για την παρουσία του, είπε: «Πιστεύω πως έκανε καλή δουλειά και δημιούργησε το γκολ μας. Νομίζω πως ψάχνουμε να βρούμε ψεγάδια αν πούμε ότι δεν ήταν καλός».
Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε για «Φίνμπο», stand by ο Ριέρα!

Σε συγκεκριμένα ονόματα ποδοσφαιριστών που συζητά ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Επί ολλανδικού εδάφους οι επαφές με Χερενφέιν για Φινμπόγκασον, με τον Ριέρα να είναι σταντ μπάι.

Τα λένε για «Φίνμπο», stand by ο Ριέρα
Οι μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού ήταν ένα από τα θέματα που αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του παρουσίας στο ετήσιο συνέδριο της «Θύρας 7».

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδα δεν μίλησε μόνο για τις προχωρημένες υποθέσεις (του Γκαζαριάν και του Ελαμπντελαουί), αλλά για τα υπόλοιπα ζητήματα που τρέχει αυτή την περίοδο ο σύλλογος.

Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ άφησε ανοιχτό το θέμα του Παϊτίμ Κασάμι, παρότι είχε ακουστεί ότι χαλάει η μεταγραφή και εκείνο που επισήμανε είναι ότι συνεχίζονται οι επαφές για να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο οικονομικό με τη Φούλαμ για να υπογράψει ο Ελβετός χαφ.

Όσον αφορά τη θέση του επιθετικού, σε πρώτο πλάνο παραμένει ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον και σταντ μπάι είναι ο Οριόλ Ριέρα, αν δεν έχει αίσιο τέλος η υπόθεση του Ισλανδού φορ.

Η Χερενφέιν παρουσιάζεται πλέον πρόθυμη να διαπραγματευτεί την πώληση του διεθνούς άσου και δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξει συνάντηση για να κλείσει ο παίκτης. Εφόσον δεν προχωρήσει του «Φίνμπο», οι Πειραιώτες θα στραφούν στην περίπτωση του Ριέρα, καθώς οι συζητήσεις με τον επιθετικό της Οσασούνα είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Εν τω μεταξύ, στη Νορβηγία αναφέρουν ότι σήμερα θα έρθει στην Αθήνα ο μάνατζερ του Ελαμπντελαουί, ίσως και ο Νορβηγός μπακ, για να κλείσει άμεσα και αυτή η μεταγραφή.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης μίλησε και για την υπόθεση του Πουλίδο, λέγοντας ότι «έχουμε υπογράψει. Υπάρχουν βέβαια στο Μεξικό ορισμένα παιχνίδια που παίζουν ατζέντηδες και ομάδες. Θεωρώ ότι θα πάει καλά στο τέλος». Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή από… αέρα για Ακτή!!

Η Ιαπωνία κατάφερε να προηγηθεί, αλλά μετά το 30΄η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν καλύτερη και με την είσοδο του Ντρογκμπά πήρε τα «πάνω» της (2-1). Από δύο σέντρες του Οριέ σκόραραν Μπονί και Ζερβίνιο.

Ανατροπή από… αέρα για Ακτή
Δύσκολα γίνονται πλέον τα πράγματα για την Εθνική Ελλάδας και την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ύστερα από την βαριά ήττα (3-0) από την Κολομβία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ακτή Ελεφαντοστού κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-1 της Ιαπωνίας στο άλλο παιχνίδι του γ’ ομίλου της διοργάνωσης.

Οι Ιάπωνες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Χόντα στο 16’ της αναμέτρησης.

Στο 27’ οι «Ελέφαντες» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Ουτσίντα, ύστερα από προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ ο διαιτητής όμως είχε διαφορετική άποψη.

Στο 31’ ήταν η Ακτή απείλησε εκ νέου τους Ασιάτες αυτή τη φορά από στημένη φάση. Ο Μποκά εκτέλεσε το φάουλ, αλλά είδε τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα.

Μετά το πρώτο μισάωρο οι Ιβοριανοί ήταν καλύτεροι και από το 60’, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κατάφεραν να κάνουν τη σπουδαία (για εκείνους και όχι για… εμάς) ανατροπή.

Με την είσοδο του ηγέτη της ομάδας οι Αφρικανοί πήραν περισσότερο τα «πάνω» τους, κάτι που απέκτησε ουσία μέσα σε δύο λεπτά, αφού από δύο σέντρες του Οριέ (στο 64’ και στο 66’) ο Μπονί και ο Ζερβίνιο σκόραραν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο (με κεφαλιά) και πήραν το πρώτο τους «τρίποντο» στο Μουντιάλ της Βραζιλία.

Οι συνθέσεις

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά (75' Τζακπά), Τιοτέ, Σερέ Ντι (62' Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό, Μπονί (78' Για Κονάν).

Ιαπωνία: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα (86' Κακιτάνι), Οσάκο (68' Οκούμπο).

Η βαθμολογία του γ’ ομίλου

Θέση Ομάδα (Διαφορά Τερμάτων) Βαθμοί

1) Κολομβία (3-0) 3
2) Ακτή Ελεφαντοστού (2-1) 3
3) Ιαπωνία (1-2) 0
4) Ελλάδα (0-3) 0

Πηγή: sport-fm.gr

Italian job!

Όλα έκατσαν κουτί στην Ιταλία και οι παίκτες της δεν πέταξαν την ευκαιρία. Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε μεγάλη νίκη στην ματσάρα με τους Άγγλους (2-1) και έκανε βήμα πρόκρισης στον όμιλο του… θανάτου.

Italian job
Όλα πρίμα για τους Ιταλούς! Οι παίκτες του Τσέζαρε Πραντέλι ξεκίνησαν με το… δεξί στο Μουντιάλ παίρνοντας μεγάλη νίκη απέναντι στην Αγγλία με σκορ 2-1. Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τη «σκουάντρα ατζούρα», που έπειτα από τους τρεις βαθμούς στη ματσάρα απέναντι στα «λιοντάρια», τους έβαλε πλάτη (-3) μαζί με την Ουρουγουάη.

Τρομερό ματς στο Μανάους με τον Μαρκίζιο να ανοίγει το σκορ με σουτ στο 35’ και τους παίκτες του Χότζον να απαντούν μετά τη σέντρα με τον Στάριτζ (37’). Ο Μπαλοτέλι, στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκίνησε φουριόζος και με γκολ στο 50’ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Πραντέλι δεν γινόταν να χάσει. Τα σουτ των Άγγλων ή τα έπιανε ο Σιρίγκου, ή κατέληγαν άουτ και ο χρόνος κυλούσε. Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ιταλία «σφράγισε» το μεγάλο τρίποντο, στην 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Το ματς:



Τρομερός ρυθμός στο ματς από τα πρώτα λεπτά. Οι Ιταλοί είχαν την κατοχή της μπάλας και πήγαιναν στα… σίγουρα, όμως οι Άγγλοι βρήκαν εύκολα τον τρόπο να δείξουν τα δόντια τους και με σουτ έξω από την περιοχή απειλούσαν τον Σιρίγκου. Οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση για επιθετικό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Από τη μία πλευρά, η ομάδα του Πραντέλι προσπαθούσε με γεμίσματα να πλησιάσει την εστία του Χαρτ και από την άλλη, οι παίκτες του Χότζον έριχναν το βάρος στις πτέρυγες.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι αρκετά γρήγορο, γεγονός που βόλευε τους Άγγλους, οι οποίοι πρέσαρα ψηλά και έφτιαξαν αρκετές φάσεις από τα άκρα. Ο Πίρλο έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα, «πάγωσε» τον ρυθμό και κράτησε τους Ιταλούς. Ο μέσος της Γιουβέντους πέρασε στη συνέχεια και σε ρόλο δημιουργού, τουλάχιστον έμμεσα, αφού άφησε τη μπάλα να περάσει για τον Μαρκίσιο και αυτός με σουτ στο 35’ έκανε το 1-0. Τα «λιοντάρια» δεν πρόλαβαν ούτε… να απογοητευτούν αφού στην πρώτη τους φάση μετά το γκολ ισοφάρισαν με τον Στάριτζ στο 37’, έπειτα από όμορφο γύρισμα του Ρούνεϊ. Το ματς δεν έχανε με τίποτα το ενδιαφέρον και οι Ιταλοί λίγο πριν το ημίχρονο άγγιξαν το 2-1 με τους Μπαλοτέλι και Καντρέβα, όμως ο Γιαγκέλκα και το δοκάρι του Χαρτ τους… τα χάλασαν.

Όπως τελείωσε έτσι άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Οι Ιταλοί μπήκαν για να βρουν δίχτυα και τα κατάφεραν. Ο Καντρέβα στο 50’ έκανε ωραία σέντρα, η άμυνα των Άγγλων κοιμήθηκε και ο Μπαλοτέλι έκανε εύκολα με κεφαλιά το 2-1. Η «σκουάντρα ατζούρα» οχυρώθηκε στα μετόπισθεν και έκανε την υπόθεση γκολ για τους παίκτες του Χότζον να μοιάζει δύσκολη. Πάντως, τα λιοντάρια με γρήγορες επιθέσεις και αρκετά σουτ έκαναν ευκαιρίες όμως ήταν άτυχοι απέναντι στον Σιρίγκου.

Οι Άγγλοι είχαν τα ηνία κυκλοφορούσαν τη μπάλα, όμως μπροστά στη μαζική άμυνα των Ιταλών θόλωσαν και μπλόκαραν επιθετικά. Κάθε λεπτό έφερνε ολοένα και πιο κοντά τους παίκτες του Πραντέλι στη νίκη, που ήταν αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να κάνει φτερά στο τέλος. Οι στημένες φάσεις των «λιονταριών» στο φινάλε δεν βρήκαν στόχο, ο Κάιπερς σφύριξε για τελευταία φορά και η «σκουάντρα ατζούρα» πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (2-1), στο οποίο θα μπορούσε να δώσει και πανηγυρικό χαρακτήρα αν η μπάλα έκανε το χατήρι στον Πίρλο στο 90+4' (δοκάρι).

Οι συνθέσεις:



Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ, Μπέινς, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Τζόνσον, Τζέραρντ, Χέντερσον (73’ Γουίλσιρ), Γουέλμπεκ (61’ Μπάρκλεϊ), Στέρλινγκ, Ρούνεϊ, Στάριτζ

Στον πάγκο: Λάμπαρντ, Σμόλινγκ, Φόστερ, Τζόουνς, Μίλνερ, Λάμπερτ, Λαλλάνα, Φόρστερ, Σο

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Σιρίγκου, Κιελίνι, Παλέτα, Μπαρτσάλι, Νταρμιάν, Πίρλο, Βεράτι (56’ Μότα), Μαρκίσιο, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Μπαλοτέλι (73’ Ιμόμπιλε)

Στον πάγκο: Αμπάτε, Κασάνο, Τσέρτσι, Περίν, Ακουϊλάνι, Παρόλο, Μπονούτσι, Ινσίνιε

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς

Γήπεδο: Αρένα Αμαζόνια
Πηγή: sport-fm.gr

Κάμπελ, πολεμιστής και προσεχώς… πατέρας!!

Ο Τζόελ Κάμπελ τόνισε πως η νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ουρουγουάης δεν ήταν έκπληξη κι αφιέρωσε το γκολ του στο παιδί που περιμένει η σύντροφός του.

Κάμπελ, πολεμιστής και προσεχώς… πατέρας
Κάθε άλλο παρά απρόσμενη ήταν για τον Τζόελ Κάμπελ η νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ουρουγουάης.

Ο άσος που φέτος έπαιξε δανεικός από την Άρσεναλ στον Ολυμπιακό ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και αφιέρωσε το γκολ του στο παιδί που περιμένει η σύντροφός του.

«Για μας δεν ήταν έκπληξη. Ήρθαμε σε αυτό το Μουντιάλ για να έχουμε μια καλή πορεία και θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το πετύχαμε. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα σημαντικό, αλλά απομένουν άλλα δύο απέναντι σε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους κι ελπίζουμε να κάνουμε εξίσου καλή εμφάνιση. Είμαστε πολεμιστές και στοχεύουμε σε καλά αποτελέσματα», δήλωσε ο Κάμπελ.

Όσο για τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του (φωτο) είπε: «Ο Θεός μάς ευλόγησε και η σύντροφός μου είναι έγκυος. Δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Το γκολ που πέτυχε ήταν ό,τι καλύτερο για να του το αφιερώσω».Πηγή: sport-fm.gr

Ταμπάρες: «Ισχυρό πλήγμα»

Ο Όσκαρ Ταμπάρες δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ήττα της Ουρουγουάης από την Κόστα Ρίκα με 3-1.

Ταμπάρες: «Ισχυρό πλήγμα»
Εμφανώς περίλυπος από την κακή εικόνα της Ουρουγουάης και την κάκιστη πρεμιέρα της στο Μουντιάλ εμφανίστηκε μετά την ήττα από την Κόστα Ρίκα (3-1) ο Όσκαρ Ταμπάρες.

«Είναι ένα ισχυρό πλήγμα για μας. Δεν υποτιμήσαμε την Κόστα Ρίκα, αλλά δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν συνηθίζουμε. Πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να κοιτάξουμε μπροστά. Τα φαβορί είναι για τα ΜΜΕ και το στοίχημα. Εμείς ποτέ δεν είμαστε φαβορί. Θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε γιατί έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Οφείλουμε να παίζουμε πιο ισορροπημένα και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση», δήλωσε ο προπονητής της Ουρουγουάης. Πηγή: sport-fm.gr

Mundial 2014: Στα χέρια Μιραλάς - Λουκάκου!!

Ανω - κάτω το Βέλγιο, αφού Μιραλάς και Λουκάκου λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Το άγχος... λυγίζει τους Βέλγους! Ο τίτλος του... φαβορί έχει αγχώσει αρκετά τους παίκτες του Βελγίου και αρκεί μια «σπίθα» για να φέρει τα πάνω - κάτω στην ομάδα. Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα και ο Βίλμοτς «πονοκεφαλιάζει» για την κατάσταση, αφού στην απογευματινή προπόνηση είδε τους Μιραλάς, Λουκάκου έτοιμους να πλακωθούν. Και το πιο τρελό... Οι δυο τους είναι συμπαίκτες στην Εβερτον. Ο πρώτος είπε κάτι άσχημο και η έκρηξη του Λουκάκου δεν άργησε να έρθει. Κινήθηκε αμέσως προς το μέρος του, ωστόσο οι συμπαίκτες του πρόλαβαν και μπήκαν ανάμεσα... Θυμίζουμε, πως η σημερινή προπόνηση είχε και δυο τραυματίες, ωστόσο Οριζί και Ντε Μπρούιν δεν έχουν κάτι ανησυχητικό.
Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Κάνουν αγωγές οι παίκτες της Εθνικής!!

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι παίκτες της Εθνικής για μία φωτογραφία που κυκλοφορεί παραποιημένη στο διαδίκτυο.
Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί παραποιημένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίας φωτογραφία από τα αποδυτήρια της Εθνικής στο Βουκουρέστη, μετά την πρόκριση επί της Ρουμανίας.
Ωστόσο αυτή ήταν παραποιημένη, καθώς δείχνει τον Παναγιώτη Ταχτσίδη εντελώς γυμνό.
Η αναπαραγωγή της ακόμη και από sites, οδήγησε τους θιγόμενους να κινηθούν νομικά ενάντια σε όσους την δημοσιεύουν...

Πηγή: gazzetta.gr

Η μόνη καλή ιδέα του Σάντος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος…εκπλήσσει και βρίσκει στο αποψινό παιχνίδι της εθνικής με την Κολομβία, καλή ιδέα του Σάντος μέσα από το blog του στο gazzetta.
Δεν θέλω να επαναλάβω όσα είχα γράψει πριν καν τα φιλικά της εθνικής για τις επιλογές του Σάντος. Δυστυχώς, επιβεβαιώνομαι μέσα από τα ίδια τα παιχνίδια. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για δημοσιογράφο να επιβεβαιώνεται αρνητικά.
Τέλος πάντων, απόψε είδα και κάτι από τον Σάντος, που με εξέπληξε ευχάριστα. Κι εννοώ την κίνησή του να περάσει προς το τέλος του ματς στην επίθεση τον Τοροσίδη, βάζοντάς τον δεξί εξτρέμ, μετατοπίζοντας το Μανιάτη σε θέση δεξιού μπακ και το Φετφατζίδη σε θέση πίσω από το Μήτρογλου. Η ιδέα ήταν καλή. Να μην πω η μοναδική καλή που έχω δει από τον Σάντος και γίνω τόσο κακός, γιατί όντως η ομάδα ήταν κι άτυχη.
Κι ήταν καλή η ιδέα, άσχετα αν δεν έφερε μείωση του σκορ-αντίθετα φάγαμε και τρίτο γκολ-γιατί ο προπονητής είδε ότι ο Τοροσίδης από ένα σημείο και μετά ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ελλάδας, με εξαίρεση τις δύο τελικές του Κονέ, για τον οποίο εδώ κι ένα μήνα «φώναζα» μέσω του gazzetta ότι έχει ρόλο σε αυτή την εθνική. Ο Τόρο είχε την πιο απειλητική φάση από στημένο (την κεφαλιά-ωμιά λίγο άουτ στο μοναδικό καλοχτυπημένο φάουλ της εθνικής, από το Χολέμπας), ο Τόρο έδωσε την πάσα στον Γκέκα στο δοκάρι, ο Τόρο έκανε δύο-τρεις μπούκες.
Ίσως αυτή η κίνηση του Σάντος με Τόρο πιο μπροστά, να είναι και προάγγελος για την ενδεκάδα του επόμενου αγώνα, αν και νομίζω ότι ο Μανιάτης πρέπει να μείνει στην τριάδα των χαφ, γιατί είναι από τους λίγους που βγάζουν τόση ενέργεια και μπορούν και παίζουν και μπρος και πίσω. Και δεν ξέρω μήπως μπορεί να παίξει δεξιά ο Κονέ και πιο κεντρικά ο Τοροσίδης...
Τώρα, επειδή στις φάσεις των γκολ όλοι βλέπουν μονόπατα (την ευθύνη του Μανωλά στο 1-0 και του Σαμαρά στο 2-0), η σφαιρική και άρα σωστή άποψη είναι…
Στο 1-0. Πρώτον έφυγε στην πλάτη του Χολέμπας ένας Κολομβιανός και πέρασε και την πάσα. Δεύτερον ξέφυγε εντελώς από την επιτήρηση του Σαλπιγγίδη ο παίκτης του, ο Αρμέρο και πλάσαρε. Και τρίτον δεν επενέβη αποφασιστικά στο σουτ ο Μανωλάς (γενικά όμως μακράν καλύτερος, αμυντικά, της εθνικής).
Στο 2-0. Πρώτον ξέφυγε από την επιτήρηση του Τοροσίδη ο Κολομβιανός, που ήταν ο παίκτης του στο στημένο. Δεύτερον πρόλαβε ο Κολομβιανός τον Σαμαρά, που ήταν ο αμυνόμενος στο πρώτο δοκάρι και τσίμπησε την μπάλα. Και τρίτον ο Χολέμπας δεν είχε καλή τοποθέτηση με τον παίκτη του, τον φορ που σκόραρε.
Καλά για το 3-0, τι να πω. Έδωσε φάουλ ο διαιτητής και δύο δικοί μας κοιτούσαν στην εκτέλεση διαμαρτυρόμενοι αντί να παίξουν μπάλα...
Παρεμπιπτόντως, καλό θα ήταν η εθνική να παίζει με κόφτη….
Πηγή: gazzetta.gr

Τόσο έτρεξαν Ελλάδα και Κολομβία!!

Ο Β. Γαλούπης βλέπει το κοντέρ Ελλάδας – Κολομβίας και γράφει για τα χιλιόμετρα των δυο ομάδων, αλλά και ποιοι διεθνείς έτρεξαν πιο πολύ.  Έχω την αίσθηση ότι αυτά που έπαιξαν ρόλο στο παιχνίδι ήταν, κυρίως, η ποιοτική ανωτερότητα των Κολομβιανών παικτών στο ένας με έναν, συγκριτικά με τους Έλληνες διεθνείς, όπως και οι δυο μεγάλες ευκαιρίες που έχασε η εθνική αμέσως μετά το 1-0 και το 2-0.
Από εκεί και πέρα, κι έστω αν το 3-0 είναι όντως βαρύ, οι Κολομβιανοί και πιο δυνατοί έδειχναν στις μονομαχίες και πιο γρήγοροι σε πόδια και σκέψη, αλλά και πιο αποφασιστικοί όταν έβρισκαν ευκαιρίες, από λάθη της εθνικής. Για την οποία εθνική δεν χάθηκε τίποτα ακόμα, με τα δυο επόμενα ματς να είναι πλέον σαφώς πιο κρίσιμα.
Ας πάμε, όμως, λίγο στα τρεξίματα. Κι ανεξάρτητα από τους αριθμούς, οι Κολομβιανοί έδειχναν γενικά πιο «αθλητικοί», αφού δεν είναι μόνο πόσο τρέχεις, αλλά και πώς.
Στο α’ ημίχρονο η Κολομβία έκανε 48.9 χλμ. και η Ελλάδα 47.2. Η κατοχή ήταν στο 59-41 υπέρ της εθνικής μας, με τις τελικές να είναι 7-5 υπέρ της Ελλάδας.
Μετά το τέλος του αγώνα η κατοχή ήταν, συνολικά, 54 για την Ελλάδα και 46 για την Κολομβία, με τις τελικές 12-12.
Στα τρεξίματα η Κολομβία είχε το πάνω χέρι γενικά, κάτι που φαινόταν και με το μάτι στο γήπεδο. Έκανε 107.6 χλμ. με την Ελλάδα στα 104.8. Με την μπάλα στα πόδια της, μάλιστα, η νικήτρια έβγαλε 36.9 χλμ. και η εθνική μας 39.8.
Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα χιλιόμετρα για την εθνική έκαναν οι Κατσουράνης 9.9, Κονέ 9.7 και Μανιάτης 9.3, με τον Σαμαρά να είναι αυτός που ανέπτυξε την μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα σπρίντ του, στα 30.5 χλμ./ώρα. 
Πηγή: gazzetta.gr

Αυτοκτονία στη Βραζιλία...!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για την αυτοκτονία της Εθνικής που έδειξε πόσο δύσκολη είναι η συνέχεια. Η Εθνικής έγραψε άλλη μια καταραμένη πρεμιέρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ηττήθηκε από την Κολομβία με 3-0, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το κακό είναι ότι το συγκρότημα του Σάντος έχασε με κάτω τα χέρια.
Όσο και να "βλέπω" στα social, όσο και να ακούω ότι παίξαμε, κάναμε, ράναμε και άλλα τέτοια, από το ένα μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν (σ.σ. ξεκίνησα να γράφω πριν από το 3ο γκολ, υπάρχουν και... μάρτυρες).
Το σύνολο του Σάντος απογοήτευσε. Και ξαναλέω, όχι λόγω των τριών γκολ που δέχτηκε, αλλά από την ατολμία που έβγαλε στο γήπεδο, από τους ρυθμούς χελώνας που είχε στο παιχνίδι του και από την έλλειψη του ανθρώπου που θα πάρει την ομάδα στην πλάτη του.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά, σα να γυρίζουμε το χρόνο πίσω.
Βρισκόμαστε στο 5ο λεπτό να χάνουμε 1-0 και σε πρώτο χρόνο αντιδράμε καλά. Για αρχή, ρίχνουμε το ρυθμό του αγώνα διότι οι Κολομβιανοί παίζουν γρήγορα και το γήπεδο βράζει. Είναι κατακίτρινο. Καταφέρνουμε, λοιπόν, να παγώσουμε τον αντίπαλο, αλλά ξεχνιόμαστε και μένουμε εκεί. Δεν υπάρχει άνθρωπος να ανεβάσει την ομάδα τόσο σε ρυθμό, όσο και σε δημιουργία. Αναγκαζόταν ο Παπασταθόπουλος να περάσει το κέντρο, λόγω απουσίας κεντρικού δημιουργικού μέσου. Παρόλα αυτά, ελέγχουμε το ματς και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Κολομβιανοί συμπεριφέρονται σα να κερδίζουν με τρία γκολ, λίγο πριν από τη λήξη. Μας δίνουν χώρους, μέτρα. Κι εμείς τίποτα. Κατοχή, κατοχή και ξανά κατοχή.
Ο Κονέ πάλευε και δεν έπρεπε να βγει, αν κι αυτός χάθηκε στην πτώση των υπολοίπων στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν χειρότερο από το πρώτο. Παρόλα αυτά, ήταν θετικός και θα μπορούσε να μείνει στο ματς. Είπαμε για τον Παπασταθόπουλο. Ο Σωκράτης έβγαινε μπροστά διότι έμενε πίσω ο Κατσουράνης, Για την ακρίβεια ξέμενε και δεν βοήθησε ούτε στην διεύθυνση της αμυντικής γραμμής, αρχής γενομένης βεβαίως από τους χαφ μπροστά του.
Ενα άλλο στοιχείο που δεν βοήθησε, αυτό δηλαδή που έκρινε το ματς κατά τη γνώμη μου, είναι οι ταχύτητες στο παιχνίδι της Εθνικής. Από εκεί πηγάζουν όλα. Αργές πάσες, καθυστερημένη ανάπτυξη υπανάπτυκτου παιχνιδιού, γενικά η ομάδα έδειχνε έξω από τα νερά της σα να φοβήθηκε την ίδια τη διοργάνωση και το μέγεθός της. «Γιατί μας έχει συνηθίσει ποτέ σε ποδόσφαιρο ιπτάμενων Ολλανδών;» μπορεί να πει κάποιος. Όχι, είναι η απάντηση βεβαίως. Αλλά εδώ είχαμε μια καλύτερη ομάδα που «ήθελε» να μας κάνει δώρο. Και δεν κάναμε τίποτα για να το πάρουμε. Λες και φοβηθήκαμε ότι την ώρα που θα το ανοίξουμε θα εκραγεί. 
Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό στοιχείο. Ακόμη και η αντίδραση του Καρνέζη στο πρώτο γκολ, slow motion είναι, για να μην πούμε για τον Γκέκα και τον Σαμαρά που δεν έβαλε το πόδι στη φωτιά. Ok, ίσως παίζει το ρόλο του ότι είναι ελεύθερος και δε νιώθει τη σιγουριά του συμβολαίου, όμως μιλάμε για το τουρνουά που μπορεί να φέρει το συμβόλαιο που δεν έχεις φανταστεί. Στην ταχύτητα του ελληνικού παιχνιδιού, που θύμιζε τρίκυκλο, προστίθεται η απουσία του ανθρώπου που θα "τα δείξει". Θα το περίμενε κανείς από τον Καραγκούνη. Μπήκε, όμως, αργά. Φετφατζίδης και Μήτρογλου προσπάθησαν, όμως η ομάδα κολύμπησε σε τόσο ρηχά νερά που έμοιαζαν σα να έκαναν ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο.
Όσον αφορά την άτυχη στιγμή του Γκέκα, ναι, Μεγάλη ατυχία. Όπου «φτωχός» κι η μοίρα του. Και η απόδοση της Εθνικής σε αυτό το ματς δεν είχε καθόλου πλούτο και πλουραλισμό. Τα πράγματα τώρα γίνονται πολύ δύσκολα. Αν ο ρυθμός δεν ανέβει, θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα με τα γιαπωνέζικα μηχανάκια. Αν οι παίκτες μας δεν βγάλουν την ποιότητά τους και τη μαχητικότητά τους στο 110%, τότε με τη θεωρητικά καλύτερη του ομίλου Ακτή Ελεφαντοστού, το σκορ θα είναι παρόμοιο με το σημερινό. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ τους Αφρικανούς να μας χαρίσουν τόσους χώρους.
ΥΓ. Δυστυχώς η ομάδα μας αγωνίστηκε στο μέχρι στιγμής χειρότερο ματς του Μουντιάλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Τσέκαραν Μανωλά Νάπολι και Ρόμα!!

Νάπολι και Ρόμα στο... Μουντιάλ για τον Κώστα Μανωλά, αφού οι δυο ομάδες τον τσέκαραν στην πρεμιέρα με την Κολομβία. Ο Μανωλάς άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα της Εθνικής μας και οι Ιταλοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Για χάρη του άνθρωποι της Νάπολι και της Ρόμα βρέθηκαν στο ματς με την Κολομβία, ενώ πολύ πιθανό είναι να τον δουν και με την Ιαπωνία. Ο διεθνής αμυντικός άρεσε και σίγουρα οι μετοχές του θα ανέβουν ακόμα περισσότερο...Πηγή: gazzetta.gr

Παίξαμε και… χάσαμε!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει το άδικο 3-0 της Ελλάδας, για τα καλά και τα άσχημα της Εθνικής και το ρεκόρ που έκανε, ενώ αναρωτιέται τι θα μπορούσε να είχε αλλάξει ο Σάντος.Μερικές φορές είναι τόσο απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο! Γιατί όποιος κάθεται να δει και δεν έχει εμπεδώσει ότι πρόκειται για το πιο άδικο σπορ, στο τέλος ενός τέτοιου αγώνα μπορεί και να μπερδευτεί. Μπορεί να γίνει και εκείνος άδικος! Ειδικά αν… δεν ξέρει να χάνει!!

Προχθές, σημειώσαμε το πρώτο αυτονόητο σημείο με το οποίο πρέπει να ξεκινάει κάθε ανάλυση της Ελληνικής παρουσίας και σε αυτό το μουντιάλ: Είμαστε χώρα δέκα εκατομμυρίων, με λίγους -σχετικά- διαθέσιμους παίκτες, χωρίς παίκτη-παίκτες σούπερ σταρ, δεν έχουμε ποδοσφαιρική σχολή και φυσικά βασιζόμαστε σε ένα αστείο Ελληνικό πρωτάθλημα. Λόγω Ρεχάγκελ-Σάντος, νοοτροπίας (από την περίοδο που έφυγαν παίκτες στο εξωτερικό) και λίγης τύχης, είμαστε… ω εκ του θαύματος στο 10-12 της παγκόσμιας κατάταξης!

Με βάση όλα τα παραπάνω, προσέξτε: Η Ελλάδα έχει δώσει (με το σημερινό) σε τελικές φάσεις διοργανώσεων (μουντιάλ ή Euro) 23 παιχνίδια. Αν δεν κάνουμε μεγάλο λάθος, η Εθνική Ελλάδας σήμερα  κόντρα στην Κολομβία, δημιούργησε ρεκόρ σε τελικές προσπάθειες, όσον αφορά δικό της παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο! Είχε 12 τελικές έναντι 12 των αντιπάλων, είχε πολλά σουτ εντός εστίας, είχε καλύτερο ποσοστό κατοχής σε σχέση με τον αντίπαλο που φιγουράρει στο νούμερο οκτώ της παγκόσμιας κατάταξης (κάπως θα έφθασαν και αυτοί εκεί…) είχε καλή εικόνα σε 100% εκτός έδρας ματς, αλλά στο τέλος το ταμπλό έγραψε… 3-0.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Γι’ ακόμη ένα ματς σε μουντιάλ δεχθήκαμε νωρίς γκολ και ο τρόπος που έγινε το 1-0 αλλά πολύ περισσότερο ο τρόπος που ο Γκέκας δεν έκανε το 2-1, μας φανέρωσε ότι… απόψε δεν το… έχουμε.

Μετά από όλα τα παραπάνω βέβαια, υπάρχει και μία περίπτωση να επιβεβαιωθεί κάτι άλλο, που επίσης σημειώσαμε πρόσφατα εδώ στο sportdog. Η Κολομβία –έστω και χωρίς τον Φαλκάο- ήταν πιο αποτελεσματική. Έδειξαν να έχουν (πέρα από την τύχη) και μεγαλύτερη ικανότητα στον πιο δύσκολο και κρίσιμο τομέα ενός παιχνιδιού, στην επίτευξη του γκολ. Θα φανεί και σε άλλα ματς, αν αυτή η αδυναμία της ομάδας του Σάντος (εξαλείφθηκε μόνο στην τρομερή περίοδο φόρμας του Μήτρογλου πριν λίγους μήνες) θα της στερήσει το δικαίωμα να κερδίσει κάτι παραπάνω, κάτι που ίσως αξίζει λόγω οργάνωσης στον αγωνιστικό χώρο.

Σε επίπεδο προσώπων σήμερα, ελάχιστα μπορεί να σημειώσει κανείς για τις αρχικές επιλογές ή τις αλλαγές του προπονητή. Πριν τον αγώνα, όλοι οι προπονητές της κερκίδας και του πληκτρολογίου, ποιον δεν θα έβαζαν δηλαδή από όσους ξεκίνησαν; Τι θα άλλαζαν στον σχηματισμό; (Πριν τον αγώνα…).
«Τον Σαλπιγγίδη…» θα απαντήσουν πολλοί.

Κι’ όταν βγήκε δηλαδή τι έγινε; Τι άλλαξε τόσο πολύ;
Όσοι κατηγορούν την αλλαγή διάταξης και το 4-3-3 που έγινε 4-2-3-1, που επηρέασε τόσο αρνητικά την ομάδα; Που λειτουργούσε εξ’ αρχής, καλούτσικα, αλλά δεν είχε γκολ στην τελική της ενέργεια για να γυρίσει το ματς… Αναφορικά με τον Κονέ, ίσως και να μην έπρεπε να βγει… Ο Καραγκούνης όμως που έπρεπε να μπει (και όχι γιατί θα γράφονταν εκατομμύρια λέξεις αν δεν χρησιμοποιούνταν…) ποιον θα άλλαζε εκείνη την στιγμή;

Τέλος πάντων (και πέρα από την αναπόφευκτη γκρίνια), ο Σαλπιγγίδης φυσικά και υστέρησε, ο Καρνέζης δεν τα κατάφερε, ο Γκέκας έχασε το άχαστο, ο Σαμαράς είχε λίγες στιγμές, ο Κατσουράνης έτρεξε 10 χιλιόμετρα(!) στον 60ο περίπου αγώνα του στην σεζόν έστω και αν δεν ξεχώρισε, ο Κονέ δικαίωσε τον προπονητή του, ενώ εντυπωσίασαν θετικά οι δυνάμεις του Μανιάτη και το ακριβώς αντίθετο οι επιστροφές του παραγωγικού, αλλά ταλαιπωρημένου Τοροσίδη. Ο κορμός προφανώς θα είναι ίδιος και με τους κοντούς και γρήγορους Ιάπωνες.

Τέλος πάντων, είναι μία στενάχωρη βραδιά, αλλά όχι και η πιο κρίσιμη για την Ελλάδα. Ακόμη και αυτό το τόσο άδικο 3-0 (ειδικά το τρίτο γκολ…) μπορεί να κάνει καλό στους παίκτες του Σάντος. Να τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν περισσότερο, να πιεστούν λίγο, να παίξουν με την πλάτη στον τοίχο και να βοηθήσει ώστε να αποκτήσουν αυτό το περιβόητο δημιουργικό άγχος που πάντα χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, όταν χάνεις (ακόμη και 1-0) απαγορεύεται (εσύ που παίζεις) να είσαι ικανοποιημένος.

Το ματς με την Κολομβία ήταν εξ’ αρχής το πιο δύσκολο, με την Ιαπωνία όμως είναι πιο κρίσιμο. Αν πάρουμε κάτι από εκεί και παίζουμε την πρόκριση με τους Αφρικανούς στο τέλος, κάτι θα γίνει…Πηγή: sportdog.gr

Η Ελλάδα δεν ήταν «ναρκωτικό»

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την ήττα της Εθνικής από μια ομάδα που θα εξακολουθήσει να φημίζεται για… την παραγωγή και εξαγωγή καρτέλ, σε ένα άδοξο ξεκίνημα σε Mundial που της έχει γίνει «συνήθεια» από το 1994
Χάσαμε από μια ομάδα που δεν θέλει ιδιαίτερη επεξήγηση γιατί πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι κανόνες με τους οποίους τροποποιούνται ή διαμορφώνονται τα rankings της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Αν αυτοί είναι το Νο 8 στον κόσμο τότε… κι η γιαγιά μας αν είχε καρούλια στα ποδάρια θα ήταν πατίνι!
Χάσαμε ακόμη μία πρεμιέρα σε Mundial (3η σε ισάριθμες παρουσίες με την κακή συνήθεια, που τείνει να πάρει παραδοσιακό χαρακτήρα, την «κρυάδα» στην αρχή, στο ξεκίνημα των αγώνων, όπως το 1994 στις ΗΠΑ και προ 4ετίας στη Νότια Αφρική) από μια ομάδα που γι’ αυτήν (σαν χώρα) δεν άλλαξε τίποτα από σήμερα. Θα παραμείνει γνωστότερη για… τα καρτέλ των ναρκωτικών, παρά για την ποδοσφαιρική ποιότητά της.
Χάσαμε από μια ομάδα που παρά το εμφαντικό 3-0 δεν έπεισε ότι διαθέτει σπάνιες αρετές και οι προβλέψεις ότι ο βίος της στα βραζιλιάνικα γήπεδα δεν θα είναι μακρύς θα έχουν χαμηλή απόδοση στον στοιχηματικό τομέα.
Δίχως εθνική προκατάληψη και «χαϊδέματα αφτιών» - όπως καταλαβαίνετε και από τον πρόλογο – η ήττα στο Μπέλο Οριζόντε έχει διαστάσεις από «τζάμπα πράμα».
Είναι «όρος κριτικής» στο ποδόσφαιρο ότι δεν νικάς από την ώρα που βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με δύο γκολ, κάνοντας σέντρα στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων.
Είναι επίσης κανόνας το ότι αν δεν επιβάλλεις το ρυθμό και την «ταυτότητά» σου σε ένα παιχνίδι, επιτρέποντας τον αντίπαλο να το φέρει στα μέτρα του, είσαι χαμένος από χέρι.
Απέναντι στην Εθνική Κολομβίας που στην ανάγνωση της το κύριο συστατικό της ως ομάδα είναι η αργή ανάπτυξη παιχνιδιού και οι κλειστοί χώροι στο γήπεδο, η Ελλάδα εγκλωβίστηκε σ’ αυτό το μοτίβο.
Κι αφού «πέταξε» κάπου μισή ώρα στην αρχή, ευρισκόμενη σε… καταστολή ύστερα από την ψυχρολουσία του 5ου λεπτού, κλότσησε κάπου 6-7 τελικές (2 με Κονέ, άλλες τόσες με Τοροσίδη, το σουτ του Σαμαρά δίπλα στο κάθετο και, φυσικά, το οριζόντιο δοκάρι του Γκέκα από την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή με την εστία άδεια!), αρκέστηκε εν τέλει σε μια στατιστική «άποψη» με παραπάνω τελικές και αρκετά μεγαλύτερη κατοχή μπάλας από τους Κολομβιανούς.
Πώς το ‘χασες χρυσέ μου άνθρωπε!
Φάγαμε από αυτά που τα λέμε «εύκολα γκολ». Ειδικά το 2-0 στο 58’, το οποίο αποτέλεσε και την «ταφόπλακα» στις ελληνικές βλέψεις για κάτι θετικό στην πρεμιέρα, ήταν «αστείο». Απόρροια αντιδράσεων και συμπεριφορών… ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε στημένες φάσεις!
Γενικά η βαριά ήττα με το εύρος του σκορ δεν αποτυπώνει τις διαφορές των δύο αντιπάλων. Είναι πλασματικό το αποτέλεσμα, αυστηρό, κυνικό. Για το χάσμα που υποδηλώνει αυτή η απόσταση των τριών γκολ.
Η Ελλάδα προσπάθησε. Δεν παραδόθηκε καμιά στιγμή. Μετά τις αλλαγές (Φετφατζίδης, Μήτρογλου) μετά το 60’ ήταν «άλλη» ομάδα. Που έχασε στις λεπτομέρειες. Αν π.χ. έμπαινε το 2-1 στην κεφαλιά του Γκέκα – που ήθελε… προσπάθεια για να χαθεί - είχε πολύ «ψωμί» ο αγώνας για να συμβούν πολλά.
Δεν ασπάζομαι, ωστόσο, την «ευτυχία» και ικανοποίηση πολλών διεθνών που άκουσα τις δηλώσεις τους για την εμφάνιση αμέσως μετά το ματς, διότι όταν έχεις ηττηθεί με 3-0 και… δεν χαλιέσαι, δεν καταπίνεις τη γλώσσα σου, τότε λυπάμαι, αλλά πολύ απλά δείχνεις ότι η νοοτροπία σου δεν έχει πάρει «τα πάνω της», συμβαδίζουσα με τις διακρίσεις και την πρόοδο της τελευταίας δεκαετίας…
Καλό θα είναι να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές μας, τα λόγια ρεαλισμού του προπονητή τους, που με τις φράσεις: «Όταν χάνεις 3-0 και επικαλείσαι την αδικία κάπου είσαι εκτός πραγματικότητας», τους επαναφέρει άμεσα στην τάξη γιατί υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια και δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα.
Αυτή είναι η θετική επισήμανση για τον Σάντος. Η αρνητική είναι τα όσα έχω επισημάνει τις προηγούμενες μέρες γύρω από Γκέκα, Κατσουράνη και αργοκουρούτες…
Ο Κονέ κερδίζει με το σπαθί του θέση βασικού. Ο «Ιταλός» μαζί με τον άλλο «Ιταλό», τον ‘Τόρο’, ξεχώρισαν μακράν.
Για πολλά… tweet οι διαιτησίες των δύο πρώτων ημερών του Mundial. Μ’ αρέσει που στην Ελλάδα μας ‘ενοχλούν’ οι «Γιάχοι, Τριτσώνηδες» και κάτι ‘πλάγιοι’ του… θανάτου και δεν κοιτάμε την απελπισία της FIFA! Είδατε με πόση… αγωνία εκπλήρωσε την «έννοια του» ο Γιαπωνέζος στο πέναλτι της Βραζιλίας με τη σφυρίχτρα στο στόμα και αντανακλαστικά… ακροβάτη; Και μιλάμε για μια επαφή από εκείνες που γίνονται 800 σε ένα ματς στις στημένες φάσεις. Ούτε στο μπάσκετ δεν δινόταν φάουλ αυτό το άγγιγμα!
Ο Κολομβιανός βοηθός πάλι, που ανάγκασε τους Μεξικανούς να περάσουν την «ιερά εξέταση» της… πίτσας, για να βάλουν 3 γκολ ώσπου να μετρήσει το ένα και να βγουν νικητές!
Ή ο Ιταλός ρέφερι που με ελαφρά τη καρδία «έστησε» την Ολλανδία στην άσπρη βούλα, δωρίζοντας πεναλτάκι στα «πρωτοξάδερφα» του, τους Σπανιόλους;
Η Ολλανδία στηριζόμενη στους all time classic, πολύπειρους παιχταράδες της, Φαν Πέρσι (τι… ιπτάμενος και τζέντλεμαν!), Ρόμπεν, Σνέιντερ, έπαιξε για τα δεύτερα 45 λεπτά με την Ισπανία, το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο του ιστορικού παρελθόντος της. Και σε εθνικό επίπεδο, μα και από το ξεκίνημα των 70’s όταν ο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ ήταν το απόλυτο ποδοσφαιρικό μοντέλο, φύσει επιθετικού πνεύματος.
Για τη Βραζιλία που υποστηρίζει πολύς κόσμος στην πατρίδα μας, διαπιστώσαμε πάλι ότι ουδεμία σχέση έχει με νοτιοαμερικανική μαγεία και επίδειξη τεχνικής. Είναι πλέον ένα ευρωπαϊκό σύνολο, σε σκέψεις και τακτικές, εφαρμοσμένες από τα μέλη της που κάνουν διεθνή καριέρα στην ήπειρο μας και έναν τεχνικό καθοδηγητή σαν τον Σκολάρι, τον οποίο κάλλιστα θα τον έλεγες ‘Λατίνο Μουρίνιο’.
- Τηλεοπτικό σεμινάριο από τους Βραζιλιάνους παραγωγούς στην κάλυψη της διοργάνωσης. Μοναδικά, σπάνια στιγμιότυπα με κοντινά πλάνα γεμάτα από ανθρώπινο συναίσθημα και αθλητική υπερπροσπάθεια. Και επίσης: Σπέσιαλ γραφήματα, θαυμάσια ανάλυση επίμαχων φάσεων.Πηγή: sportdog.gr

Πολύ ξύλο και λίγο… break! (video)

Ο Ερυθρός Αστέρας «έσπασε» την έδρα της Παρτιζάν για τους τελικούς της σερβικής λίγκας, αλλά... Ξύλο μεταξύ παικτών, εκκένωση του γηπέδου, μέχρι και αποχώρηση από το παρκέ στο... μενού.

Πολύ ξύλο και λίγο… break (video)
Χάος και κωμικοτραγικές καταστάσεις στον πρώτο τελικό της σερβικής λίγκας μεταξύ Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 97-88, αλλά αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο αγώνας σημαδεύτηκε από άγριο ξύλο μεταξύ παικτών που άρχισε από τους ΝτεΜάρκους Νέλσον (Ερ. Αστέρας) και Νικολά Μιλουτίνοφ (Παρτιζάν) και γενικεύτηκε.

Στο «κόλπο» μπήκαν και οι οπαδοί, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για περισσότερη από μισή ώρα και να διαταχθεί η εκκένωση του γηπέδου. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε τελικά μετά από τρεις ώρες και 20 λεπτά. Έξι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Τζένκινς που είχε 16. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 34 πόντους και ο Τζόφρι Λοβέρν πρόσθεσε 26 για τους γηπεδούχους.

Δείτε το άγριο ξύλο μεταξύ των παικτών:



Το παιχνίδι είχε πάρει περίεργη τροπή από νωρίς, καθώς με το σκορ στο 53-61 ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς πήρε την ομάδα του και αποχώρησε από το γήπεδο μετά από ένα επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε σε βάρος της Παρτιζάν. Πάντως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παρκέ μέσα σε λίγα λεπτά και το ματς συνεχίστηκε μέχρι το... ξύλο.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει τα περί αποχώρησης η Ferrari!!

Η Ferrari με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει φήμες τα περί αποχώρησης από τη Formula 1.

Διαψεύδει τα περί αποχώρησης η Ferrari
Τον ίδιο της τον… πρόεδρο διαψεύσει η Ferrari. Ο Λούκα Ντι Μοντεζέμολο με δηλώσεις του είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από τη Formula 1 λόγω της δυσαρέσκειάς της για τις αποφάσεις της FIA να αλλάξει τους κανονισμούς. Όμως η «σκουντερία» με ανακοίνωσή της καθιστά σαφές πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Κάποια ΜΜΕ ανέφεραν πως η Ferrari εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Formula 1 για να επικεντρωθεί σε άλλους αγώνες αυτοκινήτου. Πρόκειται για παρερμηνεία των δηλώσεων του προέδρου Λούκα Ντι Μοντεζέμολο, ο οποίος τόνισε πως η Formula 1 πρέπει να εξελιχθεί και να ανανεωθεί παραδεχόμενος πως τον ελκύουν άλλοι αγώνες ταχύτητας. Το να φτάσουμε να αναφέρουμε πως μετά το 2020 η Ferrari ίσως αποχωρήσει από τη Formula 1 για να λάβει μέρος σε άλλους αγώνες είναι κάτι υπερβολικό. Επιπροσθέτως, τίποτα δεν εμποδίζει τη Ferrari να αγωνιστεί και σε άλλα πρωταθλήματα. Συνεπώς πρόκειται απλώς για φήμες», ανέφερε η ανακοίνωση της Ferrari. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ουκρανία το Ευρωμπάσκετ 2017!!

Μπορεί να μη διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ του 2015 η Ουκρανία, όμως δε θα μείνει παραπονεμένη από τη FIBA Europe.

Στην Ουκρανία το Ευρωμπάσκετ 2017
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών μέσα στην εβδομάδα κατέληξαν στην απόφαση να διοργανώσει η πρώην σοβιετική χώρα τη διοργάνωση του 2017. Όπως ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βολκόφ, η Ουκρανία θα αναλάβει το Ευρωπαϊκό του 2017.

Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο Τουργκάι Ντεμιρέλ και ο Καμίλ Νόβακ, εξηγώντας ότι σε δύο εβδομάδες θα επιστρέψουν στη χώρα για να υπογράψουν οι δύο πλευρές τα σχετικά έγγραφα. Πηγή: sport-fm.gr

Είδε την Εθνική ο… Ρανιέρι!

Άνθρωπος του… μέλλοντα τεχνικού της Εθνικής, Κλαούντιο Ρανιέρι είδε από κοντά τις προσπάθειες των διεθνών κόντρα στην Κολομβία.

Είδε την Εθνική ο… Ρανιέρι
«Μυρωδιά» Εθνικής, έστω και μέσω τρίτου, πήρε ο Κλαούντιο Ρανιέρι! Άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Ιταλού τεχνικού -που αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της «γαλανόλευκης» μετά το πέρας του Μουντιάλ- βρέθηκε στο «Estadio Mineirao» και παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των διεθνών κόντρα στην Κολομβία.

Σίγουρα θα συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες και θα κράτησε σημειώσεις στο… μπλοκάκι τις οποίες θα «επεξεργαστεί» στη συνέχεια ο πρώην τεχνικός της Μονακό προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένος για το νέο εγχείρημα στην καριέρα του.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον Ρανιέρι υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία για να πορευτούν μαζί και η ανακοίνωση αναμένεται με την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν και θα αποχωρήσει επίσημα ο Φερνάντο Σάντος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την συμφωνία με τον έμπειρο κόουτς και μετά την ήττα απ’ τους Κολομβιανούς αρκέστηκε να πει πως είναι... «μεσογειακός»!Πηγή: sport-fm.gr

Λάζοβιτς: «Μιλάω με την ΑΕΚ, αλλά…»

Τις συζητήσεις που έχει με την ΑΕΚ -αλλά και την απροθυμία να βιαστεί για το μέλλον του- επιβεβαίωσε ο Ντάνκο Λάζοβιτς. Μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του, ο Σέρβος δήλωσε ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμα.

Λάζοβιτς: «Μιλάω με την ΑΕΚ, αλλά…»
Αποφασισμένος να ζυγίσει κι άλλο τα δεδομένα, πριν αποφασίσει πού θ’ αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, έδειξε ο Ντάνκο Λάζοβιτς.

Σε νέες δηλώσεις του στη «Novosti», ο Σέρβος επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, αλλά διέψευσε ότι του έχει τεθεί χρονικό περιθώριο για ν’ απαντήσει.

«Αυτά για τις προθεσμίες τα έχουν γράψει τα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν είναι αλήθεια ότι έχω κάποιο deadline για να κάνω κάποια δήλωση ή ότι μου έχουν βάλει όρους. Απλά δεν είμαι άνθρωπος που θα επέτρεπε κάτι τέτοιο στον εαυτό του. Μιλάω με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεότερο που ν’ αξίζει ν’ αναφερθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος, δε, για την Παρτιζάν (που διαθέτει και το δέλεαρ του Champions League), ο Λάζοβιτς δεν θέλησε να δείξει κατά πόσο σκέφτεται να παραμείνει σ’ αυτή. Και τόνισε:

«Περιμένω να κάνω πιο συγκεκριμένη συζήτηση με τη διοίκηση της Παρτιζάν τις επόμενες δυο μέρες. Ξέρω το πλάνο που υπάρχει, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο η συζήτηση να γίνεται από κοντά, οπότε δεν θέλω να προδικάσω κάτι. Είναι σίγουρο ότι θα συναντηθούμε και ότι θα ταξιδέψω με την ομάδα στο Ζλάτιμπορ, οπότε θα δούμε τι θα γίνει μετά απ’ αυτό. Όλα είναι ανοιχτά ακόμα». Πηγή: sport-fm.gr

Για τον Σωκράτη και τον Μανωλά ρε γαμώτο!!

Διαβάστε το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη στο www.sport-fm.gr για την ήττα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από την Κολομβία στο Μουντιάλ 2014.

Για τον Σωκράτη και τον Μανωλά ρε γαμώτο
Απίστευτο και όμως αληθινό.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς ήταν ατομικά από τους κορυφαίους της εθνικής.

Κι όμως έγινε με κορυφαίους τους δύο σέντερ μπακ η Εθνική έχασε από την Κολομβία γιατί την πρόδωσε η αμυντική της λειτουργία.

Επιθετικά η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε καλύτερα από άλλα παιχνίδια της τα οποία έχει κερδίσει. Αυτή τη φορά της γύρισε και η τύχη την πλάτη όπως φάνηκε στο δοκάρι που είχε ο Γκέκας.

Αν εκεί γινόταν το 2-1 πολλά πράγματα θα άλλαζαν στο παιχνίδι. Ο Γκουαρδάδο ταλαιπώρησε τον Χολέμπας σαν να του είχε πει ο Πέκερμαν ότι αυτός είναι το αδύνατο σημείο στην άμυνα της εθνικής ομάδας. Αλλά και να τα φορτώσουμε όλα στον αριστερό διεθνή μπακ είναι άδικο.

Ο Σάντος οφείλει να κοιτάξει την ομάδα συνολικά να αξιοποιήσει το βάθος που έχει το ρόστερ και να παρουσιάσει ένα φρέσκο σύνολο με αμυντική αυτοσυγκέντρωση στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Φετφατίζης μπορεί να βοηθήσει επιθετικά εφόσον παίζει στη θέση του δηλαδή δεξιά στην επίθεση ο Κονέ απόδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας και να κατευθύνει το παιχνίδι της εθνικής.

Ο Μήτρογλου λογικά, στο επόμενο παιχνίδι θα πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και φαντάζομαι ότι θα το σπάσει το ρόδι.

Οι Κολομβιανοί ευνοήθηκαν από το γρήγορο γκολ μας έδωσαν χώρο και κρατώντας την άμυνα τους κοντά στον Οσπίνα δεν άφησαν πεδίο δράσης στον Φάνη Γκέκα.

Ταυτόχρονα τα μπουκαρίσματα του Σαμαρά τελείωναν πάνω στον προτελευταίο αμυντικό και οι φαλτσαριστές σέντρες του Τοροσίδη δεν έβρισκαν στόχο.

Τι ωφελεί τώρα η γκρίνια η μουρμούρα και ο μηδενισμός; Για όλα αυτά θα υπάρχει χώρος και χρόνος όταν η ομάδα επιστρέψει στην Ελλάδα. Τώρα, ακόμα απέναντι στους Γιαπωνέζους οφείλει να αντεπιτεθεί για να παρατείνει την παραμονή της. Περιθώρια υπάρχουν.Πηγή: sport-fm.gr

Κάμπελ να 'χετε!!

Ο Τζο Κάμπελ πήρε από το... χέρι την Κόστα Ρίκα και την οδήγησε σε νίκη (3-1) επί της Ουρουγουάης, βάζοντας ένα γκολ και μοιράζοντας μια ασίστ, αν και οι «σελέστε» προηγήθηκαν με πέναλτι του Καβάνι.
Κάμπελ να 'χετε!
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ είναι γεγονός. Η Ουρουγουάη αποδείχθηκε φαβορί στα «χαρτιά» στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα για την πρώτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ, καθώς ηττήθηκε με 3-1 στο «Καστελάο», αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζο Κάμπελ, που απάντησε με γκολ στο 54’ σε αυτό που είχε πετύχει ο Έντισον Καβάνι, ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Λουγκάνο από τον Ντίας, που του τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του έμπειρου αμυντικού. Ο Ντουάρτε έβαλε μπροστά την ομάδα του Πίντο στο 57’ με άψογη κεφαλιά.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό και σήμερα χρησιμοποιήθηκε ως σέντερ φόρ, παίζοντας αρκετά όμως έξω από την περιοχή, έβγαλε και ασίστ στον Ουρένια στο 84’ που εκτέλεσε άψογα τον Μουσλέρα.

Η Ουρουγουάη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μάξι Περέιρα στο 90+4’ για σκληρό φάουλ στον… Κάμπελ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση για λίγο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Το ματς



Το παιχνίδι ήταν «άγευστο» στα πρώτα λεπτά, καθώς δεν είχε ευκαιρίες. Άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον από το έβδομο λεπτό και μετά, όταν η Ουρουγουάη, που είχε τον έλεγχο μέχρι εκείνη τη στιγμή, έγινε απειλητική για πρώτη φορά. Ο Φορλάν ήταν αποδέκτης μπαλιάς μέσα στην περιοχή, αλλά έδιωξε η αντίπαλη άμυνα την τελευταία στιγμή. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γκοντίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν σε θέση off-side. Στην επόμενη φάση, ο Καβάνι ύστερα από λάθος διώξιμο, σούταρε δυνατά με τη μια, όπως δεν χρειάστηκε να επέμβει ο Νάβας.

Στο 23’ οι «σελέστε» κέρδισαν πέναλτι. Ο Φορλάν εκτέλεσε φάουλ, ο Λουγκάνο διεκδίκησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει σε αυτήν, διότι το κράτησε ο Ντίας. Ο Καβάνι ανέλαβε την… ευθύνη και ήταν εύστοχος επιλέγοντας τη δεξιά γωνία.

Από εκείνο το σημείο και μετά «ξύπνησε» η Κόστα Ρίκα και απείλησε δύο φορές μέσα σε ένα τετράλεπτο. Αρχικά με δυνατό σουτ του Κάμπελ και στη συνέχεια, ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Γκονζάλες στόπαρε μέσα στην περιοχή και σούταρε, κερδίζοντας κόρνερ. Στο 43’ έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ οι τυπικά φιλοξενούμενοι. Ο Ρουίς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μουσλέρα έκανε άστοχη έξοδο με τον Μπόργκες να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας αρχικά, αλλά να μην έρχεται σε επαφή με αυτήν, όπως και ο Γκονζάλες στην συνέχεια, ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη.

Ο τελευταίος… λόγος στο πρώτο μέρος άνηκε στην Ουρουγουάη. Ο Φορλάν έκανε το σουτ από απόσταση και η κόντρα στην μπάλα από αμυντικό της έδωσε ύψος, κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Νάβας που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά η Κόστα Ρίκα και προειδοποίησε στο 51’ με διπλή ευκαιρία του Ντουάρσε που έκανε την κεφαλιά αρχικά και στη συνέχεια έκανε κακό σουτ. Τρία λεπτά μετά ο Καμπόα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά προς τα δεξιά και αφού πέρασε από έναν επιτιθέμενο και έναν αμυνόμενο, έφθασε στον Κάμπελ, που εκτέλεσε ιδανικά, κάνοντας το 1-1.

Η ομάδα του Πίντο δεν πάτησε φρένο και στο 58’ ο Ντουάρτε πήρε το «αίμα του πίσω» και με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Μουσλέρα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ο Κάμπελ έγινε επικίνδυνος και στο 64’, κάνοντας πολύ δυνατό και φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα από το δεξί δοκάρι του Μουσλέρα. Η Κόστα Ρίκα έφτασε στα καρέ της Ουρουγουάης και στο 66’ με τον Ρουίς να κάνει την κεφαλιά, αλλά να αστοχεί. Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες εμφανίστηκε στο 70’ όταν ο Καβάνι έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, αλλά δεν μπόρεσε κάποιος συμπαίκτης του να ισοφαρίσει και λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Η Ουρουγουάη πίεσε μέχρι το τέλος του ματς, αλλά δεν κατάφερε τίποτα και προς το τέλος ρίσκαρε πολύ, παίζοντας πολύ ψηλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πληρώσει στο 84’, όταν ο Κάμπελ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ουρένια, που εκτέλεσε τον Μουσλέρα.


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων



Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Γκαργκάνο (60’ Λοδέιρο), Ρίος, Κ. Ροντρίγκες (76’ Ερνάντες), Στουάνι, Φορλάν (60’ Α. Γκονζάλες), Καβάνι.

Στον πάγκο για τους «γαλάζιους» έμειναν οι: Μουνιός, Σίλβα, Φούσιλε, Α. Περέιρα, Σουάρες, Χιμένες, Πέρες, Ραμίρες, Κοάτες.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόργκες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (89’ Μπαράντες), Ρουίς (83’ Ουρένια), Ντίας, Καμπόα, Τεγέντα (74’ Κουμπέρο), Κάμπελ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Πέμπερτον, Καμπρονέρο, Ακόστα, Μίριε, Φρανσίς, Γκρανάντος, Μπρένες, Μίλερ, Κάλβο.

Γήπεδο: «Καστελάο»

Διαιτητές: Φέλιξ Μπριχ, Μαρκ Μπορς. Στέφαν Λουπ και τέταρτος ο Βίκτορ Καρίγιο από το Περού. Πηγή: sport-fm.gr